Hermed en lækker opskrift på havregrynskager med mousse af avocado og chokolade!
Opskriften giver 7 små sammenlagt kager - altså 14 stk når du bager dem.

Ingredienser

Kager:
- 2 modne bananer
- 5 skiver Castus frugtrulle figen
- 150 gram finvalsede havregryn

Mousse:
- 2 små avocadoer
- 2 spsk fedtfattig kakaopulver (jeg brugte den fra urtekram)
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk agave sirup

Fremgangsmåde

Mos bananer og frugtpålæg sammen tilsæt dernæst havregrynene og rør
rundt til en samlet masse. Rul dejen ud mellem to plastik poser og
stik en passende cirkel ud - jeg brugte et lille vandglas. Placer på
en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30
minutter ved 175 grader varmluft til de har taget farve.
Imellem tiden blendes avocado, sirup, vanilje og kakao sammen til en
samlet masse.

Når kagerne er bagt færdige, og disse har kølet af smøres et lag mouse
på den ene halvdel og den anden ligges ovenpå.
Top eventuelt med lidt smeltet chokolade - eller som jeg har gjort med
lidt hasselnøddecreme fra Barebells.


INDLÆGGET ER SPONSORERET 

/Healthyliivingdk

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Risalamande - også i en sund version - ja jeg er fan!
Som I så på min Instagram Healthyliivingdk igår aftes lavede jeg denne lækre omgang som dessert! Og her er opskriften 😋😋.

1 pers.
- 1 vaniljestang
- 2 tsk sukrin
- 115gram hytteost (jeg brugte den fra Cheasy)
- 170gram vaniljeskyr (jeg brugte den fra Cheasy)
- 12gram mandler (hakket fint)
- 100gram sukkerfri blåbær marmelade

Fremgangsmåde
Skrab vaniljekornene ud og vend dem med sukrinen. Bland hytteost, skyr, vaniljeblandingen og mandler sammen. Stil på køl og lad det trække i minimum 15minutter.

Server og top med sukkerfri marmelade eller en lækker bærsymfoni👌🏻.

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Så er der nyt indlæg mes madpakkeinspiration! Denne gang er det grønne broccoli frikadeller🍀.
Perfekt til frokosten eller til en god salat om aftenen!

Opskriften er udviklet med inspiration af Pernille Thyrring - følg hende på Instagram ​HER 😋

Broccoli frikadeller
- 250gram frisk broccoli
- 20gram havregryn
- 1 æg
- 60gram past æggehvide
- 15gram FiberHusk (den gule)
- salt

Fremgangsmåde
Blend broccolien sammen med havregryn, æg og æggehvide. Rør dejen op med FiberHusk og salt - og lad den trække i ca 5 minutter.
Steg frikadellerne ved middel varme til de er gyldne.

Servér!

/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Som mange af Jer så på min Instagram Healthyliivingdk, tidligere i dag har jeg forsøgt mig med hvidkålspandekager med salatost😋.
Opskriften skal I bestemt ikke snydes for - for disse små banditter er super ideelle til både madpakken eller aftensmaden🌱.

8 små pandekager
- 170 gram hvidkål
- 40 gram salatost (jeg brugte Cheasy salatost 3%kr
- 40 gram skyr natural
- 1 æg
- 20 gram FiberHusk (den gule karton)
- salt

Fremgangsmåde
Blend hvidkålen i en stavblender og tilsæt salatosten og skyren. Slå ægget ud i og rør godt rundt. Tilsæt FiberHusk og salt efter smag.
Steg på en pande med lidt olie ved middel varme til de har taget farve på begge sider!

Velbekomme!

/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Flere af Jer har på min Instagram Healthyliivingdk, spurgt til hvordan jeg laver mine hjemmesyltede sukkerfri rødløg - derfor får I nu opskriften! Ganske simpel og så smager de skønt ovenpå salat, til tapas og ja generelt giver de et frisk og syrligt pust!

Et lille/mellem sylteglas
- 4 dl lagereddike
- 2 dl sukrin melis
- 1 dl vand
- 6 rødløg - mellemstørrelse

Fremgangsmåde:
Hæld eddike, sukrin og vand i en gryde. Varm blandingen op til sukrin'en er rørt godt ud i eddiken og vandet.
Imens skæres løgene i tynde skiver og lægges i sylteglasset.
Lad eddiken, sukrin og vand køle let af inden blandingen hældes over løgene.
Stil på køl natten over for bedste effekt😋.

Velbekomme!

/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Så siger kalenderen snart 1 september. Dette betyder for mit vedkommende, at min lange sommerferie fra Universitetet snart er slut - og madpakkelivet for alvor starter igen!

Derfor vil jeg løbende poste en række madpakketip, som er nemme at forberede og lige snuppe med på farten - hvad enten det er skole, arbejde eller en picnic i sensommerens solstråler!

Mit første tip er mine hjemmelavet æggemuffins - super nemme, lækre og velsmagende!

Disse er fyldt med snittet hvidkål, edamanmebønner, kalkun bacon samt lidt tomater. Det er egentlig ganske simpelt blot et æg slået ud, tilsat salt og peber, samt lidt tomat, stegt kalkunbacon, snittet hvidkål og bønner. Man kan selvfølgelig fylde det i man nu lyster - eventuelt en lækker spicy spegepølse, noget rød peber, pølse eller lignende.

God dag!


/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Okaaaay .... jeg har fundet en ny favorit ret! Og det er fyldt butternut squash! Så nemt, sundt og ikke mindst en fryd for smagsløgene!

Så her er opskriften!

1 pers.

- halv butternutsquash

- 80gram hakket kyllingekød (jeg bruger kyllingekød med maks 5%)

- 15gram løg eller 5 gram hvidløg

- 80gram edamanmebønner

- 60gram gul peber

- 100gram squash

- 30gram ketchup

- 1 dl Pepsi Max

- 40gram salatost (jeg bruger Cheasy 3% salatost)

Fremgangsmåde:

Smør butternut squash med lidt olie og drys med salt. Placér denne i midten af ovnen ved 220grader almindelig ovn i 30-40 minutter til den er blødere. Jeg kan godt selv lide at den har lidt bid i midten - prøv og stik en skarp kniv ned i og mærk efter. Imens brunes kyllingekødet og krydres godt med krydderier. Efterfølgende tilsættes gul peber og squash. Når dette er rørt godt sammen tilsættes ketchup og den gule peber samt squash. Når ketchuppen er rørt godt ud, så tilsættes Pepsi Max imens kødet og grøntsagerne koger godt ind med Pepsi Maxen.

Når kødet er færdigt vendes dette med de kogte edamanmebønner og fyldes i den ovnbagte butternut squash. Slutteligt toppes der med salatost på toppen!

Velbekomme!


/Healthyliivingdk


/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Som flere af Jer der følger mig på Instagram - så har I nok bemærket at jeg elsker skyrfluff.

Så derfor skal I ikke snydes for opskriften - så den kommer her!

Skyrfluff
1 pers.

- 60 gram past æggehvide

- 10 gram sukrin melis

- 60 gram vaniljeskyr (alle smagsvarianter kan bruges her)

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive, imens der tilsættes sukrin melis under piskningen. Vend de stive æggehvider sammen med skyren - servér til eksempelvis mine bananvafler - find opskriften her.

God fornøjelse!

/Healthyliivingdk


/Healthyliivingdk

Likes

Comments

Flere af Jer har efterspurgt opskriften på min hjemmelavet chili con carne - så her er den🙌🏻.

Hjemmelavet chili con carne
6-7 pers
- 800 gram hakket kyllingefars 2-6%
- 2 dåser chili beans (jeg bruger dem fra Bonduelle)
- 3 snack-peber
- 250gram cherrytomater
- chili, salt, peber og paprika efter behov

Start med at brune kyllingefars sammen med krydderier. Når kødet er stegt tilsættes peber og tomater - lad dette simre et kort øjeblik. Tilsæt dernæst chili beans og lad det små koge.

Server med ris, revne gulerødder eller bønnefritter😋.

/Healthyliivingdk

/Healthyliivingdk

Likes

Comments