Läger & haiker.

Tänkte väl egentligen bara göra en liten återkoppling på det förra inlägget och säga att jag hade en fantastisk bal och en väldigt lyckad idékurs, samt är väldigt taggad på kommande event!

Likes

Comments

Läger & haiker.

Håller på och packar inför 11 förhoppningsvis fantastiska dagar. Då jag ska på två ganska skilda evenemang så kommer det att bli en ganska varierad packning. Exempelvis så ska jag ha med mig balklänning, kängor, smink och kniv?

Men tillbaka till grundfrågan, hur packar man en balklänning i en ryggsäck?

Likes

Comments

Jag har växt upp och växer upp i ett hem där alkohol inte är ett särskilt vanligt inslag. När vi diskuterar alkohol är det ofta i bemärkelsen av allt dåligt som alkoholen leder till.

Det finns de som tycker att jag inte borde uttala mig i alkoholfrågan eftersom att jag inte har någon som helst erfarenhet av den, varken själv eller i min närhet, men eftersom att detta är en fråga som jag brinner för och har läst på en hel del om så skulle jag vilja säga att jag kan göra det ändå.

Jag tror väldigt mycket på ett alkoholfritt samhälle med något annat än en drog som sällskapsdryck. Jag har ledsnat på att höra om de som "inte kan tänka sig att bjuda på middag utan vin" eller om ungdomar som tycker att det är självklart att om man ska på fest så ska man bli full.

Vuxnas relation till alkohol är ofta också problematisk men just nu skulle jag vilja påpeka hur skev relation många 12/13 till 20/24åringar har till det som faktiskt är en drog och ett stort samhällsproblem.

Att de som är 18+ ofta är i kontakt med alkoholhaltiga drycker är helt och hållet deras eget ansvar då de får köpa den själva på krogen. Men att de i min ålder har så mycket kontakt med sprit tycker jag personligen är lite läskigt. Jag tycker det är konstigt hur lätt det verkar vara att få tag i dricka? Vem är det som köper ut? Jag hoppas sannerligen att föräldrar inte tror att deras tonåringar dricker mindre för att de får hemifrån? IOGT-NTO har nämligen statistik som visar att de som fått alkohol hemma dricker mer, mycket mer än de som aldrig fått hemma.

Jag förstår verkligen inte vitsen med alkohol och är väldigt glad för alla mysiga NSF:are och den gemenskapen som finns där.

Likes

Comments

Skolan

Jag förstå inte riktigt varför vi ska ha nationella prov i svenska nu? Vi hade ju det för bara ett halvår sedan typ?

Finns säkert någon bra tanke med att vi har det, men det innebär så mycket stress för eleverna. Åtminstone så är jag en sådan person som stressar upp mig onödigt mycket inför prov och av någon anledning speciellt mycket inför de nationella proven..?

Likes

Comments