Jeg har nå vært her i en og en halv uke så det var virkelig på tide at jeg kom igang med surfingen! Først tenkte jeg på å kjøpe en surfetime gjennom skolen, men etter å ha hørt litt rundt har jeg funnet ut at det er bedre å kjøpe på stranden. så jeg, Ellinor, Fiorella og Kai fra Tyskland møttes på stranden for å ta en time sammen.

Vi fikk en instruktør som blir kalt TokuBear, en mann på 60 år som har surfet hele livet. Utrolig gøy når man forstår hvordan man skal holde balansen, men alle fire brukte et par forsøk på det... uansett har vi planlagt å kjøpe oss brett på fredag så vi kan surfe på egenhånd. absolutt verdt de 40 dollarne timen kostet. 


Likes

Comments

Waimea bay

På lørdag 19.september dro jeg, Ellinor og Fiorella til en av strendene som ligger oppe ved North Shore, omtrent rett over øya fra der jeg nå sitter å skriver dette. vi hadde vel egentlig på forhånd bestemt oss for å dra opp til North Shore, men ingen ante hvilken strand vi skulle dra til.. sååå. det vi gjorde var å ta frem et kart fra google å peke ut en strand vi skulle dra til. hvordan vi skulle komme oss dit hadde vi egentlig ikke tenkt på, å buss tar sånn 2-3 timer, så ingen var egentlig veldig gira på det. Fiorella hadde snakket litt med sine vertsforeldre dagen før og de hadde tipset henne om en app som heter Uber, noe som viste seg å være mye billigere enn taxi.

Langs veien til Waimea bay stoppet sjåføren vår Tim på Dole Plantation! Han mente det ikke gikk an å reise til North Shore uten å ha smakt på ananasis! jeg kan inrømme at det var verdt stoppet :) jeg må også fortelle at inne i butikken fantes det alt fra ekte, fullt spisende annanaser til store ananas Swarovski-krystaller til over 8000 kr. Etterpå kjørte Tim oss videre til stranden. Vi fikk også mobilnummeret hans så han kunne hente oss senere på dagen.

Ankomsten til Waimea bay var absolutt ikke skuffende, Det første vi så var en hvit sandstrand og krystallklart, blått vann. På siden av stranden gikk det an å hoppe fra klippene. Vi ble her til rundt syv på kvelden, da bestemte vi oss for å ringe sjåføren vår Tim :) etter å ha prøvd det samme nummeret over fem ganger med tre forskjellige mobiler måtte vi innse at det ikke fungerte, vi måtte ha lagret feil telefonnummer. Det fantes ikke et eneste busstopp i nærheten og det begynte å bli ganske mørkt. Dermed var vi nødt til å spørre to amerikanske par om hvilke muligheter vi hadde for å komme oss hjem. Den første reaksjonen deres var; Hæ! har dere ikke tenkt på hvordan dere kommer dere hjem?! deretter lurte de på hvor vi skulle, de ble bare enda mer oppgitt når vi sa vi skulle til Waikiki Beach som er rundt en times kjøretur unna, likevel er jeg fortsatt veldig overrasket over hvor hjelpsomme amerikanere er, man kan selvfølgelig møte på de som ikke er så hyggelige i kassa på Walmart eller i en av de lokale matbutikkene, men vanligvis er de fleste amerikanere ti ganger mer hjelpsomme enn det jeg er vant til i Norge. Så de tilbydde seg å kjøre oss til det nærmeste busstoppet som var rundt 20 minutter unna med bil. alle fire var rundt 23 år og begge mennene jobbet i marinen. så vi fikk bli med en rask tur inn på den Amerikanske basen så jentene fikk gå av der, deretter kjørte de oss til bussen. Jeg er fortsatt sjokket over hvor utrolig hyggelige de var, det ble helt klart en opplevelse jeg kommer til å huske når jeg tenker tilbake på Hawaii. jeg er virkelig, virkelig, virkelig takknemmelig for at de brukte så mye ekstra tid på å hjelpe oss å finne en måte så vi kom oss hjem på.

ikke nok med det, men vi var nødt til å bytte buss etter en halvtime og damen som kjørte bussen fortalte at det kun går en buss hver time så sent på kvelden og den bussen kjørte rett foran oss, så hun fikk han til å stoppe slik at vi kunne løpe over i den andre bussen slik at vi kom oss hjem en time tidligere. Så langt så må jeg bare si at jeg virkelig liker amerikanere.

Søndagen dro vi ut til Chinatown for å kjøpe mat, bare 20 minutter med buss ut av Waikiki og matvarene er ca halve prisen. resten av dagen gjorde vi ikke så mye mer enn å slappe av, alle var egentlig ganske slitne etter dagen før.Likes

Comments

Aloha everyone!

Etter å ha vært i Hawaii i fire dager har jeg forstått at jeg må begynne å dokumentere hva jeg gjør hver dag! hvis ikke kommer jeg ikke å ha sjangs til å sette pris på alt jeg opplever her når jeg kommer hjem igjen! så jeg har bestemt meg for å dele alt på denne bloggen her! :)

For å gjøre en lang historie kort går jeg et intensivkurs ved EF´s skole i Honolulu, Hawaii. Jeg ankom natt til mandag. Etter en 28 timers lang reise hjemmefra med mellomlanding i New York og LA kom jeg frem til EF`s residens som ligger tre minutter unna Waikiki Beach. Her skal jeg altså tilbringe de neste fem månedene!:) Jeg bor sammen tre supersøte jenter, Ellinor fra Sverige, Giulia fra Italia og Julia fra Sveits :)

Så langt har jeg kun vært på skolen fire dager, den ene dagen var kun "meet and greet day" for de nye studentene så jeg har egentlig ikke fått et ordentlig inntrykk av hvordan ting fungerer her enda, men foreløpig er veldig fornøyd med både klassen min og lærerne på skolen.

Legger med noen bilder av hva jeg har rukket å gjøre de første fire dagene :) Idag var det forresten BBQ på stranden for alle EF studenter, omtrent 100-150 stk møtte opp på Army Beach etter skolen.


Første dag på stranden

Lei making med skolen, onsdag :)

Mine fine svenske jenter og meg etter Barbecuen ved Army Beach tidligere ikveld

Fikk dere forresten med dere at det var en Story fra Hawaii på snapchat idag?

Likes

Comments