Header

Hva er vel bedre enn bananbrød til lunsj på en lørdag <3

Du trenger

150 g havremel
2 brune bananer
2 egg
2 store ss vaniljekesam
1 ts kanel
1 ts bakepulver
3 dråper vaniljeestrakt
En neve valnøtter
Barebells bar med caramel cashew

Slik gjør du

Lag havremel av havregrynet og mos bananene med en gaffel. Rør dette sammen før du tilsetter resten av ingrediensene. Valnøttene rører du inn til slutt. Fordel røren i en brødform som er dekket med bakepapir. Topp brødet med barebells sjokolade før du steker den midt i ovnen på 200 grader i 15-20 min. Den skal være litt bløt. La brødet avkjøle seg en halvtimes tid før du kan nyte det. 

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 283 lesere

Likes

Comments

Denne oppskriften har jeg ikke funnet på selv. Jeg har funnet den på en blogg en gang og skrevet den ned i kokeboken min uten å referere til hvor jeg fant den. Derfor har jeg glemt hvor jeg har hentet den i fra. Jeg skal altså ikke ha æren for å ha funnet på denne herligheten, men jeg kan dele den med dere alikevell.

Du trenger (12 stk)

2 dl melk
80 g smør
1 pose gjær
200 g mager kesam
1 ts salt
6 ss sukrin melis
2 ss agavesirup
200 g speltmel
200 g mandelmel
200 g fibra fullkornsmel

Vaniljekrem

5 dl melk
2-3 ts vaniljesukker
4 ss sukrin melis
3 eggeplommer
4 ss potetmel

Glasur

Sukrin melis og vann
Topp med kokosmasse

Slik gjør du

Smelt smør i en kjele, tilsett så melken. Rør ut de andre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett melken i bakebollen når den er lunken. Elt deigen i kjøkkenmaskinen et par minutter, du kan også bruke hendene men dette er litt mer arbeid. Sett bakebollen på et lunt stek og la deigen heve i 45 minutter. Trill ut boller og la de heve på ny i 15 min. I mens du venter på at bollene skal heve ferdig lager du vaniljekremen. Varm opp melken med sukrin melis og vaniljesukker. I en annan bolle blander du sammen eggeplommene og potemelet. Tilsett melblandingen litt og litt i melken, og la det få et oppkok. Rør hele tiden, og la det koke helt til kremen blir tykk. Lag nå en grop i bollene og fyll vaniljekrem i. Stek bollene på 225 grader i 10-12 min. Topp med glasur og kokosmasse. Vær forberedt på at det ikke smaker helt likt som skoleboller med sukker, men de var en veldig god erstatter spør du meg!

  • 830 lesere

Likes

Comments

Hva er vel bedre enn grove scones etter trening? Disse var utrolig gode, spesielt med smør og brunost. Noen av det beste jeg vet er når smøret og brunosten smelter ned i sconesen, det er godt det! Jeg forbinder scones med brunost, men disse var også veldig gode med annet pålegg som ost, kyllingpålegg, kyllingpostei, egg og peanøttsmør. Man kan gjerne toppe de med annet type pålegg også, det er bare å bruke fantasien!

Du trenger (5stk)

100 g havregryn
100 g fibra fullkornsmel
50 g annet type mel, jeg brukte speltmel
1 ss sukrinmelis
2 ts bakepulver
30 g valnøtt
30 g rosiner
2 egg
100 g naturell yoghurt
100 g cottage cheese

Slik gjør du

Lag havremel av havregrynet og bland inn resten av det tørre. Vend så inn egg, yoghurt og cottage cheese med en slikkepott. Juster med vann om røren blir for tørr, den skal være litt klissette. Rør inn hakkede valnøtter og rosiner helt til slutt. Form til 5 klatter på et stekebrett med to skjeer. Pensle over med litt vann og stør over valnøtter om ønskelig. Stek på 180 grader i 15-20 min.

De vil være litt fuktige selv om de er ferdig stekt, det er på grunn av cottage cheesen. Av den grunn oppbevarer jeg de i kjøleskapet.

  • 858 lesere

Likes

Comments

Perfekt til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Du trenger(10 stk)

100 g havregryn
2 egg
1 double blåbær yoghurt
2 ss cottage cheese
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker(kan bruke 1 scoop vanilje protein om du har)
1 ts kanel
1 dl vann
Fibra fullkornsmel
En neve frosne blåbær

Slik gjør du:

Ta opp frosne blåbær fra fryseren, hel ønsket mengde over i en kopp slik at de kan tine litt i mens du lager røren. Lag havremel av havregrynet, tilsett så egg, yoghurt, cottage cheese, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Rør sammen med en stavmikser slik at alt moses sammen. Tilsett så 1 dl vann og fibra fullkornsmel til du får en fast og fin røre. Du kan nå røre blåbærene forsiktig inn med en slikkepott. Stek pannekakene på middels varme i stekepannen med litt olje.

Topp med hakkede mandler, frosne blåbær og fibersirup. På noen av pannekakene hadde jeg på brunost, og det var også veldig godt.

NYYT!

  • 982 lesere

Likes

Comments

Du trenger

3 dl sukkerfri saft i den smaken du selv ønsker
7 dl kaldt vann
1 pose geltinpulver
1 boks vaniljekesam/vaniljesaus

Slik gjør du

Bland sammen vann og saft. Tilsett 5 dl av den ferdig utrørte saften i en kjele. Rør så ut gelantinpulveret i en annan bolle sammen med litt vann. Tilsett gelatinet i kjelen. Kok opp, ta kjelen av platen og tilsett resten av den kalde saften. Fordel i porsjonsformer eller i en stor bolle. Sett det kaldt i 3-4 timer. Nyt sammen med vaniljekesam eller vaniljesaus.

  • 1140 lesere

Likes

Comments

Du trenger
300 g speltmel
200 g sammalt speltmel
1/2 ts gjær
1 ts salt
2 ss appelsinjuice
4 dl kaldt vann

Om man vil toga rundstykker med gulrot og frø kan man tilsette:
2 dl raspet gulrot
50 g linfrø
50 g solsikkefrø

Slik gjør du
Rør sammen alle ingrediensene lett med en slikkepott. Dekk bollen med plast og la deigen heve over natten(8-12 t). Jo lenger den hever jo bedre blir resultatet. Dagen etter tar du litt mel utover kjøkkenbenken, tømmer deigen på og knar den til en fin deig. Dette tar ikke lang tid. Form så deigen til rundstykker i den formen du selv ønsker. Jeg laget avlange, og de ble veldig store og fine. Man kan også lage brød av deigen. La de ferdig rundstykkene heve på ny i ca.15-20 min. I mens varmere du opp stekebrettet i ovnen på 250 grader. Når du flytter over rundstykkene til stekebrettet skrur du ned varmen til 225 grader. Rundstykkene skal stekes midt i ovnene i ca. 12-15 min.

Likes

Comments

Har du lyst på et nytt middagsstips som er lett å lage og smaker utrolig godt. Er du glad i søtpotet så er dette retten for deg.

Du trenger (2 personer)

2 søtpoteter
2 kyllingfileter
Rød, grønn og gul paprika
Rødløk
Chilikrydder, fajitaskrydder, hvitløkskrydder
2 avokadoer

Slik gjør du

Skrell søtpoteten og del den i to. Kok den i mikrobølgeovnene eller bak den i stekeovnene til den begynner å mjukne. I mens potetene gjør seg klare steker du paprika, løk, og kylling på et stekebrett i ovnene, husk å krydre godt først. Når potetene er ferdig skraper du ut det meste av innholdet og legger det på en tallerken. Strø krydder ned i poteten og fyll på med stekt kylling, paprika og løk. Strø så over litt revet ost og stek de til osten har smeltet. Jeg hadde stekeovnen på ca. 180-200 grader. Steketid må du selv ta hensyn til.

Av innholdet til søtpoteten kan du lage en søtpotetmos som du servere til. Da moser du innholdet og krydrer med litt salt og pepper.

Server med hjemmelaget guacamole og søtpotetmos.

  • 1520 lesere

Likes

Comments

Du trenger (1 porsjon)

Ønsket mengde havregryn (jeg bruker 1,5dl)
Lettmelk
1 banan
8-10 mandler
Fibersirup

Kok opp havregrynet med den mengde melk du selv ønsker. Bruker du lite melk vil grøten bli kompakt, bruker du mye vil grøten blir flytende. Jeg liker å ha en mellomting av kompakt og flytende. Jeg har også mandler i kjelen siden jeg liker når de blir varme og litt myke. Når grøten har kokt opp slår du den over i en skål og topper med bananskiver og fibersirup. Mmmmm!

Dette er en sikker frokost vinner hos meg.

  • 1490 lesere

Likes

Comments

Her har jeg laget meg en koseskål av naturell yoghurt og cottage cheese. Det naturelle kan gjøres spennende på så mange måter, og det er absolutt ikke kjedelig!

I denne skålen har jeg som sagt naturell yoghurt og cottage cheese, samt en banan og karamell musli som du finner oppskrift på her. Jeg toppet det hele med fibersirup.

Lag en stor skål å ha til frokost/lunsj/kveldsmat, eller lag en litt mindre skål å spise det som et mellommåltid.

  • 1556 lesere

Likes

Comments

Jeg har over en lengre periode kjøpt disse knekkebrødene på butikken. De er veldig gode, og ikke minst sunne. Grovhetsskalaen er 100%. Bak på boksen står oppskriften som de har brukt, så jeg bestemte meg for å lage de selv.

Du trenger (2 brett)

6 dl havregryn
4 dl solsikkekjerner
1 dl hvetekli
1 dl linfrø
2 ss honning
1 dl olje
1 dl vann
1 klype salt

Slik gjør du

Rør alle ingrediensen sammen og smør røren utover to stekebrett. Pass på at det verken blir for tykt eller tynt. Stek så begge brettene sammen på 160 grader. Etter 10 min tar du ut brettene og skjærer så store knekkebrød du vil ha med en pizzaskjærer. Bytt så plass på brettene. Hvert 20 minutt bytter du plass på brettene. Jeg stekte mine i ca. 60 min til sammen. De var fortsatt litt myke, så jeg skrudde ned temperaturen til 50 grader, hadde opp ovnsdøren og lot de stå der å tørke til de var sprøe.

  • 1683 lesere

Likes

Comments