Header

Mermaid Hair

Hei alle sammen! Som dere sikkert har fått med dere, så har jeg blått hår for øyeblikket. Det hele var et stort eksperiment, og jeg var ikke helt sikker på hvordan resultatet kom til å bli da jeg begynte *haha* Jeg har mistet mye hår etter at jeg bleket håret for et år siden, så det var noe jeg ikke ville gjøre igjen. Men den naturlige hårfargen min er jo ikke så veldig mørk, så jeg tenkte jeg skulle prøve allikevel. Søsteren til Jordan, som har frisørlisens, kjøpte PulpRiot-hårfarge til meg, og jeg farget det selv hjemme. Under ser dere resultatet etter at jeg brukte en lyseblå farge. Som dere ser så var det kun det blekede håret som tok til seg fargen, så det så litt rart ut.

Etter et par vasker så håret slik ut:

Jeg var ikke helt fornøyd med fargen, både pga de blonde røttene, og fordi farget bleknet så utrolig fort. Så jeg kjøpte mer hårfarge, denne gangen mørkere. Jordan hjalp meg med å farge håret, og han hadde det moro med å blande mørkeblått, havgrønt/blått, og den samme lyseblå fargen jeg brukte første gangen. I tillegg hadde han det litt for gøy med litt grått *haha* På bildet til venstre under ser dere resultatet etter den andre fargingen. Håret er mørkere, røttene er blå, men noe av håret er fortsatt blondt, noe jeg mistenker er en blanding av grått og havgrønt, som endte opp med å se mer blondt ut i kontrast til blåfargen. Etter omtrent en halv uke farget jeg røttene igjen selv, og endte opp med mindre blondt og mer blått (bildet til høyre tok jeg rett etter at jeg farget det).

Under ser dere et par ekstra bilder av resultatet etter den siste fargingen. Jeg ble faktisk veldig fornøyd med variasjonen i fargen, men det var ganske uvant å plutselig ha så mørkt hår, for dette er det mørkeste jeg noen gang har hatt. Siden de to bildene under ble tatt har farget definitivt bleknet litt, så jeg vet ikke hvor fornøyd jeg er med PulpRiot, men igjen så er det det ublekede håret farget slipper først, så fargen ville nok sittet bedre dersom alt håret mitt var bleket.
Hva synes dere om fargen?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Hver gang jeg bestemmer meg for at "nå skal jeg gjøre en ordentlig innsats for å blåse liv i bloggen igjen" så kommer livet i veien, og så går det en hel måned før jeg blogger igjen. Jeg har 3 uker igjen av vårsemesteret, og jeg trodde jeg hadde mye å gjøre tidligere i semesteret, men nå er det jo helt sykt. Men, la oss snakke om påske! Da jeg var yngre dro hele familien alltid til Setesdal, og vi hadde påskeskirenn i Setesdalsheiene og malte påskeegg sammen med fettere og kusiner. Jeg har utrolig mange hyggelige minner fra påskeferier da jeg var yngre. De siste årene har påskene vært en rekke nedturer, for å si det mildt *haha* Påske i Japan er ikke-eksisterende, og havner ofte samtidig som hanami-sesongen. Akkurat det gjør ingenting da, for hva er vel bedre enn å spise smågodt fra IKEA under sakura-trærne? Men skiturer har det blitt svært få av. Jeg har nå hatt min andre påske i USA, og her er det heller ikke noe særlig påskete. Barn leter etter små plastikkegg rundt omkring i husene eller hagene sine, smågodt finnes som vanlig kun på IKEA, og ingen går på langrenn, enda Salt Lake er omringet av majestetiske fjell og flotte skiområder. Heldigvis har jeg en snill kjæreste som skjønte at jeg savnet å male påskeegg og spise sjokolade i påsken, så han overrasket meg 1. påskedag med egg og maling, samt (dyr) sjokolade og panda-lakris, enda han hater lakris *haha* Så da malte vi egg sammen hele morgenen, og lekte med tørris og såpevann om kvelden (som dere kanskje så på Instagram). Til slutt ble det en fin påske allikevel. 2. påskedag finnes ikke her da, så i dag er alle på jobb, og jeg er på skolen.

Happy Easter

Likes

Comments

Forrige uke forsvant søsteren til venninnen min, og hun har enda ikke blitt funnet. Hun er selvfølgelig veldig bekymret, men ikke minst forvirret og usikker - for hva skal man egentlig føle når noe sånt skjer? Ingenting kan forberede deg på å miste et familiemedlem eller en venn på den måten. Det er svært lite sannsynlig at hun fortsatt er i live, med tanke på omstendighetene rundt forsvinningen hennes, og denne situasjonen har fått meg til å tenke over mitt eget forhold til døden.

Jeg har aldri sett et lik. Jeg har aldri opplevd å miste noen i min nære familie, og jeg er livredd for å miste noen av dem. Jeg har vært i en rekke begravelser, to av dem for mødre av venninner, men i Norge er det ikke vanlig med åpen kiste, så jeg så aldri den som lå i kisten, kun blomstene som ble lagt oppå den. Noe som skjedde nylig har fått meg til å tenke på døden, og hvor isolert jeg, og veldig mange andre, er og har vært fra døden. Det snakkes sjelden om, døden er nesten litt tabu. Jeg føler vi er frakoblet noen veldig viktige deler av livet og kroppene våres, og det er litt skummelt. Vi vil helst ikke ha noe som helst å gjøre med ting som kommer fra kroppen vår, enten det er mensen, svette, eller avføring. Vi vil helst ikke ta hånd om vår egen skitt, derfor hyrer vi vaske-personell til å vaske husene våre. Vi drar på hotell for å slippe å tenke på å rydde og vaske opp etter oss, eller lage vår egen mat. Vi "slipper" å tenke på alle sider ved vår egen eksistens. For ikke å snakke om hvor lite (riktig) informasjon som gis til barn og unge om seksualitet og kroppene våre.

Jeg synes det er feil å skjerme barn for døden. Ta med barna i begravelse, og la dem se oldemor eller bestefar når de dør. Vi tenker på døden som noe veldig fjernt. Vi tenker sjelden på at vi skal dø en dag, i alle fall vi unge, som visstnok har hele livet foran oss.

Jeg håper søsteren til venninnen min blir funnet i live, men helt ærlig er jeg ganske pessimistisk. Når man er ute i regn og kulde, uten sko og varme klær, og mentalt ustabil, så ser det ikke så veldig lyst ut. Men for venninnen min sin skyld så håper jeg at hun blir funnet, for selv om det å miste et familiemedlem er uendelig vondt, så er det kanskje lettere å svelge dersom man har en kropp å begrave, enn om personen bare er sporløst forsvunnet. Men hva vet vel jeg, jeg har jo ikke noe forhold til døden. For meg er døden abstrakt, for jeg har aldri møtt den, og den har aldri vært på besøk.

Jeg tegnet dette i dag, da dette plutselig dukket opp i hodet mitt.

Likes

Comments

Morgenstund har gull i munn

Derfor sover jeg lenge om morgenen. Noen ganger er det deilig å komme seg opp tidlig, men for det meste er jeg takknemlig for at jeg får sove til 9, eller til og med 10, i hverdagen. Søvn er viktig, det vet vi jo, så jeg er glad for at alle forelesningene mine er om ettermiddagen. Jeg har god tid til å spise frokost, kanskje til og med lunsj, før jeg må på skolen, og jeg har tid til å gjøre andre viktige ting, for eksempel lekser, rydding, vasking, og kanskje en kort treningsøkt nå og da. De siste par ukene har jeg lagt havregrøten litt på hylla (man blir jo lei til slutt), og begynt å spise en bolle med frukt til frokost hver dag, toppet med cashew-yoghurt og kanskje litt müsli eller nøtter. Dermed får jeg en skikkelig energi-boost om morgenen, og jeg blir i godt humør. Dersom vi har vært flinke og handlet mat, skjærer jeg ofte opp litt frukt til å ha med på skolen. Forelesningene mine går ofte over 4 timer til sammen, uten noe lengre pause imellom (10 min til å komme seg fra ett klasserom til det neste), så jeg har egentlig ingen lunsjpause. Siden det bare er 4 timer er det ikke krise, men siden det tar ca 40 min å komme seg til og fra skolen, blir det litt lenge å gå uten mat. Siden vi hadde litt pizzarester i kjøleskapet, ble det frukt og et pizzastykke til lunsj i dag.

