bakat

HEJ MAMMA!!!! Eftersom du kommer hit i helgen så har jag bakat dessa fina. Skicka mig gärna ett fint tack-sms!!!!

-

-


Brownies med lakritsfudge och karamelliserade lakritsnötter:

Brownie:
(Följ detta recept eller gör ditt favvo-brownie-recept)
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker (jag använde 1 dl strösocker och 1 dl råsocker)
1,5 dl vetemjöl
1,5 msk kako
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, lägg i chokladen och låt det smälta ihop.
Vispa ägg, socker, vaniljpulver och salt luftigt.
Vänd ner mjöl och kakao. Blanda försiktigt ihop.
Rör ner chokladsmöret.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Karamelliserade lakritsnötter:
2 dl nötter/mandlar
2 msk råsocker
2 msk ljus sirap
1 msk vatten
1 stor tsk lakritspulver (jag använder Markattas)

Rosta nötterna i en torr stekpanna. Ta sen ur de och lägg de i en skål bredvid.
Häll ner råsocker, ljus sirap, vatten och lakritspulver i stekpannan. Eftersom stekpannan redan är het så går det extremt fort. Var beredd och rör hela tiden så det inte blir klumpar. När vattnet kokat bort och sockret blivit gyllenbrunt (tog typ 20 sekunder för mig) så häller du ner nötterna igen, tar bort stekpannan från värmen och rör runt så alla nötter täcks.
Häll ut allt på ett bakplåtspapper och sära på nötterna så de inte klibbar ihop för mycket i en klump.
Låt svalna.

Chokladlakritstäcke:
1,5 dl grädde
100 g mörk choklad
1 stor tsk lakritspulver
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

Koka upp grädde, vaniljpulver och lakritspulver i en kastrull.
Lägg i chokladen i bitar så den smälter. Rör hela tiden.
Blanda ner salt.
Låt svalna helt.


När brownien svalnat, häll över chokladlakritstäcket, toppa med nötterna och kanske lite extra lakritspulver <3


-

Jag vill att ni verkligen seeeer hur saftig denna är!??

Bäst kommer den vara efter några timmar till i kylen när den verkligen satt sig.

-

-

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

frukost

Mitt bästa smoothietips som kanske fortfarande inte är generell allmänkunskap just yet: MIXA NER NÅGRA HELA KARDEMUMMAFRÖN I DIN SMOOTHIE. ALLTSÅ EJ PULVER. HELA FRÖN. Så. Varsågoda för dagens tips.

-

Förtär jag jordnötssmör på ett ohyfsat vulgärt sätt? Kanske kan hända.

-

Inte ens överdrivet att säga att en tredjedel av min inkomst går till müsli + jordnötssmör + andra lyxfrukostgrejer. I regret nothing.

-

För övrigt så står en brownie med lakritsfudge och kanderade lakritsnötter på kylning right this moment. En håller ju vad en lovat.

-

<3

Likes

Comments

äta ute

Riktig pärla till ställe. Bastard Burgers alltså.

Den vegetariska med oumph vaaaaaa. Och ingen skräll att sötpotisfries uppskattades.

-

-

Också denna blev hyllad.

-

Likes

Comments

middag, tillbehör, röror och såser

Pesto kan ju vara det godaste? Men dyraste? Så den här är ju bra att ha på receptlagret när en blir sugen men inte vill spendera halva lönen på basilika och pinjenötter.

Spenatpesto:
2 stora nävar färsk spenat
1 citron
2 vitlöksklyftor
0,5 dl rostade solrosfrön eller valfri sort nötter
Riven ost av valfri sort med mycket smak (parmesan, prästost, västerbottenost osv)
1 dl olivolja
Salt, peppar

Rosta solrosfrön/nötter i en torr stekpanna.
Mixa ihop spenat, saften från citronen, vitlök och olivolja. Kör ner de rostade fröna/nötterna och osten. Häll på mer olivolja eller eventuellt vatten för att få den konsistens du vill ha. Krydda med salt och peppar.



Servera t.ex. till sallad. Eller ha på mackan tillsammans med avokado eller tomater eller mozzarella. Eller blanda ner i en pasta och toppa med salami eller prosciutto.

-

-

-

<3

Likes

Comments

frukost, drickbart

-

Absolut i brist på annat att en postar bilder på kaffe. (Hej Donia :))

I närtid ska det dock produceras bl.a. lakritsbrownies och kokospesto. Hang in there. (Kan t.ex. va så att en väntar på lön för att ha råd m ingredienser)

-

Likes

Comments

bakat


De här goa blev seriously till av misstag här om dagen??? Skulle göra chokladen att toppa mina SNICKERS ISH med men kokosoljan, kakaon och agavesirapen fick stå lite för länge på svag värme och blev till en fantastisk chokladkola??! All right then.


-


Ni ser ju hur len och mjuk och fin konsistens?


-


Salt chokladkola:
1 dl kokosolja
1,5 dl kakao
0,5 dl (eller mer/mindre) agavesirap
1 nypa vaniljpluver
Flingsalt

Rör ihop allt utom flingsalt i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt det stå och småputtra under omrörning tills tjockt. Gör kultestet för att kolla att konsistensen blir som du vill. Häll upp i form, toppa med flingsaltet och kanske lite puder av vaniljpulver. Svalna i rumstemperatur, skär bitar och enjoy.


-

-

-

Likes

Comments

bakat

-

-

-

Kan hända att det blidde snickers ish. Ish pga vore en lögn att kalla de bara snickers. Men en variant iaf. Nom hur som.

-


Snickers ish:

Botten:
2 dl havregryn
1 dl jordnötssmör
1 nypa vaniljpulver

Karamell:
15 färska dadlar
0,5 dl vatten
1 nypa salt

Cirka 2 msk jordnötssmör
1 näve rostade och saltade jordnötter

Choklad:
1 dl kokosolja
0,5-1 dl kakao
Agavesirap
1 nypa salt
(Eller använd bara 100 g smält mörk choklad från affären som en normal person)

Mixa allt till botten. Tryck ut i en form och frys.
Mixa karamellen. Bred på botten och frys.
Hacka nötterna. Bred på ett tunt lager jordnötssmör på karamellen, strö över hackade nötter. Frys igen.
Ta ut. Skär i rutor. Häll över choklad. Frys och låt allt stelna ordentligt.
Enjoy.


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Likes

Comments

äta ute

Planen var grisiga burgare från TUGG men det var överdrivet fullt?? Samma på The Barn. En torsdag?? Va i helv. Hamnade iallafall på Beijing 8 och no ragrets about that. Finaste dumplings med olika dipper t.ex. ingefära/koriander och chili/sichuanpeppar också fräsch miljö rimliga priser osv.

Orutt som vi är beställde vi in en förbestämd combo plate med lite av varje. Fine af men nästa gång blire ändå att prova chilimarinerad tofu, broccoli med vitlökssoja och fler varianter av vegetariska dumplings.

Likes

Comments

Instagram@feliciahassan