Header
View tracker

Idag var det dag 3 på Christmas show och Stellan och min debut i MSV B. Så spännande och lite nervöst.

På framhoppningen kändes han fin och sedan inne på banan. Han hoppade fint och bar jätte duktig. Men jag hade inte tillräckligt kraftig galopp till tvåan så vi rev den. Efter tvåan kom jag inte ner i sadeln och Stellan var för stark så det kom men några bommar till. Men jädrar vad han hoppade på sist linjen och jag är jätte nöjd med våran debut. Vi tog ju oss runt och helt utan stopp.

Imorgon taggar vi MSV B igen och då ska jag tänka ännu mer på hur jag rider. Vi skulle ha hoppat LB+ men då det kändes som han hade energi kvar valde vi MSV igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår så var jag så trött så jag somnade på en gång efter pinchos, så det blev inget inlägg. Men idag kommer det istället.

Igår hoppade jag en LA med Stellan och han hoppade såå fint. Dock så blev det en liten ryttarmiss när jag skulle rida till 5a, 5b. Jag skulle rida mellan två hinder och Stellan trodde han skulle hoppa fel hinder, men jag lyckades få honom att inte hoppa. Istället åkte jag nästan av men lyckades sitta kvar och från skritt 4 meter innan kombinationen lyckades jag få galopp och min fantastiska ponny hoppade över båda hindren. Dock nådde han inte ut så han rev bakbommen på oxer i kombinationen men hoppade runt resten jätte fint.

Resten hoppade han alltså super så vi slutade på bara 4 fel. Idag taggar vi MSV B debut!👏🏽

Likes

Comments

View tracker

Nu är Stellan klar och på plats på Grevagården. Jag har ridit ett pass med lite lätt markarbete och det gick bra. Efter markarbetet så blev det massage och stretching för Stellan så nu mår han nog väldigt bra.

Stellan har fått mat och jag är såååå taggad för imorgon!!!

Likes

Comments

Om man tänker på skolan och så är det en väldigt chill vecka. Sedan ska jag ju tävla i helgen, tävlingarna startar fre och slutar sön. Så, så sett är ju inte veckan jätte lugn. Men iallafall, igår (tisdag) så var det studiedag=ledigt, sedan så är jag ledig torsdag och fredag pga tävlingen. Så bara två dagar i skolan, väldigt skönt!

Jag ska iallafall åka på meeting på grevagården. På detta meetinget måste man ha box på så vi har en meetingbox och ska bo i en lägenhet i Skövde. Stellan får åka ner redan imorgon så han kommer på plats och får rida ett pass där. Men tävlingarna startar på fredag som sagt.
Klasserna jag hoppar är: fre: LA lör: MSV B (debut!) sön: LB+.

Tror detta kommer bli jätte roligt och ser mycket fram emot roliga tävlingsdagar med roliga vänner!

Likes

Comments

Vet att jag gjort mins ett sånt hör inlägg förut men då jag uppdaterat mina saker mycket tänkte jag köra ett nytt inlägg. Först kommer en bild så skriver jag sedan om bilden under.

Detta är Prinsessans träns. Det har rosa innerfoder men svart utanpå, lite gulligt. Passar Prinsessan! Bettet jag har till är ett tredelat bett i 12,5. Den har även parerstänger eftersom jag knappt kunde svänga henne i början.

Jag tycker bettet sitter bra och har bra inverkan på Prinsessan. Sedan får man ju inte ha vad som helst på henne eftersom hon bara är 5 år.

Detta är Stellans träns. Det är ett svart träns men remontnosgrimma. Jag tycker det är bra med remont eftersom det sitter på ett bättre sätt på hästarna och att skifta nosgrimma kan va bra.

Bettet jag har är ett vanligt tre-delat i storlek 11,5. Det tycker jag funkar bra.

Detta är mitt hackamore träns. Det rider jag på lite då och då, för att variera. Sedan har jag även tränset som ledträns på meeting.

Och det sista. Detta är mitt svarta dyon träns. På sitter ett rakt bomberbett med tungfrihet. Det är i strl 12,5 och jag använder det när jag vill ha något skarpare bett på hästarna. Detta träns med bett använder jag mest på Stellan.

Likes

Comments

Idag var det lite julmys hemma hos min mormor. Vi kom dit runt halv två och har varit där till typ nu.

Det första vi gjorde var att baka massa pepparkakor. Mormors pepparkaksdeg är ju så god så pepparkakorna blev jätte goda. Sedan var jag ju inte där ensam heller, även min kusin Ella va där. Så vi bakade iallafall massa pepparkakor. Både bollar och vanliga med formar. Haha.

När vi var klara med det blev det lite lunchpaus. Sedan var det dags för julgranspynt. Vi tog fram mormors rosa julgran från vinden och satte igång att pynta med både silver, rosa och lila kulor. Det blev superfint. Avslutningsvis så satte vi på stjärnan, fast Ella tyckte det var lite läskigt att sitta på mina axlar.

Avslutningsvis så blev det lite kurragömma och nu är vi på väg hem.

Likes

Comments

Hur började min ridning och när började jag rida? Detta tänkte jag att det här inlägget skulle handla om.

Redan innan jag fans så har mamma haft ett stort intresse för hästar. Kanske inte på samma nivå som vi är på idag, alltså inte samma inriktning men hon har ändå ägt flera hästar och som liten har vi avlat på fjordingar. Redan som väldigt lite började jag alltså "rida". Jag fick min första ponny när jag var cirka 2-3 år, men som mamma har sagt var det mer själviskt för att hon skulle ha något att pyssla med. Vill ni läsa om min första ponny läs här.

Jag fick alltså en första ponny tidigt och jag vart Kent i stallet som liten. Därför kom jag in på hästarna. Jag har även ridit på ridskola under en lång tid. De första åren i Tibro men sedan Mölltorp.

Men när började jag rida. Jag skulle inte säga att jag red som 2-3 åring, alltså det var mest skritta. Utan det var nog mer runt 5 år som man verkligen rider men man kan ju även säga att jag "ridit" nästa" hela mitt liv.
När jag faktiskt fastnade på riktig för ridsporten och kände att det är detta jag vill göra, det var nog när jag haft min ponny Bellman under ett bra tag.

Vad skulle jag gjort utan detta livet. Tack för at du gjorde det så bra för mig så att jag fick ha hästar från början bästa mamma!

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle berätta vad mina hästar får för foder. Tänkte att det kunde va kul dör andra att höra och från mina åsikter med foder.

Stellan:

Morgon:
4 dl All sport (pavo)
1/2 dl biotin (krafft)
1/5 msk nyponpulver (backotarck)
1 näve lusern (krafft)

Kväll:
4 dl All sport
1/2 dl biotin
1 näve lusern

Två gånger i veckan:
6 dl Slobber mash (pavo)

På meeting eller om han går två klasser:
Varierande dl något energifoder från Pavo jag inte minns namnet på. Haha.

Prinsessan:

I vanliga fall brukar hon få ungefär samma som Stellan men nu har hon vila, så tänkte passa på att berätta vad hon får på vilan.

Morgon: 1 dl All sport
1/2 msk biotin från något märke.
1/2 msk nyponpulver

Kväll: 1 dl All sport
1 näve lusern

Två ggr i veckan:
6 dl Slobber mash

Likes

Comments

Spöket det? Är det andar hos mig?! Eller något annat typ ett djur? Jag vet inte, jag brukar liksom inte tro på spöken och andar men det verkar konstigt att djur har gjort denna sak som jag ska berätta om nu.

Det är så att när vi är iväg lite på dagar så brukar vår hund Benny har ett uthus för sig själv. Benny kan nämligen inte vara i huset utan att förstöra det. Men iallafall, i detta uthus så brukar vi ha godisbutiken med hundgodis. Då kan jag tillägga att det är stora godisbilar med mycket godis, burkarna står även högt upp på en hatthylla.

Men nu till saken två gånger har det nu hänt att burken har varit fylld med godis dagen innan men nästa dag så är den helt tom, på köpet sitter även locket på. Vi har kollat med alla i familjen och ingen har lyft upp burken från golvet och tagit på locket så det kan man utesluta. Det verkar även konstig att ett djur ska ta sig upp på hyllan. Visst isåfall en mus men hur skulle den få på locket igen efter sig. Man ba whaaat?!

Men vi har iallafall ingen aning om vad som hänt. Ett spöke, ett djur eller kanske en grottmänniska, HAHAHA! Eller någon annan normal förklaring. Men säger till om vi listar ut vad som hänt. Har ni kanske någon idé? Comment!

Likes

Comments

Igår var jag på Grevagården och hoppade pay&jump med Rosette och Stellan. Så här kommer det lite om hur det gick i rundorna.

Rosette 60 cm

Första rundan jag hoppade var denna med Rosette. Innan jag kom in på banan så hoppade jag fram och då var hon jätte fin och mycket lugnare än hon var på pay&jumpen i Mölltorp även om det var första gången hon var på Greva. Inne på banan så var Rosettte även där jätte fin och satte en b ra 0,a.


Rosette 70 cm

Det var bara en start mellan Rosettes starter så det var direkt in igen. Även i 70 rundan satte hon en fin felfri runda. Hon var lite mer osäker i 70 cm så hon trampade om lite, men hon var jätte duktig.

Stellan 1m

Även Stellan fick följa med som en liten genomkörare inför Christmas show. På framhoppningen var han jätte pigg men han tog i fint över hindren. Sedan inne på banan så hoppade Stellan super och tog i över alla hinder, så han var felfri! Även fast jag fick trycka in en stigbygel då sadeln skulle dragits ett hål till så flög han över fint och det känns som rundan verkligen satt där.

Likes

Comments