Cous Cous

Idag började äntligen igångsättningen av Cous Cous. Hon har blivit behandlad i både bakknäna och ryggen. Hon har nämligen vart lite överansträngd i bakknäna och då spänt sig/felbelastat så hon fått ont i ryggen också. Hon fick joggas på stora utebanan efter 15 min avsutten framskrittning. Hon får bara ridas i 15-20 min som delas upp på mest skritt, 2 minuters intervaller med trav samt en galopp i varje varv i slutet. Passen blir inte jätteroligt och det är inte de lättaste att försöka rida en superpigg Cous i lång och låg form men men. Hon skötte sig hur bra som helst idag och var inte alls jobbig eller slängig med huvudet.

Fick även rida min kompis Alvas ponny Wille då de är borta. Jag har ridit honom några gånger förut och tycker om honom väldigt mycket måste jag ändå säga, trots att han kanske inte var på sitt bästa humör idag. Han har vilat nu i tre dagar och var pigg, det som är svårt (och väldigt annorlunda till skillnad från Cous) är att han blir väldigt trippig och hetsig. Jag är ju van med Cous som mest älgar på och får långa, rejäla steg när hon är pigg men Wille är helt tvärtemot. Tränade mycket på övergångar skritt-galopp samt galopp-skritt då jag tycker att han lugnar sig bra av det. Han var förvånansvärt lydig i övergångarna men sen kanske inte formen samt bogarna var riktigt där jag ville ha honom. Extra svårt blir det då han har ganska lite muskler just nu och därför inte orkar jobba särskilt länge. Tur jag tycker om honom trots att han beter sig så som idag;)

Gammal bild på Wille.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Underbar bild på mitt och Cous Cous pusskalas fångad av Annika Holtz!

Hej och välkommen till min nya blogg. Jag har haft massvis med bloggar fram och tillbaka genom åren men är denna gång riktigt taggad. Här kommer ni främst få följa min vardag med min häst, Cous Cous. Tillsammans tävlar och tränar vi i hoppning sedan två år tillbaka. Cous är ett 12-årigt sto e. Cardento, tänker dock att ni får mer info i ett kommande inlägg. Tanken är alltså att främst häst kommer fylla ut denna blogg men något annorlunda inlägg kommer nog komma upp lite då och då också.

Hoppas ni är lika sugna på att följa vår resa som jag är att dela med mig av den!

Likes

Comments