Header

PREGNANT II

Som gravid i Tyrkia tas man godt vare på. Det er svangerskapskontroller med ultralyd hver mnd, og man er hele tiden trygg på at babyen vokser som den skal. Nettopp fordi at man ser han på skjermen. Legen som foretar kontrollene, er også samme lege som tar i mot babyen når du føder. Det føles veldig trygt ut.

Ettersom jeg har angst for vaginal fødsel etter første svangerskap, så er det enormt betryggende å vite at jeg enkelt og greit krysser av for keisersnitt som fødevalg. Jeg får da en dato og et klokkeslett. Jeg føler meg veldig godt tatt vare på, og jeg savner ikke tilgangen til en jordmor. Jeg foretrekker de hyppige kontrollene som er her i landet.

En ting som også er en klar fordel denne gangen, det er jo at jeg ikke har avstandsforhold lengre. Og jeg føler hvor mye enklere det er. Selv om kanskje ikke F alltid er like enig. Jeg har noen hormonelle utbrudd som kanskje ikke er bare bare å takle. Men det får han bare leve med. Han har den lette delen av et svangerskap, så litt hormoner får han bare takle mens det pågår.

Det som derimot er litt vanskelig, det kan være at alt foregår på tyrkisk/engelsk. Og kroppen min og dens funksjoner kjenner jeg best på norsk. Men siden jeg allerede har vært gravid en gang tidligere, så går det ganske greit. Jeg ser jo at jeg er ikke så opptatt av dette svangerskapet, på samme måte som jeg var med førstemann. Misforstå meg rett, men det er ikke like mye googling eller sjekking av uke for uke. Tiden går så fort, og ukene bare raser avgårde.

I tillegg så er det ikke enkelt å være gravid i varmen som er kommet, og som bare vil øke de neste to mnd. Jeg er så tung i kroppen, jeg svetter hele tiden og har hovnet opp i fingre og ben. Jeg føler meg som en elefant på to ben. Jeg har tatt av meg gifteringen, og klarer bare å ha badesandaler på bena. Jeg ser absolutt ikke frem til juli/august. Men det er bare å fylle dagene med bading, kos, landsby og air condition.

Det aller største problemet jeg har hatt angående å føde her, det er jo at lillebror fødes som ren tyrkisk statsborger. Og han blir ikke norsk før vi har vært på ambassaden i Ankara og søkt om personnummer/pass. Dette er en enkel prosess, og det er ikke noen problemer som vil oppstå. Men i sene nattetimer så kan hodet mitt spinne rare tanker, hvor jeg får litt tilløp til panikk. Vi kommer til å dra til Ankara noen mnd etter fødsel, rundt samme tid som storebror skal fornye sitt pass.

Dette svangerskapet skal jeg ikke til Norge i det hele tatt, og vi tar nok ikke turen til Norge før lillebror er fullvaksinert. Nettopp fordi det er en økning i meslinger i Europa akkurat nå. Velger å følge litt med på hvordan utviklingen blir fremover. Håper alle land innser at det beste vi kan gjøre for barna våre, det er å følge vaksinasjonsprogrammet.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

DAILY LIFE

Klokken var to på natta. Jeg gikk ut en tur, og nøt den kjølige lufta som omringet meg. Takket være et lite regnskyll på dagen, så var det lavere temperaturer, og en frisk luft. Himmelen var full i stjerner, og sirissene sang. Det var bare meg, sirissene og denne stjernehimmelen. Jeg satt meg ned, og takket Gud for livet jeg har. Så enkelt, men samtidig så rikt. Jeg ga meg selv en lovnad at jeg alltid skal sette pris på det jeg har. For det jeg har, det er så bra.

Jeg våkner som førstemann. Det er varmt i lufta, og jeg får ikke sove. Jeg er i en periode av svangerskapet hvor jeg sover lite. Men det gjør samtidig ingenting denne dagen. For det er så utrolig stille. Jeg legger ut pledd, tar med meg boka mi og legger klar et par donald pocket til storebror, som han kan titte i når han våkner som andremann. Jeg nyter en liten time på terassen vår. Får selskap av pus, som er i ekstase over å være tilbake. Hun nyter friheten og utelivet, jeg nyter stillheten.

Det er noen perfekte timer med ekte hverdagslykke. Meg alene, med mine tanker og gode følelser. Det er godt å være tilbake.

Solsikkerekkene står staute og viser seg frem. Jeg elsker solsikker, og de gir et perfekt bakgrunnsteppe. F lager til staselig frokost og serverer kjøttdeig med egg, hjemmelagd chips og salat med grønnsaker fra hagen. Det er noe med å spise på denne måten. Bare oss tre sammen, uten noen forstyrrelser fra naboer, tv eller trafikken på utsiden.

Familietid vi trenger, og vi nyter. Storebror ville ha med seg bassenget sitt, og han spruter vilt rundt seg. En real vannkrig mellom far og sønn gjør at jeg blir søkkvåt som uskyldig tilskuer. Hevnen er søt, og F kan ikke dusje trygt de neste dagene.

Jeg la igjen telefonen min hjemme, og det var en deilig pause fra livet. Herregud så glad jeg er for at F faktisk har lagd dette huset, for tross alle krangler vi har hatt angående dette, så kjenner jeg hvor godt det er å være her.

Jeg ville ikke reise hjem igjen. Men kjente dessverre at formen begynte å bli dårlig utover. Og vips, så sitter jeg her og er full i forkjølelse, og teller ned dager til neste tur.

Likes

Comments

DAILY LIFE
Relax. Refresh. Revive

Kjenner jeg er ekstremt sliten etter veldig mye sosialt de siste par ukene. Så nå tar jeg en real time-out, og forflytter oss hit for en dag eller to. Alle hjerter gleder seg, til stillhet og ro. Kan ikke forklares hvor godt det skal bli.

Jeg tar med kamera, og knipser litt bilder. Vet jo hvor glad dere er i bilder fra landsbyen, the simple life!

Likes

Comments

DAILY LIFE
GOOD TIMES
AND
TAN LINES

Deilige late dager med bading og is. Livet er fint for både store og små. Jeg nyter at vi har tilgang til basseng i år. Det er så fint i komplekset hvor mamma bor, nyter dagene her. Det er også mange andre barn som bor her, og det er gøy for storebror. En gjeng gutter i samme alder som liker å sprute vann. Mamma reiser til Norge en tur i kveld, men vi kan heldigvis bruke hele området når hun er borte. Syns det er så enkelt å ha alt i nærheten. Jeg blir litt lat på denne tiden av året, blir så fort varm haha!

Likes

Comments

PREGNANT II
BABYNEST TIL 
LILLEBROR

Tar det litt med ro, og stresser minimalt med å begynne å handle inn ting som lillebror trenger. Men når jeg kom over en dame som lagde babynest, så måtte jeg bare slå til. Fikk lagd et nydelig babynest i beigetoner, med stjerner på innsiden, og striper på utsiden. Vi fikk med en pute i tillegg, som jeg kommer til å bruke som dekorasjon bare. Ble brått litt mer virkelig at det faktisk kommer en baby i hus til høsten. Vi hadde ikke babynest til storebror, så jeg er spent på om den vil falle i smak. Har iallefall gjemt den unna, for den er også i perfekt størrelse for husets prinsesse på fire føtter. Hun visste stor interesse når den kom i hus. Regner med hun får arve den når lillebror vokser seg for stor.

Ellers så mangler vi babyseng, barnevogn, brystpumpe/flasker og jeg vurderer en vugge som skal stå i stua. Ser litt rundt i salgsgruppene her nede, og håper å finne en billig og fin vugge. Hvis ikke vet jeg ikke om jeg orker å bruke så mye penger på det rett å slett. Det er jo ikke noe vi har et stort behov for, og jeg ser for meg en evig kamp med å holde katta borte fra den.

Vi får se hva det blir til.

Likes

Comments

DAILY LIFE
THAT SUMMER
feeling

Sol øker nivået av serotonin - kroppens eget lykke hormon. Ikke rart jeg føler meg så fresh og energisk på denne tiden av året. Vi nyter hver eneste dag, og det er viktig å tilbringe mest mulig tid utendørs før varmen kommer, og før magen vokser seg for stor. Halvveis i svangerskapet, og forsåvidt fin i formen. Lille E vokser for hver dag, og han begynner å bli aktiv på innsiden. Syns dette svangerskapet går så fort. Skal på ny ultralyd igjen snart, og gleder meg til å se lillebror i 4D.

Jeg har hatt besøk fra Norge i en uke nå, og det har vært aktive og fine dager. Mange timer i solen, mye restaurant besøk og sene kvelder. Vi har også fått forsyninger ala grillpølser, smågodt, stratos og toro produkter. Det er lykke for en nordmann som har vært matlei i det siste. Jeg syns forresten det er litt rart at vi ikke skal til Norge i år. Vet jeg kommer til å savne sommer i nord når luftfuktigheten tar knekken på humøret. Det er få steder som er like vakre som nord Norge på sommeren. Med midnattsolen og vill natur.

Håper dere har fine dager, og fint vær, der dere er!

Likes

Comments

DAILY LIFE
- ANAMUR -

Vi leide bil i helga, og tok turen mot Anamur. En liten by som ligger knappe to timers kjøring fra Alanya. Veien bortover er fin å kjøre. Mye svinger og grønn skog gir en følelse av å kjøre seg en tur i nord Norge. Anamur er omringet av bananplatasjer, og det er mulig å få kjøpt bananer langs veien. Flere steder har satt opp små salgsboder hvor de selger bananer, jordbær, hjemmelagd honning og syltetøy. Og selvfølgelig så selges det cay slik at du får en hyggelig avslutning på handelen.

Anamur har rundt 65 000 innbyggere. Det er lav bebyggelse, og mye jordbruk i utkanten. Sentrum er lite. Havnen har en lang strand, og Anamur er kjent for havskilpaddene som kommer hit og legger egg fra mai til juli. Små restauranter hvor man kan kjøpe seg lunsj.

Litt lengre øst ligger det en gammel borg, Mamure Kalesi. Den er stor, omringet av en vollgrav. Her var det masse skilpadder. Og vi hadde en utrolig hyggelig gartner, Recep, som visste oss litt rundt. Vi fikk fore skilpaddene med düt, og vi fikk se en flott rosehage. Vi gikk rundt langs hele borgen, og havet på andre siden ga et nydelig inntrykk. Store stener, og bølgene som slår inn skaper magi. Dette området har slanger, så vi kastet stener foran oss når vi gikk, for å skremme de vekk. Vi så heldigvis ingen. Skilpadder fant vi derimot mange av. Vi fant også en geiteflokk som sto å beitet.

Borgen er under restaurering, og den er stengt for besøk. Det er derimot fullt mulig å gå rundt hele på utsiden, og den er verdt en titt. Det er et imponerende byggverk. Og jeg falt helt for den sjarmerende vollgraven.

Flott dagstur.

Likes

Comments

PREGNANT II

Begynnelsen på dette svangerskapet har vært tøft. Tøffere en forventet. En kombinasjon av dårlig form, ekstremt fraværende energi og tidlig vektøkning med endringer i kroppen. Jeg var ikke forberedt på hvor annerledes starten på dette svangerskapet var, i forhold til første gangen. Denne gangen vokste magen fortere, men så mest ut som en deigklump, masse kg snek seg på - i kampen for å holde kvalmen så langt unna som mulig. En kamp jeg i flere uker tapte. Det gjorde noe med psyken min. Jeg følte jeg havnet på et mørkt sted, fylt av konflikt og dype tanker.

Men det er så viktig å huske på noe. Jeg tror at jeg, og flere andre kvinner glemmer av noe vesentlig viktig.

Tenk på hvor fantastisk kvinnekroppen egentlig er. Den vet hvordan den skal gro nytt liv inn i verden. Vi gir næring og omsorg til et bitte lite foster. Kroppen vet hvordan den skal la millioner av celler forvandles til små fingre og tær. En liten perfekt kropp dannes i våre kropper.

Om du kjenner at livet går saktere, og du kjenner at du ikke helt er på topp, så vær snill med deg selv. Det er helt ok. Vi går gjennom en fantastisk magisk prosess. Om vi klarer å se vekk fra det mest overflatiske ved en graviditet - kroppsbilde, så vil vi samtidig klare å elske forandringene som skjer i kroppen vår.

Vi lager et nytt liv for pokker! Det er et underverk i seg selv.

Jeg er ikke helt der enda, og det er en kamp mot sitt eget hode. Men jeg jobber hardt med meg selv, for tenk på hva som ligger å modnes i magen min. Kroppen min er i endring, og naturligvis så vil den endres i størrelse og fasong. Jeg vil komme til et punkt hvor jeg elsker alle forandringene jeg går igjennom, og jeg vil elske hvert nye strekkmerke som kommer. Fordi de er en påminnelse om hva kroppen min har skapt!

Likes

Comments

DAILY LIFE
- the village crib -

Her er livet enkelt. Så utrolig sjarmerende, simpelt og rolig. Jeg er stolt over hvor flink F, og guttene har vært. For dette har de bygd opp selv. Tross en haug med krangler ang tiden som er brukt her oppe, så er jeg fornøyd nå som jeg kan bruke det selv. Her må vi låne strøm fra kyllingfarmen over veien. Her er det ikke innlagt vann. Og her er det ekstremt dårlig tilgang på internett, noe som gjør at glemmer av sosiale medier. Det er sunt for kropp og sjel.

Innredningen er enkel. Den er i helt normal landsby stil. Sitteplasser til "50", et bord, en ovn og tepper på gulvet. Thats it. Vi har enda ikke satt opp kjøkkeninnredning, og har ikke noen form for hvitevarer. Mat lages på en gassplate, eller ute over bålet. Det er det vanskeligste. Jeg savner en kjøkkenbenk, og jeg savner spesielt å ha kjøleskap. Får jeg det til vinteren, så er det ikke så stress med noe mer.

Toalettet er i et lite bygg på utsiden, så vi må ut for å gå på do. F har selvsagt satt inn klosett til meg, for jeg ville endt opp med evig forstoppelse om vi skulle hatt tyrkisk do. Litt skummel å gå på do i svarte natten, men jeg overrasket meg selv med å føle meg trygg i mørket.

Jeg har fått et behov for å rømme vekk fra livet her i Alanya. Jeg lengter opp til stillheten og roen. Livet er så enkelt der oppe. Det er så godt å sitte ute hele dagen. Det er fuglekvitter og klukking fra hønene. Og vinden som rører på trærne. Det er balsam for en trøtt kropp. Det er enkelt for storebror å bare løpe rundt, gjøre det han ønsker. Få fart på fantasien, og lære litt om livet som hans far er vokst opp med. Pus elsker å være her, hvor hun har friheten til å gå ute. Hun hopper ut og inn vinduet som hun selv ønsker, og utforsker nærområdet.

Hatt en kjempefin helg her oppe sammen med mamma og mini. Og det er ingen tvil om at jeg og mini kommer til å være mye her i sommer.

Likes

Comments

PREGNANT II
BOY
OR
GIRL

I går var vi på ultralyd igjen. Jeg har gledet meg til denne i tre uker nå, for jeg har vært så spent på å vite kjønn. Jeg syns det er så mye enklere når vi vet hvem som kommer. Ha et navn, gjøre klar klær og slike små ting. Og denne gangen var vi heldig. Lillegull lå perfekt til og visste seg frem.

Lillegull lå og sov hele tiden. Veldig avslappet og fin, blitt så stor siden sist kontroll. Alt ser ut som det skal, og lillegull følger kurven sin perfekt i forhold til termin dato. Fortsetter denne utviklingen like bra, så ser det ut til at jeg får keisersnitt i uke 38. Vi skal snakke mer om dette på neste kontroll som er om 4 uker.

Men hvem er det som skjuler seg der inne? Jo det er en:

Gutt!

Vi får en lillebror i familien vår til senhøsten. Og alle hjerter gleder seg.

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw