Postad i: PERSONLIGT

Som ni redan vet så älskar jag listor. Denna var annorlunda och det gillar jag. Jag googlade på frågor och hittade denna lista här av en slump. Enjoy <3

1. Vad är din passion? Att hjälpa andra,
2. Vad skulle du göra i livet om du inte behöver arbeta för pengarna? Fortfarande hjälpa andra, kanske jobba på ett barnhem i Afrika. Det har jag alltid drömt om.
3. Var vill du vara om 5, 10, 20 eller 40 år? Om fem år vill jag ha en fast inkomst, körkort, ett tryggt hem och en bra hälsa. Om tio år vill jag ha det som jag nyss skrev + vara gift och ha minst tre barn. Om 20 år vill jag även ha en villa. Om fyrtio år vill jag fortfarande ha mina föräldrar i livet (!!) <3<3
4. Vilka är dina grundläggande livsvärden? Behandla andra som du själv vill bli behandlad, ge mer än du tar lyssna mer än du pratar. Lämna människor i bättre skick än du fann dem i.
5. Vilka är de tre viktigaste människorna i ditt liv? Jag kan inte säga tre. Mamma, pappa, Judit och Leo. Sedan mormor och morfar, kusiner, släktingar, vänner och extrasyskon. Jag värderar alla väldigt högt och har dem alla nära hjärtat.
6. Vad är din största dröm? Att få vara lycklig hela livet, hjälpa andra och vara kärleksfull.
7. Hur mycket är du beredd att offra för att din dröm ska gå i uppfyllelse? Tid.
8. Vilka är de tre saker i ditt liv som du skulle vilja ändra på? Inkomsten, avståndet mellan nära och kära, och lägga mer tid för mina vänner.
9. När var sista gången du skrattade högt? Igår när vi lade taket i huset..
10. Vad är du tacksam för? Precis exakt allting.
11. När var sista gången du provat något nytt? Igår när jag isolerade samt lade tak för första gången. Hela jag kliade som en tok av den där isoleringen..
12. När var sista gången du gjorde något spontant? Hm, jag är ganska spontan så jag minns inget speciellt tyvärr.
13. Vilka är de mest minnesvärda ögonblicken från ditt förflutna? Bröllop, skolavslutningar och begravningar.
14. Ska du göra samma misstag om och om igen? Ja, ibland undrar man faktiskt det.
15. Glöm din riktiga ålder för en sekund – nu berättar du själv hur gammal du är? 28.. haha.
16. Hur viktig är det sociala godkännandet för dig? Inte viktigt överhuvudtaget. Jag blev inte socialt godkänd som liten, så det är något jag klarar mig utan. Jag vet var jag har mig själv, vem jag är och vad jag står för.
17. Bor du med andra eller för dig själv? Jag bor med familjen <3
18. Vilken var den senaste läxan i livet som du lärt dig något av? Ha tid för att inte leva, annars blir du sjuk när du väl är ledig. Det stämmer in så bra för mig. Jag behöver 1-2 timmar om dagen då jag bara är.
19. När var sista gången du hjälpte någon? Igår när jag hjälpte till med taket, igår när mamma råkat ta bort hela appen med anteckningar och jag lyckades återskapa det genom iCloud.. Phu!
20. Har du någonsin hjälpt en fullständig främling? Ja naturligtvis, senaste gången var i måndags när jag var med småsystrarna till stan. En engelsktalande äldre dam med rullator kom fram och bad om vägbeskrivning till en tygaffär. Jag tog upp adressen på GPS:en och följde henne dit.
21. Vad är din största rädsla? Döden och cancer.
22. Vilket ord beskriver din personlighet bäst? Empatisk.
23. Vad inspirerar dig? Kärlek, lycka, passionerade människor som kämpar hårt för att nå sina mål.
24. Vilken är den största förändringen som du gjort under de senaste 5 åren? Att ta tag i min fetma och gå ner 30 kg.
25. Vad är ditt livs största prestation? Antingen är det att vara familjehem och fått ta emot så många barn, eller så är det resan till Ryssland för några år sedan då

26. När var sista gången du var stolt över dig själv? Varje dag, för att jag kämpar på och gör mitt bästa.

27. Om allt var möjligt var skulle du bo? i Stockholm, Småland eller granne med mina föräldrar.
28. Vad hindrar dig från att göra det första steget mot din dröm? Att prioritera drömmen.
29. När var sista gången du tog risken? Vet inte faktiskt.
30. Vilka är de 3 personer som haft mest inflytande på dig? Mormor, Mamma och Ellen <3
31. Vad är din djupaste hemlighet? Helt ärligt så bär jag inte på någon hemlighet. Jag är rätt öppen.
32. Vad är lycka för dig? God hälsa, min familj, naturen, resor, kärlek.
33. Vilka vanor vill du sluta med? Varför inte börja idag? Inte köpa så mycket saker kanske.
34. Hur mycket är du beredd att offra för framgångsrik karriär? Helt ärligt så orkar jag inte tänka på en karriär just nu. Det kommer. Jag är bara 18. I will make it happen.
35. Vad du aldrig kommer att glömma? Min barndom. Alla fina människor jag stött på genom åren. Mina lärare.
36. Vilka var de mest känslosamma ögonblicken i ditt liv? Att få ett syskon, bröllop och begravningar.
37. Om du skrev om ditt liv och bara nämnt de mest färgstarka, levande, stark och imponerande perioder på hur många sidor skulle boken vara? Oj! Minst 300 kanske? Jag är ganska duktig på att sammanfatta mig långt och beskriva i detaljer. När jag gick i 4-5 skrev jag längsta novellen i klassen på 14 sidor.. (det var ju inte uppgiften, en novell behöver ju inte vara så lång. Men jag gillar att beskriva händelser i detalj)
38. Hur många gånger har du blivit kär? 4 gånger totalt tror jag.
39. Hur många gånger har ditt hjärta brutits? Alldeles för många gånger. Inte bara utav kilar som krossat, utan även genom att se människor fara illa, hör elaka saker och känns sig misslyckad. Såna saker krossar hjärtat.
40. Vad får dig att hålla motivationen uppe och fortsätta? Det är nog något magiskt inom mig. Drivkraften.
41. Ger du upp för tidigt? Nej! Envis som en gammal get.
42. Vet du hur det känns att vakna upp med ett leende? JA!
43. När var sista gången du grät? Gråter för sällan tyvärr, ibland önskar jag att jag gjorde det oftare. Men sista gången jag minns att jag grät - på Ellen och Linus bröllop. Av lycka!
44. Tycker du om dina födelsedagar? Ja, jag älskar att fylla år!
45. Är du i fred med dig själv? För det mesta - JA! <3

46. Om inte ekonomin hade betydelse, skulle du arbeta som du gör nu? Ja!
47. Hur mycket tid spenderar du i sociala nätverk? 2 timmar om dagen minst.
48. Är koppen halvtom eller halvfullt för dig? Halvfull.
49. Har du upplevt något paradigmskifte? Detta måste jag googla på.. vad menas?
50. Vanligtvis lyssnar du på ditt hjärta eller din hjärna? HJÄRTAT.

Känner ni för att skriva era svar i kommentarsfältet så är ni mer än välkomna, eller kanske i din blogg? Tagga mig i inlägget, eller länka din blogg i kommentarsfältet så jag får se svaren <3 Kramar!

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT, FOOD

Godmorgon vänner <3
Idag hade jag verkligen bara velat bli serverad en frukost på sängen. Tänk er en avocado macka och en lemon shake från Joe & the juice.. så gott!

Nu ligger jag i sängen, men snart ska jag upp för att äta frukost och cykla med lillasyster till skolan. Längtar efter frisk luft som vanligt. Idag är det fredag igen, vilket innebär den tuffaste dagen för oss här hemma. Vi ska hämta alla extrabarn, åka på ridlektion, sedan är det även ett halloween disco för lillasyster, sen blir det tacos till middag och ett födelsedagsfirande för minstingen. Phu. Nu kickar vi igång denna fredag!!

