middag

Pasta qournoglese. U see what I did there???? Till å med Paolo Roberto would approve.

-


Pasta qournoglese:

Pasta of your choice (just nu kör vi på ICAs tagliatelle här hemma sponsra oss snälla)

1 stor morot
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 tärningar grönsaksbuljong
300 g qournfärs
1 dl rött matlagningsvin
2 burkar krossade tomater
1 burk vatten
Salt, peppar
Färsk basilika

Svartpeppar, basilika, flingsalt och parmesan till topping

Sätt på pastavatten med massa salt.
Finhacka lök och vitlök, hacka morot i små bitar. Stek tillsammans tills mjukt i olivolja. Jag steker i kastrull så man slipper hålla på å inte få plats sen när allt annat ska ner.
Tillsätt tomatpuré och grönsaksbuljong. Rör ihop.
Ha ner färsen och stek allt tills fint.
Tillsätt allt annat (utom basilika) och låt puttra på medelvärme.
Koka pasta medan färsen kokar.
Precis innan servering rör du ner hackad färsk basilika and then GOOD TO GO.


-

Också bästa storkoksmat såklart.

-

-

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

äta ute

Tillbaka i Uppsala en helg var vi på denna pärla till restaurang. La Parrilla.

-

Grillrestaurang med bara kött och en fisk på menyn. Bordet får en bricka med tillbehör, röror, sallad, rostad potatis osv, att dela på.

Vi var där sent en lördagkväll = Trött personal = Sämre service och mat. Lite för snålt med tillbehör och bara generellt lite för dåligt. Ändå gott tho så over all får La Parrilla ▲▲▲△△

Likes

Comments

frukost

-

Dags igen då. Ännu en variant.

Kommer väl inte som en nyhet för er men basilika i smoothie!! Tillsammans med jordgubbar!! Och ingefära!! Och banan, yoghurt, vaniljpulver osv.

-

-

Snart på bloggen: Korvfest, rabarber-jordgubbspaj, vårt kök, restaurangbesök, pasta qournoglese m mera. Så STAY TUNED ALLIHOPA.

Likes

Comments

äta ute

Mamma har idag lärt mig något nytt om livet och det handlar om bakismat. Sill. Det är det som är det. Fett, salt och göttigt gojsigt. Allt en behöver?????!?!?!?!!?!

Solen SKEN och Stockholm va fint.

Vårt lands största stolthet.

Hundra procent dags att introducera sill m tillbehör som vardagsrätt.

Me :P

Något vackert.

Likes

Comments

äta ute

-

Va hääääärligt med en kväll på Storan. Gu va Gbg ändå.

Åt EN DEL sweet potato friiiiiies. Med parmesan osv tio av tio.

En trevlig halloumiburgare också men inte mkt å skryta om. Jontes köttiga såg göttigare ut.

Aej men Stora Teatern får ändå ▲▲▲▲△

Tack för ikv.

-

Likes

Comments

middag

Nämen hur gott? Faktiskt allt det godaste i en å samma form.

-

Laxfilé plus rivet citronskal plus citronsaft plus salt och peppar plus grovhackad vitlök och röd lök plus pesto plus olivolja LIKAMED true love.

Kör bara allt i ugnen tvåhundra grader cirka 15 minuter.

Sen servera med t.ex. bönpasta och citroncreme (creme fraiche, citronskal och saft, salt, peppar, färsk eller torkad basilika) och mer pesto.

-

<3

Likes

Comments

frukost


Senaste gången jag åt varm mat? Kanske förra veckan? Veckan innan det? Äh. Don't u worry mum.


-

-


Jättemycket smör och ett äpple och jättemycket kanel.


-

<3

-

Likes

Comments

dessert

-


"Gino" med "- tecken pga mörk choklad. Egentligen ska det ju vara vit choklad och ibland till och med mandelmassa men sån lyx kör vi ej med här hemma.


-

-


Ta t.ex. det du har hemma, i mitt fall jordgubbar (10 kr på Maxi), banan, äpple, ananas (12 kr på Maxi sponsra mig) och lägg i en form. Grovhacka choklad av valfri sort. In i ugnen 200 grader kanske 10-15 min. Avancerat osv. Lyxa med limeskal, färsk mynta, kokos, honung, glass och sådär om du fortfarande har råd såhär pass långt in på CSN.


-

-

Likes

Comments

Instagram@feliciahassan