Header

Ur min dagbok, den tionde april tjugohundrafemton

JAG VET INTE OM DETTA KAN TRIGGA MEN DET INNEHÅLLER ÄTSTÖRDA TANKAR. BUDSKAPET ÄR ATT ALLA KAN BLI BÄTTRE FRÅN EN ÄTSTÖRNING MEN JAG VILL OCKSÅ VISA PÅ VAD SOM FAKTISKT RÖRDE SIG I MITT HUVUD INNAN JAG VISSTE HUR FARLIGT DET FAKTISKT ÄR.

Igår kväll kom vi hem från Jordanien. Jag vill bara tillbaka. Jag mådde så jävla bra där. Här är allt kallt och jag måste återvända till allt jobbigt. Känna mig ensam, osäker, ful, stor och dum. Jag känner mig jobbig. Jag är ständigt stressad, trött och uttråkad. Jag känner mig urgröpt, som en Inget.

Vem ska jag prata med? Mina föräldrar? Mina kompisar? Nej. Ingen skulle fatta. Mina föräldrar fattar ingenting och de skulle säkert vara jättejobbiga och så där överbeskyddande som endast de två kan. Mina kompisar då? Nej, det här kan jag inte belasta dem med. Dessutom så skulle de säkert inte bry sig...

Jag längtar tillbaka till Jordanien för där hade jag alltid ett leende på läpparna.

Arghhh vad jag måste skriva av mig. Är det så här det är att vara i min ålder? Med sina jävla ups and downs? Jag fattar ingenting. Jag vill veta vad som är intressant med mig som ingen annan har, vad gör mig så speciell? Exakt, jag är bara en i mängden. Jag får mina bra betyg men kommer ändå inte att bli ihågkommen. Visst så har jag personer runt om mig som älskar mig och som jag älskar mer än allt, men på något sätt så räcker det inte. Jag måste visa mig bättre ändå. Jag tror att det är varför jag tycker att det kan vara svårt med mat. Jag får liksom skuldkänslor när jag äter och njuter av hungern kurrar i magen. Jag vet att jag inte är smal och att det därför är svårt att tro på men så är det. Mat och jag fungerar inte längre.

Kalorier är något som jag ständigt tänker på. Vad får jag äta och hur mycket? Det hjälper mig. Jag som är så stor behöver verkligen sådan här hjälp. Dessutom får jag veta hur mycket jag behöver träna för att kompensera!!

Egentligen handlar allt det här om press från mig själv. Jag vill bara vara tillräckligt fin. Något som börjat oroa mig är min mens. Den har inte kommit på två månader och har alltid tidigare varit regelbunden. Onormalt? Det kan väl inte bero på vad jag äter för jag äter ju endast nyttig mat?

Jag vill bara få ut min dåliga energi på något. Gissar att jag inte kommer att få äta igen.

​UNGEFÄR UNDER SAMMA PERIOD. 

Vad tänker jag om det här då?

Vad glad jag är att jag behöll mina ätstörda dagböcker. Hahah ni anar inte hur mycket knäppt jag skrev. Det blev min hemliga kompis som stöttade mig i mina sjuka beslut. Jag tycker att det är så intressant för jag kommer ihåg min period som om jag här när jag skrev det här mådde som sämst psykiskt. Jag började gå ner i vikt och hade ju inte energi som jag beskrev. Troligen så fattade jag inte att jag behövde äta för att orka med och det är väl det som är det onda med ätstörningar. Att allt är matens fel. 

Det jag också tycker är intressant är att jag skrev om bakomliggande orsaker till min äs och inte bara om kalorier och skit. Det glömmer många bort. "Börja ät människa". Chilla det är liksom inte så enkelt.

Jag beskrev också att jag kände mig ensam. Jag var väl lite ensam då samtidigt så tror jag att min energi också hade att göra med det för jag orkade inte göra saker på samma sätt som nu till exempel. Jag var så instängd i ätstörningen på något sätt.

Jag blir också lite rädd för mig själv när jag läser det här haha jag vet inte varför men jag tycker synd om mig själv. Hur svårt det var för mig att börja gilla mat igen, men hur glad jag är att jag faktiskt gjorde den resan!