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

Från morgonens cykelrunda till skola och dagis. Löven som faller av träden är så himla fina att titta på. Härliga färger!! Jag sitter just nu och lyssnar på Morgonpasset i P3, bästa starten på dagen helt klart. Jag skulle egentligen ha en kompisdejt med Vickan, men hantverkarna kommer och jobbar med huset och behövde en extrahand idag. Så jag är hemma och jobbar istället. Hoppas ni får en härlig torsdag! <3

Likes

Comments

Postad i: INREDNING, MY HOUSE

Alla bilder i detta inlägg är noga utvalda av mig från weheartit

Golv

Jag har alltid haft vitt trägolv då vi har det i nästan alla rum i vårt hus. Men jag är väldigt sugen på ett mörkt golv, då gärna i fiskpensparkett (som första och andra bilden). Men samtidigt beror det så himla mycket på i vilket rum och vad det är för möbler. Den tredje bilden med en walk-in-closet skulle ju inte få samma rymliga/luftiga känsla med ett mörkt golv. Men samtidigt får ju den sjätte bilden verkligen till den luftiga känslan.. Det får nog bli olika golv, i olika rum ändå. Det är så svårt! Men mörkt golv i sovrummet iallafall, ljust golv (förmodligen vitt) i garderoben och eventuellt mörkt golv i köket och vardagsrummet. Där beror det på nästa grej, bordet. Ska det vara i trä eller i högglans vit? Jag älskar högglans vit men är intresserad av den mysiga och mustiga känslan som ett träbord ger..

Bord

Här valde jag visst endast bilder med träbord, jag glömde helt att ta med vita bord eller högglans. Men jag tror att det kommer bli en kombination.. Då min diskbänk ska vara vit med glas över (alltså glansig och enkel att rengöra) i diskbänken har jag ritat ett barbord, och då kan jag ju faktiskt få både ett bord i högglans vit OCH ett häftigt träbord. Måste bara hitta det perfekta bordet i trä med rätt nyans, som även passar till golvet. Får bryta av med en matta under bordet, annars blir det nog en krock med golvet och bordet.

Väggfärg

Okej jag känner mest hejdå till helvita väggar, det är väldigt fräscht men jag har haft det i så många år att jag att jag ibland undrat om jag ligger på mentalsjukhus.. Jag vill ha en lugn och harmonisk färg nu. Jag tycker dock fortfarande att det är väldigt snyggt med vita väggar men då vill jag ha detaljerna i helt andra färger (se första bilden) som bryter av det hela. Men samtidigt är ju den fjärde bilden väldigt cool då den ojämna färgen liknar cement (!!) väldigt fint att blanda en stenhård vägg med mjuka vita lakan. Den gråa väggen i cementliknande nyans, med ett mörkt trägolv och vita lakan vore ballt. I mitt arbetsrum/ garderob som ska ha ljust golv och vita garderober vill jag ha gammelrosa (se sista bilden). Jag har ett färgprov här hemma med en rosa nyans som jag gillar mycket. Det tror jag blir fint där inne. Eller så kör jag på vitt där.. I vardagsrummet tänker jag mig en ljusare grå, och i köket vitt kakel på väggarna. Badrummet har jag väldigt svårt för. Denna prickiga var så ball, men det blir nog en traditionell vit eller grå. Om det blir grå så vill jag få till en betongkänsla där inne. Golvet där ska nog vara svart? eller mörkbrunt.

Grönt är skönt 

Gröna fina växter ska pryda mitt hem och stå för mycket dekoration. Så friskt och god doft på köpet.

Detta är lite idéer jag har, det blir ju mycket enklare när golvet är lagt och jag kan se nyanserna framför mig. Jag har inte köpt möbler än eftersom jag inte vet vilken känsla och vilket tema jag vill ha än. Jag vet på ett ungefär, men jag tar det gärna lite som det kommer. Sedan inreder man ju inte ett hem på ett år ens en gång, det tar tid att skaffa en personlig stil på det hela. Att dekorera med personliga saker, som gör att det känns som ett hem och inte bara som ett hus. Hoppas ni gillade detta inlägg och att ni sover snart, så ni hinner få lite sömn innan en ny dag kommer. Många kramar <3

Likes

Comments

  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Follow me on Nouw

Instagram @hedddis