Header

Du trenger:

1 banan
Peanøttsmør
Mørk sjokolade

Slik gjør du:

Skjær bananen i skiver, smør peanøttsmør på den ene skiven og legg en bananskive uten peanøttsmør over. Gjør dette med alle slik at du står igjen med doble bananskiver med peanøttsmør i midten. Smelt sjokolade og dypp en og en ned i sjokoladen slik at den får sjokolade rundt hele. Legg de på et bakepapir og putt de i fryseren slik at sjokoladen stivner. Når sjokoladen har stivnet kan du gjerne ta de opp fra fryseren og dele de i to. Jeg oppbevarer mine i fryseren og tar ut en når jeg får lyst på. De er aller best når de er kalde, det smaker faktisk bananis. 

  • 811 lesere

Likes

Comments

Du trenger (1 stk)

1 egg
1,5 dl havregryn
1 ts linfrø

Bland alle ingrediensene i en bolle og klem blandingen utover til en runding i stekepannen. Stek den i 2 minutter før du forsiktig skjærer den i fire og snur den i pannen uten at den faller fra hverandre.

Smør de med det pålegget du liker, alt passer til. Disse havrebrødene holder deg mette i flere timer. NYYT!

  • 869 lesere

Likes

Comments

Når man sitter hjemme og leser til eksamen hele dagen blir man rastløst. Alle baker julekaker for tiden og jeg lengter bare mer og mer etter jul. I dag tok jeg meg derfor en bakepause fra eksamenslesingen. Disse kakene ble jeg inspirert av fra en av mine instagramvenner (@iselinnitter) . Det er alltid like gøy å prøve ut oppskriftene til andre, iallefall når de blir så vellykket!

Du trenger (6 stk)

2 egg
120 g mager kesam
50 g havremel
50 g speltmel
50 g fibra fullkornsmel
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts sukrin gold
2 ts bakepulver
0,5 dl melk
4 ruter 70% sjokolade

Slik gjør du:

Bland sammen egg og mager kesam. Tilsett så tørrvarene og rør inn litt vann for å få deigen litt klissete. Til slutt hakker du opp sjokoladen og rører den forsiktig inn i deigen. Bruk en skje og form til runde, flate kaker på et bakepapir. Stek de på 175 grader i 25 minutter. Serveres med iskald melk mens kakene fortsatt er varme.

  • 1168 lesere

Likes

Comments

Nå er det lenge siden sist.... Jeg har ikke prioritert å dele oppskrifter i det siste siden jeg har mye annet å henge fingrene i. Jeg har spist mye av det samme nå de siste ukene, men en ny rett har jeg laget, og den vil jeg dele med dere.

Du trenger:

1 boks brune hermetiske bønner
4 halvstore sopp
1 boks mais
1 paprika
2 porsjoner kokt ris
Ost
Burrito krydder/taco krydder
6 grove tacolefser

Til servering

Avokado
Lett rømme/kesam
Salat


Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader og kok opp ris. I mens kan du steke sopp, bønner, mais og paprika i pannen. Tilsett risen når den er ferdigkokt og tilsett krydderet. Til slutt tilsetter du ost i små terninger, mengde bestemmer du selv. Fyllet skal nå være litt klebete. Fordel fyllet utover de 6 taco-lefsene, rull de inn i aluminiumsfolie og stek de i ovnen i 5-7 minutter. Server med guaccemole, dressing og eventuell salat om det er ønskelig.

  • 1272 lesere

Likes

Comments

I helgen er jeg på samling i Oslo, og da er jeg avhengig av å ha med meg næringssrik mat. På onsdag lagde jeg derfor eggemuffins som er lette å ta med seg og spise som for eksempel lunsj eller kveldsmat. Disse er veldig lett å lage og lite tidskrevende.

Du trenger (10.stk)

Brokkoli
Kyllingskinke
10 egg
1 ss vann per egg

Slik gjør du:

Kutt opp brokkoli og skinke i små biter og legg de nederst i muffinsformen. Bland sammen egg, salt og vann i en bolle og hell over hver muffinsform. Stek de i 20 minutter på 180 grader.

  • 1636 lesere

Likes

Comments

Jeg har helt dilla på grønnsaksmos for tiden. Jeg husker ikke sist jeg spiste brokkoli eller gulerot som ikke var most. Laks med søtpotetfries og brokkolimos er noe av det beste jeg spiser om dagen, rart men sant.

Alt du trenger er et brokkolihode. Du koker opp brokkolien til den er myk, helller av vannet og moser hodene med en stavmikser. Så lett!! Tilsett gjerne litt salt og pepper for å få litt smak på den.

Her har jeg gulerotmos med torsk og poteter. Denne mosen lages på akkurat samme måte som brokkolimosen. Neste gang du skal ha brokkoli eller gulerot til middag, prøv å mos den. Jeg bruker det for at ikke maten skal bli så tørr og kjedelig, middagen blir på en måte frisket litt opp. 

  • 1663 lesere

Likes

Comments

Nå som det begynner å bli kalt ute liker jeg å sitte inne under pleddet, med tente lys og en god og varme drikke. Min favoritt er proteinkakao, og jeg vil dere min oppskrift med dere.

Du trenger (2 store glass)

6 dl melk
2 scoop sjokoladeprotein (mitt finner du her.)

Kok opp melken, pass på å røre hele tiden siden den fort kan brenne seg. Tilsett så proteinpulver og rør det godt inn. Man kan oss tilsette litt mørk 70% sjokolade om man vil ha mer sjokoladesmak på kakaoen.

Varme rundtstykker med nuggati som smelter på og proteinkakao er helt perfekt spør du meg!

  • 1801 lesere

Likes

Comments

Dette er virkelig søndagsisen sin det. Banan- og sjokoladeis med peanut butter cups og mørk sjokolade.

Du trenger

1 frossen banan
1 ss kakaopulver
1 ss peanøttsmør
1/2 avokado
Litt melk
Mørk sjokolade

Slik gjør du:

Bland den frosne bananen sammen med litt melk, kakaopulver, peanøttsmør og avokado. Hel røren over i en plastboks, bland inn valgfri sjokolade og frys den ned i et par timer.

  • 1926 lesere

Likes

Comments

Lasagne med squash, gulerøtter og kikerter falt virkelig i smak her hjemme. Dette er en enkel oppskrift som ikke krever mye tid og arbeid. Prøv den ut davel!

Du trenger:

1 kyllingkjøttdeig
2 store gulrøtter
1 squash
Rød løk, hvitløk
1 boks kikerter
2 bokser hakkede tomater
Ost

Slik gjør du:

Stek kyllingkjøtt med hvitløk og rødløk. Tilsett så raspet gulrøtter, kikerter og hakkede tomater. La dette småputre i 10 minutter. Legg så kjøttfyllet nederst i en ildfast form, legg oppskjært squash over og legg et lag til. På toppen legger du på skiver av hvitost. Stek formen i ovnen på 200 grader til squashen har blitt myk, ca. 10 minutter. 

  • 2047 lesere

Likes

Comments

I går lagde vi blomkålpizza etter løpeturen. Utrolig spennende faktisk, jeg hadde ingen anelse om hvordan det kom til å smake. Men vet dere, det var veldig godt, og om jeg ikke viste at hovedingrediensen var blomkål kunne jeg aldri tippet at det var det. Jeg tror kanskje det har mye med toppingen å gjøre, for vi sparte ikke på det for å si det sånn.

Du trenger (1 stor pizza, 3 porsjoner)

Pizzabunn:
1 stort blomkålhode
2 egg
3 ss mel
Salt og pepper

Topping:
Grønn pesto
Hvitløkskrydder
Tomat
Sopp
Rødløk
Skinke
Oliven
Ost

Slik gjør du:

Kok opp blomkålen til den er gjennomkokt og tøm av vannet. Mos blomkålen i en bolle med en gaffel og tilsett egg, mel og krydder. Hel blandingen over på et bakepapir og spre den så jevnt som mulig utover. La den stekes på 250 grader varmluft i 15-20 min. Den skal bli litt gylden brun. Jo lengre man steker den, jo sprøere blir den, men pass på så den ikke blir svidd.

Når du mener den er klar til å få på fyllet tar du den ut av ovnen. Vi brukte pesto og hvitløk nederst, så fordelte vi resten av ingrediensene jevnt utover pizzaen. Vi toppet det hele med ost, og lot pizzaen steke til osten ble smeltet.

Ser den ikke god ut? Vi toppet med aoli og ruccola. Man kan også lage sin egen dressing med kesam, hvitløk og forskjellig krydder. NYYT!

  • 2304 lesere

Likes

Comments