Stallet är just klart och Zaina njuter av en dag av vila. Självklart tog jag ut henne och gjorde den dagliga borstningen osv. Brukar ofta vara att jag mockar och fyller vatten och mamma fyller hö och kraft om hon är där och hjälper mig då.

Imorgon blir det Maria träning och sedan på Söndag också. Sedan på Tisdag far min familj utomlands en vecka så Zaina får en liten vilovecka då men det kan vara skönt för henne då hon har gått relativt mycket senaste tiden. Vi kommer hem på Onsdag veckan där på så då blir det att sätta igång henne igen. Maria skulle även rida/longera eller något Zaina på Måndagen 2 dagar innan vi kommer hem så det känns skönt att hon inte är helt sprallig när jag ska sitta upp på Onsdag.

Min lilla prinsessa som självklart vill synas på bild haha!

Likes

Comments

I veckan bestämde jag mig för att boka in mig och Zaina till en Anna Baker kurs. I Lördags red jag klockan 18.15 och Idag red jag klockan 11.00.

Lördag:
Uppvärmningen började så dåligt som det bara kunde bli. Hon var helt galen kort sagt. Det var en traktor som skottade utanför och det hörde hon och blev helt uppskrämd av det. Hon trippade på stället när jag skulle skritta fram så det såg mer ut som någon slags Piaff haha. Backade in i väggen och bockade och var helt galen för studen tänkte jag bara att detta pass kommer inte alls gå bra. Men när det väl var min tur så gick vi till andra sidan där hon inte hörde traktorn. Eftersom det var första gången jag red för Anna så berättade jag lite om Zaina och hennes bakgrund och min bakgrund. Eftersom Zaina var så sprallig så började vi med att skritta i olika tempon från grad 1-5. Sedan sa hon att jag skulle värma upp som jag brukar göra i vanligt fall. Så där travade jag igång och försökte få henne lång och låg och lite ihop. Sedan så tyckte Anna att Zaina var lite stel i bogarna så för att mjuka upp henne gav hon jätte bra övningar som jag och Zaina kan träna vidare på hemma. Jag berättade mitt problem om att hon lätt kunde förnöja sig i högervarvet och att hon kunde bli för lite böjd i halsen i vänster varv. Men för att stretcha halsen och få henne mjuk i bogarna så skulle jag gå in en bit i volten och sedan flytta framdelen ut mot spåret men Samtidigt ha halsen lite böjd. Vilket gick superbra. Anna berömde både Zaina för att hon var en superfin ponny och mig för min sits. Väldigt roligt att höra. I slutet tränade vi galoppfattningar från skritt och att jag skulle ge henne tygel innan fattningen så hon inte skulle sparka bakut. Hennes fattningar blev hur samlade som helst och hon sparkade inte något. Anna var väldigt noga med beröm också vilket är väldigt bra så efter varje grej vi gjorde så beröm beröm, klapp klapp, duktig ponny! Lördagens träning slutade riktigt bra även fast den inte började riktigt jätte bra.

Söndag:
Idag då, hon var lika galen idag i början. Vi tror att det är av många olika anledningar, det har kommit En valack som är lite hingstar av sig och sen har det även blivit väldigt kallt och mycket snö här så hon blir ju ännu spralligare av det. När jag skulle sitta upp så fick jag kasta mig upp fort innan hon skulle springa iväg och det såg Anna så hon bad mig hoppa av igen och göra om det medan Zaina skulle stå still. Vi hämtade lite havre som muta och först fick jag tips om att jag kunde leda runt henne innan jag skulle sitta upp så hon får lugna ner sig lite och då skulle man trycka lite lätt på halsmuskeln och nå gick hon ner i en lång och avslappnad form sedan när jag skulle sitta upp så stretchade vi nacken åt båda hållen med hjälp av havren och även så hon skulle vara uppmärksam på mig. Sedan när jag skulle sitta upp stod hon stilla som ett ljus och då gav jag godis från häst ryggen. Duktig ponny! Till själva passet värmde jag upp som vanligt, med den där övningar som fick henne låss i framdelen. Anna tyckte även att hon såg lite mjukare ut idag så det var kul att höra att det ger resultat så snabbt. Det är ju inte helt 100 ännu, jag ska ju fortsätta med detta nu varje uppvärmning. Sedan fick jag en ny övning där jag skulle gå in på en liten volt och liksom låta Zaina "falla" ut mot en större volt och "falla" in mot volten för att få henne mjuk och avslappnad. Gick väldigt bra faktiskt. Sedan genom att hon skulle gå framåt med ett skänkel dutt så tränade vi på att jag inte skulle hålla så mycket i tygeln så jag nästan bromsade henne medan jag ville att hon skulle gå framåt för då blir ju Zaina förrvirrad haha. Så jag fick jätte mycket tips där också.I slutet tränade vi bara på galoppfattningar från trav också. Hon var så himla fin dom är 2 dagarna och vi har fått så himla bra tips som är guld värt! Nu taggar vi om till nästa Månad då vi ska självklart vara med på nästa kurs! Anna berömde oss som ekipage och tyckte att vi matchade varandra jättebra. Så kul att höra!

En kort film från Lördagen finns på min instagram- hedvigsandstrom om ni är sugna på att se :D

Likes

Comments

Red ut i Måndags och det blev mer som en miljöträning haha. Det började med att hon hoppade ner i diket då det var läskiga soptunnor på andra sidan. Efter det kom en traktor och skulle köra förbi så då blev det ner i diket x2 haha. Hon börjar bli så himla feg men när vi väl var inne i skogen gick det hur bra som helst.

Bästa Zaina!

Likes

Comments

Dax för lite dressyr idag, som jag längtat! Igår fick hon jogga lite i lång och låg form och även galoppera igång lång och låg vilket gick super. Var nästan en vecka sedan vi red dressyr så vi får se hur det går idag.
Det är väldigt fint väder idag så det blir nog att rida på uteridbanan.

Zaina börjar dessutom bli lurvig så jag ska klippa henne till veckan. Hoppas bara hon är snäll och klippa men det tror jag.

Rosa benlindor till prinsessan såklart ;)

Likes

Comments

Har nu beslutat för att börja blogga igen från ett litet uppehåll.

Vad har hänt då? Jo Zaina och jag har kommit en bra bit på vägen och håller faktiskt på att träna LA rörelser inför nästa års tävlingar. Samtidigt försöker vi lyfta fram den där extra energin vilket har gått jättebra senaste tiden. Det känns som om vi börjat hitta varandra mer och mer för varje dag. Tränar fortfarande med spö men snart ska vi börja träna utan spö också och försöka bibehålla energin även fast spöet inte finns där som en liten extra kick. Jag tror det kommer bli det svåraste av allt.

De LA rörelser vi håller på att träna nu är förvänd galopp, skänkelvikningar och galoppfattningar från skritt. Snart ska vi även börja träna rygga som är det svåraste av allt för oss. I övrigt tycker jag det går bra, galoppfattningarna är svåra då hon ofta vill göra ett litet hopp i själva fattningen och även att hon tappar formen lite där men det lär vi hinna träna bort.

En liten tb från tävlingsdebuten, snygg ponnyn!

Likes

Comments

Vi är nu framme och jag startar sist i båda klasserna. Tävlingarna börjar 10 så snart är det dax.

Håll tummarna för oss idag!

Tävlingsbanan!

Likes

Comments

Hej på er!

På söndag är det tävlingsdags igen vilket känns jätteroligt! I Tisdags red även jag och Zaina vårat bästa dressyrpass för Maria hittills. Känns jättekul inför tävlingen och allt då också. Imorgon ska vi även göra ett sista träningsgenrep för Maria inför tävlingen. Idag fick Zaina vila då hon inte vilat på ett tag nu. Zaina går grymt bra just nu. Jag hoppas bara att det håller i sig till tävling och att jag kan kontrollera mina tävlings nerver i styr.

Likes

Comments

Gårdagens tävling blev ganska katastrof i början men slutade hyfsat bra. Vi var väldigt sena till första klassen så där hann jag knappt rida fram något så det blev som att rida i på banan direkt och det funkar inte för Zaina. Det resulterade i en väldigt seg ponny så inga höga procent. I andra klassen hann jag verkligen rida fram henne ordentligt så hon var mer på hugget liksom. Där slutade vi som 3:a och just utanför placering. Jag och Zaina tar nya tag till helgens tävling i Luleå.

Imorgon blir det Maria träning och då ska vi verkligen se till att träna på galoppen då det är det svåra. Sedan även vid bra väder på Lördag ska jag köra ett sista genrep.

Likes

Comments

Vi är nu Påväg till Vännäs för tävling. Rider LC:1 klockan 09:48 som det ser ut just nu. Sedan LB:1 vid ca halv 12. Vi får se hur det går, Zaina är på tårna iallafall. Har skuttat runt ganska mycket idag haha hon är säkert också nervös.

Jaja uppdaterar er hur det går senare.

Likes

Comments

Hejsan, nu tänkte jag dra igång med bloggandet igen då jag har lite att skriva om nu när hon är igång.

Vi skrittar än så länge men imorgon ska vi även börja trava. Red på ute ridbanan idag och tränade på samlad skritt. Hon var sååå pigg så hon hoppade på stället och små travade fast vi bara skulle skritta haha. Det märks att hon tycker att hon skrittat och vilat för länge;). Men vilket resulterade i att formen kom bakifrån som den ska då hon hade framåtbjudningen. Hon fick världens finaste form i skritten och var såå duktig. Imorgon blir det att trava av lite energi och sedan nästa Tisdag är det Maria träning! Roligt roligt.

OS är nu också avslutat i självaste dressyren och inte så oväntat att Charlotte Dujardin tog guld på dryga 93% nästan 94%. Så enormt duktiga, både häst och ryttare. Tyvärr blev det en liten miss för Tinne och "Anton" men dom fick ändå drygt 81% vilket är ju också jättebra. Dom är ändå bästa ekipaget enligt mig hehe. Hoppas på att dom tar guldet nästa gång;).


Likes

Comments