Header

DAILY LIFE

En av våre faste tradisjoner her i Tyrkia er å ta en tur på julebasaren som arrangeres av kommunen. Det er jo mange ulike nasjonaliteter som bor her, så det er en flott måte å samle folk på. Her får ulike nasjonaliteter muligheten til å ha stands, hvor de kan selge ulike ting. Ogå mange restauranter, sykehusene, butikker osv har stands her. Det deles ut masse ballonger til barna, og har man ikke tålmodighet til å finne de som deler ut gratis er det mulig å få kjøpt de fra ballongselgere som står rundt omkring. Det er work shop for barna hvor de har mulighet til å lage en liten ting, ansiktsmaling og selvfølgelig julenissen. Årets julenisse var en stor forbedring fra den som har vært de siste årene. Og jeg fikk et nydelig bilde av 5 åringen på julenissens fang. Man har mulighet til å kjøpe bakeverk i alle former og variasjoner, det selges "julepynt" og andre varer. Mye spennende å se på. 5 åringen fikk seg en snurredåse i tre som han har kost seg skikkelig med i ettermiddag.

Men shit så skuffet jeg er for at Norge ikke hadde stand i år heller. Vi har den norske sjømannskirken her nede, men jeg syns ikke de gjør særlig stor innsats for å vise frem Norge på en god måte under et slikt arrangement. Ei har de heller ikke noe opplegg for oss fastboende her nede. Jeg ville tro at en organisasjon som nettopp sjømannskirken burde være mer synlig.

Vi ble ikke så lenge fordi det var så utrolig mye folk der i år. Vi kom i 12 tiden, og like etter så gikk vi som sild i tønne. Utrolig tungt å manøvrere seg rundt med barnevogn, og i tillegg skulle se på hva de solgte i de forskjellige bodene. Jeg har også angst for å miste synet av 5 åringen når det er så mye folk rundt oss. Men, vi koste oss den tiden vi var der.

Julebasaren ble i år arrangert for 8. gang, og det er så gøy å se hvor mye større det blir med årene. Gleder meg til å se utviklingen videre. Syns dette er et utrolig flott tiltak av kommunen, for det viser hvordan de setter pris på mangfoldet som er i byen.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

DAILY LIFE

Hei dere.

Altså, jeg er i sjokk over hvor fort dagene går. Jeg føler knapt at jeg rekker å blunke før en ny uke har passert. I går ble lillebror seks uker. Tenk det, seks uker med den deilige lille bolla vår. Tok meg selv i å tenke over hva jeg egentlig har gjort de siste seks ukene, og sannheten er at jeg har gjort svært lite og kost meg uendelig mye.

I ettermiddag tok vi oss en tur på lørdagsbasaren i Cikcilli. Hadde bare behov for agurk og gulrøtter, men herlighet det er så gøy å titte på alt de selger. Det bugner over av friske grønnsaker, og jeg blir så sulten på skikkelig god mat hver gang jeg er her. Ble en pokemon t-skjorte på 5 åringen da, og litt sjokoladenøtter til lørdagskosen.

Fra nyåret så skal jeg innføre to kjøttfrie dager i uken hjemme hos oss, og da skal jeg tråle litt rundt i oppskrifter før jeg går amok i basaren. Jeg er altfor glad i kjøtt til å noen gang ville kutte det helt, men to dager i uken skal man klare. Det er jo så mye vegetarmat i det tyrkiske kjøkkenet, så skal snike litt på hva mine svigersøstre lager slags mat. De bruker svært lite kjøtt i maten sin, og desto mer bønner og linser.

Ellers da, har dere det bra? Det er ganske stille fra dere for tiden. Kom gjerne med noen tips på hva dere ønsker å lese om. Fint med litt inspirasjon når jeg er midt i babybobla mi.

Likes

Comments

DAILY LIFE

Ingen jul uten julebakst. Det er noe med luktene som sprer seg i huset som trigger gamle minner. Jeg hadde en mormor som var rå på julebakst, og jeg elsket å sitte å se på henne ved kjøkkenbordet, mens P1 spilte i bakgrunnen. Hun gikk alltid i skjørt, med høye hæler - ja, hun brukte sko inne, hun hadde fine krøller i håret og forkle. Elegant og vakker dame!

Tradisjonen ved å bake til jul er noe jeg ønsker å ta med meg og gi videre til mine barn. Jeg vil at luktene skal trigge gode barndomsminner hos dem, som vi så skal gi videre til mine fremtidige barnebarn.

5 åringen har fått halsbetennelse, så han er hjemme fra skolen noen dager nå. For å gjøre noe hyggelig ut av dagene har vi i dag bakt kakemenn/juletrær, og kokosmakroner. Og pepperkakedeigen står i kjøleskapet, så den skal vi ta fatt på i morgen. I tillegg må vi lage serinakaker, så får vi se om det blir noe mer.

Ps, det er ikke vin i glasset. Jeg og 5 åringen har en greie med at vi tar frem vinglass når vi skal kose oss skikkelig sammen.

Likes

Comments

DAILY LIFE

Har hatt en kjempekoselig dag med mamma i dag. Hun tok meg med ut, og spanderte lunsj i solen. Vi var på Lemon Kültür hvor de har sykt gode hamburgere. Vi satt rett ved stranden, og det var så koselig å nyte god mat med lyden av bølgene i bakgrunnen. Jeg elsker hamburger, og tror seriøst jeg kunne spist det hver dag. Så gleden er stor over at det er steder her som serverer skikkelig store hamburgere med ordentlig tilbehør.

Bolla mi har vært litt urolig i dag, og hatt store problemer med å falle til ro. Så vi var ikke så lenge ute før vi dro hjem. Vi er nok midt i første utviklingstrinn, så jeg er spent på hvordan natta vil bli. Han sover iallefall veldig godt nå, og det trenger han. Knappe to timer med urolig søvn gjennom dagen er altfor lite for en så liten kropp.

F kom hjem fra landsbyen i dag med en stor pose mandariner. Så gode, så nå skal jeg sette meg ned og virkelig kose meg. Ikke så lenge til han er hjemme fra jobb, og da skal vi ha en etterlengtet kjærestekveld med film. Regner med jeg sovner av etter ti minutter haha. Life these days!

Likes

Comments

DAILY LIFE

it is

the season

to sparkle

Endelig er det desember, og jeg er så klar for jul! Gleder meg som et lite barn til tiden fremover. Masse god julemusikk, hjemmekino med julefilmer, bakedager og herlige lukter som fyller leiligheten. Det er så koselig å våkne opp til en julepyntet stue. Og jeg nyter kveldene hvor juletreet står og glitrer i et hjørne, og masse tente lys, Vi tyvstartet litt, og har hatt juletreet oppe i noen dager nå. Gleder meg til julebord med jentene, bare håper at jeg får på meg en av kjolene mine, og til julemarkedet som er 2. søndg i advent.

Men samtidig er det viktig å huske på at denne tiden som kommer, også er en tid som kan være vanskelig for mange. Dette er en tid hvor ensomheten kan føles ekstra vond for mange. Gi et ekstra smil eller en god klem til noen som trenger det. Del ut litt komplimenter, og forsøk å inkludere om du har mulighet for det. Kanskje julefesten har rom for en som ellers ville sittet alene hjemme.

Og det er ikke til å legge skjul på at det er mange barn som gruer seg til juleferien. Jeg får ikke sagt det nok - barn og fyll hører ikke hjemme sammen. Dropp den tredje drinken, og du trenger ikke tømme hele vinflasken. For barn så vil det være en utrygghet når vi voksne drikker og endrer vår oppførsel. Trenger vi å drikke oss fulle, når vi er sammen med barna våre?

Ha en fantastisk flott desember, alle dere fine som titter innom her.

Likes

Comments

DAILY LIFE

Jeg fikk en melding privat om et blogginnlegg jeg skrev tidligere i uken, som jeg rett å slett tenkte å svare på med et eget innlegg.

Vi ser Alanya på så sykt forskjellige måter. Neste gang jeg skal dit, så skal jeg kun utenfor turistområdene. Så kanskje jeg ser det du ser. Til nå tenker jeg kun skapt for charter.

Se på disse bildene som jeg tok i går. De viser noe av det jeg elsker med byen. Havet. Jeg elsker å bo så nær havet. Det gir meg en fred og en dyp ro. Lyden av bølgene som slår inn mot land, lukten av saltvann og følelsen man får når man tar seg et avkjølende bad. De folketomme strendene på vinteren er så fine. Jeg elsker å gå hit med sønnen min. Plukke stener, se etter skjell eller ta en lett lunsj sammen mens vi sitter i sanden. Det er hit jeg trekker ned når jeg har et par timer alene. En god bok, pledd og en gatehund som legger seg ved siden av, og passer på. Lydene fra havet fyller meg med en ro.

Alanya har et sjarmerende havneområde. Båtene ligger side om side. Palmene svaier i vinden, og det er mange småfeite katter som går rundt mens de venter på neste fiskebit. Her har man den gamle bebyggelsen som ligger i berget nedenfor borgen. Går man opp forbi det røde tårnet er det et eldorado av små og sjarmerende gater. Det er en fryd å gå her med kamera for en som liker å ta bilder. Borgen vår troner majestestisk på toppen. Hit er det utallige små veier man kan gå, for å nå helt opp. Det er en skikkelig god trimtur for rumpe og bena. Utsikten fra her oppe er breathtaking.

Alanya er et eldorado for oss som bor her med små barn. For det er parker overalt. Det er ikke bare parker for barna, men det er også mange flotte parker hvor man kan nyte en take-away kakao, eller gjøre som tyrkerne selv bruker å gjøre. De slår seg ned med store tepper, har med seg gassbrenner og te-kanna, og dekker på til piknik. Søndagene er dagen hvor alle parker fylles av tyrkiske familier som koser seg sammen ute, forbeholdt at det ikke er overskyet eller regn. For det skal ikke legges skjul på at veldig mange tyrkere er redde for vær og vind.

Tilgangen til ferske grønnsaker og frukter er også en av de tingene jeg elsker. Basarområdet, eller fruktmannen som ligger på hjørnet ved her jeg bor. Utenfor døra mi så har jeg frisøren min, frisøren til mini, markedet, matbutikken, fruktmarkedet, taxistasjonen, slakter, apotek, bussen og gatekjøkken. Alle er innen tre minutters gåavstand. Kanskje et paradoks at jeg setter pris på disse tingene, for samtidig så ønsker jeg jo å sette opp enebolig i landsbyen vår.

Jeg blir glad av å se palmene svaie året rundt. Jeg nyter å ha en grønn vinter hvor det plantes ut blomster som gir friske farger. Det brukes mye penger på å holde uteområdene rene, og hver morgen så feies gatene våre rene. På denne måten sysselsettes veldig mange mennesker i jobb. Det går menn rundt her og sprayer ned i avløpsrør, for å sørge for at det ikke er rotter og så mye mygg her. På sommeren kommer de hver 14. dag, og på vinteren kommer de 1 gang i mnd. I parkene plantes det nytt for hver sesong, og det er estetisk pent.

I fjellene bak oss har vi utallige veier som gir flotte muligheter for roadtrips. Jeg koser meg så på tur når vi finner små landsbyer langt bak i fjellene, og griller kylling som vi spiser før vi kjører hjem. Det er mange spennende turer å ta i nærheten. Oldtidsbyen Side, eller storbyen Antalya som har over to millioner innbyggere. Begge disse to ligger bare et par timers kjøring herfra. I tillegg har jo Tyrkia masse historie å vise til, noe som gir muligheten for å ta mange weekend turer. Jeg gleder meg til å ta med bloggen neste gang vi skal på tur. Selv om turen går til Ankara, og jeg har vært der flere ganger tidligere. Så skal jeg likevel finne nye perler å vise frem. Elsker å vise frem landet jeg bor i.

Her vil jeg heller ikke glemme hvor enkelt det er å få ting gjort. Trenger jeg gass, så ringer vi til gassfirma vårt. Da har vi ny gass montert i leiligheten innen 15 minutter. Det samme med vann. Elektriker og maler har alltid kommet de dagene jeg har hatt behov. Og det koster niks og nada.

Mye kan bli sagt om President E. Men jeg er iallefall strålende fornøyd med det nye store offentlige sykehuset som vi får her. Tannlege kan vi også få gratis akutthjelp hos, i nye fine lokaer. Veiene forbedres, og det bygges nye parker. Ting som har betydning for meg i mitt daglige liv.

Siden vi har statlig forsikring, så får vi nå tilskudd fra staten til å kjøpe morsmelkerstatning, i tillegg til et månedlig innskudd som blir en slags barnetrygd. Det er alle skritt i riktig retning, og jeg ser et land som er i utvikling. Og ikke på tur tilbake til gamle dager. Kan ikke svartmale alle verdensledere som ikke ønsker å danse etter Europas eller Usas pipe. Men det er forsåvidt en helt annen diskusjon.

Poenget mitt her er at jeg må ikke ut av Alanya for å se det spesielle i byen. Jeg ser magien innad i byen, og jeg ser forbi turistene som er her på sommeren. Men jeg skal mer en gjerne hjelpe deg å se magien i byen neste gang du er her. For dette er ikke et sted bygd for charterturisme. Og skulle du fortsatt ikke se magien, og se hvor fint vi faktisk har det her. Så er det også helt greit. Vi kan ikke alle like det samme.

Likes

Comments

DAILY LIFE

Litt usikker på overskriften i dag kjenner jeg. Selv om det forsåvidt stemmer, så kan det kanskje være litt morbid for noen. Jaja, vi lar det gå.

I dag så var vi ganske tidlig ute. Tok en tur til kirkegården på Damlatas for å plukke kongler. Er jo straks desember, så trenger litt kongler til adventsstaken, og andre aktiviteter. Her har de en god blanding av store og små kongler som er perfekte å bruke til julete aktiviteter. I tillegg så er det masse store trær her. Perfekte til små aper som liker å klatre. For katteglade mennesker er det også et eldorado. Det er så mange katter her inne. De ligger på gravene, og kommer frem for å se om man har med seg mat til de. Så mange velfødde og store katter, men også noen veldig tynne. De har nok tapt kampen om maten som blir delt ut. Det er en brutal verden også i dyrenes rike. Normalt sett kan man se skilpadder her inne, men i dag fant vi ingen.

Å komme inn hit er som å komme inn i en annen verden. Det er så stille. Det ligger rett ved stranden, men likevel så føles det ut som man er på et avsides og øde sted. Snakket litt med mini om døden i dag. Han begynner å stille så mange spørsmål om livet, og det er ikke alltid like lett å svare sånn på sparket. Men føler at vi fikk fine samtaler om livet og døden.

Etter at vi var ferdig her, hadde vi enda litt tid igjen før mini skulle på skolen. Så det ble en liten runde på Damlatas før vi gikk hjemover. Men de bildene passer ikke inn her, så de kommer i neste innlegg. Klarer ikke ha så mye ulike bilder i et innlegg, for det ødelegger hele symmetrien min hehe!

Likes

Comments

Efe Ahmet

Tenk at det har gått en hel måned siden livet ble snudd på hodet. Å få lov å bli kjent med denne lille gutten har vært et eventyr. Han passer perfekt inn her i familien vår, og jeg gleder meg så til ukene vi har fremfor oss. Det er en rivende utvikling vi har foran oss, og det kommer til å bli så gøy å se hvordan samspillet vil bli mellom brødrene.

Huset forfaller, og vil ikke engang snakke om hvordan det står til med eget utseende. All våken tid går på å være best mulig mamma for de to herlige guttene mine. Og jeg sniker til meg en blund fremfor en dusj.

Jeg fikk en melding fra en venninne om livet var en dans på roser nå, og jeg måtte svare at ja det er det. Jeg er underernært på søvn, men ellers så er jeg så ufattelig fylt med kjærlighet og jeg gleder meg til enhver ny dag.

Jeg har ikke noe å klage over rett å slett. Life is good, believe it or not. Føler ikke for å lage meg problemer eller klage over trivielle ting bare for at jeg ikke skal bli arrestert for å fake livet.

Likes

Comments

DAILY LIFE

Nå er det endel år siden jeg valgte å emigrere ut fra Norge. Og jeg har aldri angret.

Home is where the heart is, og hjertet mitt er her. Jeg er så forelsket i byen min, og det er er forhold som er ment å vare livet ut. Ikke bare fant jeg mannen min her, men jeg har også funnet noen herlige jenter som jeg aldri ville møtt ellers. Jeg har sagt det før, men vi er en fin gjeng og vi har en nydelig flokk med barn.

Jeg bor ved havet, kan gå barbent i sanden i januar og jeg nyter synet av palmene. De er så vakre, og jeg blir aldri lei av synet som møter meg når vi nærmer oss stranden. Fjellene er rett bak oss, og det er varierende og spennende natur rundt oss. Tyrkere er et herlig folkeslag. På mange områder veldig ulik, noen ganger håpløst irriterende, men samtidig så hjertevarme og gode.

Tyrkia er et stort land, med rik historie. Så mange vakre steder som venter på å få besøk. Jeg har hele svigerfamilien min her, og en landsby oppi fjellene. Jeg kjenner livet i Alanya, og jeg kjenner landsbylivet. Det er to ulike liv, som jeg balanserer fint.

Jeg savner ikke Norge noe spesielt. Jeg savner enkelte personer og den norske naturen, men ikke landet i seg selv. Jeg har nå ikke vært i Norge på 15 mnd, og det blir nok ingen tur det neste året heller. Livet mitt er her. Det er her jeg er trygg. Det er her jeg er den beste utgaven av meg selv.


Likes

Comments

DAILY LIFE

Jeg elsker denne tiden på året. Når strendene tømmes for hvite turister, og de lokale tar over. Sanden er så myk og god mot de bare tærne som krøller seg i glede over å få lufte seg. Hunder som leker seg, bader og ruller seg i sanden. Tålmodige fiskere, og en og annen gal sjel som bader. Palmene er nydelige mot den blå himmelen. Blomstrene lukter så godt. Lokale kafeer er fulle av folk som koser seg. I heart winter in Turkey.

Det er så deilig å tusle rundt med barnevogn. Ta en liten pause på vaffelhuset, spise seg god og kvalm på en deilig belgisk vaffel med kokos, sjokolade, krem og is. Nyte et glass med kakao før turen går videre. Tusle barbent på stranda, gå langs havna, og ta en liten pit stop hos min kjære mann. Hente mini på skolen, og bruke usannsynlig lang tid på veien hjem.

Nå er F og 5 åringen i bryllup. Lillebror sover og jeg burde nok gjort det samme. Men det er så deilig stille, jeg koser meg med Kurt Nilsen sin juleplate, og jeg kjenner at jeg har lyst å nyte tiden alene mest mulig.

I morgen er det lørdag og dobbel barnebursdag. Tjohei det blir liv. God fredagskveld til dere trofaste lesere som holder ut ustabil og sjelden blogging. Jeg kommer sterkere tilbake når jeg kommer meg ut av den verste babyboblen, og har fått litt rutiner tilbake i livet. Akkurat nå flyter vi gjennom dagene i herlig kaos.

Likes

Comments

Facebook
Snapchat
Bloglovin
Instagram
Blogkeen
Nouw