Idag har jag ju min mens. Började få tillbaka den så fort jag började "recovery" och det är jag enormt tacksam för! Bara det är en anledning för att bli frisk! Dessutom så fanns det ingenting annat i mina tankar än mat och typ att jag var ledsen. Så klart så hade jag roliga stunder också och när jag tänker tillbaka är många av de roliga stunderna också kopplade till mat. Då jag hade tillräckligt energi att orka ha roligt.


Men varför gör jag då det här inlägget?

För det första så vill jag visa på att människor vi inte vet det om, kan må dåligt, och att det kan ta sig i uttryck i olika saker. För det andra så vill jag att människor med ätstörningstankar ska få veta att de inte är ensamma och att det är möjligt att få hjälp och bli bättre. För det tredje och sista så gör jag det här inlägget på att få visa vad som egentligen rörde sig i mitt huvud (när jag inte hade börjat fatta att det är farligt).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Stureplan, nattetid. Runt om svampen så kryllar det med människor som alla är påväg någonstans. En ung kvinna med ögon som är täckta med guld, tänder en cigarett och ringer ett samtal med sin IPhone. Hon står och stampar runt lite med sina höga klackar, så som alla andra runt om henne gör för att få tillbaka värmeruset från drinkarna som just druckits i den kyliga natten. Mitt emot kvinnan, på andra sidan gatan i porten, sitter en annan kvinna i samma ålder. Hon sitter inlindad i filtar och täcken och har rosenröda kinder från den piskande höstkylan. Kvinnan sträcker fram en pappersmugg för att be om pengar. Pengar för att överleva.

Idag när jag gick hem från Hötorget och gick förbi Stureplansområdet, för inte så länge sen, så slog det mig hur sorgligt pinsamt skillnaderna såg ut. Det blev sådana kontraster att först se alla sterotypiska StureP människor och sedan se tiggare en meter i från dem. Vad väljer man att lägga pengar på? Säkerligen så har "stureP" människan (kallar hen så eftersom jag inte vet hur jag ska definiera dem alla på ett annat sätt), köpt kläder för några tusenlappar (för att passa in i kategorin sturep), köpt drinkar eller öl eller någon alkohol för några hundra eller så, och lagt ner massor av tid på att fixa i ordning sig och där konsumerat en massa smink/parfym/mat osv..

Jag säger inte att man inte ska få gå ut eller köpa vad man vill för att man har pengar. Det jag säger är att jag tycker att man bör tänka lite extra på vad man köper och varför man köper det, vad man gör med sina pengar när det finns vissa som inte har någonting. Sen tycker jag ju att man, om man aldrig ger pengar till tiggare i tron av att de är jätte rika, kan tänka på att det faktiskt är jobbigare än vad man tror att tigga. Att be om något är svårare än att vara den som hjälper. Dessutom så handlar att ge om medkänsla och sympati för andra människor.

Jag vet ju själv att jag lätt bara konsumerar och inte tänker riktigt ordentligt. Jag tycker det kan vara svårt att tänka på vem som vinner på konsumtionen och vem som förlorar på den (förutom mina pengar), men jag ska försöka bli bättre på det! En tankeställare är ju också om det jag köper gör mer nytta för mig eller om det skulle göra mer nytta för personen som inte har något och ber om ekonomisk hjälp?

Jag tänker ofta på sånt här innan jag ska sova och sett det nyligen. Det var därför jag gjorde detta oklara spontaninlägg:-) sen vill jag bara uppdatera lite också. Jag har varit upptagen med att titta på skam så jag har inte haft något annat i min hjärna heh och så kände jag att det var svårt att skriva ett inlägg efter jag skrev mitt förra. Vill ju att det ska vara personligt, intressant och varierat! Har fått lite frågor om jag kan göra specifika inlägg som om min morgonrutin, smink osv. Haha jag tycker att det är fett kul när folk ber mig att göra olika inlägg, känner mig lite intressant då haha. Nej men så de inläggen kommer ju att komma upp någon gång.

Annars har livet rullat på. I eftermiddags gick jag och Majken ut och skulle backträna i Liljansskogen. Haha det blev väl inte backträning igen då vi valde att springa i stora skuggan där det endast är lite lutning på backen. Men men. Det var roligt och mysigt:-) Efter vårt träningspass så hade pappa lagat middag och det blev rulader med ugnsstektpotatis, gräddsås, mozzarellasallad och avokado. Mums. Vi åt glass och sedan satte jag mig på mitt rum med en godispåse i högsta hugg och tittade på youtube. Klockan 22 så gick jag hemifrån igen för att möta upp Ella, Linda och Majken eftersom vi skulle se "Hitta Doris" på bio. Så mysig film! Love. Den var ganska sorglig eftersom det handlar om att Doris ska hitta sina föräldrar som hon tappat bort pga sin närminnesförlust men ändå härlig!
Ja och sen gick jag hem ifrån Hötorget och kände att nu fan ska jag ta och skriva lite och så är vi har nu.

Hoppas alla haft en bra fredag!

Likes

Comments

Jag skriver väldigt mycket om ätstörningar ifrån mitt perspektiv. Vad jag upplevde och kände då. Frågan som jag har försökt att skriva lite om, men endast tidigare kunnat spekulera kring är hur mina kompisar uppfattade mig under den här tiden. Lite om vad de kände och upplevde med att ha en kompis som faktiskt hade anorexia.

Jag har pratat med tre av mina närmaste kompisar; Ellinor, Lihvia och Alice, om hur de uppfattade mig under den här perioden och kommer att försöka sammanfatta deras uppfattning så gott jag kan! Nu snackar vi alltså ish om slutet av 2014- sommaren ish 2016, eftersom att det var då jag var som mest sjuk.


"Det har varit tufft eftersom jag älskar dig och att veta att någon man har så nära hjärtat mår dåligt och går hem och gråter efter skolan är svårt att beskriva, det är en sån konstig känsla."


När jag frågade dem om de kunde hjälpa mig att skriva det här inlägget ville jag själv göra det NU, NU. Jag kände att det skulle ge lite perspektiv och det var kul för mig att veta vad de ärligt tyckte. Det tog ett litet tag för dem, de ville tänka. Vad de alla skrev kan jag känna igen mig i och när jag nu suttit och funderat på hur jag ska göra mig åt för att formulera detta så bra jag kan så började jag gråta. (Lyssna på Let It Go av James Bay samtidigt som ni läser så kanske ni också börjar gråta.) Jag ser alla de här bilderna och tänker på hur bra kompisar jag har. Hur mycket jag faktiskt älskar dem. Allt ni skrev, även det jag inte valt att ta med här, gör mig till en bättre person och trots att jag redan sagt det till er personligen så vill jag säga det här också; tack för att ni hjälper mig och för att ni finns.


Det var en konstig atmosfär när vi hade ätit eller satt och åt. Alice berättar att det var jobbigt för henne att veta att det fanns så onda tankar inom mig. Att det var jobbigt att veta att tankarna får ens bästa kompis att må skit. Jag var hängig och när vi åt så märkte dem att jag inte åt lika mycket som jag tidigare gjort. Jag kom på ursäkter för att slippa äta. De märkte mina restriktioner och Elli berättade":

Du åt ofta bara mat som du tyckte om och BARA det, typ som pink lady äpplet."


"... du betedde dig som om allt var normalt och att du mådde bra. Fast om man kände dig riktigt bra, märkte man att något saknades."

Lihvia beskriver att hon märkte att jag blev mer envis. Om något var bestämt skulle det vara så och man kunde inte ändra min uppfattning om den saken. Dessutom så beskriver hon att hon kommer ihåg mina konstiga mål som jag var TVUNGEN att klara. Jag tränade jättemycket, morgon som kväll, och hon märkte starkt att jag brydde mig om vad jag åt, när jag åt och vad det innehöll, vilket jag tidigare inte gjort. Hon beskrev att hon tyckte att det var jobbigt. Hon tyckte att det var jobbigt att se sin bästa vän må dåligt och att inte ha någon aning om vad hon skulle göra. Hur ska man hjälpa en kompis med en ätstörning utan att gå för långt? Kompisen är ju fortfarande ens kompis samtidigt som det finns något som inte riktigt stämmer.​

Elli berättade att hon själv inte märkte min ätstörning för än jag var väldigt smal. Då sattes pusselbitarna på plats. För det berättar dem alla; att jag var en mästare på att manipulera. De som jag inte hade berättat för eller fanns i min närhet hade nog ingen aning. Jag var bra på att få allt att låta som om det var bra, att jag mådde bra.


Jag fick också en massa kärlek och den tackar jag för. Det värmer i hjärtat<3 Blev rörd av allt ni skrev.

Det finns mer. Mer händelser och mer tankar som rörde sig i dem och mer som rör sig i mig.

 Ätstörningar sitter i huvudet och det är därför som det påverkar ens beteende vilket i sin tur påverkar ens nära. Man kanske inte tror det. De är bara jobbiga (oroliga) för att de vill det. De måste ha något att klaga på och med mig är det minsann inget fel på. De vill bara hitta ännu mer fel på mig. Men tro mig när jag säger att det inte är så. Ens nära och kära bryr sig och deras agerande är på samma sätt som ditt, baserat på vad som rör sig i huvudet. En fråga behöver inte vara för att sätta dit dig, utan för att X är orolig och därav nyfiken. 

Med det sagt hoppas jag att ni har haft en fin fredagkväll och att ni kommer njuta av helgen, för det kommer jag.


Likes

Comments

Onsdag igen. Vaknade. Somnade om, och vaknade upp 7.30 och jag skulle ha vaknat 7(!!!) stressen. Jag hann inte äta frukost men det var jag inte ensam åt så vi hade frukostfika på rasten istället.

På lunchen drog jag, Indra och Majken till Söderhallarna och Ilpiatto. Jag tog en grekisk sallad med extra kyckling + massor av bröd. Det var en riktigt mysig lunch och senare kom Linda också. (Vi andra hade slutat tidigare). Lunchen avslutades med ett besök på Coop :))

Sista lektionen var idrott och då spelade vi volleyboll. Jag tycker att det kan vara kul även fast jag inte är bäst haha. Efter skolan så drog jag mig ut för en joggingtur. Jag kom ut, jag sprang ut på Gärdet, men så dog min mobil av kylan(!!!) så jag sprang inte så långt eller snabbt som jag hoppats på. Det blev 5 km rundan. Tanken hade varit att träna med Ella men jag vet inte vad som hände med det haha. Vi får ta det en annan gång!


Efter joggingrundan så gick jag och mötte mamma. Vi åt middag på Kulturhuset eftersom att vi skulle se på teater! Jag åt köttbullar med potatispuré, lingon, gräddsås och inlagd gurka. Vi mötte upp mammas kompis Katarina efter middagen för att se på teatern. Nattpassagen. Den är producerad av deras kompis Anna och går just nu på stadsteatern. (Kostar bara 120 kr och är ca 1 h för er som är intresserade!!!)
Det är en skildring om flyktingkrisen, baserad på en sann historia, som hände för 2 år sedan och säkerligen fortsätter. Den startade tankar och idéer i mig. Jag gillar att prata samhällsproblem och diskutera dem så därför var det här rätt tankeväckande föreställning för mig. Vad gör Sverige? Varför gör vi inte mer, när människor flyr från misär, krig och fattigdom? När människor som inte har något kommer till Sverige i hopp om ett bättre liv? Det vi gör är att vi stänger gränserna. Var finns vår medkänsla och empati? Vår förmåga att vilja hjälpa och göra skillnad för människor? Varför drar vi inte upp debatten om människors värde i frågor om att stänga gränser? För det är ju vad vi gör när vi stänger dem ute. Vi är mer värdefulla och betydelsefulla än dem.

Det blir så lätt att vi fokuserar på ett problem i taget. Vad media visar i detta nu. Trumps ena galna inlägg efter det andra. Okej, nu vet vi att han är galen, men vad händer egentligen på andra sidan Europa? Vad tvingar vi människor att göra för att ta sig till något bättre om vi inte är öppna för det? Vad vill vi bli ihågkomna som?

