middag

Är det min mest lagade rätt senaste året? Antagligen. Kylskåpsrensning med ägg kanske den ska heta.

-

Steker sånt som jag hittar i olivolja, kläcker i tvåtre ägg, river kanske i någon ost och häller på en skvätt mjölk. Rör ihop, kryddar med t.ex. chili eller något annat. Om jag känner mig lyxig ringlar jag tryffelbalsamico över. Ojojoj. Då äre lyx ass.

-

Sen så kan en t.ex. njuta av det till fem avsnitt O.C för att allt smakar godare då.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En älskling fyllde år här om dagen och vad annars än ljus på gröten??????

-

Äre snuskigt hur mycket jordnötssmör som befinner sig på min smoothie? Kanske.

-

Grattis favvoperson <3

Likes

Comments

äta ute

Besökte en liten pärla här om kvällen. Ramen Ya vid Linnéplatsen. Utnämnt till Göteborgs bästa asiatiska av mer kunnigt folk än mig bl.a.

-

Pls notice min picklade lök i form av ett hjärta.

-

Jag valde en vegetarisk och Jonathan en klassiker med buljong på sidfläsk. Vi var båda överens om att min vann.

-

Fina osv. Vi kände oss #trendiga.

-

Det var inte lite vi hade hypat upp det här stället innan vi tog oss dit. Ändå levde det upp till förväntningarna. Mycket gott betyg alltså.

-

Likes

Comments

bakat

De som vet de vet. Skj men de som vet hur jag känner inför mockarutor. De vet. Det här är alltså en variant med lite nyttigare ingredienser men den ääääääär så god. Lovar verkligen. Dragit mig så länge för att baka dessa pga kommer äta vareenda smula.

-

-


Nyttigare mockarutor:
3 ägg
2 dl naturell kvarg (eller yoghurt om en inte har kvarg hemma)
2 väldigt mogna bananer
4 msk smält kokosolja
3 msk agavesirap/honung/annan sötning
1,5 dl kokosmjöl
5 msk kakao
1 tsk äkta vaniljpulver
4 tsk bakpulver
En nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg. Tillsätt kvarg och vispa ihop. Mosa bananerna noggrant. Tillsätt banan, kokosolja och agave/honung, blanda ihop allt. Rör ihop kokosmjöl, kakao, vanilj, bakpulver och salt i en bunke, sikta ner i smeten. Blanda ihop alltihop. Smeten blir ganska fast.
Klä en form med bakplåtspapper eller smöra med kokosolja och bröa med kokosflingor. Häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du har på frostingen.

Mockachokladfrosting:
1 burk kokosmjölk (bara den tjocka delen)
100 g philadelphiaost (light om en vill)
75 g mörk choklad (jag använder 80% till detta)
Agavesirap/honung/annan sötning
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 espressokopp starkt kaffe
Kokos till topping

Blanda ihop den tjocka delen av kokosmjölken med philadelphia. Smält chokladen. Blanda ihop alla ingredienser. Mer sötning för sötare, mer kaffe för starkare kaffesmak, mer kakao för fastare konsistens osv.
Bred frostingen på den svalnade kakan, toppa med kokos. Låt stelna ett tag innan du skär i bitar.
Enjoy <3


-

Ingen hemlighet att mockarutor ska bestå av femtio procent frosting.

Ska ni göra en kaka från heela min receptlista. Då är d fan denna.

-

Likes

Comments

äta ute

Jahaaaaa ja. Kanske ett ställe jag gillar.

Le Petit café i Haga (eller Linné). Har ju varit där FÖRUT . Fint äre.

<3

Likes

Comments

middag, tillbehör

Heeeeeeeeeej!!! Det var ju inte igår. Vad som dock var igår var minipåsk hemma hos oss.

Snabbare påskmiddag har ingen någonsin slängt ihop? Allt gick att lösa under tiden denna fina stod i ugnen.


Den gröna pajen:

Fullkornsbotten grundrecept:
3 dl mjöl (jag använde fullkornsdinkelmjöl och lite vetemjöl)
125 g kylskåpskallt smör
2-3 msk kallt vatten
1 tsk salt

Nyp ihop allt till en fast deg eller kör allt i matberedare tills det preciiiis går ihop. Tryck ut i en form, nagga hål i botten med en gaffel. Låt vila i kylen 30 min eller frysen 10 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Förgrädda botten cirka 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.

Fyllning:
Ett broccolihuvud
200 g färsk spenat
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
Andra grönsaker du behöver rensa från ditt kylskåp
Salt, peppar
Ost av valfri, smakrik sort

Stek grönsaker och lök. Krydda som du känner. Låt svalna en aning.
Riv massa ost.

Äggstanning:
3 ägg
1 dl mjölk
Salt, peppar
Liiiite mer ost

Vispa ihop.

Sänk värmen på ugnen till 200 grader.
Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över massa ost. Häll på äggstanningen. Strö över massa mera ost.
Grädda mitt i ugnen cirka 30-40 minuter.


Fin ändå.

Under tiden pajen gräddas kan du t.ex. koka färskpotatis (10 kr/påsen på ICA Maxi) och slunga den i smör och färsk dill, lägga upp gravad lax och garnera med citron, koka ägg och toppa med räkor eller gubbröra eller rom, ställa fram sill (5 kr/burk på ICA Maxi om du inte gör din egen), skiva gott bröd och duka upp allt annat gott en kan tänkas äta på minipåsk.

(Inlägg i samarbete med ICA Maxi)

Skoja men I wish.

-

-

Likes

Comments

annat, äta ute

Vad härligt med helg!! Sol!!! Mamma tog med mig till kusten.

Vill bara tipsa om MYSIGaste stället: Sjöboa café i Fiskebäck. Varsågoda.

En nöjd chillare ^

Orimligt tråkigt och orepresentativt fika för stället pga middagsreservation på TOSO en kort tid senare. Fanns dock finaste bakverken samt våfflor samt goda drycker samt allt gott en kan tänkas förtära som inkluderar räkor. Samt havsutsikt. Kanske viktigt att nämna.

Absolut klädd för klippklättring.

San Pellegrino <3

Likes

Comments

bakat, dessert

1. Har fått en matberedare!!!!!!! <33333
2. Har gjort fina kakor
3. De fina kakorna innehåller mitt absolut stoltaste påhitt hittills. Okrydd. FORTSÄTTNING FÖLJER.........

-

-

-

Så. Vi måste prata om den här frostingen. Exakt samma konsistens som smörkräm. Enklaste någonsin. Nyttig??!? Godare har jag ej förtärt. Kommer från och med nu toppa allt med denna och olika versioner av denna.


Kokosrutor med chokladfrosting:

Kokosbotten:
1,5 dl riven kokos
1,5 dl kokosmjöl
1 dl kokosmjölk (bara den tjocka delen)
1 nypa vaniljpulver
1 msk agavesirap

Mixa ihop. Bred ut i en form. Kyl medan du gör frostingen.

CHOKLADFROSTING:
1 dl kokosmjölk (bara den tjocka delen)
0,5-1 dl bra kvalité kakao
1 nypa vaniljpulver
1 msk agavesirap eller annan sötning

Mixa eller blanda. Klart. Bred ut på botten, toppa med kokos och pudrad kakao. Förvara i kyl eller frys.


Naej men ni förstååår inte. Underbart.

-

-

Ska verkligen testa göra drömtårta med denna frosting. Och smaksätta den med kaffe för mockarutor. Och ha den i biskvier. Och kanske bara göra den som mousse och äta med sked. Möjligheterna........ <3

Likes

Comments

frukost

Så. Har hittat mitt chiamecka kommer nog dröja ETT TAG innan jag varierar mig från detta.

Chiapudding på två msk chiafrön plus mandelmjölk plus en halv dl riven kokos. Varva med lindahls kokoskvarg och toppa med müsli plus eeextra kokos.

Två puddingar i samma bild ;)))))) Också person med den finaste matlådan på jobbet ^

-

Likes

Comments

Instagram@feliciahassan