Header
View tracker

För en gångs skull i mitt liv så tycker jag det är superkul att plugga. Äntligen har jag hittat något jag tycker är riktigt roligt. Så synd att man bara inte kan leva på det, eller ens göra karriär av det. Antar att det inte är någon merit att "typ kunna 5% kinesiska" i en värld där över 1 miljard människor talar det flytande. Men det är ändå kul, hoppas jag fortsätter tycka det.

Men egentligen längtar jag mest av allt bara bort. Jag bor i Malmö och ser Öresundsbron en del. Den symboliserar frihet för mig, den där härliga känslan av förväntan man har när man ska resa någonstans. Så jag vill över den där bron mest hela tiden.

Jag känner att jag borde resa iväg igen, som jag gjorde till Australien; men det visat är förbrukat sen länge. Nya Zeeland kanske? Jag borde göra allt jag egentligen skulle gjort i Australien. Tyvärr känner jag att det inte kommer att hända. Blickar inte framåt så mycket nu ändå. Just nu ser jag till 21 december och USA. Då åker jag över den där jävla bron igen. Äntligen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mofo twats deluxe edition a.k.a UHR (universitets- och högskolerövhålen) har bestämt att det är för lätt för IB-elever att få bra poäng i svenska systemet. Dom tycker att 0.2% som får 45 IB-poäng är att likställa med 4% som får 22.5 svenska poäng. Så dom gjorde nåt åt det. Utan någon som helst förvarning så kommer jag ha sämre poäng när jag söker in till universitet till hösten 2017. Hur kan något sådant gälla retroaktivt? Och hur kan man ha huvudet så långt upp i röven att man låter detta gå igenom? Detta är inte ett debattinlägg (kanske ni lagt märke till med tanke på alla svärord), utan detta är jag som uttrycker mitt missnöje. That's right, I'm back. And I'm here to fuck shit up. Lol jk.

Vad händer i livet annars då? Trump ska bli president. Människor dör. Andra människor förstör miljön. UHR finns. Allt dåligt som kan hända händer. Jag behöver avreagera mig lite, jag behöver få blogga om skittöntiga grejer och sånt igen. Gotta do whatcha gotta do.

Jag ska till New York över jul och nyår. Något jag bestämde mig för så fort jag fick reda på att Trump vann, det tog lite tid och planering såklart, men så fort jag sa till min kille så bokade vi nästan direkt. Jag måste till USA igen innan det händer, jag är inte redo. Jag har bara mellanlandat i New York tidigare, sett staden från ovan men aldrig upplevt den. Jag längtar. Min sjunde gång i USA. Första gången jag är i USA två gånger på ett år. Jag sa ju att jag inte kunde hålla mig borta,

Ha det gott vänner. Jag kanske tittar in snart igen.

Likes

Comments

View tracker

Hej! Jag gick IB-programmet på gymnasiet. Låt mig fatta mig kort. Det var pissvårt och ögonblicket jag såg mina betyg var ett av dom lyckligaste i mitt liv, och jag fick MEDELbetyg, men jag var stolt över mina 34/45 poäng. Det blir ca 18 poäng i svenska systemet, med meritpoäng +diverse uni-kurser har jag ca 20,5 poäng, give or take. Jag arbetade röven av mig för att nå dit. Nu vill regeringen ändra omvandlingen vilket skulle betyda ayy jag får sämre poäng i svenska systemet, alltså kan jag glömma att komma in på utbildningen jag vill nästa höst. Dom vill förstöra för mig. Dom vill göra IB mindre attrakivt. Dom vill att 45 IB-poäng ska likställas med 20 svenska poäng. 0,2% av svenska IB-elever har fått 45 poäng, 4% av svenska elever på vanliga program får 20 poäng. En proportion som är 20 gånger större. Förstår ni ens? Det är inte rättvist. Detta kommer inte påverka dig som läst vanligt gymnasieprogram, så snälla hjälp alla oss IB:are som blivit totalt lurade. Vi har jobbat minst lika hårt som alla andra för att få våra betyg och förtjänar inte att bli sinkade på vägen av en hög med class A dickheads som inte vet ett enda shit om IB.

Snälla skriv under denna petition. (Och läs tillhörande text för min text var nog inte den bästa lol)

http://www.sviv.se/blog/2016/10/skriv-pa-petitionen-mot-ny-konvertering-av-ib-betyg/

Likes

Comments

Here comes another one of these incredibly rare blog posts...

Bloggintresset har knappast gått upp, men ibland får man ett ögonblicks inspiration (?). Blir som vanligt lite product reviews. Jag borde verkligen plocka upp kameran och komma med nåt nytt va?

Nästa vecka börjar jag plugga på Lunds universitet. Jag ska läsa en 30p kurs i kinesiska, vi får se hur det blir... Är inte nervös över plugget, och att börja, men är skitnervös över att jag inte kan tillräckligt mycket i förväg, så jag försöker repetera så mycket jag kan när jag inte har något att göra på jobbet. Inför skolstarten så köpte jag som vanligt en almanacka på personligalmanacka.se!

Denna gången valde jag den lilla modellen och självklart så fick en bild jag tog i Malibu av Pacific Ocean pryda omslaget.

Såhär ser den fina inlagan ut!

För ett tag sen beställde jag även hem lite nagellack från OPI, jag köpte deras Hello Kitty mini-set. Jag ville ha lite olika färger och det kan vara roligt med omväxling! Mitt favorit är definitivt det rosa.

Även dessa godingar har jag numera. Topp/bas-lack och matt topplack.

Sist men inte minst så har jag även köpt Urban Decay's "Naked Skin One & Done" som är som en BB-cream. Färgen är nog lite för mörk för mig egentligen, men eftersom den är så himla tunn och knappt ger någon färg (utan bara jämnar ut) så går det bra så länge jag inte packar på för mycket.

Denna produkten är riktigt bra för mig som hatar att ha på mig foundation. Letar du efter något med täckning så ska du definitivt inte köpa denna.

​Känner mig alltid så himla blablabla och wannabe youtuber när jag skriver om sånt här usch haha

Likes

Comments

Hej alla

Här är ett mindre melankoliskt, mer ytligt inlägg. Lite grejer jag köpte på Sephora i LA!

Beautycleanser att rengöra borstar och beautyblender med, MJ läppstift i färgen "kiss kiss bang bang", Too Faced blush i färgen "Love hangover", ny beautyblender (nude) och Too Faced-mascaran "Better than sex".

Snabb review:

Beautycleanser: effektivt sätt att rengöra borstar på. Man får med en liten gummiplatta med knoppar att skrubba borstar och bb's med så man inte behöver slösa så mycket tvål. Har haft en liknande från Make Up Store innan men den har blekt bb'n jättemycket så kommer bara köpa beautycleanser i fortsättningen.

Marc Jacobs-läppstift (mini): jättelätt att appliera, färgen är som en väldigt stark nyans av min naturliga läppfärg, så den passar mig vid finare tillfällen, men kommer inte ha den till vardags. Gillar färgens namn, Kiss Kiss bang Bang som i boken Chitty Chitty Bang Bang som skrev av författaren till James Bond-böckerna... Ja, jag gör en så off koppling.

Too Faced Love Flush-blush (mini): färgen är jättefin, inte för pigmenterad och så. Kommer nog köpa den igen när jag använt upp mina andra blush.

Beautyblender nude: tycker alltid den rosa bb'n ser så äcklig ut när man använt den, men med denna så smälter det in haha. Min gamla har jag haft länge och den börjar tappa formen och känns inte lika bouncy.

Too Faced Better than sex: Har tvivlat sen första gången jag såg denna mascaran då borsten ser så klumpig ut. Jag har långa fransar och vill ha allt annat än klumpar. Jag har trots detta varit nyfiken på den och bestämde mig för att köpa mini-versionen och jag gillar den extremt mycket! Använder den lika mycket som min andra mascara från Benefit. Kommer kanske testa den i waterproof.

Too Faced paletten Chocolate Bon Bons som jag velat ha sen den kom ut.

Färgerna i denna paletten är magiska! Är riktigt glad att jag köpte den. Vill testa massa olika looks med den men blir mest att jag använder Mocha, Bordeaux och Molasses chip. Har redan Semi-sweet Chocolate bar men tycker denna har helt andra färger, så den känns inte alls överflödig.


Jag kommer nog inte blogga så mycket i fortsättningen. Har totalt tappat suget efter det och tar inga bilder längre. 

Tata for now

Likes

Comments

Ända sen första gången jag var i California har jag varit som besatt. Att åka därifrån har alltid krossat mitt hjärta i tusen bitar. Det är hem.

Här i Sverige är allt grönt. Allt är mycket mindre och mindre mäktigt, beautiful nontheless, men jag kan inte uppskatta det till hundra procent när jag spenderat fem veckor på världens bästa plats. Jag gör så gott jag kan.

Likes

Comments

Finns inget jag hellre vill än att stanna kvar. Har aldrig varit så oförberedd på att åka hem, aldrig varit så motvillig till det. Hemlängtan brukar vara ett faktum den sista veckan, men nu har den varit icke-existerande. Efter ett skitigt jävla år i Jönköping då jag verkligen inte varit glad så var fem veckor på min favoritplats vad jag behövde. Blev äntligen tillfreds med livet. Jag är så himla glad över att jag åkte, detta var kanske min bästa California-trip hittills. Så tacksam över att ha så snälla släktingar.

Det är så jävla jobbigt att åka tillbaka, mitt hjärta går i tusen bitar. Så jag lovar mig själv dyrt och heligt att en dag SKA jag bo i USA. Jag vill se resten av landet, men the west coast is the best coast.

Vad lycklig jag kan vara som får vara där. Men aldrig mer ska det dröja fyra år tills jag åker dit igen.

Likes

Comments