Jag blir så fruktansvärt provocerad!

När vi kom hem så gjorde jag en allt för rörig mindmap över vad jag ska skriva imorgon på engelskan. Jag förstår inte uppgiften helt och det är därför jag inte tror på detta projekt. Det stressar mig så in i bänken men det blir samtidigt skönt att ha den klar! Nu ska jag lyssna på ångestpodden och tänker lyssna på olycklig kärlek.

Olycklig kärlek. I mitt 16 åriga liv har jag varit med om det här 1 gång tror jag. 1,5 kanske. Det är så hemskt att man bara vill gå och gräva ner sig i en grop och aldrig komma upp igen. Jag tror att den värsta känslan i världen är obesvarad kärlek... och det är därför jag ser fram emot att lyssna på vad tjejerna har att säga om ämnet! Olycklig kärlek är också ett ämne man lätt skämtar bort eller inte tar seriöst. Det kan ju påverka en extremt mycket! Du kan bli deprimerad på livstil typ och det kan vara jättesvårt att gå vidare. Hur som helst så ser jag fram emot detta avsnitt!

Sov gott

Likes

Comments

Igår kväll lyssnade jag på ångestpodden innan jag skulle sova. Det var avsnittet om anorexia som lockade (såklart) och jag tycker att de satte många av mina känslor i ord. De diskuterade kring en bok, pratade från egna erfarenheter och vad andra drabbade pratat om.

Jag tycker att det är så bra att ämnet blivit mer tillåtet att prata kring. Jag känner inte att det är tabu eller så utan tycker att det är viktigt att prata om! Det är viktigt för folk att fatta och det är viktigt att motverka så fort som möjligt. Alla kan bli drabbade och ansvaret ligger lite i samhället runt om för att förebygga och att personen får hjälp.

Något jag tyckte att de berättade i början av podden var om den här flickan från boken. Hon berättade att hon inte kunde vara en bra kompis och ha anorexia samtidigt. Det känns som om det är ganska sant för flera av mina kompisar har fått leva med alla mina tankar kring mat. Att jag alltid tänkte på mat, hur och när den skulle ätas.

Eftersom jag aldrig åt lunch typ i skolan så var jag galet hungrig när eftermiddagen kom. Jag kommer ihåg många eftermiddagar då det enda jag tänkt på var mat och att jag frös haha. Jag kunde inte göra något innan jag ätit. Jag kunde inte lyssna klart samtalet innan jag ätit. Jag åt inte mycket då heller. Det handlade om godis typ eller ett äpple. Förutom på fredagar som jag tillät mig allt jag ville ha, med ett villkor; ångest på kvällen. Det är ännu en anledning för att bli frisk!!

När jag ändå var på hugget om min forna tid som sjukling så kan jag berätta lite mer anledningar till recovery och historier :-)). Remember att mina tankar var riktigt sjuka!!!

På natten kunde jag inte sova och jag vaknade flera gånger per natt. Jag var ju stressad hela tiden men det berodde också på att min kropp inte hade tillräckligt med näring så den letade mat på natten. Såklart så "kunde" jag inte gå upp och äta något för det skulle inte äs kunna leva med dagen efter. Jag skulle säkert inte kunna sova igen, trodde jag, för min mage skulle ju vara så uppsvälld. Dessutom så skulle mina föräldrar inte fatta varför jag skippade frukosten eftersom jag ätit på natten. Hur kunde jag liksom kunna äta både frukost och en frukt på natten. Första gången jag vågade göra det var i somras. Det var efter weekend och jag var riktigt jävla hungrig. Så jag gjorde en macka och tog ett äpple. Dagen efter så åt jag frukost också. Jag var så stolt över mig själv och nu äter jag ju typ hela tiden! Så länge jag är hungrig så finns det mat i min närhet haha.

