Personligt

Ikväll vill jag bara försöka få ett inlägg upp då jag har ett stort NO prov jag egentligen borde plugga rätt så mycket på. Och dessutom så kommer jag hem rätt så sent i morgon då vi har öppet hus på katedral för de elever som antagligen ska börja där nästa år. Så jag kör 20 frågor så att ni lär känna mig lite bättre.❤

1. Hur många djur har du? Svar: 2 kaniner och 3 katter.

2. Hur många syskon har du? Svar: 3 stycken.

3. Vilken linje och skola går du på? Svar: Jag går på Barn-och Fritids linjen på Katedralskolan i Uppsala.

4. Hur länge har varit ihop med din kille? Svar: Nu har vi varit ihop i 3 1/2 månad.

5. Har du förlorat oskulden? Svar: Ja.

6. Favorit ämne i skolan? Svar: Svenska, historia och matte kan också vara kul.

7. Utövar du sport? Svar: Nej.

8. Vilken är min favorit färg? Svar: Gammelrosa, svart, grått och vitt.

9. Favorit film? Svar: Dakotas summer, Brokeback Mountain och Kontoret.

10. Favorit emoji? Svar:❤eller 💍

11. Hur många kuddar har du i sängen? Svar: 3 st.

12. 3 bästa kompisar? Svar: Majken, Felicia och Signe.

13.Vad ska du göra i helgen? Svar: Jag ska vara med min kille som jag alltid är med varje helg❤

14. Senaste mardrömmen?? Svar: Jag hade panikattack mitt i en dröm då jag var hos baby förra helgen, men den drömmen handlade om att jag fick panik på grund av skolan och folk mobbade mig osv. Men jag blev avbruten i drömmen av att baby la sitt täcke och sin arm över mig för att lugna ner mig, då jag börjat skaka så mycket.

15. Vem är din förebild? Svar: Min mamma.

16.Kan du andra språk? Svar: Ja, jag kan svenska, engelska, spanska och finska.

17. Vilket var ditt bästa år? Svar: 2017, inte för att året är slut, men det har hänt en massa saker.

18. Fobi? Svar: Spindlar och ormar.

19. Hur lång är du? Svar: Jag är ca 163,2 cm lång.

20. Vill du ha barn? Svar: Ja, men jag vill gå klart min utbildning först och skaffa ett boende.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Personligt

Hej allhopa!

Ikväll blev det ett väldigt sent inlägg men jag har varit upptagen hela helgen och kom hem sent nu under kvällen.

Under veckan som har gått nu så har jag haft sån ångest hela veckan. Jag har bara velat vara med min baby och mysa med honom. Men jag har ändå fått saker gjorda, t.ex. köpt alla julklappar tills i år.

I Tisdags hade jag en ganska så stor panikattack men efter den dagen har jag inte haft en panikattack förrän i lördags på morgonen då jag vaknade. Tack och lov så hade jag min älskling som jag vaknade upp bredvid så han fixade varm óboy till mig och ville verkligen få mig att må bra, och vi myste tillsammans under täcket till Emil i Lönneberga. Den dagen myste vi bara i sängen och jag var verkligen inte på "mat-humör".

Min baby märkte en grej i går kväll då vi var inne på toa för att borsta tänderna, han såg att mina tights har blivit för stora i midjan. Dessa byxor de är inte av ett stretchigt material så de kan inte ha blivit stora för att jag använt de för mycket, för de har jag inte gjort heller. Byxorna satte perfekt på mig när jag köpte dem, han blev fundersam och bad mig att ställa mig på vågen för att väga mig samt mäta midjemått osv för att kunna räkna ut mitt BMI värde. Det visade sig att jag nu har gått ner 2 kg mer för att jag knappt äter mer...

Jag antar att jag stressar för mycket och oroar mig för mycket och därför reagerar min kropp på detta sätt. Det är knappt att jag kan äta upp hälften av det jag tar åt mig på tallriken, jag har alltid kunnat äta upp allt, men nu har det tagit stopp. Jag var till en psykolog för första gången här i Uppsala och det gick jättebra. Vi bokade in ett nytt möte så jag ska dit i morgon också. jag ska försöka ta upp detta med min mat ångest då, för jag vill verkligen kunna äta men eftersom mitt psyke säger stopp så säger min mun också stopp.

Jag ville bara uppdatera er så att ni vet hur läget ligger till. Jag ska försöka uppdatera på onsdag antagligen.

Likes

Comments

Personligt

Efter en frågestund på Instagram så beslutade jag mig för att fördjupa mig i min uppväxt.

"You've got 3 choices in life: give up, give in or give it allt you've got"

Jag föddes på Åland och bodde inne i Mariehamn till största delen av mitt bebisliv, med min mamma och pappa. När jag var ca 2 år gammal flyttade vi till Eckerö. Jag började på ett dagis som heter "Nyckelpigan" år 2003 på hösten. Min mamma och pappa skaffade en butik vars namn var Matnischen och sen ca 1 år efteråt fick jag tvillingsyskon. När min tvillingsyster var endast 2 veckor gammal, fick vi beskedet att hon hade cancer. Hon har under sin första tid som liten har hon spenderat mycket tid på Akademiska sjukhuset här i Uppsala. Hon är nu 11 år gammal och är fortfarande inte friskförklarad.

Jag har redan berättat angående min skolgång, det finns lite längre ner på bloggen. Men åter till uppväxten. Min mamma och pappa skiljde sig när jag var 8 år gammal, jag skulle precis börja 2:an då men jag fick lov att flytta in med min mamma och mina syskon till stan. Saker hände väldigt snabbt därefter, mamma hittade en annan kille. På nyårsafton år 2012 gifte sig min mamma och låtsaspappa. I februari 2013 så föddes min underbara lillasyster som jag älskar utav hela mitt hjärta❤

Efter alla de åren som har gått så har det hänt en massa olika förändringar. Jag har börjat gå hos psykologer då alla numera går mina tvillingsyskon i årskurs 5 och min yngsta lillasyster har nyss börjat på dagis. Jag själv går på gymnasiet och mer om mig själv kan ni läsa mer om lite längre ner på bloggen😘 Nästa inlägg kommer handla om min killes uppväxt❤❤❤

Likes

Comments

Personligt

Hej igen då!

Idag har det bara varit skola, jag har snackat med min baby,nu är jag hemma och har bykt 3 tvättmaskiner redan. Jag snackade nyss med min morfar, planerade lite med honom om att vi ska träffas eftersom vi bor rätt så nära varandra då jag ändå slutar tidigt på onsdag. Egentligen borde jag gå ner för att hämta min torra tvätt, men jag är allt för lat för att gå ner till källaren och göra det.

Det enda lilla problemet jag har för dagen, det är att jag överreagerar så sjukt j**la lätt. Det är inte lätt att samtidigt då leva med panikångestattacker om man överreagerar för en situation som har uppstått för att man själv har orsakat den. På torsdag ska jag för första gången gå till en psykolog här i Sverige, det känns väldigt skönt att jag ska få prata av mig då det är svårt att hålla allting inom sig. Jag vet liksom inte hur jag ska jobba med mig själv om jag överreagerar för en jätte liten sak som egentligen inte behöver bli så stor som jag gör den. När dessa situationer uppkommer vill jag bara sätta mig med den personen och prata ut om varför detta har uppstått. Vissa gånger behöver det inte ens vara en situation/ konflikt utan det kan bara hända att jag överreagerar om en person nyss har läst min snap osv, men inte svarar tillbaka...

Det jag vet att jag behöver, det är att börja handskas med detta problem, jag hoppas att det går att träna bort detta och att det inte tar så lång tid, för jag märker att folk tycker inte detta är roligt längre. Ni får jätte gärna skriva i kommentarerna eller privat om ni själva har gått igenom detta eller om ni har något tips på hur jag ska förbättra mig.

Jag kommer gå live på Instagram vid ca 21 tiden (Svensk tid) och förhoppningsvis kommer Rasmus vara med i den livestreamen, men vi får se. Annars kör bara jag en live och då får ni gärna komma in för att sammanfatta min blogg och ge mig feedback. Jag heter Hedbergtess på Instagram så det är bara att skicka en följarförfågan :)

Kommentera gärna inlägget och likea så skulle jag bli jätte glad. Älskar er allihopa. Puss❤


Likes

Comments

"Skönhetsideal är en ideal om hur en tandrad, en midja, en rumpa eller ett ansikte ska se ut kan vara svåra att värja sig emot. Jakten på den perfekta utseendet kan göra att vi svälter oss eller tränar sönder våra kroppar"

Vi är skapade att vara som vi själva är och vi kan inte göra något att vi har olika gener i oss. I vårt samhälle idag är det väldigt tydligt på hur denna norm faktiskt kväver oss, skolan har den mesta påverkan. Grupptryck, internet, marknadsförning från olika företag, de påverkar också oss. Det finns dem som stiger upp 2 timmar innan skolan för att göra sig i ordning och som inte hinner äta frukost. Hur har denna norm ens uppkommit?

Efter ca 50-talet har denna norm uppkommit. Förr i tiden var skönhetsidealen att männen skulle vara feta och att kvinnor skulle vara smala( men de va för att de hade korsett och tighta klänningar). Normer de är "oskrivna regler som människor anses vara normala". De största normerna i vårt samhälle för att få en kille är att en tjej ska vara sminkad, smal och träna. Så alla killar som är ute efter tjejer, letar de efter sådana tjejer? Eller finns det faktiskt killar som inte bryr sig om hur ens tjejs kropp ser ut? Hur skulle den livsstilen ens se ut att tjejen tränar hårt, blir smalare, äter inget bara för att ingen kille verkar intresserad av henne. Ska det sedan gå så långt att hon lider av anorexia. Det finns ingen skriven regel på att människor ska se likadana ut och inget pekar på att just DU har fel kropp. Du föds med din kropp och du ska anses vara nöjd med den.

Om jag ska ta mig som ett exempel så har jag som BMI (Body Mass Index) ungefär 19,57. Det betyder att jag har en normal kropp. BMI används för att räkna ut om en människa är underviktig, normalviktig, eller överviktig i förhållande till sin längd.

Du ska vara stolt med din kropp!!

Likes

Comments

Contains affiliate links Mode/ skönhet

Under höstlovet beställde jag kläder via Nelly.com och min kille beställde också fast som 3 månaders present. Jag hade inget annat att skriva om idag så därför får ni ett inlägg på kläder istället😉

Denna helg är jag hos min kille så han har fått lov att fota mig så att vi skulle få kvalité bilder, och denna helg är nog den mest efterlängtade helgen som existerat. I morgon kommer det sista inlägget ut för denna vecka. Jag fortsätter nästa vecka fast med varannan dag uppdatering.

Om ni klickar på bilden så kommer länken upp till kläderna om ni vill kika in lite bättre på dem.

Likes

Comments

Personligt

Jag har gått i skola i snart 10 år. Eftersom jag har bott på Åland så har jag ju också gått i skola där. Jag gick årskurs 1 i Eckerö skola, sen flyttade jag med min mamma och mina tvillingsyskon in till centrala stan. i årskurs 2-5 gick jag i Övernäs skola, sen flyttade vi återigen då mamma gifte sig med en annan man. Vi flyttade ut på landet kan man säga och i årskurs 6 gick jag i Vikingaåsens skola och fick lära känna ännu mer nya vänner. I början av 8:an flyttade vi återigen men det var så pass nära min dåvarande högstadieskola så jag behövde inte byta skola. I årskurs 7-9 gick jag i Kyrkby högstadieskola. Men sanningen har inte riktigt kommit fram ännu......

