Hej på er!

Varför bloggen inte har blivit uppdaterad som den brukar är för att Zaina inte är riktigt fräsch i benen.

Hon springer knyckigt och har varit väldigt ovillig till att gå fram för skänkeln. Trodde först att det bara var en stelhet i musklerna och att hon bara var tjurig och inte ville gå fram. Men märker fort att allt inte riktigt är som det ska vara, när jag longerar henne i höger varv så springer hon inte helt rent (ingen jätte tydlig hälta men det syns att hon har ont) sen i vänster varv visar hon inget, exakt som det har känns när jag har ridit henne. I vänstervarv är hon fin och mjuk men sen i högervarv känns hon annorlunda.

Så Zaina vilar nu och sen blir det veterinärbesök på Tisdag....igen. Inte många månader sedan vi fick beskedet att hon kunde sättas igång igen efter behandling, och så har det varit ända sen vi fick hem henne. Hennes höger fram håller helt enkelt inte, inte ens för dressyr, iallafall inte i nuläget. Det återstår bara att se vad vi kan göra åt det här, om vi kan göra något åt det här ens, kommer hon bli helt fräsch och kunna göra den tävlingssatsningen med mig? För fler behandlingar hjälper ju bokstavligen inte då hon snabbt blir dåligt igen.

Ska vi operera Zaina? Går det att operera kotledsinflamation? Kommer hon bli helt bra igen? Eller måste vi leta efter en ny ponny som kan göra den satsningen tillsammans med mig? Mycket frågor som jag varken vet eller kan säga er, det får vi helt enkelt veta på Tisdag.

Jag hoppas från botten av mitt hjärta att just vi kan göra denna satsningen tillsammans, jag och Zaina. Men tyvärr blir det inte alltid som man har tänkt sig med hästar..tyvärr. Min fina lilla tjej, om du bara kunde hålla dig hel.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Unnade mig en ny jacka från Spooks och ett par brogini skor. Spooks jackan gick på 1300kr och skorna var nedsatta från 700kr till 400kr så det var ju super eftersom jag behövde ett par nya. Alla mina ridkläder är typ från Spooks haha, älskar deras kläder, så snygga och sköna! Sedan ridbyxor rekommenderar jag pikeur;)

Idag klippte jag Zainas man och spolade av hennes ben i spolspiltan och borstade henne från topp till tå så hon fick en rejäl fix.

Nu väntar jag bara på mitt Amigo stalltäcke då hon har lyckats ta sönder det hon har, men vi ska laga det också så då har hon två hon kan byta emellan.

Likes

Comments

Måndag: Jogging med lite bommar

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Jogging

Torsdag: Dressyr

Fredag: Uteritt

Lördag: AB kurs

Söndag: AB kurs

Såhär kommer nog vårt schema se ut inför veckan. I helgen blir det 2 dagars AB kurs, känns välbehövligt då det var ett tag sedan vi tränade för tränare, har som sagt inte riktigt haft motivationen och jag och Zaina har inte riktigt hittat varandra de senaste veckorna. Men nu känns det som vi är tillbaka igen, eller det hoppas jag iallafall!

Förresten så införskaffade jag mig ett par sprenger stigbyglar under lovet, inte så billiga dock, kring 1700. Men förhoppningsvis så kommer jag inte ha ont i fotlederna något mer i dem, och kanske får bättre hållning på min skänkel haha. Har testat dom 2 gånger nu och jag gillar dom faktiskt och har inte haft nå ont i dem.

Likes

Comments

Hej på er!

Som rubriken lyder haha, idag blev det konditions träning för Zaina och Tuvas ena ponny. Vi for ut på en lång sväng i över en timme. Första kvarten gick bra, skritt och trav bara, sen började vi med att galoppera upp för en backe. Gick ändå hyfsat bra, Zaina blev väldigt laddad men lyssnade som sagt bra på mina förhållningar bara det att hon studsade och hoppade hit och dit hehe men hon sprang inte iväg iallafall. Men direkt jag lättade på tygeln och gav henne en klapp på halsen så passade hon på att sparka bakut och busa haha. Sen fortsatte vi en bit till en lång raksträcka där vi konditions tränade hästarna i galopp, blev väldigt mycket fart i hästarna men dom skötte sig bra.

