Idag var hos yrkesvägledaren på Arbetslivsresurs i Södertälje eftersom man " måste " det enligt Arbetsförmedlingens bestämmelse när man är inskriven för att få stöd och matchning som jag är för tillfället.

Han bad mig berätta min situation och vad jag har för planer framöver för att komma i arbete igen.
Jag berättade vad jag har jobbat med tidigare men att jag nu har problem med artros i knäna och problem med ryggen, jag nämnde också att jag tänker börja ta ut min pension så fort jag kan.
Då sa han att egentligen ska jag INTE gå på stöd och matchning eftersom det är VÄLDIGT SVÅRT att matcha en sån som mig i dagens arbetsmarknad. Så hans förslag var att jag istället skulle prata med min handläggare om att försöka börja på Samhall...SAMHALL ?!
Okej, det blir alltså där jag kommer att sluta mitt arbetsliv...på samhall.
Nåja, det var vad han hade som förslag.
Vi får väl se var detta slutar...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var jag åter igen på ett seminarium på min nya plats där jag ska få " stöd och matchning " så att jag ska lättare kunna få ett nytt arbete...men det är såå jäkla tröttsamt och tråkigt.

Jag har varit på åtskilliga seminarium under mina 8 år som arbetssökande där de talar om hur man på olika sätt ska göra eller INTE göra när man söker jobb, det är alltid samma upprepningar och tjat som jag har hört säkert 100 gånger förut. Jag har provat allt det där men jag är fortfarande arbetssökande och jag har bloggat om detta tidigare, det finns inga jobb för en sån som mig ( en " gubbe " på snart 54 år som varken har körkort, utbildning och som har trasiga knän och rygg ), det finns ingen arbetsgivare som vill anställa en sån som mig...punkt slut.
Men jag måste ju spela med för att få någon typ av ersättning så länge jag kan, innerst inne går jag bara och räknar ner åren tills jag kan börja ta ut min pension så fort jag kan.
Då ska jag fira...JÄVLAR ANAMMA !

Likes

Comments

Så var det dags för Majbrasa igen.

I år var det för omväxlings skull bra väder, inte ett moln på himlen och lagom temperatur ute.
Vi ( jag och sambo ) gick dit för endast två anledningar, att köpa godisremmar och för att se när de tänder brasan. Min son var inte speciellt intresserad av att se en Majbrasa så han stannade hemma.
Så idag blir det bara till att mumsa på godisremmar och slappa.
Ha en bra dag ni också :)

Likes

Comments

Tidigt i Januari detta år började min son på en ny skola i Södertälje som kallas Gryningsskolan som är anpassad för ungdomar med så kallat särskilda behov.

Vi var där i 2 omgångar innan på " studiebesök " , först jag och rektor från hans gamla skola. Sedan var jag där med min son så att han fick göra en egen bedömning av skolan. Då lät det väldigt seriöst och bra hur deras skolplan var upplagd, men nu några månader senare så har min son berättat hur lektionerna och dagarna ser ut på den nya skolan. Enligt vad han har beskrivit så verkar skolan bedriva mer av ett dagis än en skola. Jag må vara av den gamla " skolan " men jag anser att även om man har särskilda behov så ska man väl ända ha ordentliga lektioner där man lär sig något. Det hade min son på sin gamla skola.
Men nu är det ju bara ca 7 veckor kvar på hans sista termin i grundskolan så han får försöka stå ut med " dagiset " så att han åtminstone får ett slutbetyg.
Ja, jag säger då det...

Likes

Comments

Även denna påskhelg har varit som de senaste, det vill säga lugn med god mat och dryck...och godis.

Vi började med en traditionell sillunch, senare på kvällen blev det fläskytterfile´ med potatisgratäng och kantarellsås till det. Som efterrätt hade min sambo gjort egna bakelser av hallonrulltårta med konserverade persikohalvor på, toppat med vispgrädde...supergott.
Nu får man försöka hålla igen till nästa högtid ( midsommar )...så gott det går.
Övrig tid har vi som sagt bara slappat och slöat.

Likes

Comments

Jaha, då var det dags igen.

Dags för kommunen att sopa upp all grus och sand som de har strött ut på gator och vägar under vintern, vilket jag såklart tycker är bra...MEN !
MÅSTE DE BÖRJA MED DET KL. 05.30 PÅ MORGONEN ???
Imorse vaknade alla i min familj av att det gick en kommunklädd kille utanför vårt hus med en lövblås och blåste bort allt grus och efter körde en snubbe med sopmaskin och sopade upp det.
Vanligtvis brukar väl kommunalarbetare börja jobba klockan 07.00...eller ?
Jag hittade den här artikeln om just att använda lövblås till att blåsa sand och grus:
https://svenska.yle.fi/artikel/2016/03/29/lovblasare-och-sand-dalig-kombination-utom-i-abo

Man blir ju förbannad !!​


Likes

Comments

Nu har min bägare runnit över.

Jag tänker från och med nu INTE betala 1 enda öre till i TV-licens. Anledningen är flera men det som har fått min " bägare " att rinna över är fram för allt deras opartiskhet och översittarfasoner mot vanliga svenska medborgare som endast beskriver sina brister på sina arbetsplatser och miljöer.
Då väljer SVT att hänga ut dessa istället för att objektivt granska förhållandena, vilket ÄR DERAS JOBB.
http://www.di.se/nyheter/farre-betalar-tv-licensen/
https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1320282028066385/
http://larsbeckman.blogspot.se/2017/04/skriftlig-fraga-till-kultur-och.html
Dessutom bidrar de med licenspengar med att begå brottsliga gärningar:
http://kenta63.blogspot.se/2017/02/svar-fran-svt-angaende-fredrik-onnevall.html

Likes

Comments

Jag har kommit på fördelen med att ha mitt släktträd på flera olika släktträdssidor.

Varför ska man ha samma släktträd på flera olika sidor kanske du undrar ?

Jo därför att...om man har ( som nog de flesta Svenskar har mer eller mindre ) förfäder som har utvandrat till andra länder så integreras/kopplas de ihop med andra släktträd som har samma personer som jag själv vilket då gör att jag kan få reda på var de förfäder som jag annars aldrig skulle kunna hitta har tagit vägen och vad som blev av dem. Samt att man kan få kontakt med de nu levande släktingar. Jag har hittat flera släktingar genom detta sätt, framför allt i Amerika men även i Norge och Finland.

Jag använder 4 st sidor där jag lägger upp mitt träd i,Ancesrty.com, Myheritage.com, Geni.com och Familysearch.com.

Jag kan hålla med om att det är lite extrajobb att lägga upp sina förfäder igen och igen, men om man som jag är en hängiven släktforskare så är det värt det.

Lycka till.

Likes

Comments

För några veckor sedan visade min son mig en app på sin Ipad som heter " Garageband ", där kan man komponera och spela in sin egen musik med hjälp av diverse digitala instrument. Allt ifrån ukulele till synth. Då blev jag som eld och lågor, jag fick direkt inspiration att försöka spela in mina gamla låtar ifrån 80-talet och 90-talet. På den tiden spelade man in låtarna direkt i replokalen på en gammaldags kassettradio så ljudkvaliteten blev ju därefter. Men nu när jag fick veta att man med sin Ipad kan ladda ner en app som i princip är en egen hemmastudio, då fick jag en massa ideer på vad jag vill spela in. Jag köpte en begagnad elgitarr ( jag har inte spelat gitarr sedan 1991 ) och ska även införskaffa en elbas också, sedan ska jag sätta igång att jobba i min nya hemmastudio. Ett problem som återstår att lösa framöver dock är var jag ska hålla till när det blir dags att lägga sång på låtarna, jag kan ju inte gärna stå och gapa hemma i lägenheten. Då lär nog grannarna ringa till polisen eller störningsjouren direkt. Men den dagen den sorgen.

Att spela in musik är bland det roligaste jag vet !

Likes

Comments

För några dagar sedan skrev jag till SVT och ville säga upp min TV-licens för att de i min mening har använt mina licenspengar till att begå en kriminell handling i fallet med journalisten Fredrik Önnevall, det här fick jag som svar :

Hej Kent!

SVT har inte betalat några rättegångskostnader än men har erbjudit sig att täcka ev kostnader om det blir några kvar efter allmän rättshjälp och i så fall när domen vunnit laga kraft.
Det handlar alltså inte om att SVT tar ställning i skuldfrågan, utan om att de tar ansvar för att de sänt programmet.

Har du en tv-mottagare är du också skyldig att betala radio- och tv-avgift. Det spelar alltså ingen roll vad du tittar på, vad du tycker om det du tittar på eller vad du tycker om de som producerar och sänder det du tittar på. Däremot kan du göra din röst hörd genom att antingen vända dig till tittarservice@svt.se eller, om du anser att ett program eller en del i ett program bryter mot sändningstillståndet, till Granskningsnämnden på www.radioochtv.se

Med vänlig hälsning

RADIOTJÄNST I KIRUNA AB
Kundservice

Ulrika Ridefors

Jag snackar INTE om några rättegångskostnader, jag menar att de har väl använt mina licenspengar när de spelade in programmet där Fredrik Önnevall smugglade in en flykting i Sverige och då även betalat resan för samtliga inblandade + flykting...eller har jag fel ??

Likes

Comments