I förra veckan kom jag till en ny fas i min släktforskning, en fas som jag över huvudtaget INTE trodde var möjlig.

Med hjälp av andra släktingars träd så hittade jag en gren som gick från 1600-talet och ännu längre bakåt, ända till medeltiden och längre ändå. Då visade det sig att jag har kopplingar till flera kända medeltida personligheter som t.ex Heliga Birgitta och Birger Jarl...HELT OTROLIGT. Jag delar till och med DNA med Johan Ture Bielke som var inblandad i mordet på Kung Gustav III. Det hade jag ALDRIG ens kunna tänka mig i min vildaste fantasi...HELT GALET !

Dessutom är jag även släkt med flera omtalade riddare och vikingar. Så i och med detta så har jag fått en riktig nytändning i min släktforskning, jag har ännu bara kunnat registrera en bråkdel av mina " nya " släktingar då det visar sig att det finns nästan " hur många som helst " kvar att hitta och lägga in i mitt träd.

Som jag tidigare har sagt...jag rekommenderar ALLA att börja släktforska, du vet ALDRIG vad du kommer att hitta eller få reda på om dina förfäder. För mig är det som att vara detektiv, man hittar nya ledtrådar som man vill veta mer om...och på den vägen är det.

Som sagt...det är HELT OTROLIGT !

Likes

Comments

2016 började med att jag fick i uppdrag av Arbetsförmedlingen att göra studiebesök på olika " vuxendagis " för att därefter välja något av dem så att jag skulle ha något att göra på dagarna. Jag valde ett ställe som heter Folkuniversitetet i Södertälje, vilket jag därefter meddelade min handläggare som då lovade att han skulle ordna med inskrivning där. Därefter hände...INGENTING.

Den 30 Maj fick jag den värsta chocken jag hittills varit med om. Jag sitter hemma och väntar på att min son ska komma hem ifrån skolan men han dröjer...och dröjer...och dröjer. Senare ringer någon från Socialtjänsten och meddelar att min son har blivit OMHÄNDERTAGEN, men de fick inte tala om varför. Jag förstod INGENTING...VAD FAAN ÄR DET FRÅGAN OM ??
Två dagar senare får jag ett samtal från en advokat i Stockholm som då talar om för mig varför min son har blivit omhändertagen..FÖR ATT 2 IDIOTER TILL LÄRARE " TROR " ATT JAG HAR UTNYTTJAT MIN SON SEXUELLT PGA ATT DE " TYCKER " ATT HAN BETER SIG UDDA OCH ONATURLIGT I SKOLAN. Det var som att få den värsta käftsmäll man någonsin kan få, gissa om jag höll på att explodera av ilska. Jag har blivit anklagad för mycket i mina dagar men att bli anklagad för att utnyttja sin egen son sexuellt är det mest sinnessjuka jag har hört. Först körde de min son till sin halvbror i Södertälje i 1 ½ vecka för att därefter skicka honom till ett uselt HVB-hem i Knivsta. Efter bara 2 veckor så lade kammarrätten ner utredningen. Då trodde jag att grabben skulle få komma hem igen...men icke. Då ville Soc hålla honom kvar i väntan på en utredning för att fastställa en diagnos på honom vilket jag tyckte att han kunde få hemifrån. Jag överklagade beslutet och fick pga det vara på muntlig förhandling ( rättegång ) för att försöka få hem sonen. Första rättegången gick domaren på Soc´s förklaring att han skulle vara kvar på hemmet i väntan på utredning, jag överklagade igen. Andra gången gick det bättre. Eftersom ingenting hade hänt på flera månader angående utredning så upphävde kammarrätten beslutet om omhändertagandet av min son, jag kunde äntligen hämta hem honom...men det kom alldeles försent. Precis i samma veva så började de med utredningen av grabben på HVB-hemmet vilket skulle ta ca 1 ½ månad. Han hade då varit hemifrån från Juni - September, jag kom då överens med Soc att de skulle få göra utredningen. I och med detta hade grabben fått hela sitt sommarlov förstört och sen missade han skolstarten med 3 månader. Den 25 Juli var jag tvungen att börja på ett nytt vuxendagis och den här gången blev det Folkuniversitetet i Södertälje som jag skulle ha börjat på redan i Januari.
I början av Oktober blev vi ( Rockbandet jag är med i ) av med våran gamla trogna replokal pga att den är genomrutten och håller på att rasa in när som helst, så då blev det ett flera månaders uppehåll att öva på våran repertoar...jobbigt och tråkigt. Men i mellandagarna fick vi dela en replokal med ett annat band i Astra´s källare i Södertälje i väntan på att Nykvarns kommun ska hitta en ny replokal åt oss som också är gratis ( förhoppningsvis ). Resten av året gick sin gilla gång med att fira Jul och Nyår som vanligt.

Likes

Comments

Nyårsafton 2016 blev som vanligt lugn med god mat och dryck, gofika och choklad.

Till middag gjorde min sambo vildsvinsfile´ med rösti, broccoli och kantarellsås. Tyvärr blev inte köttet så bra, det var som att tugga på en skosula. Men rösti´n var god.
På kvällen tog vi lite ostbricka och vin. På tolvslaget skålade vi såklart i skumpa.
Nu hoppas jag att 2017 blir bättre än vad 2016 blev ur ett personligt perspektiv.
GOTT NYTT 2017 !

Likes

Comments

Denna Julhelg var liksom de andra de senaste åren lugn och stilla. En massa god mat och dryck, godis och lussebullar. Av min flickvän fick jag 2 st T-shirts med hårdrocks-tryck, 1 med Testament och 1 med Megadeth. Tröjor är ju alltid bra att ha. Jag gav henne en termosmugg och en kryddkvarn vilket hon verkade uppskatta då hon gärna kryddar maten med allehanda diverse kryddor. Min son fick en armbandsklocka och en termosmugg han också.

Nu ska jag återgå till att fortsätta slappa, för imorgon är det tillbaka till vardagen...suck.

Likes

Comments

Igår kväll var jag bjuden på Julbord på en större restaurang ( nja, jag fick den till reducerat pris, jag betalade 100 Kr men det egentliga priset är 493 ). Det var den förening som jag har börjat engagera mig i politiskt som hade bjudit in sina lokala medlemmar på en trevlig sammankomst som avslutning på detta året. Det var mycket trevligt ( och gott ), man fick bekanta sig med personer som var nya men även gamla medlemmar som man inte hade haft nöjet att träffa än. Jag har inte ätit Julbord ute på många år så det var kul att få göra det igen, snart är det ju dags att äta Julmat hemma också...gott.

Jag gick bara 1 omgång med mat och 1 omgång efterrätt, det räckte för mig. Hemma hade min sambo bakat diverse olika saffransbullar som jag älskar, jag skulle kunna äta lussebullar varje dag utan att tröttna på dem.

Likes

Comments

Jag har gjort ett studiebesök på Gryningsskolan i Södertälje idag tillsammans med Rektorn på Lillhagaskolan. Tanken med det är att min son ska flytta över dit efter nyår för att få en lättare och bättre övergång till gymnasiet i höst. Vi träffade rektorn för Gryningsskolan som heter Peter, han visade oss runt i nästan alla rum varpå vi sedan satte oss med varsin kaffekopp för att diskutera hur det eventuellt ska gå till. Mitt första intryck var att det var en skola där grabben skulle kunna trivas ganska bra i, men det är ju han som har sista ordet. Robert ( min son ) kunde inte följa med själv idag eftersom han är sjuk i förkylning, men vi fick en ny tid nästa vecka då bara han och jag ska få komma dit på återbesök så att han får se med egna ögon och få göra en egen bedömning av skolan.

Likes

Comments

I eftermiddags var jag och grabben och pratade med en lärare angående hans återgång till skolan imorgon. Läraren visade det nya klassrummet, vi fick det nya schemat och lite allmän information.
Sedan gick vi runt och hälsade på personalen, till våran ( min och grabbens ) stora förtret så jobbar en av de lärare som ställde till allt skit mot oss kvar på skolan och till och med med samma elever.
Det ska bli intressant att se hur det kommer att gå framöver.
Den som lever får se...

Likes

Comments

Igår när jag och min son skulle åka in till stan med bussen på förmiddagen så kom det på 1 lågstadieklass som fyllde halva bussen, de stojade, stökade och förde allmänt oväsen hela resan. Även fast deras lärare sa åt dem att dämpa sig så hjälpte det föga. När vi kom till stan hoppade vi av ( jag och grabben ) , vi gjorde våra ärenden samt shoppade lite.
När vi sedan skulle åka tillbaka hem med bussen så kommer SAMMA LÅGSTADIEKLASS och ska OCKSÅ åka hem med samma buss...ÅÅÅHHHH NEEEEEJJ !!
Hur kan man ha sån otur att man åker både fram och tillbaka med bussen med SAMMA BARN. De förde likadant oväsen hela resan tillbaka. Till och med chauffören blev irriterad när de råkade trycka på stoppknappen flera gånger utan att de skulle gå av.
Skolklasser borde abonnera egna bussar när de ska åka någonstans så slipper övriga resenärer få huvudvärk.


Likes

Comments

Igår hade jag ett sista möte med chefen, psykologen, sjuksyster och övrig personal på Solhaga HVB-hem samt Socialtjänsten i min hemkommun och rektorn från den skola där min son går i.
Utredningen är nu klar så då kan han äntligen få komma hem igen och snart fortsätta sitt sista läsår i grundskolan. Den här dagen har vi väntat väääääldigt länge på, inte minst min son som har varit frihetsberövad i över 5 månader.
Men igår var det alltså dagen D. När mötet var avklarat så gick jag upp till grabben och hjälpte honom att packa ner det sista för att sedan vänta på Taxin som skulle skjutsa hem oss.
Min son som hela tiden var lite tveksam och skeptisk till att han SKULLE få åka hem igår, men när Taxin så småningom kom så blev han övertygad om att det var sant.
Idag tisdag har vi varit i Södertälje och shoppat lite av varje som han ville ha. Nu tar det kanske några dagar innan han åter blir hemmastadd igen men snart är nog allt som vanligt igen...ÄNTLIGEN.

Likes

Comments

Häromdagen fick killen i rummet intill där min son har sitt rum på HVB-hemmet ett utbrott...igen.
Resultatet av detta utbrott kan ni se på bilderna, han sparkade sönder både dörren till städskrubben och toaletten ( de har ännu inte i skrivande stund åtgärdat det ).
Detta är INTE första gången heller, förra månaden fick han också ett utbrott vilket resulterade i att han slängde ut sin TV genom fönstret på 2:a våningen. Vad jag har hört så måste han äta olika mediciner flera gånger om dagen för att någorlunda kunna ha ett " normalt " humör och beteende.
Min son som är väldigt känslig för just sånt beteende och humör har fått stå ut med detta i 5 månader vilket har gjort att han t.ex INTE spolar toaletten efter sig på kvällen eller natten om han har behövt lätta på trycket enbart för att INTE väcka killen i rummet intill.
Min åsikt är att en sådan kille INTE ska befinna sig på ett HVB-hem över huvud taget utan sitta inlåst på psyket. Där kan han umgås med likasinnade psykfall bäst han vill.
Jag lider med min son och har så gjort enda sen han kom dit. Våran tröst är nu att på måndag nästa vecka får han äntligen komma hem, då får han den lugn och ro som han verkligen behöver.

Likes

Comments