"Bättre att tiga och tas för en idiot än att tala och undanröja varje tvivel" - Abraham Lincoln

Känns lite som att detta borde vara mitt motto, jag är en relativt tystlåten person och nu när jag läser detta citatet så inser jag att jag större delen av tiden tänker i princip i liknande banor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är det längesen jag skrev något här. Jag kände att efter att jag mått så dåligt över min skada ville jag ta lite tid och bara vara. Bara vara med mig själv, med min pojkvän och med min familj. Jag kände mig inte bekväm med att dela med mig av mina tankar och känslor när jag inte riktigt visste hur jag tänkte och kände, jag vill gärna vara så genuin som jag kan och jag tyckte inte att det var möjligt för mig att vara det då.

Jag vet inte riktigt hur jag ska plocka upp detta nu, hur jag ska komma tillbaka men jag ska försöka så gott jag kan att göra det jag vill. Nämligen att skriva om det jag känner och om vad jag tycker, jag ska dela mina åsikter och mina tankar kring olika ämnen som inspirerar och intresserar mig.

Jag hoppas att dessa bilder kan summera den tid som gått sedan sist iallafall lite grann. Några av dem kommer jag att skriva mer om i senare inlägg, de som jag känner kan behöva lite mer info och som jag har tankar om som jag vill dela med mig av.

Likes

Comments

Jag har varit väldigt inaktiv de senaste dagarna och jag har gjort som jag många gånger gör när jag inte mår så bra. Jag försvann in i mig själv och slutade bry mig om vad som hände runt omkring, jag tror inte att morfinet jag fick gjorde det beteendet särskilt mycket bättre. Jag berättade förra veckan om det fingret som jag bröt precis innan jul, det blev ju tyvärr några komplikationer med det fingret så i onsdags åkte jag in till akutmottagningen igen för att få det undersökt av en ortoped. Efter långa timmar på akuten fick jag beskedet att fingret hade en 15-20 gradig felställning och eftersom det då hade gått ungefär en månad sedan jag bröt det så visste inte ortopedläkaren vad som borde göras. Han skickade hem mig den kvällen med en skena på fingret och en provisorisk plan. Han skulle prata med sina kollegor och med läkarna på handkirurgimottagningen på Sahlgrenska för att se vad de tyckte.

Dagen efter ringde han mig och berättade att jag skulle åka till handkirurgerna och låta dem titta på fingret och röntgenplåtarna eftersom de hade bäst koll på vad som skulle kunna göras för att fixa fingret. Så mamma och jag åkte till Sahlgrenska i fredags och träffade ännu en läkare och efter att ha pratat med en röntgenläkare på Möndals sjukhus bestämde hon att det bästa alternativet var att operera och skruva fast den benbit som inte satt rätt och sedan låta fingret läka rakt istället. Sagt och gjort så på kvällen i fredags kom jag hem med en helt bedövad arm, mycket smärtstillande och två skruvar i mitt ringfinger.

Då kändes det lite som att vara tillbaka på ruta ett, mitt finger gjorde ännu mer ont än det hade gjort innan och jag blev tvungen att ta morfin för att inte bara ligga och kvida. Dock resulterade morfinet i att jag i princip sov hela helgen, jag bara sov, gjorde inget som inte var nödvändigt för min överlevnad.

Detta skrev jag den 24 januari och jag vet faktiskt inte riktigt varför jag bestämde mig för att inte publicera det. Jag stängde datorn och har inte läst detta sedan dess, jag kan tänka mig att det var för att jag kände mig så uppgiven över min situation. Jag mådde väldigt dåligt under de veckor som var efter operationen, februari var en riktig prövning och jag är överlycklig över att det nu ligger bakom mig. Att jag är tillbaka på jobbet och mitt liv har återgått till sin vanliga lunk lite, känns betryggande.

Likes

Comments

I princip det ända jag har gjort idag har varit att plocka undan och försöka organisera mitt rum och mina grejer. Det har väl gått halvdant, är ju så extremt tråkigt att bara gå omkring hemma och inte göra nåt alls. Några tips på vad man kan göra när man har en hand i gips, inte kan köra bil och bor mitt ute i ingenstans? Hade varit väldigt uppskattat med lite nya idéer, blir svårt att komma på nya efter en månad med gips...

Inte det mest positiva inlägget någonsin, men ibland har man dagar när man generell sett inte är speciellt positiv. sorry.

Likes

Comments

Har haft en väldigt härlig dag med mamma idag. Hon var ledig vilket gjorde att vi bestämde oss för att åka till Allum och shoppa, egentligen åkte vi dit för att skaffa en födelsedagspresent till mormor men vi hittade inget vi gillade. I alla fall inte till henne men vi hittade annat som var minst lika bra fast kanske inte helt nödvändigt. Ett par jättesnygga blåa boots till mamma och ett par bruna från Roots till mig, de hade lagerrensningsrea så blev bra priser. Hittade också en enkel svart t-shirt på Vero Moda som jag verkligen föll för, perfekt för mig.

Dagens lunch blev en mumsig caesarsallad på Espresso House.

Likes

Comments

Varje vinter lanserar Body Shop ett par nya dofter, i år fastnade jag för den kryddiga vanilj doften 'Vanilla Chai'. Den doftar helt ljuvligt och när jag gör i ordning bubbelbad så fylls hela rummet av doften. Kroppen känns ljuvlig efteråt och jag bara njuter av att vara just där jag är. Helt underbar känsla.

Jag har även tre återfuktande krämer från denna doft, handkrämen, läppbalsamet och själv klart en body butter. Jag är totalt besatt av alla tre, sjukt mjukgörande och underbart väldoftande med vaniljextrakt från Madagaskar och med noter av kardemumma och stjärnanis.

Jag älskar verkligen läppbalsamet, det gör läpparna mjuka och pussvänliga. Det smakar verkligen vanilj vilket jag tycker om, de flesta läppbalsamen som jag har provat smakar mest som tvål. Även om jag inte rekommenderar att äta den så är det ju inget fel i att det smakar gott för både mig och mottagaren av mina pussar.

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag om jag bortser från den uppgivna och besvikna känsla som har vuxit sig fram under helgen och nu ligger som en klump i min mage. Mitt finger bröts när jag var i stallet en kväll precis innan julen och jag fick åka till akuten, den kvällen slutade med att jag fick bedöva fingret och sedan rätade läkaren ut det och gipsade. Jag kom in igen efter en vecka för att kolla så att allt låg rätt och läkte som det skulle och jag fick klartecken till att allt var bra. Sedan gick jag med gipset ytterligare två veckor men när det togs av så var det något som inte kändes helt rätt. Jag upptäckte att mitt finger inte alls var rakt utan fortfarande var lika snett som det hade varit när jag kom till akuten, jag pratade med min mamma (hon är undersköterska och jobbar på sjukhuset) och hon sa att det var möjligt att det skulle räta ut sig av sig självt. Tyvärr gjorde det inte det och jag började få ont i det igen för två dagar sedan, nu under dagen har jag sökt min arbetsterapeut och jag ska träffa henne runt 3 nu på eftermiddagen. Jag håller hoppet uppe och J är otroligt stöttande.

Mina högra fingrar

Mina vänstra fingrar, ringfingret har brutits nyligen.

Detta skrev jag igår innan jag åkte in till min vårdcentral för att träffa min arbetsterapeut så att hon kunde undersöka mitt finger. När jag kommer dit märker jag direkt att något känns fel, men jag tänker att det bara är jag som är lite nervös. Så jag berättar och visar för henne vad som är fel, hon frågar lite om jag har gjort mina övningar och sedan säger hon att hon ska hämta en läkare som också kan hjälpa till med att bedöma läget. Hon kommer tillbaka efter ungefär en minut och har med sig en läkare som sätter sig ned och genast börjar klämma på mitt finger och ber mig att trycka mot hennes hand. Jag trycker så gott jag kan men märker själv att jag knappt har någon styrka alls, men läkaren säger till min förvåning att 'det var bra styrka'. Jaha tänker jag , sedan bestämmer sig läkaren och arbetsterapeuten för att kolla på min journal. Jag påpekar att vi rätade ut fingret innan det gipsades och att det nu ser ut som det gjorde innan jag kom till akuten. Efter en stunds debatt vänder de sig tillbaka mot mig och läkaren kommer fram och sätter sig mitt emot mig . Hon tar mitt finger och säger att det 'det finns inte mycket vi kan göra åt detta nu, men det var ju i alla fall inte så snett det kunde ju ha varit mycket värre. Så jag tycker du kan ta lite smärtlindrande, panodil eller något och sedan får du bara röra på fingret så blir det nog bra.'

Jag blev totalt ställd, fullkomligt förbluffad, jag kom dit och trodde att min smärta och mina oroligheter skulle tas på allvar och att jag skulle behandlas som en vuxen människa inte som en dum tonåring. Jag har bara träffat en sådan läkare innan och det var på en annan vårdcentral för många år sedan när min mamma fortfarande gick med mig. Då reagerade hon, men denna gången blev jag såpass ställd att jag knappt förstod vad som hade hänt innan jag var i min bil på parkeringen. Då var det ju försent för mig att säga emot och begära remiss till röntgen eller till den ortopedläkare som rätade ut fingret och gipsade mig från första början. Jag vände mig självklart till J och till mamma, jag visste inte vad jag skulle göra. Grät konstant i nästan en och en halv timme efteråt och mådde uruselt resten av dagen.

Min mamma är en pärla, hon har använt all sin lediga tid idag åt att försöka lösa detta. Hon har ringt och pratat med vårdcentralen, hon har försökt prata med ortopedläkaren och försökt få tag på handkirurgmottagningen på Sahlgrenska. Även en del av sin arbetstid har hon pratat med sina kollegor på sjukhuset och hon sa att de alla var överens om att något måste vara fel och att det i minsta fall borde röntgas. Så jag vet inte riktig vad det är som har hänt med vårdcentralsläkaren men hon verkar ju inte ha koll på hur man behandlar patienter eller hur kroppen ser ut när den är skadad och när den är hel. Skrattretande men ändå så sorgligt.


Jag har ingen intention av att smutskasta någon, utan jag skriver detta mest för att få hela situationen hur mitt huvud så att jag lättare kan hantera den. Därför har jag inte skrivit några namn och jag kommer aldrig att göra det eftersom poängen med att berätta detta inte är att ta ut min frustration och min besvikelse. Jag vill enbart berätta att sjukvården inte alltid har rätt att behandla dig som de ibland gör, man måste vara beredd när man går dit. Du måste gå dit i tron att de inte kommer att tro på dig, du måste vara förberedd på att försvara dig själv och din smärta. Jag önskar jag hade gått dit med det i huvudet, då hade jag kanske inte blivit lamslagen när detta hände. Jag kommer vara mer på min vakt och inte ha lika mycket tillförlit till vårdcentralen efter detta.

Likes

Comments

Känner mig väldigt lugn vid mitt skrivbord, trivs verkligen bra. Har alltid haft lite svårt för att hålla rent och organiserat runt mig men jag försöker, finns inte mycket mer jag kan göra. Längtar efter att skaffa mer grönt för att lysa upp mitt space med liv och luft.

Likes

Comments

Idag blev inte riktigt lika lugn som jag tänkt mig, började väldigt segt med att sova till 9 och sedan åka till Sol & Sand för lite välbehövlig solterapi. Så underbart att sitta på deras konstgjorda strand och bara suga in solen och värmen, känner mig typ på nytt född nu. Det är otroligt vad ljus och värme gör med kroppen och sinnet, definitivt något jag rekommenderar! Drömde mig bort till sommaren när jag satt där, det som ger mig absolut mest sommarkänsla är att känna riktigt mjuk och finkornig sand runt fötterna.

Nu har jag en väldigt kort stund på mig att skriva lite här innan jag måste duscha, tanka bilen och handla middag. De nästa timmarna blir nog lite hektiska men det planar säkert ut när jag och J åker till Stenungsund för att kolla på min lillebrors ishockey match, förhoppningsvis i alla fall. Jag kan bli lite hetlevrad under hans matcher om det vill sig illa, men för det mesta kan jag håll koll på mig själv.

Det blir tyvärr ingen bild på min nya sötnos idag, det har redan mörknat och jag vill verkligen visa hur fint den passar in i rummet. Känner redan nu att 2017 kommer att bli året då jag verkligen faller för växter och grönt, de två senaste har jag varit ganska besatt av doftljus men nu verkar det som att jag skiftar mot en grön period.

Gammal men fin bild på Skrea Stand i Falkenberg, från min instagram.

Likes

Comments

Hej,

Idag har jag haft en underbar dag med mamma, vi hade en chillad förmiddag och sedan runt 12 åkte vi till Bäckebols köpcentrum och hade lite mamma-dotter shopping. Så skönt att bara få ta det lugnt och gå omkring i butikerna, hittade bara en liten växt. Extremt söt och väldigt härligt att skapa lite naturkänsla vid mitt skrivbord, har velat skaffa en hur länge som helst. Känns som en riktigt bra dag! Ska fortsätta kvällen hos J nu, tänkte hjälpa honom att fixa middag. Hans syster kommer förbi så vet inte om vi ska göra mat tillsammans allihop eller hur det blir men det löser sig när jag kommer dit. Ska se om jag kan få till någon bild på mitt tillskott imorgon, får se hur vädret blir.

Bild från We Heart It.

Likes

Comments