View tracker

​Ja dax att ta tag i julbaket då :) Varit ledig nu fredag och lördag så det blev lite saffrans skorpor och jul limpa fylld med frukt och frön . Sedan kakor.

Försökt att hinna med att njuta av min ledighet med.Men oftast blir det att jag sysselsätter mig hela tiden .Denna tiden på året tycker jag kan vara lite jobbig när man lever singel. Men ska väl inte gnälla ,jag har det bra i mitt liv . Men visst hade det varit trevligt att kunna dela det med någon .

Nu är kvällen här och man blir sittande framför tv.n.. samma skrot som vanligt .. klurar på om jag faktiskt ska klä min gran :) konstgjord så den barrar ju inte i alla fall ...nja får klura på detta .

I morgon ska jag ut på extra jobb ,bra med lite extra slantar efter jul :) kan jag göra lite vad jag vill för :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Ja då har man tänt det första ljuset :) som vanligt har det varit en massa stress .Man ska ha ny putsade fönster och gardiner,stakar ska fram stjärnor ska upp. pust!! ja då var man klar.Bara att ta tag i jobbhelgen då.

När man väl ska tända ljuset söndag den första advent så upptäcker man att man har glömt denna stake.. jäd..--ans .. visst ja måste ju ha ljus i den med .. in i alla kartonger och leta upp den och fram med ljus ..

iväg och jobba hel dag igen ..åker när det är mörkt o hemma när det är mörk .. En tur med vovven och upptäcker att det var lite julmarknad i byn .Oj klockan är sex på kvällen och jag hinner få lite advents helg med :) Men trött efter dagen och kände inte alls att vandra runt där ,så gick hem och tog en dusch .Tände ett ljus o värmde mig en glögg ,mysfaktorn var liksom borta och kände mig bara ensam och bortglömd .

Pratade med dottern innan ,men de hade så mycket att göra så där fann det inte tid heller . ja ja ,blev att jag bäddade ner mig med vovvsen och titta på tv . Ny dag på måndag att jobba .... så nu kan jag i alla fall pusta ut och veta att i morgon får jag sovmorgon .

Likes

Comments

View tracker

Äntligen så är det snart Advent :) En tid på året som jag bara älskar lika mycket som julen . Det lyser upp i mörkret och man kan få ihop allt mys :)

Varit en vecka med massor nu .Började min första lediga period med ryggont och soffläge .Så när det släppte var det full upp. 

En tur till mamma med dottern som behövde få lite egen tid med mig .Blev mat och hälsa på min mamma (mormor)

Sedan var det lite inhandling till hemmet så jag fick upp tv i sovrummet samt lilla krypet fick en ny filt som han bara älskar Helgen har det blivit att man pyntat så att det är klart till 1:a Advent eftersom jag jobbar den helgen 


Likes

Comments

Varit en kall vecka med snö.. så jag har väl inte haft någon längtan till Värmland direkt. Men det har varit skönt ändå i kylan,solen har skinit och vi har varit ute en del. 

På mitt jobb så har jag ett ärende hos en nunna på ett kloster. Var lite kul att se att även dom har roligt när det kommer snö . Ingen snögubbe men snö nunna :) 

Nu är det ny vecka och den verkar bjuda på regn och mildväder.

Ska jobba en kväll sedan lite mini semester . Försöka vara hos min dotter lite . Har ett barn barn på 13 år där som olyckligt nog fått en diagnos i dag på att han har POTS . Så nu blir det att försöka ta reda lite mera om detta

Likes

Comments

​Hösten bidrar med regn och rusk så då får man väl hitta på annat .

Blev en tur till Ikea ,var så trött på mitt badrum för det såg så tråkigt ut .

Så hittade 2 hyllor som blev lördag kvällens projekt att skruva ihop .Hittade även fina serverings glas som man kan ha som efterrätt skålar ​eller till en räkcoctail :)

Väl hemma och även kommit upp med kartongerna,så var man ju dy svett :( .. ja ja ..på med ugnen och in med Ankan som var fyllt och smord efter alla konstens regler Varför jag nu kom på att göra en sådan,men ville prova  och kan tala om att den blev super god :) 

Sedan var det att skruva och Ikea är Ikea.. hela påsar fulla med skruv .Bara att vända o vrida och skruva ,iväg och ösa denna Anka med :/ .Men nöjd med mitt resultat ,sedam äta och tända ett ljus för mina nära och kära som inte finns med mig längre.Lite långt att åka till gravarna uppe i Värmland .Men de finns med mig ändå .


Likes

Comments

​Ledig måndag efter en jobbhelg.Ja då tar man med sig sin fyrbenta bästa vän på en härlig höstpromenad. Hade turen att få sol och kunde bara njuta av dagen.Så i dag orkade man en ny dag på jobbet.

Fick bilder av en vän .. Jo nog har de vinter nu .. Fy den kom tidigt .Saknar den inte efter 36 år uppe i Värmland så var jag less på snö,så nu är det ganska skönt att vara här nere i Skåne :) 

Var i alla fall och bokade en tid för däck byte till veckan ,även om det nu inte kommer en massa snö så är det dax . Hoppas nu bara att mina däck finns för de verkade att lite veliga på firman vart de hade lagt mina däck :/

Likes

Comments

​I dag har det varit en fin höst dag ,så det blev en härlig promenad på över 2 timmar .Så nu är det en trött hund som slappar i soffan .

Dagarna bara springer iväg när man har ledigt .Tiden räcker inte till .Men så är det väl när man har det bra och inga bekymmer .

I dag blev det ett par timmar vid spisen efter att vi varit ute .Först middag Ramslöks soppa och plättar .Första gången jag gjorde soppan .Plockade ju Ramslök i våras som jag fryst in . Och det kommer inte vara sista gången jag gör den :) så god .Blev även björnbärs sylten som jag gjorde i sommar till plättarna .

sedan var det helgens mat .Skönt att ha den klar och bara värma efter jobbet när man ska jobba hela helgen .Nu ska det bli lite soff mys och fortsätta min stickning .. Mössa Nu :) sägs att det ska bli en kall vinter så bäst att förbereda sig :) 

hoppas att jag ska få min semester i november så jag kan göra lite utflykter .Hinner inte med mellan allt annat som varit nu .Så förhoppnings vis ska det väl bli lite lugnare ett tag framöver :)

Likes

Comments

​I dag har jag haft min mamma med sin man och min dotter med familj hos mig .Fullt hus med andra ord . Fick äntligen ihop det för att fira min 55-års dag .

Blev fläskfilee med rosepeppar sås och potatisgratäng .

Päronpaj med päronglass

Ja ja det blev i alla fall lyckat ,alla mätta och belåtna .min hund fick busa med sin bästa vän med .Lilla smulan ,min dotters hund .

Det är vid sådana här tillfällen man önskade att man hade ett lite större kök.

Nöjd med min dag så ska jag nu ta kvällen i soffan med en film och mysa med min lykta jag fick. Fick även ett jättefint halsband av min dotter .Så stolt över henne . Saknar mina söner bara lite en sådan här dag .Men de bor kvar i Värmland så lite långt att träffa dem ..


Likes

Comments

​Ja nu är det verkligen hösten :)

Haft feber och ont i halsen ett par dagar så var det skönt med en morgon promenad i dag .Solen tittade fram mellan molnen .Varit regnigt och i natt har det vräkt ner .Så efter regn kommer sol :)

Dax att återgå till jobbet .Har två kvällar att jobba ,har inte haft något emot att jobba kvällar ,men man är lite mera vaksam nu efter allt som händer runt omkring .

Till helgen ska jag fira min 55-Års dag .Fyllde den 11 oktober men inte lätt att passa in alltid. Så hoppas att jag får till det nu :)

Likes

Comments

​Hösten .. hösten.. älskar denna månad oktober ,med alla dessa fina färger .Varma färgen trotts att kylan är på väg. Men så har man då mörkret..

Har väl aldrig känt mig otrygg i mörkret och har alltid varit själv ute på promenader.Jobbat nätter och har väl aldrig heller råkat ut för något.

Men vet inte vad som händer med samhället.. Känns inte tryggt alls att vara ute på kvällen nu ,Har hund och den går ju inte på toaletten utan ska ut helt enkelt.

Nu cirkulerar det Clowner ute som skrämmer och hotar folk .. När jag var liten var det roliga Clowner och inte hotfulla .

Bilar får man inte heller ha ifred .Rutor krossas och det slangas bensin .Så man får vara glad var dag man kommer ut att bilen är hel o kvar .

Nä spelar nog ingen roll vart man bor för det är lika mycket i småorter som storstäder.

Vad är det som händer????


Likes

Comments