Träning ska vara roligt. Träning ska vara något man längtar efter och som man vill göra. Jag förstår självklart att alla inte kan älska det. Men, vi alla vet att kroppen behöver träning, rörelse. Så varför ska inte du göra träningen rolig? Ofta så handlar det om val, och vi väljer själva vad vi ska göra eller tycka.

Många verkar tro att träning bara handlar om att lyft tungt på gymet, ha ett fitnesskonto på instagram eller att springa milen under en timma. DET ÄR INTE SÅ. Träning är så mycket mer. Det går att träna precis vart som helst och när som helst, med massvis av redskap eller inget alls. Det gäller att hitta sin grej och att acceptera sig själv i det och inte tänka så mycket på vad alla andra gör, så kommer glädjen komma tillsammans med endorfinerna - och gör de inte det, våga testa något annat! Något nytt! Listan på saker du kan göra för att arbeta med kroppen kan göras oändlig. Det är bara fantasin som sätter stopp. Släpp på spärrarna och lev, våga inse och känn vad träning gör för livet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I fredags så postade jag på en story på instagram om ett fröknäcke som min mamma fullkomligt älskar. Ni var några som frågade efter receptet, så jag tänkte att jag ska dela med mig av det. Egentligen så är det inget märkvärdigt, och det finns massvis av olika varianter - och det som kanske är framgången i just det här receptet. Att det inte är så noga. Du kan välja lite vad du själv vill bland ingredienserna.

Fröknäcke
2 dl majsmjöl
2 dl valfria frön (jag föredrar solros, pumpa, sesam och linfrön)
0,25 dl olivolja (eller någon annan olja om du vill)
2,5 dl kokande vatten

Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke, tillsätt kokande vatten och olja. Rör till en smet med verktyg eller händer. Lägg ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ta ett till bakplåtspapper över och tryck ut degen på plåten till den tjocklek du önskar. Om du vill ha jämna skivor (som på bilden) så tar du en kniv och skär till dem direkt. Toppa gärna ditt knäcke med lite havssalt eller kryddor och skjutsa sedan in i ugnen på 150 grader i 45-60 min beroende på hur tjockt du gör. Håll koll, det bränns snabbt.

Likes

Comments

Söndagarna är lathetens dag i mitt liv. Det är den dag då jag FÖRSÖKER att inte ha något inbokat, inga måsten och ingen press på mig själv. Dagen får bli som den blir helt enkelt. Jag behöver det med tanke på hur de övriga sex dagarna på min vecka ser ut. Det är inte helt ovanligt att jag stiger upp runt fem-sex på morgonen och sedan är igång till nio-tio-elva på kvällen. Det är en period just nu som ser ut så, och jag har valt att acceptera det. Men. För att jag ska klara av att ha det såhär och fortfarande må bra så krävs det att jag äter bra och ofta. Precis som att man måste äta rätt för att bygga muskler, gå ned i vikt mm så måste man äta rätt för att orka med livet.

Så vad äter jag då? För att orka alltså.
Jag äter allt möjligt, först och främst så försöker jag äta varierat. Sedan så försöker jag att äta mat som är så naturlig som möjligt. Inte alltid, men som huvudfokus. Idag, som en del av min frukost så blev det en skål med havregurt och topping av pumpakärnor, kokoschips, gojibär, kakaonibs och amaranthpuffar.

Amaranth är ett frö som är fullt med näring, det är rikt på protein vilket är extra bra om man äter mycket växtbaserad kost. Fröet innehåller bra med vitaminer och mineraler. Det är lite likt quinoa. Det har en "nötig" smak och är supergott att ha puff-varianten i en müsli eller som topping. Om man köper amaranth som inte är puffat så funkar det bra att koka och ha i till exempel en sallad för att få den matigare. Amaranthpuffarna som jag kör på i nästan alla mina yoghurt och smoothiebowls är supergoda och smälter i munnen. Väldigt likt de där små ljusa knastrande "flingorna" man åt när man var liten.


Amaranthpuffarn - F/K/P per 100 g:
Fett: 8,8 g
Kolhydrater: 56,8 g
Protein: 15,8 g


Likes

Comments

Vad är hälsa egentligen?


Alla uppfattar hälsa olika och det är inte så konstigt. För mig handlar hälsa om att hitta balans mellan de olika pusselbitarna i livet. Inte enbart träning, kost och sömn som kanske är det som man först associerar till när man tänker på hälsa. Träning, kost och god sömn är såklart helt fantastiskt, har man de bitarna med sig så blir de andra mycket lättare att passa in.

Det är viktigt att förstå att hälsa handlar om att må bra 24h om dygnet - alla dygn, inte enbart de timmar som du tränar och äter bra. Självklart händer det att man blir sjuk eller stöter på problem som gör att man inte alltid är på topp, men har du då en bra grund och ett sunt mindset så kommer du att ta dig igenom det tuffa på ett mer lätthanterligt vis.

Hälsa handlar om att våga belysa och se sina styrkor och svagheter för att sedan jobba med dem därifrån. Som coach inom hälsobranschen så är det för mig viktigt att se helheten, jag vill veta så mycket som möjligt om dig och ditt liv för att kunna lägga upp en hälsoplan som är individuellt anpassad. Många (vad jag själv upplevt) av dagens tränare har gått en kort utbildning och valt yrket för att det är coolt/inne och de gillar att träna själva.

Det genuina intresset för en annan människas hälsa och dess förutsättningar är inte primärt utan tränaren kör på med det som har funkat förr. För vissa kanske det räcker, men det är inte individuellt. Hälsa är och ska vara individuellt. Alla är olika och alla människor behöver olika typer av träning, coachning, kost mm. ALLA är olika.

Likes

Comments

2 x Rawbars - Citron/kokos och Espresso/choklad. Två olika barer med samma grundrecept.


Rawbars - ca 15 st
2 dl mandlar
2 dl havregeyn
2 msk sesamfrön
15 st dadlar
1,5 msk kokosolja
1 msk vatten

Citron/kokos
1 dl Rostad kokos
0,25 dl Pressad citron


Espresso/choklad
2 tsk espressopulver
1 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver


Mixa mandlar, havregryn och sesamfrön lite snabbt så att allt blandas och blir till ett grovt mjöl med lite stora bitar kvar. Tillsätt dadlar, kokosolja och vatten och blanda sedan till en smet. Dela därefter upp smeten på hälften och smaksätt. Vill du bara ha en av smakerna så dubblerar du såklart bara ingredienserna!

Ta smeten och forma en rektangel - stoppa därefter in i kyl eller frys så att den stelnar. Ta ut efter några minuter och skär upp i barer. Paketera enklast i ex. bakplåtspapper och förvara i kylskåpet!

Mums!

Likes

Comments

Kom igen! Vi har fortfarande platser kvar till vårt Bootcamp på M3, tillsammans boostar vi formen inför sommaren! Gör dig redo - frågor och anmälan görs via mail: jennifer@m3gym.se


Ps. om du skulle vara bortrest och missa något pass - ingen fara! Du får med dig ett eller flera egna pass att köra och vi hjälper dig att få dem gjorda!


Nu kör vi!

Likes

Comments

Hur ser egentligen vardagen ut som egen företagare inom hälsobranchen? Det är väldigt olika men här ovan så ser ni tre (för tillfället) väldigt beskrivande bilder på hur vardagen i happy ser ut.

1. Jag ägnar väldigt mycket tid tillsammans med min dator för att coacha online, men också för att utveckla nya produkter. Till hösten kommer jag att lansera ett spännande samarbete!

2. M3 Gym är också en stor del av min verksamhet, i mitten på maj kickar jag och Daniela igång ett bootcamp som pågår under fyra veckor - mer info om det kommer under veckan!

3. Jag äter mat och experimenterar fram nya recept och börjar köra allt mer vego för egen del. Jag har till och med kommit på ett helt nytt begrepp för min kosthållning. Men vilket begrepp det är, det suger jag på ett litet tag till.


Inlägg som kommer under veckan:
-BOOTCAMP
-VAD ÄR HÄLSA?
-RECEPT PÅ RAWBARS
-KOMBINERA STYRKA OCH KONDITION!

Likes

Comments

Jag gjorde vanliga chokladbollar häromdagen, dvs inga frön eller nötter i. Dock utan socker. Så helt vanliga är dom ju inte, men dem smakar som vanliga! Dessutom så blev dom omtyckta av mina kära kollegor. Det var det bästa av allt.


Chokladbollar ca 30 st

4 dl Havregryn
50 gram smör eller kokosolja
2 msk kakao
1,5 msk kaffe
2 tsk vaniljpulver
10-15 dadlar (beroende på hur söta du vill att dem ska vara)

Lägg dadlarna i blöt i några timmar innan för att underlätta hanteringen. Därefter, gör som med vanliga chokladbollar och släng ned allt i en bunke och knåda. När du fått ihop allt så är det dags att rulla bollar, jag rullade dom först med händerna och doppade dom sedan i kokos. Men det är såklart valfritt om man vill doppa eller om man inte vill ha något alls på. Tips! Du kan använd hackade nötter/mandlar/frön istället för kokos. 

Bild lånad från google. Sökord: Chokladbollar Precis såhär såg mina chokladbollar ut innan dom slank ned i magen. Jag är verkligen svag för choklad.

Likes

Comments

MUMS, grapefrukt på morgonkvisten! Så gott, så bra!

Likes

Comments

Instagram@jendanielsson