Header

no excuses
- JUST - 
FOCUS

Nå som jeg jobber hjemmefra, så er jeg avhengig av gode rutiner og fokus. Problemet mitt har vært litt at jeg fort mister fokus på hva jeg gjør, fordi det er litt rester igjen fra gårsdagens middag, eller fordi jeg tenker at fader, jeg burde jo sett en episode av et eller annet, når jeg nå er alene. Det er alltid noe annet som jeg finner ut jeg skal. I tillegg så er det jo den telefonen som får varsel fra ulike sosiale medier. Her er snapchat verstingen! Jeg har vært nødt til å innføre små endringer i løpet av dagen, som gjør at jeg får utført jobben min på en effektiv måte, i tillegg har jeg fått et mer fokus på å legge inn bedre innhold på bloggen.

🌵Jeg planlegger mandag til fredag ganske konsekvent. For å få plass til både trening, jobb,, sosiale greier, husarbeid, blogg etc. Har jeg ikke en plan over hva jeg skal, så sklir det fort ut på alle områder.Jeg jobber 50%, så jeg bestemmer litt selv hvor mange timer hver dag, og hvilke dager. Føler meg utrolig heldig som har den friheten jeg nå har, samtidig som jeg ønsker å gjøre en så bra jobb at jeg får beholde denne muligheten.

🌵Jeg har desverre ikke et eget rom hvor jeg kan ha kontor. Så jeg har et bord jeg setter frem. Her lager jeg det fint, før jeg setter meg ned for å jobbe. Jeg må feks ha blomster på bordet, og en spilleliste klar. Jeg sørger for å ha alt jeg trenger tilgjengelig, slik at jeg ikke bruker den første timen på skal bare greier..

🌵 Facebook appen har jeg nå slettet fra telefonen min. Det er egentlig helt sykt hvor ofte jeg bare har måtte tatt en tur innom, sjekke grupper, scrolle fort nedover. Ved å slette appen, så fikk jeg nesten litt sjokk når jeg oppdaget hvor ofte handa tok etter telefonen.

🌵Jeg har også delt arbeidstimene i blokker med 45 minutter effektiv jobb og 15 minutter pause til å riste litt løs. I de 45 minuttene er telefonen lagt utenfor rekkevidde. Og det er utrolig hvor effektivt jeg jobber, når jeg kun har fokus på det jeg holder på med. Jeg skal tipse dere om en morsom app jeg bruker når jeg jobber og blogger. Den gjør at jeg faktisk klarer å holde fingrene borte.

🌵Jeg planlegger også en belønning til meg selv. Klarer jeg å være konsekvent og gjøre det jeg skal, så vet jeg at det er noe som venter på meg. Det kan enten være en episode av et eller annet, en kurv med jordbær eller bare det å ligge på gulvet en time mens jeg hører på musikk.

Likes

Comments

TV

SUNDAYS WAS MADE FOR BING WATCHING TV SHOWS

The Night Manager er en britisk mini serie er en perfekt serie for deg som liker litt action og spionasje. Handlingen foregår rundt Jonathan Pine, som jobber som nattevakt på et hotell i Kairo. Omstendigheter gjør at han ender opp med å infiltrere miljøet rundt en britisk våpen eksportør, Richard Roper. Pine begynner et farlig spill for å komme seg nært innpå Roper.

Serien er spennende, og jeg endte opp med å sluke de 8 episodene som ligger ute på tv2 sumo. Anbefaler deg å ta en titt.

Likes

Comments

DAILY LIFE

A SATURDAY WELL SPENT

Lørdag altså. Det er noe med lørdager. Vi sov lenge, spiste god frokost og tok formiddagen i rolig tempo. Unni kom og hentet oss etterhvert, tok en tur i hoppeparken med barna. Barna var klar for mer lek, så vi dro til Damlataş. Solen varma skikkelig, og det var masse familier ute. Gutter som spilte basketball, lekeapparatene fulle av glade barn, kjærestepar på benker, og gamle koner på gresset. Det perfekte bildet av idyll. Vi lagde bilder for 8tl, og koste oss med is. Nå kjente jeg skikkelig på at våren kommer. Det gledes.

Jeg er så trøtt nå, så det blir bare litt bok og tidlig kveld. Mini sover, F spiller kort og jeg nyter stillheten alene.

Likes

Comments

CURRENTLY

//inneholder adlinks

I'm loving: Livet rett å slett. 2017 har begynt så bra. Jeg har fått gode rutiner på jobb, blogg og prosjekt ned i vekt. Jeg elsker at jeg trenger mindre klær, og at jeg begynner å få litt farge i kinnene. Føler meg så mye freshere når jeg får litt farge i ansiktet.

I'm hating: Tja, vet ikke helt om jeg hater noe som helst akkurat nå. Verden er urettferdig, men det er lite å få gjort med det. Orker ikke bruke energi på å hate, så negative tanker dreper jeg når de kommer snikende. Det hjelper gull på humøret.

I’m thinking about: Sommer. Trening. Blogg. Kg. Kjærlighet.

I’m watching: Jeg ser ikke så mye på tv nå, etter at jeg ble ferdig med the night manager. Men når jeg skal se noe, så er det vampire diaries sesong 7 det går i.

I’m reading: 50 shades of Grey. Just because I love those books!


I’m planning: Noe så kjedelig som husvask. Vi skal snart ta ut ovnen vår. Den har sota ned hele leiligheta. Aner ikke helt hvor jeg skal begynne engang. Er det lov å betale for vaskehjelp, selv om man er hjemme store deler av dagen selv? Neida, får bare begynne i et rom og vaske meg utover. Rent blir det nok tilslutt. Planlegger også blogginnlegg fremover. Trenger litt planlegging av slikt, i tillegg til det vanlige hverdagslige som umulig lar seg planlegge.

I’m wearing: Skjørt og genser. Ingen strømpebukse og hårete legger. På tide å begynne med daglig barbering, våren kommer. Det er kanskje det kjipe med sommer haha, jeg nekter å vokse. Prøvd en gang, altfor vondt.

I’m listening to: Er inne i en periode hvor det er mye musikk fra 60-70 tallet. Men tenkte å begynne å høre litt på podcasts. Noen som har noe å anbefale?

I’m eating: Mye havregrøt, mye kylling. Og snikspiser en liten sjokolade innimellom.

I’m craving: Denne rålekre jakken til neste vinter. Denne vasen, bare fordi jeg har fått dilla på grønn. Denne kjolen, fordi den er klassisk pen. Denne kjolen, fordi den er så retro men samtidig klassisk, og denne blusen, som er vårlig og fin. Stive priser, så godt det er gratis å drømme!

I’m looking forward to: S O M M E R. Jaaaa, jeg vet jeg gnåler masse om sommer. Jeg er bare så lei av å fryse. Nå er det heldigvis vår i lufta, og det er meldt 20 grader noen dager neste uke. Det gjør godt for en frosen kropp. Ellers gleder jeg meg masse til å bruke mine nye sko, som jeg helt har glemt å vise dere! De skal få sitt eget innlegg neste uke!

Likes

Comments

MUSIC

HEI LØRDAG, HEI GROOVE

Jeg er så fan av de gode gamle sangene. Det lages ikke så mange fine groove sanger lengre, så her er det bare å nyte de gode gamle bandene. Jeg elsker musikken, jeg elsker stilen.

Likes

Comments

DAILY LIFE

WARM WEATHER MAKES ME FEEL ALIVE

I dag våknet vi ganske tidlig, og jeg fant fort ut at jeg ville ha mini hjemme i dag. Elsker at vi enda har mulighet til å bare ta oss fridager sammen, når vi ønsker. Det må nytes nå frem til han begynner på førskolen i september. Da er det brått slutt på slik luksus. Vi har også bestemt oss for at han slutter i barnehagen i juni, og det blir en 3 mnd lang sommerferie på han før skolestart. Sommerferie og svømmekurs. I år skal han få delta på svømmekurs, slik at han lærer seg å svømme skikkelig i sommer.

I dag var det endelig en pause i vindkastene, og det var skikkelig deilig å ta seg en tur ned på havna. Det er så fint å gå der på de varme dagene, ta seg litt appelsinjuice på veien, og spise på Pupa, som ligger helt i enden. God og varm når vi kom hjem igjen.

