Precis som rubriken säger,perfekt matlåda 😍
En blandning av quinoa, ugnsrostad sötpotatis,lök. Kikärtor steka i kryddor, avokado, morot, vitlökssås. SING HALLELUIJA🙏 så galet gott och så enkelt..


INGREDIENSER

1 sötpotatis
2 st rödlök
Quinoa
1 avokado
Kikärtor
Morot
Kvarg(jag använde alpros go on)
Vitlökspulver, paprikapulver, spiskummin,salt,peppar
Sambal oelek

GÖR SÅHÄR
1. Koka quinoa enligt anvisningar. 2. Skala och skiva Sötpotatisen i lagom kuber och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Skala och skiva löken och lägg på plåten också. 3. Salta o peppra potatis+löken och ringla över lite olivolja, in i ugnen i 200 grader. 4. Stek kikärtorna i en torr panna, krydda med paprikapulver,spiskummin, salt,peppar, och lite sambal oelek( eller chilipulver)5. Lägg allt i en skål/matlåda- quinoa,sötpotatis,lök,kikärtor och lägg även på en halv avokado och en riven morot.
6. Blanda ihop en vitlökssås med kvarg, vitlökspulver,salt,peppar och persilja och servera till.

Bon apetit 👌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Älskar ni också att bara få ha egentid i badrummet? Jag älskar att bara få ha lite tid för mig själv, tända lite ljus, lägga en ansiktsmask och bara mysa. Det är avkoppling! 😍 tänkte tipsa om en enkel hemmagjord ansiktspeeling och en ansiktsmask. Det bästa av allt är dessutom att det går snabbt att blanda ihop och finns i skafferiet 👌


Ansiktsskrubb med mandelmjöl&honung
1 msk mandelmjöl
1 msk honung

Blanda mandelmjölet och honungen i en liten skål, ta i mer honung för en mjukare skrubb. Använd skrubben på rengjort ansikte. Huden blir otroligt mjuk efteråt och det bästa i kråksången är att allt finns i skafferiet 👌

Spirulina ansiktsmask
1 tsk Spirulina (eller matcha pulver)
0,5 tsk ljummet vatten
2 tsk honung

Blanda allt i en liten skål. Lägg masken på rengjort ansikte och låt sitta i ca 10-15 minuter. Skölj sedan av med varmt vatten. Avsluta med ett ansiktsvatten och en ansiktskräm/olja 👌

Likes

Comments

Jag älskar morgonen! Verkligen ÄLSKAR. Det bästa med helgerna är att man kan stå i köket lite längre på morgonen och fixa en mysig frukost. Vad sägs om proteinrika veganska pannkakor och en spirulinasmoothie? Ja tack 😍
Proteinpulvret på bilden är dock inte veganskt, men det är bara att byta ut till vilket valfritt proteinpulver som helst


VEGANSKA PROTEINPANNKAKOR

ingredienser:
50g havregryn
30 g valfritt proteinpulver
0,5 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl mandelmjölk

Spirulinasmoothie ingredienser:
1 banan
Ca 1 dl fryst mango
1 tsk Spirulina
1-2 dl mandelmjölk


GÖR SÅHÄR:
Blanda alla ingredienser till pannkakorna i en skål och mixa, jag använde mig utav en stavmixer.
Hetta upp stekpannan till max med en klick kokosolja. Sänk till medelvärme och börja steka pannkakorna. Jag gjorde mina ganska så små. Stek sedan så de är gyllenbruna på varje sida.
Servera pannkakorna med sylt,kokosgrädde och jordnötssmör 😍👌 jag använde mig utav lågkalorisylt, super god och få kalorier! Finns på i princip alla matvarubutiker.

Spirulinasmoothie är det bara att lägga alla ingredienser i en mixer och köra på! Kan vara gott att söta den med tillexempel steviadroppar/lite agavesirap.

En riktig pangfrukost om ni frågar mig😎

Likes

Comments

Overnight proats (protein oats) med kokos, vanilj och citrusfrukter! En perfekt frukost som lagar sig själv under natten. Perfekt för dig som är morgontrött men ändå vill äta en mättande och bra frukost. Gott, enkelt och proteinrikt, bättre än så blir det inte!


INGREDIENSER:
50 g havregryn
1 msk chiafrön (kan uteslutas men är väldigt rik på protein, omega3, kalcium och andra viktiga vitaminer)
Ca 2,5 dl kokosmjölk light
En nypa vaniljpulver (obs inte vaniljsocker)

TOPPING:
1 Sharonfrukt
0,5 clementin
3 physalis
Några granatäpplekärnor


GÖR SÅHÄR:

Blanda alla ingredienser i en skål och ställ in i kylen under natten. Ät på morgonen och toppa med din favorittopping 👌

Likes

Comments

Ni vet när man verkligen överträffar sig själv och blir förvånad över hur gott något är? Just så kände jag över denna pizzan, alltså OMG. Krispig botten, lagom stor, nyttig, proteinrik och Vegansk. 👌 jag toppade min pizza med soyafärs som jag stekte med lite lök, champinjoner, krossade tomater och tacokrydda och när den var klar toppade jag med cremé fraiche och tacosås 👌 SÅ GOTT. Men här är det bara fantasin som sätter gränser. Delar med mig av receptet på pizzabottnen nedan 🍕


QUINOAPIZZA 1 PORT

Ingredienser:
1,5 dl quinoamjöl
0,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 msk olivolja
1,5 dl osötad mandelmjölk/ annan valfri mjölk

Gör såhär:
1. Sätt igång ugnen på 225 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Tillsätt oljan och mjölken och blanda ordentligt. Låt degen stå och svälla i 10 minuter.
4. Sprid ut degen på en bakplåtsklädd plåt, ta hjälp av en slickepott då degen är väldigt kletig.
5. Grädda i 10 minuter
6. Lägg på tomatsås och valfria toppings och grädda sedan i yttligare 10-15 minuter.

Likes

Comments

Efter min tävlingssatsning så har jag fått ett ryck och i princip bara ätit vegetarisk kost och nästintill veganskt, (har ätit något ägg) hur som helst, eftersom jag vill bygga mer muskler så är jag noga med proteinintaget. Kan ärligt säga att det inte varit några större problem, det finns så mycket bra växtbaserade produkter idag så som Vegansk färs, tofu, Vegansk kvarg med mera. Tänkte iaf dela med mig av en typisk lunch jag ätit i veckan som är nyttig, proteinrik, vegetarisk och framförallt- supergod 👌

TOFUWOK MED RIS

ingredienser: 2 port
1 paket tofu naturell
100 g okokt ris
1 lök
1 tsk sambal oelek
2 msk soya
0,5 lime
70 g bladspenat
2 paprikor
1 vitlöksklyfta
Gör såhär:
Blanda soya, sambal, pressad vitlök och lime i en liten skål, salta o peppra.
Torka av tofun och skär i tärningar, stek på hög värme tills den fått färg, häll sedan på 2 msk av "soya dressingen" och stek yttligare 1-2 minuter.
Lägg tofun på en tallrik och stek sedan löken,paprikan och bladspenaten. Häll sedan tillbaka tofun tillsammans med grönsakerna och häll över resterande av dressingen.
Jag serverade med ris men det går lika bra med nudlar, blanda i så fall ner nudlarna i woken 👌

Perfekt lunch för oss som vill äta mer vegetariskt men ändå få i oss proteinerna 💪

Likes

Comments

Någon jag har varit extremt sugen på senaste tiden är semlor... med massa mandelmassa...så ljuvligt. Så ikväll slog jag till och gjorde en hälsosammare variant. 🌟dessutom glutenfri,laktosfri, sockerfri . Här kommer receptet på mina semlemuffins med mandelmassa och kokosgrädde iallafall. 🙋🏼

INGREDIENSER:
Muffinsen:
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl sötströ (eller steviaströ) kokossocker går med bra.
40 g kasein (jag använder Swedish supplements semla kasein)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 äggvitor
1 helt ägg
3 msk kokosolja
2,5 dl mandelmjölk eller annan mjölk


Mandelmassa:
1 dl mandelmjöl
0,5 dl mandelmjölk
1 msk fibersirap (agave eller honung går också)

Kokosgrädde
200 ml fet kokosmjölk
1 tsk fibersirap (eller annan flytande sötning)
Lite vaniljpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda de torra ingredienserna till muffinsen. Smält kokosoljan i micron och rör ner i de torra ingredienserna. Blanda ägg och mjölk och häll sedan ner med resterande. Låt smeten stå i 3 min, den ska vara tjock.

Klicka ut smeten i muffinsformar och grädde i ca 10-15 min eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg.

Blanda under tiden mandelmassan. Blanda mandelmjölet med mjölken+sirapen.

Kokosgrädden: häll kokosmjölken i en bunke. Du ska bara använda tjocka översta lagret, inte vattnet. Vispa sedan till en jämn fin grädde och häll sedan ner vaniljpulver och sirapen.

Toppa sedan muffinsen med en klick mandelmassa och grädde. OBS, låt muffinsen svalna innan ni klickar på grädden. Jag var visst lite för ivrig så min grädde började smälta lite *buhu* 🙈

Likes

Comments

För er som inte vet så har jag varit på tävlingsdiet det senaste halvåret, tills nu.. något jag saknat på diet är vanlig vardagsmat, pasta o köttfärssås- hur lyxigt är inte det?! Så gott och så enkelt... dock så har jag gjort det alá Sofia, vilket betyder soyafärssås och bönpasta 👌soyafärsen i sig innehåller inte så mycket protein som jag önskar så istället för vanlig pasta kör jag på bönpasta som innehåller 20,8 g protein/portion vilket är väldigt bra!
Hur som helst, här får ni receptet på min enkla, vegetariska och proteinrika köttfärssås.


INGREDIENSER 1 port

100 g soyafärs
50 g bönpasta
Ca 2 dl krossade tomater
0,5 buljongtärning
1 dl vatten
0,5 gullök
Valfri mängd champinjoner
Valfri mängd bladspenat
Salt,peppar
liten skvätt japansk soya (valfritt)

GÖR SÅHÄR:

1. Skala och hacka löken och svampen och stek tills de får en gyllenbrun färg.
2. Lägg i soyafärsen och låt steka med en liten stund.
3. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning och låt puttra på medelvärme i ca 5 minuter
4. Koka pastan enligt anvisningen
5. Lägg ner bladspenaten i köttfärssåsen och smaka sedan av med salt, peppar och soya.

Jag gillar att ösa i med basilika också men det är en smaksak. 👌
Innan servering så toppar jag med 1 msk bjäst, och för er som inte vet vad det är så är det en specialodlad jäst som innehåller massor av B-vitaminer och dessutom riktigt gott på pasta, smakar lite som parmesan 👌

Likes

Comments

Finns det något bättre än en varm skål med gröt till frukost efter träningen på morgonen? (Eller vilken annan tid på dygnet som helst för den delen). 💁🏼Här kommer ett tips på en gröt som är fullproppad med vitaminer,mineraler och antioxidanter. Spirulina är en riktig superalg som boostar kroppen med just detta, smaken i sig kan vara lite speciell men blanda man det med proteinpulver så märks det inte av. Zucchinin i gröten smakar ingenting men därimot så blir det mycket volym på gröten, alltså- mer mat för knappt inga kalorier alls. Perfekt för er som älskar mycket mat som jag 😊

INGREDIENSER

40 g havregryn
Valfri mängd Grovriven zucchini (jag tar ca 2 dl)
1 tsk spirulinapulver
30 g proteinpulver

GÖR SÅHÄR:

Grovriv zucchinin och lägg i en skål tillsammans med havregrynen. Häll i lite vatten och tillaga i micron( eller häll allt i en kastrull om du föredrar att göra gröt på spisen) rör om lite då och då.
När gröten är klar blandar du i proteinpulver och 1 tsk Spirulina.
Toppa gröten med valfria toppings. Jag toppade med mango, apelsin och frysta bär.
Energiboost när den är som bäst 😍👌

Likes

Comments

Mitt första inlägg... Jag skapade denna bloggen för att dela med mig av olika recept jag prövat fram och annat smått och gott. Så första inlägget får bli kvällens middag, och asså, utan att överdriva så var detta de godaste pannkakorna jag någonsin gjort. SÅÅÅÅÅÅ, jag måste dela med mig 😍😍

Så här kommer receptet 💁🏼

Chia och kokospannkakor

Ingredienser:
2 msk chiafrön
1 dl valfri mjölk/proteinshake( jag valde barebells milkshake)
1 krm kanel

2 ägg
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Gör såhär:

1. Blanda chiafrön med mjölken. Blanda väl och lät det dra i ca 10 min.
2. Blanda sedan ner övriga ingredienser och låt dra yttligare ca 10 min. Smeten ska vara ganska tjock och "klistrig".
3. Stek pannkakorna på medelvärme i kokosolja

Gott att toppa med vad som helst men ikväll körde jag på add icecream och bär. SÅÅÅÅ GOTT och så saftiga. Rekommenderas starkt Om jag får säga det själv.
Hoppas ni prövar och gillar det 😍

Likes

Comments