Vad är och betyder en majbrasa för dig. Kanske så är det glädje eller så va det första kvällen du blev full och hade så där extra roligt med gänget eller så är det bara en stor hög av trä och skit som någon tänder på som du går och tittar på bara för att du alltid gör det. För mig har det alltid varit ett tillfälle då familj och vänner samlas och bara står där och tittar på elden tillsammans. I år va jag så exalterad över att gå och kolla på majbrasan. Jag och min familj hade inte gått och sätt majbrasan på några år så tyckte att det skulle bli extra roligt.

När jag och min familj kom fram skulle dom precis tända på, min bästa vän ville stå nära. Jag gick och ställde mig med henne och stod bara några meter från brasan, efter en stund började jag tänka. Här står flera hundra personer och beundrar eld, samma eld som bränner ner flera hus och flera bilar. Samma eld som vi tycker är vacker har orsakat så mycket smärta i så mångas liv. Så när jag stod där och kände hur elden nästan brände på huden fatta jag hur det måste vara att se allting som man älskar, alla minen allting bara försvinna i den varma eld som dom har framför sig. Värmen från elden kändes nästan som smärta när jag tänkte så. Samma smärta jag tror alla som står och tittar på sina hus eller bildar måste känna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag och min klass va på naturhistoriska museet i Stockholm den 06-09-2017 och som ni kan lista ut är det inget ställe som är så kul om man inte gillar döda djur och kroppsdelar. Så jag och mina vänner gick runt museet och satte oss vi ett par bänkar. Vi satt där en stund och körde sanning eller konka bara för att fördröja tiden.

Hur som helst så gick vi till en sån där stor sten som sår vid varje museum med en stor kedja inkopplad, vi ställer oss på kedjan och ser att stenen är lös. Bara för att vi vill ha kul vill vi se hur mycket vikt den kan ta innan den ramlar. Jag vet en dum ide, men om den ramlade tänkte vi ställa den upp igen. Nu ska jag komma till saken. När vi alla fem stod där och hade kul kom en tjock äldre man förbi i tajta spring byxor och en träning tröja och började gnälla på oss. han sa "ser ni inte att stenen är löss sluta hålla på sådär kan ni inget" alla bara tittade ner och gick därifrån.

Jag kände inte för att bråka med någon tjock äldre man som inte värka fatta att man blir fet av socker. Jag kunde svarta denna trevliga manen "jo vi kan faktiskt saker vi vet hur man räknar ut arian på ett blåbär och hur man navigerar på vatten, vi vet även vad Hitlers morfar hette och att stå på en kedja till en stor sten är dumt. Så läser du detta så kan jag säga till dig att gnäll inte på oss ungdomar vi försöker så gott vi kan varje dag med att göra rätt, så när vi väll gör fel så vill vi inte ha det uppkörda i ansiktet. Snälla andra som läser detta, om du ser någon göra fel prova vara trevlig och försök inte uppfostra någon som inte är ditt eget barn folk blir bara arga och de va väll vad jag ville få ut att det här inlägget. Hoppas att ni haft en bättre dag en mig och att ni vill fortsätta att läsa mina inlägg.

Likes

Comments

I vardagen är det mer vanligt att stillasittande aktiviteter ökar och byts ut emot dom aktiva aktiviteterna i vardagen hos många unga. Barn fetma ökar och den fysiska ohälsan ökar också bland barn. Mer idrott i skolan kan uppmuntra till aktiva aktiviteter efter skoltid och kan också få eleverna att hitta någon sport den intresserad av och kanske väljer att träna på sin fritid.

Undersökningar visar att barn och ungdomar som rör på sig har bättre koncentrations förmåga och har lättare att höja sina betyg. Denna information har jag hämtat från artikeln Mer idrott i skolan i Jönköpingsposten den 31/3 2016.Pisa rapportenvisar att Sverige har dom lägsta idrotts timmarna i hela norden och ligger bland dom lägsta i EU. Våra resultat kan mycket väll grundas av våra låga idrotts timmar.Dessutom förbygger det sjukdomar när man blir äldre och i ung ålder. Skador i vardagen minskar om man vet hur man förebygger dom, idrotten kan då hjälpa eleverna att förebygga skador och sjukdomar genom att gå igenom det på lektionernaflera gånger i veckan.

Många anser att det blir en press för en delelever att prestera utifrån hur deras klasskamraters förhoppningar och tankar om hur den vill att man ska vara under en idrottslektion. En del elever är inte häller så smala och perfekta så som samhället vill att alla ska vara, det kan då bli jobbigt för den eller dom eleverna att vissa upp sig för alla runt omkring en.

Det blir mer vanligt i skolorna att man får kommentarer om man kanske inte springer så fort som alla andra eller inte är så bra på bollsporter. Mer idrott kan då resultera i att man blir bättre i vissa delar och lär sig mer om tekniker i bollsporter eller i hur det blir lättare att springa och orka med mer på idrotten men också i vardagen.

Självklart gillar olika personer olika saker och kanske gillar man intefotboll eller friidrott men idrotten kan hjälpa elever att hitta någon sport eller aktivitet som man inte i själva inte viste om man att man gillade, idrotten kan också bygga en bättre gruppdynamik i klassen då man ge övningar där man måste arbeta som lag eller på ett sådant sättatt man är beroende av andra och då måste samarbeta.

Idrotten är viktig och måste ökas i skolan. Dom stillasittande aktiviteterna tar över dom fysiska aktiviteterna i barn och ungdomars vardag. Eleverna måste uppmuntras till att vilja idrotta på deras fritid och jag uppmanar till att öka idrotts timmarna från 2timmar till 3.5timmar i veckan.

Likes

Comments

Alla som säger att vi inte kan göra skillnad ljuger. Alla kan göra skillnad, även om den är stor eller liten spelar ingen roll alla kan. Varje år utsätts flera hundra barn för mobbning eller kränkande behandling. Varje år är det över hundra barn som gråter sig till sömns, Varje år sitter flera hundra barn ensamma på grund av att dom kanske inte ser ut som alla andra eller tillhör någon annan religion. Flera hundra barn som det inte är något fel på över huvud taget sitter ensamma och gråter eller mår dåligt.

Mobbning är en upprepad kränkning som görs av flera personer eller en ensam person. Mobbning kan handla om att se cool och tuff ut, eller som en sköld för att själv slippa att bli mobbad.

En passiv mobbare är en person som bara ser på. Jag vet att man säkert säger ”jag tittade ju bara på jag gjorde inget” och det är just grejen ni gjorde inget, ni sa inget ni hjälpte inte personen som blev mobbad ni stoppade inte mobbarna. Många kanske är rädda för att det ska hända sig själv, men lek med tanken att om du bara hade ropat på den killen/tjejen i skolan häromdan att inte slå eller säga något elakt till personen som inte gjort något emot dom, så kanske fler också vågat stå upp emot killen/tjejen som mobbade. Du och alla runt omkring dig kanske skulle få killen/tjejen att tänka efter vad den precis gjort och om du har tur kanske den skulle inse att den gjort fel.

Så tänk på det nästa gång du ser någon på din skola eller jobb bli utsatt att ett enda ord kan på den att ”SLUTA”

Likes

Comments