Header

Denna veckan önskar vi oss ett kapson i läder. Stilrent, funktionellt och enkelt, precis som det ska vara. Med möjlighet att rida bettlöst, ställa åt sidorna utan att röra munnen och dessutom arbeta från marken. 

Detta kommer från Hööks och går loss på 699:- 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag var jag ledig från skolan så jag spenderade dagen tillsammans med pojkvännen. Fika, lunch ute och en tur till både Ikea och hööks blev det. Jag fyndade en av hööks svarta islandsvojlockar och ett rakt, ledat bett. Ska bli spännande att testa imorgon!

Jag fyndade även ett sidepull i läder begagnat och planen är att testa det på måndag. Är nyfiken på om det funkar då jag gärna vill rida bettlöst men skippar helst hackamore.

Iallafall så spenderade jag kvällen i stallet. Lisa och Marita fixade med sina hästar eftersom de ska tävla imorgon och jag bara mös med Vidar, putsade utrustning och lullade runder med en flaska julmust. En riktigt bra kväll alltså.

Nu ska jag krypa ner i sängen med en bra film. Hoppas ni alla har en trevlig kväll, kram på er.

Likes

Comments

Jag tänkte köra veckans julklapp fram till julafton, dels för att jag ska kunna tipsa närstående om vad jag önskar samt kanske ge er lite tips på vad man kan skriva upp på önskelistan. 

Veckans önskning är ett Nova-bett, både jag och Vidar hade verkligen velat testa om det är något för oss. 

Likes

Comments

​... Jag provred Vidar för nästan exakt ett år sedan? 

... Vidar är otroligt snäll men väldigt pigg?

... Jag aldrig trodde jag skulle få träffa honom igen i vintras? Att nu stå som ägare till denna fantastiska häst känns helt magiskt. 

Likes

Comments

Jag kom ut betydligt senare till stallet än jag tänkt mig idag, så jag fick mocka en av hagarna i skymningen sen blev det för mörkt. Körde ligghallen också, samt fyllde på halm och vatten. Vanliga måsten, ni vet hur det är. :)

Vi fick låna en stallkompis longergjord så det blev lite mer arbete än vad som var tänkt. Vidar var till en början väldigt fundersam till inspänningarna men fattade snabbt att rätt arbete gav eftergift. Han var sååååå fin! Traven är verkligen hans starkaste gångart.
Ett givande pass och än en gång har jag svårt att smälta att han är min❤️

Likes

Comments

Idag hade jag ingen bil så jag kunde inte ta mig till stallet. Jag känner mig oerhört stressad över hur lite tid jag spenderar med Vidar, men efter nyår så blir det bättre. Jag har så mycket i skolan och jobb nu, plus pojkvän så Vidar kommer tyvärr inte i första hand.
Jag ska iallafall ut och löslongera honom imorgon, kanske över bommar, har inte bestämt mig ännu. Sen ska vi mysa en massa och efter de ska jag ha stalltjänst vilket innebär mockning och göra mat. Ett evighetsjobb med dessa hästar men vad gör man inte för sina hjärtan❤️

Nu sitter jag iallafall och väntar på ph med kvällsfika efter min otroligt goda kvällsmat (lax med specialpotatis och pepparrotssås). Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Igår provred Kerstin Lisas häst Ronja. Hon provred för att bli medryttare så vi begav oss ut på en tur i byn för att ta grusvägarna hem. Halvvägs hann vi, sen hände något med Ronja och hon bara stack. Skenade iväg genom grindar, ut på asfalten och rakt över stora vägen (!!!). Kerstin kunde inte göra något och inte heller jag. Jag stack efter fast i kontrollerad form på Vidar och ropade och ropade. Efter nästan 2km inne i bostadsområdet mötte jag dem gåendes. Kerstin hade lyckats styra in henne på någons uppfart och sen hoppat av. Jag är så glad att inget hände någon av dem, tänk om de hade blivit påkörd. Tänk om kerstin hade flugit av på asfalten i det tempot.. Eller om de gått omkull. Nej usch, vi begav oss hemmåt direkt och red i paddocken istället.

Vidar skötte sig över förväntan och när han märkte att jag blev uppjagad la han ifrån sig sina bus, lyssnade på varje signal jag gav och skötte sig så himla bra. Jag blir så stolt över honom, min fina prins.

Likes

Comments

Idag var båda våra lektioner inställda vilket innebar att jag startade mitt höstlov två dagar i förväg då vi har arbete från valfri plats imorgon. Jag tog en välbehövlig sovmorgon, en lugn frukost och sen bar det av till stallet.
Vidar har känts väldigt stel speciellt i höger sida så jag bestämde att han skulle få en riktig genomkörare. Volter, sidoförflyttningar, öppnor och slutor i olika tempon. Efter ett tag var han mjuk och fin, tog mina hjälper ordentligt och lyssnade jättebra. Dock har han problem med det ena hörnet i paddocken och sneddar gärna där. Vi arbetade i alla tempon och klarade det men i höger varv i galoppen vägrade han ta hörnan, jag blev trött på honom till sist och sa till honom på skarpen. Detta uppskattade inte Herren och ett u tre låg jag på marken.. Upp i sadeln igen och gör om gör rätt. Tror det tog minst tio försök, en avtrillning, tre eller fyra nära-på-avtrillningar innan vi nästan kom hela vägen ut i hörnet.. Efteråt tog vi avskrittningen utan träns vilket gick helt utmärkt.😊

Likes

Comments

Idag tog vi en tur tillsammans med Lisa och Ronja. Vi red genom Hyllinge, lite i skogen, grusväg och på stubben. Mycket varierat underlag och miljöträning vilket alltid är bra.

Vidar gick ganska intensivt igår så vi red väldigt kravlöst idag. Jag testade baby-pelham på honom för andra gången idag och han verkar trivas jättebra på det, mina hjälper blir finare och han reagerar kvickare. Tror minsann att vi ska införskaffa ett sånt. Även ett rakt med fasta ringar ska testas.

Likes

Comments

Nu sitter jag nyduschad i soffan, kvällsmaten käkades för 20 minuter sen och nu väntar jag på ph. Tiden i stallet verkligen flyger iväg! Idag spenderade jag fem timmar där utan någon direkt anledning. Men med mysiga hästar, trevliga människor och god fika flyger tiden iväg. Godnatt kära vänner!

Likes

Comments