Header

DAILY LIFE, Efe Ahmet

I dag har vi vært på kontroll med lillebror. Det merkes godt at han har en enorm appetitt for vekten har økt til 4,6kg på 18 dager. Det går i melk store deler av dagen, føler meg som en melkeku med pumpa mi, busser og bærer, og jeg er glad for at han spiser så godt som han gjør. Skal tilbake om 14 dager for vaksine, og jeg gruer meg allerede. Det er noe med sprøyter og små babyer som gjør vondt i hjertet mitt. Men vaksiner må man ha, så jeg får bare stålsette meg for det som venter fremover.

Jeg har helt ærlig aldri vært så trøtt før, som det jeg er nå. Den tiden hvor man festet natta lang før skole/jobb dagen derpå, 14 dagers fylletur, eksamenslesing eller avstandsforhold og 70 timers arbeidsuker, det kan ikke engang sammenlignes med hvordan type trøtt man er nå. 

Samtidig så har jeg aldri hatt det bedre en jeg har det nå. Jeg er fylt med en dyp følelse av takknemlighet for hvor jeg er i livet, og den fine familien min. Jeg har virkelig nått et nytt stadie av tilfredshet. Det høres nok ut som en vemmelig klisje, men det å få et barn til har gjort livet travlere men så uendelig mye rikere. 


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

DAILY LIFE

Jeg elsker følelsen som høsten gir. En mix av nostalgi over en sommer som er over, og forventninger om tiden vi har fremfor oss. Fargene som er i endring, samtidig som vi har palmene rundt oss. Solen som varmer godt, og de kalde kveldene som gir rom for tente lys og pledd. Det er tiden for kakao og ostesmørbrød til kveldsmat, med en fin film på skjermen. Jeg er så glad i høsten her i Alanya.

I går var vi flere timer i parken, og bare koste oss sammen med en flokk av ukjente mennesker som alle var ute å nøt det nydelige november været. En nydelig tur langs strandpromenaden bort til parken, snacks på gresset og en 5 åring som lekte apekatt, og fant seg en venn å leke med. Kjente solen brant i kinnene, og jeg hadde et euforisk øyeblikk av fullstendig lykke.

Nydelig søndag i solen.

Likes

Comments

DAILY LIFE

I dag var vi tidlig ute. Skolen til fem åringen hadde kermez, som er et slags marked på skolen hvor de ulike klassene har boder hvor de selger mat, kaker, drikke etc. Store høyttalere som spilte musikk, en stasjon for ansiktsmaling og glade barn overalt. Noen damer stilte seg også opp og danset, og slikt gjør meg så glad å se. Skolen var ferdig allerede klokken 12.00 i dag, så da tok vi turen ned til havna for å besøke baba på jobb. Fikk oss litt å drikke, spiste god kake og fikk pumpet masse melk på do. Er virkelig et nytt liv for tiden haha!

For et vær vi har akkurat nå. Perfekt høstvær med varme og sol, og det er så deilig å kroppen tilbake i nesten normalt gjenge. Bare det å kunne ha sko på bena er så herlig! Elsker denne tiden av året. Må bare få noen gode rutiner for turer, pumping og slike ting. Merker at jeg mister litt oversikt når vi er lenge ute.

På tur hjem gikk vi rolig langs havnen, stoppet i lekeparken og katteparken. Der kom det en katt og la seg ned i understellet på vogna. Når vi prøvde å få den ut derfra så satt den ene foten fast i hjulet og fikk full panikk. Vrælte skikkelig og ble vill. Prøvde å få den løs, og det var skyhøyt stressnivå før katta kom seg løs og stakk av. Så etterpå at vi fikk stygge blikk av noen russiske turister som antagelig trodde vi prøvde å torturere katta. Grusomt. Håper det gikk bra med den etterpå!

Etter seks timer utendørs så fristet det absolutt null å lage mat, så vi bestilte Dominos pizza hjem. Det er nesten litt for enkelt haha.

Og nå er det straks natt her i huset. Viktig å legge seg tidlig når man har en som spiser hver andre time gjennom natten!

Likes

Comments

DAILY LIFE

I dag tok vi turen til landsbyen så svigermor fikk hilse på lillebror. Hele familien har respektert ønske mitt om fullstendig fred den første uken, så de satte stor pris på at vi tok turen opp allerede i dag. Hovedpersonen sov seg gjennom hele seansen. Så gøy å se hvor glad svigermor er i barnebarna sine, og hun fortalte om fødselen til sine syv barn. De seks første er født hjemme i landsbyen, mens F, som er en attpåklatt, medførte en akutt tur til sykehuset i Antalya for å fødes der. Jeg sa til henne at jeg er imponert over at hun har 7 unger, for jeg kjenner jo at to er er ganske bra tall haha. Forøvrig er det en skikkelig sport å kommunisere med henne, for hun snakker i rasende tempo, hun snakker veldig annerledes tyrkisk og hun hører ekstremt dårlig. Men vi klarer oss stadig bedre!

Det begynte å pissregne mens vi var der, og storebror som var ute med to tanter han løp villmann i regnet og hadde det kjempegøy mens to hysteriske tanter ikke fikk han inn. Needless to say, men vi kom da hjem med en søkkvåt femåring.

Når F dro på jobb så koste vi oss med monsterbedriften, og hadde en stille og rolig kveld sammen.

Nydelig lørdag.

Likes

Comments

Efe Ahmet

Hvordan kan det ha gått en uke allerede? Jeg føler det var i går jeg satt og ble klargjort for operasjon. Og nå ligger det en perfekt liten gutt og sover ved siden av meg. Denne uken har gått over all forventning, og har vært så mye mer intens en jeg kunne forestilt meg. Vi har fått en liten prins som passer perfekt inn i familien vår, og som sover seg igjennom dagene. Han gråter knapt, og er blid og fornøyd. Storebror er så god, og det kunne ikke blitt en bedre overgang. Akkurat nå så rocker jeg tilværelsen som 2 barnsmor, og har stålkontroll. So far so good! Nyter det så lenge det varer, for jeg får vel min del av våkenetter før jeg vet ordet av det haha! Rart hvor forelsket man kan bli i sin egen familie, hjertet sprenges når jeg ser på de tre guttene jeg har i livet mitt. Herlighet hvor heldig jeg er!

God helg dere.

Likes

Comments

PREGNANT II

Herlighet så jeg nyter livet med to barn. Det er en karusell av følelser, lite søvn og enormt med kjærlighet. Familiens nye medlem er en så god gutt, sover masse og har god appetitt.

Tenkte å fortelle litt om dagen vår på sykehuset.

Planlagt keisersnitt i Tyrkia: Vi fikk beskjed om å møte opp mellom 8.30 og 9.00 på morgenen. Fikk tildelt privatrom, og signerte noen papirer. Ble påkledd sykehusklær og fikk satt inn veneflon. Operasjonen var satt til kl 13.00, så vi hadde en helt avslappende dag på rommet. Jeg hadde endel nerver og tanker på dette stadiet. Det er jo noe spesielt å ligge i en seng, kjenne babyen sparke i magen og vite at han snart er ute.

Det kom inn en hasteks, så jeg fikk utsatt min operasjon en liten stund.

Når det nærmet seg, ble jeg hentet med rullestol på rommet, og trillet ned til operasjonssalen. Her fikk ikke F bli med inn, så han måtte vente utenfor.

Jeg ble tatt i mot av to mannlige sykepleiere hvorav ene snakket engelsk. Det kom også inn to kvinnelige sykepleiere.

Mens de klargjorde ryggen min for spinalbedøvelse så satt ene sykepleieren foran meg, og spurte mange spørsmål om livet og hvordan jeg havnet her i Tyrkia. En veldig rolig mann. Han holdt godt fast i meg når spinalbedøvelsen ble satt, for fy f så vondt det var. Ganske kjapt etter kjente jeg bena dovne bort, og ble lagt klar på bordet. Hadde forheng foran magen, men kunne se deler av det som skjedde i speilbildet fra lampa på operasjonsbordet. Hadde samtidig sykepleieren som satt ved hodet mitt, strøk meg over håret og oppdaterte meg. Fra kirurgen åpnet meg til lillebror var ute gikk det fort. Det er en utrolig rar følelse, for man kjenner at de holder på der, samtidig som man ikke kjenner det. Jeg fikk såvidt sett han før han ble tatt ut av rommet. Det gikk så hurtig fordi det var iskaldt inne på operasjonssalen.

