Tre av Kents många politiska låtar:

Likes

Comments

I princip ingenting är gratis. Skolmaten jag äter är inte gratis. Dock skulle många säga att den är det för att det inte är jag direkt som betalar när jag har hämtat skolmaten. Däremot så betalar Sveriges skattebetalare, däribland jag själv, min mat. Jag har än så länge inte tjänat så pass mycket pengar att jag fått betala skatt på det, däremot betalar jag som konsument skatt. Strumpbyxorna, riset och kaffet som jag köper är beskattade.

Jag kan förstå tanken med skatter, att hjälpas åt med det "nödvändiga"; skola, sjukvård etc. Ibland kan jag inte låta bli att ha andra funderingar. Är svensken bortskämd? Jag känner mig väldigt bortskämd med ett väldigt högt studiebidrag som räcker på kanske alldeles för långa vägar. Det känns lyxigt men samtidigt fel prioriterat när ungdomsarbetslösheten är så hög. Kanske det vore bättre att skapa jobbtillfällen åt ungdomar och låta de få pengar på det sättet. Genom jobb får inte ungdomarna bara pengar utan också värdefull erfarenhet.

Jag vet inte, jag har någon vision om mycket lägre skatter och att folk på så sätt skulle få mer frihet i och med att de får behålla mer pengar. Återigen, jag tycker att det är fin tanke att med gemensam sjukvård och jag förstår varför många svenskar vill bevara folkhemmet. Jag kan dock inte låta bli att undra: Ska ickerökare betala för rökares sjukvård? Är det verkligen rättvist? Jag är medveten om att ohälsa kan vara genetiskt men när det kommer till hälsa har man makt att själv påverka. Ska jag som inte äter kött betala för en stor köttkonsumerares sjukvård när de stora köttmängderna ger henom stora konsekvenser.

Allt det jag har skrivit nu har bara varit tankar. Jag har ingen bestämd åsikt. Det här med skatter är bland det jag funderar mest på när det kommer till samhällsfrågor. I framtiden kommer det garanterat att komma fler inlägg om skatter, då nya tankar och visioner dyker upp. Har ni några tankar får ni gärna dela med er i kommentarsfältet. 

//H

Likes

Comments

I helgen hjälpte jag min mor på jobbet och firade av en kär vän med lite festligheter. En tung helg på på många sätt men också mycket lärorik.

För några minuter sedan satt jag och pluggade geografi och för tillfället lyssnar jag på Kent och skriver det här inlägget. Känner dock att jag borde byta ut Kent mot en podcast om konsthistoria då jag skriva en uppsats om det imorgon. Jag försöker att njuta av den fridfulla tisdagseftermiddagen som inte kommer att vara lika fridfull så länge till. 90 minuter balett står på schemat de kommande tisdagarna.

Skolan har ju då börjat igen vilket är lite ovant men det är ändå lite skönt att återfå rutiner hur trevligt det än var att kolla på netflix fram till gryningen.


Nu ska jag fixa några fler tidsinställda inlägg. Kvällens planer är än så länge att ta en powerwalk och handla lite mat samt plugga lite mer geografi.//H

Likes

Comments

Bjuder på några låtar som jag för tillfället har på huvudet:

Tennsoldater-Kent

Shake the disease- Depeche Mode

Lovekiller- Miss Li

Cheap thrills- Sia

Don´t speak- No doubt

Vy från ett luftslott- Kent

Where you belong- The Weeknd


Likes

Comments

Hej där! Nu var det ett tag sedan jag skrev. Jag vet att det har kommit inlägg titt som tätt men dessa har varit tidsinställda. Det kommer nog att bli många sådana framöver då skolan har börjat igen.

I tisdags träffade jag L hemma hos mig. Vi lagade veganska quesadillas, kollade på serier men främst bara pratade vi av oss, ibland behöver man göra det. Eftersom tisdagen blev ganska slapp tänkte jag att onsdagen skulle bli mer produktiv, vilket den blev, dock inte så mycket som jag hoppades. Jag planerade att jag skulle införskaffa lite skolgrejer men det enda jag köpte var en söt liten bok om veganism haha. Nåja, det var ju åtminstone ett inköp som ger kunskap.
Senare samma dag mötte jag upp mina päron som var söta och bjöd på middag som ett avslut på mitt sommarlov. Efter middagen gick vi en promenad och var lite som turister i vår egen stad. Stockholms innerstad är verkligen så vacker under kvällstid. Under promenaden drack jag en stor kaffe vilket kanske inte var så supersmart. Det var lite lagom svårt att somna under natten.


​//H

Likes

Comments

Hur några av er har hört talas om tv-serien Skins? Det är den konstigaste och mest utstickande serie jag någonsin sett. För lite mindre än ett år sedan kollade jag på det för första gången och blev mer eller mindre glatt överraskad. Jag hade läst vad det handlade om innan och då kände jag att det inte verkade som min typ av serie, en dramaserie om ungdomar som dricker och röker på, inte min grej. Dock fastnade jag efter några avsnitt just på grund av att den stack ut så mycket tror jag. Skaparna har lyckats få fram djupa och intressanta karaktärer som faktiskt känns som riktiga människor och inte ihåliga stereotyper. Språkbruket och sexscenerna kan jag på ett sätt tycka är jobbiga men själva stämningen som serien förmedlar berörde mig på något sätt.

