Header

Har du lyst på et nytt middagsstips som er lett å lage og smaker utrolig godt. Er du glad i søtpotet så er dette retten for deg.

Du trenger (2 personer)

2 søtpoteter
2 kyllingfileter
Rød, grønn og gul paprika
Rødløk
Chilikrydder, fajitaskrydder, hvitløkskrydder
2 avokadoer

Slik gjør du

Skrell søtpoteten og del den i to. Kok den i mikrobølgeovnene eller bak den i stekeovnene til den begynner å mjukne. I mens potetene gjør seg klare steker du paprika, løk, og kylling på et stekebrett i ovnene, husk å krydre godt først. Når potetene er ferdig skraper du ut det meste av innholdet og legger det på en tallerken. Strø krydder ned i poteten og fyll på med stekt kylling, paprika og løk. Strø så over litt revet ost og stek de til osten har smeltet. Jeg hadde stekeovnen på ca. 180-200 grader. Steketid må du selv ta hensyn til.

Av innholdet til søtpoteten kan du lage en søtpotetmos som du servere til. Da moser du innholdet og krydrer med litt salt og pepper.

Server med hjemmelaget guacamole og søtpotetmos.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 281 lesere

Likes

Comments

Du trenger (1 porsjon)

Ønsket mengde havregryn (jeg bruker 1,5dl)
Lettmelk
1 banan
8-10 mandler
Fibersirup

Kok opp havregrynet med den mengde melk du selv ønsker. Bruker du lite melk vil grøten bli kompakt, bruker du mye vil grøten blir flytende. Jeg liker å ha en mellomting av kompakt og flytende. Jeg har også mandler i kjelen siden jeg liker når de blir varme og litt myke. Når grøten har kokt opp slår du den over i en skål og topper med bananskiver og fibersirup. Mmmmm!

Dette er en sikker frokost vinner hos meg.

  • 264 lesere

Likes

Comments

Her har jeg laget meg en koseskål av naturell yoghurt og cottage cheese. Det naturelle kan gjøres spennende på så mange måter, og det er absolutt ikke kjedelig!

I denne skålen har jeg som sagt naturell yoghurt og cottage cheese, samt en banan og karamell musli som du finner oppskrift på her. Jeg toppet det hele med fibersirup.

Lag en stor skål å ha til frokost/lunsj/kveldsmat, eller lag en litt mindre skål å spise det som et mellommåltid.

  • 329 lesere

Likes

Comments

Jeg har over en lengre periode kjøpt disse knekkebrødene på butikken. De er veldig gode, og ikke minst sunne. Grovhetsskalaen er 100%. Bak på boksen står oppskriften som de har brukt, så jeg bestemte meg for å lage de selv.

Du trenger (2 brett)

6 dl havregryn
4 dl solsikkekjerner
1 dl hvetekli
1 dl linfrø
2 ss honning
1 dl olje
1 dl vann
1 klype salt

Slik gjør du

Rør alle ingrediensen sammen og smør røren utover to stekebrett. Pass på at det verken blir for tykt eller tynt. Stek så begge brettene sammen på 160 grader. Etter 10 min tar du ut brettene og skjærer så store knekkebrød du vil ha med en pizzaskjærer. Bytt så plass på brettene. Hvert 20 minutt bytter du plass på brettene. Jeg stekte mine i ca. 60 min til sammen. De var fortsatt litt myke, så jeg skrudde ned temperaturen til 50 grader, hadde opp ovnsdøren og lot de stå der å tørke til de var sprøe.

  • 455 lesere

Likes

Comments

Denne retten har blitt en favoritt her hjemme. Jeg har laget den mange ganger i det siste, og jeg blir bare mer og mer glad i gryten.

Du trenger (2 porsjoner)

2 kyllingfileter
1 rød paprika
1 brokkoli
3-4 store sopp
1 boks med kokosmelk
Chilikrydder og hvitløkskrydder
Ris

Slik gjør du

Hel kokosmelken over i en kjele og la det småkoke. Stek kyllingen i terninger og flytt det over til kokosmelken. Tilsett så paprika, brokkoli og sopp i pannen og stek dette. Bland det så inn i kylling og kokosmelken. Strø over det krydderet du måtte ønske og la det få et oppkok. Husk å kok ris i mens du lager klar gryten. Enklere blir det ikke.

Server gryten med ris, og gjerne Protes med smak av kokos om du har det.

  • 494 lesere

Likes

Comments

Dere klarer aldri å gjette hva denne browniesen er laget av. Dette er en kake du kan kose deg med til både hverdags og fest. Den falt i smak hos oss, så jeg kommer til å lage mer av den!

Du trenger:

1 boks med kidneybønner
2 egg
1 ts bakepulver
1 ss flytende olje
1 ts salt
1,5 dl sukrin gold
1 dl kakaopulver
5 ts karamell ekstrakt

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en bakebolle, rør litt om med en spiseskje før du bruker en stavmikser og lager en jevn og fin røre. Smør røren utover et bakepapir, du bestemmer selv hvor tykk du vil ha den. Stekes på 200 grader i 15-20 min. Jeg liker den litt myk og flytende inni, så jeg tok den ut etter 15 min. Server gjerne med bringebær og vaniljekesam.

  • 652 lesere

Likes

Comments

Hei igjen alle sammen! Nå har jeg endelig litt tid til å drive på kjøkkenet igjen. Jeg kommer derfor til å være aktiv fremover så det er bare å vente i spenning. Jeg har mye godsaker på lur!

I dag har jeg laget en ny mengde med musli. Denne oppskriften har jeg ikke funnet på selv. Den er hentet fra Linda Stuhaug, Hun er veldig dyktig og inspirerer meg med å prøve ut nye retter og oppskrifter.

Du trenger

150 g havregryn
70 g hakkede nøtter
70 g solsikkekjerner/linfrø/sesamfrø
30 g sukrin gold
35 g fibersirup/honning
30 g ekte smør eller cocosa naturell
1 ts kanel

Slik gjør du:

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smelt smør og fibersirup i mikrobølgeovnene(OPS, ikke for lenge). Bland så dette inn i det tørre og rør godt. Om røren blir litt for tørr kan du tilsette 0,5dl vann. Spre så massen utover et bakepapir og stek på 130 grader i ca. 30 min. Dette kan variere, så stek til muslien begynner å bli gylden. Denne muslien smaker helt fantastisk sammen med vaniljeyoghurt og cottage cheese. Prøv den ut da vel!

  • 716 lesere

Likes

Comments

Du trenger:

1 banan
Peanøttsmør
Mørk sjokolade

Slik gjør du:

Skjær bananen i skiver, smør peanøttsmør på den ene skiven og legg en bananskive uten peanøttsmør over. Gjør dette med alle slik at du står igjen med doble bananskiver med peanøttsmør i midten. Smelt sjokolade og dypp en og en ned i sjokoladen slik at den får sjokolade rundt hele. Legg de på et bakepapir og putt de i fryseren slik at sjokoladen stivner. Når sjokoladen har stivnet kan du gjerne ta de opp fra fryseren og dele de i to. Jeg oppbevarer mine i fryseren og tar ut en når jeg får lyst på. De er aller best når de er kalde, det smaker faktisk bananis. 

  • 1546 lesere

Likes

Comments

Du trenger (1 stk)

1 egg
1,5 dl havregryn
1 ts linfrø

Bland alle ingrediensene i en bolle og klem blandingen utover til en runding i stekepannen. Stek den i 2 minutter før du forsiktig skjærer den i fire og snur den i pannen uten at den faller fra hverandre.

Smør de med det pålegget du liker, alt passer til. Disse havrebrødene holder deg mette i flere timer. NYYT!

  • 1601 lesere

Likes

Comments

Når man sitter hjemme og leser til eksamen hele dagen blir man rastløst. Alle baker julekaker for tiden og jeg lengter bare mer og mer etter jul. I dag tok jeg meg derfor en bakepause fra eksamenslesingen. Disse kakene ble jeg inspirert av fra en av mine instagramvenner (@iselinnitter) . Det er alltid like gøy å prøve ut oppskriftene til andre, iallefall når de blir så vellykket!

Du trenger (6 stk)

2 egg
120 g mager kesam
50 g havremel
50 g speltmel
50 g fibra fullkornsmel
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts sukrin gold
2 ts bakepulver
0,5 dl melk
4 ruter 70% sjokolade

Slik gjør du:

Bland sammen egg og mager kesam. Tilsett så tørrvarene og rør inn litt vann for å få deigen litt klissete. Til slutt hakker du opp sjokoladen og rører den forsiktig inn i deigen. Bruk en skje og form til runde, flate kaker på et bakepapir. Stek de på 175 grader i 25 minutter. Serveres med iskald melk mens kakene fortsatt er varme.

  • 1901 lesere

Likes

Comments