Header

​Igår var jag funktionär på elmia scandinavia Horse show. Det var igår alla började komma så man fick hjälpa till med lite sånt.

Det första vi fick göra var att tillsammans med några gymnasie tjejer bar vi in två spånbalar till varje box, då ska jag även tillägga att det är typ 15 stall och vi la in i hälften av dom minst.  Så jag har något ont in armar och knän nu. Sedan fick jag hjälpe till med att öppna några spånbalar, men efter det fick jag gå till stallkontoret.

På stall kontoret så fick jag hjälpa till och prata med alla som kom. Jag fick säga vart dom skulle och ge dom lite papper och så. Jag fick även öppna och stänga en grind så inte vem som helst kom in. Grinden öppnade man med en knapp från stallkontoret. DEt var faktiskt kul att gör detta. Det var liksom spännande att prata med alla ryttare, man fick ju liksom prata med bland annat Maria Gretzer och Roffe. 

Sedan kom vi hem halv ett på natten så man är något trött nu. Men är ändå glad att vi åkte och det har varit roligt.

Idag så ska jag åka till Elmia som gäst och kolla på RBG,s klinik men på lördag ska jag vara funktionär igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Måndag: 

Stellan: dressyr

Prinsessan: galoppintervaller

Tisdag:

Stellan: hoppträning

Prinsessan: markarbete

Onsdag: 

Stellan: vila

Prinsessan: vila

Torsdag:

Stellan: galoppintervaller

Prinsessan: hoppning

Fredag: 

Stellan: longering

Prinsessan: Dressyrträning

Lördag: 

Stellan: markarbete

Prinsessan: longering

Söndag: 

Stellan: uteritt

Prinsessan: kondition galopp

Rosette: Hoppning 

Likes

Comments

​Jag fick ett önskemål att jag skulle skriva om mina planerade tävlingar. Det gör jag gärna så jag tackar för inläggs tipset. Så här kommer tävlingarna i ordning 

Den 5,e november så ska jag vara med på pay and jump i mölltorp med Rosette. Vi ska nog hoppa 60 cm tror jag. 

Den 6,e November så ska jag till Jönköping med Prinsessan. Vi ska hoppa en Lc och en Lb. 

Den 15,e November ska jag hoppa pay and jump på Grevagården med Stellan. Vi ska hoppa 1m.

Den 2-4 December så ska jag hoppa Christmas show på Grevagården med Stellan. Jag är anmäld till La på fredagen, La+ på Lördagen och MSV b på Söndagen.

Likes

Comments

Idag var jag i Falköping med Prinsessan och tävlade. Vi hoppade en LB avd B.

Inne på banan så var hon fin men hon tänkte väldigt mycket och hamnade lite bakom skänkeln, men hon var ändå sådär positiv. Eftersom jag inte rätade fram henne ordentligt (det var även våran första inomhus tävling) så fick vi två pet ochiffrerat kombinationen kom vi i kors så den blev för lång. Då bröt hon ut. Men jag är ändå jätte nöjd. Hon hoppar verkligen upp sig fint på många andra hopp och jag skjuts nästan ur sadel. Kolla bilderna.

Rundan skulle jag beskriva som inte en sådär runda som wow, nu att allt. Rundan var nästan perfekt och allt kändes super. Inte så. Men jag skulle beskriva den som wow, vad vi lärde oss mycket och vad vi vet vad vi ska träna på. Och det är minst lika bra, för det är en sån runda som i framtiden leder till wow vilken perfekt runda.

Kolla första bilden, hon luftar typ en halvmeter. Andra också, dom bakbenen.

Älskar att knoppa hennes man.

Likes

Comments

Igor var det första hoppträningen med Stellan efter Borås. Han gick mer som vanligt nu igen.

Innan träningen pratade vi lite och sedan testade vi under träningen. Nu har vi iallafall kommit fram till att på Stellan så måste jag komma ner mer i sadeln och sätta mig och rida. Iallafall på inomhus säsongen. Jag ska även träna på att växla snabbt från två punkts sits till tre-punkt och sitta ner osv.

