Header

Du behöver
Tre ägg
150g mörk choklad
3 dl grädde

Gör såhär
Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Ta två av äggen och dela dem så att du lägger äggulan i en skål och äggvitan i en annan. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. När chokladen är smält så blandar du i ägget och äggulorna i chokladen ett i taget.

Blanda sedan försiktigt chokladsmeten med äggvitorna. Vispa grädden och blanda sedan ihop med den andra smeten. Lägg upp i skålar/glas och låt stå i kylskåpet tills det har stelnat.

Toppade med lite riven mörk choklad, passionsfrukt och banan.


(Receptinspiration från Rutiga kokboken)

Likes

Comments

Du behöver

  • Kyckling
  • Teriyakisås
  • Morötter
  • Rödlök
  • Sockerärtor
  • Ris
  • Champinjoner
  • Pak Choy
  • Vitlök
  • Ostronsås
  • Soya
  • Salt och peppar

Såhär gör du
Börja med att skär kycklingen i mindre bitar och fräs hackad vitlök tillsammans med kycklingen tills klart. Lägg ur kycklingen i en tallrik. Woka sen grönsakerna tills klara och mjuka. Häll ner kycklingen igen. Häll i ostronsås, soya, salt och peppar.

Servera tillsammans med ris.

Likes

Comments

Nu ska jag berätta något fantastiskt och något som jag brukar dagdrömma om. För två höstar sedan så var vi på Grand hotell i Stockholm och åt deras FANTASTISKA skaldjursbuffé. Och om det var buffé?!! Det fanns hummer-berg, räkor tills du storknade, ostron så du kunde fylla en hel pool (nästan) och en hel drös med andra härligheter! Så fort man reser sig för en ny omgång så -vips- är den gamla tallriken borta. Efter middagen så kommer de ut med varma handdukar som man får torka händerna på.

Nackdelen är att den här skaldjursbuffén endast serveras under cirka två månader på hösten och att det är jättesvårt att få bord. Jag går in på deras hemsida med jämna mellanrum för att se om de släppt bordsbokningarna ännu. Men icke. Förra året fanns det inga platser kvar då vi var ett större sällskap och jag sörjde en längre period. Den är gången har jag sagt att det är djungelns lag som gäller och rädda dig själv före du räddar någon annan.

Skämt åtsido. Det är helt fantastiskt.


Nedan är inte från hummer-berget uppenbarligen, utan från vår nyårsmiddag.

Likes

Comments

Friterade ett gäng vårrullar idag som vi har fått så de har jag tyvärr inte receptet på. Till dem gjorde vi en sallad på gurka och morötter. På det rörde vi ihop en dressing på lime, salt och fisksås och ringlade över salladen.

Brukar också ha sötsur sås att doppa vårrullarna i.

Likes

Comments

Godmorgon! Varför har snön kommit tillbaka? Trodde våren lurade runt knuten men nu snöar det igen. Tröttsamt.

Började dagen med ett ägg en avokado och citronvatten. Det var mumsigt!

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Idag blev det ett riktigt långkok. Förutom att det inte var ett kok utan i ugnen. Vi hittade en färdigkryddad porchetta sist på affären som skulle vara i ungen i tre timmar.

Till det la vi in sötpotatis, vitlök, gul lök och pumpa i ungen när det var cirka en timme kvar på köttet. Salta och ringa lite olja över. Vi kryddade även med rosmarin.

Och därtill rörde vi ihop en sås på smör, hackad vitlök, lite soja, salt och peppar.

Smakade LJUVLIGT!!! köttet var mums!

Likes

Comments

Idag blev det en gammal hederlig köttfärssås med spagetti. Man ska aldrig underskatta det enkla.

Du behöver

  • Spagetti
  • Köttfärs
  • Tomatsås
  • Köttbuljong (vi använder den i geléform)
  • Champinjoner
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Oregano
  • Persilja (vi använde fryst)
  • Salt och peppar
  • Paprikapulver

Gör såhär!
Börja med att hetta upp en stekpanna med lite olja och häll därefter i den hackade löken och vitlöken. Låt fräsa en stund tillsätt sen köttet och stek tills nästan klart. Häll därefter även i de hackade champinjonerna och stek tills klart. Häll i tomatsås, en skvätt vatten och buljongen. Låt koka ihop och krydda därefter med salt, peppar, oregano, paprikapulver och persilja.

Servera gärna med några blad basilika och spagetti.

Likes

Comments

Sambon var så sugen på kladdkaka igår kväll så jag slängde ihop en och klickade även i lite nutella när smeten väl låg i formen. Det blev väldigt gott men också väldigt kladdigt. Vi fick äta på fat och med sked men det gick ju bra det med!

Bakad och klar!

Likes

Comments

Idag slog vi till med en riktig söndagsmiddag. Nämligen gryta, potatis och gelé. Det är så gott, kan äta hur mycket som helst!

Du behöver

  • Potatis
  • Morötter
  • Purjolök
  • Små lökar
  • Högrev
  • Champinjoner
  • Pumpa
  • Lagerblad
  • Hela pepparkorn
  • Köttbuljong (vi använder dem i geléfom)
  • Maizena (eller egen redning)
  • Soja

Gör såhär
Börja med att dela upp köttet i lagomt stora bitar och fyll på en kastrull med vatten, lagerblad, hela pepparkorn, buljong och lägg i köttet. Låt koka upp och koka tills köttet är nästan färdigt (cirka 1,5 timme, beroende på storleken). Lägg efter cirka 1.5 timme i de resten av ingredienserna och låt koka ytterligare cirka 30 minuter (längre om det behövs för att bli mjukt). För att få såsen fylligare så kan du ha i maizena eller göra en egen redning. Krydda med salt, peppar och några droppar soja. Servera med potatis och gelé.

Likes

Comments