Hej! Det var ett tag sedan jag skrev långt, men nu får ni förbereda er på ett längre inlägg!
Jag tror inte att man inte har märkt det på bloggen, för jag har verkligen försökt att inte vara negativ här, men de senaste 2 månaderna har har inte alls mått bra. Jag trivdes inte alls med min placering och det fick mig att må väldigt dåligt fysiskt och psykiskt. Jag hade ingen lust till att göra någonting, och var väldigt ledsen och nedstämd hela tiden. Jag kommer inte gå in mer på det, men huvudsaken är att jag inte trivdes med min placering.
Jag ville verkligen flytta och få en nystart någon annan stans, och den processen var inte den lättaste kan jag säga. Man ska ju inte kunna flytta så här, men i mitt fall så fick jag det av många anledningar. Jag vill inte uppmuntra någon som är på utbytesår att flytta vid minsta fel, men för mig så var det verkligen något som behövdes. Jag kommer inte att skriva mer om det eftersom det finns något som heter ”Google translate” och jag vill lämna allt det där bakom mig.
Jag sitter just nu på flyget till West Palm Beach, som ligger i Florida. Jag ska flytta till några familjekompisar som min mamma bodde hos när hon var utbytesstudent!
De senaste 24 timmarna har varit de sjukaste i mitt liv. När jag var på väg hem från skolan igår så fick jag reda på att skolan hade accepterat mig, att värdfamiljen var godkända och...... ATT JAG SKA ÅKA TILL FLORIDA IMORGON (nu är det idag, men jaja)!!! När jag kom hem så packade jag ihop alla mina saker, och som tur var så vägde min stora resväska under 23 kilo och min lilla hade lite övervikt- men det hade den på väg hit också men det gjorde ingenting eftersom de väldigt sällan brukar väga handbagaget.
Jag hade väldig tur, för eftersom min (förra) skola har ett så bra fotbollslag så var det playoffs- alltså en amerikansk fotbollsmatch. Det var väldigt bra, för då kunde jag säga hejdå till de jag ville säga hejdå till och allt sånt.
Imorse så packade jag det sista, alltså pyjamas och sånt. Ungefär klockan 11:30 så åkte vi till flygplatsen, och en bilfärd som borde ta en timme tog två timmar av några anledningar.... Men det gjorde ingenting eftersom Tri-Cities AirPort är en så liten flygplats, så allting går väldigt snabbt och smidigt där. Fem minuter efter att kommit in genom dörrarna så var jag incheckad och allt var helt klart. Klockan 14:20 så gick flyget mot Charlotte, North Carolina, där jag mellanlandade. Den flygresan tog bara en halvtimme. När jag kom fram till Charlotte så behövde jag gå från gate E24 till C14, vilket man kan tro går ganska snabbt- men nej, det är en stor flygplats och jag fick gå 2 kilometer. Det gjorde ingenting dock, för jag har faktiskt saknat att gå sådär. I Sverige så brukade jag ju gå minst 4 kilometer om dagen (till och från skolan mm), så det var skönt att få gå lite igen!
Klockan 16:30 så gick flyget mot West Palm Beach, och det landade strax efter 18. Då hämtade John upp mig. Donna var på födelsedagskalas, så jag träffade inte henne förrän senare. Vi åkte till deras hus, jag lämnade mina väskor och åkte sedan till en japansk restaurang i närheten. Det är en sån som de lagar maten där man sitter, och det var jättecoolt!!
Vi åkte sedan till Walgreens, där deras yngsta son jobbar ibland, och sa hej till honom. När vi kom hem igen så visade John mig köket lite mer noga, alltså var allt finns och så. Jag packade sedan upp mina saker och träffade sedan Donna. Jag var så himla trött, så efter det gick jag och la mig.
Om någon har några frågor så kan de jättegärna kommentera här nedanför, skicka på snapchat efter instagram- så svarar jag på dem i ett inlägg.
Kram på er! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lördag
I lördags så var jag inbjuden till ett christmas-wrapping-party hos min kompis Nettie. Hela hennes släkt var där, och vi åt middag och slog in paket som ska delas ut i nursing homes.

Söndag
Igår fyllde jag år! På morgonen så facetimade jag med mina föräldrar, mormor och morfar och Ella Palm (tjejen som bor 30 min här ifrån). Klockan 11:30 så kom Nettie och hämtade upp mig, och vi åkte till Johnsson City Mall. Den ligger i Tennessee, och det tar ungefär 1,5 timme att åka dit. Jag köpte lite saker från Victorias Secret och Hollister, och vi åt lunch på Olive Garden. Jag tog en lasagne, och jag fick gratis efterrätt eftersom det var min födelsedag!
På kvällen så pratade jag med mina föräldrar igen. Höjdpunkten på dagen var att prata med min familj, släkt och kompisar. Någon dag nästa sommar så ska jag fira mig själv så som en födelsedag ska firas, alltså frukost på sängen och så hehe.
Jag hade en ganska bra dag under omständigheterna!

Likes

Comments

Hej!
Det var ett tag sedan, så jag tänkte skriva lite kort om vad som har hänt sen sist!
Jag har bytt värdfamilj, men bor väldigt nära där jag bodde förut. I den nya familjen så har jag tre värdsyskon som är 8, 6 och 1 år. Värdpappan är från Frankrike och värdmamman är franskalärare på min skola.
I söndags så träffade jag Ella, och då hade vi picknick och åt lite svenskt godis som vi hade köpt till vår kontaktperson, men som vi inte vill ge till honom utav flera olika anledningar.
I måndags och tisdags så var vu lediga pga election day, och då var det basket-tryouts. De var sammanlagt 5 timmar, och i tisdags kväll så fick jag reda på att jag har kommit med i Varsity-laget!!

Likes

Comments

Likes

Comments

I lördags så var det one act competition! Jag kommer inte ihåg om jag berättade det, men jag gick med i One Act för en vecka sedan! De var desperata efter en person som kunde ta över en roll som tillhörde en person som hoppade av, så då gick jag med! Vår teater handlade om 9/11, och hur den påverkade folk runt om i USA.
Det var jättekul att va med på det, och något jag verkligen rekommenderar till framtida utbytesstudenter.
Vår skola kom på plats 4 utav 5 skolor, men det var bättre än förra året då vår skola kom sist.
På kvällen så körde vi olika kahoots (frågesport på mobilen), och åt chocolate chip cookies.... MUMS!

Likes

Comments

Söndagen började med en frukost bestående av en bagel med nutella- muuums. Sedan så pratade jag med mammas kompis dotter, som också har varit på utbytesår och haft det lite jobbigt, på FaceTime. Klockan 13 så hade jag sedan one act, och de höll på till klockan 17. Efter teatern så träffade jag Ella, och vi hade picknick på en kulle och hade det verkligen jättemysigt!! Efter det så hände inte så mycket, utan jag åkte hem och gick och la mig efter inte så lång tid.

Likes

Comments

I lördags så började jag dagen med att prata med min kontaktperson. Jag kommer inte skriva vad vi pratade om och så eftersom vem som helst kan läsa den här bloggen.
Efter att vi träffades så åkte jag, Maja, Julie, Emma, Jacob, Willoh och Prim till homecraft days. Det är som en marknad med massa saker som säljs och väldigt många mat-ställen. Vi var inte där så länge, utan vi åkte bara dit för att äta lunch.
Efter homecraft days så åkte vi till ett zoo. Vi gjorde det mest för att mina värdföräldrars barnbarn ville det, men vi följde med. Jag tog väldigt många bilder den dagen, så jag tänker att jag lägger in dem istället för att skriva mer.

Likes

Comments

HEJ!
Jag tänkte skriva om hur en vanlig vecka ser ut, eftersom jag inte riktigt har gjort det förut. Jag skrev ju om hur en skoldag ser ut för typ två månader sen och brukar ju skriva om mina helger, så nu tänkte jag skriva om en vanlig vecka.

Måndag
I måndags så var jag såklart först i skolan. Jag åt amerikanska pannkakor till frukost, och det var sååå gott. Läraren som jag har de två första lektionerna var inte där, så vi hade en vikarie. Vi kollade på två olika filmer.
På engelskan så gjorde vi ett prov om Macbeth akt 1, och såg sedan akt 1 i filmen. Till lunch åt jag en bagel.
På spanskan så gjorde vi några work sheets, spelade bingo och gick igenom grammatik. Här har jag ju 7,5 timmar spanska i veckan, och det är väldigt intensivt. Det känns typ som att jag kommer vara flytande i spanska när jag kommer hem haha.
Efter skolan så lämnade vi Emma på dansen, och gick sedan runt i en möbel-affär. Min värdfamilj har massa projekt i huset som de håller på med, så vi kollade bl.a på ett nytt köksbord. När vi kom hem så gjorde jag mig i ordning för basketen som började 18:30. Vi var bara 7 stycken idag, så vi fokuserade mest på teknik och skott. När basketen slutade kl 20 så åkte vi (jag och Julie) och hämtade Emma på dansen. När vi kom hem så åt vi middag (Emmas favoriträtt). Vi satt sedan i soffan och kollade på TV, och jag gick sedan och la mig halv elva.
Jag tog lite bilder i skolan idag ifall någon vill se lite mer hur det ser ut.

Tisdag
I tisdags så åt jag först havregrynsgröt till frukost, och åkte sedan till skolan. På sociologin så kollade vi klart på filmen vi började kolla på i måndags, och resten av tiden satt vi bara där. Sociologin är ofta ganska långtråkig, så jag ser fram emot nästa termin då jag har nya ämnen. På Government så kollade vi på en film om Public Opinion, fyllde i ett häfte och svarade på frågor. På engelskan så fortsatte vi med Macbeth, och började på akt 2. Vi fick ett nytt häfte med frågor att svara på samtidigt som vi läser texten.
Till lunch så åt jag en bagel.
På spanskan så hade vi en vikarie, och vi jobbade med 3 stycken work sheets och översatte en text om en bondgård.... kanske inte världens roligaste men det var ändå dagens roligaste lektion.
Jag gjorde inget speciellt på kvällen, utan facetimeade ”bara” med min mamma, pratade med Julie och åt pizza till middag.

Onsdag
I onsdags så började jag dagen med havregrynsgröt och chokladmjölk, och åkte sedan till skolan. På sociologin så började vi med collages om oss själva, så vi kollade i olika tidningar och klippte ut saker som vi tyckte passade. Det var ganska svårt att hitta bilder, men det var kul. På Government så kollade vi på en film och fyllde i ett papper. Vi kollade också på videos på folk som skadar sig på konstiga sett när de spelar någon sport.... På engelskan så fortsatte vi med Macbeth akt 2, och det var som vanligt lite långtråkigt.
Till lunch så åt jag en chicken sandwich, alltså bröd med friterad kyckling. Jag tog ”spicy”, och den var faktiskt väldigt stark...
På lunchen så tackade jag också ja till en utav huvudrollerna i en pjäs som är nästa vecka... Den som spelade den rollen hoppade av, så de var desperata för någon som kunde spela rollen. Det ska bli väldigt kul, men det är väldigt många repliker som jag måste lära- nämligen 50 stycken!!
På spanskan så jobbade vi som vanligt med några work sheets, svarade på frågor om frukt och grönsaker och översatte en text.
Jag skulle ha haft basketträning på kvällen, men den var inställd av någon anledning. Jag var istället med värdfamiljen och åkte till Walmart för att köpa lite grejer.

Torsdag
I torsdags så mådde jag inte så bra på morgonen, så jag packade med en bagel att äta senare. På sociologin så fortsatte vi med våra collages, och det var väldigt kul. På Government så kollade vi som vanligt på en video, fyllde i ett papper och svarade på frågor. Jag åt också min bagel. Det är inte alls konstigt att äta på lektionen här, alla gör det. Det är en tjej i min sociologi-klass som ALLTID dricker en cola och äter chips...
På engelskan så hade vi ett prov om Macbeth akt 2, och kollade på den delen utav filmen. Jag mådde fortfarande inte så bra när det var lunch, så jag åt ingenting. Jag satt bara och pratade med mina kompisar.
På spanskan så översatte vi en dialog, jobbade med grammatik och övade på glosorna som vi skulle ha prov på dagen efter. Spanskan här är på väldigt hög nivå, så det kommer vara ganska skönt när jag börjar gymnasiet nästa år och har haft en termin intensiv spanska mer än alla andra.
Efter skolan så åkte vi till Pal’s, vilket är en snabbmatsrestaurang som bara finns i vårt område, alltså sydvästra Virginia och nordöstra Tennesse. Jag mådde lite bättre vid det laget, så jag åt en hamburgare.
Jag åkte sedan till ”Future Bears”, där jag och några andra i mitt basketlag hjälper till på låg och mellanstadie-matcher. Jag och några andra satt i ingången och tog emot pengar i några timmar... Inte jättekul men det blev mycket roligare när jag satt där med några andra. Alla i basketlaget som jag har träffat hittills är jättesnälla, så det ska verkligen bli kul att spela med dem. Jag och min kompis Oobie (det är ett smeknamn) hamnade i en diskussion om Sverige är med i EU eller inte... De hade lärt sig i geografin att vi inte är det, men jag försökte lära henne att vi är det haha. Jag kommer kanske ta världsgeografi nästa termin, så då kan jag berätta för den läraren hur det egentligen ligger till.
När jag kom hem så åt vi fisk och ris, och sen gjorde jag inte så mycket mer.

Fredag
I fredags så gick jag upp ganska tidigt, eftersom jag hade teater 07:45. Vi övade i typ en halvtimme tills lektionen började. På sociologin så fortsatte vi på kollagen, på Government så jobbade vi med work sheets och på engelskan fortsatte vi med Macbeth. Det var min engelskalärares sista dag, så vi fick tårta!! Det var en jättestor chocolate chip cookie som var väldigt god. På spanskan så hade vi ett prov på glosor som är bondgårds-relaterade, gjorde några work sheets om grammatik och körde kahoot (frågesport på mobilen) om länder i syd och Centralamerika.
Som ni kanske förstår vid det här laget så är skolan väldigt enformig... vi gör samma saker varje dag.
Efter skolan så hade jag One Act practice, alltså teater. One Act är teater som man tävlar i, och tävlingen är nära lördag. Vår pjäs handlar om 9/11, och hur de påverkade folk runt om i USA. Vi övade till kl 18, och då fick jag skjuts hem. De andra i min värdfamilj åkte till Emmas pojkväns fotbollsmatch direkt efter skolan, så de var inte hemma när jag kom hem, och kom inte hem förens 12.
Jag var då hemma själv hela kvällen, vilket var ganska skönt. Jag pratade med mina föräldrar på FaceTime, åt pizza, kollade på How I met your mother och tog en lång dusch. Jag gick sedan och la mig kl 23.

Likes

Comments

Hur är det i området du bor? Hur ser det ut? Finns det något att göra?
Jag bor på en kulle, där alla husen bara är en våning. Våningen är ganska stor, så det är inte så att det är trångt. Annars så har vi (alla) en väldigt stor bakgård. Vi har en pool (som vi inte har badat i dock) och en jättestor gräsmatta. Och nej, det finns inte riktigt något att göra tyvärr. Det är en väldigt liten stad, så vi har bara några restauranger. Om man vill åka och shoppa, t.ex, så åker man 1,5 timme bort till Johnsson City i Tennessee eller till Bristol, som också ligger 1,5 bort.

Har du fått någon rolig fråga om Sverige eller svenska språket?

Jag har fått en hel del konstiga frågor.... Den konstigaste, eller kanske dummaste, frågan var om Sverige var ett land... Annars så har folk frågat om Sverige är en delstat, om det ligger i Afrika, om vi har wi-fi och mobiltelefoner, om alla är blonda och långa osv. Något som är ganska konstigt är att många tror att vi pratar spanska i Sverige.... de tycker att ordet Swedish liknar Spanish, så de tror att det är samma. Därför trodde många att jag var flytande i spanska när jag började på det här.
Annars så tycker de att svenska låter jättefint och gulligt, och säger att man inte kan låta arg om man pratar på svenska. De är väldigt imponerade av hur vi säger vårt alfabet...

Vad är det bästa/sämsta med din skola?
Det bästa är nog att den är väldigt fin och fräsch, eftersom byggnaden bara är några år gammal. Det ser verkligen ut som high school musical!! Jag tycker också att skolan har en lagom storlek, med typ 700 elever. Skolfärgerna är också väldigt fina tycker jag. De är marinblå, orange och vit. Därför så är allting i skolan de färgerna. Många här är också väldigt trevliga, och väldigt intresserade utav utbytesstudenter och resten av världen, eftersom de allra flesta inte har lämnat Virginia och delstaterna som ligger typ en timme här ifrån (Kentucky och Tennessee). Det sämsta med skolan är nog att vi bara har fyra lektioner per dag. De är 1,5 timme långa, och vi har de varje dag.... Det kan därför bli lite långtråkigt. Jag har nu gått i skolan här i 10 veckor, och jag har tröttnat på alla mina klasser förutom spanskan.

Beter sig folk där annorlunda jämfört med Sverige?
Ja. Folk är verkligen helt annorlunda jämfört med Sverige, mer än vad man kanske tror. Det är typ som en helt annan värld. Här så behandlas man som om man är ett litet barn tills att man flyttar hemifrån, och man har inte alls samma frihet. Man kan inte ta sig någonstans om man inte kör bil, så därför är det ganska svårt för folk att göra vad de vill. Jag kan bara prata ifrån mitt område, men det är väldigt mycket mer strikt och konservativt än Sverige. Ett exempel är om någon (tjej) ska på dejt. Då så ska killen komma in och ”bli godkänd” av föräldrarna, och prata med dem en stund. Om det inte är första dejten och killen ska hämta upp tjejen, så måste han köra in på infarten, annars blir hela släkten rasande och killen får jättedåligt rykte.... Annars så har föräldrarna väldigt mycket koll på sina barn. Jag vet bara hur det är för Emma och Julie och de andra jag träffat här, men de pratar om ALLTING.

Har de någon annan klädstil där?
Ja, de har de VERKLIGEN. Jag skrev mer om det i ett tidigare inlägg.

Finns det snygga killar?
Haha nej inte direkt.

Vad är det godaste du har smakat?
Pizzan och chocolate chip cookies, asså ååååh!

Hur mycket hypear de över halloween?
Mycket. Det finns hur många ”haunted forests” och ”haunted houses” som helst. Vi håller faktiskt på att göra en på vår bakgård!

Hur ska ni fira Thanks Giving?
Jag vet inte riktigt. Om jag kommer med i Varsity-basketlaget så tror jag att vi har massa basketmatcher då, men annars så ska vi kanske åka till deras släktingar i Florida.

Vad tycker de i skolan om Trump?
I mitt område så röstade 80% på Trump, så de tycker om honom. Jag har sett väldigt många bilar med Trump-klistermärken och mycket annat med Trump-motiv.

Vad tänkte folk om Sverige innan? Tänkte de typ Ikea och köttbullar eller något annat?
Jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva som svar på den här frågan, så jag frågade min kompis Nettie. Hon tror att Sverige är stort, kallt, mycket snö, att alla är långa och blonda och att det är väldigt ”fancy”. Det finns tyvärr ingen Ikea i närheten. Den närmaste är typ 8 timmar bort (i Virginias huvudstad Richmond), så där har ingen varit.

Vilken var den största omställningen från Sverige till Amerika?
Det är en väldigt svår fråga, men jag tror att det är hur folk tänker och beter sig här. Det är som sagt väldigt konservativt och man har inte så mycket frihet. Sedan är maten väldigt annorlunda också. Det är mat över allt, och man kan äta när man vill...

Vad tycker du är jobbigast med den amerikanska kulturen?
Något som jag har tyckt är jobbigt här är att det inte är så jämnstarkt mellan män och kvinnor och att de inte är så accepterande. Sverige har kommit mycket längre i den fronten.

Är det något som inte är som du tänkte dig?
Hmm... Jag vet inte riktigt, men jag tror att det är att jag trodde att jag inte skull ha så mycket hemlängtan som jag har just nu.

Fortsätt gärna att ställa frågor till frågor och svar #3!

Likes

Comments

Hej allihopa!
Jag tänkte berätta vad jag gjorde i helgen, som jag brukar göra :)

Fredag
I fredags så följde jag med Emma och Julie till Emmas pojkväns football game istället för att gå på Unions (min skola). Matchen var i Bristol, vilket är en stad som ligger på gränsen mellan Virginia och Tennessee. På väg dit så köpte vi mat på Chick-fil-A, vilket är en snabbmatsrestaurang där de har mycket kyckling. Jag åt någon wrap som var jättegod!
Matchen slutade 24-6 till Ridgeview (Jacobs skola), så det var ju kul att de vann!
Efter matchen så ville Emma och Jacob åka till en "haunted forest" som låg i närheten, men jag och Julie var för rädda att gå in så vi satt kvar i bilen, pratade och åt godis istället.
Påväg hem så stannade vi på Starbucks, och vi kom sedan hem runt 1. Då åt vi hamburger mac & cheese casserole (hur gott låter inte det?) och sedan gick vi och la oss.

Lördag
I lördags så gjorde jag inte jättemycket. Jag åt lunch med min kontaktperson, bakade brownies och kollade på Mamma Mia med värdfamiljen.

Söndag
Idag så var vi först i kyrkan. Min värdfamilj är tidsoptimister, så vi kommer alltid en halvtimme för sent.... men det gör mig inte så mycket.
Efter kyrkan så åt vi som vanligt sen lunch med hela släkten, och idag så var den hemma hos oss.
På eftermiddagen/kvällen så fixade vi i källaren, som vi sedan ska måla i veckan. Det är mest Emmas och Majas projekt, men jag hjälper till. Annars så gjorde vi inget speciellt.

Likes

Comments