Personligt, Træning, livsstil


Her er lige et lille fif til jer der også kæmper en brag kamp med makeuppen under jeres træning.

For godt et års tid siden tog jeg en virkelig god beslutning, hvad angår mit forhold til make-up under træning. Jeg fik nemlig lavet Eyelash extensions. For dem af jer der ikke helt har styr på hvad det er, så er det kunstige hår der bliver vedhæftet din egen naturvippe. I modsætning til mascara og vippebukkeren, så skader eyelash extensions ikke din egen naturvippe (hvis de påsættes korrekt) og man kan stort set ikke mærke at man har dem på. Over tid vokser naturvippen ud og extensions vippen følger selvfølgelig med. Det betyder at jeg får fyldt op ca. hver 3. uge, med den type extensions der hedder volume vipper. Jeg startede med at få sat single vipper på de første par måneder, men besluttede herefter i samråd med min vippe dame, Sofie, at gå over til volume vipper i stedet. Når jeg løber, sveder jeg meget og jeg syntes det kan være ekstremt generende at have makeup på. Dertil er det jo heller ikke sundt for huden at blive påført for mange kemikalier. Jeg kunne jo egentlig bare lade være med at have make-up på, men jeg er ikke typen der vågner op og ligner en million. Vipperne holder til en hel del og jeg er selv overrasket over at der ikke ryger flere i løbet af de mange timers træning, jeg har om ugen. Når jeg løber udenfor og det blæser og regner, kan jeg mærke at vipperne bevæger sig, ligesom normale hår. Alligevel oplever jeg sjældent at jeg "fælder" og det samme gælder når jeg har været i gang med en svedig omgang intervaller på løbebåndet.

Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på inden du begiver dig ud i den enorme jungle af eyelash extensions.

-Lad være med at nøjes! Billigt er ikke nødvendigvis godt. Gode produkter koster og ikke at sige at de billige klinikker ikke er dygtige til at lave vipper, men deres materialer kan være af dårligere kvalitet og derfor kan de muligvis gøre det billigere. Vær opmærksom på limen der benyttes til at fastsætte vipperne. Spørg indtil mærket og om de er EU og ISO 10993-5 godkendt.

-UNDGÅ BUKETTER , som er en stor buket af eyelash extensions der placeres oven på naturvipperne. Når dine egne vipper vokser, flytter buketten med og da den er limet fast på flere af dine naturvipper, hiver den nogle af de nyere hår med. Dette skader dine egen vipper rigtig meget og når der opleves at have store huller i vipperne efter extensions, er det som oftest efter buketter.

-Er du allergisk overfor limen, vil du reagere inden for de første 24 timer. Får du en allergisk reaktion, så stik lige hovedet ned til det sted du har fået det lavet og bed dem om at tage dem af med det samme. Jeg lider selv af diverse allergier og jeg har endnu ikke haft problemer med limen.

- Start i de små. Der er ingen grund til at overgøre tingene, så er du helt ny indenfor eyelash extensions, vil jeg anbefale at starte med single vipper. på den måde sikrer du dig at overgangen fra dine egne vipper, til extensions ikke bliver for stor. Med tiden kan man altid påsætte længere og mere fyldige vipper, som jeg gjorde og det fungerede i hvert fald super fint.

Husk at pleje dine vipper. Jeg børste dem med en ren mascara børste hver dag og benytter en speciel indkøbt skum til at rense dem. Jeg benytter ikke mascara ovenpå mine extensions, da det skader dem og forkorter holdbarheden. Det er en virkelig god investering for dig der træner og især løber meget. Det er alle pengene værd og så har jeg aldrig sparret så meget på make-up. Jeg får lavet mine vipper hos Shjeph på strandboulevarden og hende kan jeg varmt anbefale. Sofie som er indehaver af Shjecph er enormt dygtig og jeg føler altid at jeg er i gode hænder. Hun guider og giver gode tips og tricks med på vejen, så man er sikret et super fint resultat.

Nedenfor kan du se et før og efter billede.

Til venstre er inden opfyldning og til højre er efter opfyldning.

Vil du vide mere om min erfaring med volume vipper, så skriv endelig.

Xo Sisse

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Personligt, Træning, Løb


I morgen åbner Fitnessdk på Nygårdsvej op for deres helt ny renoverede center og hold da op hvor er det blevet lækkert. Underetagen, som jeg benytter mig meget af, er blevet til et stort åbent lokale, med Crossfit området og boksesalen i ét. Det gør det nemmere at følge lidt med i bokseholdene og blive inspireret eller endda selv hoppe ind og deltage. Jeg forsøger selv at deltage i bokseundervisningen minimum én gang om ugen, da det er et godt supplement til cardio træningen. Dertil åbner der en helt ny og lækker løbesal, hvor der vil være løbehold flere gange om ugen.

For dem der ikke helt kan forstille sig hvordan det kommer til at være, kan man sammenligne det lidt med et spinning lokale. Der vil være sprit nye og lækre løbebånd og dertil en løbetræner, der planlægger dagens træning. Jeg har været så heldig at blive en del af teamet og kommer til at stå for morgenholdende tirsdag, torsdag og fredag fra 7:30-8:15 og jeg skal nok sørge for, at i får sved på panden. Der vil være planlagt morgen intervaller, så man med god samvittighed kan spise det så ellers forbudte stykke kage på arbejdet. Der vil blive vekslet mellem lange og korte intervaller, med forskellig intensitet og stigning. Og bare rolig, alle kan være med!

De nye løbebånd er lidt anderledes end dem man normalt kender fra Fitnessdk. jeg testede dem af allerede i fredags og de er super lækre at løbe på. Displayet er mindre, så os med lange stænger ikke slår knæene op i fronten hver gang vi hæver benene for højt. Dertil er displayet også mere overskueligt. I hver side er der mulighed for at trykke sig direkte op på en given fart eller hældning og båndet accelerere ret hurtigt. Skærmen er sparret væk, så nu er det slut med at se venner eller nyhederne under din løbetur. I hvert fald på de nye maskiner, for de gamle er selvfølgelig stadig at finde i centret. Selve båndet man løber på er mere sammenligneligt med udendørs løb og så kan man slå motoren fra, så det fungere som et speedfit løbebånd, hvor der selv sørges for fremdriften. Som i nok kan høre, så er jeg pænt imponeret over både den nye sal og de nye maskiner. jeg har brugt mange timer på forskellige slags løbebånd og dette er uden tvivl min favorit.

Jeg løber selv interval træning på løbebånd to gange om ugen og glæder mig altid til det. Det er det område i mit løb, hvor jeg oftest kan fornemme min udvikling. Intervaller er en virkelig god måde at forbedre sin form og der findes ekstremt mange forskellige måder at tilrettelægge sin intervaltræning på. Hvis man gerne vil blive en bedre og hurtigere løber, er det bare med at få implementeret intervaltræningen.

Jeg ved at det til tider kan være svært at få planlagt sin træning selv og kender man ikke så meget til interval træning, er det en virkelig god grund til at benytte sig af de helt nye løbehold.

Så hop ind på holdplanen og book jer ind på mine morgenhold, så sparker vi dagen i gang med en fest.

Xo Sisse

Likes

Comments

Personligt, Sisse Momfit, Træning


Som nybagt mor, kan det være svært at få træningen passet ind i en hverdag med en lille ny baby, der kræver en del af din opmærksomhed. Derfor har jeg gjort det til min mission at gøre træning så simpel og let tilgængelig som overhovedet muligt, så du kan fokusere på at komme tilbage i form efter endt graviditet.

