Header

Når man sitter hjemme og leser til eksamen hele dagen blir man rastløst. Alle baker julekaker for tiden og jeg lengter bare mer og mer etter jul. I dag tok jeg meg derfor en bakepause fra eksamenslesingen. Disse kakene ble jeg inspirert av fra en av mine instagramvenner (@iselinnitter) . Det er alltid like gøy å prøve ut oppskriftene til andre, iallefall når de blir så vellykket!

Du trenger (6 stk)

2 egg
120 g mager kesam
50 g havremel
50 g speltmel
50 g fibra fullkornsmel
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts sukrin gold
2 ts bakepulver
0,5 dl melk
4 ruter 70% sjokolade

Slik gjør du:

Bland sammen egg og mager kesam. Tilsett så tørrvarene og rør inn litt vann for å få deigen litt klissete. Til slutt hakker du opp sjokoladen og rører den forsiktig inn i deigen. Bruk en skje og form til runde, flate kaker på et bakepapir. Stek de på 175 grader i 25 minutter. Serveres med iskald melk mens kakene fortsatt er varme.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 216 lesere

Likes

Comments

Nå er det lenge siden sist.... Jeg har ikke prioritert å dele oppskrifter i det siste siden jeg har mye annet å henge fingrene i. Jeg har spist mye av det samme nå de siste ukene, men en ny rett har jeg laget, og den vil jeg dele med dere.

Du trenger:

1 boks brune hermetiske bønner
4 halvstore sopp
1 boks mais
1 paprika
2 porsjoner kokt ris
Ost
Burrito krydder/taco krydder
6 grove tacolefser

Til servering

Avokado
Lett rømme/kesam
Salat


Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader og kok opp ris. I mens kan du steke sopp, bønner, mais og paprika i pannen. Tilsett risen når den er ferdigkokt og tilsett krydderet. Til slutt tilsetter du ost i små terninger, mengde bestemmer du selv. Fyllet skal nå være litt klebete. Fordel fyllet utover de 6 taco-lefsene, rull de inn i aluminiumsfolie og stek de i ovnen i 5-7 minutter. Server med guaccemole, dressing og eventuell salat om det er ønskelig.

  • 321 lesere

Likes

Comments

I helgen er jeg på samling i Oslo, og da er jeg avhengig av å ha med meg næringssrik mat. På onsdag lagde jeg derfor eggemuffins som er lette å ta med seg og spise som for eksempel lunsj eller kveldsmat. Disse er veldig lett å lage og lite tidskrevende.

Du trenger (10.stk)

Brokkoli
Kyllingskinke
10 egg
1 ss vann per egg

Slik gjør du:

Kutt opp brokkoli og skinke i små biter og legg de nederst i muffinsformen. Bland sammen egg, salt og vann i en bolle og hell over hver muffinsform. Stek de i 20 minutter på 180 grader.

  • 685 lesere

Likes

Comments

Jeg har helt dilla på grønnsaksmos for tiden. Jeg husker ikke sist jeg spiste brokkoli eller gulerot som ikke var most. Laks med søtpotetfries og brokkolimos er noe av det beste jeg spiser om dagen, rart men sant.

Alt du trenger er et brokkolihode. Du koker opp brokkolien til den er myk, helller av vannet og moser hodene med en stavmikser. Så lett!! Tilsett gjerne litt salt og pepper for å få litt smak på den.

Her har jeg gulerotmos med torsk og poteter. Denne mosen lages på akkurat samme måte som brokkolimosen. Neste gang du skal ha brokkoli eller gulerot til middag, prøv å mos den. Jeg bruker det for at ikke maten skal bli så tørr og kjedelig, middagen blir på en måte frisket litt opp. 

  • 712 lesere

Likes

Comments

Nå som det begynner å bli kalt ute liker jeg å sitte inne under pleddet, med tente lys og en god og varme drikke. Min favoritt er proteinkakao, og jeg vil dere min oppskrift med dere.

Du trenger (2 store glass)

6 dl melk
2 scoop sjokoladeprotein (mitt finner du her.)

Kok opp melken, pass på å røre hele tiden siden den fort kan brenne seg. Tilsett så proteinpulver og rør det godt inn. Man kan oss tilsette litt mørk 70% sjokolade om man vil ha mer sjokoladesmak på kakaoen.

Varme rundtstykker med nuggati som smelter på og proteinkakao er helt perfekt spør du meg!

  • 850 lesere

Likes

Comments

Dette er virkelig søndagsisen sin det. Banan- og sjokoladeis med peanut butter cups og mørk sjokolade.

Du trenger

1 frossen banan
1 ss kakaopulver
1 ss peanøttsmør
1/2 avokado
Litt melk
Mørk sjokolade

Slik gjør du:

Bland den frosne bananen sammen med litt melk, kakaopulver, peanøttsmør og avokado. Hel røren over i en plastboks, bland inn valgfri sjokolade og frys den ned i et par timer.

  • 977 lesere

Likes

Comments

Lasagne med squash, gulerøtter og kikerter falt virkelig i smak her hjemme. Dette er en enkel oppskrift som ikke krever mye tid og arbeid. Prøv den ut davel!

Du trenger:

1 kyllingkjøttdeig
2 store gulrøtter
1 squash
Rød løk, hvitløk
1 boks kikerter
2 bokser hakkede tomater
Ost

Slik gjør du:

Stek kyllingkjøtt med hvitløk og rødløk. Tilsett så raspet gulrøtter, kikerter og hakkede tomater. La dette småputre i 10 minutter. Legg så kjøttfyllet nederst i en ildfast form, legg oppskjært squash over og legg et lag til. På toppen legger du på skiver av hvitost. Stek formen i ovnen på 200 grader til squashen har blitt myk, ca. 10 minutter. 

  • 1098 lesere

Likes

Comments

I går lagde vi blomkålpizza etter løpeturen. Utrolig spennende faktisk, jeg hadde ingen anelse om hvordan det kom til å smake. Men vet dere, det var veldig godt, og om jeg ikke viste at hovedingrediensen var blomkål kunne jeg aldri tippet at det var det. Jeg tror kanskje det har mye med toppingen å gjøre, for vi sparte ikke på det for å si det sånn.

Du trenger (1 stor pizza, 3 porsjoner)

Pizzabunn:
1 stort blomkålhode
2 egg
3 ss mel
Salt og pepper

Topping:
Grønn pesto
Hvitløkskrydder
Tomat
Sopp
Rødløk
Skinke
Oliven
Ost

Slik gjør du:

Kok opp blomkålen til den er gjennomkokt og tøm av vannet. Mos blomkålen i en bolle med en gaffel og tilsett egg, mel og krydder. Hel blandingen over på et bakepapir og spre den så jevnt som mulig utover. La den stekes på 250 grader varmluft i 15-20 min. Den skal bli litt gylden brun. Jo lengre man steker den, jo sprøere blir den, men pass på så den ikke blir svidd.

Når du mener den er klar til å få på fyllet tar du den ut av ovnen. Vi brukte pesto og hvitløk nederst, så fordelte vi resten av ingrediensene jevnt utover pizzaen. Vi toppet det hele med ost, og lot pizzaen steke til osten ble smeltet.

Ser den ikke god ut? Vi toppet med aoli og ruccola. Man kan også lage sin egen dressing med kesam, hvitløk og forskjellig krydder. NYYT!

  • 1355 lesere

Likes

Comments

God lørdag morgen alle sammen. I går bakte jeg muffins med bær og hvit sjokolade. Mhhhh, nam så gode som de ble!!. Jeg må jo dele oppskriften med dere slik at dere har mulighet til å bake de om dere vil. De passer perfekt til kaffekosen, eller til kveldskos.

Oppskrift (8 stk)

2 egg
2 ss sukrin melis
2,5 dl grovmel
1 dl melk
1 scoop vaniljeprotein eller stevia med vaniljesmak
Hvit sjokolade
Bringebær/blåbær

​Fremgangsmåte

​Pisk egg og sukrin til eggedosis. Hel så over resten av ingrediensene og rør med en skje til du får en jevn og fin røre. Hakk så hvit sjokolade og ta det i røra Jeg delte røra i to boller slik at jeg kunne ha bringebær i den ene og blåbær i den andre. Fordel så røren i muffinsformer er stek på 180 grader i 20 minutter. 

Likes

Comments

Jeg hadde aldri trodd at JEG skulle spise blomkålkaker til middag. I det siste har jeg prøvd litt forskjellige vegetarianske retter, og det er veldig gøy. I tillegg smaker det utrolig godt, og jeg blir mett. Jeg blir nok aldri en vegetarianer, men det er gøy å utvide horisonten og prøve nye ting. Men, over til oppskriften

Du trenger (2 porsjoner)

500g blomkål
1 dl valgfritt mel
2 dl melk

1 egg
Salt og pepper

Slik gjør du:

Kok opp blomkålen til den er godt kokt opp. Hell av vannet og mos blomkålene med en gaffel i en bakebolle. Tilsett så resten av ingrediensen og rør til en ganske flyende røre. Bruk en øse og stek de som små pannekaker i en stekepanne. Jeg serverte de med søtpotet, en god salat og grønn pesto. 

NYYT! 

Likes

Comments