Header

I går lagde vi blomkålpizza etter løpeturen. Utrolig spennende faktisk, jeg hadde ingen anelse om hvordan det kom til å smake. Men vet dere, det var veldig godt, og om jeg ikke viste at hovedingrediensen var blomkål kunne jeg aldri tippet at det var det. Jeg tror kanskje det har mye med toppingen å gjøre, for vi sparte ikke på det for å si det sånn.

Du trenger (1 stor pizza, 3 porsjoner)

Pizzabunn:
1 stort blomkålhode
2 egg
3 ss mel
Salt og pepper

Topping:
Grønn pesto
Hvitløkskrydder
Tomat
Sopp
Rødløk
Skinke
Oliven
Ost

Slik gjør du:

Kok opp blomkålen til den er gjennomkokt og tøm av vannet. Mos blomkålen i en bolle med en gaffel og tilsett egg, mel og krydder. Hel blandingen over på et bakepapir og spre den så jevnt som mulig utover. La den stekes på 250 grader varmluft i 15-20 min. Den skal bli litt gylden brun. Jo lengre man steker den, jo sprøere blir den, men pass på så den ikke blir svidd.

Når du mener den er klar til å få på fyllet tar du den ut av ovnen. Vi brukte pesto og hvitløk nederst, så fordelte vi resten av ingrediensene jevnt utover pizzaen. Vi toppet det hele med ost, og lot pizzaen steke til osten ble smeltet.

Ser den ikke god ut? Vi toppet med aoli og ruccola. Man kan også lage sin egen dressing med kesam, hvitløk og forskjellig krydder. NYYT!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 239 lesere

Likes

Comments

God lørdag morgen alle sammen. I går bakte jeg muffins med bær og hvit sjokolade. Mhhhh, nam så gode som de ble!!. Jeg må jo dele oppskriften med dere slik at dere har mulighet til å bake de om dere vil. De passer perfekt til kaffekosen, eller til kveldskos.

Oppskrift (8 stk)

2 egg
2 ss sukrin melis
2,5 dl grovmel
1 dl melk
1 scoop vaniljeprotein eller stevia med vaniljesmak
Hvit sjokolade
Bringebær/blåbær

​Fremgangsmåte

​Pisk egg og sukrin til eggedosis. Hel så over resten av ingrediensene og rør med en skje til du får en jevn og fin røre. Hakk så hvit sjokolade og ta det i røra Jeg delte røra i to boller slik at jeg kunne ha bringebær i den ene og blåbær i den andre. Fordel så røren i muffinsformer er stek på 180 grader i 20 minutter. 

Likes

Comments

Jeg hadde aldri trodd at JEG skulle spise blomkålkaker til middag. I det siste har jeg prøvd litt forskjellige vegetarianske retter, og det er veldig gøy. I tillegg smaker det utrolig godt, og jeg blir mett. Jeg blir nok aldri en vegetarianer, men det er gøy å utvide horisonten og prøve nye ting. Men, over til oppskriften

Du trenger (2 porsjoner)

500g blomkål
1 dl valgfritt mel
2 dl melk

1 egg
Salt og pepper

Slik gjør du:

Kok opp blomkålen til den er godt kokt opp. Hell av vannet og mos blomkålene med en gaffel i en bakebolle. Tilsett så resten av ingrediensen og rør til en ganske flyende røre. Bruk en øse og stek de som små pannekaker i en stekepanne. Jeg serverte de med søtpotet, en god salat og grønn pesto. 

NYYT! 

Likes

Comments

I kveld ble det en ny vri på mine faste pannekaker. Siden vi hadde utallig mange epler her hjemme ble det eplepannekaker til kveldsmat. Disse har jeg aldri laget før, men de ble veldig gode, så de kommer inn på favorittlisten.

Du trenger(4 stk)

40g fullkornshvetemel
2 ss cottage cheese
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 egg
1 eple

Rasp eple, bland alle ingrediensene og stek de på middels varme.

​Jeg brukte totalt 5 min på å lage disse herlighetene. Jeg spiste de uten pålegg siden de smakte veldig godt sånn som de var. 

  • 704 lesere

Likes

Comments

I går sto kyllingsalat på menyen og jeg bakte grove rundstykker til. Jeg tok oppskriften på frihånd, til tross for det ble de veldig gode, og de falt i smak hos alle oss her!

Oppskrift
Grovmel/ speltmelt
Melk/vann
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
1/2 boks cottage cheese
3 ss naturell yoghurt

Bland alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Jeg brukte ikke noe mål på mel og melken, så her må man bare prøve seg frem. Deigen skal være ganske fast før man ruller ut rundstykkene med hendene. Stek de i 15-20 minutter midt i ovnen på 175 grader. Følg med underveis!

Likes

Comments

Jeg har innført en kjøttfri dag i uken, og i dag prøvde jeg meg på falafel for første gang. Fy søren så godt som det var, jeg hadde aldri trodd at det skulle smake så godt. Så alle sammen, prøv ut oppskriften!

Oppskrift (5 burgere)
2 bokser med kikerter på boks
1/2 rødløk
4 fedd hvitløk
Chilikrydder, salt, pepper og basillikum

Til servering
Brød/polarbrød
Salat, tomat, agurk, rødløk, paprika
Dressing av kesam, salt, pepper og hvitløkskrydder


Slik gjør du:
Hell av vesken av kikertene og skyll de i vann. La alt vannet renne av før du kjører de i en foodmikser. Bland inn finhakket rødløk, hvitløk og krydder. Form røren til burgere og stek de på middels varme til de har en gylden skorpe på begge sider. Det kan ta litt tid, så vær tålmodig.

​Håper de faller i smak hos deg også! 

Likes

Comments

Dagens middag er ovnsstekt laks med mye gode grønnsaker til. Sunn mat er absolutt ikke kjedelig, bare se her!!

Du trenger:

2 laksebiter
Matolje
1 fedd hvitløk
Hvitløkskrydder og chilikrydder
Rødløk
Squash, gulerot. brokkoli, paprika
Ris

Slik gjør du:

Smør foliebite inn i olje, strø så over krydder og legg laksebiten over. Dekk laksebiten med hviløk og rødløk, før du legger grønnsakene over. Brett sammen folien og legg den i stekeovnen. Stekes i 30 min på 200 grader. Til tilbehør hadde jeg hvit ris.

​Raskt. enkelt, sunt og godt! 

Likes

Comments

Denne pastasausen smaker mye bedre enn den du kjøper ferdiglaget i butikken. OG den er dobbelt så næringsrik, som jeg synes er kjempe viktig.

Du trenger

400g kjøttdeig
100g pasta
2 tomater
1 boks hakkende tomater
2 fedd hvitløk
1/2 rødløk
2 store gulerøtter
Basillikumblader
Salt og pepper

Stek kjøttet sammen med løk, gulrøttene og basillikum, dette gir en god smak på kjøttet. I mens dette stekes kan du koke opp pasta i en kjele. Held så resten av ingrediensene til kjøttsausen ned i pannen og la det putre på lav varme i 10 minutter. Til slutt blander du inn pastaen i kjøttsausen.

​NYYT! 

Likes

Comments

Søtpotetlomper er desidert en av mine favoritter!! Disse MÅ dere prøve, de smaker helt magisk.

Oppskrift

1 stor søtpotet
2 egg
Grov mel til riktig konsistens

Start med å skrell poteten og kutt den i små biter. Kok de små bitene på en tallerken i mikrobølgeovnene i ca. 8 minutter. De skal bli så myke at man kan klemme de flate med en gaffel. Når poteten er klemt flat kan du ta den over i en bakebolle, la den avkjøle seg. også røre inn eggene og melet. Søtpoteten er ganske klissete så mye mel må til for at deigen skal holde seg sammen. Når deigen har en fin konsistens former du små lomper med hendene og legger de på et bakebrett. De skal stekes på 225 grader i 10-12 minutter.

​Lykke til! Del gjerne bilde på instagram om du lager de <3 

Likes

Comments

Jeg er vikar på en barneskole her i byen, og på onsdag og torsdag hadde jeg mat og helse sammen med 7-klasse. Vi bakte grove scones som ble utrolig gode, så gode at jeg har bakt de her hjemme også. Dette er en enkel oppskrift, og alle har mest sannsynlig alle ingrediensene hjemme.

Oppskrift

5 dl grovt mel
5 dl spelt mel
100 g smør
1 ts salt
4 ts bakepulver
4 dl melk
2 ss linfrø/sesamfrø

Fremgangsmåte

Skru ovnen på 225 grader. Bland melet i en bolle og kna inn smøret med fingrene. Når smøret er oppløst kan du blande inn resten av ingrediensene. Det er lurt å kne deigen på kjøkkenbenken etterhvert. Rull deigen til en pølse, del deigen i 4 like store deler og rull til boller. Klem bollene flate på et bakepapir og del dem opp i fire like store deler. Pensle de med litt melk og stør frø over. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter.

Vi nøt de til frokosten i dag, med eggerøre og mye annet godt pålegg!

Likes

Comments