Hej.

Det var längesen det skedde en uppdatering här och det har en massa orsaker. Men strunt i det, här kommer det en uppdatering. En uppdatering som visar hur det ser ut nu, två veckor innan inflyttning.

Vi vill också passa på att tacka för all hjälp vi fått den senaste tiden! Vi är så tacksamma, tack!

På de första bilderna visas vårt blivande tv-rum, matrum och kök. Mitt i detta stor rum så finns vår älskade runda vägg med den fantastiska bokskogen, vi är så nöjda med valet av vägg.

Nedan följer bilder på det stora badrummet och den lilla toaletten med dusch. Som jag sagt tidigare så är det här min favoritvägg finns, fondväggen i duschen.

Sedan följer bilder med insyn i de tre sovrummen och vårt arbetsrum. Först är vårt sovrum med en fondvägg samt en insyn i vår klädkammare, sedan det lite större sovrummet, det lilla sovrummet och vårt arbetsrum.

Nedan kan ni se vår grovingång och även tvättstuga, som det just nu är en del röra i. Vi var oroliga för att den skulle bli för liten, men nu känns den lagom stor och bra planerad. Vi får hopps att vi känner likadant när vi flyttat in och bott in oss.

Sist kommer bilder på vårt uterum, vårt mest älskade rum. Här tror vi att vi kommer spendera oändligt många timmar. Vi är så nöjda med våra val i detta rum. Bilderna visar inte det från sin bästa sida då solen lyser in, men jag hoppas ni ändå kan se varför vi älskar detta uterum.

Det var en inblick i hur vårt blivande hus ser ut just nu. Hoppas ni in se varför vi är så galet nöjda och stolta.

Att det är två veckor kvar till inflyttning känns overkligt, men som vi längtar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 1250 Readers

Likes

Comments

Vad vore bättre än att fira att det är ett år sedan vi köpte tomten med en rejäl uppdatering? Så här kommer det massor av bilder. Jag ska försöka förklara för er vilka rum vi fotar och var vi är i huset, vi får väl se hur bra det blir :)

Första bilden är tagen från köket ut till grovingången i tvättstugan, innan väggarna kom upp.Första bilden nedan är på det stora badrummet & är taget ifrån mittpunkten i huset. På andra och tredje bilden är det foto på vår lilla toalett. Andra bilden är tagen framifrån och den tredje ifrån arbetsrummet som ligger vägg i vägg med lilla toan.Sedan kommer det bilder från köket. Första från där vårt stora matbord kommer stå. Där vi kommer ha dessa stora fönstren, vilka är ut emot uterummet.

Efter det är de bilder ut emot ingången i vårt hus. Där det ligger tre rum till vänster. Från ingångens sett så är det först lilla toan, sedan ett arbetsrum, följt av ett sovrum och sist kommer tvättstugan som ligger i vägg med det kommande köket.

Där är även bilder från köket emot tv-rummet och stora toan. & sista bilden är från köket emot andra gaveln på vårt hus. Där vårt sovrum, en klädkammare och ett sovrum till ska infinna sig.Här kommer bilder på vår hall och rummen som är på husets högra sidan ifrån ingången sett. Där det är lilla toan, ett arbetsrum, ett sovrum och tvättstugan, vilka jag nämnde tidigare.Från hallen in emot huset kommer vi ha en garderob med skjutdörr till ens vänstra sida. Där väggen sedan går ner och blir "halv" och öppnar upp in emot huset. På andra sidan av denna vägg kommer vårt tv-rum att vara.Sedan kommer den omtalade runda väggen, vilken är en avgränsning in emot köket. På andra sidan av väggen kommer vi att ha kyl, frys och ett högskåp. Denna runda vägg är D favorit i huset! På denna runda vägg har vi valt att ha en fototapet, vilken vi såklart visar när den är uppe. Just nu är vi i diskussioner kring vilken vi ska ha. Men snart ska vi väl vara överens :)Även väggarna på husets vänstra sida är uppe, vilka ni kan se nedan. Från köket och utifrån den första bilden där ni kan se reglarna till rummens väggar. Så har ni till höger vårt sovrum, med det sitta fönstret ut emot trädgården. I mitten kommer vi ha en klädkammare med en skjutdörr ifrån vårt sovrum och till vänster ett sovrum till, vilket i sin tur angränsar till den stora toaletten.

Dessa rummen får ni se på bilder ifrån olika vinklar i huset. Och på sista bilden kan ni även se delar av vårt tv-rum.Nedan kommer det bilder på vår lilla toalett med dusch, vilken ligger direkt till höger när du kommer in i huset. Väggen i duschen är min favorit i huset så långt vi kommit nu. Såklart är det jag som fått välja den, vilket ni förstår när ni ser mönstret. I duschen har vi två sneda hyllor som är i de vita 30x60 plattorna som vi även har på de andra väggarna i lilla toaletten.Sedan har vi det stora badrummet där vi har 60x60 plattor på golvet, vilket följer upp på en vägg (väggen som är rakt fram när du står i dörren in till toaletten). På de tre andra väggarna har vi 30x60 plattor. Det är samma kakelplattor i de två badrummen. Här har vi en hylla, vilken kommer komma vid badkaret.Nedan kommer ytterligare bilder på de tre rummen som är längst in i huset.

Första bilden är tagen ifrån tv-rummet. Andra och tredje bilden är tagen ifrån dörren till vårt sovrum och ut emot huset. Den tredje ut emot köket och den runda väggen.

Sedan kommer det två bilder, vilka är tagna från köket och ut emot rummen.

Och den sista bilden är där vår kommande skjutdörr in till klädkammaren ska sitta.

Likes

Comments

Då var det dags att påbörja badrummen på "riktigt". Först slipades golven och sedan lades det flytspakel på golven, där rätt fall till brunnarna gjordes.

I det lilla badrummet, vilket detta är, så kommer vi att ha dusch. Det lilla badrummet kommer direkt in till höger när ni kommer in i vårt hus.

Nedan kommer bilder på hur det stora badrummet förändrats under arbetets gång. Även här har samma jobb gjorts som i det lilla badrummet. I det stora badrummet kommer vi till att ha badkar, vilket jag älskar att vi ska ha! Det stora badrummet ligger utmed väggen emot vägen, mellan ena sovrummet och tv-rummet.

Även Emil har hunnit med en dem hos oss. Han har fyllt upp en del på baksidan med jord. På en del av framsidan, uppfarten och mellan huset och garaget har det lagts på makadam, vilket blivit väldigt bra.

Likes

Comments

Här kommer ännu fler bilder som visar vad som mer hänt på sjövägen under dessa veckor.

Som sagt så har vi märkt ut väggarna. Vi har även haft elektrikern på plats, vilka har gjort ett fantastiskt jobb!
Som vi såklart tackade för genom att se till att de hade energi (fika & godis) och vatten under sina arbetsdagar.

Efter att elektrikern förberett de dem kunnat så var det dags att gipsa taket i huset, vilket D var duktig och gjorde på en helg. Så det blev gjort direkt och snabbt.

D har även sågat till limträbalken på altanens utsida, vilket ni kan se på de två sista bilderna.

Likes

Comments

Då var det verkligen dags för en uppdatering, då den verkligen varit usel. Vi är nu inne i vecka 22 och en hel del har hänt, men jag ska föröska få in bilderna i olika inlägg och i rätt ordning. En hel del beslut har tagits, beställningar har lagts och såklart en hel del arbete på huset.

Först och främst så har vi plastat huset färdigt invändigt och gjort installationsväggen. Huset är även så gott som färdigmålat på utsidan, vilket är väldigt skönt, det som är kvar att måla är gavlarna där en lift behövs. Vi har även slagit ut väggarna på golvet och även i taket, vilket vi gjort då elen ska förberedas och dras fram i huset.

Likes

Comments

Vecka 18 bestod mestadels av att isolera huset invändigt och även uterummet.

Då långhelgen bjöd på extra fint väder så det blev även en hel del målning. Så nu har alla ändar på huset grundats och andra omgången målning av huset har påbörjats. Tack för hjälpen Kenneth och Lena!

En del av underslagen på husets baksida sattes även upp och vi är så nöjda med resultatet.

Nedan kommer även en del bilder på vårt blivande uterum, vilket är rummet som vi är mest nöjda med än så länge!

Likes

Comments

Här kommer ännu fler bilder, vilka är tagna med våra mobiler.

Under v.16 och 17 så sattes panelen upp. Vi har liggande limträpanel på stora delar av huset men vid alla fönstren har vi stående gavelpanel.

Under den senaste veckan så levererades våra fönster och jobbet med att få de på plats påbörjades omgående. Vi tackar Erik och Anders för hjälpen med att sätta våra fönster på plats. I veckan sätts de sista fönstren på plats och sedan ska jobbet på husets insida påbörjas.

Likes

Comments

Då var det dags att sammanfatta tre veckors arbete, vilket kommer i två inlägg. Tre veckor som varit precis som alla andra veckor, fulla med jobb vid huset.

Under vecka 15 tog vi med oss systemkameran och fotade hur det såg ut inne i huset och även hur jobbet gått på utsidan av huset. Där det var fullt jobb med att få huset glesat, för att vi skulle kunna sätta upp panelen på hela huset. I garaget, vår numera målarbod, gick penslarna för glatta livet.

Nedan kommer bilderna ifrån systemkameran.

Likes

Comments

Då kommer det en hel flock med bilder för att visa vad D hunnit med de två senaste veckorna. Dessa veckor har de ej lagts lika många timmar som tidigare på huset, vilket beror på att D nu börjar jobba igen. Så nu lägger han sin tid på kvällar och helger vid huset.

Vi har fått upp en del av panelen på våra gavlar på huset. Även underslagen har kommit på plats på husets gavlar. Detta gjorde att vi sedan kunde riva ställningen runt huset och även på två av garagets väggar. Så nu kan ni se vilken färg vi valt att ha på vårt hus och vi fullkomligt älskar den!

Vi har också lagt på pannorna på både hus och garage. Det är platta pannor som lagts på i färgen granit. Vi är så nöjda med vårt val av takpannor :)

Vi har även fått uterummets tak bandtäckt. Tack för hjälpen med det Leif och även ett stort tack för allt annat jobb du gjort hos oss, vi är tacksamma och nöjda!

Likes

Comments

Hej!

Denna veckan har vi båda varit på bygget. Daniel har arbetat en massa med uterummet och jag har målat, målat och målat. Vi har även haft el-nissarna på besök som satt upp elskåpet på husets ena gavel.

Under veckan har uterummet blivit tätt. Taket plastades först ifrån insidan av uterummet och sedan sattes det gles. Isoleringen lades uppe på och sedan spikades vindväv på det. Sedan lades råspont på det och sist papp. Under arbetets gång under veckan togs beslutet av att vi ej kommer ha takpannor på uterummet utan det kommer bli bandtäckt. Detta kommer göras då lutningen på taket troligtvis är för liten och risken är då att det hade runnit baklänges på pannorna och då läcker det in, det vill vi ju såklart inte så vi tog det säkra före det osäkra i vårt beslut. Det sattes även vindväv runt om längs med uterummets väggar.

Baksidan på husets tak blev nu klart för att lägga upp takpannor kommande vecka.

Det sattes även upp dubbla vindskivor på huset samt garaget.

I slutet av veckan blev det lite sämre väder och Daniel tog sig in för att jobba i huset. Där lades en gångbrygga på vinden och sedan påbörjades plastningen av husets innertak och det kommer bli färdigt under den kommande veckans början.

Likes

Comments