Header

Jag har ju visst gjort det till en vana att börja blogga så fort jag blir singel så jag får väl hålla traditionen vid liv.

Jag flyttade till Nybro den här veckan och det har varit en så underbar vecka. Jag har hunnit träffa massa vänner och lunchat, fikat, gått på bio, festat och bara haft det riktigt bra. Men så kom den där dagen som jag vetat skulle komma.. Dagen då jag är själv.

Jag har aldrig varit bra på att vara ensam.

Maybe för att jag är tvilling och alltid har haft någon hos mig. Jag gillar inte att bli ensam med mina tankar.

Singel i en ny stad och ska börja en ny skola. Det känns som att det är mycket nytt nu. Och mycket tankar. Vem är jag och vem ska jag bli typ..

Och alla tankar om vad som skulle ha blivit.. Det skulle ju vara jag och Jakob för alltid.. Vi skulle flytta till Kalmar till våran nya fina lägenhet och gå på parmiddagar och vara lyckliga i alla våra dagar.. Det var ju det jag ville. Vi hade det ju så bra och jag älskade honom så mycket.

Men man kan inte vara något som man inte är.. Det går inte. Man går sakta sönder bit för bit tills det bara är ett stort svart hål inombords fullt med panik och ångest..

Jag kommer ihåg att jag pratade med min dåvarande kompis Nicole om att jag var osäker på mig och Jakob för att jag trodde att jag bara gillade tjejer redan när jag och Jakob bara hade träffats några veckor. Och med åren tror jag att det är ett samtalsämne alla mina vänner har fått höra och suckat över att behöva höra om och om igen. Jag ångrade ju mig ändå alltid dagen efter och det var ju inte som att jag någonsin skulle göra något åt det iallafall.

För mig var detta väldigt svårt. Det är väl alltid riktigt svårt att lämna ett förhållande, men för mig handlade det om så mycket mer. Att våga erkänna för mig själv vem jag verkligen är.. Jag hade riktiga existentiella kriser kring detta.

Men tillslut var jag tvungen att ge upp mitt drömliv och min underbara sambo för att vara sann mot mig själv.

Så nu ligger jag här ensam i en ny lägenhet och tänker på allt som kunde ha varit, fast att jag vet att det aldrig hade kunnat bli så. Så många gånger som jag har tänkt att tänk om jag bara hade kunnat vara normal... Alla förstod redan det här och ingen var chockad eller förvånad. Den som har haft svårast att acceptera det här var jag.

Men det känns så rätt. Som att jag äntligen är jag till 100% och som att jag har hittat hem. Jag känner mig till och med lycklig.

Men ibland kan jag inte låta bli att tänka på vad som skulle kunnat blivit om allt bara varit annorlunda.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Precis som rubriken säger; jag har sagt upp mig från jobbet och slutade jobba i fredags.
Jag är glad att jag har fått dom erfarenheterna som jag har fått. Det har varit mycket skratt, glädje, kramar, träningsglädje och personer som jag har kunnat hjälpa att förändra deras liv, men det har också varit stress, känslan av otillräcklighet, att inte veta vad som förväntas av en, trötthet, panik, ångest och mycket tårar.
Jag valde att gå därför att stressen tärde på mig så pass att jag verkligen inte mådde bra och därför självklart inte gjorde något bra jobb. Jag hoppas verkligen att dom kan strukturera upp arbetsplatsen, och få allt att fungera så att de inte stressar sönder ännu fler människor. 

Jag får ta hand om mig själv nu. Som en underbar arbetskollega sa till mig "Du är den viktigaste personen i ditt liv."

Nu har jag skrivit in mig i bemanningsenheten i äldreomsorgen, men jag kommer att ta det väldigt lugnt till en början. I sommar kommer jag att jobba på mitt gamla jobb på ett äldreboende där jag verkligen trivdes jättebra och efter sommaren flyttar jag och Jakob till Kalmar för att plugga.

Så ser det ut just nu. Nu när jag inte har massa stress så ska jag se om jag kan ta upp bloggandet igen ;)

Kram på er alla och ta hand om er.Likes

Comments

Varför har jag inte bloggat? Varför har ni inte sett mig på ett tag?
Det blev lite för mycket för mig.. Utbränd.. Det blev för mycket med jobb, plugg och allt annat..
Ush, det är hemskt. Jag tror inte att man kan förklara känslan för någon som inte varit där. Glömma bort saker, inte kunna ta sig upp ur sängen på morgonen, glömma bort eller helt enkelt inte orka att äta eller att varje liten uppgift känns gigantisk.
Men jag kämpar på. Idag bestämde jag mig för att ställa kl och gå upp vid 8, duscha, klä på mig riktiga kläder, tömma kattlådan, diska, gå ut med soppor och äta frukost.
Ingen big deal? Jag brukar få kämpa mig upp vid 13 och slänga på mig mina träningskläder och skippa frukosten. Jag orkar helt enkelt inte, det tar emot något fruktansvärt. Sån stress och panik..
Men idag gjorde jag allt. Jag kom upp vid 9 och lyckades göra allt jag planerat. Jag kände mig grymt stressad och mådde dåligt, men efteråt kändes det så bra. Jag fixade det! En sak i taget så ska jag vinna över den här skiten. Nu tar jag tag i mitt liv.

Nu ska jag snart dra iväg till jobbet :) Tre PT-kunder och två pass idag. Ska nog hinna med lite egen träning idag också ;)Likes

Comments

Nu är två delkurser klara på SAFE i och med att jag gjorde tenta idag. Det kändes som att det gick bra så det får jag väll hoppas. Nu är jag färdig med Stockholm för den här gången och åker iväg till Västerås imorgon på morgonen för nästa utbildning som är med Weight Trainer. Ska bli jättekul och inspirerande. Och så självklart jätteskönt att få sova på hotell ;)

Trotts att allt är jätte spännande och intressant och kul så börjar jag att längta hem nu, och det känns värre när jag vet att det är många dagar kvar. Sen får jag iaf fyra dagar hemma, där en av dagarna kommer gå till att åka till skolan och lämna tillbaka massagebänk och få intyg och lite och en av dagarna kommer gå till att flänga runt och panik-packa, så iaf två dag hemma med lugn och ro innan jag åker till Kroatien.


Likes

Comments

​Då har jag gått klart min utbildning på safe education för den här gången. Nästa delkurs blir i oktober. Jag har gått och läst Grundläggande teori, vilket var typ anatomi, fysiologi, biomekanik och träningslära. Jag hade nästan läst allt redan på Ädelfors så det mesta blev upprepning och väldigt mycket var vinklat mot PT eftersom en hel del av de som gick den kursen skulle gå PT. Jag säger inte att det inte var intressant och lärorikt eller att en yogainstruktör inte behöver de delarna, men när man står och pratar om hur många sets och reps man ska göra på gymmet i några timmar och jag läser till yogainstruktör så tycker jag att det är dåligt. Man lägger ju ut mycket pengar på utbildningen och då tycker jag att den ska vara relevant till det man utbildar sig till.. Kanske mer specifikt anatomi för yoga eller haft anatomi och den delen på ett övergripande sett istället för att snöa in mot PT-hållet? 
Det har ju visserligen inte varit bortkastade dagar då jag även är PT och tycker att allt omkring kroppen och träning är sjukt intressant och att det är sjukt viktigt att veta hur kroppen fungerar och ser ut när man ska arbeta med yoga ;)

Andra delen av utbildningen var förberedande gruppinstruktör. Jag var beredd på att den skulle vara väldigt inriktad mot typ koreograferade pass då två av delmomenten var om musik och att jag även här skulle känna att det inte var relevant för min utbildning som yogainstruktör, men tji fick jag! Det var en jättebra och sjukt lärorik dag med en helt otroligt bra och pedagogisk lärare. Vi fick lära oss mycket om oss själva som varumärke, stå framför speglar och ha en inledning till en klass och få se hur vi faktiskt ser ut och vad vi har för kroppsspråk. Vi fick till och med köra ett yogapass till moves like Jagger. En otroligt rolig dag med massor av skratt och applåder. 

I morgon ska jag göra prov i grundläggande teorin och det är mycket plugg på biomekanik och musklers funktioner för min del. Jag hoppas verkligen att jag klarar det :S 

Nästa del i utbildningen som är själva yoga biten kommer i oktober och jag är grymt peppad.


Likes

Comments

Igår fick alla mina fina klasskompisar ta examen och ha en mysig skolavslutning, medans jag satt på en föreläsning om fysiologi. Sånt är livet. Men tekniskt sett så tog ju även jag examen igår :D Jag är klar med allt (förutom massagen då som jag ska fixa under sommaren) och är nu utbildad friskvårdspedagog och certifierad personlig tränare. Hurra !!

Det kanske låter klyschigt, men detta året på skolan har på riktigt varit det bästa året i mitt liv. Jag har lärt mig så mycket nytt både om hälsa, kost träning, andra människor och framförallt om mig själv. Jag har utvecklats så otroligt mycket så det är svårt att känna igen sig på insidan om man jämför med lilla jag för ett år sen. Jag har blivit så otroligt peppad, inspirerad och stöttad av alla underbara klasskompisar och lärare så jag har bara växt.
Jag har fått så otroligt mycket kunskap och kompetens så att jag känner att jag kan hjälpa andra, och enligt mig finns det knappt något bättre än att få hjälpa andra människor.
Kommer komma därifrån med så många bra minnen.

Jag kommer sakna skolan något enormt med alla underbara människor och den välkomnande atmosfären.
Om ni är intresserade av ämnet hälsa så skulle jag inte tveka på att kolla upp denna utbildning för jag tvivlar inte ens på att detta är den bästa pt/massör/kostrådgivare/coach/hälsoprofilsbedömare m.m.m.m..m. som finns!Likes

Comments

Hej mina vänner.

Idag har jag instuderingsdag på schemat på utbildningen vilket innebär att jag sitter hemma och pluggar. Jag har seriöst inte äns gott upp ifrån sängen utan ligger här med dator och papper och häften och allt och pluggar i sängen. Jag ska ju läsa till yogainstruktör och som första del i utbildningen så är det en grundläggande teori del, med massa funktionell anatomi, neverologi, motorik, fysiologi, träningslära och annat kul. Det är så grymt mycket information som ska tryckas in i huvudet så att jag håller på att bli tokig. Muskler och skelett och sånt kan jag sedan innan, men funktion på muskler är jag lite sämre på. Men det känns som att mycket har gått in i alla fall. Nu blir det lite instuderingsfrågor och sen ska jag nog poppa popcorn och kolla på någon film :)


Dagens Lunch:

Likes

Comments

Hej fina ni :)

Då va det dax för bloggandet att komma tillbaka in i mitt liv. Jag får frågor hela tiden om vad som händer i mitt liv. Vad jag pluggar till, om jag är klar med utbildningen, är jag massör nu, varför är jag aldrig i Hultsfred, vart ska jag jobba i sommar m.m. Så nu tänkte jag att jag ska börja blogga så kan ni alla hålla koll på vad som händer. Smart va?

Så vad håller jag egentligen på med? Jag har gått en utbildning på Ädelfors folkhögskola nu ett år och läst till friskvårdspedagog. Där igenom har jag blivit personlig tränare, kostrådgivare, hälsoprofilsbedömare, testledare och lite smått och gott. Jag har även läst till massör, men jag är inte helt klar med den biten än.
På onsdag tar alla mina fina klasskompisar examen, men jag kommer inte att vara med för jag är iväg på en annan utbildning till yogainstruktör i Stockholm via SAFE-education, vilket jag kommer att skriva mer om sen.
Så, så ser det ut just nu, det kommer hända massa mer roligt i mitt liv just nu så håll ett öga på bloggen så kommer ni att hänga med i svängarna ;)Likes

Comments