I går var jag på information om energipolitik. Det låter säkert tråkigt för de flesta men det var tvärtom väldigt intressant.

Vi fick veta hur det fungerar med energi och elförsörjning i vårat land, hur det finansieras, export och import av av el med mera. Vi fick information om användningen av kol/gas som var mer vanligt förr men som idag har minskat då kärnkraften har tagit över mer och mer. Men idag forskas det om att försöka använda fossila bränslen i mer utsträckning. För den som orkar och känner för det kan ni lyssna på hela föreläsningen på den här länken : Energipolitik2017.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

För en tid sedan har jag uppmärksammat en ny " fluga ". På olika hustak har jag sett att det flyger en " fågeldrake " som är fäst i en lina på en liten mast, som då i sin tur sitter fast på hustaket. Det har i alla fall inte jag sett förut. Då googlade jag detta ( som jag ofta gör ) och fick då reda på att det är en ny typ av fågelskrämma.

" Fågelskrämman verkar genom att simulera närvaron av en rovfågel genom sin siluett samt sitt naturtrogna rörelsemönster i vinden som varierar både i mönster, hastighet och flyghöjd. Vid minsta bris rör draken sig och upplevs som ett hot för fåglarna. "


Så står det i annonserna, det vore intressant att veta om de verkligen fungerar. I så fall skulle det behövas sättas upp sådana fågelskrämmor på varenda hustak där jag bor för att få bort alla kajor, kråkor och övriga flygfän som skränar och skitar ner.


Likes

Comments

I år har vi ( jag och min son ) bott 10 år i våran kommun. Vi flyttade hit pga att jag valde att flytta med mitt jobb som då hade byggt ett helt nytt lager straxt utanför centrum. Min son började i 1:a klass då och nu ska han snart ha avslutning från grundskolan...tiden går fort.

Jag var då också änkeman vid den tidpunkten, idag har jag en ny flickvän/sambo hos mig.
Det händer en hel del på 10 år.

Likes

Comments

Igår ikväll samlades ett närmare 15-tal medlemmar från Södertälje och angränsande medlemsföreningar för en utbildning i hur bland annat riksdagen, landstingen och framförallt kommunernas organisation och funktion ser ut men även hur en motion och interpellation skrivs.

Många intressanta frågor ställdes vilket visar på vilken enorm nyfikenhet och engagemang det finns bland våra medlemmar och kommer med största sannolikhet leda till att vi får stor valframgång i det stundande valet 2018.

Stort tack till riksombudsman Mikael Strandman som föreläste.

Likes

Comments

Jag har sagt åt min son på 16 år att när han duschar så ska han göra slut på den gamla flaskan först innan han börjar på den nya minst 100 gånger, men tror ni det biter ?

Det verkar inte så, utan det går in i det ena örat och ut genom det andra...varje gång.
Är det fler än jag som känner igen detta " fenomen " ?
Likaså att jag har sagt åt honom att skrapa av sig vattnet på kroppen innan han går ur duschen för att inte blöta ner på golvet alltför mycket, men inte heller det fastnar i skallen utan det är alltid en mindre insjö på golvet när han har duschat färdigt som man får torka upp.
Tonåringar...


Likes

Comments

Idag var hos yrkesvägledaren på Arbetslivsresurs i Södertälje eftersom man " måste " det enligt Arbetsförmedlingens bestämmelse när man är inskriven för att få stöd och matchning som jag är för tillfället.

Han bad mig berätta min situation och vad jag har för planer framöver för att komma i arbete igen.
Jag berättade vad jag har jobbat med tidigare men att jag nu har problem med artros i knäna och problem med ryggen, jag nämnde också att jag tänker börja ta ut min pension så fort jag kan.
Då sa han att egentligen ska jag INTE gå på stöd och matchning eftersom det är VÄLDIGT SVÅRT att matcha en sån som mig i dagens arbetsmarknad. Så hans förslag var att jag istället skulle prata med min handläggare om att försöka börja på Samhall...SAMHALL ?!
Okej, det blir alltså där jag kommer att sluta mitt arbetsliv...på samhall.
Nåja, det var vad han hade som förslag.
Vi får väl se var detta slutar...

Likes

Comments

Idag var jag åter igen på ett seminarium på min nya plats där jag ska få " stöd och matchning " så att jag ska lättare kunna få ett nytt arbete...men det är såå jäkla tröttsamt och tråkigt.

Jag har varit på åtskilliga seminarium under mina 8 år som arbetssökande där de talar om hur man på olika sätt ska göra eller INTE göra när man söker jobb, det är alltid samma upprepningar och tjat som jag har hört säkert 100 gånger förut. Jag har provat allt det där men jag är fortfarande arbetssökande och jag har bloggat om detta tidigare, det finns inga jobb för en sån som mig ( en " gubbe " på snart 54 år som varken har körkort, utbildning och som har trasiga knän och rygg ), det finns ingen arbetsgivare som vill anställa en sån som mig...punkt slut.
Men jag måste ju spela med för att få någon typ av ersättning så länge jag kan, innerst inne går jag bara och räknar ner åren tills jag kan börja ta ut min pension så fort jag kan.
Då ska jag fira...JÄVLAR ANAMMA !

Likes

Comments

Så var det dags för Majbrasa igen.

I år var det för omväxlings skull bra väder, inte ett moln på himlen och lagom temperatur ute.
Vi ( jag och sambo ) gick dit för endast två anledningar, att köpa godisremmar och för att se när de tänder brasan. Min son var inte speciellt intresserad av att se en Majbrasa så han stannade hemma.
Så idag blir det bara till att mumsa på godisremmar och slappa.
Ha en bra dag ni också :)

Likes

Comments

Tidigt i Januari detta år började min son på en ny skola i Södertälje som kallas Gryningsskolan som är anpassad för ungdomar med så kallat särskilda behov.

Vi var där i 2 omgångar innan på " studiebesök " , först jag och rektor från hans gamla skola. Sedan var jag där med min son så att han fick göra en egen bedömning av skolan. Då lät det väldigt seriöst och bra hur deras skolplan var upplagd, men nu några månader senare så har min son berättat hur lektionerna och dagarna ser ut på den nya skolan. Enligt vad han har beskrivit så verkar skolan bedriva mer av ett dagis än en skola. Jag må vara av den gamla " skolan " men jag anser att även om man har särskilda behov så ska man väl ända ha ordentliga lektioner där man lär sig något. Det hade min son på sin gamla skola.
Men nu är det ju bara ca 7 veckor kvar på hans sista termin i grundskolan så han får försöka stå ut med " dagiset " så att han åtminstone får ett slutbetyg.
Ja, jag säger då det...

Likes

Comments

Även denna påskhelg har varit som de senaste, det vill säga lugn med god mat och dryck...och godis.

Vi började med en traditionell sillunch, senare på kvällen blev det fläskytterfile´ med potatisgratäng och kantarellsås till det. Som efterrätt hade min sambo gjort egna bakelser av hallonrulltårta med konserverade persikohalvor på, toppat med vispgrädde...supergott.
Nu får man försöka hålla igen till nästa högtid ( midsommar )...så gott det går.
Övrig tid har vi som sagt bara slappat och slöat.

Likes

Comments