Vi vann till slut ( jag och min son ) över Socialtjänsten, men nu är det ju ändå försent.

Jag överklagade redan i somras domen angående omhändertagandet enligt LVU men förlorade då över kammarrätten som då gick på Socialtjänstens linje. Jag överklagade igen och den här gången gick det bättre, eftersom Socialtjänsten ännu inte hade kommit igång med deras utredning av grabben så upphävde Kammarrätten omhändertagandet med omedelbar verkan. Det är bara det att beslutet kommer för sent, nu har de redan börjat med utredningen av grabben på det HVB-hem där han sitter i Knivsta. Jag motsätter min INTE att min son får en utredning gjord men vi ( jag o grabben ) hade föredragit att den gjordes hemifrån. Eftersom han redan har suttit där på hemmet i över 5 månader och rullat tummarna i väntan på att få komma hem så är det ju lika bra att han stannar några veckor till och får sin utredning gjord ändå. Det jag blir mest irriterad på är att det ska ta sån jäkla tid för rättsväsendet att fatta beslut samt att meddela berörda parter om det.

Vi vann över Socialtjänsten...men ändå inte.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag fick jag det bekräftat...många nyanlända " flyktingar " ÄR ANALFABETER !!

Så här var det idag : Jag har en sysselsättningsplats på Folkuniversitetet och idag skulle vi sitta tillsammans med en grupp nyanlända där samtliga var medelålders. Den yngsta var ungefär 40+. Lektionen som vi skulle ha var en genomgång om hur man läser klockan ( vilket jag i min naivitet trodde att ALLA kunde ), läraren som också agerade som tolk på Arabiska/Svenska började förklara hur man i Sverige säger tiden och visade samtidigt med visarna på klockan siffrorna. Det dröjde inte länge förrän en man som var ca 50+ förklarade att han INTE KUNDE klockan, han kunde inte ens siffrorna.
Tolken frågade då hur han hittills har kunnat passa tider ?
Han svarade att det har hans släkt eller vänner hjälpt honom med i alla tider. ( Det borde väl ligga i sitt egna intresse att kunna klockan...eller har jag fel ? ) Till slut blev han så förvirrad att han gick ut ifrån klassrummet.
Idag är det 2016 och det finns tydligen vuxna personer här i världen som INTE KAN KLOCKAN ELLER ENS RÄKNA SIFFROR...SKANDAL !!

Likes

Comments

Ofta när jag åker buss till och från jobbet så kan jag bli förbannad på dessa ” damer ” med sina väskor som de slänger upp på sätena både bredvid och/eller framför sig så att kommande resenärer inte får någon sittplats. MÅSTE de ha flera väskor med sig ? I så fall är jag glad att jag är av det motsatta könet som endast klarar mig med en ( 1 ) plånbok som jag har i bakfickan med allt jag behöver i.

Likes

Comments

Jag har ätit skogaholmslimpa så länge jag kan minnas och ändå aldrig tröttnat på den. När jag var liten, ungefär 7-9 år då var man tvungen att skära sina brödskivor själv och inte som idag då de kommer färdigskurna från bageriet.

Men för övrigt så har den hållit samma standard i alla tider...det tackar jag för.
En klassiker är ju att äta några Skogaholmsmackor med ost och varm choklad när man är frusen.
Min åsikt är att en Skogaholmsmacka passar i ALLA sammanhang och med vilket pålägg som helst.
Jag vill till och med gå så långt att jag tycker att Skogaholmslimpan är Sveriges bästa bröd, kanske till och med ett av världens bästa bröd. Jag kommer definitivt att fortsätta äta denna limpa så länge den finns att tillgå...Skogaholmslimpan - THE ONE AND ONLY !

Lite fakta : Bageri Skogaholm är ett svenskt bageriföretag som tillverkar bröd. Företaget har bagerier i Eskilstuna, Umeå ochLund. Företaget köptes av Fazer från Lantmännenkoncernen 2008.

År 1926 köpte Knut Eriksson ett finbagare i fastigheten Skogaholm i Tunafors, Eskilstuna kommun. Runt 1935 antog man namnet Skogaholms bröd. Ett nytt bageri uppfördes i Vilsta 1945. År 1969 köpte man Bahcos lokaler i Vilsta med en golvyta på 22 500 m². År 1974 sålde familjen bageriet till Aritmos och Kungsörnen AB.

Bageriföretagets namn har inget att göra med Skogaholms bruk i södra Närke, eller den herrgård som 1930 flyttades därifrån till Skansen i Stockholm.

A.P. Kjellgrens Brödfabrik AB

En bagarmästare Amilon grundade 1843 ett bageri i Örebro, som 1873 köptes av Schönebeck och 1885 övertogs av hans gesäll Anders Petter Kjellgren (död 1901). Bageriet låg vid korsningen av Storgatan och Järnvägsgatan. Stärbhuset drev företaget vidare, så småningom under ledning av Ernst Kjellgren (född 1886), som 1911 ombildade det till aktiebolag. En ny fastighet vid Järnvägsgatan togs i bruk 1913, då Storgatan breddades. Vid slutet av 1930-talet levererades bageriets bröd dagligen med bil till Karlstad i väster, Fagersta och Grängesberg i norr, Västerås och Eskilstuna i öster och Tibro och Linköping i söder. Fabriken byggdes 1943 på med tre våningar. Personalen som 1901 var 20 personer hade 1949 ökat till 220 personer. Tillverkningen var inriktad på enbart mjukt matbröd och skorpor.[1]

APK köptes 1964 av Skogaholm.

Den söta sirapslimpan, som har hetat både APK-limpa och Skogaholmslimpa, har sålt i stora volymer.

Likes

Comments

Idag hade vi ( jag och Soc i min hemkommun ) bokat ett möte med diverse psykologer, ansvariga och sjuksyster på det HVB-hem där min son sitter omhändertagen i väntan på den utredning som nu ÄNTLIGEN ska starta. Soc började med att redogöra för personalen anledningen till varför de omhändertog min son och sedan alla turer vi ( jag och dem ) har haft under sommaren angående grabben. Därefter förklarade hon som var ansvarig för den utredning som Soc nu har beställt av dem hur de har tänkt sig gå till väga, men att de också ville ha en ordentlig handlingsplan från Soc om vad de ville ha för typ av utredning mer exakt för att säkerställa en så rätt diagnos på grabben som möjligt.

Även jag fick yttra mig i frågan, jag talade om att jag var orolig att min son som skulle ha börjat 9:an redan för 1 månad sedan kommer att missa mycket i skolan ju längre han måste vara förvarad där på Solhaga. De tyckte då att det var viktigare att göra utredningen först för att SEN bestämma hans fortsatta skolgång utifrån den diagnos som de till slut kommer fram till.
Den högsta chefen på Soc vill att utredningen ska vara klar SENAST den sista Oktober eftersom det kostar pengar för varje dag som går, de vill ju helst betala så lite som möjligt för så mycket som möjligt.
Soc skulle nu höra av sig till mig när de har en handlingsplan att presentera.
Fortsättning följer...


Likes

Comments

Igår var jag hos en psykolog som ska börja med utredningen av min son. Först gav han mig flera frågeformulär som jag skulle ta hem och fylla i så fort som möjligt. Därefter fortsatte han med att ställa frågor om min son, hur han var som barn i olika situationer, hur han betedde sig, hur och om han kunde uttrycka sig i ord och meningar. Sedan ställde han frågor om hur min son är idag, om han kan sköta om sig själv och i så fall i vilken utsträckning.

När han hade ställt alla de frågor som han ville ha för stunden så var han nöjd. Enligt Socialtjänsten så ska utredningen vara klar SENAST den sista Oktober, för min son har fortfarande INTE fått börja sin sista termin i skolan än utan sitter på HVB-hemmet och rullar tummarna i väntan på att detta ska bli färdigt någongång. Jag har också tydligt sagt att de måste fan öka takten nu och sätta fart så att grabben kan återgå till skolan igen så fort som möjligt. Han kommer ju i och med detta strul ifrån Soc´s sida få ett sämre slutbetyg…om han får något betyg alls.

Nästa måndag den 26:e Sep ska jag åka med Soc till HVB-hemmet och prata med sjuksystern och chefen där.

Jag återkommer i ärendet…

Likes

Comments

De senaste månaderna har jag uppmärksammat en ny modetrend...eller egentligen ett nygammalt mode från 80/90-talet. Nämligen slitna och trasiga Jeans. Dessutom kostar dessa jeans MINST 1000 Kr...1000 Kr !?

Personligen tycker jag att det ser rent ut sagt FÖR JÄVLIGT UT och jag skulle ALDRIG betala 1000 Kr för ett par brallor som dessutom är trasiga. Men förhoppningsvis så kommer även detta mode att dö ut och försvinna lika fort som det kom...precis som förra gången.
Jag säger som min mamma alltid sa...man ska vara hel och en, det är det minsta man kan begära.
Tack för ordet.

Likes

Comments

Jag är medlem i ett stort politiskt parti sedan ca 3 år tillbaka, vilket jag aldrig har varit förut i hela mitt liv. Jag har enbart som de flesta andra endast röstat på det partiet som jag sympatiserar med.

För några veckor sen fick jag en inbjudan per e-post att anmäla mig till en möte angående kommunikation. Jag har många gånger tidigare fått liknande inbjudningar men det har aldrig passat av olika anledningar, men den här gången så passade det.
Väl där så presenterade vi oss för varandra ( vi var färre än jag hade väntat mig ) som sig bör, de hade bullat upp med kakor, godis och kaffe. Därefter gick föreläsaren igenom vad man bör säga och/eller inte säga vid möten med media och journalister, man bör heller inte lita på sina " partikollegor " till 100 % . Då började jag förstå varför politiker som oftast sällan ger media raka ärliga svar eftersom media gärna tar påståenden och uttalanden ur sitt sammanhang och vrider det till sin fördel så att de kan göra en nyhet av egentligen ingenting. Sen har jag också insett att media mörkar och vinklar nyheter så att det passar deras agenda, därför läser jag numer alltid alternativ och utländsk media istället då de till större utsträckning säger sanningen som den är.
Slutligen delade de ut ansökningsblanketter ifall man ville kandidera till förtroendeuppdrag inom partiet inför kommande val.
Detta har jag inte tagit ställning till ännu, behöver fundera mer på det...

Likes

Comments

Ja, så var då dagen kommen då vi skulle ha muntlig förhandling angående Socialtjänstens frihetsberövande av min son. De placerade honom på ett HVB-hem i Knivsta för över 3 månader sedan för att göra en utredning på honom för att ställe en diagnos. Jag har hela tiden bestridit detta, jag menar att en utredning kan göras hemifrån av Bup även om det tar lite längre tid. Både min och min sons advokat hävdade likaså,dessutom förtydligade de att Soc i Nykvarn fortfarande inte har gjort upp någon plan när utredningen ska börja eller hur den ska se ut.

Det var samma diffusa svar de hade att komma med som förra gången.
Min advokat och min sons advokat TROR att omhändertagandet av min son kommer att hävas den här gången, men man kan aldrig ta någonting för givet när det gäller Svenska domstolar.
Nu kan vi bara avvakta , hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Likes

Comments

Idag hade jag ett nytt samtal med min advokat inför den muntliga förhandling som vi ska ha på måndag.

Detta pga att jag har överklagat kammarrättens beslut om att socialtjänsten håller min son frihetsberövad från hemmet ( läs tidigare inlägg ).
Hon ville veta om det har tillkommit något nytt från Socialtjänsten sedan sist vilket det tyvärr INTE har, min son skulle t.ex ha börjat skolan för snart 3 veckor sedan men han sitter fortfarande och rullar tummarna på HVB-hemmet i Knivsta. Soc i Nykvarn snackar mycket men de har INGEN VERKSTAD ÖVERHUVUDTAGET !!
Hon TROR att det kommer att gå bättre den här gången men vi kan såklart inte ta någonting för givet.
Nåja, jag håller mina tummar och hoppas att turen är på vår sida på måndag.
Fortsättning följer...

Likes

Comments