​Godmorgon på er! Idag blev jag väckt 06:30 för att gå upp och ta puls, blodtryck, urinprov, längd, vikt och EKG... Jobbigt med vikten, även fast den visade -0,5, men denna gången så togs den innan jag ätit (förra vikten togs efter em mellis) så det kan ju ha spelat roll...

Nu så sitter jag i min säng och väntar på frukosten. Hoppas att den blir så som jag har sagt och att jag får min gröt! Jag hoppas att jag håller mig vaken tills dess då jag är väldigt trött av min zyprexa som jag tog igårkväll.

Hoppas att ni får en bra dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja, var ska man börja? Det har hänt mycket på den sista tiden. Jag har varit inlagd på SCÄ i tre veckor och idag så blev jag inlagd på Capio, igen... Att bli inlagd en andra gång har känts konstigt, både på SCÄ och Capio. Jag var, som de flesta av er redan vet, inlagd på SCÄ under nio veckor i somras och även 1,5 vecka på capio för ett tag sedan. När man blir inlagd en andra gång så kan man redan rutinerna. Man vet när det är måltider, man vet vilka som jobbar där, man vet hur avdelningen ser ut osv. Det är mycket man redan vet, ovh för mig som verkligen har ett kontrollbehov så har det endast känts skönt! Men nu är jag iallafall tillbaka på Capio, jag har fixat till rummet och packat upp resväskorna... Men det känns riktigt jobbigt att vara här. Jag vill ju inte vara någonstans egentligen. Bara försvinna från denna planet. Det skulle jag vilja... Men nu så går inte det, den svenska vården kan nämligen inte tillåta någon det. Så egentligen så vill jag ara hem. Hem och försöka där en gång till, det skulle jag så gärna vilja! Men nu är jag iallafall här på Capio och jag får försöka att acceptera det, även om det känns sjukt tufft.

Min första dag här har varit helt okej. Jag har fått ett matschema på 2000 kcal, jag har haft en vanlig läkarundersökning och jag har hälsat på de flesta patienterna. Lunchen (vilken var min första måltid här) gick inte alls bra. Under de tio första minuterna så sat jag bara och stirrade på tallriken, Sedan så började jag iallafall med grönsakerna, så det var allt jag hann med under tiden. Det var dessutom en utav mina största fearfoods, pasta med ost och skinksås... Det låg som ett lager fett över såsen så det gjorde det inte direkt enklare... Jag tog nya tag till melliset och åt upp ALLT! Till middag blev det indisk lins- och böngryta med raita och naanbröd. Till en början kändes det jättesvårt. Jag satt och petade i salladen, men efter halva tiden började jag äta den "riktiga" maten och jag slutförde faktiskt hela måltiden. Jag satt dock över i typ tio minuter, men jag åt allt!

Ikväll så blir det spa-kväll så vi får se vad som väntar...

​Mitt rum med de fina motivationskorten från min soulmate @ClaraAllieFelicia ​på hyllan!

​Hoppas att ni alla får en underbar kväll!

Likes

Comments

Ja ni, det är en bra fråga. Det har hänt mycket sedan sist... Jag har blivit utskriven från capio då jag inte åt. Jag klarade inte av att göra det och jag var nog inte redo för den behandlingen på capio än. Dock så gillade jag verkligen capios koncept så jag vill tillbaka dit när jag känner mig redo för det. När jag kom hem från capio så hade jag smärtor i hjärtat. Både jag och mamma blev rädda och åkte in till akuten på SöS. Det visade sig att jag inte hade något fel med hjärtat men däremot hade jag inte ätit eller druckit på två dygn (tror jag det var) så mina prover var inte direkt i toppform. Mitt blodsockervärde var på 3,2 så jag blev inlagd på 74an. Jag vägrade att få dropp, jag åt ingenting, drack ingenting och det blev möte med bup. Där mådde jag så galet illa så när jag kom tillbaka till 74an efter mötet så gick jag tillslut med på dropp. Jag gick efter många om och men med på att få sond och började sondmatas på söndagen (jag blev inlagd natten mellan fredag och lördag). När de sedan ville höja mitt energiintag så vägrade jag sondmat helt. Då blev det skrivet ett vårdintyg (lpt) och jag blev sondmatad fasthållen. Sedan dess har jag gått med på sondmaten men inte någon vanlig mat. Det går inte. Jag kan bara inte äta. Det låser sig. Jag har nu idag inte ätit på över tre veckor. Igår så har jag varit här på 74an i tre veckor och imorgon så blir jag inlagd på Scäs Familjevårdsavdelning... Vill verkligen inte det men eftersom att jag inte äter så kan jag inte komma tillbaka till capio än. Dock har jag inte heller något val pågrund av mitt lpt, så jag måste till Scä imorgon... Jag vill dock bli flyttad till capio när jag börjat äta och det verkade Scä gå med på när jag var där på bedömning.

Jag är såååå nervös inför imorgon. Det känns verkligen som att jag kommer vara störst utav alla och som att alla kommer undra vad jag ens gör där. Det känns som att jag inte är tillräckligt sjuk för att bli inlagd. Jag vet att det är konstigt, men så känns det. Jag vill verkligen inte bli inlagd. Jag vill inte äta. Jag vill inte dricka. Jag vill inte gå upp i vikt. Jag vill ingenting.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN!!! Idag så fick jag följa med på lutningen! Sååå himla skönt att bara komma ut i några minuter och andas in lite frisk luft. Första gången jag var ute sedan i tisdags när jag kom hit till avdelningen, så detta var efterlängtat! Annars så har dagen bara rullat på... Jag har gjort en drömfångare och pappa och syster kom på besök. Dagens måltider var helt okej. Morotsbiffar till lunch och böngryta med pasta till middag, det sistnämnda var dock väldigt svårt. På helgerna så får man inte gröt till frukosten utan man får det istället på 14 melliset, så idag så blev det gröt. till melliset. Gott tycker jag eftersom att jag nu börjat bli en riktig gröt älskare haha!

​Tänk så glad man kan bli över lite luft!

Likes

Comments

Ja, som jag sa igår så har jag nu fått ett nytt matschema. Detta är alltså uppbyggt på kalorier. Att man ska ha koll på hur mycket man får i sig. Första veckan så börjar jag med ett på 1500 kcal, andra veckan 2000 kcal och tredje veckan går jag fullt ut på 2500 kcal. Om man sedan inte går upp enligt planerna (1-1,5kg/veckan) så får man tillägg. Man kan max ha en kcal plan på 3500. Om man istället går upp för mycket så får man dra bort från sitt matschema...

Mitt matschema varierar också från dag till dag, så jag tänkte skriva ut lite vilka alternativ jag har..

Frukost: På mandagar, tisdagar, torsdagar, fredagar har jag: 1 portion gröt (varannan dag råg, varannan havre), 2 dl mjölk. På onsdagar, lördagar, söndagar har jag 2 dl yoghurt, 1 dl flingor, 2 msk torkade tranbär/russin (jämna veckor tranbär, udda russin)

10 mellis: 1 frukt

Lunch: 0,5 portion+vatten

14 mellis: 2 dl yoghurt, 2 msk torkade tranbär/russin (jämna veckor tranbär, udda russin). På helgen har jag istället 1 portion gröt med 2 dl mjölk och torkade tranbär/russin.

Middag: 0,5 portion+vatten

Kvällsmål: 2 mjuka smörgåsar med köttpålägg (köket varierar... Det kan vara skinka, kalkon, kyckling, leverpastej), när det finns ägg har jag 1 smörgås med det.


