Header

Ikke at det kommer som noe sjokk, men vi endte opp på føden igjen i dag... Da jeg ble utskrevet fra sykehuset på fredag, fikk jeg beskjed om å ringe så fort jeg hadde noen endringer i formen, eller det skjedde noe ‘’nytt’’.
Jeg vil jo si at dagens form var ganske lik som alle andre dager, men da jeg har begynt å bli forkjølet, er formen litt annerledes allikavel.

Jeg satt oppe i 1,5-2 timer i natt, siden halsen tettet seg igjen når jeg lå i sengen. Og da jeg våknet i dag, hadde jeg litt antyding til feber. Men forkjølelse er jo ikke farlig, så tenkte ikke noe over å skulle ringe til føden for å snakke om det. Men plutselig fossblødde jeg neseblod. Helt uprovosert. Jeg fikk tørket, vasket og fikk det stoppet relativt fort. Så vi fortsatte farsdagen med kake og litt annet godt å kose oss med.

Hele gjengen tok oss en 2 timers powernap etter dette, og sto opp ca 14.00. Vi planla å ta oss tur ut, leke og kose oss videre med farsdagen. Men slik ble det ikke. Plutselig fossblødde jeg neseblod igjen, og vi ble enige om at jeg kanskje burde ta en telefon til føden alikavel. Hodepinen hadde jeg allerede dempet med Paracet, så det symptomet på høyt blodtrykk var allerede eliminert.

Så klokken 4 var vi på sykehuset. CTG målingen var fin, blodtrykket var fortsatt i en gråsone med et undertrykk like under 100, og 1+ på protein i urinen. Legen konkluderte i dag med at jeg har mild svangerskapsforgiftning, men at vi avventer neste ukes prøver. Så nå er vi hjemme igjen etter tre timer på føden, og er klar for nok en uke med flere turer til og fra sykehuset. Neste time er i morgen klokken 10 og neste time onsdag.

Onsdagens time er fødselskontroll, så da blir det ultralyd igjen, så vi får sjekket vekt på lillesøster, fostervann, morkake osv. Jeg gleder meg litt til den timen da! Så vet dere det.
Ønsker dere en fin mandag i morgen.

-H

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei igjen dere!
Etter forrige innleggelse har jeg altså kommet meg hjem igjen. Jeg ble utskrevet fredag formiddag, og dro rett hjem å sov endel timer. For en krevende uke dette har vært. Jeg er mildt sagt utslitt, men blodtrykket er heldigvis forbedret. Med andre ord er det fortsatt høyt i forhold til mitt normale blodtrykk, men jeg passer selv på formen, tar det med ro, og har ny time mandag morgen for kontroll.

Jeg ligger i en gråsone da blodtrykket har blitt slik forhøyet så fort, samtidig hadde jeg fredag morgen 1+ på protein i urinen. Det er ikke noen god nok grunn for igangsettelse eller medisinering enda, så vi må på en måte bare vente. Vente på forbedring eller forverring. I mine tanker, så håper jeg litt på forverring. Da føler jeg at jeg vil kunne få hjelp før jeg eventuelt blir utslitt før en fødsel.

Om det mandagsmorgen er 2+ på protein i urinen, så blir igangsettelse aktuelt, og siden jeg da er 36+0 tenker jeg at lillesøster skal få lov å komme, så vi begge får fred og ro! Noen tenker kanskje at det er egoistisk av meg å tenke slik, men det er virkelig en påkjenning for kroppen når blodtrykket herjer slik, i tillegg er det ikke positivt for lillesøster heller! Så nå kan jeg fint være ferdig!

I kveld sitter vi å ser skal vi danse og slapper av. Jeg vil bare ønske dere alle en fin lørdagskveld og helg. Å ikke minst si tusen takk for at dere er inne å leser her hver dag. For første gang siden jeg begynte å blogge, våknet jeg på 1. Plass for 3 dager siden! I love you all!


-H

Likes

Comments

Da var jeg innlagt på føden igjen. Blodtrykket vil i dag ikke gå ned, og ligger på ca 150/100. Ikke nok med det, hvilepulsen ligger på 114, og kroppen jobber på spreng med et eller annet. Hodet holder på å eksplodere føles det ut som, og jeg er utslitt!

Har ikke fått noe inntrykk om at de kommer til å sette meg igang med det første heller. Det er jeg litt glad for, siden jeg er så sliten nå. Men samtidig så bekymrer jeg meg for at om jeg blir gående slik som dette mye lenger, så vil jeg ikke klare en fødsel.. Så det er mye tanker som virrer rundt i hodet mitt i dag! I tillegg er lillesøster fortsatt prematur.

K er snart ferdig på jobb, så kommer han på besøk til meg litt. Jeg blir trist av å tenke på at han må dra fra meg i kveld, og at jeg ikke får sagt godnatt til Oliver før han skal legge seg! Æsj, nå renner tårene her.

Sliten, hormonell og ganske lei av alle disse prøvelsene.
Kunne ikke bare lillesøster vært her nå!? Det skal bli så godt å få allting overstått, slik at vi kan begynne å ha en nok så normal hverdag igjen.

Holder dere oppdatert så fort jeg vet noe mer, eller det blir noe endring i forhold til helsetilstanden! Vi blogges.

-H

Likes

Comments

Hei igjen dere. Tenkte å oppdatere dere litt på helsefronten etter gårdagens innlegg.
Jeg ble skrevet ut fra sykehuset og kom hjem i går ettermiddag. Etter å ha sovet noen timer her borte, var blodtrykket sunket såpass at det var forsvarlig å sende meg hjem. Jeg har derimot fått beskjed om å holde meg i ro. Det er veldig lite som skal til før jeg kjenner svingninger i kroppen, varme, svimmelhet og trykk i hodet, og at blodtrykket tydelig er forhøyet. Men det viktigste som de sa på sykehuset, er at det synker når jeg holder meg i ro.

Derfor er jeg per nå hjemme, tar det med ro så godt som det lar seg gjøre, og får masse nyttig hjelp av svigers med å ta meg av Oliver. Kristoffer er selvfølgelig også en superhelt uten like, og jeg gleder meg enormt til å kunne gi litt tilbake til han når lillesøster er ute! Men jeg har det altså bra. Og enn så lenge, skal lillesøster få være i magen noen uker til.

Nå skal jeg prøve å få vasket badet litt (i veldig rolig tempo selvfølgelig), for jeg kjenner jeg blir mer stresset over at leiligheten ikke er ryddig og rein om hun plutselig skulle komme! Å da er jo sofaslitingen bortkastet. Jeg føler jeg kjenner kroppen min såpass godt nå, at dersom det skulle gå til hode på meg og at blodrykket blir for høyt, så tar jeg turen ut på sofaen igjen. Det ER lettere sagt enn gjort å ha sengearrest når man plutselig har fått støv på hjernen!

-H

Likes

Comments

Så lå jeg her da.
I går hadde jeg første fødselskontroll på sykehuset (35+0). Det innebar ultralyd, sjekk av fostervannsmengde og størrelse på lillesøster. Og ellers samtale med lege og se ann hvordan jeg hadde det. Jeg gledet meg til timen i går. Få se lillesøster igjen, og ikke minst finne ut hvor stor hun er nå!

Lillesøster ble estimert til 2,9kg! En hel stor liten baby med andre ord! Hun hadde det kjempe fint i magen. Nok med fostervann og lå laangt nede i bekkenet med hodet. Hun vet hvilke vei hun skal ut såfall. Vi avsluttet kontrollen med ctg i 20 min før jeg skulle ta blodtrykket.
Ctg viste en aktiv jente, masse spark og en puls på mellom 140-160.

Men da blodtrykket mitt skulle måles, var det plutselig ganske mye høyere enn for bare en uke siden. For en uke siden var jeg hos jordmor, og da lå blodtrykket på 120/69. I går lå det plutselig på 153/95!!! Vi målte det 3 ganger, og ingen forbedring. Urinen slo ut på 1+ på protein. Deretter måtte jeg opp på labben å ta blodprøver. Jeg fikk valget mellom å legges inn over natten eller dra hjem og komme tilbake i dag. Jeg valgte å komme tilbake i dag. Jeg ville nemlig hjem å pakke fødebagen som sto tom!

Blodprøvene fra i går var fine. Og dagens urin var fin. Men blodtrykket var i dag enda høyere. 160/110 målte de blodtrykket mitt til i dag. Urinen derimot er fin i dag.
Så nå er jeg innlagt på føden for å ta langtidsmåling av blodtrykket. Spørsmålet nå er om jeg skal begynne på blodtrykksmedisin, om jeg blir liggende her til lillesøster skal ut, eller om jeg blir satt igang. Nye blodprøver er tatt i dag, å jeg tror de er med på å avgjøre veien videre.
Blir det novemberbaby på oss?

-H

Likes

Comments

I går var jeg offisielt høygravid, og det var ikke mer enn 40 dager igjen til termin. I morgen er jeg 35 fullgåtte og begynner på uke 36 av svangerskapet. Plutselig begynner jeg å bli trist, stresse og bekymre meg for at tiden ikke strekker til. At vi ikke skal få nok av alle de fine øyeblikkene sammen som familie på 3. Snart tar hverdagen enda en brå vending, og vi er en familie på 4. Det blir naturligvis ikke bare en brå vending for meg og K som går fra 1 til 2 barns foreldre. Det blir en brå vending for Oliver som går fra å være ene barn, være midtpunktet hos mamma og pappa, til å måtte dele oss med en liten baby.

Derfor har jeg nå bestemt meg for å sette meg selv, bekkenet og smertene til sides. For å kunne benytte denne siste dyrebare tiden til å gjøre ting sammen som en familie på 3. Jeg er så redd for å angre. Angre på alt vi kanskje ikke får tid til å gjøre. Alt som vi kanskje burde ha gjort, og alt som vi har gjort som vi kanskje ikke burde. Det er en rar følelse! Det å skulle ønske lillesøster var her allerede, samtidig som jeg gjerne skulle hatt litt mer tid. Litt mer tid til å bare være mammaen til Oliver. Litt mer tid i frisk tilstand, så jeg kunne løpe, danse og løfte rundt på han, som fortsatt ikke er stor nok til å forstå. For han forstår jo faktisk ikke hva han har i vente! Kanskje det er en bra ting?

Vi vet jo ikke hva vi har vi vente vi heller. For alt vi vet, kan det bli et helvete uten like. Oliver kan plutselig bli sykelig sjalu. Han kan plutselig føle at vi ikke er her for han lenger, eller kanskje han vil tenke at vi burde gjort mer sammen som en familie på 3, før denne lille ungen kom å stjal all oppmerksomhet og tid!? Hvem vet?

Derfor har vi i dag vært ute å aket sammen. Gått tur i nabolaget og koset oss skikkelig. Dagen i går startet vi med en koselig familiefrokost, som endte med at vi satt i 15-20 minutter å blåste såpebobler før vi gikk fra matbordet. Jeg passer på å ta bilder og filme, for jeg vil ikke gå glipp av eller glemme disse øyeblikkene!
Både familiefrokost og tur ut i helgene har jeg ikke vært med på på flere uker. Jeg har enten ligget og sovet eller på sofaen med en pute mellom beina for å hvile bekkenet. Nei, nå skal ikke graviditeten få stå i veien for de siste minnene fra tiden vi har som familie på 3. Disse dagene, timene og ukene skal nytes, lagres og huskes!

-H

Likes

Comments

Blæææ. For en start på dagen. For en gangs skyld sov Oliver over alarmen til K i dag. K snek seg derfor ut fra soverommet og startet å gjøre klar mat og klær til barnehagen. Jeg sov og ante fred og ingen fare, å plutselig våkner jeg til et dunk, etterfulgt av hyl og hysterisk Oliver. Han hadde trillet ned fra sengen og lå å gråt på gulvet stakkar... Tenk å våkne slik da. Det var ikke noe hyggelig måte for meg å våkne på heller, da jeg reagerte med å hoppe opp, over til hans side og løfte han opp fra gulvet. Bekkenet ble ikke fornøyd, magen strammet seg noe sinnsykt, men eneste jeg tenkte på var å trøste Oliver. Stakkars. Tror han fikk mer sjokk enn vondt, for vi fant ikke et eneste rødt merke eller kul på han. Å han roet seg fort.

Kort tid etterpå var han i stårlende humør, og gjorde som alle andre morgener. Sprang rundt i stuen, gangen, tittet på Marvin Mus barnetv og fikk tran og sanasol. Så det påvirket ikke morgenen hans noe serlig. Jeg derimot brukte en evighet på å sovne igjen etter at han dro i barnehagen. Men det ble noen timer til på øyet, og snart skal jeg ut å handle inn de siste tingene på listen som må være med i fødebagen! Noen tips til ting å ha med i fødebagen ? Jeg har begynt p trosse bekkenet og være litt mer aktiv. Jeg har nemlig oppfattet at jeg lett får kynnere/sammentrekninger, og det er jo positivt for modning (tror jeg) å jeg vil jo gjerne hjelpe kroppen litt mot fødsel. Så da er jeg litt mer oppe fra sofaen om dagene! Så vet dere det!

Ha en fin fredag.

-H

Likes

Comments

Dette er ikke et innlegg jeg MÅ skrive, men jeg ønsker veldig gjerne å fortelle dere hvor fornøyd vi er med den nye vognen vår! Vi har nemlig vært så heldige å få sponset drømmevognen vår Bugaboo Donkey fra Barnas Hus! Å jeg må innrømme at jeg ikke kunne ta den fort nok i bruk da vi fikk den i hus for noen uker siden.


Så nå som vi har fått testet den ut en liten stund, vil jeg dele med dere hvorfor akkurat denne vognen er vår, eller rettere sagt min drømme vogn. Og fortelle hvorfor den lever opp til forventningene.
(Inneholder bilder av sposnede produkter)

5 grunner til at Bugaboo Donkey er drømmevognen!

1. Dette er den ENESTE vognen jeg har sett, som kan slås sammen til en enkel vogn, om man skulle ønske å bruke den til bare en av barna.

2. Man kan friske opp vognen ved å bytte farge på kalesje og stormtrekk. Og nytt trekk er ikke dyrt heller. Vips så har man jo en ny vogn!
3. Den er superenkel å ha med å gjøre. Alt i fra å slå den sammen å legge inn i bil, enkel å løfte, da den veier lite, enkel å ta ut av bil å slå opp, man kan enkelt snu sittedelen begge veier og ved å åpne tre klaffer kan man gå fra enkel til dobbel vogn på 10 sekunder. Idiotsikker med andre ord!
4. Den er alle ord som er synonym med ordet nydelig! Et enkelt, stilfullt og fantastisk design. Og skinnhåndtaket som er på de nyeste modellene, er bare toppen på kransekaken.
5. Overraskende god å trille på alt slags terreng, da den har lufthjul og svingbare framhjul som kan låses. Nå har vi akkurat fått testet den på snø og vinterføre i helgen, og alt i fra brostein, grus, asfalt og skoglig terreng har ikke gjort noe stopper for behagelig trilling for både den som triller og Oliver som sitter i vognen.

Oliver er veldig fornøyd med å sitte i vognen enn så lenge. Men med en gutt på 1,5 år som endelig har funnet ut at han har sin egen mening, så vil jeg påpeke det at vi har muligheten for å ha han frammovervendt når han er utålmodig, vært en av de største fordelene med vognen. 90% av tiden sitter han vendt mot oss, men de dagene han er skikkelig vrang og ikke medgjørlig, er det så greit å ha muligheten til å variere. Da han var liten var det ikke alltid han likte å ligge i vogn, men etter vi byttet til sportsdel, endret det seg ganske raskt. Derfor håper vi lillesøster kommer til å trives like mye i denne vognen som det storebror gjør, og i tillegg har hun jo selskap av storebroren som sitter rett ved siden av seg. Vi gleder oss så masse til å kunne trille rundt på de begge to. Snart er ventetiden over!

Vognposen og bilstolposen er fra merket reflex, og passer perfekt i vognen. Vi ønsker å kunne bruke bilstolposen til lillesøster i vogen denne sesongen da den tar mye mindre plass i vognbagen. Når hun skal bytte over til sportsdelen blir det nok en reflex vognpose på henne også!
Dere finner dem her og her .


Så om dere venter tvillinger, eller får to tette barn, så burde dere absolutt sette dere inn i alt Bugaboo Donkey kan tilby, kontra andre søskenvogner. For jeg har nemlig ikke funnet en eneste vogn som oppfyller alle de samme kriteriene som denne vognen gjør! Les mer om Bugaboo Donkey her.

Vi har forresten fargen Bugaboo Donkey Melange Grey med svart aluminium understell.

-H

Likes

Comments

Jeg må le litt. Det skjer en skjelden gang at jeg kommenterer, spør eller skiver innlegg på litt større forum på facebook. Det kan være om alt mellom himmel og jord. Og plutselig dukker det opp kommentarer fra folk som følger meg via bloggen, via instagram eller via snapchat. De refererer til seg selv om Stalkerne mine. De kommer gjerne med gode tips, råd og svarer på det jeg måtte lure på.
De vet alt i fra om at jeg bor i Tromsø, at jeg har en sønn, at jeg er gravid og så videre. Disse folkene vet endel om meg, og kanskje de føler de kjenner meg på et vis, og det er jo absolutt koselig!

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt har blitt vandt til akkurat det der. At folk jeg ikke har en hule anelse om hvem er, vet hvem jeg er. Men samtidig må jeg legge til at jeg absolutt ikke ser på disse menneskene som stalkere. De er jo følgerne mine. Og jeg setter jo faktisk veldig stor pris på hver enkelt av dem. Ja, jeg kjenner dem ikke. Jeg vet ingenting om dem i forhold til hva de vet om meg, men de gjør absolutt ikke noe galt! Det er jo jeg som har valgt å være en offentlig person.

Så derfor vil jeg bare skrive et innlegg til dere som refererer til dere selv som stalkerne mine. Slutt med det. Dere oppfattes på ingen måte som stalkere, og jeg liker mye bedre om dere vil referere til dere selv som følgerne mine, eller leserne mine om dere følger meg via bloggen! For jeg tror ingen på denne jord setter pris på stalkerne sine, om de har stalkere. Men jeg setter faktisk pris på dere som følger meg dag inn og dag ut via snapchat, instagram og bloggen. God helg!

-H

Likes

Comments

Nå er det en liten stund siden vi mottok vår første overraskelses pakke til lillesøster i posten, og siden det snart er på tide for å motta en ny, så tenkte jeg at jeg måtte tipse dere om dette spennende konseptet.
Har dere hørt om Småkassen noen gang? Isåfall skal dere få litt bedre kjennskap til konseptet bak Småkassen og hva de tilbyr.

Småkassen er en ganske så nyoppstartet familiebedrift som tilbyr nydelige og behagelige kvalitetsklær til barn mellom 0-4 år. De tilpasser en kasse med klær til ditt barn, etter alder, behov og merke ønsker. Vi har krysset ut på Lilleba og MeMini som favorittmerker.

Og da det ikke er noen hemmelighet at barna vokser i rykk og napp, er det fantastisk at man med Småkassen mottar en ny kasse med klær hver 3. måned om man stifter et abonnement. Dette gjør at man får klær tilpasset sesong, etter hvert som barnet vokser og ikke minst for at man skal kunne motta klær fra nyhetene når de er tilgjengelige. Da dette er en familiebedrift som selv har 5 barn, vet de hvor viktig det er med kvalitet på klærne, hva som er lurt å ha, og ikke minst hvordan man skal sette sammen et behagelig antrekk etter barnets alder.

(Sponsede produkter)

Hos småkassen kan man velge mellom 4 forskjellige kasser.

De tilbyr alle kassene som abonnement, eller som en enkel kasse. Veldig greit å kunne prøve en kasse for å se om dette konseptet er noe for deg og din familie. Personlig synes jeg det er ypperlig å kunne få et nytt sammensatt antrekk av favorittmerkene nesten levert hjem på døren hver 3. måned.

1. Liten kasse. Denne kassen har en pris på 1099.- og da mottar man for eksempel et sett med klær og et nyttig produkt/en leke tilpasset barnets alder.

2.Medium kasse. Denne kassen har en pris på 1499.- og i den mottar man for eksempel to til tre sett med klær og et nyttig produkt/ en leke tilpasset barnets alder.

3. Stor kasse. Denne kassen har en pris på 1999.- og i den mottar man for eksempel to til tre litt dyrere sett med klær og et nyttig produkt og/eller en leke tilpasset barnets alder.

4. Ekstra stor kasse. Denne kassen har en pris på 2999.- og i den mottar man for eksempel tre til fire litt dyrere sett med klær og et nyttig produkt og/eller en leke tilpasset barnets alder. Dersom det er kasse til en nyfødt, får du med en babyteppe.

Det går også ann å bestille småkassen som gave, dersom man ønsker å gi noe litt utenom det vanlige til for eksempel barnedåp, babyshower eller til jul! Absolutt et julegave tips nå som det er under 2 måneder til julaften.

Hva tenker vi om Småkassen? 

For min del så er jeg superfornøyd med hele konseptet. Det er veldig gøy å kunne motta et sammensatt antrekk som gir meg ny inspirasjon og kanskje satt sammen annerledes enn jeg vanligvis ville satt det sammen. Nei, det er virkelig som å ha bursdag hver tredje måned. Med andre ord veldig gøy å motta pakken! I tillegg så er merkene og kvaliteten på klærne kjent fra vår side, og da vet jeg hva jeg kan forvente av klærne jeg mottar! Jeg kan jo nevne at vi har abonnement på stor kasse. Og dere ser på bildet over hva vår første kasse inneholdt.
SÅ mye fint! 

Småkassen er som alle andre bedrifter i stadig utvikling, og ønsker å forbedre seg. De er derfor også på utkikk etter nye merker og er interessert i å vite hvilke merker dere skulle ønske at dem tilbyr?

Nei, alt i alt er vi som sagt superfornøyd med at de tilbyr våres to favorittmerker Lilleba og MeMini, kanskje de kan tilby deres favorittmerker også!?

Dere finner alle merkene Småkassen har å tilby på deres nettside Smakassen.no

-H


Likes

Comments

Om det er en ting som ikke er å legge skjul på ved en graviditet, er at formen svinger fra minutt til minutt. Jeg har hatt to relativt fine uker nå, med energi, sovet litt bedre og egentlig følt meg mer opplagt. Men nå er jeg nede i en dal igjen. Ikke deprimert, men jeg kjenner kroppen er tung og sliten. Jeg sover ENORMT for tiden, og føler egentlig ikke jeg blir uthvilt ansett hvor lenge jeg sover. Søvnen blir også lett forstyrret, så det blir mye oppvåkninger løpet av natten. Halsbrann og et vondt bekken hjelper absolutt ikke.

Natt til i går gikk jeg å la meg rundt klokken 23. Da hadde jeg vært kjempe trøtt siden klokken 21. Da sov jeg til klokken 12.30 dagen etter. Til og med da følte jeg meg ikke uthvilt. I natt har jeg sovet i ca 12 timer, og en like tom og enegiløs dag er vell i vente!

Heldigvis har jeg time hos fysio om under en time, så forhåpentligvis kan bekkenet bli litt bedre for de kommende dagene! Ellers har jeg flere påstartet blogginnlegg som vil bli postet i løpet av uken. Så vær tålmodige med meg! Ønsker dere en fin tirsdag!

-H

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

ååh, i går la vi inn bestilling på hotellrom for helgen. Mamma har sagt ja til å ha Oliver hele helgen, så da er det påtide å få unnagjort en real babymoon før lillesøster kommer. Vi har booket oss inn på hotell midt i Tromsø sentrum istedenfor i Sverige, da vi er usikker på om jeg orker å sitte timesvis i bil med dette ubrukelige bekkenet. Uansett, så gleder vi oss enormt, og det skal bli SÅ GODT å kunne slappe 100% av uten barn til stede en hel helg. Vi skal virkelig kose oss med god mat, litt romantiske filmer og ikke minst sove LENGE!

Mange så på snap at jeg hadde delt at vi skulle på baymoon, og lurte på hva det gikk ut på. Og det er noe så enkelt som å pleie forholdet og kose seg litt ekstra sammen som par før det nye familiemedlemmet kommer til verden. That´s as simple as that. Men samtidig så er det veldig viktig synes jeg. Spesielt for oss som får to tette, er det viktig å pleie forholdet med gjevne mellomrom. Om det så bare er en natt på hotell, bare oss to, med god mat og avslapping. Jeg håper jeg får tatt litt bilder og vist dere!

Jeg skal kjøre Oliver til mamma i morgen formiddag, også drar jeg tilbake til Tromsø på ettermiddagen/kvelden. Vi har valgt å sove hjemme natt til lørdag, og legge oss inn på hotell lørdag klokken 2. Da får vi muligheten til å titte litt i butikker, kjøpe litt julegaver, spise god middag på restaurant, slappe av på hotellrommet, ta tidlig kveld, og ikke minst våkne til en fantastisk hotellfrokost søndag morgen. Mac´en blir med, så vi kan titte litt på en romantisk film i sengen, også håper jeg på at vi begge får en god natt med masse vis av søvn og oppladning til denne siste innspurten før lillesøster kommer.

Det vil derfor mest sannsynlig ikke bli noe blogging iløpet av helgen, så jeg vil ønske dere en god helg allerede nå! Å tusen takk for at dere er så tålmodige med de skjeldne innleggene mine på bloggen for tiden. Det begynner heldigvis på bli litt kortere intervaller mellom hvert innlegg, og jeg prøver så godt jeg kan. Hyl ut om dere ønsker dere et innlegg med julegavetips. Jeg har nemlig allerede begynt å handle julegaver!

-H

Likes

Comments

Etter at vi startet prosessen med å få Oliver utredet for refluks på legetimen forrige uke, har jeg lest meg litt opp, og prøver å være forberedt på hva vi har i vente. Plutselig stakk det litt i magen da jeg leste at refluks er 50% arvelig. Med andre ord er det stor sjanse for at dersom Oliver viser seg å ha refluks, kan enten mine eller K sine gener gjøre at vi kommer til å få genetisk syke barn. Og 50% sjanse for at lillesøster vil ha refluks.

Selvfølgelig skal man ikke ta sorgene på forskudd, men jeg føler man er litt bedre forberedt, dersom man har gjort litt research i forveien. Man tenker jo ofte at dersom lille blir født, og er frisk, så har man født et genetisk friskt barn. Og det hadde egentlig aldri falt oss inn at Oliver kunne ha for eksempel refluks, og at det var grunnen for alle søvnproblemene. Men mistanken har jo vært der! Dessverre har vi stadig fått høre fra helsestasjonen at det mest sannsynlig ikke var det, da han har gått fint opp i vekt. Dermed har han og vi latt søvnproblemene pågå i 17 måneder. Dårlig samvittighet er bare forbokstaven på hvilke følelser jeg sitter igjen med etter denne lange tiden. Derfor vil jeg nå være forberedt, dersom det viser seg at han har refluks, og sjansen for at lillesøster også kan ha det.

Noen tenker sikkert at dette bare er en bagatell i forhold til barn født med hjertefeil, kreft osv. Å ja, det er det absolutt. Men det er viktig å huske på at vi har alle ting vi sliter med. Noen har det tøffere enn andre, og andre har det som en dans på roser. Livet er urettferdig. Og jeg må ærlig innrømme at jeg hadde stått på mitt da Oliver var yngre, og fått han utredet for refluks allerede da, dersom jeg visste det jeg vet om refluks i dag. Tenk om vi kunne spart oss for månedvis med tårer, våkennetter, skrikekvelder osv... Det hadde jo vært det beste for Oliver, meg og K.

Så om det viser seg at Oliver har refluks, håper jeg at det ikke er vår skjebne å få genetisk syke barn, og at forhåpentligvis lillesøster er frisk og slipper å gå igjennom noe lignende. NOE er det jo som er galt, mtp søvnen til Oliver, og nå kommer jeg ikke til å gi meg før vi får et svar og noe som kan hjelpe han!


-H

Likes

Comments

Oktober måned er jo kjent for å være rosa. Og nå er det virkelig ikke lenge igjen til lillesøster melder sin ankomst, å da passer det jo supert med noen nye rosa plagg i skuffen.

Til nå har jeg kjøpt mye klær som har vært blomstrete, lysegul, lysegrønn, hvit og burgunder. Så når nesten alle klærne under var på tilbud og så rimelig, ble det noen nye klær til den nyfødte. Hun kommer til å være så nydelig i disse klærne!

(Ad-links)

Likes

Comments

Det er ingen tvil om at mange mener man kan se på magen om man venter jente eller gutt. Jeg tror spesielt i gamledager, at dette skulle være et sikkert tegn på kjønnet i magen. Med Oliver var det heller ingen tvil. På ordinær ultralyd var noe av det første vi så, en velutstyrt liten guttebaby i magen min. Magen min var også en typsik ``guttemage´´som mange sier.

Denne gangen var det ikke noe velutstyrt guttebaby å se på ordinær ultralyd, det var nemlig ingenting der nede, mellom beina. Vi ventet med andre ord lillesøster! En frisk lillesøster, og for en glede å kunne få oppleve å få en av hver. Så det ble handlet inn rosa, blomstermønster og blonder på alt av klær. Så gøy med en forandring. Men så begynte tvilen å komme. Tenk om det er en lillebror i magen, og vi BARE har jenteklær?

Heldigvis har jeg vært på endel ultralyder i ettertid, og alle har sagt det samme. Det er en lillesøster som bor i magehuset mitt denne gangen. Jeg blir litt mer lettet for hver gang noen sier det. MEN. For ikke så alt for lenge siden, drømte jeg at det var en lillebror som kom ut. Vi ble tobarnsforeldre til to gutter med 18 måneders mellomrom. Og ikke nok med at det fikk tvilen min til å komme tilbake, i går skjedde det enda en ting som får meg enda mer på tankene om det kan være en lillebror inni der.

Etter at vi var hos legen med Oliver i går, møtte vi på en gammel dame som satt å ventet på å bli plukket opp av taxien sin. Og helt ut av det blå, begynte hun å snakke til Oliver. Det er noe spesielt mellom eldre mennesker og små barn asså. De har så lett for å komme i kontakt. Hun fortalte hvor fin han var, hvor flink han var til å løpe osv. OG så heldig han var som skulle få en LILLEBROR! HALLO I LUKEN, dette må jo være et tegn, tenker jeg nå i ettertid!? HAHA. Jeg fortalte damen at det er lillesøster som er ventet, bare at magen har sunket såpass masse nå, at den har fått en helt ny form. Lite trodde hun på det, for magen min var så spiss og struttende. Og det siste hun sa før vi gikk ut døren fra legesenteret var; Det blir nok så gøy for deg når du får en lillebror å leke med. Hun trodde faktisk ikke på meg!

Så nå har jeg mer tvil enn noen gang! Er det lillesøster eller er det lillebror som melder sin ankomst innen de to neste månedene? Tror dere de kan ha tatt feil på alle ultralydene jeg har vært på?

-H

Likes

Comments

Når var forrige svangerskapsoppdatering, husker dere? For det gjør ikke jeg. Såååå lenge er det siden. Så da benytter jeg mine ledige minutter når jeg ikke hoster, til å oppdatere dere litt på den gravide fronten.!


Termin: 14. Desember.

Trimester: 2.
Hvor langt på vei: Uke 32 (31+0 i dag)

Neste kontroll: 31. oktober har jeg 34 ukers kontroll hos jordmor.

Vektøkning: Nå har jeg gått opp 16 kg. Kanskje litt over gjennomsnittet, men på ultralyd i går viste det seg at lillesøster er akkurat på gjennomsnittet, og hennes vekt ble estimert til 1770gram. Så jeg er strålende fornøyd!


Kjønn: Det er lillesøster som er på vei, og det fikk jeg bekreftet nok en gang i går.

Navn: BabyL. Vi har ikke bestemt oss 100% men om hun passer navnet når hun kommer ut, så blir det det. Et kort litt uvanlig jentenavn på L, som vi begge synes passer fint til Oliver. Navnet likte vi før vi visste at det var lillesøster i magen!

Siste innkjøp: To par sengesett på 40% på kid, og en rosa kanin som vi hadde helt lik i lys blå til Oliver da han ble født.

Hevelser og vann i kroppen: Jepp. Kommer vell bare mer og mer vann frammover. Ikke sånn at det er plagsomt, men det er veldig tydelige sokkemerker om kvelden, for å si det sånn.


Hodet ned: Jaaa! Hatt på følelsen i lang tid at hodet er ned, og at hun bytter på å sparke ut på høyre eller venstre side. Og det blir bekreftet hver gang noen har sjekket leie på henne de siste ukene.

Aktivitet: Oh, yeah! Ho er både mer aktiv og sterkere enn broren på denne tiden. Gøy, men også litt irriterende på nattestid. Men selvfølgelig godt å vite at hun har det bra og lever inni der.

Tungt: Akkurat i dag så er svaret nei. Jeg har plutselig en energi fra en annen verden, og håper virkelig den blir værende til hun er ute! Jeg føler meg endelig levende og fungerende igjen!

Kynnere/Rier: Litt kynnere om natten, ellers merker jeg lite til kynnerne på dagen. Kanskje litt mesenmurringer.

Mangler av utstyr: Tror vi bare mangler vognpose, stokke tripptrappstol, stellematte, bilstolpose og saueull til å ha i bunnen av vognen.

Avsmak på: FISK....

Sulten: Lite matlyst, men begynner å komme seg litt nå som energien også er tilbake. Men veldig lite som frister fortsatt.

Matkick: ISBITER. HALLO, hvor kom den cravingen fra? Helt ut av det blå en kveld fikk jeg lyst på det, og nå tømmer jeg et brett isbiter om dagen.


Plager: Bekkenløsning!! Kan vell ikke klage på noe mer enn det!

Humør: SUPERT! I dag er en helt fantastisk dag, og jeg er i super humør. To blogginnlegg på en dag, hallo. Trenger jeg å si noe mer?

Utålmodig: Ja, nå kan de neste 66 dagene få lov til å ganske raskt!

Sykehusbaggen: Tror jeg skal kjøpe en liten trillekoffert og starte på den ganske snart!

Høygravid: Nei, når beregnes man som høygravid egentlig? haha..

-H

Likes

Comments

Vet ikke om jeg har skrevet det på bloggen før, men jeg er av den typen skjeldne mennesker som gleder seg til mandag. De fleste ser negativt på å måtte starte en ny uke, men jeg ser bare positive sider med det. Spesielt i dag. I dag har jeg nemlig endelig kjent på at overskuddsenegien er tilbake! Jeg føler meg helt fantastisk. Derfor har jeg klart å få gjort litt ting her hjemme også for en gangs skyld. Vasket badet, ryddet, støvsugd hele leiligheten, byttet på sengen, vasket to maskiner med klær, tømt søppelet og så videre. I tillegg har det vært fint høstvær, og jeg har et bekken som ikke har vært alt for ille i dag og det er mandag. Jippi!

Jeg nevnte nok tidligere at vi kom til å ha noen måneder hvor det ville være litt ekstra trangt økonomisk (i forbindelse med mine to måneder ulønnet før permisjon). Og nå er vi endelig forbi de to månedene! Å det har faktisk gått helt fint. Nå kan jeg endelig kjøpe akkurat den middagen som skulle falle meg inn på butikken, og jeg trenger ikke sitte å regne på fingrene om vi har nok penger til å fylle bensintanken søndagskveld. Det er faktisk en ganske god følelse, og dere som har vært i lignende situasjoner, dere vet hva jeg snakker om.

Så ja, det er mandag, leiligheten er snart strøken (må bare vaske over noen få gulv til), vi har penger på konto, og i kveld skal vi få bestilt hjem det siste vi mangler før lillesøster kommer. Det er ikke så alt for lenge igjen vet dere! Wiii, jeg er i godt humør. Så da blir det forhåpentligvis litt mer blogging frammover også! Jeg er allerede igang med nytt svangerskapsoppdatrings innlegg. Så stay tuned!

-H

Likes

Comments

Nå har jeg troen på at lillesøster er ute før vi når 1. desember. Det vil si NESTE måned! Tenk det da.
I dag hadde jeg og K time på sykehuset for samtale med Psykososialt team med omvisning på føden. Plutselig begynner det faktisk å nærme seg, og det var helt surrealistisk å sitte inne på en fødestue å prøve å se for seg at jeg snart skal føde der.

Anyway. Vi har det meste klart til lillesøsters ankomst, men mangler et par ting. Derfor tenkte jeg faktisk å gjøre en liten vri på et typisk utstyrs innlegg. Isteden for å ramse opp alt vi har klart, så tenke jeg å ramse opp det vi mangler. Kanskje noen av dere tenker at noe av det faktisk ikke er nødvendig, og da håper jeg dere kan legge igjen en kommentar, så slipper vi kanskje å bruke penger på akkurat det.


 • Stellematte. Vi har stellematte til Oliver, men dumme som vi var, skaffet vi oss en med vanlig bomullstoff rundt. Den har derfor blitt flekkete og stygg. Derfor ønsker jeg gjerne en ny til lillesøster kommer. Kom gjerne med tips til stellematte med sånn vannavstøtende stoff rundt.
 • Sauefell til å ha i vognen. Vi hadde en langhåret og stor sauefell til Oliver da han var liten og lå i vognbag, og den passer dessverre ikke i vognbagen til Dugaboo Donkey. Derfor trenger vi ny.
 • Stelleveske. Jeg hadde en Malene Birgerveske som jeg brukte til stelleveske til Oliver. Men fant fort ut at det egentlig bare ble tull og usystematisk med en veske med et stort rom. Så jeg byttet på å bruke den og min nåværende treningssekk som ikke burde brukes til stelleveske noe mer, etter at illeluktende treningssko stadig ligger oppi der. Kom gjerne med tips til stelleveske også!
 • Vognpose/Dundyne. Vi er i super tvil på om vi skal bruke vognpose eller dundyne til lillesøster. Jeg føler en pitteliten baby oppi en alt for stor vognpose har litt motsatt effekt. Men om jeg bruker sauefell, ullklær innerst til ytterst, lillelampledd, dundyne og stormtrekket, at lille da vil ligge lunere og mer komfortabelt i vognen. Så en av delene må vi ha klart til hun kommer i såfall.
 • Bilstolpose. Med vinterbaby må jo det være et must! Denne gangen har vi både vinterbaby og bil, og når jeg skal kjøre å hente/levere i barnehagen så må jo lille mye ut og inn av bilen. Å da MÅ vi ha bilstolpose!
 • Rosa gulpekluter i flanell. Vi har noen helhvite etter Oliver, og tenker vi kan tilføye noen få rosa også.
 • Helseteppe. Vi hadde vel bare blå helsetepper til Oliver, og jeg ønsker gjerne å ha et rosa et til lillesøster. Hun er jo jente, og derfor vil jeg ikke bruke blått. HAHA. Don´t shoot me!
 • Stokke tripptrappstol. Vi har tatt vare på nyfødtsetet i fra Oliver, så da mangler vi bare selve stolen å feste det på. Oliver bruker jo sin egen tripptrappstol, så da trenger vi en til til Lillesøster.

Jeg tror og håper det er alt vi mangler til lillesøster kommer. Så det er jo ikke VELDIG mye. Men forhåpentligvis kan vi vente litt med noe av det til lønningen i desember kommer. Økonomien er ikke veldig mye å rope hurra for disse to månedene jeg har vært ulønnet. Men permisjonen min er innvilget hos nav, og jeg går ut i permisjon allerede 28.10 ( ALTSÅ DENNE MÅNEDEN). Så snart har vil litt bedre råd igjen!

-H


Likes

Comments

Bloggen har blitt skikkelig nedprioritert de siste dagene. Jeg har siden jeg var syk, slitt skikkelig med å komme meg skikkelig tilbake igjen. Energien har vært på bånn, jeg har sovet flere timer om dagen, og jeg har rett og slett følt for å ikke stå opp om dagen.

Det er gjerne en kombinasjon av en sliten kropp etter sykdom, jernmangel(som jeg har fått påvist forrige uke) og graviditeten som snart tar mot slutten. På dette tidspunktet i graviditeten med Oliver, hadde jeg jo bare meg selv å tenke på. Da lå jeg gledelig i sengen dagen lang, mens K var på skolen å styrte med sitt.

Nå kjenner jeg på forventningene til at leiligheten skal være ryddig til en hver tid (det er aldri helt ryddig her), middagen skal stå klar til K kommer hjem, samtidig som jeg skal hente Oliver i barnehagen, og i tillegg prestere på blogg, Instagram og YouTube.

Sosiale medier har blitt nedprioritert, leiligheten har blitt nedprioritert, alt har blitt nedprioritert! Jeg har innsett at kroppen krever at jeg nedprioriterer alt annet enn meg selv akkurat nå. Men jeg kommer meg heldigvis litt etter litt. Forhåpentligvis er jerntablettene på god vei ut i kroppen for å hjelpe meg litt tilbake!

Enn så lenge så blir det litt rolig herfra.. Men jeg gir meg ikke. Plutselig er jeg tilbake!

-H

Likes

Comments

 • Den lange ullgenseren er et absolutt must her i hus, da jeg DEFINITIVT ikke kommer til å invistere i en dyr vinterjakke som har plass til den store voksende magen. De kan også brukes når jeg ikke er gravid!
 • En åpen ullcardigan er PERFEKT for å holde seg varm når man er litt penere kledd. Jeg går jo fortsatt en del i skjørt, og da er det veldig greit med en god og varm overdel! Super fin til highwaist skjørt som framhever den fantastiske voksende magen!
 • En høyhalset genser er på vei hjem i posten til meg asså! Denne skulle jeg ha bestilt for lenge siden. Jeg har slitt med halsen i snart 4 uker, og da er det viktig å holde halsen borte fra kald vind og trekk. Denne kan jo også brukes inni et highwaist skjørt, noe jeg nesten går med daglig. Så denne er et must i mitt klesskap utover høsten i såfall.
 • Hvis det er en ting som er viktig for meg om jeg skal gå litt lengre enn til postkassen, så er det gode sko. Dessverre begynner jeg allerede å kjenne at enkelte sko snart ikke passer, på grunn av at vannet har begynt å komme snikende i beina. Da er det perfekt med enkle litt pene sneakers hvor man har plass til litt voksende bein. Det skader jo absolutt ikke at de ser bra ut, OG har god plass, gjør det vell?
 • Støvler. Før kulden slår skikkelig til, men snøen kommer og går, vil det garantert komme tonnevis av slaps på veien. Da er det jo supert å kunne holde seg både tør OG varm på beina om an først tørr å vise seg utenfor døren. Jeg har hunterstøvler fra før, men med mine hovne bein, kommer jeg ikke til å ha plass til tykke sokker i dem når det trengs. Da er det jo supert med et litt billigere par som allerede er foret! Disse er også på min ønskeliste!
 • Sist men ikke minst. UGGS!!! Om det er noen sko i hele verden jeg kunne brukt opp hele lønna mi på, så er det uggs. De ER kvalitet, de ER varme og de ER komfort. Enkelt og greit. Alle trenger et par uggs på skohyllen til vinteren. Ferdig snakket.

Hva tenker dere om innlegg som dette? Er det noe dere synes er nyttig? I såfall skrik det ut i kommentarfeltet, så kommer del 2 like rundt hjørnet. Dette er klær jeg HAR eller kommer til å få bruk for utover høsten. Flere har etterspurt tips til gravidklær, og da var det kanskje høytid for å faktisk ta seg tid til å komme med mine tips. Spesielt høsten og vinteren ser jeg på en utfordring for oss som er gravide, nemlig fordi vi må holde oss varme og friske for de små i magen. Men det er jo lettere sagt enn gjort. Så da håper jeg mine tips kan være til hjelp for dere andre som lurer på hva dere skal kle på dere når kulden virkelig setter inn.
(Innlegget inneholder ad-links)


-H

Likes

Comments