Header

...eller inte. Vi skulle egentligen inte köpa en julgran i år men fick syn på en liten kungsgran i kruka. Tänkte att en liten en kan väl ändå inte skada? Blev mysigt och längtar tills jag för lägga lite paket "under" granen. Men undra om tomten kommer med några paket till mig?

Idag är det ju också lucia. Är det något som ni har firat? jag hade nästan glömt av det, men det är väl å andra sidan inget man direkt firar som vuxen. Annat blir det nästa år! Köpte i alla fall med en ask med skumtomtar till jobbet för lite göttande.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En ny vecka igen och spenderade första natten på soffan inatt, halvsittandes. Har de senaste nätterna haft en olidlig halsbränna. Ska träffa barnmorskan på fredag men ringde dem idag för att boka telefontid och få lite råd om vad jag kan göra. De skulle ringa upp mig imorgon, så hoppas olidligt på att den här natten går bra!

I övrigt så rullar det på som vanligt, bebisen härjar och stökar. Jag blir tyngre och otympligare för varje dag (och hoppas på att jag inte ska halka...). Ska faktiskt inte jobba många dagar till innan det först blir semester sen föräldraledighet. Har velat fram och tillbaka om det är ”värt” att gå hem så långt innan beräknad födsel och slösa dagar men just nu känns det som världens bästa beslut.

Hur gjorde ni? Arbetade ni hela vägen fram?

Likes

Comments

I måndags började som sagt hantverkarna att jobba med köket och till en början gick det så smidigt! Planen var att själva köket skulle vara uppsatt i tisdags men såklart skulle någonting krångla. Den här gången var det diskhon som det är något fabrikatfel på så den ska bytas ut. Alltså ingenting som hantverkarna kunde rå på. Igår började golvslipningen och idag gjorde de sista lackeringen som nu torkar (inte med på bild).

Så förutom att VVS och snickarna ska göra klart det lilla som blev galet så ska elektrikern göra sitt, det ska bli fläktmontering och kakel upp!

En salig massa folk så hoppas på att det blir klart i tid, trots många inblandade. So far so good!

Likes

Comments

Har nästan inte haft tid att tänka på att det är en ny vecka idag. Mycket på jobbet och sen kickade köksrenoveringen igång igår. Det går faktiskt väldigt fort så förhoppningsvis är det klart snart så jag kan baka lussebullar! Ska ge er en uppdatering i bilder om hur det går.

I alla fall så är det nu endast sju veckor kvar till beräknad födsel. Ursäkta mig men vart tog alla veckor vägen?! Helt galet. Barnet är nu cirka 40 centimer (enligt appen Preglife) och gissa om det rör på sig där inne. Rena rama dansgolvet kan man tro ibland, inatt låg jag vaken ett tag för den lille levde rövare. I övrigt så mår jag bra, har till och från halsbränna men just nu har det varit ett par dagar utan (peppar, peppar)!

Tankarna svävar oftare och oftare iväg på vem det är som bor i min mage. Det är ju faktiskt lite underligt att det är en människa där inne. Hur ser en ut? Vilken hårfärg? Vilken ögonfärg? Vem kommer den vara mest lik? Och är det en tjej eller pojke? Så spännande!

Likes

Comments

Gästerna kunde lämna lyckoönskningar som vi får läsa sen när bebisen är ute

I lördags blev jag överraskad med en baby shower av några tjejkompisar. Hade varit på stan och när jag låste upp dörren hemma så stod de där och ropade, blev fasligt rädd så ser jättesur ut på alla bilder och videos - men sur var jag inte! De hade ordnat så fint med fika, dekoration och presenter. Menar, kolla bara in blöjtårtan så fin den är! :) Tänkte spara alla silvermålade djur som fanns på blöjtårtan till framtiden och göra en tavla eller så till bebisen.

Fick så fina presenter också! En bärsele, amningslinnen, blommor och kläderna på bilden ovan. STORT TACK!

Likes

Comments

Första advent och bara tre söndagar kvar till julafton! Igår var vi ut en sväng på stan och det är redan julkaos så man blir helt slut. Köpte ett ljusfat och fyra ljus för att kunna göra en liten adventsljusstake.

Blev dock avbruten i den planen när jag kom hem och låste upp dörren för där stod mina tjejkompisar och hade ordnat en baby shower för mig! Mer om det i ett annat inlägg. Så sent igår kväll blev jag klar med ljusarrangemanget och imorse tändes första ljuset. Fick även en första advents present av en god vän som innehöll en massa götta.

Likes

Comments

Köpte så roliga pepparkakor. Goda var de också. 

Äntligen december. Eller vad säger ni? Jag är faktiskt inte ett så stort fan av vintern men just december i år händer det så mycket. Igår levererades det nya köket och idag revs det gamla köket och imorgon ska vi göra klart det sista med det. Min walk in closet har också blivit ett mini-kök men på måndag kommer hantverkarna och kör igång! Minst sagt spännande!

Träffade även min barnmorska idag. Vägde mig, mätte, lyssnade på hjärtljudet och pratade en del. Nu kommer jag att träffa henne för kontroller varannan vecka. Det rasslar på i en faslig fart och har inte tänkt på att jag är ”höggravid” förens hon sa det idag. Känner mig inte så höggravid faktiskt men å andra sidan vet jag inte hur det ska kännas.

Likes

Comments

Nu ska ni få en reality check ut en gravid kvinnas liv. Vaknade av att klockan ringde imorse efter en lite halvjobbigt natt. Två toalettbesök och ett par uppvaknanden av både tandvärk och att jag skulle vända på mig. Gick upp åt frukost lite halvdant och begav mig till jobbet som idag bestod av att sitta på en stol från 08.00-17.00. Givetvis gjorde vi mer än att sitta på en stol men det var just det momentet som var så himla jobbigt. Ryggen värkte. Svanskotan värkte. Tanden värkte.

När klockan slog slut för dagen så skyndade jag hemåt. Satte mig direkt vid köksbordet och åt nutella direkt ur burken, slukade flera glas mjölk och muttrade att jag skulle gå och duscha. Väl klar med duscheriet snodde jag ett par av sambons kalsonger (för alla mina trosor är numera jättetrånga), virade in håret i en handduk och la mig raklång i sängen. Tänkte: det här är livet. Fick göra ett avbrott för att starta en tvättmaskin men gick tillbaka till sängen väldigt snabbt.

"Någonstans här uppenbarade det sig en skymt av tår i mitt annars väldigt torra öga"

Sambon gick förbi och frågade vad jag gjorde. Umgås med Gösta (arbetsnamn på bebisen) svarade jag helt normalt. Han la en hand på min mage, pratade och bebisen började härja gärnet där inne. Någonstans här uppenbarade det sig en skymt av tår i mitt annars väldigt torra öga. Kanske var det tandvärken, kanske hade jag fått tvål i ögat eller kanske var det bara ren och skär lycka.

Likes

Comments

62 dagar kvar till beräknad ankomst! Hur galet är inte det? Tydligen 77,9 procent av graviditeten är passerad. Eller 218 dagar om man hellre föredrar det. Barnet är cirka 39 cm långt och väger strax under två kilo. (Vad skulle man göra utan statistiken och informationen i appen Preglife? Leva i ovisshet? Haha).

Har inte haft eller har en så speciellt stor och otymplig mage men det är tydligen under dessa veckor som det ska ta fart på riktigt men inte vet jag, har aldrig varit med om detta förut. Det ska i alla fall bli spännande att följa.

I övrigt så mår jag bra men vaknar allt oftare på nätterna. Vrider och vänder och kissar. Och inatt hade jag även tandvärk. Vilken jackpot! Suck...

Likes

Comments

Ligger på soffan och tycker synd om mig själv. Dels för att jag har väldigt ont i en visdomstand så är helt slut och dels för att jag måste resa på mig för att betala räkningarna. Vilken höjdarmåndag va?!

Sen är jag också lite bitter över den hypade black week, black friday, black weekend och allt vad det kallades för vi som inte arbetar privat fick lön idag. Sparade väl i och för sig en hel del slantar på det! Nä fy då. Kanske ska ta mig en power nap och invänta the bachelor :)

Resten av veckan är fylld med arbete men utöver det så ska vi riva köket och träffa barnmorskan, det blir kul!

Likes

Comments