Træning i hjemmet og nærtliggende omgivelser, mindsker den stressende faktor det kan være, at skulle nå sin træning. Dertil skaber hjemmetræning nogle trygge rammer, hvor du kan være sammen med dit barn og samtidig få tilrettelagt træningen med enkelte redskaber, så den passer til dig og dine mål. Du starter med hjemmetræning, hvor der tages udgangspunkt i et personligt program, som kan bides over i mindre dele og kan trænes med eller uden baby på armen. Træningen tager udgangspunkt i 60 min med mig, hvorefter dit nye træningsprogram kan bides over i 15-30 min. Jeg anbefaler som udgangspunkt at dette gøres 2-3 gange om ugen.

Jeg kender til vigtigheden i at få træningen passet ind i en til tider travl hverdag. Det giver dig velvære og overskud, som både du og dit barn får gavn af. Som jeg selv har erfaret, er det lettere at starte i de små og herefter bygge på. Derfor har jeg som udgangspunkt ikke fokus på at lægge kostplaner, men i stedet råde og vejlede til en varieret og sund kost.

Er du interesseret i at vide mere om hvem jeg er, kan du finde det her.

Husk på at energi ikke er noget man har, men noget man skaber :)

Xo Sisse

Likes

Comments

Personligt, Træning


I weekenden gik turen til Skagen. Med 10 mand og 2 dejlige unger samlet, har den stået på rigelig af hygge og ren afslapning. Med en masse god mad, vin og dessert ved hver given lejlighed, har der ikke manglet noget som helst. Og Selvom weekendens overordnede tema var afslapning og hygge, var der alligevel plads til en hurtig omgang træning lørdag formiddag. Så imens drengene gik mod stranden for at bade, hoppede tøserne og jeg i træningstøjet og kørte en ordentlig omgang HIIT træning.


For dem der ikke kender til HIIT, så står det for høj intensiv interval træning og går ud på at give den max gas i korte intervaller og dermed få pulsen godt op. Jeg valgte at lave de aktive intervaller lidt længere end normalt, da vi ikke havde så meget tid, før drengene var tilbage. Træningen bestod af 4 forskellige stationer med Intervaller af 1 min arbejde og 20 sek pause.

Her er vores HIIT trænings program:

- sjip 1 min
20 sek pause
- squat med elastik om benene 1 min
20 sek pause
- jump squats 1 min
20 sek pause
- stående ben Vip bagud og til siden med elastik 1 min
20 sek pause

Denne runde tages 4 gange i alt.

Vi sluttede af med at teame op i grupper af to personer og skiftes til at lave henholdsvis walking lunges og side lunges à 4 omgange.

Alt i alt tog det ca. 30 min og efterlod os med et par ret så ømme stænger. En god og effektiv omgang træning, jeg varmt kan anbefale til andre der også ønsker at forkorte cardioen lidt.

Xo Sisse

Likes

Comments

Personligt, Kost


I løbet af sommeren har jeg ikke holdt tilbage på hverken sukker, alkohol eller fed mad og sådan skal det også være. Men i den forbindelse begyndte min krop at sige lidt fra. Med mere væskeophobning, uren hud og søvnproblemer, besluttede jeg mig for at give kroppen en pause. Jeg havde fået anbefalet en udrensnings og faste kur af en veninde, som hun havde haft rigtig god erfaring med. Normalt spiser jeg sundt og varieret og er ikke helt vildt go til diverse kure, men jeg besluttede mig for at prøve den og det har jeg ikke fortrudt.

Kuren varer over 24 dage hvoraf de første 10 dage er nedtrapning, de næste 4 dage består af juicekur og de sidste 10 dage er optrapning. I ned - og optrapnings perioderne er der bestemte ting du skal holde dig fra bla sukker, alkohol, gluten, æg, mælkeprodukter, kød, koffein, fisk, visse grøntsager og tobak.


Da jeg har forsøgt mig på juicekur før og ved at jeg bliver dårlig af den, kørte jeg kuren lidt alternativ, nemlig kun 1 dags juicekur. Hele udrensningen minder om en vegansk diæt og jeg kan varmt anbefale det.
Allerede efter den første uge var al væsken i min krop forsvundet, jeg havde ingen sukkertrang og jeg sov bedre. Efter de 21 dage var jeg heller ikke oppustet længere, jeg havde fået mere energi og min hud var blevet så fin igen, ja selv de mørke fuger under øjnene var blevet mindre. Der var tydelige tegn på at min krop havde haft godt af afgiftningen.

