Header
  • Facebook
  • Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Vi kjørte rundt oppover fjellet i går. Det var så nydelig natur. Trærne var i høstfarger, og det lå løv overalt. Vi kom til en pittoresk landsby som heter Taşbaşı. Kuene gikk rundt i gatene, og det var geiter i fjellsiden. Gamle hus, og gamle koner som var ute å gikk. Akkurat som jeg liker det. Steder som dette har en så spesiell atmosfære rundt seg. Tenk de historiene som skjuler seg bak disse dørene.

Det er så mange små landsbyer i fjellene rundt her. Steder man aldri ville sett, om man ikke satt seg inn i bilen uten noe spesielt mål! Noe som er favoritten min å gjøre med F. Jeg føler alle de beste samtalene finner sted i en bil.

En herlig torsdag!


//

We drove around on the mountain yesterday. Nature around us was crazy beautiful. Trees in their fall clothing, and leaves on the ground. We came to this old and picturesque village called Taşbaşı. Cows walking in the streets, goats in the mountainside. Old houses, and old women out walking. Totally after my liking. Places like this have such a feel to them. The atmosphere is uniq. Just imagine all the stories that are hiding behind these doors.

There are so many small villages around in these mountains. Places you would never have seen unless you get in the car and just drive. Absolutely my favourite activity to do, with my hubby. To just drive around. I feel that the best conversations take place in a car. We always seem to connect so well in that small private area that a car gives you.

The best thursday!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hatt en herlig dag med denne karen i dag. Oss to, en bil og masse tyrkisk musikk. En dag med mye sang, fine samtaler, masse kyssing og overdose fotografering. Har en million bilder å se over. Vær forberedt på fotobomber!

//

Had a blast with this one today! Just us two, a car and turkish music. A lot of singing, talking, kissing and photographing. I have a milllion pictures to sort through. Prepare to be photobombed!

Likes

Comments

Desember. Og jeg ender opp som alenemor. Det er normalt, men jeg kjenner at jeg er sliten. Utrolig sliten. Jeg beundrer dere som er alene hele tiden. Dere fortjener respekt. For det er tungt å være alene.

Vi fyller fridagen vår med koselige aktiviteter i solen. Det er godt å kjenne de varme strålene på ansiktet. Vinteren er god mot oss.

Vi kjører ostesmørbrød til middag, og det blir et par timer med Mario spilling. Rett å slett for å gi oss en enkel og konflikt fri ettermiddag.

Desember. En måned jeg både elsker og hater. Elsker at det er jul. Hater å være alenemor.

Likes

Comments

Alanya International 7th Noel Bazaar

I går var det klart for årets julemarked! Klok av erfaring så dro vi dit veldig tidlig, og det var god plass å bevege seg rundt på. Det var overskyet og regn i luften, og kanskje derfor litt lite folk i forhold til i fjor. Men det er egentlig bare en fordel, godt å ha arm plass når man er ute å går. Det er ulike land som stiller opp med boder, og julemat som er tradisjonell for dem. Dette selger de, og det er kanskje ikke alt som er like billig. Husker at vi fant skikkelig gode julekaker fra Polen i fjor, og de hadde de samme i år. Så ble med noen poser hjem. De russiske damene hadde også veldig fine kostymer på seg. De var så fine. Både Danmark og Finland var også representert med boder, og Danmark serverte Gløgg. Men her må jeg ærlig talt si at jeg er skuffet over at det ikke er en norsk stand. Føler at her burde kanskje sjømannskirken vært på banen. Men jeg syns ikke den norske sjømannskirken her nede er så tilstedeværende som den kanskje kunne vært.

En koselig formiddag med god julestemning!

//

Yesterday we went to the anual Christmas party here in Alanya. We went pretty early, after learning the hard way last year. Felt like we made a smart choice by going early as we had alot of room to walk around yesterday. I hate when it gets to crowded. It was cloudy and looked like rain was coming, so perhaps that was also a reason as to why there was not as many people there at the time. Not complaining, I like it like that! There are different countries showing of there things, and selling pastry that are common for their countries. Not so cheap, but I got a hold of those delicious cookies from Poland, that I also bought last year. Russia had women who was walking around in traditional clothing, and they looked so beautiful. Both Denmark and Finland was also present, and Denmark served the very scandinavian christmas drink called Gløgg. But I am dissapointed that the norwegian church was not present at this. I dont think they participate in much here, and maye are not as involved as they should be. Maybe they are comfortable with just the old group of norwegians here.

A cozy morning with good Christmas mood!

Likes

Comments

Ferie. Det er et ord som betyr noe positivt, for de aller fleste av oss. Og veldig mange av oss velger en tur til varmere strøk, populært kalt en charterferie.

I 2002 var tiden inne for min første chartertur. Og vi brukte masse tid på å planlegge hvor vi skulle reise. Valget falt på Tyrkia, og det var der jeg falt for kjærligheten. Men det er en helt annen historie. Denne turen ga mersmak, og de neste årene ble det hyppige charterturer. Tunisia, Hellas og Bulgaria er land hvor jeg levde ut charterdrømmen min, før jeg endte opp med å bosette meg i Alanya, Tyrkia.

Nå er vi godt i gang med vintermånedene, og det er ingenting som er bedre en å starte planlegging av neste ferie, når mørketiden og kulden henger over oss. Det blir som en gulrot hengende foran oss.

Det er mange som i disse dager leter etter feriereiser på nett. Og valgene er mange. Enten du vil reise hit til Tyrkia, som jeg absolutt anbefaler, så er det også mange andre spennende steder å reise til. De greske øyer, Jamaica eller kanskje Mauritsius. India, Italia eller Kroatia. Verden er stor, men samtidig liten. Det er lett å komme seg rundt.

TUI.no har nyte måter å reise på, nye steder du kan oppdage. De har reiser som passer for alle. Enten du reiser alene, på kjærestetur, vennetur eller med familien. Du kan legge opp til ferier hvor du slapper av, kanskje prioriterer å trene eller vil ut å oppdage noe nytt. Gjør som du pleier å gjøre, eller gjør noe helt nytt av året. Uansett hva du velger, så er tui.no stedet for deg. Her er jeg sikker på at du vil finne din drømmeferie.

Sponset innlegg.

Likes

Comments

En liste over de små tingene jeg har lyst å plotte inn ulike steder i kalenderen min. En liste som gir meg glede, lager lengsel, og ting jeg kan se frem til i helga, neste mnd, neste år eller om et helt halvt liv.

- Ha en road trip til vestsiden av Tyrkia

- Sove under stjernene

- Julemarked

- Se Game of Thrones, bare for å se what the fuzz is about

- Roadtrip uten et bestemt mål

- Plante et kirsebærtre

- Mestre det tyrkiske kjøkken fullt ut

- Dyreparken i Antalya

- Besøke Konya

- Lage et bruksrom ut av den tyrkerdoen som står å samler rot

- Lage en Alanya guide med bilder og kart. Kanskje tom en Tyrkia guide

- En liten ferietur til Rhodos

- Lære meg å lage luftige boller

- Piknik under de store oliventrærne i landsbyen

- Bli komfortabel med yoga

- Male soverommet i en mørkere farge

- Langhelg til Sanliurfa

- Lage album ut av alle de bildene som ligger lagret på en harddisk

- Organisere et kjøkken som faktisk også Martha Steward ville vært stolt over

//

A list over the little things I want to add to different places in my calendar. A list for joy and longing. And what I can look forward to this weekend, next month, next year or a lifetime later.

- A road trip to the west side of Turkey

- Sleeping under the stars

- Christmas market

- Watch Game of Thrones just to see what the fuzz is about

- Plant a cherry tree

- Fully master the art of turkish cooking

- The Zoo in Antalya

- A trip to Konya

- Turn our turkish toilet into a somekind of spare room

- Make a guide of Alanya with maps and pictures. Maybe even a full on Turkey guide. A girl can dream

- A Rhodos get away

- Learn how to make fluffy boller (some kind of norwegian pastry)

- Piknik under the massive olive trees in the village

- Get comofrtable with yoga

- Paint our bedroom in a darker colour

- Long weekend to Sanliurfa

- Make an album or hundred from all those pictures on my hard drive

- Organize a kitchen that would even make Martha Stewart proud

Likes

Comments