Då var det dags igen att fylla år..54 den här gången.

Men nu börjar man känna att det inte är så speciellt att fira sin födelsedag längre. Jag har inget större behov av att fira med någon stor fest för släkt/vänner utan det räcker gott att bara fira med den närmsta familjen med lite kaffe och en tårtbit ( eller två ). Några presenter ställer jag heller inga förväntningar på längre, det är omtanken som räknas numer...tycker jag.
Så den här dagen blir förmodligen som alla de andra vanliga dagarna, det är jag nöjd med.
Nu ska jag nog ta en tårtbit till...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag är nyss hemkommen från skjutbanan där jag provsköt min nya luftpistol, en kolsyredriven Colt 1911A1 Dark Ops. Det är en pistol som laddas med kolsyrepatroner och det följde med 2 st magasin som man laddar med 8 st skott i varje. Jag har aldrig skjutit med en sådan tidigare så det var intressant, jag fick justera siktet lite grann. Men det var kul att skjuta med den.

Jag satte ner några blompinnar i marken och trädde på en burk på varje, så att de skulle stanna kvar när man träffade och inte flög iväg så att man måste gå och hämta upp dem varje gång...Ja, jag ÄR lite lat.
Men som sagt, det var kul så det blir många fler turer till skjutbanan framöver.

Likes

Comments

Idag hade jag sista snacket med min coach på Arbetslivsresurs i Södertälje.

Hon har hjälpt mig med att uppdatera mitt CV och personliga brev, hon har pratat med någon på något arkiv om en eventuell praktikplats efter sommaren.
Min handläggare på Arbetsförmedlingen har nu begärt ett läkarutlåtande angående mina knän, jag har lämnat in den till vårdcentralen och avvaktar nu på vad nästa steg blir...Samhall antagligen.
Innan vi avslutade vårat samtal fick jag fylla i ett formulär om vad jag tyckte om Arbetslivsresurs på datorn, det tog mig ca 1 minut att fylla i den.
Inget är som väntans tider...

Likes

Comments

Så var det midsommar igen då.

Det blir som vanligt, en lugn dag med mycket god mat och dryck...och efterrätt.
Vi började enligt tradition med sillunch...gott !
Ikväll blir det smörgåstårta som vi INTE har haft förut på midsommarafton...men varför inte ?
Sen blir det nog fika med rabarber/jordgubbspaj.
Hur ska man orka allt ??

Likes

Comments

I går var jag på information om energipolitik. Det låter säkert tråkigt för de flesta men det var tvärtom väldigt intressant.

Vi fick veta hur det fungerar med energi och elförsörjning i vårat land, hur det finansieras, export och import av av el med mera. Vi fick information om användningen av kol/gas som var mer vanligt förr men som idag har minskat då kärnkraften har tagit över mer och mer. Men idag forskas det om att försöka använda fossila bränslen i mer utsträckning. För den som orkar och känner för det kan ni lyssna på hela föreläsningen på den här länken : Energipolitik2017.


Likes

Comments

För en tid sedan har jag uppmärksammat en ny " fluga ". På olika hustak har jag sett att det flyger en " fågeldrake " som är fäst i en lina på en liten mast, som då i sin tur sitter fast på hustaket. Det har i alla fall inte jag sett förut. Då googlade jag detta ( som jag ofta gör ) och fick då reda på att det är en ny typ av fågelskrämma.

" Fågelskrämman verkar genom att simulera närvaron av en rovfågel genom sin siluett samt sitt naturtrogna rörelsemönster i vinden som varierar både i mönster, hastighet och flyghöjd. Vid minsta bris rör draken sig och upplevs som ett hot för fåglarna. "


Så står det i annonserna, det vore intressant att veta om de verkligen fungerar. I så fall skulle det behövas sättas upp sådana fågelskrämmor på varenda hustak där jag bor för att få bort alla kajor, kråkor och övriga flygfän som skränar och skitar ner.


Likes

Comments

I år har vi ( jag och min son ) bott 10 år i våran kommun. Vi flyttade hit pga att jag valde att flytta med mitt jobb som då hade byggt ett helt nytt lager straxt utanför centrum. Min son började i 1:a klass då och nu ska han snart ha avslutning från grundskolan...tiden går fort.

Jag var då också änkeman vid den tidpunkten, idag har jag en ny flickvän/sambo hos mig.
Det händer en hel del på 10 år.

Likes

Comments

Igår ikväll samlades ett närmare 15-tal medlemmar från Södertälje och angränsande medlemsföreningar för en utbildning i hur bland annat riksdagen, landstingen och framförallt kommunernas organisation och funktion ser ut men även hur en motion och interpellation skrivs.

Många intressanta frågor ställdes vilket visar på vilken enorm nyfikenhet och engagemang det finns bland våra medlemmar och kommer med största sannolikhet leda till att vi får stor valframgång i det stundande valet 2018.

Stort tack till riksombudsman Mikael Strandman som föreläste.

Likes

Comments

Jag har sagt åt min son på 16 år att när han duschar så ska han göra slut på den gamla flaskan först innan han börjar på den nya minst 100 gånger, men tror ni det biter ?

Det verkar inte så, utan det går in i det ena örat och ut genom det andra...varje gång.
Är det fler än jag som känner igen detta " fenomen " ?
Likaså att jag har sagt åt honom att skrapa av sig vattnet på kroppen innan han går ur duschen för att inte blöta ner på golvet alltför mycket, men inte heller det fastnar i skallen utan det är alltid en mindre insjö på golvet när han har duschat färdigt som man får torka upp.
Tonåringar...


Likes

Comments

Idag var hos yrkesvägledaren på Arbetslivsresurs i Södertälje eftersom man " måste " det enligt Arbetsförmedlingens bestämmelse när man är inskriven för att få stöd och matchning som jag är för tillfället.

Han bad mig berätta min situation och vad jag har för planer framöver för att komma i arbete igen.
Jag berättade vad jag har jobbat med tidigare men att jag nu har problem med artros i knäna och problem med ryggen, jag nämnde också att jag tänker börja ta ut min pension så fort jag kan.
Då sa han att egentligen ska jag INTE gå på stöd och matchning eftersom det är VÄLDIGT SVÅRT att matcha en sån som mig i dagens arbetsmarknad. Så hans förslag var att jag istället skulle prata med min handläggare om att försöka börja på Samhall...SAMHALL ?!
Okej, det blir alltså där jag kommer att sluta mitt arbetsliv...på samhall.
Nåja, det var vad han hade som förslag.
Vi får väl se var detta slutar...

Likes

Comments