Dock sen så skulle vi då vända om hemåt igen....och ja som ni vet så får Zaina en jäkla fart på hemvägen, blir som dag och natt. Då bestämde vi oss för den ypperliga iden att galoppera samma rak sträcka igen fast denna gång hemåt haha, smartaste valet ever typ....inte. Tuva tog täten och sen kom jag och Zaina efter, det blev en jäkla krut i henne kan jag säga er, herregud. Jag bromsade och bromsade och ju mer jag bromsade desto mer studsade hon, men samtidigt om jag inte höll in henne skulle hon skena hem typ haha. Vi for iallafall runt som galningar där bak och hopade hit och dit och ibland så ställde hon sig lite på bakbenen och som hoppade på bakbenen (alltså vad är fel på min ponny?). Men vi saktade sen av till trav och vi överlevde iallafall, men då självklart får Zaina syn på en tant som cyklar bakom oss och då far Tuvas ponny iväg i full galopp hem och Zaina hänger ju såklart på. Tuva får inte stopp på honom och Zaina tänker ju inte bryta av om inte han gör det så men jag och Zaina far runt som några galningar där bakom och hon bara studsar och hoppar hit och dit och jag typ kämpar för att ens hålla mig kvar haha. Men tillslut får vi allafall stopp på dem och vi kan forstsätta hem igen (fast i trav). Så typiskt Zaina att skrämma upp alla andra haha.'

Efter passet var dom allt lite svettiga, blev ju ännu jobbigare som dom höll på!


Likes

Comments

Idag blev det lite markarbete för Zaina tillsammans med Tuvas ena ponny. Vi var lite lata och orkade bara lägga fram två bommar på ena långsidan med några meters mellanrum men det funkade lika bra det!

Som ni kanske vet så har jag och Zaina inte riktigt funkat i dressyren på sista tiden, det har bara slutat med konflikter och att vi inte får till någon bra känsla så då känner jag att jag hellre vill få mig och Zaina till att tycka arbetet är roligt igen, så nu är planen bara att rida ut, markarbeta, jogga och inte ha så mycket krav, utan bara ha roligt tillsammans. Sen när det funkar så kan vi börja trimma dressyr igen, troligast nästa vecka redan! Så därför blir ju veckoschemat lite ändrat som ni förstår.

Zaina tyckte iallafall att det var så roligt att små studsa över bommarna på marken. När jag kom i galopp mot bommarna så fick hon en jäkla fart och ville bara rusa över dem, fick hålla igen något galoppsprång innan bommen så hon inte bara skulle rusa över. Men Zaina blir aldrig stark, och då menar jag aldrig. Vilket känns så himla skönt då min förra ponny var tvärtom, han var så stark och bara drog iväg med en haha. Zaina lyssnar direkt när man tar tillbaka henne.

Dock så blev Zaina rädd för ljuset som sken in i ridhuset, såklart, det är alltid något som är läskigt enligt henne haha. Så när jag kom till den kortsidan där ljuset sken in så kastade Zaina sig in mot mitten, sto fasoner? haha. Men tillslut fick mamma komma in och stänga för då det inte gick att rida förbi där med Zaina, sen resten av passet gick det iallafall super bra.

I slutet skrittade vi av ute efter vägen på hårt underlag och sen vände vi om till stallet igen. Härligt avslut på denna torsdag! Vad har ni hittat på idag?

Likes

Comments

Hej på er!

Åkte till stallet vid halv 3 tiden och då fyllde jag först vatten till Zaina och till Tuvas 2 ponnyer och sen gick jag in i stallet och började att mocka. Fyllde vatten i boxen, fyllde kraftfoder och till sist hö. När jag skulle ta in Zaina från hagen så var allt läskigt, hon hoppade och studsade och var nära på att springa iväg en gång, vet inte vad som flög i henne. Men fick iallafall in henne tillslut, hon fick äta upp lite av sitt em hö i boxen innan jag tog ut henne för ridning. Dagens jogging pass gick sådär, lite ofokuserad och inte helt med mig men börjar fundera på att eventuellt ge henne några dagars vila så hon får återhämta sig lite, vi får se om jag tar det till veckan eller nästa vecka då jag liks går skola.