Vi hoppade iallafall lite olika banor och så där och han hoppade som sagt mycket bättre än i Borås. Men vi ska ändå kolla tänderna på honom för det är dags för det.

Likes

Comments

Måndag:

Stellan: vila

Prinsessan: markarbete

Tisdag:

Stellan: markarbete

Prinsessan: hoppning

Rosette: hoppning

Onsdag:

Stellan: hoppträning

Prinsessan: longering

Torsdag:

Stellan: galoppintervaller

Prinsessan: promenad

Fredag:

Stellan: dressyr

Prinsessan: dressyr


Lördag:

Stellan: vila

Prinsessan: hopptävling

Söndag:

Stellan: konditions galopp

Prinsessan: vila

Jag tänkte även skriva att jag skrev ju inget om sista dagen på änglahoppet. Det hände typ samma sak som dagen innan. Stellan bara rusade iväg och rev massor. Så nu ska vi träna och så ska vi kolla igenom Dtellan eftersom han inte riktigt var sig lik och man vill vara säker på att han inte har ont, innan man tar tag i problemet.

Likes

Comments

Då var dag tre snart slut. Vilken dag, blandade känslor. Om ni läste igår så var det en skitrunda. Idag en klar förbättring och känslan speglar sig inte helt i resultatet. Vi hoppade en LA+ fick 16 fel, 4,a rivningar.

På framridning och hoppning fick jag hjälp av Hanna. Jag hittade verkligen kraften i galoppen och vi kom rätt på vartenda framhoppningshinder. Inne på banan var Stellan en dröm på hinder 1-4 sedan rev han nummer 5 och då gick det bara fortare och fortare. Därav föll många bommar.

Men aja. Imorgon är en ny dag och nu vet jag vilken känsla och ridning jag ska sträva efter. Vi ska även prova med ett annat bett då Stellan blev väldigt stark idag. Så kör vi en LA.

Likes

Comments

Idag var det första starten här i Borås. Jag hoppade en LA med Stellan.

Ja vad ska man säga om klassen. En flack konstig Stellan resulterade i tre pet. Från början fattade inte jag alls vad som hände och inte riktigt nu heller. Men jag vet vad jag ska ta till imorgon för att försöka komma tillbaka. Han blev iallafall jätte flack i grunden men sedan i omhoppningen blev det lite bättre. Jag fick liksom ner honom på baken och han började hoppa upp sig. Han hade även inget tendens att stoppa även fast det var en del tittigt i nationell LA.

Så imorgon ska vi hitta en bättre takt och få ner honom på baken. Nya tag!

Annars har det varit en bra rolig dag med många vänner.

Likes

Comments

Nu är vi äntligen på plats. Stellan har fått mat, vi har fått mat och alla saker står iordning. Imorgon börjar det på riktigt.

Jag han med ett pass på Stellan också förut. Jag jobbade lite i skritt och trav för att mjuka upp honom och så galopperade jag lite för att läns så gas, broms och galoppbyten satt. Allt kändes bra och ett bra pass nu innan.

Imorgon (fredag) hoppar jag en LA, på Lördag en LB+ och på Söndag LA. Så hörs vi mer imorgon om uppdateringar.

Likes

Comments

En annan gång gjorde jag ett liknande inlägg fast om Stellan. Nu är det Prinsessan.

Igår hoppade jag hemma med Prinsessan. Det gick jätte bra. Jag hade inte så många hinder, bara oxer, ett räcke och ett sockerbitshinder. Men det funkade ändå att bygga lite banor.

Först hoppade vi hinderna väldigt lågt, typ 70 cm. Sedan hoppade jag en bana på 90 cm. Det gick bra. Efter det en bana på 1 M som också gick bra. Vi kom lite nära på ett räcke men i slutat hoppade hon det väldigt fint. Prinsessan var så duktig så jag testade en 110 oxer. Det flög hon över lätt plätt. Känns bra för frantiden eftersom hon bara är 5 och jag inte ens haft henne ett halvår.

Men skulle skriva lite uppdatering om team Prinsessan bara. Nästa vecka ska vi till Falköping och hoppa LB.

Likes

Comments