Har du læst part 1 af min serie om min livsstilsændring? Ellers læs det her!

Mit andet indlæg her i serien om min livsstilsændring handler om Lifesum - LifeSum har hjulpet mig med at finde ud af hvilke fødevarer der var gode for at sikre en mæthedsgaranti - samt så jeg kunne holde øje med hvor meget jeg indtog i løbet af en dag.

Lifesum er så smart - du kan vælge hvilken livsstil du ønsker - der er både 5:2 kuren, LCHF, standard mv. Du vælger helt selv! Noget af det kræver dog premium abonnement - men det har jeg ikke haft behov for i de fem år jeg har brugt det.
Det fungerer på den måde, at du vejer maden af, skriver det ind også regner den de forskellige kalorier og næringsholdet sammen. Hvis der er en fødevarer som eksempelvis ikke er i deres system, kan man blot kigge på næringsindholdet på den enkelte varer og selv tilføje den! SMART!

LifeSum beregner hvad du skal indtage af kalorier alt efter vægt, højde og aktivitetsniveau. Og det er min guideline jeg stadig gør brug af i dag! Dog skal det siges, at man jo sagtens kan ændre sine spisevaner, eller livsstil uden at veje og tracke sine kalorier! Det er blot hvad der fungerer godt for mig!
Og der er selvfølgelig dage hvor jeg ikke tracker mine kcal eller tænker på hvad der er i den gulerod eller det stykke slik jeg spiser - selvom det sker sjældent!

Det er ingen hemmelighed at jeg stadig bruger LifeSum den dag i dag - da jeg stadig er utrolig glad for at tracke min mad, samt holde øje med at jeg får nok kulhydrat, protein samt fedt.

Indlægget er ikke sponsoreret - men blot for at give Jer et indblik i hvordan jeg har fået det til at fungerer for mig! Måske er der en hel anden måde der fungerer bedst for dig!


/Healthyliivingdk

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Som jeg har lovet på min Instagram - så har jeg den seneste tid arbejdet på denne serie - en serie om min livsstilsændring. Læg venligst mærke til ordvalget - jeg kunne sagtens have kaldt det for vægttabsrejse - men sandheden er, at det ikke skal ses som et vægttab - men i stedet en livsstilsændring, som skal følge dig - følge dig hver dag - og lave ændringer som er god for både krop, sind og helbred. Serien kommer til at være delt op i tre dele - så jeg kan fokuserer på den enkelte hver gang!

Part 1 her i serien kommer til at handle om motivation - for det er klart, at uanset om vi snakker vægttab, vægtøgning, muskelopbygning - you name it - så kræver det motivation. Motivation for at holde gejsten oppe samt bibeholde lysten til at fortsætte. Motivation er dog forskelligt for os alle - uanset hvem vi er - så bliver motivation en subjektiv faktor - som vi hver især skal arbejde med at finde frem til.

Som udgangspunkt var det motivationen for at blive bedre - ikke blive en anden - nej, blot en forbedret udgave med mig selv! En motivation der har fulgt mig lige siden min livsstilsændring begyndte i januar 2013. Jeg havde taget en beslutning - en selvstændig beslutning om at pr. 2 januar 2013, skulle jeg arbejde mod at blive en bedre version og udgave af mig selv.

Netop den dag har været banebrydende for mig - og jeg er mig selv evig taknemmelig for at jeg traf denne beslutning - det valg der har været med til at gøre mig til den jeg er i dag. Jeg ved det kan lyde kliché agtigt - men det er sandt! Jeg ville aldrig være nået så langt som jeg er den dag i dag!

Derfor er motivation nøglen til at opnå successen - og det er sådan set også hvis vi snakker i forhold til job, succes i livet, livsstilsændring - for mig er motivation det altafgørende!

Jeg håber I vil læse med i part 2 - som kommer til at handle om kalorietælling, LifeSum og hvordan jeg har brugt denne til at følge min drøm om et varigt vægttab.

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Jeg har i forbindelse med mit virke som opskriftsudvikler hos Castus lavet disse lækre sundere snurrer.
Opskriften lyder følgende:

Antal
12 stk.

Ingredienser
Dej

  • 2 dl vand
  • 2 dl skummet mælk
  • 200 g rugmel
  • 250 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 20 g flydende becel

Fyld

  • 7 små GrineBidder (juleedition)
  • 3 frugtstænger nøddemix
  • 2 stykker frugtpålæg figen
  • 0,5 dl skummet mælk
  • 1 tsk. flydende becel
  • 2 spsk. sukrin melis (gem den ene spsk til at drysse på snurrerne inden de sættes i ovnen)

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175grader varmluft.
  • Bland mel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt vand, mælk, æg og becel.
  • Ælt dejen sammen på et meldrysset bord.
  • Lav fyldet til snurrerne ved at hælde alle ingredienserne sammen i en blender - hvorefter dette blendes sammen til en sammenhængende masse.
  • Rul dejen ud på bordet til en rektangel – smør fyldet på og fold en tredjedel af dejen ind over, og bagefter den anden tredjedel foldes også ind over.
  • Rul dejen en anelse tyndere. Skær i tynde strimler, tvist dejen og form snurrerne.
  • Placer på bageplade beklædt med bagepapir, pensl med lidt sammenpisket æg og drys med det sidste sukrin melis.

Opskriften kan i også finde ved at følge linket her .

​Sponsoreret

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Hermed en lækker opskrift på havregrynskager med mousse af avocado og chokolade!
Opskriften giver 7 små sammenlagt kager - altså 14 stk når du bager dem.

Ingredienser

Kager:
- 2 modne bananer
- 5 skiver Castus frugtrulle figen
- 150 gram finvalsede havregryn

Mousse:
- 2 små avocadoer
- 2 spsk fedtfattig kakaopulver (jeg brugte den fra urtekram)
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk agave sirup

Fremgangsmåde

Mos bananer og frugtpålæg sammen tilsæt dernæst havregrynene og rør
rundt til en samlet masse. Rul dejen ud mellem to plastik poser og
stik en passende cirkel ud - jeg brugte et lille vandglas. Placer på
en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30
minutter ved 175 grader varmluft til de har taget farve.
Imellem tiden blendes avocado, sirup, vanilje og kakao sammen til en
samlet masse.

Når kagerne er bagt færdige, og disse har kølet af smøres et lag mouse
på den ene halvdel og den anden ligges ovenpå.
Top eventuelt med lidt smeltet chokolade - eller som jeg har gjort med
lidt hasselnøddecreme fra Barebells.


INDLÆGGET ER SPONSORERET 

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Risalamande - også i en sund version - ja jeg er fan!
Som I så på min Instagram Healthyliivingdk igår aftes lavede jeg denne lækre omgang som dessert! Og her er opskriften 😋😋.

1 pers.
- 1 vaniljestang
- 2 tsk sukrin
- 115gram hytteost (jeg brugte den fra Cheasy)
- 170gram vaniljeskyr (jeg brugte den fra Cheasy)
- 12gram mandler (hakket fint)
- 100gram sukkerfri blåbær marmelade

Fremgangsmåde
Skrab vaniljekornene ud og vend dem med sukrinen. Bland hytteost, skyr, vaniljeblandingen og mandler sammen. Stil på køl og lad det trække i minimum 15minutter.

Server og top med sukkerfri marmelade eller en lækker bærsymfoni👌🏻.

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Så er der nyt indlæg mes madpakkeinspiration! Denne gang er det grønne broccoli frikadeller🍀.
Perfekt til frokosten eller til en god salat om aftenen!

Opskriften er udviklet med inspiration af Pernille Thyrring - følg hende på Instagram ​HER 😋

Broccoli frikadeller
- 250gram frisk broccoli
- 20gram havregryn
- 1 æg
- 60gram past æggehvide
- 15gram FiberHusk (den gule)
- salt

Fremgangsmåde
Blend broccolien sammen med havregryn, æg og æggehvide. Rør dejen op med FiberHusk og salt - og lad den trække i ca 5 minutter.
Steg frikadellerne ved middel varme til de er gyldne.

Servér!

/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Som mange af Jer så på min Instagram Healthyliivingdk, tidligere i dag har jeg forsøgt mig med hvidkålspandekager med salatost😋.
Opskriften skal I bestemt ikke snydes for - for disse små banditter er super ideelle til både madpakken eller aftensmaden🌱.

8 små pandekager
- 170 gram hvidkål
- 40 gram salatost (jeg brugte Cheasy salatost 3%kr
- 40 gram skyr natural
- 1 æg
- 20 gram FiberHusk (den gule karton)
- salt

Fremgangsmåde
Blend hvidkålen i en stavblender og tilsæt salatosten og skyren. Slå ægget ud i og rør godt rundt. Tilsæt FiberHusk og salt efter smag.
Steg på en pande med lidt olie ved middel varme til de har taget farve på begge sider!

Velbekomme!

/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Flere af Jer har på min Instagram Healthyliivingdk, spurgt til hvordan jeg laver mine hjemmesyltede sukkerfri rødløg - derfor får I nu opskriften! Ganske simpel og så smager de skønt ovenpå salat, til tapas og ja generelt giver de et frisk og syrligt pust!

Et lille/mellem sylteglas
- 4 dl lagereddike
- 2 dl sukrin melis
- 1 dl vand
- 6 rødløg - mellemstørrelse

Fremgangsmåde:
Hæld eddike, sukrin og vand i en gryde. Varm blandingen op til sukrin'en er rørt godt ud i eddiken og vandet.
Imens skæres løgene i tynde skiver og lægges i sylteglasset.
Lad eddiken, sukrin og vand køle let af inden blandingen hældes over løgene.
Stil på køl natten over for bedste effekt😋.

Velbekomme!

/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Så siger kalenderen snart 1 september. Dette betyder for mit vedkommende, at min lange sommerferie fra Universitetet snart er slut - og madpakkelivet for alvor starter igen!

Derfor vil jeg løbende poste en række madpakketip, som er nemme at forberede og lige snuppe med på farten - hvad enten det er skole, arbejde eller en picnic i sensommerens solstråler!

Mit første tip er mine hjemmelavet æggemuffins - super nemme, lækre og velsmagende!

Disse er fyldt med snittet hvidkål, edamanmebønner, kalkun bacon samt lidt tomater. Det er egentlig ganske simpelt blot et æg slået ud, tilsat salt og peber, samt lidt tomat, stegt kalkunbacon, snittet hvidkål og bønner. Man kan selvfølgelig fylde det i man nu lyster - eventuelt en lækker spicy spegepølse, noget rød peber, pølse eller lignende.

God dag!


/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments