Header

Igår vaknade jag upp till min första heldag på Hamburgö, ön där jag hyr en stuga. Här har jag spenderat alla mina somrar som barn och det känns alltid lika roligt och spännande att komma tillbaka. Vad har förändrats i samhället? Vilka butiker finns kvar, vilka har försvunnit? Vilka hus är till salu på ön? Finns massor nytt att se varje gång.

Första dagarna i stugan bor jag tillsammans med min familj som också är här på besök och på söndag kommer min fina vän Elin hit och gör sin västkust-debut! Hurra! Så glad för detta <3 Tills hon kommer fyller jag dagarna med bad, vackra solnedgångar och bergsvandringar med Noblesse.

Gårdagens väderprognos siade regn hela dagen så döm av vår förvåning när torsdagen istället bjöd på strålande sol och fint väder. Vi badade och åt glass i omgångar. Jag startade på en nygammal bok; Celia Rees "Pirater!" som kom någon gång i början på 2000-talet. Har börjat läsa om boken i förhoppning om att få inspiration till en av mina egna berättelser. Hoppas på tur.

Idag tog jag färjan över sundet och jobbade undan lite jobb ifrån Pipershuset. Håller på att sätta mig in i ett nytt projekt som jag nyligen hoppat på. Ser fram emot att berätta mer om det framöver! Passade även på att prova Pipers hemgjorda räksmörgås och drömtårta när kroppen behövde fylla på energi. Den sistnämnda gjorde verkligen skäl för sitt namn, jösses vad god den var! Får helt klart bli ett återbesök i nästa vecka tillsammans med Elin :-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

STORIES

Tre saker som gör mig ända-in-i-märgen-glad just nu:

Att vakna upp till detta:

Så fint med en trogen följeslagare som ständigt vakar över en <3<3

Yoghurt med nektarin! Barnsligt förtjust i denna ljuvliga kombo.

Att jag är omgiven av min favoritblomma; vildkaprifol i 11 dagar till!

Likes

Comments

MOUNTAINS&GLOBE, NOBLESSE

Har en packdag till mig och Noblesse. Tvättar, torkar, väljer ut kläder, packar ner, ändrar mig och packar om. Åker till mitt Bohuslän imorgon där jag hyrt stuga i 12 dagar. Måste packa lätt för jag reser själv med hund och tar tåget dessutom. Åh vad jag längtar till lugnet, havet och bergen. Saltvatten, snäckor och maneter. Är skitsamma att väderprognosen visar regn större delen av min vistelse. Allt känns välkommet just nu, bara jag får hämta andan på platsen som ligger mig allra varmast om hjärtat, platsen som känns mest hem <3

Packar varmt och skönt. Stövlar och regnjacka får följa med liksom kepa och sommarklänning om vädret bestämmer sig för att slå om. Till Noblesse packar jag det nödvändigaste. Hundmat för nästan två veckor, lekboll, favoritgodis, långt rep att fästa henne i till våra promenader i bergen, midje-sele till mig själv och sist men inte minst; en flytväst ifall vi åker ut på sjön. Vi är kittade för en härlig vistelse i skärgården!

Likes

Comments

MOUNTAINS&GLOBE, STORIES

Vi hamnade på baklucke-loppis i vackra Berg, intill Göta Kanal idag. Högst oplanerat besök som kom sig av att vi tog en långpromenad längs kanalen. Tycker baklucke-loppisar är så himla svåra att göra fynd på? Lurigt att veta vad man ska hålla utkik efter bland allt krims krams och alla intryck? Promenerade snabbt fram och tillbaka mellan bilarna och var på väg att ge upp när mina ögon plötsligt landade på den här fina lådan! Har varit på jakt efter prick en sån här i över två års tid och tänka sig att det var i Linköping jag skulle hitta den, för ett rimligt pris dessutom - 250 kronor! Klipp!

Fd. ägarna frågade vad vi skulle ha den till. "Stapla böcker i" svarade både jag och A och ägarna såg positivt snopna ut. "Ja, svarade de båda. Hemma hos oss har den bara stått och skräpat i ett hörn".

Efter loppis och promenad åt vi god lunch hemma hos A's storebror och flickvän och som sista anhalt innan vi begav oss hemåt besökte vi Cloettas chokladfabrik och köpte på oss Romerska bågar, punschpraliner, kexchoklad och plopp till vår fördärvelse.

Likes

Comments

STORIES, MOUNTAINS&GLOBE

Besöker Linköping den här helgen tillsammans med A och Noblesse. A's storebror bor här med sin flickvän och har precis köpt hus. Första gången jag är här och det är så fint! Är rädd att min huslängtan kommer vara helt outhärdlig efter denna visit, haha.

Likes

Comments

STORIES

Okej. Hej å hå. Jag har blivit med blogg. Skitkul och utlämnande å nu kör vi!

Tove heter jag och är 25 år! Har precis gjort något skitläskigt och sagt upp mig från mitt heltidsjobb på skivbolag till förmån för att leva ut några drömmar jag har inom mig. Alltså hejdå vardagliga rutiner och hello unknown future! Känner mig så lycklig och spänd inför vad hösten och nästa år har att erbjuda. Har 100 % bra magkänsla och nu är det upp till bevis ifall den stämmer :-)

Annars då? Jag älskar Bohuslän och vill leva där resten av mitt liv. Havet, saltvattnet, bergen, naturen, lugnet, ja ALLT tilltalar mig. Synd då att det ligger så långt ifrån Stockholm där jag bor tillsammans med min sambo A och vår samojedhund Noblesse. Jobbar på att hitta en lösning på detta! Ett sommarhus står just nu högt upp på min önskelista!

Jag har bott i Stockholm sen senhösten 2011 då jag kom hem från USA efter att ha studerat musik/musikjuridik och scenografi. Skriver och komponerar massa musik och är musiker och sångerska i bandet Le Maine. Älskar att sjunga högt pga. finns något enormt befriande i att få ur sig känslor via sång?

Drömmer om att skriva sagoböcker för barn och unga vuxna och har den här hösten tänkt ge liv åt några bokidéer som hittills bara lever i mitt huvud. Spännande!

Förutom musik och sagor är jag ett stort fan av norrsken, fotografera, vara ute i naturen, resa, gammalt loppisfyndat porslin, soppor och mustiga grytor och samojedhundar.

Mindre glad i kaffe-andedräkt, cigg, alkohol och elaka människor.

Finns naturligtvis mycket mer att säga om mig men jag spar på det å börjar blogga istället! Ni får lära känna mig längs vägen :-)

Och just det, havsfrun har jag döpt min blogg till. Känns lite mindre läskigt än att skriva under Tove Blum på något vis? Sen är det ju passande också tänker jag. Havsfrun, jag som älskar havet, etc. Jaja, nog om allt.

Välkommen och KUL att du har hittat hit!

Likes

Comments