Header

Nu byter jag tillbaka till min gamla blogg

http://angelica.blogg.se - välkomna dit!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ojoj, här har det stått tomt över en månad och jag har inte ens reflekterat över det själv! 

Jag måste erkänna att jag troligtvis inte är en datortjej trots allt, i alla fall inte under vår och sommar-perioden. 

Men eftersom mobilen alltid är med när jag är på språng har jag försökt bli lite mer aktiv på instagram istället (ja, jag jobbar på det), vilket jag känner kanske är lite bättre för mig ändå trots allt. Så just nu mina kära läsare går jag över till instagram, där kan ni följa min väg mot ett hälsosammare liv, där både kost och träning kommer att visas i bild och text. 

mattesflicka heter jag på instagram

Kommer ni följa min väg på instagram istället, eller väntar ni hellre tills jag tittar tillbaka hit?

Likes

Comments

Jag gjorde en underbar räkpaj till middag idag som fick bra betyg av sambon, inspiration har jag hittat från Jenny och Magnus men som vanligt gör jag om recepten lite för att passa in mer hos mig.

Allergiinformation: Glutenfri, mejerifri

Ingredienser du behöver: 

Pajdeg:

  • 6 msk kokosmjöl
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk havssalt
  • 3 msk kokosolja
  • 1 ägg

Fyllning:

  • ½ kg räkor
  • 4 stycken kokta ägg

Äggsåsen:

  • 3 ägg
  • 2 dl kokosmjölk extra creamy
  • 2 msk kung markattas dijonsenap
  • 3 msk dill

Sedan gör du såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Pajdegen gör du genom att mixa kokosmjöl, sesamfrön, fiberhusk, havssalt, kokosolja och ett ägg
  3. Tryck sedan ut degen i en ugnssäker form och nagga med en gaffel i botten på degen
  4. Sätt in den i ugnen i 10 minuter
  5. Skala och skiva kokta ägg och lägg de i botten av pajskalet
  6. Fördela räkorna över äggen
  7. Vispa ägg, kokosmjölk, dijonsenap och dill och häll överst i pajskalet
  8. In i ugnen i 35 minuter och/eller tills såsen har stelnat

Servera gärna med en god sallad. Jag blev väldigt överraskat hur underbart gott och enkelt det var att göra denna, så den här ska jag absolut ta och göra fler gånger och flera olika varianter.

Brukar ni äta matpajer? Vilken är er favorit?

Likes

Comments

Som ni nog vet så brukar jag oftast hänga på alla dessa hälsoutmaningar som sker runt om i bloggvärlden. Igår fick jag syn på #bravalnyavanor som är en fyra-veckors utmaning som startade idag vilket går ut på att du genom bra val, ska skapa nya vanor.

Första veckan innebär att du ska införa en bra morgonrutin. Varmt vatten med citron/cayennepeppar, morgonmeditation och en grön drink. Du ska även fokusera på att hitta naturliga sötningsmedel istället för vanligt vitt socker. 

Jag hade faktiskt planerat igår kväll hur min morgon skulle se ut, men när jag vaknade upp med en förkylning förändrades det ganska rejält. När jag blir förkyld med min astma får jag ingen ork till någonting och jag brukar alltid ta det superlugnt, dricka varmt och kallt om vartannat och ta till alla husmorsknep till att bota min förkylning. 


Från och med idag ska jag börja dagen med ett stort glas varmt vatten med citron och cayennepeppar i. På mina lediga dagar eller när jag börjar senare på dagen ska jag även köra ett yoga-pass innan frukosten som även den ska vara lugn, lång och lite mer speciell än de vanliga. Allt för en härlig morgonrutin. Gröna drinken kommer jag att införa till lunch/mellanmål när jag är hemma. Att hitta alternativ till det vita sockret är jag redan på god väg med, då jag upptäckt de goda dadlarna! Detta kommer bli så himla bra.  

Nu under min förkylningsperiod har jag även köpt hem ingefära som jag kommer riva ner i morgondrinken. Kanske fortsätter med ingefära i drinken?

