Idag har jag varit med båda hästarna i Lidköping och tävlat. Även Stellan fick följa med som en liten självförtroende boost!

LC med Stellan

Första klassen för dagen var en LC med Stellan. Han kändes väldigt på och pigg på framhoppningen så det bådade gott. Inne på banan hoppade han fint och vi gjorde räceromhoppning så vi nästan mejade ner två funktionärer, haha. Tiden räcket till en 2,a placering med lite mindre än 1 sek från vinnaren.

LB med Stellan

Vi hoppade även en LB vilket gick super bra. Han kändes även där super taggad och det resulterade i en felfri runda på supertid! Vinst med 3 sek!

LC med Prinsessan

Prinsessan var också med. Första klassen hon hoppade var en LC vilket gick väldigt bra. Det var våran första avd a halvgasade lite i omhoppningen men red inte för någon speciell placering, ändå räckte det till en felfri runda och 13,e placering!

LB med Prinsessan

Även i LB var hon väldigt fin och felfri. Kom precis utanför placering men är ändå supernöjd och kunde inte ha varit en bättre dag.

Superrolig dag iallafall och jag är glad att vi åkte!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår hade jag med Prinsessan till en Lennart träning för andra gången. Bra träning med mycket tips, fick nu veta mer precis på en del jag behöver jobba på innan vår LA debut.

Hon var iallafall fin. I början hoppade vi väldigt lågt, men som sista banan så hoppade jag runt 1 m så lite högre var det i slutet. Hon hoppade fint, dock tappade jag henne lite så hon blev lite lång och klinkade med bakbenen i början av banan. Men sedan fick jag henne fin och då hoppa hon fantastiskt.

Jag fick även jobba väldigt mycket med min sits! Jag vill gärna bli lite för bakåtlutad som jag har kvar från bröt jag red Bailey. Det är svårt för när jag känner mig rak så är jag lite bakåtlutad och sedan ska då istället böja mig fram mer. I början kändes det som att jag var jätte framåtlutad, men i slutet så började det kännas riktigt bra. Vi fick även träna på att ha en bra galopp. Jag måste sätta igång henne och se till att hon är riktigt framme och fin. När jag har henne där hoppar hon väldigt bra.

Men vi har iallafall lite att träna på som jag ser fram emot!

Likes

Comments

Känner ni er alltid motiverade till att gå ut till stallet? Det gör inge jag, inte om den kanske är iskallt eller regnar mycket. Då är man inte alltid sugen på att gå ut och mocka, fylla på med kallt vatten och göra hö. Men det är sånt som man kanske får göra ändå, även fast jag har fantastiska föräldrar som hjälper mig med mycket sånt för att jag ska hinna rida ordentligt. Samtidigt så kan man ibland, kanske en varm vårdag vara väldigt sugen på att gå ut och pyssla i stallet!

En annan fråga: Känner ni er alltid motiverade till att rida? Det gör jag! Ibland får man lite mycket i livet och råkar lägga in en ofrivillig vila. Det händer nästan aldrig mig, men skulle det hända så får jag lätt lite ångest. Jag vill alltid ut och rida! Det spelar ingen roll om det är -10 och jag inte har möjlighet att åka in och rida i ridhuset, då får jag helt enkelt klä mig varmt. Sedan kan man ju känna sig olika mycket motiverad beroende på vad man ska gör. T.ex tycker jag det är roligare om jag ska hoppa eller rida dressyr, eller så är jag mer sugen om det är en solig vårdag än kall vinterkväll. Men jag är ändå alltid motiverad att rida.

Om jag någon är lite trött och inte känner mig så motiverad, ok. Men känner jag mig helt omotiverad i framtiden så är det nog antingen någon fel med att jag inte fungerar med en häst eller så är det helt enkelt dags att sluta.

Hur känner ni angående dessa frågor? Comment!

Likes

Comments


Har du/har du haft en…
Egen häst? ja
Foderhäst? ja
Medryttarhäst? Ja
Sköthäst? nej

Din häst/favorithäst

Namn: Stellan & Prinsessan
Färg: brun & Skimmel
Ålder: 8 & 6 år
Mankhöjd: 140 & 146 cm
Bästa minne med? Kan inte välja finns så mkt!
Sämsta minne med? Dåliga tävlingsrundor
Högsta du hoppat? 130
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? Jag har tävlat i hoppning & dressyr.


Favorit..

Ras: connemara
Färg på häst? Skimmel
Gångart? Galopp
Ridskola? Har ingen
Häst/ponny? Stellan & Prinsessan

Hellre…

Stegra/bocka: bocka
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält: sommarfält!
Stor häst/ponny? Båda!
Hjälm med ventilation/hjälm utan? Med ventilation.
Ridskor/ridstövlar? Ridstövlar
Hjälm/väst? Hjälm
Sporrar/spö? Spö
Rida själv/rida i grupp? Olika
Hoppning/dressyr? hoppning

Hur många … har du?

Ridbyxor: 3 vanliga & 5 tävlings
Hjälmar: 3 st
Ridskor: 1
Ridstövlar: 2
Ridspön: många!
Sporrar: 3 par
Ridstrumpor: många!
Kavajer: 4 st

Hur många … har du?

Schabrak: alldeles för många
Sadlar: 1
Träns: 4
Benskydd/Lindor: väldigt många
Grimmor: 8 st

Tävlingar

Har du tävlat i hoppning? ja
Har du tävlat i dressyr? ja
Har du tävlat i fälttävlan? Typ
Har du tävlat i galopp? nej
Har du tävlat i en annan gren? nej
Har du ett par vita ridbyxor? ja
Har du en tävlingskavaj? ja
Har du en tävlingsskjorta? ja
Har du ett vitt schabrak? ja
Har du vita benlindor? ja
Har du en blå/gulrosett? Ja
Har du en clear round rosett? Ja
Har du en annan sorts rosett? ja
Har du mer än 30 rosetter? ja

Kan du…

Knoppa? Ja
Göra inbakad svansfläta? Ja
Sadla? ja!!
Tränsa? ja
Sätta på ett täcke? ja
Kratsa hovarna? ja
Rykta? ja
Få en häst att gå i form? ja
Hoppa en bana? ja
Duscha en häst? ja

Har du…

Skrittat? ja
Travat? ja
Galopperat? ja
Hoppat? ja
Fått en häst i form? ja
Haft gymkhana? Ja
Lekar till häst? ja
Galopperat barbacka över ett sommarfält? Nej :(
Hoppat barbacka? ja
Stått på en häst? Tror inte det
Ramlat av? ja
Suttit i damsadel? ja
Travat i damsadel? ja
Galopperat i damsadel? Inte som jag minns
Suttit bak och fram på en häst? ja
Suttit på en stegrande häst? Ja
Suttit på en bockande häst? ja
Suttit på en skenande häst? Nja tror inte det
Ridit ut i grupp? ja
Ridit ut själv? ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? ja, hare, älg, rådjur och ekorre
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? Ja lucia

Har du ridit en…

Arab? Nja
Shettis? ja
Ardenner? Kanske
Connemara? ja
Korsning? ja
Svensk ridponny? ja
Gotlandsruss? ja
Falabella? nej
A-ponny? Ja
B-ponny? Ja
C-ponny? Ja
D-ponny? Ja
Storhäst? Ja

Cred till linasvardag som hade frågorna först! Kolla in linasvardag!

  • 68 readers

Likes

Comments

Igår kväll hade jag otroligt nog en hästfri kväll! Jag, mamma och pappa var i sövde tillsammans med familjen Källström. Mysig och rolig kväll var det!

Först så åkte vi till pinchos och åt. Riktigt gott, det var ju inte första gången man var där. Jag åt bland annat plankstek och ostbollar. Samtidigt som vi var och åt anmälda vi även till kinnekulla hoppet i Lidköping som vi bestämt oss att åka på.

När vi var klara så åkte vi och bowlade. Det gick ju sådär men var ändå roligt. Sedan satt vi och pratade en bra stund. Tack för en mysig kväll som måste göras om!

  • 79 readers

Likes

Comments

Här kommer en bildbomb!

  • 103 readers

Likes

Comments

Igår var jag med båda hästarna och tävlade i Borås. En väldigt blandad dag.

LB med Prinsessan

Första klassen jag hoppade var en LB med Prinsessan. Andra tävlingen för året och hon var felfri igen! En fin runda där galoppen blev mycket mer rätt, lite nära och lite långt ifrån på några hinder, men eftersom hon fortfarande är bebis och har ett tag att mogna är det helt ok. Dessutom oj vad hon hoppar fint. Super nöjd med Prinsessan iallafall (förutom att det första hon gjorde innan jag satt upp var att trampa och typ mosa mi tå, haha).

LA med Stellan

Det var en uppvärmnings klass och vi fick 8 fel två rivningar. De felen tar jag på mig eftersom jag la honom i undertempo.

LA med Stellan eliten

Jag fick även vara med i laget. Den här gången så la jag Stellan i ett mycket bättre tempo, men klantigt nog råkade jag släppa honom till första hindret så vi rev det. Sedan flöt resten på men i näst sista hindret var en kombination och där bara han rev båda bommarna. Han var pytte pytte lite sne men han borde egentligen inte riva på grund av det. Så det blev 12 fel. Flera i laget hade lite stolpe ut idag så vi slutade 6,a av 10 lag. Nästa gång kör vi på igen.

Likes

Comments

Efter en dålig dag mår man alltid bättre efter ett pass på hästryggen. Idag blev två höstar ridna i ridhuset och nu är vi påväg hem igen. The perfect friday night!

Först så red jag Stellan. Lösgörande markarbete stod på schemat och oj vad mjuk och fin han var. Jag red först på enhandsfattning och han lyssnade jätte bra. Vi både skrittade, travade och galopperade, han var väldigt mjuk och vi gjorde till och med bra galoppbyten.

Sedan hade vi även med Rosette då Prinsessan hade vila. Med Rosette hoppade jag lite. Det tyckte hon var väldigt roligt, men hon blev trött ganska snabbt så vi hoppade inte supermycket. Vi hoppade iallafall och räcke som låg runt 75-80 cm och det var ju bra.

Nu blir det hem, äta, chilla och sova. Sed snart här igen
// Hedda

Likes

Comments

Nu är vi på väg hem efter en kväll i ridhuset med Stellan. Hoppning stod på schemat så fick bli ett sent pass när ridlektionerna var klar. Men själva var vi iallafall, bara vi som är galna nig att åka och rida så här sent. Men vad gör man inte för att få sina timmar i sadeln!

Ångrar verkligen inte att vi åkte för wow vilket pass det var. Stellan bara flög över 115 och jag har aldrig känt honom hoppa så bra. Trodde han skulle tappat självförtroende efter Kungsbacka men det gjorde han inte. Konstigt nog känns han mer självsäker. Det känns som en bra come back efter helgens motgångar, nu är vi taggade för denna helgs utmaningar!

Likes

Comments

Det där med att våga ta ett steg tillbaka någon gång ibland och sakta ner utvecklingen, det är inte alltid det enklaste och roligaste beslutet men det är ofta det bästa.

Nu har Stellan och jag hoppat några MSV tillsammans och nu ska vi backa lite för att ta ny sats och fortsätta jobba på grunderna. Vi går mer något steg för Stellans självförtroende, han är ju inte så gammal. Men vi ska fortsätta träna hemma, mycket styrka, kondition och lösgörande arbete som får honom att slappna av. Snart är vi tillbaka, man behöver inte backa länge men det är alltid bra att gå ner något snäpp någon gång ibland.

Med båda hästarna kommer det bli mycket fokus på markarbete och dressyr nu de senaste dagarna just eftersom det finns inga genvägar. Framgång ligger i grundarbetet och man kommer alltid behöva jobba med det. Så nu blir det att avlägga lite extra tid till att få kolla på verkligen alla grunder. Det är viktigt nu på Prinsessan eftersom hon även är så ung.

Likes

Comments