Idag så var jag på möte på Scä. Inget vanligt möte utan ett bedömningssamtal för en inläggning på vuxenvårdsavdelningen. Det började relativt bra, de berättade om hur det fungerade och jag fick reda på lite info. Trodde dock verkligen inte att jag skulle bli inlagd!! Jag fick gå runt och se hur avdleningen ser ut och sedan göra en vanlig undersökning. Vikten visade - och blodtryck och puls sa läkaren var låga... Efter undersökningen så gick vi tillbaka in i samtalsrummet och där sa läkaren det som kom att göra mig helt förtvivlad. Jag skulle bli inlagd, IMORGON!!!! Jag fick panik, började storgråta och skrek, JAG VILL VERKLIGEN INTE BLI INLAGD!!! Kommer att vägra åka in dit imorgon, kommer vägra bli inlagd!!! Om de sätter ett lpt så får de göra det för frivilligt kommer jag ALDRIG bli inlagd där, ALDRIG!
Jag grät och grät och mår verkligen skit. Vill inte. Vill verkligen inte.

Likes

Comments

... Det är definitivt Åre!!! Fullkomligt älskar den platsen, både på vintern och sommaren... När jag blir stor så ska jag lätt bygga ett hus där, tillsammans med syster min, det vore rätt så trevligt haha!

Vi hade iallafall supermysiga dagar i Åre! Myyycket bra skidåkning, svinkallt och en av de godaste gulaschsopporna jag ätit, Felix är svårslagen men denna var kanske till och med snäppet bättre. Fjällgårdens gulasch, mums!

Likes

Comments

... ja detta skulle kort och gått sammanfatta min dag här i Åre. Det är såååå kallt och kallare ska det bara bli, är inte direkt jättetaggad på -11 imorgon och -20 på torsdag haha! Jag har fått införskaffa liners till mina vantar, imorgon ska vi nog köpa en fleece buff och jag har även invigt mitt nya underställ jag fick i julklapp! Jag fullkomligt älskar det!

Det har blivit mycket utmaningar här... Har ätit på resturang två dagar i rad. Har dock tagit ett säkert kort, gulaschsoppa, och inte något nytt och läskigt. Fick dock panik igår när jag läste på menyn att gulaschsoppan på 720 var hemgjord, då kan man ju inte veta kcal i den :// Idag blev det dock lunch på kastrullen och då var det troligtvis Felix gulaschsoppa, lätt den bästa haha! Igår fick vi vänta jääääättelänge på ett bord och vi var inte klara med lunchen förens 14, så både igår och idag så har tiderna blivit lite annorlunda, jobbigt men jag måste vara flexibel när jag är med andra... Vi har tagit med näringsdryck och värmt i mikron i värmestugor, supergott haha! Smakar exakt som varm choklad så det passar verkligen iskalla dagar som dessa!

Imorgon så ska vi vara ute i backarna när dem öppnar! På förmiddagen så ska vi åka i Duved och Tegefjäll (vi bor i tegefjäll) och sedan så äter vi lunch hemma. Efter lunch så åker vi nog mest i själva Åre och troligtvis i ullådalen. Ullådalen är ju verkligen helt fantastiskt! Superbra och härliga backar!

Här ser ni min sjuuukt snygga underställs outfit haha! Fullkomligt ÄLSKAR detta underställ! Tack pappa för julklappen, har ju faktiskt önskat mig detta i flera år nu haha!

Likes

Comments

Nu så sitter jag i bilen påväg till Åre! Vi åkte hemifrån vid 01:30 och jag har typ sovit hela resan. I skrivande stund så är vi vid Storsjön... Så nu är det inte alls så långt kvar haha! Jag är supertaggad på att åka skidor och längtar något enormt! Något som jag är väldigt nervös för är dock lunchen... Vi får tillgång till stugan först vid 15 så det betyder att vi kommer behöva äta lunch på resturang, en jättestor utmaning alltså!! Vi får se vad jag tar för något senare, ni kanske till och med får se en bild haha!

Likes

Comments

Hade tänkt att göra en kort liten årsresume som sammanfattar det gångna året, så här kommer den!

Januari:
Första månaden på året och jag mådde inte alls bra. Jag fejkade att jag mådde bra för alla runt omkring mig och när en ledare från kyrkan ringde i slutet av månaden så ljög jag honom rakt upp i ansiktet, något jag faktiskt ångrar... Jag åkte till Romme med skolan och hade en fantastisk heldag med skidåkning med kompisarna, superkul! Dock var sjukdomen ganska stark denna månad och jag kunde inte tillåta mig att äta allt jag ville.

Februari:
Kommer faktiskt inte ihåg så mycket från denna månad. På sportlovet åkte vi till Åre och under den veckan så var sjukdomen inte alls så stark. Jag åt vad JAG ville men kompenserade dock något fruktansvärt med alldeles för hård skidåkning och överdriven tvångsträning på nätterna. Jag mådde faktiskt hyfsat denna vecka! Åt pommes, kex choklad, varm choklad, chips, vitt bröd med nutella, ja, allt som hör en semester till!

Mars:
Denna månad är rätt så suddig. Syster min fyllde tretton år och på hennes födelsedag så bjöds det självklart på tårta. Jag åt en liten bit utav tårtan men kompenserade såklart med träning... Jag var supernervös inför att ledaren i kyrkan skulle komma tillbaka efter ledigheten och ville bara gå ner mer och mer i vikt.

April:
Ledaren i kyrkan kom tillbaka från ledigheten och jag fortsatte ljuga för alla... En dag så var det verkligen totalt stopp. Jag hade inte ätit eller druckit något under en dag och när jag var i kyrkan på ledarutbildning var jag så yr att jag höll på att svimma av hela tiden. Jag vägrade att äta ett äpple eller ens dricka ett glas vatten. Personalen tog tag i saken och ringde till min mamma, något som kom att förändra hela mitt liv. När jag kom hem på kvällen så förnekade jag det hela men gick ändå med på att gå till skolsyster dagen där på och väga mig. Väl där så brast jag ut totalt och erkände, jag orkade inte hålla det inom mig mera. Resten av april präglades av nervositet inför mitt första möte med mobila teamet på SCÄ och väl där så fick jag börja med matschema. Jag följde detta till en början men efter en liten vägran så var jag med om min första inläggning på SöS och låg inne i två dygn...

Maj:
Startade denna månad med ett läger med kyrkan under Kristi himmelsfärd! Jag kände mig friskare och åt under resan men fuskade dock ganska mycket. Detta visade sig självklart på vikten och när jag kom tillbaka hem så tog det bara stopp. Jag provade att äta glass en gång men det blev så ångestfyllt att jag verkligen inte kunde äta eller dricka något i flera dagar efter. Detta resulterade i min andra inläggning på SöS, denna gång låg jag inne under tio dagar. Efter SöS så blev jag inlagd på familjevårdsavd på SCÄ och blev bara sjukare och sjukare för varje dag.

Juni:
Var fortfarande inlagd på SCÄ och åkte dit varenda dag. Jag gick dock på niornas bal och på skolavslutningen och skiljdes då åt från min klass. Känns fortfarande som att jag går i den klassen eftersom att jag inte börjat skolan igen efter det haha!

Juli:
Åkte dag in och dag ut till Scä men denna månad så sov jag faktiskt min sista natt på avdelningen! Egentligen hände det inte något speciellt under denna sommar då jag låg inne på SCÄ typ hela tiden, men vi hittade på lite småsaker så vi ändå fick lite sommarkänsla! Jag blev i slutet av månaden utskriven och var superglad men hade dock redan planer på att börja äta mindre så fort jag kom utanför avdelningen...

Augusti:
Denna månad startades med ett läger till Åre i tio dagar! Jag kände mig frisk men åt väldigt restriktivt... Fuskade hela tiden och åt bara äpplen till mellis. Vid huvudmålen fyllde jag största delen av tallriken med grönsaker och sallad och tog kanske en liten potatis och någon liten bit kyckling. Jag åt verkligen inte det som alla andra blev serverade utan jag fick lite speciella maträtter utan grädde etc. Under dessa tio dagar gick jag ner 3 kg och när jag kom hem så blev mamma helt förtvivlad. När vi åkte till Scä första gången efter Åre så blev vi direkt skickade till SöS men blev dock inte inlagda. Dagen därefter så åkte pappa in med mig till SöS igen och denna gång väntades det en inläggning under en veckas tid. Efter detta så blev jag flyttad till Capio och var där under tio dagar för att sedan komma hem och direkt när jag kom hem så åkte vi in till SöS igen... Denna gång låg jag inne under tre veckor!!

September:
Största delen av september så låg jag inne på SöS. Ångesten bara växte och blev starkare och starkare och jag började även med antidepressiva. Den 16:e fick jag en ny liten bebis kusin, V, och fick hälsa på honom redan efter några timmar då han föddes på SöS och det var ju där jag var. Blev flyttad till SCÄ familjevårdsavd för andra gången.

Oktober:
Jag låg inne på Scä en bit in i oktober men efter några veckor (tror typ tre) så blev jag överflyttad till Capio igen. Det funkade dock inte där och när en speciell sak hände så fick jag inte vara kvar där och blev direkt flyttad till bup akuten. Jag blev inlagd med lpt och jade en av de mest fruktansvärda natten/kvällen någonsin. Jag låg och skrek hela tiden, sparkade nästan sönder sängar, grät hysteriskt och jag blev verkligen helt galen utav detta ställe. Dagen därpå så bestämde jag mig för att äta ALLT! Jag skulle komma hem, det var det ända jag ville!

November:
Var fortfarande inskriven på bup akuten men var hela tiden på permisar. Jag fyllde 16 år och hade en utav de värsta födelsedagarna någonsin... Efter ett tag så blev jag utskriven från bup akuten.

December:
Blev inskriven på Scäs öppenvård och fick en kontaktperson där. Gick och julhandlade, bakade massor av julkakor och gjorde julgodis, pyntade lägenheterna och fick allmänt lite julkänsla! Julafton firades hemma hos mamma med en sjukling till lillasyster som låg nerbäddad hela julhelgen. På juldagen åkte vi över till pappa och då kom även pappas flickvän med hennes döttrar och firade lite jul med dem. På annandagen så åkte vi som alltid ut till pappas kusins ö och sedan, den 27e så åkte vi över till mamma igen. Jag hade en hyfsat bra julhelg, utmanade mig med light julmust och fick superbra julklappar!

Ja, vad ska man egentligen säga om detta år? Ett helt annorlunda år än vad jag hade planerat, om jag (sjukdomen) skulle fått bestämma så hade jag nog inte berättat för skolsyster den där dagen i april, jag hade fortsatt hålla det hemligt och levt i lögner... Detta är vad sjukdomen skulle velat och ingen annan! Nu blev det dock inte så och någonstans, långt inne, så är jag nog ändå lite glad över att dem i kyrkan kontaktade min mamma, jag slapp ju liksom bära på allt detta helt själv.
Hur har ert år varit? Jag hoppas att ni alla iallafall får ett riktigt gott nytt år med många leenden och kanske någon rolig resa! Mitt år kommer ju rivstarta med en superrolig resa till Åre, denna ser jag verkligen fram emot!
Gott nytt år på er alla!

Likes

Comments

...ÅRE!!! I måndags så bokade vi en resa till Åre, min absoluta favoritplats på denna jord! Vi kunde dock inte boka den om jag inte stod still eller gick upp i vikt och jag gick endast ner 100 g så därför får jag åka! Villkoret för att jag ska få åka skidor är dock att jag nu innan Åre behöver dricka en näringsdryck om dagen och när jag är i Åre så behöver jag dricka två... Det betyder att nu innan Åre så dricker jag en näringsdryck till FM mellis och äter EM mellis som vanligt och sen i Åre så dricker jag en näringsdryck till FM mellis och EM melliset som vanligt PLUS en näringsdryck... Så sjukt tufft kommer det bli men jag bränner ju allt extra jag får i mig så jag får försöka tänka så! Ett tips till alla er som dricker näringsdryck, värm chokladsmaken i mikron, det smakar som varm choklad haha! Blir iallafall lite godare och lättare att få ner den då!

Jag ÄLSKAR verkligen att åka skidor och jag är supertaggad på detta! VI åker på måndag och är där tills på torsdag, inte så jättelång tid, så jag kommer verkligen njuta av varenda sekund!

Bilder från sportlovet tidigare i år!

Likes

Comments

Dagen som vi alla länge väntat på är äntligen här! JULAFTON! Det är med delade meningar som jag vaknade upp denna morgon. Självklart så känns det skönt men på ett annat sätt väldigt jobbigt, familjegrejer som jag inte riktigt vill ta upp här på bloggen... Men även för min ätstörning, anorexin, så är detta ingen rolig dag. Mycket mat, godis och kakor, allt det som anorexin tycker är jobbigt. Dock så har jag och mamma lagt upp en plan för hur dagen kommer att se ut med maten, ett riktigt stort tips till er som ännu inte gjort det, ni hinner nog göra det nu!

Dagens planer blir lite annorlunda än föregående år, men det kommer säkert att bli bra! Vi vaknade imorse upp och letade fram våra julstrumpor med garnnystan lindat i hela lägenheten, detta är en tradition sedan vi var pyttesmå, så den går INTE att skippa haha. Jag fick iallafall lite fina och användbara klappar i min strumpa! Vi åt sedan frukost. Vanligtvis så har vi alltid sju sorters kakor till frukost (självklart risgrynsgröt eller mackor också haha) och det var det i år med för syster min och mamma. Jag åt dock vörtbröd, clementin och ett glas mjölk, mumsigt och juligt! Tyvärr så blev min syster sjuk igår och låg med hög feber hela dagen tråkigt nog... Men vi får hoppas att den inte är lika hög idag! Snart ska vi iallafall iväg till kyrkan och där möter vi upp morfar och hans sambo som kommer upp till stockholm. Kyrkan tycker jag hör julen till, utan kyrkan, ingen jul för min del!

Lite bilder från förra julen!

Jag hoppas verkligen att ni alla får en helt underbar jul! GOD JUL!

Likes

Comments

Hejsan hejsan! Nu var det allt för länge sedan jag var inne här och bloggen ekar tom... Tänkte uppdatera er lite hur det går...

Mötet med läkaren på SCÄ i måndags gick skit. Jag har sett fram emot en skidresa som vi ska åka på i januari och jag MÅSTE ha gått upp eller stå still i vikt för att få följa med och åka skidor... Detta har dock ökat min motivation och jag kämpar järnet här hemma! Det pratas även mer och mer om en inläggning på vuxensidan på SCÄ, så om allt fortsätter som det gör nu så blir det troligtvis en inläggning där, skit. Vill verkligen INTE läggas in, vill inte gå upp i vikt, vill inte äta, vill BARA vara hemma!!! Hatar mitt liv just nu och jag är så rädd att jag ska förlora det, men samtidigt är jag så rädd för att leva. Allt är verkligen bara skit!