-

In Norwegian we have a saying that describes the morning as being golden. That's why I sleep in. Sometimes I enjoy getting up early, but most of the time I'm thankful I get to sleep until 9, or even 10. Sleep is important, we all know that, so I'm really happy all of my classes are in the afternoon. I have lots of time to eat a proper breakfast, maybe even lunch too, before I have to go to school, and I also have time for other important things, like homework, cleaning, and maybe even a short workout session. The past couple of weeks I've given the oatmeal a break (I mean, you grow tired of it after a while), and I've started eating a bowl of fruit for breakfast every day, topped with cashew yogurt and maybe some granola. This way I get an energy boost in the morning, and it lightens my mood too. If we've been on top of things and have filled the fridge, I usually bring some fruit to school as well. Even though my classes last for about 4 hours combined, I always get hungry, and I have no breaks longer than 10 minutes, so I usually bring some food that's easy to eat during class.

Våren er her

Det er offisielt vår, og i løpet av helgen begynte plomme-trærne å blomstre. Jeg er kjempespent på når kirsebærtrærne begynner å blomstre, for da må jeg ta meg en tur inn til sentrum og besøke tempel-området, for trærne der er nydelige når de blomstrer. Vårblomster og vårsola får meg i skikkelig godt humør, og jeg får en trang til å tilbringe hvert eneste sekund av dagen min ute.

-

It's officially spring, and over the weekend the plum trees started blooming. I'm really excited for when the cherry blossom trees start blossoming, because then I'll have to go down to the Mormon Temple and do some hanami. The trees there are absolutely beautiful when they bloom! Spring blooms and spring sun gets me in a great mood, and I feel like being outside every moment I'm awake.

Likes

Comments

The Big O Doughnuts

Hei alle sammen! I dag tok J og jeg turen til en liten doughnut-butikk midt i Salt Lake City. Det flotte med dette stedet er at de kun serverer plantebaserte produkter. Her får du ikke kumelk i kaffen selv om du skulle ønske det, og til og med honningen er plantebasert. Nettopp på grunn av dette hadde jeg lyst til å ta turen hit og smake på en donut eller to. Jeg tok med meg boka mi og satte meg godt til rette i den hvite sofaen deres og nøt en cold brew-kaffe og to mini-doughnuts, og jeg ble ikke skuffet. I det siste har jeg sett flere og flere plantebaserte kaféer og spisesteder dukke opp rundt omkring i Salt Lake, noe som er et godt tegn. Da jeg var yngre skjønte jeg ikke viktigheten av å kutte ned på kjøtt og dyre-baserte produkter, men de siste par årene har jeg innsett hvor viktig det er for miljøet og småbønder rundt om i verden, for ikke å snakke om hvor skadelig rødt kjøtt og meieriprodukter er for menneskekroppen (spesielt med tanke på alle hormonene vi mater kuer og andre husdyr med). Jo mer jeg studerer verdenskrisene vi opplever for tiden, jo mer innser jeg at å kutte ut kjøtt faktisk har en stor, positiv innvirkning. Uansett, tilbake til doughnuts: gode! Jeg liker at de selger doughnuts i vanlig størrelse og liten størrelse, for jeg vil heller ha to små med forskjellig smaker enn én stor!

-

Hi everyone! Today J and I went to check out a doughnut shop in the middle of Salt Lake. The great thing about this place is that they only serve plant based products. Here you won't get cows milk in your coffee even if you want to. No half-and-half. Even the honey is plant based. Because of this I wanted to check it out, and maybe taste a doughnut or two. I brought my book and settled down on their white sofa, while I enjoyed a cold brew coffee and two mini doughnuts. I was not disappointed. Lately I've seen more and more plant based cafes and diners around Salt Lake, which is a really good sign. When I was younger I didn't fully grasp or understand the importance of cutting meat and animal based products out of our lives, but in the past couple of years I've realised how important this is for the environment and for small scale farmers around the world. Not to mention how damaging red meat is to our human bodies (especially because of all the hormones we feed cattle and other animals with). The more I study the global crises we are facing today, the more I realise that removing meat from our diet actually has a huge positive impact. Anyway, back to the doughnuts: so good! I like that they sell both regular sized doughnuts and mini sized doughnuts, because I'd rather have two small in different flavors than one big!

Matcha-doughnut, cookies & cream-doughnut, samt iskaffe. Yum! For tiden leser jeg Solar Storms av Linda Hogan - kan absolutt anbefales!
-
Matcha doughnut, cookies & cream doughnut, and a cold brew coffee. Yum! I'm currently reading Solar Storms by Linda Hogan - I can definitely recommend it!

Likes

Comments

Hei alle sammen! Denne uken er jeg så heldig å ha fri fra skolen. Universitetet mitt har visst spring break litt tidligere enn andre universiteter, og jeg klager ikke, for jeg var veldig klar for litt fri. Allikevel, jeg jobber vanligvis så mye med skolearbeid hver dag at når jeg plutselig har fri, så vet jeg ikke hva jeg skal finne på *haha* Har prøvd å finne inspirasjon til å tegne, lage en video, eller liknende, men det har ikke blitt store greiene. Så jeg har gått mye tur *haha* Jeg elsker å utforske nye nabolag og traske rundt uten noe spesielt mål - en egenskap jeg plukket opp i Tokyo, tror jeg. I dag tok jeg turen til Tracy Aviary, en slags dyrepark med kun fugler. Er ikke så veldig fan av dyreparker generelt, men akkurat i dag var det ganske fint å gå rundt og høre på fuglene kommunisere med hverandre, i 20 grader og sol, og en hel fuglepark for meg selv. Er ikke så mange som tar seg bryet med å dra dit tidlig på en tirsdag ettermiddag.

Likes

Comments

Hei alle sammen! Det er 8. mars, den internasjonal kvinnedagen, og i Norge går kvinner rundt og gratulerer hverandre. Jeg tror det der med å gratulerer hverandre på kvinnedagen er en norsk greie - det gjør man iallfall ikke her.. Egentlig synes jeg ikke man trenger å gratulere kvinner på kvinnedagen - vi trakk tross alt det korteste strået og ble kvinner, ikke menn. Derimot synes jeg kvinnedagen skal handle om å informere, dele og lære. Vi skal gi oppmerksomhet til alle kvinnene som har kjempet for likestilling, stemmerett, rett til abort, rett til å skilles, og andre rettigheter. Men vi skal også gjøre folk oppmerksomme på alt som ikke er greit. Kvinnedagen er ikke en dag der vi skal hylle kvinnen, men en dag vi skal vise folk at feminisme er en god ting, en politisk bevegelse vi trenger. Vi, både kvinner og menn. At Sylvi Listhaug blir fornærmet om hun blir kalt feminist, men synes det er flott at hun kan være minister og kan ha betalt mammapermisjon, henger rett og slett ikke på greip. Det er jo takket være feminister at det i det hele tatt er mulig. Her i USA er det ikke noe som heter betalt mammaperm, og pappaperm finnes ikke. Har dere hørt Trump-administrasjonens nye forslag som skal erstatte the Affordable Care Act (aka. Obamacare)? De fjerner all støtte til Planned Parenthood, som ofte er det eneste stedet kvinner kan få rimelig legehjelp for "kvinneproblemer" som kjønnssykdommer, graviditetstester, abort, prevensjonsmidler, og infeksjoner eller andre plager i underlivet. Gratulerer på kvinnedagen, da.

Her i USA "arrangeres" det i år "A Day Without A Woman", som går ut på at kvinner i alle sektorer blir oppfordret til å ikke møte opp på jobb, enten det er betalt eller ubetalt jobb (les: jobb som ikke regnes som jobb i vårt økonomiske system, f.eks. husmødre), for å vise hvordan verden ser ut dersom alle kvinnene forsvant. Dette handler ikke om å få en ekstra fridag, men om å fjerne seg selv fra hele systemet, inkludert å bruke penger.
Det er mange tydelige mangler ved denne bevegelsen. For eksempel er det kun de mest privilegerte som faktisk har råd til å ta seg en dag fri for å vise hvor de står politisk. Alenemødre kan ikke bare si fra seg all betalt og ubetalt jobb for en hel dag, for hun har barn som trenger mat, og sikkert husleie og annet som må betales. Kvinner i jobber der man får betalt per time vil kanskje føle hun ikke har råd til å ta seg fri. Kanskje hun til og med har en arbeidsgiver som ikke støtter hennes politiske meninger, og ikke vil samarbeide for å la henne ta en dag fri. Nei, dette er absolutt en bevegelse som bare de rikeste kan delta på. Det betyr ikke at det ikke er en god idé, men det betyr at det ikke vil gjøre et like stort inntrykk på folk. Hadde alle kvinner i USA fjernet seg fra det offentlige rom i dag, ville det absolutt gjort et stort inntrykk hos folk.
Selv deltar jeg på A Day Without A Woman. Jeg har heldigvis to professorer som selv er feminister, og begge to respekterer at jeg og andre kvinner i klassene jeg har ikke dag ikke møter opp. Da jeg sa til dem at jeg ikke kom til å komme til forelesningene i dag takket de meg for å vise politisk engasjement. De sendte til og med begge ut meldinger til alle i klassen om at de ikke ville bruke det imot oss om vi bestemte oss for å ikke møte opp. De er noen av de mest beundringsverdige mennene jeg har møtt, som er så åpne om feminisme og så reflekterte og kunnskapsrike. Det er vel derfor de er professorer og mentorer.

Med dette sier jeg ikke at det er galt å feire. Det er alltid riktig å feire hvor langt kvinners posisjon i samfunnet har kommet, spesielt i Norge. Men undertrykkelse, sexisme og rasisme skjer fortsatt, og gjett hva - alt henger sammen! Man kan rett og slett ikke se på sexisme og rasisme som to forskjellige ting, for halvparten av de som opplever rasisme opplever også sexisme, og en stor andel av dem som opplever sexisme opplever også rasisme. Den hvite kvinnekampen er faktisk ikke nok i en verden der vi fortsatt ser på brune og svarte kropper som mindre verdt.

Til slutt skal jeg la en liten tanke henge og sveve litt som dere kan tenke på: er det ikke interessant at kvinner blir sett på som å være nærmere naturen? Og at brune og svarte kropper blir sett på som å være nærmere naturen? At "villmenn" er nærmere naturen enn hvite, sofistikerte menn? Og gjør ikke dette synet det enklere å undertrykke kvinner og brune og svarte kropper, slik som naturen blir undertrykket?

Likes

Comments

Hei alle sammen! For tre uker siden fant jeg ut at TokyoTreat (som også eier YumeTwins) skulle begynne med en ny abonnements-boks, denne gangen med kosmetikkprodukter! Så klart ble jeg veldig gira, og tenkte at dette måtte jeg prøve. Jeg har vært så heldig å få teste abonnements-bokser tidligere (Japan Candy Box og KawaiiBox), som dere sikkert husker, men som oftest endte jeg opp med å gi bort eller kvitte meg med mesteparten i de boksene, enten fordi jeg ikke likte godteriet, eller fordi jeg ikke hadde bruk for 100 mini-notatbøker og nøkkelringer *haha* Men kosmetikk er annerledes - selv om man får et produkt man kanskje ikke kommer til å bruke hver dag, så kommer det alltid en anledning, og hvis man absolutt ikke liker noe, så er kosmetikk alltid hyggelig å gi bort. Jeg fikk 30% avslag på den første NoMakeNoLife-boksen, så jeg tenkte "hvorfor ikke?", og bestilte. I dag kom den endelig i posten, og jeg ble positivt overrasket. Hvis dere vil se video der jeg åpner boksen kan dere trykke her .

-

Hi everyone! Three weeks ago I found out that TokyoTreat (which also owns YumeTwins) was starting up a new subscription box, this time for cosmetics! I got really hyped of course, and thought to myself that I had to try this. I've been very lucky to receive similar subscription boxes in the past (Japan Candy Box and KawaiiBox), as I'm sure you remember, but most of the time I ended up giving or throwing away most of the contents, either because I didn't like the candy, or because I had no use for 100 mini notebooks *haha* But cosmetics are different - even if you get a product you might not think you'll use, there's always an occasion, and if you really don't like something, it's always nice to give away cosmetics to friends or family. I got 30% off my first order, so I thought "why not?", and subscribed. Yesterday it finally came in the mail, and I has a very positive experience. If you want to see a video where I open the box, click here

THE CONTENT

Sailor Moon falske øyevipper fra SHO-BI - Jeg fikk (dessverre) Sailor Jupiter-versjonen, som har grønne vipper i ytterkantene! Blir spennende å prøve på. Pakken inneholder 2 par vipper og en søt, liten boks til å oppbevare vippene i. Dette er flott, for da har jeg et skikkelig sted å oppbevare vippene mine mellom hver gang jeg bruker dem.

Hello Kitty ansiktsmasker fra Sanrio - Ikke bare er det Hello Kitty - det er 8 sakura-duftende ansiktsmasker! Gleder meg til ansiktsmaske hver kveld i en uke *haha*

Vippelim fra Dolly Wink - Dolly Wink er et av mine favorittmerker, så dette passet meg ypperlig. Jeg har faktisk aldri testet Dolly Winks vippelim før, da jeg vanligvis har gått for et billigere merke, så jeg gleder meg til å teste det.

Sakura-såpe - Dette er en ansiktssåpe som jeg definitivt kommer til å bruke. Jeg er nesten tom for ansiktsrens, så denne dukket opp på rett tidspunkt.

Øyenskygge fra Zawachin x Noyl (limited edition) - Masse forskjellige farger i én og samme palett, så det liker jeg. Kanskje jeg til og med kommer til å prøve meg på litt mer fargerik sminke, nå som jeg har både blå og grønn å velge mellom *haha*

Puchi Animal håndkrem - Søt, liten tube med håndkrem med eple-lukt! Tok den på for 12 timer siden, og hendene mine er fortsatt myke. Tuben kom i en grønn silikon-beholder som man kan ta av. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men kanskje noen synes det er praktisk å kunne henge den steder? Ikke vet jeg, jeg synes tuben er mye søtere og mer praktisk uten den.

-

Sailor Moon false eyelashes from SHO-BI - (Unfortunately) I got the Sailor Jupiter ones, which has green lashes in the outer edges. I'm excited to try them on though. The package contains two pairs of lashes and a cute little container to store the lashes in. This is great for me, since I don't really have a proper container to store my lashes in in between uses.

Hello Kitty face masks from Sanrio - Not only is it Hello Kitty - there are a total of 8 sakura sheet masks in the package! I'm looking forward to face masks every day for a week *haha*

False lash glue from Dolly Wink - Dolly Wink is one of my favourite Japanese makeup brands, so this one was a perfect fit for me. I've actually never used their lash glue since I usually go for cheaper brands for glue, so I'm excited to test this one.

Sakura bar soap - This is a facial soap I'm definitely going to use. I'm almost out of cleaner, so this one showed up at a great time.

Eyeshadow palette from Zawachin x Noyl (limited edition) - Lots of different colours in one palette, I can definitely like that. Maybe I'll even try some bold, colourful looks, now that I've got both blue and green eyeshadow *haha*

Puchi Animal Handcream - Cute, little tube with hand cream that smells of fresh, green apples! I put it on 12 hours ago, and my skin is still soft! The tube came in a green silicone "case" that you can remove. I'm not quite sure why it's there, but maybe some people will find it useful somehow. I don't know, and I think the tube is a lot nicer without it.

THE VERDICT

Alt i alt er jeg ganske fornøyd med boksen, spesielt med tanke på at jeg bare betalte $20. Full pris er $30, som plutselig føles litt mye igjen, men jeg synes jeg fikk mye forskjellig i boksen, og jeg er sikker på at jeg kommer til å bruke alt. Jeg hadde håpet på minst ett hår-produkt, siden det var reklamert for på nettsiden deres, men det fikk jeg altså ikke.
Har dere prøvd dere på NMNL enda? Eller abonnerer dere på en liknende boks?

-

All in all I'm pretty happy with the box, especially since I only paid $20 for it. The full price is $30, which suddenly feels like a lot more, but I think I got a lot of different stuff in the box, and I'm quite sure I'll use all of it. I had hoped for at least one hair product, since it was advertised on the website, but I didn't.
Have you tried the NMNL box? Or are you subscribed to a similar box?

GIVEAWAY

Meld deg på NMNLs giveaway ved å trykke her ! Da er du med i trekningen av din helt egne NMNL-boks. Og gjett hva - mars-boksen kommer til å inneholde masse sakura-greier! De trekker 10 vinnere 24. februar, så det er bare å skynde seg!

-

Join the NMNL giveaway by clicking here ! You'll have a chance to win your very own NMNL box. And guess what - the March box will contain lots of sakura stuff! They'll pick 10 lucky winners on February 24, so hurry up!

Likes

Comments

Happy Valentine's Day

Hei alle sammen! Jeg håper dere har (eller rettere sagt har hatt, det er jo sent i Norge nå) en fin Valentinsdag, enten dere har feiret eller ikke. Selv er jeg ikke så interessert i Valentinsdagen, men det er veldig stort her borte (nesten på samme nivå som Japan *haha*), så Jordan og jeg var ute og spiste frokost, og i kveld blir det kake og middag hjemme på sofaen.
Som dere ser fra bildene så ser det ganske vårlig ut ute, men ikke la dere lure - det er fortsatt bare 5 grader her. Snøen er borte da, så jeg håper på vår snart.

-

Hi everyone! I hope you're all having a great Valentine's Day, whether you're celebrating it or not. Personally I don't put too much into Valentine's Day, but it's huge here in America (almost at the same level as Japan *haha*), so Jordan and I went out for a Valentine's breakfast, and tonight we're having cake and dinner at home.

Leather jacket - Zara // Dress - Zara // Boots - Bianco // Purse - Accessorize

Likes

Comments

Carrot Muffins & Illustrations

Hei alle sammen! Dette innlegget skulle egentlig postes i går, men noen ganger når jeg blogger fra mobilen så skjer det merkelige ting *haha*
Det er nå en måned siden jeg begynte på skolen, og jeg begynner endelig å føle meg mer komfortabel, og jeg merker at jeg ikke bruker like mye energi på å tilvenne meg det nye miljøet, språket, og omgivelsene mine - jeg sovner ikke helt plutselig kl 7 om kvelden lenger *haha* Jeg gjør egentlig veldig mye forskjellig for tiden - jeg har forelesninger, en masse lekser (seriøst, det er helt sykt), jeg oversetter, jeg illustrerer Jordans nyeste brettspill, og jeg prøver å opprettholde Instagram-jobben min. Det er ikke tid til så veldig mye sosialt, men "heldigvis" er alle jeg kjenner på skolen like opptatte *haha* Men, en gang i blant må jeg ta en pause, og da liker jeg å bake eller gå en tur. I dag ble det gulrot-muffins, fordi jeg har vært sugen på det leeenge.

Jeg merker hvor godt det er å bli stimulert intellektuelt igjen. Og da mener jeg lese akademiske artikler, diskutere med professorer som vet hva de snakker om, og snakke med og lære fra andre studenter som er interesserte i det samme som meg. Jeg har blitt introdusert til så mange nye konsepter, nye måter å tenke på, og nye synspunkter. Endelig føler jeg at jeg har noe smart å komme med igjen, etter et år med oversetting, kafé-besøk og barnehage. Ikke noe negativt om oversettere og barnehage-arbeidere, for de er begge yrker som krever utrolig mye kunnskap og energi (og jeg anser meg selv som begge deler), men på en helt annen måte enn det jeg opplever på universitetet nå. Jeg holder på med min første semesteroppgave nå, og hvis jeg blir fornøyd med den så poster jeg den gjerne her.
Jeg ønsker dere alle en fin uke!

-

Hi everyone! This post was supposed to be published yesterday, but sometimes when I blog from my phone weird things happen *haha*
It's been a month since I started school, and I'm finally feeling more comfortable, and I'm noticing that I'm using less energy on trying to adapt to the new environment, the language, and my surroundings - I don't suddenly fall asleep at 7 pm anymore *haha* I do an amazing amount of things at the moment - I have classes, an insane amount of homework (seriously), I'm translating, I'm illustrating Jordan's latest board game, and I'm trying to keep up my Instagram job. I don't really have time for much social stuff, but "luckily" everyone I know at school are just as busy *haha* But once in a while I need to take a break, and I like baking or walking around in my neighbourhood when I feel like I need to pause my life. Today I made carrot muffins, because I've been craving carrot muffins for sooo long.

I'm also noticing how great it is to be intellectually stimulated again. By that I mean reading academic papers, discuss with professors who knows what they're talking about, talk with and learn from students who are interested in the same things as me. I've been introduced to so many new concepts, new ways of thinking, and new viewpoints. Finally I feel like I have something clever to bring into the world, after a year of just translating, visiting cafés and working in a day care. Nothing bad about translators and day care teachers, for those jobs are both very demanding and requires a ton of knowledge and energy (I consider myself both a translator and a day care teacher), but in a completely different way than what I'm experiencing at university. I'm currently writing my first paper, and if I'm happy with it by the time it's done, I might publish it here.
I wish you all a great week!

Likes

Comments