Många, och då menar jag verkligen många, ser/har sett på tv-serien Glee eller iallafall vet vad det är för något.

Jag personligen älskar musiken och handlingen genom hela filmen, den är rolig och känslofull på samma gång.

Serien har sådant som många andra serier inte har förutom musik nästan hela tiden som dem uppträder med.

Den är äkta på ett sätt som får mig att le varje gång jag tänker på det.

Den har ett meddelande till allmänheten som lyder:

Jag tycker det är fint, det spelar ingen roll vem man är eller hur man är, man är välkommen ändå, man får vara sig själv, alla borde få vara sig själv.

Sedan så visar den också att det inte är så jäkla lätt som vissa kan få det att låta som.

När Kurt tillexempel sa att han var gay så blev han mobbad.

Men det är så det ser ut och det är förjävligt, då är det bra att visa sanningen bakom det, hur det egentligen ser ut, hur hemska människor kan vara och hur ont det gör för den utsatte.

Eller när alla medlemmarna i Glee-club ville sjunga och blev mobbade för det, för mobbarna ansåg att det var töntigt.

Men dem gav inte upp, dem älskade att sjunga tillsammans och fortsatte, dem vann pris efter pris och alla i gruppen mådde som bäst med varandra för dem fick tycka och vara vilka dem ville tillsammans utan att vara rädd för att visa det.

Serien visar hur stark man är som person, hur viktig man är och hur fina människor det faktiskt finns i världen.

Vad är bättre än att få vara den man är och få tycka vad man vill.

Sedan att människorna i världen kan acceptera det och respektera vartenda människa som dem är värda.

ALLA ÄR LIKA VÄRDA.

Samma sak är med om att det inte spelar någon roll om man är vit, svart, asiatisk, thai mm, du betyder mycket ändå.

I FUCKING LOVE JÄMSTÄLLDHET.

Ja så summa kardemumma med detta inlägget var nog jag som förklarade varför jag tycker att Glee visar hur verkligheten ser ut och hur viktigt det är att man ska gaska upp sig och respektera vartenda person som dem är.

Men sen så kan jag erkänna att jag älskar handlingen överhuvudtaget, hur bra dem sjunger och hur bra skådespelarna är för deras roller det är ju också några stora anledningar till varför Glee spelas om och om igen på Netflix hemma hos mig.

Det finns en låt som inspirerar mig också som jag lyssnar på när jag mår lite sämre än andra dagar och den ger mig mycket motivation, lyssna på texten så tror jag nog att den gör det på dig också!

Tack för att du läst (:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vänner är ett ämne som man kan prata om i flera evigheter för det finns så mycket, men idag ska jag skriva om hur jag har mina vänner i såkallade olika fack.

Det är även så att jag är väldigt kräsen när det gäller hur jag vill ha min kompis för stt jag ska må bra, då brukar jag lägga upp dem i fack i mitt huvud för att veta vilken level jag ska hålla mig till.

Min mamma sa just det en gång, att man har sina vänner i olika fack och det har hon helt rätt i.

Alla har vi våra vänner i olika fack, utan att kanske ens veta om det.

1. Dem bekanta som jag vet vilka dem är som jag kanske ger ett leende eller hälsar till någongång men som jag aldrig är med om jag inte måste.

2. Jag har väldigt många kompisar som jag kanske säger hej till ibland eller träffar någon enstaka gång om året, dem kallar jag för ytliga vänner.

3. Sedan har jag mina jobbar kompisar, dem som jag hänger med på jobbet och har det trevligt med. Ibland kan det hända att vi tar en lunch tillsammans på stan, men alla har oftast med sig matlåda och sätter sig i köket vid matbordet och äter tillsammans. Det har hänt någon gång att vi hängt med varandra på fritiden men det är inte ofta. Dem kallar jag kompisar.

4. Sedan är det dem vännerna som jag hänger med på fritiden. Dem som jag litar en aning på och säger vissa saker till. Men hänger bra mycket med dem och gör någon utflykt med ibland. Dem kallar jag vänner.

5. Sedan så är det så att jag har mina bästa vänner. Det är inte många, kanske 2 stycken. Dem jag säger ALLT till och som jag vet inte säger till någon annan eller att jag säger någonting som dem sagt till mig, till någon annan människa. Dem som jag kanske inte är med varje dag eller pratar med varje dag men har lika roligt med varje gång vi träffas. Dem vännerna växer inte på träd och om man träffar en sådan så ska man hålla den nära. Det är ingenting man ska ta föregivet. Dem kallar jag ju som sagt mina bästa vänner.

Jag hoppas detta inlägg fick dig att se att du kanske också har dina vänner i olika fack, även att du kanske insett lite vilka dina äkta vänner är och ytliga vänner är och då vet vilka du vill vara med mer och vilka du kanske ska vara lite mindre med.

Det kommer att komma fler inlägg då jag går djupare in på varje fack av vänner. Varför dem är där och var jag tycker osv.

Tack för att du läst (:


Likes

Comments