Någon mer som hänger på denna utmaning? Vad har ni för morgonrutiner?

Likes

Comments

Hämtade ut min box från Naturalbox igår och denna box var nog den bästa hittills. Det kan vara för att jag har kommit fram till att jag inte använder så mycket skönhetsprodukter utan det är mer det ätbara som går åt i vårt hushåll. Därför är de boxar med mer ätbart än skönhetsprodukter mer uppskattade hos mig. 

Boxen med temat "EKO-sports" innehöll:

Jag känner att jag verkligen har användning av allting i denna box: Te-påsarna kommer att ta slut inom en vecka då de är perfekta som kvällste för mig då de inte innehåller något koffein. Flap Jack barsen kommer att få följa med på föreläsningar när jag behöver en sockerkick. Körsbären och dadlarna kommer jag baka underbara bakverk av och lip balm samt handkräm är någonting jag alltid har i väskan! 

Någon av dessa produkter du blev extra sugen på att prova?

Likes

Comments

Jag tänkte att vi börjar veckan med att träna upp självförtroendet lite, jag själv behöver träna på det och jag vet att det är många av er där ute som känner samma sak. Så varför kör vi inte tillsammans? 

Jag skriver upp tre bra saker med mig själv och utmanar alla mina läsare att göra detsamma!

  1. Jag går alltid all in på allting jag själv har bestämt mig för att göra
  2. Många ser mig som en förebild vilket får mig att tänka extra noga innan jag agerar
  3. Jag är jätteduktig på att gå upp tidigt på morgonen, nu när jag har praktik går jag upp klockan 5.00 på morgonen utan problem trots att jag slutade kvällen därpå vid 22.00

När du skrivit upp tre bra saker med dig själv i kommentarsfältet, ställ dig sedan vid spegeln och säg dina tre punkter där du börjar varje punkt med: "Jag är så grymt bra för att jag..."

Vad har ni för bra saker med er själva att berätta för mig?

Likes

Comments

Till middag idag serverade jag fläskpannkaka á la paleo vilket i mina öron betyder både gluten- och mejerifritt. 

Jag använde

  • 6 ägg
  • 1 ekologisk banan
  • En matsked kokosolja
  • Ungefär 200 gram bacon
  • Valfria kryddor

Gluten- och mejerifri

Gör sedan såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Klipp ner bacon i en ugnssäker form och lägg in i ugnen i ungefär 10 minuter tills de har fått lite färg
  3. Mixa under tiden ägg, banan och kokosolja
  4. Ta ut formen ur ugnen och häll ner resten och in i ugnen igen i ytterligare 20 minuter

När jag råkade berätta att jag skulle ha banan i fläskpannkakan var sambon väldigt skeptisk och ville först att vi skulle utesluta den, men jag lyckades övertala honom och om sanningen ska fram så smakade den inte alls banan plus att han även tog en portion till vilket betyder klart godkänt. Jag frågar honom alltid om det här är en maträtt som han skulle vilja äta fler gånger, får jag ett ja, så kommer receptet upp på bloggen. 

Vad åt ni för middag ikväll?

Likes

Comments

Det är fredag och för mig är det helg på riktigt för första gången på jag-vet-inte-hur-länge. Detta skulle firas med att baka och fika gott på kvällen, men självklart ekade skafferiet och kylskåpet tomt så det fick helt enkelt bli ett "vi taget vad vi haver"-recept. Jag ska erkänna att jag var skeptisk till en början, men efter första tuggan försvann den tanken. Oj vad goda de var! 

Jag använde:

  • 3/4 dl pumpakärnor
  • 3/4 dl solroskärnor
  • 7 dadlar (urkärnade)
  • ½ msk kokosolja
  • ½ tsk vaniljpulver

Gluten och mejerifria

Sedan gjorde jag såhär:

  1. Mixade pumpakärnorna och solroskärnorna först
  2. Hällde sedan ner alla ingredienser och mixade tills det blev en härlig "smet"

Vips, klara på några minuter. Dessa kan du äta med gott samvete, innehåller massa nyttigheter. 


Vad äter ni för gott till fredagsmyset?

Likes

Comments

Nu när jag har lagt upp en del recept inom kategorin PALEO, har jag fått en hel del frågor om vad ordet Paleo eller Paleokost egentligen betyder. Därför tänkte jag svara på detta i ett inlägg eftersom det är många som verkar nyfikna.


Ordet Paleo betyder ursprungsmat eller stenålderskost, alltså den kost som vi åt innan jordbruket kom till och den kost vi är uppbyggda av från början. Den mat som åts under tiden människan var jägare och samlare.

Det betyder i sin helhet att äta ren mat, inte äta skräpmat och mat med tillsatser. Du undviker bland annat sockerfylld mat, baljväxter och även gluten- och mejeriprodukter. 

Det som bland annat är godkänd Paleomat och som du kan lägga basen på är: Kött, fisk, ägg, fågel, frukt, grönsaker, bär och rotfrukter. 

Det finns olika grader i paleokost, mat som är helt godkänt att äta och mat som ligger på gränsen som är mer när man vill unna sig. Allting beror på hur strikt du vill lägga upp din kost. 

Varför började jag med denna kost?

Jag äter den inte helt strikt ska jag börja med att säga, men jag byter ut många produkter och ser vad min mage tycker om. Min mage har mått väldigt mycket bättre nu bara det att jag utesluter till exempel gluten. Ska jag vara helt ärlig om anledningen till varför jag gick över till att äta mer paleokost är det dels för att det är renare mat utan tillsatser men att mycket består av kokosfett. Jag ÄLSKAR kokos. Du äter bland annat: kokosolja, kokosmjöl, kokosmjölk, kokosgrädde, kokosflingor och kokoschips - hur bra är inte denna kost för en kokosälskare som mig?


Är ni sugna på att börja äta mer paleokost så finns det en kategori i menyn som heter Recept - PALEO där jag kommer lägga upp allt eftersom jag hittar nya och spännande recept. Som jag alltid säger, ät det som passar er, det som er kropp mår bra av och uteslut eller ät inte strikt om ni inte känner för det. Vill ni inte vara utan pasta, ris och potatis - ät det! När jag lagar mat blir det paleokost till mig och ofta då sötpotatis eller mer grönsaker till, medan jag alltid gör pasta eller potatis till sambon som äter det. Lyssna på din kropp, vad vill den ha och vad vill den inte ha? 

När jag äter hemma hos andra eller ute (som inte händer allt för ofta), så äter jag det som bjuds på såklart. Självklart vräker jag inte i mig produkter med gluten eller raffinerat socker när min mage inte mår bra av det, men jag vill samtidigt inte att andra ska anpassa sig efter mig. Jag lagar det jag vill hemma!

Någon mer som äter paleokost? Eller som blev mer nyfikna över det nu?

Likes

Comments

Just nu har jag VFU vilket betyder i de flesta fall tidig morgon och i vissa fall enbart fyra-fem timmars sömn om jag haft kvällsskiftet innan. Då passar det riktigt bra att göra i ordning frukosten dagen innan, så att du sparar lite tid på morgonen och får sova några minuter extra. 

Jag har ätit den här otroligt goda gröten två dagar i rad och har hållit mig mätt i flera timmar.

Det du behöver är: 

  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 dl kokosmjölk extra creamy Santa Maria
  • 1 msk chiafrön
  • Valfria bär
  • Kokosflingor
  • Salt och möjlighet till andra kryddor
  • Sedan gör du enkelt såhär:
  1. Blanda kokosmjölet, chiafrönen, kokosmjölken och kryddorna noggrant i en glasburk eller annan bunke
  2. Häll på bären på toppen och strö lite kokosflingor över och in i kylskåpet under natten
  3. Ta fram de på morgonen och njut!

Har ni ätit detta förut? Vad tycker ni? 

Har ni några bra recept på overnight oats? (Gärna Paleo)

Likes

Comments

1 345328 Next

Better Blogging Nouw