Header

Edinburgh

Denne sommeren har jeg vært i Scotland, England, Norge, Island og Canada. Selv om det har skjedd mye som jeg kunne blogget om, har jeg tatt det med ro og lagt sosiale medier til siden en måneds tid. Jeg kom til Oslo, hadde én dag med farmor, og én dag med bestemor, og så bar det av gårde igjen til Edinburgh, der jeg møtte Jordan. Sist gang jeg var der var i 2013 for å besøke Hanna, men det var om vinteren, så denne gangen var det som å være i en helt annen by. Grønt og blomster overalt, og masse glade, fulle skotter *haha*

London

Så bar det videre til London, der vi spiste verdens herligste frokost på 26 grains, trasket rundt i diverse muséer, og tok livet med ro. Jeg har vært i London et par ganger før, men det har alltid vært sammen med folk som bare var interessert i shopping, så det var første gangen jeg faktisk fikk sjansen til å utforske noen av Londons mange flotte muséer og nabolag. Et av favorittstedene mine var Camden Market, som er en blanding av kinesisk marked, food truck-park og europeisk riviera *haha*

Tenker å poste litt bilder fra Island senere, for det var absolutt det kuleste stedet jeg var i løpet av hele turen!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hahaha da har jeg reist rundt i en måned, hvert hjemme en uke, og ikke blogget et eneste ord under hele turen. Prisen for tidenes blogger går til...meg!

Facebook og YouTube har gått i glemmeboka, har postet minimalt på Instagram, og Twitteren min er halvdød som alltid. For å være helt ærlig så har jeg nytt litt sommerfri fra sosiale medier. Jeg har tilbrakt tid med familien min i to forskjellige land, utforsket nye steder, og samtidig prøvd å følge med på to sommerkurs jeg tar online denne sommeren. Hektisk er bare fornavnet på denne sommeren, men jeg har samtidig hatt det veldig, veldig fint, og jeg skulle gjerne tilbrakt enda lenger tid i Norge. Jeg har lyst til å poste litt om turen min til Island, for det var absolutt et av de vakreste stedene jeg noen gang har besøkt. Helt unikt, akkurat som islenderne. De er et interessant folkeslag *haha*

Jeg er altså tilbake i Salt Lake City, holder på med de siste eksamenene for sommeren, og snart begynner høstsemesteret. Evig student? Neida, er snart ferdig med skolen. Mye spennende kan skje fremover, og jeg håper alt går som jeg ønsker!

Likes

Comments

Hei alle sammen! Som tittelen tilsier, er jeg nå i Chicago. Riktignok bare på mellomlanding, men men. Jeg har en tre timers tid her, så det er dessverre ikke tid til å utforske byen. Jeg vurderte å ta et morgenfly sånn at jeg kunne se byen, men kom fram til at med en så lang tur er det kanskje like greit å ta alt i ett strekk *haha* Så da sitter jeg her og skriver oppgave da, med en vannflaske til 40 kr. Nesten norske tilstander her på flyplassen jo. Jeg lander i Oslo i morgen ettermiddag, og det skal bli så godt å se familien og kattene igjen! Spesielt når mamma sender bilder av Mathilde på Snapchat *haha*
Jeg håper dere har en fin dag! Selv har jeg nytt utsikten fra flyet de siste tre timene, er det ikke flott?

Likes

Comments

Surprise kawaii bag!
norsk

Hei alle sammen! Nå har det seg sånn at jeg nok en gang har blitt kontaktet av folka bak Kawaii Box og Japan Candy Box, som denne gangen lurte på om jeg ville gjøre en anmeldelse av deres nyeste produkt, nemlig Blippo Kawaii Store sin "fukubukuro", eller "lykke-pose" på norsk. Disse er svært populære i Japan rett etter nyttår, og jeg tenkte at ja, det kunne da være moro. Det er nå over 3 uker siden, og jeg må innrømme at jeg var litt redd pakken ikke ville nå frem i tide, da jeg reiser til Norge denne fredagen. Det gikk heldigvis bra, og jeg er svært positivt overrasket over posen de sendte meg. Vanligvis når jeg har mottatt pakker fra dem så har jeg ikke tatt i bruk mesteparten av det som kom i esken, rett og slett fordi det ikke var praktisk, men denne gangen fikk jeg en hel del produkter som jeg kan tenke meg å bruke. Jeg har selvfølgelig laget video, sånn at dere kan åpne den med meg!

english

Hi everyone! Yet again have I been contacted by the great people behind Kawaii Box and Japan Candy Box, and this time they asked if I'd review their newest product, namely their Blippo Kawaii Store "fukubukuro", or "lucky bag". These are super popular in Japan right when the new year begins, and I thought yes, that could be fun. It's been almost 3 weeks since then, and I was quite nervous it wouldn't get here on time, since I leave for Norway tomorrow. Luckily I received it yesterday, and I'm positively surprised by the content in the bag they sent me. Sometimes when I've received subscription boxes in the past, I've had to give away (or even throw away) some of the things after a while, since I'm not really using them, but this time I got a bunch of stuff I can see myself using. I made a video of course, so you guys can open it with me!

norsk

Fordi anmeldelser er mer interessante når man faktisk kan vinne ting, skal jeg selvfølgelig holde en giveaway denne gangen også! Meld deg på og vinn en Blippo Kawaii Bag du også! Én heldig vinner vil få tilsendt en pose fylt med masse fint fra Blippo Kawaii Store, så pass på å fullføre flest mulig oppgaver for å øke sjansen din! Dersom giveaway-widgeten ikke dukker opp i din nettleser, kan du klikke HER for å komme til den i en ny fane.

english

Because reviews are more fun when you can win things, I'll be holding a giveaway this time as well! Enter the giveaway below to win a Blippo Kawaii Bag all to yourself! One lucky winner will get a bag filled with kawaii goodies from Blippo Kawaii Store, so make sure you complete all the tasks to increase your chance of winning! If the giveaway widget does not show up in your browser, simply click HERE to open it in a new tab.

Likes

Comments

Hei alle sammen! Det er ingen hemmelighet at jeg det siste året har hatt en kjærlighetsaffære med kalendere og klistremerker. Dessverre har det seg sånn at slikt er dyrt, og skal jeg være ærlig så fant jeg aldri en kalender som passet meg 100%. Derfor bestemte jeg meg for å bare ta en vanlig notatbok og gjøre den om til en kalender-notatbok-hybrid. Jeg har sagt til meg selv at dersom jeg klarer å fylle hele notatboken, så fortjener jeg å kjøpe en fin notatbok med prikker i stedet for striper. Etter litt research på YouTube har jeg skjønt at Leuchtturm er den mest populære notatboken når det kommer til "bullet journaling", men den koster så mye som $20, så jeg tror kanskje jeg slår meg til ro med noe litt billigere når den tid kommer. I tillegg vil jeg påstå at man ikke trenger masse fancy greier for å lage en fin bullet journal. Man trenger jo egentlig kun en notatbok og en penn, og kanskje en linjal.

I dag tenkte jeg å vise dere hvordan jeg gjør det i min notatbok. Siden det er første gang jeg gjør dette, så prøver jeg meg litt fram med forskjellige oppsett, og etter noen uker har jeg sikkert kommet fram til et system som funker for meg.
Har dere en bullet journal?

"Future Log" - en oversikt over det neste året. Min går til januar 2018, da det funket best for meg. Mest sannsynlig kommer jeg til å fylt opp notatboka lenge før det, for jeg tar alle notater til skolen i samme boka *haha*

Bøker jeg vil lese, og bøker jeg har lest. Denne listen inkluderer ikke alle bøkene jeg har lest på skolen, da jeg ofte bare leste noen få kapitler som var relevante for temaet.

Oversikt over sommer-semesteret. 8 uker, masse å gjøre. Her har jeg skrevet ned hva som skjer de forskjellige ukene.

"Forside" for juni måned. Her har jeg en vertikal kalender der jeg skriver ned viktige ting som skjer, f.eks. når skolepengene må betales, bursdager og hvilke dager jeg skal ut og fly. 

Oversikt over utgifter. Jeg prøver å skrive ned alle kjøp jeg gjør, sånn at jeg kan få en bedre oversikt over hvor mye penger jeg faktisk bruker på forskjellige ting.

"Vanelogg". Denne er veldig populær blant folk som driver med bullet journaling, og folk kan bli ganske ekstreme med hva de logger, etter min mening. Jeg lagde en ganske stor en, bare for å teste ut hva jeg faktisk bryr meg om å logge. Den begynner den 12. juni fordi det var den dagen jeg satte meg ned og gjorde dette.

Ukentlig oversikt. Her er et oppsett jeg laget for denne uken. Det som er så fint med å lage sin egen kalender er at man kan velge hvor mye plass man vil ha til hver dag. Jeg liker dette oppsettet, men trenger litt mer plass på hver dag tror jeg.

Her er en annen ukentlig oversikt over siste uken i juni. Tenkte jeg skulle prøve litt forskjellig nå i begynnelsen.

Etter alle ukene har jeg notater som jeg skriver ned mens jeg følger online-kursene jeg tar i sommer. Så langt har jeg tatt masse notater, spesielt i kjemi-kurset, fordi jeg kan virkelig ingenting om kjemi. Håper på å lære en hel del denne sommeren!

Likes

Comments

Hei alle sammen! Denne helgen har det vært Pride Festival her i Salt Lake, og i går var det duket for høydepunktet, nemlig Pride-paraden. Det var nesten 40 grader og skyfri himmel, så det var mildt sagt uutholdelig å stå i solen og se på en parade i to timer, men jeg fikk med meg mesteparten iallfall. Varmen har slått meg ut hver dag i det siste, og det er nesten irriterende å være så sliten hele tiden *haha* Uansett, Pride. Det føltes faktisk nesten som 17. mai i Norge. Masse folk i gatene, korps, masse flagg, og folk hadde selvfølgelig pyntet seg for anledningen. Det var morsomt å se så masse folk ute, og så mye kjærlighet og positivitet. Positive holdninger til homofili er jo ikke akkurat det første man tenker på når man tenker på Utah, men jeg kan love dere at det var nok av positivitet i gatene i dag.
Har dere markert Pride denne uken/måneden? Det er kanskje bare i USA at det er Pride-måned nå i juni?

Shirt - H&M // Shorts - American Apparel // Tights - eBay // Shoes - Aldo

Likes

Comments

Hei alle sammen! Jeg ligger nå langflat på senga og er helt utslitt. Dagen startet sakte, helt til en venn ringte og lurte på om vi ville bli med på en liten fjelltur. Greit, sa jeg, tenkte ikke det kom til å bli så hardt. Der tok jeg grundig feil. Hele turen var ca 5-6 km, med en høydeforskjell på 500 meter. De første to km var bokstavelig talt rett opp. I 34 grader er ikke det noe særlig *haha* Allikevel var det verdt det da jeg kom til toppen, for derfra kunne jeg se hele dalen, og til og med en stor del av the Great Salt Lake. Det tok oss omtrent 3 timer, da vi måtte stoppe flere ganger pga den sterke solen og de bratte bakkene. Jeg elsker å gå på fjelltur, det kan jeg takke pappa for, som ofte tok meg med på fjelltur da jeg var yngre, men 34 grader og stekende sol (Salt Lake ligger 1200 m.o.h., så det gjør det ikke akkurat noe bedre) er ikke noe for meg. Hadde absolutt ikke med meg tok vann, så første stopp da vi kom fram til bilen var nærmeste bensinstasjon for å kjøpe vann. Alt i alt var det en fin tur med fine folk, så jeg angrer ikke, og jeg vet jeg kommer til å sove godt i natt.

Likes

Comments

Hei alle sammen! Det er juni, noe som betyr sommer for fullt! Dessverre er jeg langt unna sjøen, og jeg er ikke så stor fan av svømmebasseng, så det blir ikke noe særlig bading på meg. Kanskje like greit, da jeg bor 1200 m.o.h. og blir solbrent etter 20 min i sola hvis jeg ikke er forsiktig. Om to uker reiser jeg til Oslo, og da blir det avslapning ved havet, det skal være sikkert. Jeg har aldri vært på Sørenga, så kunne tenkt meg en tur dit. Hvem vil være med?
Jeg har levd på havregrøt, popcorn og kaffe siden jeg kom hjem fra teltturen forrige uke, da kjøleskapet har vært latterlig tomt. Både Jordan og jeg var for late til å dra og kjøpe matvarer. I går kveld spiste jeg resten av popcornet, så i dag morges bar det rett til matbutikken. Jeg vet ikke med dere, men jeg lever som regel på det som tilfeldigvis er på tilbud når jeg er på matbutikken, og i dag var det jordbær og mozzarella, så da ble det det til frokost *haha*

Hi everyone! It is officially June, which means summer is here for real. I'm far away from the ocean, and I'm not a big fan of swimming pools, so I won't be spending too much time in the water. Maybe it's for the better, considering I live 1200 meters above sea level, and get severely sunburnt after 20 minutes in the sun if I'm not careful. In 2 weeks I'm leaving for Oslo though, and then I'll chill by the sea as much as I can.
I've been surviving on oatmeal, popcorn and coffee since I got home from the camping trip last week, since the fridge has been ridiculously empty. Both Jordan and I have been too lazy to go grocery shopping. Last night I ate the last of the popcorn, so this morning I went to the grocery store before doing anything else. I don't know about you guys, but I usually live off of whatever's on sale when I go shopping, and today that was strawberries and mozzarella, so that settled my breakfast dilemma *haha*

Dette er den nye kaktusen jeg kjøpte i går. Jeg skal ærlig innrømme at en stor del av grunnen til at jeg kjøpte den var fordi den ser ut som en kanin...

Likes

Comments

Hei alle sammen! Ofte tenker jeg at jeg ikke er skapt for sosiale medier. For det første klarer jeg ikke å "huske på" å poste Instagram-stories og tweets, og for det andre har jeg sakte men sikkert utviklet en avsmak for superoverfladiske omtaler (som jeg selv ofte har gjort/gjør). Jeg tenker sikkert mer enn nødvendig på hvordan jeg kan forbedre "den offentlige meg" til å bli mer interessant.
På en måte er det kun én riktig måte å blogge på dersom man vil nå ut til et stort publikum, og det er å ta mote- og/eller sminke-veien. Ellers har man kunst og kreativitetsveien, reiseveien, eller matveien. Problemet mitt er vel at jeg ikke klarer å kun velge én. Det sier seg selv at det beste ville vært å spesialisere seg, men jeg gjør ikke nok av noen av disse til å fylle hele bloggen med innlegg om det hver dag. Jeg vet ikke om noen kan relatere til dette, men det er slik jeg føler det. Det reflekterer vel hvordan jeg er i virkeligheten - mye breddekunnskap, men lite spesialisering. Jeg kunne aldri hatt en skjønnhetsblogg fordi jeg ikke kan rettferdiggjøre å kjøpe så mye skjønnhetsprodukter, både pga penger og på grunn av avfall og miljø-kostnadene. Det samme gjelder for en eventuell moteblogg - ikke er jeg særlig med i "trendene" heller. Kreativitetsblogger er blant favorittbloggene mine, så det er noe jeg gjerne kunne tenkt meg å forfølge. En reiseblogg er kanskje det jeg er nærmest for øyeblikket, da jeg som regel bor i utlandet, men jeg merker jeg har vært fryktelig dårlig på å skrive om hvordan Utah faktisk er, kulturmessig. Så kommer politikken da. Jeg studerer tross alt Political Science, og mye av det jeg leser på fritiden handler om det også. Det er det jeg brenner for akkurat nå, og ofte tenker jeg at jeg burde integrere litt verdensproblemer på bloggen. Dette er ting jeg tenker på, som jeg sikkert ikke burde tenke så mye på.
Hva er deres tanker rundt dette?

Ellers har jeg blitt plante-mamma, da jeg kjøpte en ny kaktus, og plantet lilla basilikum, hvetegress, dill og persille i noen krukker jeg kjøpte på den lokale bruktbutikken. Fant en hageslange gjemt i buskene, så vi fikk vasket bort all skitten fra hagemøblene (endelig!), så i dag ble frokosten nytt ute på verandaen. Jeg har spilt en usunn mengde Sims 4 i dag, men den nye Parenthood-utvidelsen kom jo ut nettopp, så da "måtte" jeg jo...

Likes

Comments

norsk

Hei alle sammen! Enda en måned er over, og ærlig talt har jeg tegnet mye mindre enn jeg hadde planlagt, og ikke variert i det hele tatt *haha* Jeg har ikke eksperimentert noe særlig, men jeg har oppdaget at jeg klarer å tegne det samme to eller flere ganger, så det er da noe. Her er sidene jeg har fylt i notatboka mi denne måneden, pluss litt ekstra.

English

Hi everyone! Another month has passed, and honestly, I haven't drawn as much as I planned, and I haven't been varied in my sketches at all *haha* I haven't really experimented, but I have found out that I'm capable of drawing the same thing several times, so there's at least that. Here are the pages I've filled in my sketchbook this month, plus some bonus art.

Selvportrett med fargeblyanter / Appelsinjente
Self portrait in color pencils / Orange girl

norsk

Her om dagen fikk jeg det plutselig for meg at jeg ville tegne Sailor Moon som litt "bad", noe som resulterte i at jeg også tegnet Sailor Mercury, Sailor Mars, og Sailor Jupiter, og samtidig så hele første sesongen av Sailor Moon Crystal *haha* Sailor Moon-tegningen utviklet seg til å bli en "ordentlig" tegning som jeg fargela senere, i tillegg til en koselig tegning av Sailor Uranus og Sailor Neptune, som jeg dessverre ikke hadde de riktige fargene for, men man må vel bare bruke det man har, eller hva? Egentlig er jeg veldig fornøyd med disse tegningene - jeg har ikke tegnet manga-karakterer på veldig lenge!

english

The other day I suddenly had an urge to draw Sailor Moon as a "bad girl", which resulted in me also drawing Sailor Mercury, Sailor Mars, and Sailor Jupiter, while also watching the whole first season of Sailor Moon Crystal *haha* The Sailor Moon drawing evolved into a "proper" drawing I colored later, as well as a nice drawing of Sailor Uranus and Sailor Neptune, whom I sadly didn't have the right colors for. I'm quite happy with these drawings, as I haven't drawn manga characters in so long!

Hva synes dere? / What do you think?

Likes

Comments