Header

middag, röror och såser, tillbehör

En hyllad röra!! Med soltorkade tomater för extra spice.

Served med halloumi-och-nektarin-sallad (rester därför denna uppläggning......).


Hummus med soltorkade tomater:

2 paket kikärtor
3 vitlöksklyftor
Saften från 1 citron
Massa spiskummin
3-4 msk tahini
Salt, svartpeppar
Soltorkade tomater i olja + några msk av oljan
Ev. några msk vatten

Mixa allt till önskad konsistens. Smaka av. Enjoy. Till och med godare dagen efter.


Gillar att toppa med något fint + gott för att göra allt lite extra. T.ex. paprikapulver, spiskummin, citron och rostade frön. Eller torrostade kikärtor med spiskummin och cayenne. Eller saltrostade valnötter. Eller olivolja, stekta champinjoner, falafel ETC ETC.

<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

bakat

-

Men snälla??? Ett till recept på dadelbollar??? Mmm det händer faktiskt. Ska kanske göra något nytt och fräscht en vacker dag men until then, here u go.


Raw salty lakrits-och chokladbollar:

Ca 15 fäska dadlar
2 dl havregryn
1 dl kokos
2 tsk raw lakritspulver (extra för topping)
2-4 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
Flingsalt (extra för topping)
En skvätt vatten/annan vätska
Ev. sötning som agavesirap/honung etc.

Mixa ihop allt, mer havregryn för fastare konsistens, mer vätska för lösare. Smaka av med mer lakritspulver/kakao/flingsalt/sötning.
Rulla till bollar, sikta över lite extra lakritspulver och lite flingsalt, var dock försiktig pga lakritspulvret är väldigt starkt. Förvara i kylskåp och enjoy!! Jonathan åt 10 st igår!!


Älskar ju kombinationen lakrits-choklad och dessa smakar mycket som sånadär isländska godisar!!! Ni som vet ni vet.

Så förlåt för oinspirerat inlägg men damn these are fine. Gör dem i väntan på något mer nyskapande.

Likes

Comments

äta ute

Iiingen har väl missat detta ställe på Fårö, Gotland????? Slänger ändå in en shout out. Åk hit. Creperie Tati, finaste.

-

T.ex. spenat, valnötter, russin, chevre, emmentalerost och honung. Eller som vi åt till efterrätt men inte tog bild på, smält choklad, jordgubbar, rostad kokos och vaniljglass.

-

Likes

Comments

middag

Semestern är officiellt över och sådär då.

Så då kan det väl passa sig med lite lättlagad vardagsmat va. Torsk i foliepaket på samma plåt som sötpotatis och broccoli. Allt i ett. Minimalt med disk. Tillagar sig självt osv osv.


Torsk i foliepaket:

Torskfiléer
Olivolja
Salt, peppar, vitpeppar
Vitlök
Citron, skal och saft
Fetaost

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg torskfiléerna på foliepapper, jag kör två i varje paket. Vik upp kanterna så allt det goda stannar kvar i paketet.
Ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och vitpeppar. Riv över citronskal och pressa över saften. Grovhacka vitlök och släng ner. Ringla sist över lite fetaost. Smula resten av fetaosten över sötpotatisen runt omkring.
Knip ihop folien något men inte helt, placera mitt på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela sötpotatis och broccoli (eller andra grönsaker/rotfrukter som går snabbt att tillaga) runt omkring. Krydda. Olivolja.
Cirka 15 minuter mitt i ugnen. Klart.

Torsk är ju egentligen tråkigt men på det här sättet behåller du saftighet och ger stark smak av citron och vitlök.

<3

Likes

Comments

tillbehör, dessert

Kikar in och säger hej. Hej.

Vill bara säga en sak: Passa på nu då. Köp bigarråer (va i helv äre för namn på ett bär?), melon, jordgubbar, persika osv. Gör fruktsallad. Dressa den i lime, någon matsked råsocker och mynta.

Och så låter du den marinera ett slag. Medan du tinar glassen eller vispar ihop en vaniljvisp.

Och sen njuter du. Av sommaren. Av fruktsalladen.

Likes

Comments

bakat

Ny absolut favorit. Kan inte fatta hur goda dessa blev. Verkligen lakrits-citron-smak. Som godis. Ungefär.

Enkla att göra såklart. Som alla raw-bollar.


Raw lakrits- och citronbollar:

10-15 färska dadlar
1 dl vatten
Saften + skalet från en citron
2 tsk lakritspulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl mandelmjöl, kokosmjöl eller liknande
1,5 dl havregryn
Ev. agavesirap/honung

Lägg först urkärnade dadlar, vatten, lakritspulver och citronsaft + citronskal i en skål. Låt det mjuka till sig och gotta ihop sig lite. Mixa sen ihop allt i skålen först till en vattnig "sirap" innan du mixar ner de torra grejerna. Mer havregryn för fastare konsistens.
Rulla till bollar (enklast om man låter det stå i kylskåpet en stund innan rullning) och toppa med lite extra lakritspulver.


Ligga å gotta till sig va <3

-

Likes

Comments

äta ute

Unika tjejen älskar Pom & Flora!!!! Nej skj men det är ju fantastiskt.

-

Exakt allt på menyn låter gott och exakt allt jag provat är godare än så.

-

Givna ▲▲▲▲▲. Inte ens överdrivet dyrt.

-

<3

Likes

Comments

äta ute

-

Är det någon plats i Gbg som är värt ett jävla besök så är det detta. Botaniska. Aej va fint.

Hela trädgården och naturreservatet är ju rent guld. Sen caféet på det. Faktiskt fantastiskt.

Mysigaste inomhus........

Men alltid underbaraste utomhus. Ta med bok pga du vill sitta här länge.

Så, ingen skräll att botaniska trädgården, café och allt, får ▲▲▲▲▲. Priset är ju lite i överkant men helt ärligt, d värt d.

Likes

Comments

middag

Med inspiration från den stuvade spenaten med parmesan för några dagar sen så hände idag detta. En snabb, enkel one pot-gryta som blev jääääla nice azz. Ingen hemlighet att jag värderar rätter som minimerar disk högt.

-

Potatisen var färdigkokta, rester från någon tidigare middag. Sånt är alltid trevligt att ta vara på.


One pot spenat-halloumi-potatisgryta:

Ett gäng färdigkokta färskpotatisar
Cirka 400 g fryst hackad spenat
1 paket halloumi
Matlagningsgrädde/kvarggrädde/iOatly eller liknande
Parmesan
Salt, svartpeppar

Koka vatten och lägg i den frysta spenat så den tinar och sväller. Häll av i ett durkslag.
Skär halloumin i tärningar, stek på hög värme. Häll i spenaten, stek ihop. Krydda med mycket salt och peppar.
Häll på grädden och sänk värmen. Riv parmesanen och häll i den. Låt smälta/puttra ihop.
Skär kokta potatisar i fyra delar. Lägg i grytan.
Koka ihop så allt mumsar ihop sig ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Servera dirr och enjoy!!


Fint va.

-

<3

Likes

Comments

Instagram@feliciahassan