Usch vilken kall helg det har varit. Nästan så man kan tro att det är vinter redan, vem vet det kanske är det?! Jag har inte precis längtar efter att frysa och behöva krångla med både frusen mark och vatten. Det snöade alltså i Lördags. Känner bara "men nej tack".Sedan helt fruset i marken hela söndagen.

Igår var det även farsdag! Blev mysig frukost på morgonen. Sedan lite mot tidigare eftermiddag fick jag ett ryck eller något,haha. Har inte riktigt hunnit med att träna så ofta som jag vill det sista. Fullt i placeringen med tre hästar, skola och ja livet. Det är jobbigt när 24 timmar på ett dygn inte räcker! Men igår blev det en springrunda på inte mindre än 1,3 mil. Ska vara ärlig med att det var riktigt jobbigt, men det är ändå så skönt att resan tankarna. Idag har jag iallafall en "härlig träningsverk";)

Kvällen avslutades med hoppning på Prinsessan och Ibiza i Mölltorp. Prinsessan är äntligen igångsatt så det är superroligt. Än så länge har hon känts mer framme så det är bra, men vi får se. Hoppningen gick iallafall bra. Det blev ett litet missförstånd på ett hinder så hon hoppade in i stödet. Opsi. Men det löste sig och vi skuttade över några 1 m språng. Dock är hon vääääldigt tjock nu, så det är lite synd om henne som ska bära runt på magen. Men jag tror att den försvinner snabbt.

Även Ibiza hoppade väldigt fint. Vi jobbade mycket med att hoppa på en 8,A och hitta avståndsbedömningen. Gick riktigt bra att jobba runt i lilla ridhuset och det blev några språng på 110-115 med bra känsla. På torsdag blir det hoppträning för Lennart med henne.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 78 Readers

Likes

Comments

I söndags var det första tävlingen med Stellan på ganska länge. Vi hoppade två klasser i Lidköping, LC och LB. Då jag är så lång på Stellan vill jag inte hoppa så mycket högre eftersom vi har en sämre balans.

Första klassen var LC. Det gick bra och vi skuttade runt felfritt med en väldigt snabb omhoppning. Helt ärligt blev jag lite chockad då jag hade glömt hur snabbt han kan gå i omhoppningar. Men vi vann iallafall och jag har för mig att det var med cirka 2 sekunder.

Andra klassen var LB som också gick bra. Vi fick tyvärr ett riktigt skitpet på tvåan. Kom egentligen helt rätt men bommen bara föll, det ända är att jag möjligtvis hade lite mycket i handen men jaja sånt händer ibland och jag testade även ett nytt bett på denna tävling som jag bara ridit med en gång tidigare. Resten av banan flöt på bra och vi kom väldigt bra på alla hinder!

Om två veckor taggar vi LB och LB på Grevagården.

Likes

Comments

Idag tänkte jag publicera lite bilder som inte blivit publicerade tidigare. So let's go ahead.

Nu när det är höstlov har det blivit lyxfrukost två dagar i rad. Inte ofta sånt händer på en vardag, känns som helg 7 dagar i veckan. (Bild två har dock blivit publicerad)

Ibland kan jag få för mig att jag har massor av tid så då händer det att jag tränar på att knoppa, även fast jag bara ska rida hemma.

Tråkigt att bli longerad hälsar Prinsessan som by the way har sista vilodagen idag.

Tror inte denna är publicerad... Första hoppträningen för Ibiza, i skrivande stund är vi pålägg mot våran andra.

Maaat

En utav de andra hästarna jag provred.

Sommarfeeling med kusinen.

Hovar on fleek (Stellan).

Benjiiii

  • 120 Readers

Likes

Comments

Fredag till Söndag var jag på Elmia Scandinavian Horse Show. Tre jätte roliga dagar och jag han göra allt möjligt. Halva fredagen hjälpte jag mamma i stallkontoret och andra halvan tittade jag på klasserna och shoppade på mässan. På lördagen och söndagen tittade jag även då på tävlingarna men jag hjälpte även min kompis som tävlade där.

Här kommer lite bilder på inköpen under helgen.

Ett par sporrar jag ska ha på framförallt Prinsessan när jag trimmar hemma. Ibland tar hon inte skänkeln så jag tänkte ha dessa lite då och då så jag slipper tjata på henne. De är från Skara hästsport.

Jacka från uhip som jag fick av mamma, jätte tacksam! Den är så snygg flis att man kan vika ner ärmarna så att man inte fryser om händerna. Dessutom har fickor och krage jätteskön fleecefordring och luvan är så stor att man kan ha den över hjälmen.

Ridbyxorna är från Pikuer. Svarta och super sköna från Skara hästsport. Dock har en söm spruckit efter två gången så det var inte så bra.

Rakt bett med tungfrihet från Beris, i storlek 13 cm. Mjukt.

Pannband till Ibiza från get the gallop. Storlek x-full, supersnygg!

  • 160 Readers

Likes

Comments

Imorgon så blir det första dagen för mig på Elmia Scandinavia Horse show. Ska bli superroligt och jag är jätte taggad! Jag kommer vara för fredag -söndag. Någon mer som ska dit, isåfall vilken dag?

Likes

Comments

Hästarna utsläppta och nu ska jag till skolan... Senare på schemat så står det hem och rida. Tror det får bli en uteritt med Stellan, man får ju passa på nu när det fortfarande är ljust, dock är han så jädra pigg så vi får se. Ibiza har antingen markarbete med en väldigt bra övning vi jobbat på ett tag, eller hoppning. Jag får kolla över det.

Om ni har några önskemål på inlägg ni vill se så får ni gärna kommentera dem! Har två planerade men blir alltid glad för lite tips.

  • 178 Readers

Likes

Comments

Just nu är jag anmäld till två tävlingar med hästarna. En tävling med Stellan och en med Ibiza.

Den första tävlingen är med Stellan vecka 46 om jag inte minns fel. En 3-dagars tävling som Skulltorp håller i men den kommer vara på Grevagården. Stellan och jag ska dock bara vara med lördag-söndag och vi ska hoppa LB, LB. Tror även det var någon "LB cup" eller något.

Den andra tävlingen jag är anmäld till är med Ibiza. Den är vecka 49 och det är Stenungsund som håller i den har jag för mig. Den är iallafall även den på Grevagården och det är en 3-dagars tävling och vi ska vara med alla dagar. Vi har anmält till 110, 115 och 115.

Ser fram emot att tävla snart igen. Det var faktiskt ganska länge sedan sist mot vad jag är van vid.

Likes

Comments

Som många säkert vet så är Stellan fortfarande kvar hos mig. Han var ju tillsalu under ett tag men nu är annonsen borttagen för tillfället, så jag tänkte berätta varför.

För lite över en månad sedan så hittade vi en familj till Stellan och han var så gott som såld. Lite senare var det dags för besiktning. Böjprov och röntgen var det som gällde. Självklart så blir man ju alltid lite nervös men Stellan har ju aldrig varit skadad eller något och han har väldigt fina ben så jag antog att det förmodligen skulle gå bra. Men nej, så var inte fallet. Reagerade ganska starkt på ens kotan när vi böjde honom vilket ledde till att han inte gick igenom besiktningen.

Eftersom det aldrig varit något tidigare med Stellan så tänkte vi att han förmodligen bara trampat snett, stukat eller något liknande med kotan. Lunga dagar i två veckor och sedan åkte vi och böjde honom igen. Han var hur fräsch som helst! Alltså INGENTING! Vi röntgade och allting men han så jättefin ut. Självklart är jag väldigt glad och tacksam att han mår bra igen, men lite surt var det allt;)

Nu håller jag på att sätta igång Stellan, sedan blir det väll iväg på några tävlingar och ut på annons igen. Känns bara as jobbigt, man kan ju liksom inte säga att det är kul att sälja häst...

Likes

Comments

Nu har jag skuttat lite med Ibiza för första gången hemma. Gick jätte bra och hon är verkligen så rolig att rida! Älskar känslan i hennes språng.
Först värmde jag upp på ett kryss och ett räcke på diagonalen, sedan jobbade jag ett tag med en räcke oxer linje och slutligen hoppade jag en kort bana.

I början tappade vi lite galoppen i de korta svängarna i våran paddock, men det berodde mycket på att jag inte riktigt visste hur jag skulle rida i svängarna. I slutet hittade jag dock en bra känsla och kunde känna av mer hur mycket fram Ibiza behövde va.

(Ledsen för suddiga bilder, men det var så mörkt så fick inget bättre...)

Likes

Comments

Här kommer ett tips på något jag tycker är väldigt gott att äta till frukost eller mellanmål. Varma hallon och granola youghurt.

Ingredienser:
• En skål vaniljyoughurt
• Ett täckande lager granola (ett om du inte vill göra hemmagjord är "start original")
• Några nypor pumpakärnor
• Några nypor solrosfrön
• självvald mängd varma hallon

1. Häll upp vaniljyoughurt i en skål, men lämna en bit kvar till toppen.

2. Strö ett lager granola över yoghurten så att det täcker all yoghurt.

3. Strö några nypor pumpakärnor över.

4. Strö några nypor solrosfrön över.

5. Värm en självvald mängd frysta hallon i mikron på 800 W i cirka 1-2 min. Håll noga kol så hallonen inte sprängs! (Det är inte kul att städa)

6. Avsluta med att toppa skålen med de varma hallonen.
Färdigt att serveras!

  • 278 Readers

Likes

Comments