Igår bjöd den lokala partiföreningen på julbord igen.

Vi var samlade ca 30 st medlemmar i år, både gamla och nya. Vi började med lite glögg och pepparkaka för att sedan hugga in på all den goda maten. Det blev en mycket trevlig tillställning i mitt tycke. Det blev såklart politiksnack men också annat prat om vardagliga saker. Efter maten blev det lite kaffe med efterrätt.

Efter nyår börjar vi jobba med att iordningsställa allt inför det kommande valet, men det lär jag återkomma till.

GOD JUL o GOTT NYTT ÅR

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är en 60-talist som har fått lära mig att man ALLTID ska spara kvitto när man handlar, oavsett vad man köper. Men jag har märkt att den yngre generationen av idag sällan vill ha sina kvitton på vad de har köpt. Jag hör allt som oftast när kassören/kassörskan frågar om de vill ha sitt kvitto så är svaret nästan alltid - Nej tack.

Okej om man kanske bara har köpt något litet som inte kostat speciellt mycket, då är det väl inte så viktigt. Men om man har handlat t.ex en massa livsmedel eller dylikt så vill i alla fall jag kolla mitt kvitto efteråt om allt det jag köpt stämmer, om INTE så kan jag ju knappast gå tillbaka till affären för att i så fall rätta till felet.
Men den yngre generationen av idag kanske tjänar så bra med pengar så att de inte behöver bry sig...vad vet jag.
Det är bara en fundering jag har.

Likes

Comments

Idag var jag kallad till möte på AF för att de har bedömt att jag behöver " arbetsträna ".

Det var först en kort presentation om vad det innebar för oss som var där att arbetsträna, sedan presenterade sig två anordnare från 2 olika Second hand-butiker. De behöver hjälp med att ta emot och sortera de saker som kommer in m.m. Därefter var vi tvungna att välja någon av dessa anordnare.
Men jag kan inte begripa en sak med dessa möten ( jag har varit på åtskilliga genom mina år som arbetssökande ) , varför ska de alltid blanda Svenskar och araber som knappt kan språket ( eller inte alls ) på samma möten. Jag är så fruktansvärt trött på att ALLTID behöva sitta på dessa möten där majoriteten är araber som måste ha en tolk för att de ska förstå vad som sägs ( på detta mötet var vi ca 20 personer varav 4 st var Svenskar och resten araber. Efter varje mening så tolkade en kvinna på arabiska...SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT HA ETT MÖTE ENBART FÖR OSS SVENSKAR OCH ETT EGET MÖTE MED ARABER ??
Hur som helst, inom 2 veckor kommer jag få en kallelse till den butiken som jag valde med information om tider och dagar som kommer gälla. Arbetsträningen gäller i 6 månader på heltid, därefter får vi se vad de hittar på. Kanske en ny arbetsträning...återkommer i ärendet.

Likes

Comments

På onsdagskvällen bjöds medlemmar i Södertälje och Nykvarn in för en presentation av vårt partis budget för 2018-2020, en budget som det har lagts åtskilliga timmar på och är något vi är riktigt stolta över.

Intressanta frågor ställdes och diskussionerna gick på högvarv.

Och för att fira vår fantastiska budget så blev de närvarande bjudna på en riktigt fin och smarrig tårta.

Likes

Comments

I tisdags åkte jag och sonen på en 24-timmars kryssning till Åland. Det var många år sedan jag åkte på kryssning till Åland så en del saker var nya för mig, som ID-kontrollen t.ex men det var inga problem. Vi visade bara våra ID-kort och så var det bara att passera.

Sedan var det bara att gå ombord och försöka hitta våran hytt. Det var inte så svårt, det som var lite krångligt var de där nyckelkorten. Man ska tydligen först stoppa in kortet i låset för att därefter dra ut det ingen, då först gick låset upp. Det tog ett tag innan vi kom på trickset. Vi trodde ett tag att det var något fel på korten men som sagt...det löste sig till slut.
Vi lämnade väskan och tog av oss ytterkläderna för att sen hitta restaurangen där vi hade bokat plats. Det blev ingen buffe´ utan jag hade bokat en annan restaurang där de serverade grillad mat. Vi beställde " Hamburgare på Angus beef ".


Den var lite stark men god, det enda negativa i mitt tycke var att den smulade sönder och föll i bitar när man skulle äta den. Till den fick vi friterade Pommes frites som man kunde doppa i bearnaisesås vilket var väldigt gott såklart.

När vi ätit färdigt var det dags att besöka Taxfree-shopen.
Det blev förstås en hel del godis ( det kommer räcka i flera månader framöver...minst ) men jag passade även på att inhandla en stor flaska whiskey till mig själv som även den kommer räcka lääänge. När vi hade handlat klart så gick tillbaka till hytten, där blev vi kvar resten av kvällen. Jag hade ju bokat en hytt med TV så jag spenderade tiden med att glutta på den medan grabben åt godis och byggde lego som han hade köpt. Däremellan spelade vi lite kort för att få tiden att gå. Varken min son eller jag är särskilt intresserade av att lyssna på dansband vilket spelades i högtalarna var man än gick på båten...suck.

Grabben hade svårt att sova på båten så han var väldigt tidigt uppe, men jag gick upp ca 05.30. När klockan var 07.00 gick vi iväg till restaurangen för att få i oss lite frukost. Det blev Juice och frallor med ost. Sedan gick vi en sväng till Taxfree-butiken...igen och köpte lite mer godis. Sen spelade vi mer kort i väntan på lunch. Den blev jag faktiskt lite besviken på, jag hade förväntat mig ett större utbud av maten på buffe´n. Men vi tog lite köttbullar, potatisgratäng och skinka. Till efterrätt blev det fruktsallad med glass.

Därefter spelade vi mera kort tills vi var framme i Stockholm igen. Vi packade ihop och " checkade ut " varpå vi letade upp våran buss som skulle ta oss hem igen.
Min son tyckte att kryssningen hade varit 5 på en 10-skala och jag tycker nog ungefär likadant men som helhet så var vi båda ganska nöjda ändå.

Likes

Comments

I onsdags kväll den 18/10 hade vi i Södertälje äran att få ett besök av vår skolpolitiske talesperson i riksdagen Stefan Jakobsson. Han höll en mycket lyckad föreläsningen för cirka 20-talet lyhörda medlemmar och intresserade. Stefan pratade mycket om den nuvarande situationen i den svenska skolan som minst sagt är skrämmande.

Han pratade även om hur skolorna i bland annat Singapore fungerade. De har förmodligen ett av världens bästa skolsystem- och det är just där bland världens bästa som vi vill att det svenska skolsystemet ska hamna.

Södertälje vill tacka Stefan Jakobsson för en mycket lyckad föreläsning. Vi är säkra på att om Stefan får ett mycket större inflytande i riksdag och i den kommande regeringen efter valet 2018 så kommer Sverige att röra sig i den riktningen.

Likes

Comments

Igår åt jag känguru, närmare bestämt känguruburgare.

Från och med igår och fram till helgen så är det matmarknad i Södertälje, så min sambo och jag var nyfikna på att då passa på att prova dessa " delikatesser ". Vi gick till ståndet där det var Australian Barbeque. Man kunde välja på antingen känguru eller krokodilburgare. Vi beställde en av varje, jag tog då känguruburgare och min sambo tog krokodilburgare. Känguruköttet var ganska smakrikt men tyvärr en aning torrt och tråkigt. Det påminde lite om vanligt nötkött men med mer " mustigare " smak men som sagt lite torrt.

Krokodilköttet var istället ljust i färgen ungefär som kyckling, köttet var saftigare men å andra sidan tyckte jag att det var ganska smaklöst...tyvärr.

Men man blev ändå en erfarenhet rikare.

Likes

Comments

Länge har jag undrat vem min farfars far var eftersom min farfar är född som oäkta och i husförhörsböckerna står det ingenting om vem som är fadern. Men för ca 1 månad sedan fick jag med hjälp av ett annat släktträd reda på vem denna far är. Hans namn var Jan Gustav Persson, jag förstår nu också varför han inte står som far till min farfar i varken födelseboken eller husförhörslängderna. Det berodde förmodligen på att han var endast 15 år när han gjorde min farfars mor gravid som då var 22 år. Det här var 1881 i Knista Örebro så det var förmodligen både pinsamt och skamligt för båda parter på den tiden.

Men nu när jag har gjort en snabb forskning i nedstigande led på min farfars fars sida så upptäckte jag en annan lustig sak. Om man går tillbaka till ca 1745 så kopplas min farfars och farmors släkt ihop med förfäder inom samma gren som är släkt med varandra sedan generationer tillbaka...hänger ni med ?

En annan lustig sak är en " förmoder " från Karlskoga som levde 1645 i mitt träd vars 2 döttrar kopplar samman senare generationer som på olika håll emigrerade till UTAH Amerika i mitten av 1800-talet och blev mormoner. De bodde och levde förmodligen på samma plats utan att veta att de var släkt med varandra...vilket sammanträffande.

Världen är liten ibland.

Likes

Comments

Nu ska jag gnälla lite igen.

Utanför min lägenhet där jag bor går en väg där det åker ganska många bilar fram och tillbaka på varje dag, mitt på vägen är det också ett väggupp så att bilarna ska sakta ner.

Det kan jag leva med...MEN, jag begriper inte varför så många bilister kör omkring med släpkärror bakpå. Varje gång de kör över vägguppet med sina släpkärror så slamrar och väsnas det något för jäkligt. Speciellt störd blir man tidiga mornar på helgerna när man ligger och sover, nog fasen kommer det minst en bil med en sån där förbannad släpkärra bakpå och kör över guppet så att man vaknar. Jag förstår INTE varför så många kör omkring med släpkärror, ibland undrar jag om de inte gör det bara för att jävlas. Det åker MINST 4-5 bilister med kärror bakpå VARJE DAG...MINST.

VARFÖR ??

Likes

Comments

Nu börjar jag få klart för mig att min musikaliska talang inte enbart kommer ifrån min far utan den har funnits bland mina förfäder och FINNS fortfarande bland min nu levande släkt. När jag har släktforskat på mina förfäder som emigrerade till Amerika i mitten/slutet av 1800-talet och början på 1900-talet har jag nu fått ta del av berättelser om hur mina förfäder spelade piano och sjöng, en del lärde till och med andra att musisera. Mitt musikaliska intresse har alltså funnits inom släkten i generationer. Det var en mycket intressant upptäckt och det besvarade min fråga var jag har fått det intresset ifrån...det ligger i generna.

Likes

Comments