Header

NEW IN

Se på disse lekre rammene jeg fant på English Home. Herregud så jeg elsker den butikken! Har lenge vært på utkikk etter enkle rammer for å ha i stua, og endelig fant jeg noen jeg likte. Enkle, duse farger, og tenker det blir perfekt med svart/hvitt bilder i disse. Jeg velger å vente litt med å finne bilder, til lillebror er kommet. Så får jeg satt inn fine bilder av hele familien her på en gang.

English Home har de på Alanyum, og i 25m gaten her i sentrum. Absolutt mye snasent å finne der.

I tillegg er det åpnet en ny butikk på Alanyum, Özdilek . Veldig fin butikk, hvor de har sengetøy, mye til bad og kjøkken og litt diverse pynteting, som disse to uglene her. Jeg er egentlig ikke fan av slike ting som dette i interiøret, for føler det blir så fort rotete. Men disse to uglene klarte jeg ikke motstå. De blir perfekte til høsten, med telys inni. Skal sette de sammen med den stadig voksende plantesamlingen min, og der tror jeg de vil trives bra. Mamma var med på shopping, og jeg fikk en kjempefin duk til spisebordet fra henne. Er så gøy å handle/få litt nytt til hjemmet.

Det ble også en tur på hagesenteret, og jeg har kjøpt inn en aloe vera plante, og en svigermors tunge. Skal tilbake dit snart for å handle inn en stor plante jeg har siklet på lenge. Følger noen plante kontoer på instagram, og dør etter å fylle hjemmet mitt med planter. Er så mye inspirasjon å hente der ute.

Det tar tid å bygge rede her i Tyrkia, men med årene så blir det stadig bedre!


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

L O V E
FIND YOUR TRIBE
love them hard

Likes

Comments

PERSONAL

Jeg syns det er rart, og litt vemodig at det ikke ble noen tur til Norge i år. Det er alltid noe spesielt med sommer langt nord. En evig lang dag hvor det aldri blir mørkt, naturen rundt oss, alle millionene med mygg som vi møter på i skogen og kjære mennesker i livet vårt. Men i år, i år så valgte vi og ikke dra. Det er flere årsaker til det. Både prisnivået på årets flyvninger, forlenget reisetid og graviditet spilte en stor rolle. 

Jeg innser at jeg har en viktig jobb foran meg, for å lære mini mest mulig om mitt hjemland. For han, og lillebror er halvt norsk, selv om det er et land de vil kjenne på avstand. Det er litt sårt når man snakker om det, for noen ganger når jeg sier til mini at han er halvt norsk, så svarer han nei, jeg er tyrkisk. De vokser opp i et veldig nasjonalistisk land, og lærer tidlig at det er stort å være tyrkisk. Jeg håper han en dag vil være like stort av å være norsk. 

Barna våre vil vokse opp i Tyrkia, i et hjem hvor det er to kulturer. Vi har ikke noe konkret fokus på hverken det ene eller det andre i hjemmet vårt. Vi gjør det som kjennes naturlig. Vi spiser en god blanding av tyrkisk og norsk mat. Helt normal mat, og halvparten er sikkert vanlig i de fleste land. Og vi ser hips om haps filmer på tyrkisk og norsk. Jeg leser logisk nok norske bøker for han. Og vi har på P4 på dagene, når baba ikke er hjemme. Vi feirer alle tyrkiske høytider, og disse har han også i barnehagen. Samtidig som vi feirer 17. mai og jul. Vi lever i byen, og har tett kontakt med landsbylivet. Det alene er to ulike verdener, og jeg føler at barna mine vil få det beste fra alle steder (hvor sykt er det ikke at jeg skriver barna mine haha). De får en rik kunnskap om hvordan livet fungerer på landsbygda, samtidig som vi lever annerledes hjemme i byen, vs hvordan livet er i Norge. 

Jeg kommer alltid til å snakke norsk med barna mine, for det er eneste måten de kan kommunisere med familien i Norge. Men jeg ser hvor dårlig norsken til mini er, og hvor vanskelig det er for nordmenn å forstå han. Gramatisk sett er språkene veldig ulikt, og man må desverre ha kunnskap om tyrkisk ordsetting og endelser, for å forstå norsken hans. Det er jo selvfølgelig veldig sårt at det er så vanskelig for norske å forstå han, men samtidig når man har hatt et barn som har vært veldig sent ute med språket, så er man takknmelig for det som kommer. Det viktigste for meg nå er at han klarer seg på førskolen, og at jeg forstår han. 

Ble kanskje et rotete innlegg, men det er godt å tømme tankene sine her inne i min egen lille boble. Mye rart i hodet mitt for tiden


Likes

Comments

PREGNANT II

De siste fire dagene har rett og slett vært pyton. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe om det. Men jeg ønsker å vise at det er ikke bare enkelt å være gravid. Jeg hater det faktisk. Det enorme styret med hormoner, og kroppen som varierer fra dag til dag. Noen dager i bra form, og vips noen dager hvor det bare er så forbanna tungt.

Jeg har hatt mye press nederst i magen de siste dagene, det kjennes nesten ut som lillebror har forsøkt å presse seg ut der nede. Og jeg sliter så med hormonene mine. Jeg merker at jeg svinger så i humøret, fra euforisk glede til hele verden hater meg følelsen. Jeg gråter, men jeg vet ikke hvorfor jeg gråter. Og jeg ler mens tårene spruter. Jeg sliter med å sove, og jeg ligger våken halve natta. Heldigvis er jeg ikke så trøtt på dagen heller, men jeg begynner jo å lure på når jeg skal sove en hel natt igjen. Det verste har kanskje vært den intense klamme varmen som har vært de siste dagene. Det er overskyet, og det er klamt. Jeg takler ikke varmen så bra som vanlig, og jeg har så vondt i de hovne bena mine.

Jeg lengter så etter å få min egen kropp tilbake. Jeg vet jo at hormonene vil være på styr i lange tider fremover, men så lenge resten av kroppen fungerer som den skal, så er hormonene lettere å takle.

MIsforstå meg rett. Jeg gleder meg enormt til lillebror kommer, det er bare veien dit jeg hater. Jeg drømmer om en litt større barneflokk, og hadde glatt planlagt nummer 3 - hadde det ikke vært for at jeg må gå gravid. Jeg føler avsky med tanken på enda en graviditet, og teller dager til jeg er ferdig. Jeg skal snakke med legen om muligheten for å sterilisere, samtidig som jeg er åpen etter keisersnittet. Har dog en liten stemme som sier at dette er galskap, for kommer disse tankene fra fornuften, eller hormonene?

Tjohei! I morgen er en ny dag.

Likes

Comments

FOOD AND RECIPES
Krydderkake


Hele leiligheten er fyllt av deilige krydderlukter, og det dufter jul. Hadde det ikke vært for de høye temperaturene, og den svette huden, så kunne man nesten tro man var i desember mnd akkurat nå. Jeg og mamma har lagd verdens beste krydderkake i dag, og denne oppskriften må jeg bare dele med dere.


Kake:

0,5l kefirmelk

200g sukker

325g mel

100 smelta og avkjølt smør

3 ts kardemomme

3 ts kanel

2 ts natron

2 ts vaniljesukker

Ha sukker, natron og krydder i en bolle. Tilsett kefirmelk og rør sammen. Bland inn smelta smør og mel vekselsvis. Rør lett sammen, og ha over i en rund form.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 1 time.


Kremost:

300g kremost, naturell

175g romtemperert smør

1 pk melis

Rør sammen melis og smør. Bland inn kremosten til slutt. Has over avkjølt kake. Dryss litt kanel over kaken helt tilslutt.

Spises i godt selskap, med noe godt i glasset!

Likes

Comments

DAILY LIFE
And at the end of the day your feet should be sandy, your hair messy and your eyes sparkling

Ny lang dag ute i solen. Denne gangen i Kestel, akkurat der hvor Dim Cay vannet kommer ut, og møter havet. Iskaldt ferskvann møter deilig saltvann, og lager strie strømmer. Her kan man velge om man ønsker å virkelig kjøle ned kroppen i det iskalde vannet, eller ta seg komfortable dypp i havet. Jeg bader virkelig ikke i det kalde vannet, for jeg HATER å fryse! Vet ikke helt hva jeg skal si om denne stranden. Det er nydelig farge på vannet, og det er kaldere å bade her en i Alanya. Men det er store steiner, og vanskelig å gå ut. Sanden brenner under bena, og det ble varmt å sitte på handduken. Tungvint med de sterke strømmene, og det var for store bølger til at jeg klarer å slappe helt av. Det er fint her om man enten ligger helt nede ved vannkanten, eller om man er her uten barn. For min del ble den for lite barnevennlig til at jeg orker å dra hit flere ganger.

Vi har uansett hatt en herlig dag med mamma, Veronica og Unni, samt barna. Blir endel bading i varmen. Vi så tøffe gutter som hoppa fra brua og ned i det kalde vannet, og vi fikk se en gjeng unge gutter som lekte seg med salto og sprell. Hjemmelagde vaniljeboller fra Unni smaker alltid fortreffelig. Og blir jo selvfølgelig litt is på barna! Vi kan å kose oss!


Likes

Comments

PREGNANT II

// late night preggie with fat fingers

Klokken er 03.50, og jeg er lys våken. Det er helt stille ute, ikke en gang sirissene høres. Guttene sover tungt, lillebror sparker i magen og pus jakter kakkerlakk i gangen. Jeg er inne i en periode hvor jeg ikke trenger så mye søvn, og det er ingen tvil om at kroppen forbereder seg til tiden fremover.

Jo nærmere vi kommer, jo flere tanker er det som vokser frem. Hvordan vil det egentlig være å bli tobarnsmor? Hvor store forandringer blir det? Og ikke minst, kommer jeg til å klare dette like bra?

Jeg er redd for hvordan reaksjonene til mini kommer til å bli. Han har vært mammas prins de fem siste årene, og nå skal han dele på oppmerksomheten. Uansett hvor godt han forberedes på det som skal skje, så vil det skje store forandringer i hans liv fra høsten av. Han skal over i skolen, og samtidig bli storebror. Det er umulig å forutsi hvilke reaksjoner han vil få. Jeg er så spent på om jeg vil ha overskudd til å gi han det han trenger, samtidig som jeg har en liten baby å ta vare på. Jeg har allerede avtalt litt rundt hvordan vi skal gjøre det i enkelte situasjoner, og jeg er klar på at jeg skal ha litt alenetid med mini, for å gjøre overgangen enklere for han.

Jeg vet at dette her er det mest ulogiske man kan si, men noen ganger så blir jeg så ekstremt bekymret for om jeg har nok kjærlighet i hjertet til en til. Blir man like glad i nestemann, som man er i førstemann? Det er nesten sykt å se ordene skrevet ned, men det er jo tanker som jeg har. Neida, jeg vet jo at dette ikke er noe å bekymre seg for sånn egentlig.

Noen ganger tenker jeg at vi er helt gal som starter helt på nytt, nå som livet er så komfortabelt som det er. Samtidig så gleder jeg meg vilt til å bli kjent med den lille gutten. Se hvem han er. Hvilken personlighet han utvikler. Det blir morro å se hvilke likheter de eventuelt har. Jeg tror også at lillebror kommer til å ha mye glede i den herlige storebroren sin. Det kommer til å bli noe helt unikt å se det vokse frem et søskenbånd mellom de to guttene. For ikke å glemme prinsessa i familien, på fire ben.

Livet vil virkelig forandres til høsten. Grugleder meg villt!


Likes

Comments

DAILY LIFE
We didn’t realize we were making memories, we just knew we were having fun

En herlig lang tirsdag i solen med @Bergenseridiaspora og barna. Koser meg så på disse varme, late dagene hvor vi bare nyter livet, selskapet og vannet. Den offentlige stranden er full av folk, og det er masse liv rundt oss. Havet har perfekt temperatur, og det er deilig å duppe rundt blandt alle de små fiskene som svømmer rundt oss. Jeg har sagt det flere ganger, og må bare nevne det igjen - dette er uten tvil den mest barnevennlige stranden jeg vet om. Nettopp fordi at det er fin sand, det er ingen bølger og det er langgrunt. Her kan mammahjertet slappe litt av! Men det må også sies, den fine sanden er et rent helvette når man skal pakke sammen og dra hjem. Det er sand absolutt over alt, inkludert de mer intime åpningene man har på kroppen.

Jeg har kost meg så sinnsykt mye i sommer. Angrer ikke et sekund på at jeg valgte å ta mini ut av barnehagen 1 juni, og la han ha 3,5 mnd sommerferie. Det er en fryd å ha så mye kvalitetstid med den kjæreste jeg har i livet. Selvsagt har vi noen sure dager innimellom, hvor leggetid er det beste som finnes. Men jeg kan med hånden på hjertet si at vi har hatt 90% solskinnsdager. Det er det jeg virkelig elsker med å bo her i Tyrkia. Jeg får tilbrakt så mye tid med mitt eget barn. Vi har allerede avklart at lillebror skal være hjemme de tre første årene, akkurat slik mini var. Jeg føler meg heldig som har den muligheten!

Likes

Comments

DAILY LIFE
THE TANLINES WILL FADE BUT THE MEMORIES WILL LAST FOREVER

Du vet det er sommer når du setter vekkerklokka på ringing for å komme deg opp til klokken 9! Men slik blir det når vi skal ut å bade med Dilek og Lise på Begonvil. Dit kom @Bergenseridiaspora plutselig, så vi har hatt en herlig dag med gode venner og barna deres.

Etter 7 timer i solen, så er jeg ganske slått ut og sliten. Så det får bli med bildene for i dag.

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw