Någon jag har varit extremt sugen på senaste tiden är semlor... med massa mandelmassa...så ljuvligt. Så ikväll slog jag till och gjorde en hälsosammare variant. 🌟dessutom glutenfri,laktosfri, sockerfri . Här kommer receptet på mina semlemuffins med mandelmassa och kokosgrädde iallafall. 🙋🏼

INGREDIENSER:
Muffinsen:
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl sötströ (eller steviaströ) kokossocker går med bra.
40 g kasein (jag använder Swedish supplements semla kasein)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 äggvitor
1 helt ägg
3 msk kokosolja
2,5 dl mandelmjölk eller annan mjölk


Mandelmassa:
1 dl mandelmjöl
0,5 dl mandelmjölk
1 msk fibersirap (agave eller honung går också)

Kokosgrädde
200 ml fet kokosmjölk
1 tsk fibersirap (eller annan flytande sötning)
Lite vaniljpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda de torra ingredienserna till muffinsen. Smält kokosoljan i micron och rör ner i de torra ingredienserna. Blanda ägg och mjölk och häll sedan ner med resterande. Låt smeten stå i 3 min, den ska vara tjock.

Klicka ut smeten i muffinsformar och grädde i ca 10-15 min eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg.

Blanda under tiden mandelmassan. Blanda mandelmjölet med mjölken+sirapen.

Kokosgrädden: häll kokosmjölken i en bunke. Du ska bara använda tjocka översta lagret, inte vattnet. Vispa sedan till en jämn fin grädde och häll sedan ner vaniljpulver och sirapen.

Toppa sedan muffinsen med en klick mandelmassa och grädde. OBS, låt muffinsen svalna innan ni klickar på grädden. Jag var visst lite för ivrig så min grädde började smälta lite *buhu* 🙈

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För er som inte vet så har jag varit på tävlingsdiet det senaste halvåret, tills nu.. något jag saknat på diet är vanlig vardagsmat, pasta o köttfärssås- hur lyxigt är inte det?! Så gott och så enkelt... dock så har jag gjort det alá Sofia, vilket betyder soyafärssås och bönpasta 👌soyafärsen i sig innehåller inte så mycket protein som jag önskar så istället för vanlig pasta kör jag på bönpasta som innehåller 20,8 g protein/portion vilket är väldigt bra!
Hur som helst, här får ni receptet på min enkla, vegetariska och proteinrika köttfärssås.


INGREDIENSER 1 port

100 g soyafärs
50 g bönpasta
Ca 2 dl krossade tomater
0,5 buljongtärning
1 dl vatten
0,5 gullök
Valfri mängd champinjoner
Valfri mängd bladspenat
Salt,peppar
liten skvätt japansk soya (valfritt)

GÖR SÅHÄR:

1. Skala och hacka löken och svampen och stek tills de får en gyllenbrun färg.
2. Lägg i soyafärsen och låt steka med en liten stund.
3. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning och låt puttra på medelvärme i ca 5 minuter
4. Koka pastan enligt anvisningen
5. Lägg ner bladspenaten i köttfärssåsen och smaka sedan av med salt, peppar och soya.

Jag gillar att ösa i med basilika också men det är en smaksak. 👌
Innan servering så toppar jag med 1 msk bjäst, och för er som inte vet vad det är så är det en specialodlad jäst som innehåller massor av B-vitaminer och dessutom riktigt gott på pasta, smakar lite som parmesan 👌

Likes

Comments

Finns det något bättre än en varm skål med gröt till frukost efter träningen på morgonen? (Eller vilken annan tid på dygnet som helst för den delen). 💁🏼Här kommer ett tips på en gröt som är fullproppad med vitaminer,mineraler och antioxidanter. Spirulina är en riktig superalg som boostar kroppen med just detta, smaken i sig kan vara lite speciell men blanda man det med proteinpulver så märks det inte av. Zucchinin i gröten smakar ingenting men därimot så blir det mycket volym på gröten, alltså- mer mat för knappt inga kalorier alls. Perfekt för er som älskar mycket mat som jag 😊

INGREDIENSER

40 g havregryn
Valfri mängd Grovriven zucchini (jag tar ca 2 dl)
1 tsk spirulinapulver
30 g proteinpulver

GÖR SÅHÄR:

Grovriv zucchinin och lägg i en skål tillsammans med havregrynen. Häll i lite vatten och tillaga i micron( eller häll allt i en kastrull om du föredrar att göra gröt på spisen) rör om lite då och då.
När gröten är klar blandar du i proteinpulver och 1 tsk Spirulina.
Toppa gröten med valfria toppings. Jag toppade med mango, apelsin och frysta bär.
Energiboost när den är som bäst 😍👌

Likes

Comments

Mitt första inlägg... Jag skapade denna bloggen för att dela med mig av olika recept jag prövat fram och annat smått och gott. Så första inlägget får bli kvällens middag, och asså, utan att överdriva så var detta de godaste pannkakorna jag någonsin gjort. SÅÅÅÅÅÅ, jag måste dela med mig 😍😍

Så här kommer receptet 💁🏼

Chia och kokospannkakor

Ingredienser:
2 msk chiafrön
1 dl valfri mjölk/proteinshake( jag valde barebells milkshake)
1 krm kanel

2 ägg
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Gör såhär:

1. Blanda chiafrön med mjölken. Blanda väl och lät det dra i ca 10 min.
2. Blanda sedan ner övriga ingredienser och låt dra yttligare ca 10 min. Smeten ska vara ganska tjock och "klistrig".
3. Stek pannkakorna på medelvärme i kokosolja

Gott att toppa med vad som helst men ikväll körde jag på add icecream och bär. SÅÅÅÅ GOTT och så saftiga. Rekommenderas starkt Om jag får säga det själv.
Hoppas ni prövar och gillar det 😍

Likes

Comments