Igår åt jag känguru, närmare bestämt känguruburgare.

Från och med igår och fram till helgen så är det matmarknad i Södertälje, så min sambo och jag var nyfikna på att då passa på att prova dessa " delikatesser ". Vi gick till ståndet där det var Australian Barbeque. Man kunde välja på antingen känguru eller krokodilburgare. Vi beställde en av varje, jag tog då känguruburgare och min sambo tog krokodilburgare. Känguruköttet var ganska smakrikt men tyvärr en aning torrt och tråkigt. Det påminde lite om vanligt nötkött men med mer " mustigare " smak men som sagt lite torrt.

Krokodilköttet var istället ljust i färgen ungefär som kyckling, köttet var saftigare men å andra sidan tyckte jag att det var ganska smaklöst...tyvärr.

Men man blev ändå en erfarenhet rikare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Länge har jag undrat vem min farfars far var eftersom min farfar är född som oäkta och i husförhörsböckerna står det ingenting om vem som är fadern. Men för ca 1 månad sedan fick jag med hjälp av ett annat släktträd reda på vem denna far är. Hans namn var Jan Gustav Persson, jag förstår nu också varför han inte står som far till min farfar i varken födelseboken eller husförhörslängderna. Det berodde förmodligen på att han var endast 15 år när han gjorde min farfars mor gravid som då var 22 år. Det här var 1881 i Knista Örebro så det var förmodligen både pinsamt och skamligt för båda parter på den tiden.

Men nu när jag har gjort en snabb forskning i nedstigande led på min farfars fars sida så upptäckte jag en annan lustig sak. Om man går tillbaka till ca 1745 så kopplas min farfars och farmors släkt ihop med förfäder inom samma gren som är släkt med varandra sedan generationer tillbaka...hänger ni med ?

En annan lustig sak är en " förmoder " från Karlskoga som levde 1645 i mitt träd vars 2 döttrar kopplar samman senare generationer som på olika håll emigrerade till UTAH Amerika i mitten av 1800-talet och blev mormoner. De bodde och levde förmodligen på samma plats utan att veta att de var släkt med varandra...vilket sammanträffande.

Världen är liten ibland.

Likes

Comments

Nu ska jag gnälla lite igen.

Utanför min lägenhet där jag bor går en väg där det åker ganska många bilar fram och tillbaka på varje dag, mitt på vägen är det också ett väggupp så att bilarna ska sakta ner.

Det kan jag leva med...MEN, jag begriper inte varför så många bilister kör omkring med släpkärror bakpå. Varje gång de kör över vägguppet med sina släpkärror så slamrar och väsnas det något för jäkligt. Speciellt störd blir man tidiga mornar på helgerna när man ligger och sover, nog fasen kommer det minst en bil med en sån där förbannad släpkärra bakpå och kör över guppet så att man vaknar. Jag förstår INTE varför så många kör omkring med släpkärror, ibland undrar jag om de inte gör det bara för att jävlas. Det åker MINST 4-5 bilister med kärror bakpå VARJE DAG...MINST.

VARFÖR ??

Likes

Comments

Nu börjar jag få klart för mig att min musikaliska talang inte enbart kommer ifrån min far utan den har funnits bland mina förfäder och FINNS fortfarande bland min nu levande släkt. När jag har släktforskat på mina förfäder som emigrerade till Amerika i mitten/slutet av 1800-talet och början på 1900-talet har jag nu fått ta del av berättelser om hur mina förfäder spelade piano och sjöng, en del lärde till och med andra att musisera. Mitt musikaliska intresse har alltså funnits inom släkten i generationer. Det var en mycket intressant upptäckt och det besvarade min fråga var jag har fått det intresset ifrån...det ligger i generna.

Likes

Comments

Då var det dags igen att fylla år..54 den här gången.

Men nu börjar man känna att det inte är så speciellt att fira sin födelsedag längre. Jag har inget större behov av att fira med någon stor fest för släkt/vänner utan det räcker gott att bara fira med den närmsta familjen med lite kaffe och en tårtbit ( eller två ). Några presenter ställer jag heller inga förväntningar på längre, det är omtanken som räknas numer...tycker jag.
Så den här dagen blir förmodligen som alla de andra vanliga dagarna, det är jag nöjd med.
Nu ska jag nog ta en tårtbit till...

Likes

Comments

Jag är nyss hemkommen från skjutbanan där jag provsköt min nya luftpistol, en kolsyredriven Colt 1911A1 Dark Ops. Det är en pistol som laddas med kolsyrepatroner och det följde med 2 st magasin som man laddar med 8 st skott i varje. Jag har aldrig skjutit med en sådan tidigare så det var intressant, jag fick justera siktet lite grann. Men det var kul att skjuta med den.

Jag satte ner några blompinnar i marken och trädde på en burk på varje, så att de skulle stanna kvar när man träffade och inte flög iväg så att man måste gå och hämta upp dem varje gång...Ja, jag ÄR lite lat.
Men som sagt, det var kul så det blir många fler turer till skjutbanan framöver.

Likes

Comments

Idag hade jag sista snacket med min coach på Arbetslivsresurs i Södertälje.

Hon har hjälpt mig med att uppdatera mitt CV och personliga brev, hon har pratat med någon på något arkiv om en eventuell praktikplats efter sommaren.
Min handläggare på Arbetsförmedlingen har nu begärt ett läkarutlåtande angående mina knän, jag har lämnat in den till vårdcentralen och avvaktar nu på vad nästa steg blir...Samhall antagligen.
Innan vi avslutade vårat samtal fick jag fylla i ett formulär om vad jag tyckte om Arbetslivsresurs på datorn, det tog mig ca 1 minut att fylla i den.
Inget är som väntans tider...

Likes

Comments

Så var det midsommar igen då.

Det blir som vanligt, en lugn dag med mycket god mat och dryck...och efterrätt.
Vi började enligt tradition med sillunch...gott !
Ikväll blir det smörgåstårta som vi INTE har haft förut på midsommarafton...men varför inte ?
Sen blir det nog fika med rabarber/jordgubbspaj.
Hur ska man orka allt ??

Likes

Comments

I går var jag på information om energipolitik. Det låter säkert tråkigt för de flesta men det var tvärtom väldigt intressant.

Vi fick veta hur det fungerar med energi och elförsörjning i vårat land, hur det finansieras, export och import av av el med mera. Vi fick information om användningen av kol/gas som var mer vanligt förr men som idag har minskat då kärnkraften har tagit över mer och mer. Men idag forskas det om att försöka använda fossila bränslen i mer utsträckning. För den som orkar och känner för det kan ni lyssna på hela föreläsningen på den här länken : Energipolitik2017.


Likes

Comments

För en tid sedan har jag uppmärksammat en ny " fluga ". På olika hustak har jag sett att det flyger en " fågeldrake " som är fäst i en lina på en liten mast, som då i sin tur sitter fast på hustaket. Det har i alla fall inte jag sett förut. Då googlade jag detta ( som jag ofta gör ) och fick då reda på att det är en ny typ av fågelskrämma.

" Fågelskrämman verkar genom att simulera närvaron av en rovfågel genom sin siluett samt sitt naturtrogna rörelsemönster i vinden som varierar både i mönster, hastighet och flyghöjd. Vid minsta bris rör draken sig och upplevs som ett hot för fåglarna. "


Så står det i annonserna, det vore intressant att veta om de verkligen fungerar. I så fall skulle det behövas sättas upp sådana fågelskrämmor på varenda hustak där jag bor för att få bort alla kajor, kråkor och övriga flygfän som skränar och skitar ner.


Likes

Comments