Sammanfattningsvis, en minst sagt sevärd serie. Låt se om ni blir lika berörda som jag blev.


Gif snodd från tumblr.

Likes

Comments

Idag (igår?) hade jag inget planerat så när jag tillslut lyckades överge sängen hamnade jag istället på soffan framför tv:n. När klockan blev eftermiddag bestämde jag mig för att ta mig i samman och göra lite stretching, har lite prestationsångest inför baletten som börjar om ett par veckor.

Senare under dagen fick jag för mig att jag skulle rensa mina skrivbordslådor vilket kändes behövligt i och med att jag börjar skolan om tre dagar (hjälp). Hittade allt från betyg från grundskolan till gamla födelsedagskort. Det roligaste jag hittade var ett diplom som jag fick efter att jag och mina kompisar vann en filmtävling för ca tre år sedan haha. Det som var lite överväldigande att hitta var alla informationspapper som jag fick av min föredetta psykolog för drygt ett år sedan då jag mådde väldigt dåligt. Det var nog på ett sätt bra att jag blev så överraskad, det tyder på att den perioden inte står mig så nära. De senaste månaderna har jag knappt tänkt på den tiden vilket är väldigt skönt.

Likes

Comments

Här har jag svarat på några argument som köttätare ofta använder för att försvara sin livsstil. Jag låter säkert väldigt dömande (vilket jag på sätt och vis är) men saker är den att jag förstår er som använder dessa argument. Som före detta köttätare har jag säkerligen använt något/några av de här argumenten själv.

"Jag måste ha protein". Protein finns i många fler livsmedel än i kött. Många sojaprodukter är rika på protein. Är man mer för naturliga råvaror så funkar broccoli, bönor och linser alldeles utmärkt som proteinkälla.

"Människan är skapad för att äta kött" Jag vet inte hur många av er som får en instinkt att döda en ko eller gris för att sedan äta den rå? Vi styckar upp det döda djuret, friterar/kokar,/steker det och sedan kryddar vi det för att sedan äta det. Lejon är riktiga köttätare, med sina huggtänder och klor. Människor har inga hundtänder och klor. Att tugga på kött kan kännas mycket ansträngande för oss människor och våra naglar klarar knappt att riva sönder ett papper. Därför tror jag verkligen inte att så som människan i dagsläget är uppbyggd är ämnad för att äta kött.

"Människan har alltid ätit kött" Det här "har allitd-argumentet" används många gånger för att stödja sin åsikt, det är långt i från bara köttätare som använder det. Det här argumentet köper jag verkligen inte då något som alltid pågått inte automatiskt är bra. Dessutom måste vi inse fakta, nämligen att människan inte alltid kommer att kunna äta kött. Jorden kommer inte alltid klara av att tillgodose dagens efterfrågan på kött.

"Kött är så sjukt gott" Bra! Här har vi ett argument som jag köper. Det är sant. Kött är gott, det tycker jag med. 

"Kött är nyttigt" Nja. Kött innehåller vitaminer som är viktiga, vitaminer som vi dock kan få i oss på andra sätt. I takt med att köttkonsumtionen stiger så stiger också antalet hjärt och kärlsjukdomar. Våra tarmar mår inte heller särskilt bra av kött eller animaliska produkter överhuvudtaget då de är väldigt svåra att bryta ned.

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit väldigt omtumlande, därav den dåliga uppdateringen. Har nu i alla fall flera olika utkast som handlar om politik och samhällsfrågor på ett eller annat sätt. Jag är mer noggrann med de inläggen än sådana inlägg som jag skriver nu t.ex så att det ska bli en någorlunda bra läsning.

Idag åt jag ute tillsammans med min familj som en avskedsmiddag för min bror som flyttar hemifrån imorgon. För mig känns det en aning tungt men jag är ändå otroligt glad för hans skull. Det kommer nog ta minst ett halvår för mig att vänja mig med att bo ensam med mamma och pappa då det i hela mitt liv alltid funnits en till familjemedlem. Jaja, jag får se det som en av livets prövningar helt enkelt. Nu önskar jag er en behaglig söndagskväll.


​//H

Likes

Comments

Alldeles nyss anmälde jag mig till att dansa balett en termin? För en månad sedan hade jag aldrig trott att det skulle ske. Jag är lite nervös, jag har provat balett innan men det var för ca två år sedan så jag kommer knappt ihåg huvudpositionerna haha. Det jag kommer ihåg var att det var krävande men mycket roligt så jag ser mycket fram emot det!

Innan jag anmälde mig till baletten funderade jag på att ta målarkurser men det kändes på något sätt ännu läskigare än att börja på balett i och med att bildlektionerna i grundskolan är den erfarenhet jag har. Det känns som att alla på målarkurserna skulle vara så kreativa och ha ett djupt budskap bakom alla sina arbeten medan jag knappt kan måla perspektivsbilder utan att bli helt förvirrad.


​//H

Likes

Comments