Det var en meget nem og inspirerende kur at være på. Jeg spiste mig mæt hver dag, begyndte at bage brød og lærte at være lidt mere kreativ i forbindelse med mine måltider!
En kur jeg varmt kan anbefale, som gjorde min krop og energiniveau rigtig godt!

Efter udrensningskuren tænker jeg mere over hvad jeg spiser og forsøger at leve en smule mere vegansk i hverdagen. Min krop reagere tilsyneladende godt på det og mon ikke andre så også vil gøre det.

Er du interesseret i at vide mere, så skriv endelig.

Xo Sisse

Likes

Comments

Løb, Træning


Som løber kan jeg til tider have svært ved at finde ud af hvordan jeg skal gebærde mig i trafikken. Løber jeg på cykelstierne, bliver cyklisterne ofte generet af at jeg fylder og hindrer at de kan overhale hinanden. Løber jeg derimod på fortovet er jeg til gene for fodgængere og især de ældre borgere, kan virke en smule usikre, når jeg kommer løbene i fart mod dem. Men hvordan skal man egentlig forholde sig som løber. Hvad er reglerne og hvad er bare god stil?

- Som løber i trafikken bliver man betragtet som en fodgænger og skal følge samme reglement som dem. Hvis der er et fortov, skal man derfor bestræbe sig på at løbe der. Dette gælder også hvis du løber med en babyjogger. Hvis der ikke er et fortov at løbe på, kan der benyttes gangsti eller cykelsti og som sidst prioriterede, kørebanen.

- Hvis du løber på kørebanen, dvs. på en vej, hvor der ikke er fortov eller cykelsti, så skal du løbe i venstre side, imod færdselsretningen, så du kan se bilisterne, der kommer imod dig. På den måde stiller du også din egen sikkerhed bedst.

- Og hvad så med cykelstien? Man skal som udgangspunkt prøve at lade være med at løbe på cykelstien, med mindre der hverken er fortov eller gangsti at løbe på. HVIS der ikke er en anden mulighed, må du som løber ikke være til gene for cyklisterne.

- Er man flere der løber sammen, er det bedste at løbe på række og lade være med at brede sig ud på vejene. Det er god stil at vise hensyn til de andre i trafikken, vi ved jo alle hvor irriterende cykelrytterne er om sommeren, når de fylder en halv vejbane!

- Som løber skal du forholde dig som var du fodgænger. Når det kommer til at krydse veje, skal du så vidt muligt, benytte dig af forgængerfeltet.

- Løbes der når det er mørkt skal man sørge for at have lys på, så man kan ses. Løbes der i en gruppe på cykelsti eller på kørebanen, skal der bæres en hvid eller gul lygte i front af gruppen og en rød lygte bagtil. Reglerne er for løbere, de samme som for cyklister.

- Se om du kan løbe i samme retning som cyklisterne, også selvom du løber på fortovet. Bilister orientere sig jo som hovedregel efter cyklister og der er derfor større sandsynlighed for at du bliver set, end hvis du kommer fræsende fra den forkerte retning.

- Tænk dig om når du løber i trafikken. Signalér tydeligt og prøv at være et par skridt foran. Vær opmærksom på sideveje eller kryds, samt gult lys. Når jeg løber i trafikken, tænker jeg som udgangspunkt, at jeg ikke kan være sikker på, om de andre har set mig. På den måde er jeg altid super opmærksom og sikrer bedst muligt, at jeg ikke ender som kølerfigur. Når alt dette så er på plads, så huske at nyd din tur. Kig op og nyd udsigten, ta nogle dybe indåndinger og sug den friske luft ind.

God tur!

Xo Sisse

Likes

Comments

Løb

Mangler du inspiration til din intervaltræning, så har jeg her et virkelig effektivt program.
Jeg benytter det selv på løbebåndet, men har du en trackbane eller en længere lige distance til rådighed, kan det også sagtens bruges! Jeg er mest tilhænger af at gøre det indendørs, men jeg vil faktisk anbefale at gøre det under åben himmel. På den måde får du masser af frisk luft og så bliver du ikke "hjulpet" i din fremgang, som man gør på et løbebånd.

Og her kommer dræber intervallerne så:

- 2 km opvarmning i roligt tempo.
- 2 X 800 M sprint, med 100 M rolig gang imellem.
- 3 X 600 M sprint, med 100 M rolig gang imellem.
- 4 X 400 M sprint, men 100 M rolig gang imellem.
- 10 X 100 M sprint, med 50 M rolig gang imellem.
- 500-1000 M nedkøling i roligt tempo.

Husk at sprint intervallerne er ment som inspiration. Bliver der for mange af dem eller bliver de for lange, så justér til efter dig niveau. Jeg kan personligt godt selv lide når der virkelig løbes til og at man kan mærke det i benene dagen efter. 


God fornøjelse!

Xo Sisse
  • Løb

Likes

Comments

Sisse Momfit, Træning

I forbindelse med at maven vokser under graviditet, strækker bindevævet i de yderste lag af mavemusklerne sig. For at gøre plads til barnet deler mavemusklerne sig, hvilket er en naturlig del af graviditeten. Dette kaldes på latin ”rectus diastase” og betyder lige opdeling. Det vigtigt at man efter fødsel er opmærksom på at få trænet sine mavemuskler på plads igen. Rectus diastase er ikke kun et fænomen der forekommer hos gravide, men også hos almindelige personer, høje og lave, tykke som tynde. Dog er det kun under graviditet, at delte mavemuskler skal accepteres og ses som en naturlig ting. Er man ikke opmærksom på at få genoptrænet sine mavemuskler efter fødsel, kan man få gener af det senere i livet. Nogle af disse kan være kroniske lændesmerter, et ustabilt bækken, fordøjelsesbesvær, tarmbesvær, stress inkontinens samt forskellige former for brok, oftest navlebrok.

Og hvordan ved man så om de er delte? Du starter med at ligge dig fladt på ryggen med benene i 90 grader. Kig op i loftet og løft overkroppen som hvis du skulle lave en mavebøjning. Når du er kommet ca. halvvejs op, kan man se, eller mærke, en kløft eller mellemrum midt på maven, hvor mavemusklerne ikke længere støder sammen. Jo bredere denne er, jo længere fra hinanden ligger musklerne. Notér hvor mange fingerspidser du kan have imellem. På den måde kan du holde øje med om de samler sig med tiden. Når jeg har startet træningsforløb op med de nybagte mødre, sørger jeg altid for at have en hel session med maveøvelser, så man sikrer sig at de får samlet deres mavemuskler igen.

Her er nogle af mine favorit øvelser:

- Bækkenløft

Lig på ryggen med benene bøjede i 90 grader. Armene skal ligge ned langs kroppen. Spænd i mavemusklerne og forestil dig at du suger halebenet op under dig, mens du løfter bagdelen et par centimeter fra gulvet. Hold den i et par sekunder og kom tilbage til start. Gentag øvelsen 12-15 gange.

- Single leg heel slide

Lig på ryggen med benene bøjede i 90 grader. Armene skal ligge ned langs kroppen. Start med at strække det ene ben langs gulvet. Hælen skal hele tiden glide på gulvet. når benet er strakt helt ud, føres det på samme måde tilbage til 90 grader. Gentag øvelsen 12-15 gange på hvert ben.

- Pelvic tilt

Lig på ryggen, med benene bøjede i 90 grader. Placér lillefingrene på din hofte og tommelfingene på nederste ribbenskant i henholdsvis hver sin side. Sug så navlen ned mod gulvet samtidig med at der spændes i mavemusklerne som gjaldt det dit liv. Forstil dig at du har en snor i navlen, der trækkes ind mod rygsøjlen. Hele rygsøjlen skal hvile i gulvet, ikke noget med at svaje i ryggen. Hold den i 10 sek og slap herefter af. Gentag øvelsen 10 gange.

Når det kommer til delte mavemuskler, er der bestemte øvelser man skal undgå at lave i starten. Øvelser der indebærer eller minder om Planken, traditionelle mavebøjninger samt de skrå mavebøjninger skal man vente med, til mellemrummet mellem mavemusklerne har samlet sig. Det samme gælder tung vægt. Er du vant til træne dine mavemuskler, samler de sig nok også hurtigt, men vær opmærksom og tænk dig om, inden du går løs i træningen.

God fornøjelse

Xo Sisse

Likes

Comments

Personligt

Mit navn er Sisse og jeg er uddannet Sygeplejerske og snart også personlig træner. Dertil er jeg løbetræner hos Fitnessdk på Nygårdsvej og står bag ”sissemomfit”, som er personlig træning i eget hjem, for nybagte mødre.

Jeg blev færdig som Sygeplejerske i sommeren 2014 og startede min karriere i det akutte speciale, med tanken om, at jeg nu skulle ud og gøre en forskel. Hver dag var forskellig og jeg lærte enormt meget på ekstremt kort tid. Dog var frustrationerne over de meget få ressourcer store og det var som om at der manglede noget. Efter nogle år besluttede jeg mit for at prøve kræfter indenfor et nyt område. Jeg startede på en lukket psykiatrisk afdeling, med tanken om at her måtte jeg kunne give lidt mere af mig selv og arbejde med mennesket bag sygdommen. Der gik ikke lang tid før der igen manglede noget. Det gik op for mig at jeg måske skulle gå en helt anden vej med min uddannelse og benytte mig af min passion for træning og løb. Jeg har længe haft en tanke om at kombinere min uddannelse med træning og sundhed og derfor besluttet mig for at uddanne mig til personlig træner. På den måde kan jeg benytte mig af min faglige viden og pædagogiske og psykologiske færdigheder, jeg har fået med i rygsækken fra mine år som sygeplejerske. Med det bedste fra begge verdener, kan det umuligt gå helt galt.

Min interesse for løb må stamme helt tilbage fra de tidlige teenage år, hvor jeg startede til håndbold. Eller det vil sige at jeg i de 7 år det stod på, var stor tilhænger af at gemme mig på toilettet, når der skulle varmes op udenfor. Jeg var ikke vild med de ”lange” opvarmnings ture, men nød til gengæld de hurtige sprint, der blev lavet på banen. Jeg er vokset op i et hjem, hvor sport og aktiviteter altid har fyldt meget. Mine forældre var altid aktive, når det gjaldt fritidsaktiviteterne. Ja min far har sågar været træner for både min bror og jeg. Da jeg flyttede til København som 19 årig måtte jeg sige farvel til håndbolden og meldte mig i stedet ind hos Fitnessdk og her har jeg været lige siden.

I dag løber jeg både korte og lange distancer, dyrker yoga, boksning og let styrketræning som understøtter mit løb. Jeg løb mit første Marathon i København 2017, som var en vild oplevelse. Jeg har tilbagelagt flere halv Marathons og må indrømme at den distance nok behager mig bedst. Jeg går meget op i at træning skal være sjov og udfordrende. Der er ikke noget ved at træne op til et halv eller hel Marathon, hvis processen er et helvede. Så kan man være sikker på at det så også var sidste gang, man gjorde det.

Jeg træner selv 10-15 timer og tilbagelægger 75+ km om ugen. Med så meget træning er det vigtigt at passe på sin krop og lytte godt efter, så man undgår skader. Med de mange timer jeg har skudt i sport og sundhed, vil jeg med min blog forsøge at formidle min viden videre til jer. Jeg håber det kan bruges og at i vil læse med.

God fornøjelse 😊

Xo Sisse

Likes

Comments