Header

DAILY LIFE

1. En eldre mann som nyter livet i en park. 2. En liten pusi som fulgte etter oss i parken. Veldig fotogen, veldig kosete. 3. Folk koser seg på restaurantene, og flere som fisker. 4. Et brudepar som blir foreviget av en fotograf. Ønsker de all mulig lykke i livet, de var nydelig sammen. 5. En som venter på kunder, og sjekker telefonen sin. Lurer på om han spiller spill eller sjekker sosiale medier. 6. Fyrtårnene våre på hver sin side av sjøveien inn mot havnen. 7. Ei som ble sugen på en maiskolbe. Forstår henne godt, de er gode disse maiskolbene. 8. Flere som fisker, og en pus som venter i spenning på om det blir fangst. 9. En malers atilier.

En mandag hvor solen skinte så sterkt at det var umulig å ikke kle på seg skoene for å komme seg ut. Vi var flere som tenkte den tanken, og det var mange som var ute og koste seg i det nydelige været. Denne vinteren har vært så utrolig deilig, og vi har enda ikke hatt skikkelig kalde dager. Ser ut som vi slipper lett unna i år, og jeg nyter å ha brune kinn og fregner i ansiktet allerede.

Fin start på uken.

Likes

Comments

THIS WEEK

Søndag, og ny liste over ukens favoritter. Denne uken har vært litt opp og ned, og vi hadde en tur på akutten i starten av uken da 5 åringen falt stygt og slo hull i hodet sitt. Det har gått helt fint i etterkant, men det var mye blod og grusomt når det sto på. Han er iallefall ikke nevneverdig skremt, og klatrer som vanlig på absolutt alt han ser. Jeg derimot er skremt for livet, og en anelse mer streng en jeg kanskje burde være. Oh well, det er jo ikke det vi skal snakke om. Det er jo tid for de hyggelige tingene.

🌴 Fotogleden er tilbake, og jeg har tatt så masse bilder denne uken. Fine bilder av folk å fe, palmer og gater og ja.. Alt som dukket opp på en av turene.

🌴 Har en liten en som ikke får til å sove på dagen med mindre vi går tur, ergo så får jeg min dose trim. Kjenner allerede en liten forbedring på formen, og jeg høres ikke ut som en kolspasient lengre når jeg går opp trappa.

🌴 Søndagen i Oba parken med Unni, Christina og ungene.

🌴 Sesongstart på hver gang vi møtes.

🌴Nydelig torsdagstur med mamma i strålende solskinn.

🌴Onsdagen med Karianne og familien, før de forlot Alanya. . Savner de allerede enormt masse, og skulle virkelig ønske de var en del av det daglige livet vårt. Ses til sommeren.

🌴Avokadostenen min er klar til å plantes i jord nå. Det har tatt ca 3 mnd før den grønne stilken kom, men jaggu fikk jeg det ikke til.

🌴Lørdagen i parken ved 35m gata sammen med Unni, Christina, Lena og alle ungene. Fin fin gjeng.

🌴Apropos parklivet i helgen. Jeg må skryte litt, for på to dager utendørs så har jeg klart å bruke hele 5 lire bare. Det er type litt over 10 norske kroner. Det er ganske unormalt til oss å være, men skal nevnes at Ikea åpner i Antalya i mai/juni, så her spares det penger.

Nevn noen fine ting ved uken din?

Likes

Comments

PERSONAL

Stakkars menn. Nå er de redde for å snakke med jenter. De tør ikke lengre gi en vennlig klaps på skuldra til en god kollega, gi komplimenter eller prøve seg på jenter ute på byen. Alt kan jo tolkes dithen at det vil komme en #metoo. Vi jenter er nødt til å skjerpe oss, og vi må forstå at uskyldige ting som et klaps på rumpa, et stryk over puppene eller et plutselig kyss på munnen, det er egentlig kanskje bare et klønete sjekketriks fra en mann som ikke vet bedre. Kanskje hadde han drukket litt først. Dette har jo foregått i alle tider, og klaps på rumpa eller en hånd på låret det må vi da tåle!

NEI!!

Om en mann ikke lengre tør å snakke med en jente, så bør han revurdere måten han snakker på. For alle oppegående og normale menn klarer helt fint å snakke med jenter uten at det er fare for #metoo.

Om en mann ikke lengre tør å sjekke opp en jente på byen, så må han revurdere måten han sjekker opp jenter på. For alle oppegående og normale menn vet at det fint går ann å sjekke damer uten å ta på kroppen hennes uten hennes tillatelse.

Om en mann ikke lengre tør å gi komplimenter til jenter, så må han faktisk revurdere komplimentene han gir. Alle oppegående og normale menn vet jo at man kan gi komplimenter uten at det trenger å gå på bekostning av det fysiske utseende til en jente.

En enkel huskeregel for både menn og kvinner burde være at man klår ikke på andre mennesker uten å faktisk vite at det er ønsket. Det er ikke noe vi skal tåle, det er noe som ikke burde skje. Menn skal ikke ta kvinner på rumpa i alkoholrus på en bar, eller rope stygge ting etter henne på gata. Uansett hva vi har på oss, hvordan vi danser eller hvor mye vi har drukket - drit i å klå! De fleste tåler det, men det er ikke noe vi burde måtte tåle! Vi kvinner skal heller ikke ta menn mellom bena, eller gjøre andre ting mot de som ikke er ønsket.

Denne kampanjen har vært så viktig, for den har satt fokus på hvor stort omfanget av seksuelle overgrep faktisk er, og har vært. Hvordan mange menn i maktposisjoner bevisst bruker makten sin for å få det som de vil. Denne kampanjen har gjort det lettere for kvinner å stå frem. Nok er nok! Vi er ikke bruksgjenstander! Vi er kvinner, og vi skal kunne gå gjennom livet uten å motta uønsket seksuell oppmerksomhet!

I den anledning vil jeg også nevne dickpicks på snapchat. Jeg har selv mottatt dette en gang, og jeg ble mildt sagt veldig paff. Så lo jeg av det sammen med vennene mine. Jeg klarer meg fint, og jeg tåler å få det. Selv om jeg skulle ønske det aldri skjedde. For hvorfor skal jeg egentlig måtte se en fremmed pikk? Poenget mitt her er at avsender vet ikke hvor pikken hans havner. Den kan havne hos jenter på 12-13 år, eller den kan havne hos voksne kvinner som meg. Skal virkelig unge jenter lære at dette er noe man skal tåle? Heldigvis så er det nok et mindretall av menn som er idioter nok til å gjøre noe slikt.

Likes

Comments

PERSONAL

Har du noen gang sett tilbake på gamle bilder av deg selv? Hva tenker du da? Er du som meg, så kanskje fylles hodet ditt av tanker som wow, hvorfor var jeg så stygg mot meg selv på den tiden? Se så bra jeg så ut, se så glad jeg så ut. Så hvorfor holdt jeg da på å med å fore styggen på ryggen, og snakke meg selv ned?

Jeg får dette sjokket noen ganger, og jeg kjenner at jeg er nødt til å jobbe med meg selv. Jeg må rett å slett begynne å snakke til meg selv slik jeg er nå, på samme måte som jeg snakker til meg selv, slik jeg var da. Jeg kan ikke fortsette å snakke meg selv ned nå, når jeg om tre år vil se tilbake på hvor fin jeg faktisk er på denne tiden. Jeg er rett å slett nødt til å være snillere mot meg selv.

Snakk med deg selv som du ville snakket til en venninne. Vi ville aldri vært så stygge mot vennene våre, som det vi faktisk er mot oss selv. Hvorfor er det så lett å se feil med vårt eget utseende, samtidig som vi ser det vakre i menneskene rundt oss.

Det er utrolig hvor mye de rette klærne har å si for vår egen selvfølelse. Når jeg får på meg kjoler i feks en A-linje form, som er trang oventil og omfavner hofter og lår, så føler jeg meg så fin. Da går jeg rundt med et stort smil, og føler meg høy på livet.

Styggen på ryggen får ikke lengre daglig næring, og sakte men sikkert så vil han falle helt vekk!

Likes

Comments

I natt våknet jeg av en livredd femåring og enorme tordenbrak. Det smalt skikkelig på utsiden, og det var ikke snakk om at jeg fikk han til å sove igjen. Ble en tidlig morgen for å si det slik! På et tidspunkt gikk også strømmen, og det ble bekksvart inne. Det kom lyn dansende over himmelen, og regnet øste ned. Når jeg bare fikk åpnet øynene skikkelig, så hadde vi det ganske koselig. Vi satt tett i tett under dyna, spiste kjeks og drakk cola zero.

Anywho, ble en tur ut i dag når femåringen dro på skolen. Gikk langs strandpromenaden til Oba, og det er så fint når skyene ligger tungt i fjellene og bølgene slår inn over den nesten tomme stranda. Turen hadde glimt av sol, og det kom noen få regndråper i ansiktet. Det var nesten ikke folk ute langs veien, og det var helt stille. Jeg lar meg enda fasinere over hvor redd for været tyrkere er. Er det mulighet for regn, så holder de seg innendørs.

Byen min er ganske fin i ruskevær!

Ps: Hadde en besynderlig opplevelse. En fremmed mann stoppet mopeden sin for å spørre om han kunne ta bilde av baby i vogna. Altså, en baby han aldri har sett, da han kun så barnevogna. Det fikk han selvfølgelig ikke lov til. Snedig opplevelse kan man si.

Likes

Comments

QUOTES

Early wakeups means children to love

House to clean means safe place to live

Laundry means clothes to wear

Dirty dishes means food to eat

Crumbs under the table means family meals

Shopping to do means money to use

Lots of noise means kids having fun

Endless questions means kids are learning

Getting into bed sore and tired menas I'm still alive

//Chelsea Lee Smith - momentsaday.com

Jeg må bruke noen minutter hver dag på å minne meg selv på denne teksten her. Søvnmangelen er brutal akkurat nå.

#sliten

Likes

Comments

Contains affiliate links WANTIES

Drømt meg bort i nettbutikken til NA-KD.com igjen. Kunne tenkt meg alle disse her på de fine vinterdagene våre. Elsker de pinstripe buksene, og det er noe jeg absolutt burde hatt i garderoben min. Nye sneakers har jeg også et stort behov for. Det er så utrolig mye lekkert i nettbutikken, og jeg vurderer sterkt å bestille hjem litt her nå. Fordi jeg fortjener det.

Akkurat nå har de også et kjempetilbud hvor du får 20% avslag på alle varer (unntatt salgsvarer)..

Bruk koden GRAB20 når du bestiller.

Likes

Comments

FOOD AND RECIPES

Vi spiser utrolig mye kylling her hjemme. Det er nok middagen iallefall 3-4 dager i uken, så det gjelder å variere litt på hvordan vi lager den til. Som regel er det mannen som er god på å finne ulike varianter og løsninger, men akkurat denne her med soyasaus er min lille spesialitet. Den blir farlig god, og det er stor sjanse for å overspise. You are warned.

Du lager den på følgende måte:

Soyasaus

1/4 kopp vann

3/4 kopp soyasaus

1/4 kopp brunt sukker

1 ts malt ingefær

4 fedd hvitløk

Ha alt i en liten kasserolle, og la det koke opp. La det koke i 1-2 minutter.

Mens det koker så tar du 1 ss maisenna og rører ut i vann. Ha dette i soyasausen når den er ferdig, og rør godt.


Kylling

2 kyllingfileter

2 gulrøtter

1 broccoli

En god dæsj ris

Kok kyllingfiletene i en medium kasserolle. Når de er ferdig kokt, så tar du vare på vannet. Riv kyllingen i biter.

Kutt gulrøttene i små skiver og kok de til de er myke. Ha i broccoli roser og la de koke sammen med gulrøttene i noen minutter.

Lag til ris, bruk vannet fra kyllingen, for å få en god smak på risen.

Ha alt sammen over i en gryte. Bland sammen ris, kylling, gulrøtter og broccolien, før du har soyasaus over. Rør godt sammen slik at det blandes fint sammen. La det koke sammen i 5-10 minutter.

Server med brød til.

Afiyet olsun.

Likes

Comments

COLLECTIONS & LISTS

1. hva er det beste med vinteren?

tror det må være å ha på seg litt klær, som feks fine cardiganer og skjerf. det å vite at den er så kort, så det er ikke noe stress om det regner noen dager på rad. stillheten, lite turister og tomme strender man kan gå en tur langs.

2. hva kommer du til å spise i vinter?

det blir mye varme og gode supper. det er så godt når man er litt frysen på morgenen. mannen jakter på hjort, så vi spiser endel hjortekjøtt malt til kjøttdeig, og det går mye i ulike kyllingretter. godt å kose seg med mat etter en tid hvor matlysten ikke har vært på topp.

3. hva kommer du til å drikke i vinter?

det blir endel rett i koppen kakao, som er så enkelt og godt.. samtidig er det deilig å drikke cola zero igjen, og det kommer jeg aldri til å slutte med.

4.hva gjør du om dagene, egentlig?

ja si det. jeg prøver å få til litt rutiner her hjemme, men livet er enda ganske snudd på hodet og det er en liten herremann på 10 uker som styrer det meste av dagen. prøver å få kommet oss litt ut i ukedagene når 5 åringen er på skolen. og i helgene er det maks kos, og parkliv.


5. hva er ditt mest anvendte plagg på vinteren?

hjemme så er det salvar og en enkel svart genser som jeg bor i. skikkelig landsby stil, men det er jo så komfortabelt.

6. hva gjorde du på dette tidspunktet i fjor?

jeg jobbet siste dagene på kontoret. var kald og fyrte masse i ovnen. men vi hadde jo en god del gode dager hvor vi var mye ute på tur. vi var på roadtrip, og jeg ble jo faktisk gravid også i fjor vinter. det var så etterlengtet og bra!

7. hva er den perfekte vintermusikken?

lenny kravitz og bjørk er noe som går på repeat om dagen.

8. hva leser du nå?

har ikke begynt på noe bok enda i år, men tror jeg skal lese det jeg har av anne holt. jeg er veldig glad i bøkene som omhandler hanne wilhelmsen.

9. hva ser du på?

jeg har nettopp slukt peaky blinders, og herlighet for en serie! jeg ble så stuss når de fire sesongene var over, at jeg egentlig ikke har lyst å se på noe annet. kanskje se peaky blinders enda en gang, bare fordi den er SÅ bra. we are the peaky fucking blinders.

10. hva var best med høsten?

bli tobarnsmor var det absolutt beste. nummer to på listen var å få på seg normale sko igjen.

11. hva er planene for resten av vinteren?

kose meg og nyte finværet vi har. lage mat, se utviklingen til lillebror og huske på å pleie kjærligheten så mye som mulig.

plukk to eller flere, og legg igjen i kommentarfeltet. hvis du føler for det.

Likes

Comments

Facebook
Snapchat
Bloglovin
Instagram
Blogkeen
Nouw