View tracker
Glutenfritt , Färsrätter

NÖTTER!

INGREDIENSER:
Potatis

FRIKADELLER:

1 ½ dl grovt hackade hasselnötter

1 dl grovt riven vegansk ost

1 ½ dl glutenfritt ströbröd

1 ½ dl hackad rödlök

1 tsk vitlökssalt

½ dl pressad citronjuice

1 dl vatten

SÅS:

Dill

2-3 msk pressad citronjuice

Potatisvatten

½ msk buljongpulver


GÖR:

Koka potatisen.

1. Blanda alla ingredienser.

2. Forma till runda bollar som kokas i lätt saltat vatten, de flyter upp när de är färdiga.

3. Koka en dillsås av potatisvatten, lite buljong utrört i lite vatten och citronsaft och blanda ned ganska mycket finklippt dill.

Servera med potatis.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Okategoriserade recept

4 portioner

INGREDIENSER:

pasta för 4 personer

2 msk olivolja

250 g finhackade champinjoner

1 finhackad röd paprika

1 finhackad morot

1 finhackad gul lök

3 hackade vitlöksklyftor

1 lagerblad

1 burk krossade tomater (400 ml)

5 dl vatten

2 1/2 dl bruna eller gröna linser

2 tsk torkad oregano

Salt

Svartpeppar

(Sojasås)


GÖR:

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Fräs champinjoner, paprika, morot, gul lök och vitlök i olivoljan tills allt mjuknar och får lite färg. Det tar ungefär 10 minuter.

3. Blanda ner lagerblad, krossade tomater, vatten, linser, oregano, salt och peppar.

4. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka.

Servera linsragun tillsammans med pastan.


Likes

Comments

View tracker
Gratänger

Så praktiskt det är när hela middagen serveras ur en och samma form!


4 portioner


INGREDIENSER:

1 rödlök

400 g sojafärs

2 msk veganmärkt margarin

1 vitlöksklyfta

Salt

Peppar


Potatistäcke:

700 gram mjölig potatis

Ca ½ dl iMat-grädde (havre) eller annan växtbaserad grädde

1 burk majs (ca 285 g)

2 dl persilja

Salt

Peppar

50 gram riven jezzly riv-iera (eller annan vegansk ost)

½ tsk paprikapulver


GÖR:

1. Finhacka löken.

2. Bryn färs och lök i margarinet.

3. Pressa ner vitlöken.

4. Krydda med salt och peppar.


Potatistäcke:

1. Skala och tärna potatisen.

2. Koka den mjuk, häll av vattnet.

3. Mosa potatisen och tillsätt grädde till lagom konsistens.

4. Häll av majsen, mixa majskornen till en puré och vänd ner i moset tillsammans med finhackad persilja. Salta och peppra.


FÄRDIGSTÄLLANDE:

1. Lägg färsröran i en smord ugnsform.

2. Bred över moset och strö över osten.

3. Gör ett rutmönster med en gaffel och krydda med paprikapulver.

4. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter, tills moset fått fin färg. 200 grader!


Likes

Comments

Glutenfritt , Okategoriserade recept

INGREDIENSER:

2 skalade sötpotatisar

2 dl rapsolja

2 citroner, saften


GÖR:

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Skär potatisen på längden i ca 2 cm tjocka skivor.

3. Lägg dem i en långpanna och ringla över olja och citronsaft.

4. Fyll på med mer olja så att de täcks.

5. Ställ in i ugnen i ca 1 timme eller tills sötpotatisen är mjuk.

Likes

Comments

Okategoriserade recept

INGREDIENSER:

1 paket k*ckl*ngbitar (Astrid & Aporna)


MARINAD:

3 msk japansk soja

2 msk agavesirap

2 msk balsamvinäger

2 msk rapsolja

2 finrivna vitlöksklyftor

2 tsk paprikapulver

2 tsk kanel

Svartpeppar


APRIKOSRIS:

1 dl ris (okokt mått)

3-5 torkade aprikoser

2 salladslökar

1 stjälk blekselleri

15 hasselnötter


Grönsallad


GÖR:

MARINAD:

Blanda ihop ingredienserna.

Marinera k*ckl*ngbitar ca 30 minuter.

Lyft upp och stek bitarna i ugn, ca 20 minuter.

Häll över marinaden efter 10 minuter.


APRIKOSRIS:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Strimla aprikoserna, salladslök och selleri.

Rosta nötterna i en torr stekpanna.

Blanda ris, aprikoser, salladslök, selleri och hasselnötter.


Servera med sallad och sky från stekningen.


Likes

Comments

Glutenfritt , Grytor

Grytan funkar för storkok och går bra att frysa in.

​4 portioner

INGREDIENSER:

1 finhackad gul lök

3 finhackade vitlöksklyftor

2 hackade morötter

½ msk röda curry

2 dl röda linser

2 burkar kokosmjölk (a 400 ml)

2 grönskaksbuljongstärningar (eller motsvarande mängd pulver)

3-5 dl vatten (efter önskad konsistens)

½ blomkålshuvud

Olja till stekning

Salt

Svartpeppar

(några kvistar bladpersilja)


GÖR:

1. Fräs lök och morot mjukt i olja tillsammans med curryn och linserna. Rör om ordentligt under tiden så att inget bränns vid.

2. Häll i kokosmjölk, buljongtärningar och vatten.

3. Koka under lock i ca 10 minuter.

4. Bryt blomkålen i buketter. Lägg dem i grytan och låt puttra ytterligare 5 minuter.

5. Smaka av med salt och peppar.

(Strö över hackad bladpersilja)


Likes

Comments