Jeg ble sydd sammen, og trillet tilbake på rommet. Der ventet F, og vi fikk et par minutter før de kom med lillebror til oss. Så utrolig vakker der han lå, og det var så godt å få han i armene!

Sykepleieren som kom med lillebror, snakket litt om amming, men hun forsto fort at det ikke lar seg gjøre. Jeg fikk ikke melkeproduksjonen i gang før sent dagen etter. Deilig å slippe noe mas angående det, og møte full forståelse for at man blir en pumpemamma.

Dro hjem dagen etter da alt så bra ut, og jeg ikke er førstegangsfødende.

Nå er det gått 4 dager siden keisersnittet, og jeg har nesten ikke vondt lengre. Er oppegående, og sliter bare litt med å komme meg opp av senga. Ved begge mine keisersnitt har kroppen kommet seg veldig fort. Det er de to første dagene som er desidert verst.

Jeg har vært fornøyd med oppfølgingen under hele graviditeten, det har nesten vært for mye kontroller mot slutten haha. Føles både trygt og godt, å føde her i Tyrkia.


Likes

Comments

Efe Ahmet

Efe Ahmet kom til verden 27.10.2017 kl 15.00

48 cm lang og 3340 gram

Verdens vakreste lillebror, og nå er familien vår komplett.

Likes

Comments

DAILY LIFE

I dag var det mini sin dag. Han skulle få bestemme alle dagens aktiviteter så lenge det var i Alanya, og ikke langt fra sykehuset. Det ble vafler til frokost, en tur på stranda hvor han fikk badet en siste gang i år, og vi bestilte hjem Dominos Pizza til middag som vi spiste mens vi så på Vaiana filmen. En nydelig film som vi er veldig glad i her hjemme.

Det ble en perfekt siste lørdag som enebarn for mini, og han har virkelig kost seg.

Nå sover prinsen, og jeg skal kose meg med skal vi danse på skjermen!

Likes

Comments

Contains affiliate links CURRENTLY

I'm loving: the fall. Høsten er her, og det er så deilig ute. Strålende solskinn fra skyfri himmel, men uten den brennende intense varmen. Kveldene er kjølige, og vi har allerede hatt en skikkelig høststorm. Det er noe spesielt med høsten, og det er en ny start. Nå fremover vil vi ha en overflod av solskinnsdager, med noen få regnbyger. Så kommer vinteren, en grisekald periode haha!

I'm hating: Det er jo ikke til å unngå at man engasjerer seg i #metoo kampanjen som herjer på nett for tiden. Det er fantastisk å se hvor mange som åpner seg om overgrep som begås, men det er jo direkte hårreisende at det faktisk skal være slik at vi kvinner nesten er fritt vilt for enkelte menn. Jeg hater at det faktum at vi er kvinner skal medføre at vi utsettes for seksuelle overgrep og uanstendige tilbud. Det er noe riv ruskende galt med mentaliteten der ute når dette er et så stort problem som det faktisk er. Det foregår over hele verden, og det skjer med hvem som helst av oss. Jeg virkelig hater det faktum at vi jenter skal overse slik oppførsel, gutter er gutter osv.. Det er ALDRI under noen omstendigheter noe vi skal godta! Vi skal kunne gjøre som vi vil, si hva vi vil, ha på oss hva vi vil og drikke oss kanonfulle om vi ønsker, og likevel være trygge!

I'm thinking about: Det er jo ikke til å legge skjul på at det jeg tenker mest på er det som skjer neste uke. Neste uke blir vi 4, og livet vil snus på hodet. Jeg aner egentlig ikke hva som venter meg som to barnsmor, men jeg har en god magefølelse på at livet vil bli både travelt og rikere.

Også tenker jeg veldig på min rolle som mamma, og hvor viktig det er at jeg viderebringer gode verdier til guttene mine. At de lærer hvordan vi skal respektere hverandre, og ikke minst hvordan de skal behandle en jente. Når vi nå er inne i en tid hvor dickpicks er blitt normalt for jenter å motta, så sier det litt om hvor mye ansvar som ligger på oss foreldre. Det er vi som er nødt til å lære barna våre nettvett. Dette gjelder også mobbing på nett, noe jeg tror bare vil øke i årene som kommer. Og det er jo ikke rart at barna mobber, når man ser hvordan voksne uttaler seg på nett. Jeg er sjokkert over kommentarfelt noen ganger. Hvordan skal man lære barna at dette ikke er ok, når så mange voksne også gjør det?

I'm watching: S L A S H E R. Endelig er sesong 2 av denne skrekkserien ute på Netflix. Ingenting som litt blod og gørr på kvelden når mini har lagt seg. I tillegg så går det i div norske programmer; the voice, skal vi danse og stjernekamp.

I'm reading: Har akkurat fullført Løvetemmeren av Camilla Läckberg. Råbra bok. Ellers har jeg lest noen bra kronikker i det siste. Blandt annet denne, Joda, det var en naken mann som lå der og spradet på mobilen min, og denne - Om å kle seg som folk som kom i kjølvannet av at Siv Jensen kledde seg ut som en indianer. Det er nok ikke så lett for den hvite priviligerte verden å se hvordan andre kan føle seg diskriminert. Vi har det jo bare gøy vi..


I'm planning: Jeg har så smått begynt å legge litt planer for hvordan aktiviteten skal være utover vinteren i forhold til å få alt til å gå rundt. En ting er iallefall sikkert, og det er at vi må lage ganske gode rutiner på hvordan ukedagene skal bli. Med en baby i hus og en gutt på førskolen, så blir det full rulle og travle dager.

Sånn litt mer kortsiktig så planlegger jeg å plante om litt planter her hjemme før lillebror kommer. Det begynner å haste med å få det gjort.

Tenker også litt på hvordan jeg skal gjøre det med bloggen fremover. Hvor mye babysnakk skal det bli, hvor mye trening skal jeg blogge om osv.. Hva tenker dere som leser? Det er jo dere som skal få lyst å titte innom her i vinter.

I'm wearing: Minst mulig. Jeg har ikke så mye å ha på meg akkurat nå rett å slett, men snart blir det gjensyn med klærne mine.

I'm listening too: Har hørt ganske mye på Live de siste ukene, samt gode gamle slager fra min ungdom.

I'm eating: Nå fråtses det i mat og sjokolade som jeg skal slutte å spise så snart lillebror er ute. Viktig å nyte de siste dagene vet dere haha. Det er godt det er en liten en som skal få morsmelk snart, for det tvinger meg til å røske litt opp i dette helt fjerne kostholdet mitt!

I'm craving: Drømmer om noe nytt og lett treningstøy til trilleturene i vinter. Feks denne hvite t-skjorten med hette, denne grå skjorten og denne svarte som viser frem en skulder. Deilige og lette plagg. Disse skoene ville vært en drøm å hatt på bena mens man går, og disse rålekre rosa skoene er perfekte til cafe besøk, med strømpebukse på bena og kjole eller skjørt til. Etter seks mnd i badesandaler så skal det bli en drøm å få normale sko på bena igjen!

I'm looking forward to: Vårt nye liv. Vi går en så spennende tid i møte, og jeg lengter så etter å holde lillebror i armene. Denne vinteren skal bli så deilig. Ser frem til hver eneste dag fremover.

Likes

Comments

PREGNANT II

Var så heldig å få tak i denne lekre kremfarga Emmaljunga vogna her nede. Kjøpte den av Silje, som har brukt den til sine barn. Og nå er det lillebror som skal kose seg oppi her på tur i vinter.

Stresset litt med vogn tidligere, for det har ikke vært lett å finne så dyp og god bagvogn som vi er vant med fra Norge. I tillegg med god plass under, og de store tykke hjulene. Men jaggu ordnet det seg, og fargen er så yummy! Lys og delikat.

F var faktisk sjokkert over fargevalget, for visstnok så er jeg ekstremt sær og vanskelig på farger til guttene. Forstår da ikke det, liker lyse delikate farger til dem jeg haha.

Kan ikke huske sist jeg gikk tur bare for å gå tur, med lette sko på bena og kamera i hånden. Skal bli så utrolig godt å komme seg ut igjen.

Vi har et fantastisk høstvær nå, som innbyder til fine turer ute. Og snart er det min tur å nyte. Satser på daglige turer når storebror er på skolen, og i helgene skal vi gå ut sammen.

Denne vinteren skal bli så fin!

Likes

Comments

Facebook
Snapchat
Bloglovin
Instagram
Blogkeen
Nouw