Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det gör ont, jag ser det men jag kan inte förstå det. Du har ju alltid funnits med, så länge jag kan minnas. Du har funnits med när vi ramlat och slagit oss, kommit och satt dig nära, slickat bort tårarna.
Du är stel, du får inte med dig bakbenen och tassarna är svullna, jag ser det men jag vill inte ta in det. Du har ju alltid varit med på att springa och leka, låtit oss testa nya trick och tålmodigt väntat på att vi ska komma ikapp så att du kan springa iväg igen. Kurragömma var din favorit, det ända sättet att få dig till att skälla var att börja räkna. Det var alltid så orättvist när mamma tog hjälp av dig för att hitta oss.
Du är trött, så trött, men jag orkar inte förstå det. Du har ju alltid kommit för att se vad vi håller på med när vi varit vakna på nätterna. Du har varit barnvakt och kollat till oss när vi varit ensamma hemma.
Men du orkar inte nu, du känner nog att det inte är så långt kvar. Du hör ju inte så bra längre, du är stel och du orkar inte springa, iallafall inte länge.
Men jag vill inte se det, jag väljer ju att se när du faktiskt kommer och möter mig innanför dörren med svansen i full spinn. Jag väljer att se när du efter en promenad kommer in och gör ett labberus in i köket, genom arbetsrummet, ut i matsalen och sen tillbaka till hallen.
Men du vet att det snart är slut, jag vill inte inse det, men det är slut väldigt snart. Sava du blir ju snart hundra, men du kommer aldrig att fylla år igen, för det är slut nu, imorgon och jag är inte hemma.
Du har haft ett så långt och så bra liv. Du har fått vara med ute i skogen och på fjället. Du har fått och gett så mycket kärlek.
Du har ju alltid funnits, i alla fall så länge jag kan minnas, ända sen den 5 mars 2003.
Men det är slut nu, i alla fall väldigt snart. Det blir inte längre. Det blir inte längre än till den 19 mars 2017

Likes

Comments

Tänkte väl egentligen bara göra en liten återkoppling på det förra inlägget och säga att jag hade en fantastisk bal och en väldigt lyckad idékurs, samt är väldigt taggad på kommande event!

Likes

Comments

Håller på och packar inför 11 förhoppningsvis fantastiska dagar. Då jag ska på två ganska skilda evenemang så kommer det att bli en ganska varierad packning. Exempelvis så ska jag ha med mig balklänning, kängor, smink och kniv?

Men tillbaka till grundfrågan, hur packar man en balklänning i en ryggsäck?

Likes

Comments

Jag har växt upp och växer upp i ett hem där alkohol inte är ett särskilt vanligt inslag. När vi diskuterar alkohol är det ofta i bemärkelsen av allt dåligt som alkoholen leder till.

Det finns de som tycker att jag inte borde uttala mig i alkoholfrågan eftersom att jag inte har någon som helst erfarenhet av den, varken själv eller i min närhet, men eftersom att detta är en fråga som jag brinner för och har läst på en hel del om så skulle jag vilja säga att jag kan göra det ändå.

Jag tror väldigt mycket på ett alkoholfritt samhälle med något annat än en drog som sällskapsdryck. Jag har ledsnat på att höra om de som "inte kan tänka sig att bjuda på middag utan vin" eller om ungdomar som tycker att det är självklart att om man ska på fest så ska man bli full.

Vuxnas relation till alkohol är ofta också problematisk men just nu skulle jag vilja påpeka hur skev relation många 12/13 till 20/24åringar har till det som faktiskt är en drog och ett stort samhällsproblem.

Att de som är 18+ ofta är i kontakt med alkoholhaltiga drycker är helt och hållet deras eget ansvar då de får köpa den själva på krogen. Men att de i min ålder har så mycket kontakt med sprit tycker jag personligen är lite läskigt. Jag tycker det är konstigt hur lätt det verkar vara att få tag i dricka? Vem är det som köper ut? Jag hoppas sannerligen att föräldrar inte tror att deras tonåringar dricker mindre för att de får hemifrån? IOGT-NTO har nämligen statistik som visar att de som fått alkohol hemma dricker mer, mycket mer än de som aldrig fått hemma.

Jag förstår verkligen inte vitsen med alkohol och är väldigt glad för alla mysiga NSF:are och den gemenskapen som finns där.

Likes

Comments

Jag förstå inte riktigt varför vi ska ha nationella prov i svenska nu? Vi hade ju det för bara ett halvår sedan typ?

Finns säkert någon bra tanke med att vi har det, men det innebär så mycket stress för eleverna. Åtminstone så är jag en sådan person som stressar upp mig onödigt mycket inför prov och av någon anledning speciellt mycket inför de nationella proven..?

Likes

Comments

Jag tycker om min skola och min klass jättemycket.

Jag valde Skvadern eftersom att jag tror på skolans upplägg med blockläsning.

Meeen... Det innebär ju också att om man missar en enda lektion så har man missat rätt så mycket...

Det gör mig skitstressad... Känns ju liksom inte riktigt som att man har tid att vara sjuk eller borta?

Likes

Comments

Var ganska opepp på både jul och nyår, men det har löst sig nu och är nu istället jättepepp på det hela!

Har lite att fixa innan, som kräver planering, för saker och ting är dyrt. Både julklappar och kläder.

Kommer bli fantastiskt!

Likes

Comments