Header

En sista shoppingrunda i mitt liv som sminkberoende. Ska sätta stopp på mig själv. Jag får BARA köpa saker jag verkligen behöver och ska använda upp innan jag köper nytt. Det som står på listan nu är mascara, tvål att tvätta sminkborstar med, och en ny beautyblender då min gamla blev så äcklig att jag fick slänga den.


I New York köpte jag lite för mycket grejer, men får ursäkta mig med att vissa av de här grejerna faktiskt inte går att få tag på i Sverige.

Too Faced Sweet Peach palett som jag egentligen inte alls planerat att köpa, sen såg jag färgerna och ba yas.

Too Faced Peanut Butter and Jelly palett. Köpte den för jag försökt hitta en bronzig palett överallt och insåg att denna har alla färger jag vill ha. Den ser ut som en femårings smink men älskar den.

Too Faced Primed and Poreless powder. Det bästa jävla pudret jag använt. Blir alltid så jäkla kakig under ögonen men om jag lägger på detta efter concealer så är det som magi? Helt perfekt.

Detta köpte jag för att sist jag färgade mina ögonbryn så fick jag någon allergisk reaktion och huden svullnade upp (jag har använt samma färg tidigare utan problem). Det var inte nice och dessutom tänkte jag att det kan vara skönt att använda på stressiga mornar. Älskar den.

Primer/setting spray Rainforest of the Sea från Tarte. Luktar så himla gott. Har inget mer att säga.

That's it. Bästa köpet var pudret. Sämsta var inget än så länge, only time will tell. Swatches finns bokstavligen över the whole damn internet. Ha det bra. Hejdå.

Likes

Comments

Det här med att packa inför en resa... Det är fan en konst. På något vänster lyckas jag alltid ha med mig för mycket jävla grejer. Jag var som allra värst när jag var yngre. När vi åkte till USA när jag var 14 så hade jag med mig allt jag kunde få ner i väskan. Handbagaget ska vi inte ens tala om. Jag hade med mig fucking ritpapper och pennor. Jag har blivit bättre genom åren och jag är rätt säker på att jag håller på att nå min peak. Därför tänkte jag skriva ner mina tips här så att andra kan få ta del av dem, men framför allt för att jag inte själv ska glömma dem. Tipsen är för incheckat bagage för en längre resa.


Sammanfattning finns längst ner.


Väskan. Förr tyckte jag att det var dåligt att ha en liten väska, nu är jag helt tvärtom. Med en stor resväska är det alldeles för lätt att packa i för mycket (den ser ju halvtom ut hela tiden?) och man är hela tiden varligt nära viktgränsen. Jag har haft en resväska i största laget väldigt länge nu som jag köpte i Australien. Då var det okej eftersom viktgränsen när jag åkte hem låg på 30 kg, vanligtvis ligger den ju dessvärre runt 23. För någon månad sen köpte jag en resväska i mellanstorlek. Lysande idé, man tänker efter två gånger innan man packar och det är omöjligt att få övervikt. Dessutom är det svinjobbigt att dra runt på en stor väska, även om man bara fyllt den till hälften eftersom den är så jävla bulkig.


Skriv packlista. Skriv en lista på varenda liten grej du ska ta med dig. Dela upp i kategorier, t.ex. t.shirts, shorts, koftor, byxor, badkläder etc. och sätt hur många av varje du ska ha med dig efter varje rubrik. När du skrivit packlistan så är det bra att gå igenom den och verkligen utvärdera varenda punkt. Om du är tveksam på om du verkligen kommer använda den där blommiga toppen, stryk den. Varje plagg ska få ett solklart JA. Undantaget kan gälla väldigt basic plagg. Dagar man inte riktigt bryr sig kan det vara skönt att slänga på sig en tråkig vit t-shirt för det funkar liksom alltid.


När du packar, lämna nästan halva väskan tom. Om du planerat att shoppa mycket kommer du tacka dig själv efteråt. Man kommer alltid hem med något oplanerat. Lämna gott med utrymme i väskan, packa aldrig fullt. Tips jag läste någonstans var att packa väskan och sen ta bort hälften, det är bra!


För att få ännu mer utrymme i väskan, häll över schampo, balsam, bodylotion etc. i resförpackningar. Även om du ska checka in bagaget så får du betydligt mer utrymme med detta tips. Ofta är reseförpackningar tyvärr totalt värdelösa och helt omöjliga att få ur produkten ur. Men innan New York så köpte jag mjuka restuber på Accent som var helt fenomenala! De rymde bara 60 ml men det räckte och blev över för två veckor! HÄR är dem. Jag fyllde på med schampo, balsam, bodylotion och tvål. I de vanliga annars värdelösa tuberna hällde jag ansiktsvatten och sminkborttagning etc. Fick massa utrymme över tack vare det.


Lägg ALLTID vätskor i en tät påse i necessären. Det är alltid något som läcker. Jag har varit med om att schampoflaskan öppnat sig och åkt ut på kläder, Det är lättare att tvätta av andra flaskor i en plastpåse än att tvätta alla sina kläder när man nått destinationen.


Är du osäker på väskans vikt så kan det vara värt att införskaffa sig en bagagevåg. Tar nästan ingen plats och du slipper ta till massa jobbiga trick för att väga väskan med en vanlig våg.


Här är mitt bästa tips. När du kommit hem igen från resan, gå då igenom packlistan och skriv efter varje sak hur mycket du använde det; om det var mycket, lite grann eller inte alls och vad du önskar att du faktiskt hade haft med dig. Så jävla skönt inför nästa resa att veta vad som är helt onödigt och vad du saknat. Så till nästa resa så är det bara att kolla hur mycket du behöver av vad och vad för sorts kläder du använder. För även om man inte längre använder de kläder man älskade på förra resan så har man en frame of reference och vet på en ungefär var för grejer man behöver. Såhär såg det ut efter min California-resa i somras:

Väldigt många NEJ och ANVÄNDE EJ. Förresten så kan det vara värt att göra en sommarlista och en vinterlista. Jag har nu en lista från New York också med vinterkläder. Superbra!


Mitt handbagage ser alltid likadant ut:

Luften är torr på flygplan, handkräm är bra att ha. Kan rekommendera ansiktsservetter också btw. Reser man till USA måste man fylla i den där jäkla customs-lappen, därav pennan. Jag hatar flygplansmat mer än allt, därav chipsen.


Tänk förresten på att alla vätskor måste få plats i en och samma påse, så även om inga tuber(burkar överstiger 100 ml så måste de ändå ligga i samma påse oftast.

Detta inlägget blev aningen längre än jag tänkt mig så får väl sammanfatta lite:


Använd medelstor resväska, det blir ändå för mycket packning.

Skriv packlista, och skriv om några gånger för bättre överblick, utvärdera varenda sak.

Lämna plats i resväskan, du behöver det alltid.

Använd resförpackningar till schampo etc. för att vinna ännu mer utrymme.

Lägg ALLTID vätskor i en tät påse för att slippa kladd på exakt allt.

Skaffa bagaaevåg om du är osäker.

Gå igenom packlistan efter resan och använd som mall när du packar inför andra resor.

Tänk på vad du ska ha i handbagaget.Och nu vill jag ut och resa igen. Go figure.

Likes

Comments

Här är en nyårslista om 2016. Efter varje nyår har jag svårt att fatta att det är ett nytt år. T.ex. förra året vid den här tiden så kändes 2015 fortfarande som just nu, och 2016 kändes nytt. Nu är det inte alls så. För första gången så känns det som att the past is in the past. Det känns bra.


Beskriv året med tre ord.
Svar: Mörkt, underbart, förvirrande

Bästa köpet?

Svar: Min blå stickade tröja från Brandy Melville

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?

Svar: The Ghost of Tom Joad (Bruce Springsteen), Ghost Town (Sam Outlaw), Bloodbuzz Ohio (The National)

Vem har du umgåtts med mest?
Svar: Min kille

Vart reste du under 2016?
Svar: California, New York, New Jersey och Philadelphia

Vad var din största tabbe 2016?

Svar: Borde dragit från Jönköping asap, men annars vet jag faktiskt inte.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Svar: Veckorna i California som var helt jäkla perfekta.

Har du blivit bättre på något?
Svar: Kinesiska.

Vad var extra dåligt med året?
Svar: Jönköping lol. Fast inte april-maj när jag fick en roomie!

Vad var extra bra?
Svar: Cali-fucking-fornia

Lärde du känna några nya människor?
Svar: Min roomie i Jkpg, Viola och hennes buddies Elsa och Ebba. Miss you ppl. Även dom härliga människorna på min kinesiska-kurs.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Svar: Jag flyttade till Malmö typ? Kommer inte ihåg mer.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Svar: Sån tråkig klyscha jag är, men att vara i California i somras var precis vad jag behövde och det gjorde mig så himla lycklig.

Vad var din största framgång på jobbet/skolan 2016?
Svar: Fick VG (vilket är högsta betyg på min kurs) i kinesiska på båda delprov!

Största framgång på det privata planet?
Svar: Jag vet inte

Vem saknade du?
Svar: Hejkanmanupprepasigmermencalifornia

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Svar: Bli lycklig.

Tror du 2017 kommer bli lika bra?
Svar: Det ska fan bli bättre.

Vad kommer du sakna från 2016?
Svar: Mina resor

Vad önskar du att du gjort mer?
Svar: Vågat.

Vad spenderade du mest pengar på?
Svar: Smink (seriöst, måste sluta)

Och så slutligen; dina planer inför 2017?
Svar: Jag ska fortsätta studera kinesiska i åtminstone ett halvår till, sen ska jag komma på vad fan jag vill göra med mitt liv, sen tänkte jag åka till USA igen.

Vad vill du säga till dig själv inför 2017?
Svar: Bara fucking kör hårt. Våga mer. Verkligen. Var the leading lady. Om inte annat: Live and let die.


Jag gillar inte nyårslöften, för mig blir dom ändå bara en "lista på saker du inte gjorde i år", men jag gör ett försök. Jag vill bara lyssna på musik som gör mig glad och lyfter mig, mindre melankolisk musik helt enkelt, (sorry Lana Del Rey!). Jag vill våga misslyckas; låter konstigt men jag har stora problem med det. Jag vill lära mig mer kinesiska och bli bäst i klassen på det (nu tror jag det går en snubbe i min klass som redan kan det flytande, men förutom honom då). Jag vill faktiskt börja träna, men INTE för att bli fit! Av någon anledning försvinner all framtidsrelaterad ångest när jag tränar, så jag ska fan träna. Jag vill bara vara lycklig, det är något jag vet att jag kan styra över till viss del, så det ska jag ta till vara på. Jag förväntar mig inga mirakel, men jag tänker vara positiv som fan.


Just det, jag ska satsa på att åka till California i år igen och göra det ännu bättre än förra året. Jag måste fan.

Likes

Comments

Gott nytt år!

Vi hade lite svårt att bestämma oss för var vi ville fira nyår. Först skulle vi stå vid Times Square 12h, sen skulle vi skita it det och stå på Brooklyn Bridge vid 12-slaget, sen blev det att vi rörde oss mot Times Sqaure (men kommer man en halvtimme innan 12-slaget så blir utsikten som på bilden). Det var i alla fall nyår i New York City, så vem klagar? Inte jag.

Igår gick vi ut på en lång promenad på i solen. Bra sätt att börja året på. Idag ska vi ägna oss åt diverse aktiviteter, har glömt vad. Det blir kul. På torsdag åker vi hem. Jag tycker ändå bäst om att besöka platser en andra gång. Och hit kommer jag definitivt åka tillbaka!

Likes

Comments

Juldagen spenderades i Philadelhpia. Vi bilade dit och mitt i stan så hade dom en isrink där vi åkte skridskor i någon timme när solen gick ner. Magiskt!

Jag är extremt osäker på isen eftersom jag trillade för ca 6 år sen och hade skitont i svanskotan i flera månader efteråt, så jag är alldeles för paranoid för att våga åka fort, vilket tyvärr tar bort mycket av det roliga, men det var så himla mysigt!

Likes

Comments

Julafton spenderades i The City. Vi hade den mest turistigaste dagen jag varit med om i mitt liv. På något vis måste man nästan se alla dom där grejerna som man ser i filmerna bara för att stilla sin nyfikenhet. Så det gjorde vi. Det var roligt, och det betyder att det finns mer tid över att utforska dom mindre turistiga upplevelserna som staden har att erbjuda. Tonys kusiner guidade oss och dom var väldigt duktiga,

Vi började vi Ground Zero. Jag tyckte det var väldigt intense. Jag har varit lite halvt besatt av 9/11 innan så att få gå på 9/11 memorial och museumet var väldigt viktigt för mig och jag blev inte besviken. Utställningen fick en verkligen att känna. Kan definitivt rekommendera den. Fruktansvärt fascinerande.

Detta är One World Trade Center som byggdes efter 9/11 och som är den högsta byggnaden i USA (and the western hemisphere for that matter of fact).

Efteråt så drog vi bort till Battery Park där man tar båten ut till Frihetsgudinnan. Dit åkte vi inte utan stannade bara för att titta. Där stod dock en staty som innan 9/11 hade stått just nedanför Twin Towers. Ni kan säkert se att den är skadad upptill.

Sen tog vi oss bort mot Brooklyn Bridge.

Sen gick vi till en rooftop bar på Manhattan med utsikt över Empire State Building, Efter en kopp varm choklad så åkte vi upp dit.

Det var min julafton.

Likes

Comments

Fredagen den tjugotredje december.

Denna dagen så gick vi långt. Först gick vi från Times Square upp till Central Park. Vi spenderade knappt någon tid där alls och utforskade som mest 1% av parken. Därefter gick vi söderut förbi Empire State Building och Flatiron Building. Därefter gick vi tillbaka upp längs Broadway. Såhär såg det ut.

Central Park

Det här är egentligen inte en speciell bild men jag tycker den beskriver känslan man får i staden rätt bra. Man måste verkligen böja på nacken för att se toppen av byggnaderna...

Empire State Building sett söderifrån-

Likes

Comments

Allt är bra, NYC är så annorlunda från vad jag trodde. Jag behöver processa detta. Vi hängde mest på Times Square idag, men imorgon lär det bli annat. Jag skriver mer en annan dag. Här kommer bilder:

Likes

Comments

Mandatory super cheesy pre-traveling picture.

Snart är det dags att åka iväg till USA igen. Denna gången till en stad jag inte tidigare varit i, och denna gången lär det bli lite mer turistigt. Jag avskyr att gå runt som en uppenbar turist, så försöker alltid undvika "city tours" och sånna klyschor. Vill hellre se platsen genom ögonen på dom som bor där, men ibland så får man faktiskt vara lite turistig och klyschig. I alla fall första gången man besöker en plats! Man måste ju få lära känna den.

Fick en bok av min syster igår om NYC, en mindre turistig guidebok med hidden gems etc. Kul!

Igår hade jag muntligt prov i kinesiska. Skulle tala om en bild på mig och mina kusiner. Vad jag inte visste var att jag skulle tala inför hela klassen. Jag hade glömt att skriva ut bilden så jag satte datorn framför mig. Den byter bild utan att jag märker. Till en skitful selfie där jag och mina kompisar håller en vodkaflaska. Livet. Som tur är så såg ingen vad det var på bilden. Men som om jag inte redan var tillräckligt nervös. Thank u maccie!!

Likes

Comments

Vad bra det gick med bloggandet!!! Jag har haft mycket att göra. Typ. Har tenta på lördag, känns jättebra och kommer definitivt klara den, men jag vill få högsta betyg så sitter och pluggar som en galning. Om man nu har chansen att börja om på något så ska man fan seize the moment. Älskar att plugga detta, har bara kul när jag gör det, än så länge i alla fall...

På onsdag morgon åker jag till New fucking York. Ska bli så spännande!! Dessutom kanske det blir en tur till Philly också! Inte illa för någon som varit i USA sex gånger men endast besökt en delstat? Eller två faktiskt, men det räknas knappt. Var över en sväng i Nevada för hundra år sen. Denna gången blir det definitivt New York state, New Jersey och kanske Pennsylvania.

Blir hur bra som helst. Längtar ju alltid bort. Men måste sluta längta och göra något åt det.

Favoritplats.

Likes

Comments