Resten av kvelden skal jeg egentlig bruke til å planlegge litt mer for de siste 13 dagene av #nouw30daychallenge. Syns de 17 første dagene har gått veldig bra, og jeg har virkelig fått tilbake lysten til å skrive innlegg. Virker som dere også er fornøyd om dagen, for dere er så utrolig flinke med tilbakemeldinger, og jeg koser meg når vi har en god kommunikasjon sammen. Verdens beste lesere!

Likes

Comments

DAILY LIFE

THERE IS NO WAY TO BE A PERFECT MOTHER, BUT THERE IS A MILLION WAYS TO BE A GOOD ONE

Jeg klarer knapt å huske livet før BC (before child), og jeg klarer knapt å forstå at jeg har vært mamma i 5 år. Jeg husker hvor skråsikker jeg var under graviditeten. Jeg skulle absolutt ikke forandre meg, og jeg hadde klare regler for hvordan vi skulle ha det hjemme. På alt fra soving, til mat, til aktiviteter. Jeg kan trygt si at jeg tok feil, på mange punkter. Å bli mamma har forandret meg, og det har gjort meg til en bedre person. Jeg vet hvem jeg er, jeg kjenner mine svake og sterke sider, og jeg er trygg. Og jeg kan også ærlig innrømme at jeg har feilet, på de fleste punktene jeg satte opp mens mini var i magen. Jeg anser meg selv som utrolig heldig, som fikk lov å bli mamma til den herlige, rampete 5 åringen i huset.

🌵Mammarollen er ikke noe du kan forberede deg til. Uansett hvor mange bøker man leser som gravid. Uansett hvor mange planer og regler man setter for seg selv. Uansett hvor mange tips og råd man får. Ingenting kan forberede deg på hva som kommer. Fordi en baby kommer ikke med en bruksanvisning. Alle babyer er forskjellig, og ting fungerer ulikt for familier. Man er nødt til å legge til side alt man har lest eller hørt, og stole på seg selv. Følg instinktet ditt, og gjør det som føles rett.

🌵En klem, en blås og et kyss kurerer det aller meste. Superhelter kvikner fort til av et kyss på vondten.

🌵Noen ganger er det lov med kake til frokost, under dyna i sofaen, med film på tv.

🌵Du vil kjenne på sterke følelser du ikke ante du har i deg. Du vil elske sterkere en noen gang. Du vil føle en enorm smerte. Du vil kjenne på en så intens stolthet at den frembringer tårer i øynene. Du vil feile - ofte, lær deg å si unnskyld. Du vil trenge det. Du vil være hele verden for et lite menneske, og den følelsen kan ikke forklares. Du vil ha dager hvor du føler deg som verdens største dritt, men det er normalt. Legg det bak deg. Hver dag er en ny mulighet.

🌵Hvite klær bør unngås for enhver pris.

🌵Du lærer deg å velge dine kamper med omhu.

🌵Tålmodighet får en ny betydning. Ingen kan trykke mer på knappene dine en ditt eget barn. Det vil være perioder med 100 spørsmål i timen, det vil være perioder med mamma - mamma - mamma - mamma hele dagen. Det vil være perioder hvor mat er det verste i verden, og perioder hvor du ikke aner hva søvn er for noe. Du finner frem krefter fra uante steder. Og du kommer deg videre. Barn snakker mye, ca hele tiden. Barn krever mye, ca hele tiden. Samtidig gir de ubetinget kjærlighet tilbake, og de gir de beste klemmene i verden. Finnes det noe bedre en å høre mamma, jeg er glad i deg? Eller som mini sier, mamma, ben seni gladiyim. Han nekter å bruke norske ord på personlige pronomen.

🌵Det kommer en tid hvor trusler blir din beste venn. Trust me, det funker. Jeg lurer dog på hva jeg skal gjøre den gangen jeg er nødt til å telle helt til 3..

🌵Det vil komme dager hvor du teller ned til leggetid. Og det er helt ok.

🌵Den beste måten å få et barns oppmerksomhet på, er å sette seg ned og se veldig komfortabel ut. Eller ta en telefon.

🌵Årene raser avgårde. Nyt hvert øyeblikk. Kos så masse som mulig, og fortell barnet ditt at du elsker det hver eneste dag. Jo mer kjærlighet, jo bedre er det.Likes

Comments

V-LOG

SMALL TALK ON A THURSDAY

Torsdag, og ny video. Snakker litt om svigersøstrene mine, uvaner, mobbing og kjærlighet på rømmen. Neste uke så er det en av dere som bestemmer tema. Si ifra hva dere ønsker å høre mer om, eller eventuelt ønsker å se mer av. Håper dere liker videoen.

Likes

Comments

PERSONAL

HEI, JEG HETER SISSEL. OG JEG ER INTROVERT

En av de største kulturforskjellene jeg ofte føler på, kommer til syne i sosiale sammenhenger. Dette er fordi jeg er introvert, og jeg lever i en kultur, som oppleves som stikk motsatt av meg. Det finnes introverte mennesker her, så klart, vi er jo over hele verden. Men de synes ikke. De du legger merke til, det er de som er stikk motsatt. Det er de som viser seg frem, og det er de du ser.

I min svigerfamilie så er de sosiale. Veldig sosiale. Det spiste meg opp det første året her. Før jeg lærte å sette grenser for meg selv. Når det er fem svigersøstre, og en svigerbror, så var det nok av folk som ønsket å komme hit på kvelden, eller ha oss på besøk hos dem på kvelden. Det var umulig å si nei, fordi det da kunne tolkes som at jeg ikke var interessert i å bli kjent med dem.

Jeg har en flott svigerfamilie, og jeg koser meg sammen med dem. Jeg syns det er kos når vi samles, og når vi spiser god mat sammen. Det er fasinerende å observere dem. De snakker høyt, i munnen på hverandre, og det er mye armbevegelser. De smiler mye, de ler mye og de viser en veldig stor kjærlighet for hverandre. Det er slik det skal være. Vi er bare ikke helt enig om hvor ofte vi skal møtes.

Jeg tror ikke de forstår hvorfor jeg er som jeg er, eller hvorfor jeg sier nei. De forstår ikke at jeg foretrekker å være hjemme på kveldene, eller at jeg ikke er så glad i de sene besøkene. De godtar det, men de forstår det ikke. Jeg undres litt på hvordan det er å vokse opp som introvert i dette landet.

Jeg tenker det kan være vanskelig å forstå hvordan jeg kan kose meg i sosiale sammenhenger, men samtidig bli sliten av det. Jeg er glad i svigerfamilien min, og jeg er glad i vennene mine. Jeg er også glad i mitt eget selskap, og jeg har et enormt behov for å trekke meg tilbake.

Nå har jeg vært sosial i seks dager. Jeg er sliten, og jeg er tappet for energi. Jeg har et intenst behov for å være alene. Og det skal jeg være i morgen. Jeg skal jobbe, blogge og vaske hus. Og jeg skal nyte hvert et sekund. Livskvaliteten har økt betraktelig etter at jeg forsto hvor viktig det er med pusterom og tid til refleksjoner.

Likes

Comments

DAILY LIFE

A DAY IN THE VILLAGE BRINGS PEACE TO MIND

I dag har vi tilbragt hele dagen i landsbyen. Vi har lagt grunning på "hytta" vår, og nå gjenstår det bare å male over. Vet forresten ikke helt hva jeg skal kalle det huset der. Fatih kaller det for et hagehus, jeg tenker mer i retning hytte. Og klarer ikke vri hjernen til å finne et fint ord for det. Det går sakte men sikkert fremover der oppe. Tror gutta skal legge tregulv snart. Men mangler enda kjøkken og bad. Jeg merka meg i dag at både Zeynep og Nermin hadde lagt litt for mange planer for hvordan det kunne bli bygd, så nå må jeg bare finne frem masse inspo bilder og vise til F, slik at det blir mer som jeg vil. Glad i svigersøstrene mine, men interiørmessig har vi helt ulik smak.

Pus ble også med opp i dag. Hun elsker å være der oppe, og bytter litt på å være ute og inne.

Vi har fått en kyllingfarm som nabo, rett over veien, hvor det også er sauer og tre hunder. Det er så mye lyder som kommer derfra, og det føles litt ut som at vi er på en bondegård. Jeg elsker det. Skulle bare ønske at vi noen ganger fikk vært der alene sammen, vi tre. Det er nok største problemet mitt med hytta, det er alltid noen som må være med. Det er veldig kos, men jeg er ikke så glad i så mye folk rundt meg hele tiden. #introvert. Jaja, god mat lager de iallefall haha!

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw