Header

DAILY LIFE

I dag var det mini sin dag. Han skulle få bestemme alle dagens aktiviteter så lenge det var i Alanya, og ikke langt fra sykehuset. Det ble vafler til frokost, en tur på stranda hvor han fikk badet en siste gang i år, og vi bestilte hjem Dominos Pizza til middag som vi spiste mens vi så på Vaiana filmen. En nydelig film som vi er veldig glad i her hjemme.

Det ble en perfekt siste lørdag som enebarn for mini, og han har virkelig kost seg.

Nå sover prinsen, og jeg skal kose meg med skal vi danse på skjermen!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Contains affiliate links CURRENTLY

I'm loving: the fall. Høsten er her, og det er så deilig ute. Strålende solskinn fra skyfri himmel, men uten den brennende intense varmen. Kveldene er kjølige, og vi har allerede hatt en skikkelig høststorm. Det er noe spesielt med høsten, og det er en ny start. Nå fremover vil vi ha en overflod av solskinnsdager, med noen få regnbyger. Så kommer vinteren, en grisekald periode haha!

I'm hating: Det er jo ikke til å unngå at man engasjerer seg i #metoo kampanjen som herjer på nett for tiden. Det er fantastisk å se hvor mange som åpner seg om overgrep som begås, men det er jo direkte hårreisende at det faktisk skal være slik at vi kvinner nesten er fritt vilt for enkelte menn. Jeg hater at det faktum at vi er kvinner skal medføre at vi utsettes for seksuelle overgrep og uanstendige tilbud. Det er noe riv ruskende galt med mentaliteten der ute når dette er et så stort problem som det faktisk er. Det foregår over hele verden, og det skjer med hvem som helst av oss. Jeg virkelig hater det faktum at vi jenter skal overse slik oppførsel, gutter er gutter osv.. Det er ALDRI under noen omstendigheter noe vi skal godta! Vi skal kunne gjøre som vi vil, si hva vi vil, ha på oss hva vi vil og drikke oss kanonfulle om vi ønsker, og likevel være trygge!

I'm thinking about: Det er jo ikke til å legge skjul på at det jeg tenker mest på er det som skjer neste uke. Neste uke blir vi 4, og livet vil snus på hodet. Jeg aner egentlig ikke hva som venter meg som to barnsmor, men jeg har en god magefølelse på at livet vil bli både travelt og rikere.

Også tenker jeg veldig på min rolle som mamma, og hvor viktig det er at jeg viderebringer gode verdier til guttene mine. At de lærer hvordan vi skal respektere hverandre, og ikke minst hvordan de skal behandle en jente. Når vi nå er inne i en tid hvor dickpicks er blitt normalt for jenter å motta, så sier det litt om hvor mye ansvar som ligger på oss foreldre. Det er vi som er nødt til å lære barna våre nettvett. Dette gjelder også mobbing på nett, noe jeg tror bare vil øke i årene som kommer. Og det er jo ikke rart at barna mobber, når man ser hvordan voksne uttaler seg på nett. Jeg er sjokkert over kommentarfelt noen ganger. Hvordan skal man lære barna at dette ikke er ok, når så mange voksne også gjør det?

I'm watching: S L A S H E R. Endelig er sesong 2 av denne skrekkserien ute på Netflix. Ingenting som litt blod og gørr på kvelden når mini har lagt seg. I tillegg så går det i div norske programmer; the voice, skal vi danse og stjernekamp.

I'm reading: Har akkurat fullført Løvetemmeren av Camilla Läckberg. Råbra bok. Ellers har jeg lest noen bra kronikker i det siste. Blandt annet denne, Joda, det var en naken mann som lå der og spradet på mobilen min, og denne - Om å kle seg som folk som kom i kjølvannet av at Siv Jensen kledde seg ut som en indianer. Det er nok ikke så lett for den hvite priviligerte verden å se hvordan andre kan føle seg diskriminert. Vi har det jo bare gøy vi..


I'm planning: Jeg har så smått begynt å legge litt planer for hvordan aktiviteten skal være utover vinteren i forhold til å få alt til å gå rundt. En ting er iallefall sikkert, og det er at vi må lage ganske gode rutiner på hvordan ukedagene skal bli. Med en baby i hus og en gutt på førskolen, så blir det full rulle og travle dager.

Sånn litt mer kortsiktig så planlegger jeg å plante om litt planter her hjemme før lillebror kommer. Det begynner å haste med å få det gjort.

Tenker også litt på hvordan jeg skal gjøre det med bloggen fremover. Hvor mye babysnakk skal det bli, hvor mye trening skal jeg blogge om osv.. Hva tenker dere som leser? Det er jo dere som skal få lyst å titte innom her i vinter.

I'm wearing: Minst mulig. Jeg har ikke så mye å ha på meg akkurat nå rett å slett, men snart blir det gjensyn med klærne mine.

I'm listening too: Har hørt ganske mye på Live de siste ukene, samt gode gamle slager fra min ungdom.

I'm eating: Nå fråtses det i mat og sjokolade som jeg skal slutte å spise så snart lillebror er ute. Viktig å nyte de siste dagene vet dere haha. Det er godt det er en liten en som skal få morsmelk snart, for det tvinger meg til å røske litt opp i dette helt fjerne kostholdet mitt!

I'm craving: Drømmer om noe nytt og lett treningstøy til trilleturene i vinter. Feks denne hvite t-skjorten med hette, denne grå skjorten og denne svarte som viser frem en skulder. Deilige og lette plagg. Disse skoene ville vært en drøm å hatt på bena mens man går, og disse rålekre rosa skoene er perfekte til cafe besøk, med strømpebukse på bena og kjole eller skjørt til. Etter seks mnd i badesandaler så skal det bli en drøm å få normale sko på bena igjen!

I'm looking forward to: Vårt nye liv. Vi går en så spennende tid i møte, og jeg lengter så etter å holde lillebror i armene. Denne vinteren skal bli så deilig. Ser frem til hver eneste dag fremover.

Likes

Comments

PREGNANT II

Var så heldig å få tak i denne lekre kremfarga Emmaljunga vogna her nede. Kjøpte den av Silje, som har brukt den til sine barn. Og nå er det lillebror som skal kose seg oppi her på tur i vinter.

Stresset litt med vogn tidligere, for det har ikke vært lett å finne så dyp og god bagvogn som vi er vant med fra Norge. I tillegg med god plass under, og de store tykke hjulene. Men jaggu ordnet det seg, og fargen er så yummy! Lys og delikat.

F var faktisk sjokkert over fargevalget, for visstnok så er jeg ekstremt sær og vanskelig på farger til guttene. Forstår da ikke det, liker lyse delikate farger til dem jeg haha.

Kan ikke huske sist jeg gikk tur bare for å gå tur, med lette sko på bena og kamera i hånden. Skal bli så utrolig godt å komme seg ut igjen.

Vi har et fantastisk høstvær nå, som innbyder til fine turer ute. Og snart er det min tur å nyte. Satser på daglige turer når storebror er på skolen, og i helgene skal vi gå ut sammen.

Denne vinteren skal bli så fin!

Likes

Comments

DAILY LIFE, PREGNANT II

Hei.

Jeg lever, og jeg har det bra. Jeg valgte å bare ta noen dager vekk fra sosiale medier. Slappe helt av, uten å hele tiden måtte sjekke hva som skjer. Lese bøker og bare være tilstede her. Det har vært så deilig. Og jeg ser nå at jeg ikke har behov for å ha alle sosiale medier tilgjengelig på daglig basis. Byebye snapchat blandt annet!

Ellers er jeg utrolig sliten om dagen. Siste rest av graviditeten. Jeg er kun ute for å dra på sykehuset på kontrollene mine, og en sjelden gang må jeg på butikken. Koser meg hjemme, ruger og slapper mest mulig av. Takk til alle vennene mine som er tålmodig med meg i disse dager!

Sliter som vanlig med denne halsbrannen og har hatt et voldsomt forbruk av gaviscon. Den fungerer ikke like bra lengre, men funnet en annen løsning.

Hvordan kurere intens halsbrann: et glass vann og 1 ts natron! Rør godt sammen og hiv det ned på styrten! Det smaker helt jævlig, og jeg brekker meg sinnsykt. Men det fungerer, og det er det viktigste.

Gikk plutselig opp for meg at nå til helgen har vi siste helg hvor vi er tre. Siste helgen hvor mini er enebarn. Så vi må ut å gjøre noe skikkelig koselig sammen på lørdag. Mini skal få lov å bestemme alt den dagen, fra frokost til aktiviteter til kvelden til legging. Gjøre stas på siste helgen vår sammen. Håper F får seg et par timer fri til å være sammen med oss, men det er desverre ikke så stor sannsynlighet for det med den jobben han har nå. Det snakkes om enda mindre fri, og det er tydelig at det ikke vektlegges at arbeiderne har familie.. Savner gamle jobben hans, og ser hvor heldige vi faktisk var da.

Tenk det, neste uke er vi 4!

Likes

Comments

PERSONAL
Plants makes my home happier

Jeg har fått med meg at det foregår diskusjoner på dette med eksponering av barn i sosiale medier. Noen av de store bloggerne har fått kritikk for hvordan de bruker barna sine for å tjene penger, og det diskuteres hvordan dette vil påvirke de barna som er eksponert når de blir eldre. Dette med sosiale medier er jo et nytt fenomen, så det er ingen som vet hvordan dette kan påvirke barna i negativ forstand. Jeg legger meg ikke i hva de store bloggerne gjør, og jeg koser meg med feks bloggen til Caroline Berg Eriksen, som har verdens skjønneste jenter. En av de mest estetisk fine bloggene vi har i Norge.

Men jeg har begynt å se litt på hva jeg selv har delt på min lille blogg de siste årene. Jeg har tittet litt bakover i arkviet, og jeg ser jo at livet til mini er dokumentert her inne. Det har blitt mindre bilder med årene, og jeg føler ikke at ansiktet hans er så ofte i fokus. Men kanskje det likevel har vært for mye. Har jeg delt noe som han kan være flau over senere? Nei, jeg føler oppriktig ikke det. Jeg føler at jeg har hatt en grense, og jeg har aldri delt bilder som har vært nedverdigende. Men likevel, jeg har delt mange bilder. Spesielt fra de første årene.. Hvor går grensen? Skal barna utelates helt fra sosiale medier, eller er det ok med bilder i bevegelse hvor ansiktet ikke vises? .

Hva med privatlivet vårt? Er jeg for åpen om ting, eller klarer jeg å holde en balanse? Jeg føler at jeg ikke har utlevert oss på en negativ måte, men det er fort gjort at man ser seg blind på hva man faktisk deler. Jeg blir så usikker på om jeg har vært naiv, delt for mye. Samtidig som jeg selv føler at jeg har klart å holde størsteparten av livet privat. Jeg blir påvirket av det jeg leser, og jeg ser det er veldig sterke meninger om dette tema.

Likes

Comments

PREGNANT II
Coming soon

Can't wait to meet you little one.

Da var kontroll nummer 3 i oktober overstått, og alt ser bra ut. Lillebror har endelig snudd seg, og ligger med hodet godt plassert ned. Så nå er det bare å håpe at han blir der, og ikke legger seg i tverrleie igjen. Han er på ca 3 kg, og aktiv. Så nydelig fin på alle bildene vi har av han, og har uten tvil fått baba sine lepper. Er så spent på å se hvem det er som skjuler seg inni her.

2x oktober 2017 kommer han

Forresten, se den søte blå kaninen på det første bildet. Den er til lillebror fra Britt Sølvi, en bloggleser som hadde den med seg fra Norge til Tyrkia. Så utrolig søt, og jeg elsker den duse blåfargen. Tusen tusen takk til deg!

Se så fin selebukse og jakke baby E har fått fra tante Alev. Hadde koselig besøk på fredagskvelden, og hun hadde også med gave til mini og meg. Desverre er hun allerede reist tilbake til Norge, og det blir ikke nok kvalitetstid når jeg er stuck hjemme. En uke går så altfor fort.

Og på formiddagen i dag kom mamma innom med disse to settene dere ser over her. Så duse, delikate farger og i organsik bomull. I tillegg fikk vi en lekematte, som egentlig var siste punkt på listen over ting vi manglet.

Baby E er heldig, for herregud så mange fine gaver han har fått fra familie og venner. Gleder meg skikkelig til han er ute, og jeg får begynt å bruke litt av det vi har fått. Alt ligger klart i skuffene. Stellebordet er klart. Sengen er klart, og venter bare på å få på sengeklærne. Eneste vi gjør nå er å vente på hovedpersonen selv.

Heldigvis går dagene ganske fort. Men jeg kjenner det er vanskelig å finne noe å blogge om. Jeg er hjemme, høygravid og mamma. Det er lite spennende som skjer for å si det sånn. Det som opptar hodet det er jo tiden fremover.

Henger dere med en stund til i denne babyboblen, eller er dere litt lei? 

Likes

Comments

FOOD AND RECIPES

Hev meg rundt på kjøkkenet i går og lagde til en hvetedeig. Lagde horn med tacofyll, og de ble utrolig gode. Forsvant fort, og tror jeg må lage en trippel porsjon neste gang, så jeg får rukket å legge noen i fryseren haha. Anbefaler virkelig disse herr, ble så myke og gode. Blir perfekt helgekos i vinter. Jeg må bare øve meg litt mer på rulling ser jeg..

Brukte en helt enkel oppskrift som jeg fant blandt mormor sine gamle oppskrifter, og lagde kjøttdeig med tacokrydder til fyll. 

Grunndeig:

2 kg mel

2 poser tørrgjær

4 ss sukker

2 ts salt

130g smør

5 dl melk

6 dl vann

Smelt smør i en kjele. Ha i melk og vann, og la det varmes sakte opp til det er fingervarmt, ca 37 grader. Ha alt det tørre i en bolle. Bland i den varme væsken, og la det elte godt i en kjøkkenmaskin. Ca 20 minutter gir en perfekt deig. Sett deigen lunt, og la den heve i 1 time. Slå den ned, og la den heve på nytt i 1 time.

Fyll:

400g kjøttdeig

1 pakke tacokrydder

Revet ost

Del deigen opp i små deler som du kjevler til en rund form. Del de i 4-6-8 trekanter, alt etter hvor mye du har kjevlet ut. Fordel litt fyll på hver trekant, og rull de sammen. Start med den bredeste delen, og rull deg innover.

Pensle med egg, og la de etterheve i 30 minutter.

Stekes på 200 grader i 15-20 min.

Likes

Comments

NEW IN

I dag kom det en kargobil og leverte bursdagsgaven min fra Norge. Denne utrolig lekre gule stolen fra Ikea. Jeg har ønsket meg denne stolen i rundt to år nå, og endelig er den min. Den lune gulfargen passet perfekt inn her hjemme, og det gjorde stuen mye lunere. Ikke bare er den råflott å se på, men den var jo så komfortabel. Her skal jeg sitte å lese mange bøker i vinter. Det vil også bli en perfekt stol for meg og lillebror når han skal drikke melk. Ved siden av fikk også kamelbordet mitt virkelig hedersplassen. Jeg er så glad i dette bordet som jeg har arvet fra morfaren min. En av tingene fra mormor og morfar som ble med flyttelasset til Tyrkia. Bordet er gammel og veldig slitt, men det er så mange kjærkomne minner i det. Morfar var sjømann i sine yngre dager, og han kjøpte dette bordet i Egypt på slutten av 60 tallet. Det fikk mange år i Norge, og nå er det i Tyrkia. Bare så synd verken mormor eller morfar rakk å oppleve livet mitt her nede, eller barnebarna sine. Savner dem voldsomt i perioder! Men har heldigvis fått med meg endel små ting som jeg har hatt gode og kjære minner til.

Her skal jeg kose meg i kveld, med Dr Phil og kald cola zero. Har også bakt horn med tacofyll i dag, som får bli kveldsmaten. Deler oppskrift på de i morgen.

Likes

Comments

PREGNANT II

Hei fra meg og magen.

Jeg hadde planer om å dusje, føne håret og kle på meg noe tilnærmet normalt. Men så tenkte jeg bare fuck it, for som jeg ser ut over her, det er den nakne sannheten om hvordan jeg ser ut for tiden. Jeg passer ikke klærne mine lengre, så jeg bruker F sine klær. Det inkluderer også boxershortser. Herregud så store og komfortable de er. Håret er på halv tolv, for det bor for det meste i et strikk. Og brillene er på, så jeg skal ha mulighet til å se hvordan det ser ut på avstand.

Jeg er nå i uke 36 (35+1), og har igjen ca tre uker av svangerskapet. Det hjelper å ha en dato å forholde seg til, og jeg føler en slags skrekkblandet fryd over at det bare er tre uker igjen. Jeg er både klar, og ikke klar. Men her er det bare å forberede seg, for lillebror er virkelig rett rundt hjørnet.

Hvor stor er babyen nå?

Nå er han på størrelse med en honningmelon. Mandagens kontroll estimerte han til 2700g, så han får en fin fødselsvekt. Han burde normalt sett ligge med hodet ned pr nå, men han trives veldig godt i tverrleie denne gutten. Det merkes at han er blitt mye større, for det er mindre spark men mer glidende bevegelser. Og det vises veldig godt på magen når han rører på seg. Han er en rolig baby, med et ganske fast bevegelsesmønster.

Hvordan har du det?

Det er tungt nå, det er jo ikke til å legge skjul på. Kroppen er ikke så lett, og jeg blir fort sliten. Søvnen er ustabil, men får noen veldig gode netter innimellom og de gjør underverker. Jeg har knapt vært sosial eller utenfor døren de siste ukene, annet en i forbindelse med skole eller butikken. Jeg hadde en veldig koselig bursdagsmiddag med vennene mine, men etter 5 timer på en stol, så ble bekkenet ødelagt. Og det har gjort de siste dagene veldig mye tyngre. Ære være til dere som sliter med bekkenløsning! Det er vondt. Jeg har også sterke kynnere, og de er så mye vondere en de var første gangen. Har lest at det er normalt for oss som har vært gravid tidligere. Noen kynnere har vært så kraftige at jeg har satt folk klar i beredskap i tilfelle det har vært fødselen som har startet. Jeg har heldigvis hatt Karianne tilgjengelig over telefon når jeg trenger det. Hun er jordmor, og det har vært til en så enormt stor hjelp. Jeg har på en måte følt at jeg har en jordmor på avstand.

Dagene svinger veldig på dagsformen, og ikke minst humøret. Jeg tar lett til tårene, og bekymrer meg over alt mulig. Samtidig så fokuserer jeg veldig på det fine i hverdagen, og lager til hyggelig stemning her hjemme. Det verste har egentlig vært å ha det svangerskapet jeg har, hvor jeg har hatt et behov for så mye kontroller. Jeg begynte normalt med 1 gang i mnd, så økte det fort til hver 2 uke, og det varte ikke lenge før det ble hver uke. Forrige uke så ble det økt til to kontroller i uken, og det fortsetter jeg med til forløsningen. Jeg er livredd for at det skal være noe galt med lillebror, men jeg har så hyppig ultralyd og ctg, for å kontrollere at alt er som det skal. Og alt ser bra ut.

Mat du elsker?

Sjokolade haha! Metro sjokolade med karamell er bare så yummy. Må ha et par sånne om dagen. Heldigvis så er de små.

Mat du hater?

Nei egentlig ikke. Sliter med matlysten bare.

3 pluss i september?

- Endringer i klima, og luftfuktigheten som endelig slapp taket. Det gjorde hverdagen lettere.

- Bursdagsmiddagen med venner og barnefri.

- Kjærestekvelden på balkongen med pizza og film. Det var en sjeldent fin kveld.

3 minus i september?

- Mye vann i bena.

- Lite energi og mange søvnløse netter.

- Hyppige og vonde kynnere.

Hva ser du frem til?

Aller mest så ser jeg frem til å få lillebror i armene mine. Men nå gleder jeg meg også til skikkelig høstvær, kle på meg klærne mine igjen og alle trilleturene. Jeg begynner så smått å glede meg veldig til desember, og jul. Jeg gleder meg enormt til jeg kan sove på magen igjen, og til den dagen jeg kan hoppe ut av sengen på morgenen uten å få kynnere. Det skal også bli deilig å få barbert bena skikkelig, for det er litt tungvint akkurat nå. Bikinilinjen tør jeg ikke tenke på hvordan ser ut en gang. Den tid, den sorg!

Hva drømmer du om?

Jeg kan ikke huske noen drømmer fra siste mnd. Jeg sover tungt når jeg først sover, og husker ingenting når jeg våkner.


Likes

Comments

DAILY LIFE

Jeg er så smått i gang med å planlegge hvor vi skal på ferie i vinter. Ettersom vi er nødt til å registrere lillebror som norsk statsborger, og samtidig fornye passet til eldstemann, så blir det jo Ankara som blir reisemålet. Her ligger den norske ambassaden, og det er det som blir det store målet. Når lillebror kommer så er han automatisk tyrkisk statsborger. Ettersom han fødes her i Tyrkia, så vil han ikke bli registrert som norsk statsborger før vi har vært hos ambassaden og fremvist de nødvendige papirene. Jeg syns dette er litt skummelt for å være ærlig, men heldigvis så er det fort gjort å få ordnet fødsels og personnummer til han.

Vi har jo vært endel ganger i Ankara nå. Første turen hit var i 2009, hvor vi søkte visum til F for første gang, avslag fikk vi også gitt. Fått sett byen både på høsten og på vinteren. Denne gangen så skal vi vente til den verste vinteren er over, og se om vi treffer våren i mars.

Gleder meg til yrende storbyliv, sightseeing og bare det å ha familietid sammen utenfor Alanya. Holder på å google meg frem til nye ting å se. Kanskje se om det er noe show mens vi er der, og ellers se hva som er av lekeland eller aktiviteter for barn. I tillegg tenker jeg å se hva som er å finne langs veien. Vi skal leie bil denne gangen, så da er det fort gjort å ta en avstikker. Elsker roadtrips med mine fine, så dette gleder jeg meg til.

Samtidig skal det bli godt å få det overstått, slik at vi neste gang kan dra et annet sted. Lengter veldig tilbake til Kapadokya, og har så lyst å reise dit med skikkelig kamera. Er jo faktisk 7 år siden vi var der på en herlig kjærestetur.

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw