Header

norsk

Hei alle sammen! Hver fredag kveld er det "gallery stroll" i Salt Lake, der masse kunstgallerier holder åpent til sent på kvelden, og folk går rundt og ser på kunst. Jeg har aldri egentlig deltatt før, men i dag var dagen - og jeg ble ikke skuffet! De to første galleriene jeg besøkte var gjennomsnittlige. Det vil si, det var fine malerier og skulpturer, men ikke helt i min smak. Tredje og siste stopp, derimot, var en super-eksklusiv antikvitetsbutikk i en gammel herregård som man vanligvis må gjøre avtale med på forhånd for å få komme inn og se. Grunnen til det var klar før jeg i det hele tatt kom meg inn døra, for det var helt utrolig. Det var sikkert over 30 store rom fylt med antikviteter og kunst fra hele verden, inkludert Ming-vaser, gigantiske hjortegevir, en musikkspiller fra 1800-tallet, totempeler, og kirkevinduer. Ja, kirkevinduer. Ord kan ikke beskrive hvor sykt det var der inne, og de tok fra meg sekken da jeg kom inn, så jeg fikk ikke tatt noen bilder. Det var bare meg og antikvitetene i halvannen time. Jeg kunne lett blitt der lenger, men de stengte dessverre. Prislappene på alt der inne var sikkert verdt noen millioner dollar til sammen, og jeg var livredd for at jeg ved et uhell skulle dulte borti noe og knuse noe som kostet 200 000 kr. Forhåpentligvis kan jeg dra dit igjen en dag, gjøre en ordentlig avtale, og ta masse bilder, for maken til overdådighet og rikdom har jeg ikke sett på lenge.

Resten av dagen ble tilbrakt på Three Pines Coffee, som Jordan og jeg syklet til for å jobbe litt på spillet hans. Den japanske versjonen er snart ferdig, og jeg er sykt gira, men også nervøs, for som den perfeksjonisten jeg er noen ganger, så er jeg livredd for å ha skrevet noe feil *haha* Må nok sende alt til min gamle japansklærer for å være på den sikre siden.

Når det er sagt, så er det vel på tide å "annonsere" at jeg kommer til Oslo 17. juni, og blir til begynnelsen av juli. Ikke så lenge denne gangen, men jeg var tross alt i Norge veldig lenge i fjor. Gleder meg masse til å treffe venner og familie, for jeg savner dem fryktelig nå. Når jeg ikke har skolearbeid som tar opp 95% av tiden min så har jeg mer tid til å savne mamma og pappa *haha*

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

norsk

Hei alle sammen! Det var på tide med en ny flettevideo, og selvfølgelig valgte jeg den som tar lengst tid og er mest krevende. Dette er videoen jeg måtte redigere to ganger fordi jeg er inkompetent når det kommer til Premiere Pro. Så nå som den er lastet opp og publisert vil jeg helst aldri se den igjen *haha*
Når det er sagt, så elsker jeg denne frisyren, og hvis dere prøver den selv så vil jeg gjerne se bilder! Tagg meg gjerne i bildet dersom dere legger ut på Twitter (@heddahkal) og/eller Instagram (@heddahkal) og vis meg.
Hva synes dere?

english

Hi everyone! It's time for a new braid tutorial! Of course I chose to show you the most time consuming braid in the world. This is the video I had to edit twice because I'm useless when it comes to Premiere Pro. Now that it's uploaded and published I'd rather not look at it ever again *haha*
That being said, I love this hairstyle, and if you try it out yourselves I'd love to see pictures! Tag me in your photos on Twitter (@heddahkal) and/or Instagram (@heddahkal) to show me.
What do you think?

Likes

Comments

norsk

Hei alle sammen! Jeg forsøkte nettopp å åpne et granateple og granateplejuice sprutet overalt, inkludert på den hvite t-skjorten min *sad face*
Det er 18. mai, og jeg sitter med en god følelse i kroppen. I går inviterte jeg noen venner på besøk for å feire 17. mai, inkludert 3 nordmenn, og vi spiste vafler, kanelboller, gelé, Freia-sjokolade, og seigmenn som noen snille foreldre hadde sendt. Så selv om jeg ikke fikk gått i bunad og viftet med flagg så hadde jeg en fin dag. Jeg er glad jeg inviterte til feiring, ellers hadde jeg vel sittet og oversatt Jordans regelbok til japansk hele dagen i stedet for å stappe meg med sjokolade *haha* Dessverre tok jeg ingen bilder annet enn et par Instagram-stories, men jeg var rett og slett for opptatt til slikt.
Hadde du en fin dag i går? Hva gjorde du?

english

Hi everyone! Just tried opening a pomegranate, and pomegranate juice flew everywhere, including on my white t-shirt *sad face*
It's May 18th, and I'm sitting here with a good feeling inside. Yesterday I invited some friends over to celebrate Norwegian Constitution Day, including 3 Norwegians, and we had Norwegian waffles, cinnamon rolls, jell-o, Norwegian chocolate and "seigmenn" (Norwegian gummy sweets), that some nice parents had sent in the mail. So even though I wasn't able to wear my bunad and swing the Norwegian flag around, I still had a really nice day. I'm happy I arranged the party, otherwise I'd probably translate Jordan's rule book all day yesterday *haha* Unfortunately I didn't take any photos except these Instagram stories, I was too busy to even think of photos.
Did you have a fun day yesterday? Did you do anything special?