Men men, nu till roligare saker! Det är julafton om TVÅ(!!) dagar! Shieeet vad tiden går snabbt! Känns som att det nyss var min födelsedag haha... Här hemma är det faktiskt ganska mycket julstämning. Vi bakar, gör julgodis, har klätt granen, pyntat med alla tomtar och sånt och nu ikväll så har vi börjat slå in julklappar till släkten. Dessutom så har jag rimmat till ALLA mina julklappar, inte helt själv hehe, mamma fick hjälpa till lite med några. Nu har jag bara rim till en julklapp kvar, och det står verkligen helt still, vi får verkligen hoppas att jag kommer på något till den julklappen med haha! Nu ska jag äta mellanmål och därefter så blir det jul med Ernst! Älskar det programmet haha, såååå mysigt! Vad har ni hittat på idag? Är det mycket julstämning hos er?

Likes

Comments

Idag så har vi faktiskt hunnit med förvånansvärt mycket! Efter 10 mellis så åkte vi för att köpa gran. Vi brukar alltid köpa granen några dagar innan julafton och klä granen dagen innan, men i år så vill vi ha lite julkänsla under en längre tid, så vi köpte den redan idag! Dessutom så blev det en kungsgran istället för rödgran, vi brukar ALLTID ha rödgran men eftersom att vi köpte den såpass tidigt i år så valde vi en kungsgran så att den ska hålla sig fin ända fram tills julafton!
När vi kom hem så blev lunchen lite försenad, så det var extra jobbigt, men jag åt allt ändå!

Efter lunch så insåg vi att den julgransfot som vi har inte rymde denna gran... Vi köpte nämligen en ganska stor gran och då fick stammen inte plats haha! Så vi åkte därför iväg för att handla en ny, större julgransfot... När vi kom hem så satte vi i granen och möblerade om lite så att det skulle se fint ut, efter det var det dags för mellis, kvarg och clementin, mums!
Efter melliset så bakde vi pepparkakor så nu doftar det verkligen jul här hemma! Underbart! Jag gjorde ganska många små, men jag gjorde även ett lite större hjärta som jag tänkte hänga upp i mitt rum. Jag gjorde detta även förra året och det blev superfint!

Nu så är det snart dags för middag... Ikväll blir det fläskfilé med sötpotatis och rödvinsås! Jag verkligen ÄLSKAR både sötpotatis och rödvinsås, kan ha det till nästan allt hahaha!

Likes

Comments

Idag så har jag och mamma handlat varsin julklapp till två av mina kompisar som kommer över hit på måndag, superkul ska det bli! Jag hoppas verkligen att de ska bli glada för julklappen och att de gillar det! Vi hann även svänga förbi pappa och hämta ett par skor jag glömde där igår... Vi åkte sedan hem för att äta lunch, jag åt gulaschsoppa och mamma åt sushi, hatar verkligen sushi hahaha!
Efter lunchen så åkte vi ut till Arkitekturmuseet för att gå på deras pepparkaksutställning! Supertrevligt, verkligen! Många fina hus och även lite mindre fina kreationer haha...

När vi sedan kom hem så åt vi mellanmål, tittade lite på tv som jag missade igår när jag var på akuten(!!!)... Igår var jag nämligen på akuten... Jag har i några dagar haft rätt så dålig puls och fått ont i hjärtat lite till och från. Så igår så åkte vi tillslut in till SöS för att kolla EKG så att allt stämde. Det var som tur var inget fel på hjärtat, allt såg jättebra ut så det var skönt! Dock så har jag tydligen fått som en liten inflammation mellan bröstbenet och revbenen, gör jätteont... Men men, jag slapp som tur var läggas in och fick efter 5 timmar och 34 minuter åka hem...

Till middag blev det kyckling med sötpotatis och rödvinsås, mums!!! ÄLSKAR rödvinsås, sååå gott!!! Till kvällsmellis så provade jag en ny (för mig) smak av propud, creamy hazelnut, rätt så god! Smakar typ lite nötigt, gott, men inget slår choklad propuden hehe!

Likes

Comments