Jag var påväg att bli inlagd eftersom att mitt BMI var extremt lågt! Jag hade mindre än 15 i BMI och då hade jag ändå druckit 2 L vatten innan vägning för att jag inte pallade. Det var efter den natten från vägningen som jag verkligen ville bli frisk, eller åtminstone inte inlagd och för mig själv bestämde jag att jag på riktigt efter balen skulle gå upp mina kilon. Till gymnasiet skulle jag bli frisk. Det handlade inte bara om att de hotade med att jag skulle bli inlagd. Det handlade också om att jag kunde känna hur mitt hjärta slog ända in i revbenen. Det är svårt att förklara men jag trodde att jag skulle få en hjärtattack för jag kände mitt hjärta på ett helt annat sätt än vad man annars kan göra. Det skulle inte vars helt orimligt att få en hjärtattack som anorektiker. Många som får ätstörningar dör av det. Jag vet inte procent men så ser det ut://

Den sista historien för kvällen är när mina lärare började prata med mig om ätstörningar. Det var 3 av mina undervisande lärare, skolsköterskan och en elevombudsman som pratade med mig. Det var under loppet av två månader, februari och mars 2016 som de pratade med mig. Alla erbjöd mig att jag kunde prata med dem och de berättade att de var oroliga. Jag tyckte att det var bekräftande och ville då fortsätta bevisa att jag var sjuk inför dem (?). Jag ville typ att folk skulle se att jag var sjuk för att det var bekräftande. Jag kunde göra saker som jag sett andra göra eller reagerade på sånt som andra med äs gjorde för att jag ville bli stämplad som sjuk. Det var tryggt att vara sjuk. Idag skulle jag inte säga att jag skäms. Men allt som jag gjorde när jag var sjuk försöker jag undvika så att jag inte ska känna mig sjuk igen. Om jag har bestämt att jag ska gå ut och springa tex och så möter jag på min granne (som visste om min äs) så kan jag inte hitta motivationen igen. För jag vill inte bli betraktad som att jag har ett sjukt beteende. Det är inte jag längre. Det friska livet är vad jag föredrar. Bara att jag åt pizza till lunch idag är ett stort steg och ett bevis på hur frisk jag faktiskt är.

Anledningen till att jag alltid berättar att jag är friskförklarad är samma anledning till att jag berättar om det. Det finns anledningar till varför jag är friskförklarad och det är att jag inte vill hålla på som jag gjorde. Jag vill ju bara vara Hedvig. Hedvig älskar mat och älskar att testa nytt. Hon älskar att träna, festa, umgås med kompisar och skratta. Jag är frisk för att jag vill få leva Hedvig upp till fullo!Likes

Comments

Den här helgen har som alla andra helger gått för fort. Imorgon ska jag ha en svenska uppsats. Normer tror jag att temat är.


Så hur har min helg varit då... Jo men den har varit blandad. Rolig, spännande och lite orolig.

I lördags så satt jag sek och gjorde det mesta jag planerade att göra. Vi hade också klasskrök ish och det var ganska kul! Indra, Ester och Aldo sov hos mig sen. Sov och sov... Vi pratade och på söndag morgonen så städade vi och tittade på tv typ. Idag så har jag ätit en massa thaimat, frukt och mackor och sovit. That's it.

På kvällen kom jag och Alice hem till Elli och så åt vi en god middag. Kyckling med grönsaker, ris och tsatsiki:)

Vi pratade och skrattade och flummade en hel del. Det var riktigt mysigt och jag känner verkligen att även fast vi alla går i olika klass, och Elli i en annan skola, så är vi ändå väldigt nära och har superkul!! Oavsett hur lång tid det tar mellan vi ses så har vi alltid roligt och flummar på haha.

Likes

Comments

Igår var det fredag. Fredag.. Det finns ett ordspråk som lyder: Efter regn kommer solsken. Fredagen är solskenet efter torsdagen. Helg. Att bara få chilla och ta det lugnt. Love till fredagar.

Dagen började med att jag gjorde 2 rostade mackor med banan på och en kopp te till frukost. Jag åkte till skolan och innan lunch hade jag samhällskunskap och matte. Eftersom vi har lång rast på fredagar så åkte vi till Medis och åt på en libanesisk restaurang. Det är ganska gott. Jag åt kycklingspett med bulgur och lite såser och bröd. Det var väldigt stora portioner så vi blev ju mätta:-)

Efter det så gick vi till Coop och gjorde som när man var liten och var sugen på godis; tog från lite plockgodiset. Hehe men vi var fortfarande godissugna så vi åkte till en annan affär för att köpa godis, då det inte var så bra utbud på Coop.

Dagen fortsatte sedan med franska och historia. På historialektionen var jag så pass trött att jag nästan somnade och därför jobbade vi snabbt med uppgiften vi fick.

Jag hade tänkt att jag skulle fysa men den var tydligen inställd så det blev inte av. Istället åt jag vindruvor och testade en ny soygurt som Therese Lindgren hade testat. Det var en liten förpackning och den hade passionsfruktsröra i botten. Inte så god som hon fick den att framstå. Jag gillar ju dock inte soygurts så mycket... men ändå!

Middag var lax, ugnsstekt potatis och bea + lite tomater. Efterrätt var Djurgårdens vaniljglass. Det var första gången jag testade den och jag rekommenderar den för den var väldigt god och smakade mycket vanilj!

Efter maten så kollade jag lite serier och fixade med lite bilder. Jag hade ganska tråkigt men det var lite skönt samtidigt att känna; jag har så mycket tid jag vill att jag inte har något att göra. (mindre stress)

Så jag åt lite och gjorde videos som blev superdåliga på mina bilder för att jag hade så tråkigt. Haha

Jag scrolla igenom youtube också. Sen så gick jag och la mig.

Nu, idag, kom jag på att jag borde ha städat så att jag slipper städa idag. Mina föräldrar och Veera ska till landet nu på morgonen och på jag är ensam hemma! Gud vad jag älskar det haha! Planen för idag blir därför att gå upp ur sängen för det första. Städa, äta, sitta sek, träna(?) och sedan kmr lite klasskompisar hit.

Kramis

Likes

Comments

Väldigt, väldigt vanligt

Om du känner dig osäker så kan du i alla fall glädja dig åt att du inte är ensam om det. Osäkerhet är ett vanligare problem än vad du tror. Den mest självsäkra kan vara osäker.

Jag är nog en person som vet vad jag vill och vad jag står för. Samtidigt är jag väldigt osäker. För det första så vill jag alltid göra rätt. Det är där min prestationsångest kommer in. För det andra så kan jag i sekunden efter jag gjort något ångra mig direkt. Det kan gå och skrapa under en hel dag, en vecka eller göra min natt sömnlös. I går natt. Jag kunde inte somna för jag visste att jag inte uppdaterat här på länge. Jag verkligen försökte med allt och ändå kunde jag inte somna. Ett annat exempel är när jag skrev i franska gruppen en ganska dryg kommentar men som var tänkt som ett skämt. Ingen sömn den natten heller.

Som vanligt så har jag tagit reda på lite information om osäkerhet och att vara osäker kan ha olika orsaker. Jag tror att min självkänsla drar sig tillbaka till högstadiet. Till min period i sjuan då jag kände att jag inte passade in och jag mådde dåligt. Det ledde ju på sätt och vis till min ätstörning och under 8-9:an så sjönk självkänslan ännu mer.

Nu på senare dagar har min självkänsla ökat i takt med min självbild. Jag vet att jag är bra som jag är, jag kan be om hjälp, jag vet att jag är värd att må bra och göra saker som får mig att må bra, jag vågar göra nya saker och jag står för vem jag är. Samtidigt finns min prestationsångest kvar, jag har svårt att acceptera när folk ogillar mig eller kan ge tecken på det, jag kan erkänna misstag och jag kan IBLAND skratta bort saker och ting istället för att de ska få mig att må dåligt.

OSÄKERHET ÄR VANLIGT! Det är inte bara jag som känner mig osäker. Det är flera. Jag tror att majoriteten av alla människor känner sig osäkra ibland, pågrund av olika anledningar och som senare tar sig till uttryck på olika sätt.

Hur ska man hantera sin osäkerhet?

Jag är ingen healer men skulle säga att man får utmana sig. Gör det du tycker är jobbigt och se, testa och tillåt dig själv till att misslyckas. Det behöver inte vara hela världen. Det kan alltid hända värre saker!

Likes

Comments