Detta matschema kommer dock att ändras och ökas på med tiden... Hela matschemat (kanske lite tydligare) kan ni se här:Likes

Comments

Nu så har jag varit här på Capios heldygnsvård i snart två dygn. Det har varit många nya intryck och mycket känslor över det här. Den största känslan är NEJ. Nej, jag vill inte. Vill inte vara här. Vill inte gå i denna behandling. Vill inte bli frisk. När jag säger att jag inte vill bli frisk så vet jag att det är ånga som reagerar. Men så är det faktiskt. Just nu så vill jag inte det. Jag orkar inte kämpa längre. Kämpa emot de där hemska, jobbiga anorexi tankarna. Det är för tufft. Jag orkar inte. Men grejen är, att hur mycket folk än säger att de vill se mig frisk, så kommer jag inte bli det. Jag kommer bara bli frisk när jag själv är redo för det. Det är jag inte, inte än iallafall...

Jag mår faktiskt riktigt dåligt av att vara här på avdelningen. Jag blir varje sekund triggad utav de andra patienterna. Det känns verkligen som att jag är den största. Eller rättare sagt så vet jag att jag är den största. För jag är ju faktiskt inte sådär jättesmal. Så smal så att jag bara ser ut som ett skelett. Nej, det är jag inte. Det blir verkligen superjobbigt att då se de andra patienterna, de som är mycket sjukare än jag. Det är riktigt, riktigt tufft.


Att bli inlagd på en ny avdelning, efter att ha varit på en annan i nio veckor, blir en riktigt stor omställning. Nya lokaler, nya behandlare, nya patienter, nya mattider, nytt rum, nya vitaminer, ny mat och nytt matschema...Den största omställningen för mig just nu är ju dock det nya matschemat. För det är verkligen uppbyggt på ett annat sätt. Här på Capio så räknar man kalorier. Det gjorde man inte på SCÄ. Där såg de det som ett problem om man gjorde det. Jag tycker dock att det känns skönt att veta hur mycket varje måltid innehåller. Jag vet att personalen har koll och tt de inte går över. Jag vet att jag får rätt. Så det känns faktiskt jätteskönt! Det kommer senare ett inlägg med mitt nya matschema lite mer fokuserat!

Dagarna här går väldigt långsamt och man gör typ ingenting. Vi äter frukost, har morgonsamling, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, spakväll (varje onsdag, så idag hade vi det), mellanmål. Emellan varje måltid så är det fritid. Det händer ju inte så mycket här, så jag tittar typ mest på mobilen hela dagarna haha... Men idag har jag faktiskt pysslat lite! Jag pysslade ihop en namnskylt till matsalen och två hjälpkort... Små lappar som ger en stöd. De hjälpte faktiskt de måltiderna jag hade dem!

Maten här har varit jättejobbig... Från första måltiden så har det endast serverats fearfoods... Igår till lunch var det panerad torsk (!!!) med kokt potatis och remuladsås (!!!). Till middag igår var det pasta (!!!) med lax (!!!), basilika och champinjoner (!!!). Till lunch idag serverades det ugnsbakad falukorv (!!!) med potatismos (!!!) och till middag så blev det vegetariska vårrullar (!!!) med ris och sweet chili sås... Så det har verkligen BARA varit svåra rätter för mig... Men, idag så var det iallafall första gången på typ ett år (!!!) som jag åt potatismos!!!! SÅ sjukt svårt och läskigt, men det är bara att försöka vara en maskin haha... Ångestnivån har varit väldigt hög och efter lunchen så bröt jag ihop... Aja, nya tag imorgon!

Likes

Comments

Åh herre Gud vad jag är nervös inför imorgon!!! Dagen då jag blir inlagd på Capio hdv i Jakobsberg... Dock så hade både jag och mina föräldrar missförstått det hela lite. Vi trodde att jag hade ett val om jag skulle bli inlagd eller inte. Att det endast var jag som bestämde. Men så var det inte. Eftersom att jag har lpt så är det vården som bestämmer över mig. Just nu är jag i såpass farligt skick att jag behöver vård. Så jag har inget val att bli inlagd eller inte (så som jag trodde), utan det kommer jag bli! Det känns ändå rätt så skönt att slippa göra det valet. För jag vill ju inte vara inlagd... Men samtidigt så vill jag typ ha hjälp?!? Aaaaaa!!!! Jag vet inte haha... Men men, imorgon klockan 10:30 så kommer jag vara på plats på capio för möte, jag är så fruktansvärt nervös! Det känns verkligen fel att jag ska bli inlagd. Som jag tidigare sagt så känns det som att jag tar någons plats. Någon som är mycket sjukare. Det känns även läskigt att komma dit. Jag som har ett otroligt stort kontrollbehov har nu knappt någon kontroll alls... Jag vet inte vem jag kommer dela rum med. Jag vet inte vilka som är där. Jag vet inte hur sjuka de är där. Jag vet inte hur smala de är. Jag vet inte hur personalen är. Jag vet inte hur maten är. Jag vet inte hur behandlingen ser ut. Jag vet inte hur avdelningen ser ut. Det är MYCKET som jag inte vet, och det känns väldigt jobbigt. Extremt. Jag hoppas iallafall att den som jag får dela rum med är snäll och att alla andra på avdelningen är snälla. Men det känns verkligen som att jag kommer vara störst av alla där. Att alla kommer undra vad jag ens gör där...

Jag bjuder på två otroligt charmiga bilder på mig från en liten rullstolspromenad ute i solen tidigare idag haha...

Likes

Comments

Ja det är ett sådant jag har fått. Ett litet bakslag. Eller ja, litet och litet. Anorexin har tagit sig ett enormt grepp om mig igen.

Jag tror att ni alla vet att jag var iväg på ett läger med kyrkan som ledare. Jag hade det verkligen superkul där. Jag skrattade och kände verkligen att det var värt att kämpa. Men samtidigt blev jag rädd. Anorexin såg en stor chans att få fastare grepp om mig och jag åt då alldeles för lite. Inte ett dugg nära mitt matschema... När jag sedan kom hem så var jag tvungen att fortsätta med dessa beteenden. Jag fortsatte att äta betydligt för lite men mamma orkade inte ta fighterna så hon godkände det. Jag har nu även blivit livrädd för smör och ost. Såser likaså och grädde går ju inte ens att tänka på. Mjölk och mjukt bröd har även blivit väldigt jobbigt och även mycket annat... Jag började även bli mer och mer nedstämd och orkeslös. På söndagen så bytte jag till pappa och det första jag fick där var panik. Pappa hade ingen matvåg. Då går det ju inte att äta... Vi fick åka och köpa en sådan liten matvåg så att jag skulle kunna äta. Vid kvällsmellis så sa dock pappa en idiotisk kommentar som gjorde att jag inte kunde äta. Jag blev förbannad och rusade in på mitt rum.

På måndagen så åkte vi till SCÄ för samtal med deras vårdkoordinator. Vi fick prata lite och sedan så undersökte hon mig. Puls, blodtryck och vikt. Den där jobbiga vikten... Usch!! Det visade sig att jag hade gått ner enormt mycket under de senaste tre veckorna så vi blev direkt skickade till SöS. Väl där fick vi vänta och vänta och vänta. De tog prover men värdena var bra och vi blev hemskickade. Dagen där på (tisdagen) så kunde jag fortfarande inte äta så pappa tvingade med mig till akuten igen. Denna gång fick vi vänta ännu mer haha men vi tog lite nya prover och resultaten blev väl kanske inte jättebra... Min puls var på 40 och mitt blodsockervärde på 2,8. Läkaren sa att om jag skulle få en kramp så skulle jag dö... Jag skulle verkligen ha kunnat dö den där kvällen... DÖ!!! Jag blev med lpt inlagd på 74:an och fick då sockerdropp och vanligt dropp. På onsdagen så försökte jag verkligen få i mig någonting. Ångesten var dock alldeles för stark och det sade bara stopp. All personal "hotade" hela tiden med sond och jag blev bara väldigt rädd. Jag försökte att äta om och om igen och tillslut på lunchen så åt jag en liten kycklingbit och en msk ris... Detta funkar ju självklart inte i längden, men varje gång någon ville sätta sond så lyckades jag övertyga dem att jag skulle få en chans till. Men på torsdagen så blev detta ohållbart... De satte in sonden med många försök (ena näsborren krånglade så de fick inte ner den...) och det var verkligen jobbigt!!! Hatar sond!!