Under ungefär hela min skolgång har jag varit mobbad..... Kanske inte så grovt mobbad att jag skulle vela ta livet av mig utan mer att man inte mådde så psykiskt bra. I 5:an började mobbningen, det var glopord och hånord som kom flygandes på mig.. I 6:an vart det lugnt ett tag eftersom jag nyss hade flyttat, men sen under höst/vår terminen kom en period då jag inte fick vara med och man bråkade om samma kompisar o.s.v. I början av 8:an började mobbningen på riktigt, det var en helt ny klass, jag kände några från min gamla klass men resten av klassen var helt främmande för mig. Jag är ändå en rätt så social tjej, men ändå rätt så bestämd med vad jag vill av mig, så jag hittade snabbt en annan kompis som jag fortfarande älskar utav hela mitt hjärta❤

Det som verkligen hände i 8:an var ännu mer glopord och hånord i skolan men också på internetet. De satte krokben mot mig, jag hamnade lätt i konflikt med någon annan och jag mådde verkligen inte just den tiden i skolan. Killarna trodde att de var sååå coola som kunde göra vad f*n de ville. Lärarna brydde sig inte ett dugg om vad som hände i korridorerna, de ignorerade helt vad som hände under rasterna. Jag har brytit ihop fler gånger i skolan p.g.a mobbningen. Jag är så glad att jag hade min bästa vän som alltid fanns vid min sida om det var någonting❤I 9:an gick det lite väl långt med gloporden. Till sist flippade mamma på killarna i klassen, så hon ringde rektorn och skällde ut honom, ringde sen min ment0r och berättade åt henne vad som faktiskt försegick i korrdorerna. Mamma sa till rektorn, att om det inte händer någon förändring under denna vecka, då packar Tess ihop och lämnar skolan.Vi blev inkallade på möte med kurator, psykolog, rektor och min mentor. De gjorde faktiskt en förändring och jag kunde gå i frid och fröjd i skolan under hela vårterminen i 9:an.

Nu går jag i en underbar skola med helt underbara klasskompisar. Jag valde verkligen den bästa linjen man kan välja på alla Sveriges gymnasieskolor. Nu går jag en utbildning där jag faktiskt satsar på att få bra betyg och kunna utbilda mig till det drömyrket jag har. Det är lågstadielärare för årskurs 1-4, men det krävs en rätt så lång utbildning till det. Men jag satsar allt vad jag kan och tar skolan på högsta allvar

Vi hörs mera i helgen

Puss❤


Likes

Comments

Personligt

"Panikångest eller paniksyndrom är en psykisk diagnos för en form av ångeststörningar, vilket är återkommande ger oförutsedda panikattacker med hög ångestnivå. De psykiskt betingade attackerna uppkommer oberoende av vilken situation och är därför oförutsedda, till skillnad från fobier som utlöses genom en viss stimuli. Minst 3 panikattacker under en period av 3 veckor krävs för diagnosen panikångest"

Det ni nyss läste som inledning av detta blogginlägg är en psykisk diagnos som jag har..... den utvecklades väldigt snabbt efter att jag flyttade från Åland. Min gissning varför den bröt ut är för att jag tappade kontrollen av min familj, jag kunde inget göra, kunde inte se ifall mina syskon var trygga eller om det var bråk hemma. Inte för att vår familj har en dålig livssituation men det jag och mina syskon har gått igenom, det är verkligen påtryckande i hjärnan hela tiden.

Jag har gått hos skolpsykolog och skolkurator och all det som finns. Det har varit lätt för mig att prata med någon annan som jag kanske inte känner så värst bra men mer med tiden, har jag haft det jobbigt att uttrycka mina känslor. Jag vill inte hålla de jobbiga känslorna inne för att ruinera mig, hellre att jag gråter ut och får bort smärtan som tränger sig på än att låtsas se ut att må bra. Under tiden september och framåt så har jag haft det lite mer jobbigt med mina panikattacker. Jag har en superbra kille som tar hand om mig när jag är hos honom och får en panikattack❤ Min rumskompis Alma hon tar också jättebra hand om mig då jag helt oförberett får en panikattack. och vänner i skolan hjälper också mig såklart❤

Mina panikattacker kommer oftast under kvällarna/ natten. Oftast släpper allting när jag ska gå och lägga mig och därför börjar mina tankar snurra om allting som har hänt under dagen. Om det är något som jag tycker är extra jobbigt som tränger på sig hela dagen då kan jag märka redan på eftermiddagen att jag kommer på en panikattack hemma på kvällen. Mina symtomer på att jag kan få en panikattack är att jag börjar babbla jätte mycket men också snabbt så att jag snubblar på orden, att jag inte äter så bra frukost/ lunch. Jag får oftast dålig balans, jag kan mitt i allt stirra på en punkt på en vägg och fastna med blicken ett tag tills jag kommer på mig själv med att sitta och stirra. men den främsta symtomen det är att jag börjar skaka....

Om ni har några andra frågor angående panikattacker så får ni gärna ställa dem i kommentarerna här nedanför eller skriva privat till mig ❤

Vi hörs i morgon med ett nytt inlägg😉


Likes

Comments

Personligt

Efter en omröstning på Instagram beslutade jag mig för att skriva om mig och min älskade kille.

Den 24 juli träffades Rasmus och jag via en gemensam kompis Instagram livestream. Han började skriva till mig på DM och jag gav han min snap så att vi kunde skicka bilder på varandra. Efter 9 dagar tappade vi kontakten och hördes inte av på 2 dagar. Den 3 augusti började han skriva anonymt till mig på appen Sarahah och jag började ana att det var han som skrev genom att han skrev fina saker om mig. vi tog kontakt igen på snap och han berättade att han verkligen ville ha mig till sin tjej.

Jag däremot bodde fortfarande kvar på Åland när vi började skriva för första gången och kunde inte träffa honom. Den 15 augusti flyttade jag till Uppsala och då skiljde det ca 100 km mellan han och mig. Redan andra dagen i Sverige mötte jag upp honom på perrongen på Uppsala central och samtidigt mötte vi också upp vår gemensamma kompis som hade haft den Instagram livestreamen vi träffades via.

Det bästa som finns att göra med baby det är att ligga och kolla på ishockey match då vi båda hejjar på Frölunda men också bara att mysa tillsammans.

Numera firade vi 3 månader för 4 dagar sedan. det enda sorgliga i detta hela är att jag inte har träffat honom på 3 veckor då jag spenderade höstlovet på Åland, men nu i helgen ska jag äntligen få träffa honom. I helgen lär det komma ut mera inlägg då jag har fått hem en massa kläder från Nelly.com och då har jag bett min kille att han ska fotografera mig i de nya kläderna och skorna.

Jag Älskar Dig Baby. Du är mitt allt <3Likes

Comments

Personligt

Jag har alltid velat börja blogga, men har inte fått och har alltid varit för liten. Men nu är jag här och jag tänker att vi kör igång redan idag, så ska jag försöka uppdatera så mycket som möjligt.

Ni kanske vill veta lite mer om mig så jag berättar lite mer om mig.

Jag är ursprungligen från Åland, men har flyttat hemifrån för att studera i Uppsala. Här i Uppsala bor jag i ett korridorboende där jag har en rumskompis (som också har blogg).

Min familj består utav Mamma, mina tvillingsyskon och min lillasyster. Vi har 3 katter och 2 kaniner.

Jag har också en pojkvän vid namn Rasmus (han har Youtube kanal).

Jag fyller år den 26 juli.

Mitt motto är " everything will be okay in the end, if it's not okay, it's not the end.

Jag ÄLSKAR musik, helst pop/hits.

Detta inlägg kommer till ett slut nu, och jag skulle gärna vela ha eran åsikt om vad ni tycker om bloggen och framför allt ifall det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om?? Jag kommer garanterat lägga ut inlägg nu hela veckan :)

Ha det så bra så länge så hörs vi <3

Likes

Comments