Likes

Comments

norsk

Hei alle sammen! I dag tok jeg sykkelen fatt igjen og hadde litt alenetid i sentrum. Hovedoppdraget var først og fremst alenetid og sykkeltid, men også å kjøpe litt småsaker som jeg trenger til sommeren, da jeg skal reise konstant i en måned med kun håndbagasje, og dermed trenger litt kompakte greier, spesielt med tanke på solkrem/tørrshampoo/tannkrem, og andre slike ting. Oppdrag nummer 3 var bukser. Alle buksene mine (eller, de tre jeg eier) er så gamle og slitte at de begynner å falle fra hverandre, så jeg har prøvd å finne noen nye, men jeg finner aldri de perfekte buksene! Hvis noen har noen forslag til butikker med fine bukser (eks. svarte jeans) så setter jeg pris på det. Uansett, selv om jeg ikke fant bukser, så fant jeg Sephora, og for første gang noen sinne har jeg kjøpt et mini-contour/highlight-sett. Jeg har funnet ut at Sephora er djevelens verk. Jeg kunne lett brukt tusenvis av kroner der, men det gjorde jeg heldigvis. Derimot plukket jeg opp noen mini-/reiseprodukter, og denne lille contour/highlighter-paletten. Jeg har aldri brukt hverken highlighter eller contour, så dette blir et lite eksperiment *haha* Jeg har blitt helt forelsket i Tarte sine produkter (veganske og cruelty-free for dere som bryr dere om det), og vil helst ha alt, men nøyer meg med mini-kits som ikke koster en formue.

Ellers stoppet jeg på Three Pines, en av mine favoritt-kaffebarer i Salt Lake, som har verdens beste mandelmelk. Vanligvis liker jeg ikke mandelmelk i kaffen, da det ofte blir veldig bitter, brent smak, men den de lager selv hos Three Pines er den mest kremete, deiligste mandelmelken jeg noen gang har smakt. Så hvis du noen gang er i Salt Lake City så vet du hvor du skal kjøpe kaffe i alle fall.

english

Hi everyone! Today I got on my bike again and had some me-time downtown. My main mission was to get some alone time and bike time, but also getting a couple of things I need for the summer, since I'll be travelling non-stop for a month. Mission number 3 was pants. All my pants (or, the 3 pairs I own) are so old and tired they are falling apart, so I've been trying to find some new ones, but I can never find the perfect pants! Anyway, I also stopped by Sephora, where I got this contour/highlighter kit. I've never used highlighters or contour kits, so this will be an interesting experiment *haha* I've fallen in love with Tarte's products recently, and want all the products, but I make do with the cheaper mini-kits.

I also stopped by my favourite coffee bar in Salt Lake, Three Pines Coffee, which has the best almond milk in town. Usually I hate almond milk in my coffee, it tastes too bitter and burnt, but the almond milk they make in-house at Three Pines is the creamiest, loveliest almond milk I've ever had. So if you're ever in Salt Lake, you know where to get your almond latte fix.

Likes

Comments

norsk

Hei alle sammen! I dag er det tid for litt seriøs prat. Det vil si, det er ikke seriøst, men for noen er det kanskje en big deal. Jeg drikker nemlig ikke alkohol lenger, og har egentlig holdt meg unna alkohol i omtrent to år nå, mer eller mindre. Drakk litt på nyttårsaften og julaften 2015, men ellers har jeg vært alkohol-fri. Jeg ble inspirert til å lage en video om det av Cornelia Grimsmo , som jeg har fulgt en stund på YouTube, så her er på en måte mitt lille innspill i "debatten".

English

Hi everyone! It's time for some serious talk. Well, it's not really that serious, but for some people it seems to be a big deal. I don't drink alcohol anymore, and I've basically been alcohol free for about two years now. I was inspired by Cornelia Grimsmo, who I've been subscribed to on YouTube for a while now, so here's my input in the "debate". If the English subtitles are incomplete when you view this, don't worry - I'm working on it!

Likes

Comments

Norsk

Hei alle sammen! De siste dagene har bestått av sykkelturer og jobb. Med "jobb" mener jeg at jeg hjelper Jordan med de siste forberedelsene for spillet hans, Import/Export som snart skal masseproduseres. Når han velger å oversette hele spillet til 7 forskjellige språk så blir det mye ekstra jobb, så det har blitt min jobb å se over alle oversettelser. Vanskelig å vite om ting er riktig på spansk, da det eneste ordet jeg kan på spansk er "hola", men håper oversetterne gjorde en god jobb. Jeg gleder meg til den japanske versjonen er ferdig, så vennene våre i Japan kan teste spillet! Har virkelig utfordret meg selv denne gangen *haha*

Ellers så laget jeg en video her om dagen, men jeg gjorde den store feilen å prøve Premiere Pro for første gang i stedet for å bruke iMovie som vanlig, og jeg skjønner ingenting *haha* Vil bare ha en enkel voice-over samtidig som musikken blir litt lavere, det er såå enkelt å gjøre i iMovie, men tydeligvis veldig vanskelig for meg i Premiere Pro. Setter pris på litt hjelp altså, har allerede brukt altfor mye tid på denne videoen, og det føles meningsløst å måtte redigere den på nytt i iMovie *sad face* Videoen jeg har laget er en tutorial-video, da jeg hadde lyst til å vise dere en spesiell flette jeg har brukt mye i det siste. Har også lyst til å kanskje lage en video om hvorfor jeg ikke drikker alkohol, om det kunne være interessant?

Jeg har også klart å bli solbrent til tross for min overdrevne bruk av SPF 70, men det er tross alt meg vi snakker om her, så det er vel ikke så overraskende.

English

Hi everyone! The last few days has consisted of biking and work. By "work" I mean helping Jordan with the last preparations before his new game Import/Export is mass produced. When he decides to have it translated into 7 different languages there is a lot of extra work to be done, so it's become my responsibility to oversee the translations and put together the rulebooks. It's hard to know if the translations are right when I don't speak Chinese or Spanish, but I'm sure all the translators did a good job. I'm excited for the Japanese version to be done so I can show all my friends in Japan!

On another note, I made a video the other day, but I made the big mistake of trying to use Premiere Pro for the first time instead of iMovie, and I don't understand a thing *haha* I just want a simple voice-over while the volume of the music is lowered, and that's sooo easy in iMovie, but apparently impossible for me in Premiere Pro. I appreciate any help, considering how much time I've already put into this video. It feels meaningless to put it together again in iMovie *sad face*

I've also managed to get sun burnt despite my excessive use of SPF 70, but it is me we're talking about after all, so I guess it's not that surprising.

Likes

Comments

Norsk

Hei alle sammen! Åh, så deilig det føles å ha sommerferie. Jeg har kjøpt meg sykkel, så i dag har jeg og min nye bestevenn, solfaktor 70, sust rundt på den og utsatt meg selv for den farlige amerikanske trafikken (seriøst, folk er gærne her). Har filmet noen klipp her og der, så lurer på om jeg skal sette sammen en liten ukes-vlog. Akkurat nå nyter jeg solen utenfor Blue Copper Coffee Room sammen med Jordan, og tar livet helt med ro. Jeg tror jeg trenger noen få dager der ingenting skjer, så jeg kan roe eksamensnervene (de er der litt enda selv om eksamenene mine er over *haha*) og slappe av 100 %.

English

Hi everyone! Oh, how wonderful it feels to be on summer break. I've bought a bike, so today me and my new best friend, SPF 70, are biking around town. I've filmed a few clips from this week, so I'm wondering if I should put together a weekly vlog or something. Right now I'm enjoying the sun with Jordan, outside of Blue Copper Coffee Room. I think I need a few days where nothing happens, so I can calm my exam nerves (they're still there even though my exams are over *haha*) and relax 100 %.

Likes

Comments

Hei alle sammen! Sommerferien har offisielt begynt (selv om jeg har to oppgaver igjen å levere), og helgen har vært svært begivenhetsrik. Fredag hadde jeg en ordentlig kjæreste-dag med Jordan, som endte med at vi spiste dyr italiensk pizza og så Guardians of the Galaxy vol. 2. Lørdag var vi på to fotballkamper - den første for nevøen til Jordan, som er 3 år og ikke brydde seg så mye om å løpe etter ballen, og den andre "ordentlig" voksen-fotball, som vi endte med å dra fra tidlig og heller spise meksikansk mat *haha* I går har jeg vært på ordentlig ørken-eventyr sammen med et par venner av oss, og det var ikke bare spennende og morsomt, men også dritskummelt og ubehagelig. Spennende og morsomt fordi det er så flott i ørkenen, med salt-flater, juniper, fjell og sletter så langt øyet rekker, og firfirsler. Jeg møtte en ganske stor en, og vi hadde stirrekonkurranse. Jeg tapte. Turen var også dritskummel, fordi vi kjørte en pick-up truck opp siden av et fjell, på noe som jeg ikke ville kalt en vei engang *haha* Etter å ha kjørt på de steinete stiene opp og ned fjellsider en stund følte jeg meg mer kvalm enn redd til slutt, men vi hadde fine øyeblikk i solen og jeg ble solbrent enda jeg smurte meg med solfaktor 70 hver time.

Ørkenen var grønnere enn jeg hadde forventet, men det har tross alt vært en våt vår, så det er vel derfor. Jeg håper å få dratt på flere ekskursjoner som dette før jeg reiser til Norge på besøk i midten av juni. Jeg har litt av en sommer foran meg, og jeg er så spent! I år håper jeg at jeg kanskje kan ta en selfie med en kjempestor kaktus, jeg er fortsatt bitter for at jeg ikke fikk gjort det i fjor da jeg var i Arizona...

I dag skriver jeg ferdig de to siste oppgavene, og så er semesteret offisielt over. Jeg har på en måte allerede feiret det med helgen jeg nettopp hadde, så blir ikke noe feiring utover det *haha*
Vil dere ha mer ørken-bilder? Lik og kommenter, så skal jeg leie en bil og kjøre ned til de sørlige delene av Utah, der de virkelig kule fjellformasjonene er!

Min nye venn, firfislen. Jeg var modig nok til å ta på han til og med æææh!

Jeg fikk mye pes for de oransje brillene mine... Mange her i Utah synes det er kjempegøy å dra ut i ørkenen å skyte med gevær og pistoler, og vennene vi dro ut med faller i den kategorien. De mente brillene mine så ut som skytebriller, og prøvde veldig hardt å overbevise meg om at jeg burde prøve å skyte fordi det er "en del av amerikansk kultur". Jeg ga ikke etter for gruppepresset; jeg er absolutt ikke interessert i skytevåpen, og kommer aldri til å skyte med rifle eller pistol. Men jeg har tydeligvis skytebriller da *haha*

Likes

Comments

Pull-through braid

Hei alle sammen! Her om dagen kjøpte jeg meg noen gjennomsiktige, små hårstrikker, så både i går og i dag har jeg gått litt over styr med flettene *haha* Jeg synes pull-through braid (eller drageflette, som jeg liker å kalle det) er så fint, men det tar altfor lang tid å flette og ta ut igjen om kvelden. Nå synes jeg som regel drageflette ser finere ut på folk med tjukt hår, men jeg synes fortsatt flettene ble kjempefine. Nå som jeg snart har sommerferie skal jeg benytte meg av denne frisyren så ofte jeg gidder!
Hva synes dere?

-

Hi everyone! The other day I bought some small, clear elastics, so both yesterday and today I've been going a bit overboard with the braids *haha* I think pull-through braids (or dragon braids, as I like to call them) is super pretty, but it takes way too long to make them, and remove the elastics again in the evening. Usually I thin dragon braids looks prettier on people with thick hair, but I still think these braids turned out great. Now that my summer break is about to start I would like to braid my hair like this as often as I can spare the time!
What do you think?

Dragefletter
Flettekrone

Likes

Comments

Hei alle sammen! Det er sjeldent jeg har tid til å sette meg ned og tegne i flere timer. Hvis jeg bruker for lang tid får jeg dårlig samvittighet, for det er alltid mer å lese for skolen *haha* Derfor tok jeg frem en ubrukt MUJI-notatbok for en måned siden, og bestemte meg for at i den skal jeg tegne raske tegninger "på farta", som ikke trenger å være "perfekte". Notatboken er et sted der jeg kan eksperimentere og teste forskjellige motiver, stiler, streker, og andre ting. Jeg er fast bestemt på at jeg skal fylle hele boka, for jeg merker at jeg nyter disse små, korte øyeblikkene veldig mye. Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen av sidene jeg har fylt denne måneden, siden jeg vanligvis ikke poster slike skisser som jeg ikke har brukt noe særlig tid på.
Hva synes dere?

-

Hi everyone! Recently it's rare for me to find time to sit down and draw for several hours. For example, if I spend too much time on it I feel bad, because there is always more to read for school *haha* Therefore, around a month ago, I grabbed an unused MUJI notebook, and decided that it would be my "on the go" sketchbook for quick drawings that doesn't have to be "perfect". The notebook is a place where I can experiment and test different motifs, styles, strokes, etc. I've decided to fill the whole book, because I'm noticing that I'm enjoying these short moments a lot. I thought I'd show you guys some of the pages I've filled this month, since I usually don't post sketches like this.
What do you think?

Likes

Comments