Idag så var jag på bedömningssamtal hos Capio. Överläkaren som jag fick träffa där verkade verkligen supersnäll och på tisdag så ska jag på informationsmöte på heldygnsvården... Om jag känner att behandlingen passar mig så blir jag även inlagd då vilket känns otroligt läskigt. Det känns som att alla där kommer att vara mycket smalare och att de kommer undra vad jag ens gör där... Vet inte heller om jag klarar av att äta med så lite stöd. Jag är ju nu van med att ha ett matstöd som sitter brevid mig och håller min hand och ger stöd och pepp hela tiden. Jätteläskigt att inte ha det! En annan sak som känns läskigt är att jag inte riktigt vet om jag är redo att bli frisk. En del av mig (den största) vill att jag bara ska vara hemma och svälta, den andra att jag ska ta emot behandlingen på Capio. Men om jag tar och väljer behandlingen så känns det som att jag tar någons plats... Någon som är riktigt allvarligt sjuk. Någon som behöver det mer än jag. Men vi får väl se hur det blir! Om det är någon som varit inlagd på Capios hdv så kan ni gärna skicka mig DM på instagram och berätta lite hur det är...

Likes

Comments

Åh herre Gud! Ännu en vecka har gått utan uppdatering här... Jag har helt enkelt varit upptagen hela tiden. Här på lägret så börjar vi dagarna klockan 8 då vi ledare väcker konfirmanderna. Andakt 8:45 och sedan frukost 9. Vid 10 så drar lektionerna/aktiviteterna igång och sedan så är man igång hela dagarna. Men alltså dagarna är verkligen helt fantastiska! Har nog inte mått så här bra på länge, även fast det är mycket fejk så känner jag mig ändå lite bättre... Dock så mår jag skit över det här. Jag får sådan ångest över att jag mår bra. Det känns liksom helt fel och som att jag inte förtjänar det.

Tre saker som fått mig glad/att le denna vecka:

När en utav dem andra ungdomsledarna ramlade i vattnet- Tror att detta var den första gången på väldigt länge som jag skrattade på riktigt!

Personalen som är med på detta läger- De är verkligen helt underbara och jag är så otroligt glad över att jag har dem i mitt liv <3

Konfirmanderna- Ja men vad ska man säga?! De är så himla sköna och man kan ju knappt göra annat än att le med dem (förutom när de springer omkring på natten när de ska sova haha...)

Jag har stött på enorma utmaningen denna vecka. En utav dem var denna hamburgare. Den var verkligen supersvår och jag var tvungen att torka bort fettet ovanpå...

Likes

Comments

Tre saker som fått mig glad/att le denna vecka:

När jag fick reda på att jag skulle få kunna åka till Åre!- Blev verkligen superglad och att vara med människorna i kyrkan gör en så glad. Ler hela tiden, kanske inte äkta men ibland så haha...

När jag fick träffa min syster-Eftersom att mina föräldrar är skilda och den som är med mig måste ha mycket fokus på just mig, så bor vi inte samtidigt hos samma person. Lite tråkigt då jag verkligen älskar min lillasyster ytöver allt annat!!!

När jag sa hejdå till familjevårdsavdelningen.-Behöver jag ens skriva något här?!?


Likes

Comments