Lilla nyfiken, haha hon har alltid full koll på vad som händer!

Likes

Comments

Just inkommen från en härlig stallkväll. Fixade iordning Zaina för ridning och sen for vi ut en liten sväng. Typ 2 grader ute, vindstilla nästan och solen var framme. Så härligt att rida ut, älskar att rida ut soliga kvällar. Det blev mycket skritt i början och sedan joggade jag henne lite på grusvägar som för mestadels bestod av lera haha. Sen avslutade jag med att galoppera upp för en hyfsat lång backe, gick super men Zaina fick kämpa lite uppför, jobbigt jobbigt!

Sen vände jag hemåt igen och då fick Zaina spratt typ, travade en bit hem och hon ökade bara mer och mer. Kände uppe på ryggen att hon verkligen tog i allt hon hade för att länga och lyfta på steget så mycket hon bara kunde! Haha vilken känsla det var att sitta där uppe medan hon ökade så häftigt! Nästan så man kan tro att hon är travare, som hon jobbar på i traven!

Efter passet så ställde jag in henne och sen gav vi alla hästarna kvälls utfodring och tog in de som går ute till 7.

Nu blir det att ta det lugnt resten utav kvällen, men detta blev iallafall ett perfekt avslut på denna tisdag!

Lerigt underlag!

Likes

Comments

Måndag: Program ridning

Tisdag: Jogga lugnt ute

Onsdag: Jogging (ev longering/springa fritt/markarbete)

Torsdag: Dressyr

Fredag: Dressyr

Lördag: Rida ut, alla gångarter

Söndag: Elin dressyrträning

Tjoho, denna vecka kan jag lägga all min tid på Zaina och att vara i stallet då jag är ledig! Ska ta vara på varenda minut och verkligen njuta medan jag kan, för snart är det skola igen, suck. Blir mycket fokus på att få henne framme för min skänkel och mycket lösgörande. Sedan lite LA:1-LA:P1 träning lär det också bli!

Min lilla arbetsmyra....ibland;)

Likes

Comments

Lite blandade känslor efter dagens program ridning. Vårt problem är ju att Zaina spänner sig så sjukt mycket när vi kommer till nya ställen. Bakpartiet kommer upp och hon tippar lite framåt. Sedan tappar hon framåtbjudningen och hon bär inte sig själv, det blir så mycket jobb för mig då jag ska typ bära runt på henne runt hela programmet. Lösningen är ju att vi måste åka iväg mer så hon inte gör det till så stor grej när vi åker iväg, det blir liksom för mycket för Zaina och då kopplar hon bort allt.

Men vi tog oss iallafall igenom programmet med en lite sämre känsla, men vi har ju inte presterat på topp senaste så detta var väll inte helt oväntat, trodde väll inte att vi skulle få till en super känsla ändå så. Nu blir det att åka iväg på träningar för Elin Hannu som vet vårat problem och kan hjälpa oss. Jag blir så lat på att fara iväg och träna när man har tillgång till ridhus och tränare på anläggningen vi står uppstallade på, därför blir det så spännande för Zaina när vi väl åker iväg, då vi gör det för sällan.

Så synd att hon blir så spänd, på träningar går hon ju så himla fint och mjukt.

Likes

Comments

Imorgon är det dags för program ridning på kdrf, känns sådär faktiskt. Vi har inte varit på topp senaste tiden men vi ser det som träning bara, det är ju trots allt ingen tävling. Red igenom programmet idag lite snabbt, Zaina var ok fin. Inget toppen känsla men ingen jätte dålig känsla heller utan okej.

Efter det tvättade jag hennes ben i spolspiltan och sen fick hon sola i solariumet ett litet tag. Sen putsade jag lite av utrustningen och packade ner all utrustning i bilen. Längtar till vi får hem vår nya transport med sadelkammare så jag kan ha all utrustning där istället. Packade iallafall in skrittäcke, sadel, schabrak och sadelgjorden, benlindor, boots och benpaddar, stövlar och sporrar, hjälm, borstar och sånt, träns, spö och handskar. Hoppas jag har med mig allt nu.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det hyfsat tidig kväll, ska upp halv 6...

Likes

Comments