Header

Förra veckan sprang verkligen iväg!
I onsdags var vi på sportmässa och jag bestämde mig för att ha klättring, men utan betyg vilket betyder att jag inte läser det som en kurs i skolan. Det gör att jag kan välja lite mer vilka tider som passar att klättra på samt att jag kan klättra mer än bara två timmar i veckan som det hade blivit om jag tagit den som betygssport. Jag tyckte det blev bäst så!
I torsdags åkte vi och köpte klätterskor och på kvällen strejkade tram-chaufförerna så då fick jag lov att stanna hemma eftersom jag inte kunde ta mig någonstans.

I fredags började min första riktiga kurs, Sustainability in Industrial Engineering. Kursen är en masterkurs på engelska och det är bara utbytesstudenter. Första föreläsningen var ganska basic men intressant och vi började även på ett grupparbete, kul att vara igång!

Efter skolan hämtade vi ut en hyrbil och åkte till en jättestor mataffär för att handla massa mat inför helgen.
Sedan styrde vi mot en liten by i Ardeche som heter Vallon pont d'arc där vi hade hyrt en stuga för helgen. Det tog ungefär 2,5 timmar att köra dit och när vi kom fram firade vi in helgen med ost och vin innan det var läggdags. Sju på lördag morgon var det uppstigning för att åka och paddla kanot. Vi paddlade 24 km i en flod, det var verkligen superkul! Det var lite forsar här och där samt fantastisk utsikt överallt eftersom man paddlade genom bergen.

Hela gänget innan paddlingen!

Glada paddlare!

Efter paddlingen var vi rätt möra i kroppen. Men vi fixade världens brakmiddag och drack vin och spelade spel hela kvällen. Så mysigt!
På söndagen tog vi en promenad i området och städade stugan innan det var dags att åka tillbaka till Grenoble.

​På vägen hem stannade vi och turistade vid den här bron, Pont d'arc. Det var denna floden vi paddlade i! 
Sammanfattningsvis en himla härlig helg med mitt bästa Grenoble Crew! 

Ikväll ska vi iväg på ett evenemang på skolan där ettorna får sina faddrar. Vi kommer dock inte få det för att vi bara är utbytisar ;( Men det ska bli kul att träffa dom som går på skolan! 

Imorgon är det dags för första lektionen i kursen Marketing d'affaires (marknadsföring), ser fram emot det! 
Efter skolan ska jag och Elin provträna Bodypump på ett gym som vi tänkte signa upp oss på!

/Hedda 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments