Vad är hälsa egentligen?


Alla uppfattar hälsa olika och det är inte så konstigt. För mig handlar hälsa om att hitta balans mellan de olika pusselbitarna i livet. Inte enbart träning, kost och sömn som kanske är det som man först associerar till när man tänker på hälsa. Träning, kost och god sömn är såklart helt fantastiskt, har man de bitarna med sig så blir de andra mycket lättare att passa in.

Det är viktigt att förstå att hälsa handlar om att må bra 24h om dygnet - alla dygn, inte enbart de timmar som du tränar och äter bra. Självklart händer det att man blir sjuk eller stöter på problem som gör att man inte alltid är på topp, men har du då en bra grund och ett sunt mindset så kommer du att ta dig igenom det tuffa på ett mer lätthanterligt vis.

Hälsa handlar om att våga belysa och se sina styrkor och svagheter för att sedan jobba med dem därifrån. Som coach inom hälsobranschen så är det för mig viktigt att se helheten, jag vill veta så mycket som möjligt om dig och ditt liv för att kunna lägga upp en hälsoplan som är individuellt anpassad. Många (vad jag själv upplevt) av dagens tränare har gått en kort utbildning och valt yrket för att det är coolt/inne och de gillar att träna själva.

Det genuina intresset för en annan människas hälsa och dess förutsättningar är inte primärt utan tränaren kör på med det som har funkat förr. För vissa kanske det räcker, men det är inte individuellt. Hälsa är och ska vara individuellt. Alla är olika och alla människor behöver olika typer av träning, coachning, kost mm. ALLA är olika.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

2 x Rawbars - Citron/kokos och Espresso/choklad. Två olika barer med samma grundrecept.


Rawbars - ca 15 st
2 dl mandlar
2 dl havregeyn
2 msk sesamfrön
15 st dadlar
1,5 msk kokosolja
1 msk vatten

Citron/kokos
1 dl Rostad kokos
0,25 dl Pressad citron


Espresso/choklad
2 tsk espressopulver
1 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver


Mixa mandlar, havregryn och sesamfrön lite snabbt så att allt blandas och blir till ett grovt mjöl med lite stora bitar kvar. Tillsätt dadlar, kokosolja och vatten och blanda sedan till en smet. Dela därefter upp smeten på hälften och smaksätt. Vill du bara ha en av smakerna så dubblerar du såklart bara ingredienserna!

Ta smeten och forma en rektangel - stoppa därefter in i kyl eller frys så att den stelnar. Ta ut efter några minuter och skär upp i barer. Paketera enklast i ex. bakplåtspapper och förvara i kylskåpet!

Mums!

Likes

Comments

Kom igen! Vi har fortfarande platser kvar till vårt Bootcamp på M3, tillsammans boostar vi formen inför sommaren! Gör dig redo - frågor och anmälan görs via mail: jennifer@m3gym.se


Ps. om du skulle vara bortrest och missa något pass - ingen fara! Du får med dig ett eller flera egna pass att köra och vi hjälper dig att få dem gjorda!


Nu kör vi!

Likes

Comments

Hur ser egentligen vardagen ut som egen företagare inom hälsobranchen? Det är väldigt olika men här ovan så ser ni tre (för tillfället) väldigt beskrivande bilder på hur vardagen i happy ser ut.

1. Jag ägnar väldigt mycket tid tillsammans med min dator för att coacha online, men också för att utveckla nya produkter. Till hösten kommer jag att lansera ett spännande samarbete!

2. M3 Gym är också en stor del av min verksamhet, i mitten på maj kickar jag och Daniela igång ett bootcamp som pågår under fyra veckor - mer info om det kommer under veckan!

3. Jag äter mat och experimenterar fram nya recept och börjar köra allt mer vego för egen del. Jag har till och med kommit på ett helt nytt begrepp för min kosthållning. Men vilket begrepp det är, det suger jag på ett litet tag till.


Inlägg som kommer under veckan:
-BOOTCAMP
-VAD ÄR HÄLSA?
-RECEPT PÅ RAWBARS
-KOMBINERA STYRKA OCH KONDITION!

Likes

Comments

Hej! Nu är det dags igen, i samband med omorganiseringen på hemsidan så kommer jag att lyfta bloggen. Här kommer ni att kunna ta del av tips, råd, motivation mm kring hälsa. Jag hoppas att ni är lika taggade som jag är. Here we go!

Likes

Comments

Jag gjorde vanliga chokladbollar häromdagen, dvs inga frön eller nötter i. Dock utan socker. Så helt vanliga är dom ju inte, men dem smakar som vanliga! Dessutom så blev dom omtyckta av mina kära kollegor. Det var det bästa av allt.


Chokladbollar ca 30 st

4 dl Havregryn
50 gram smör eller kokosolja
2 msk kakao
1,5 msk kaffe
2 tsk vaniljpulver
10-15 dadlar (beroende på hur söta du vill att dem ska vara)

Lägg dadlarna i blöt i några timmar innan för att underlätta hanteringen. Därefter, gör som med vanliga chokladbollar och släng ned allt i en bunke och knåda. När du fått ihop allt så är det dags att rulla bollar, jag rullade dom först med händerna och doppade dom sedan i kokos. Men det är såklart valfritt om man vill doppa eller om man inte vill ha något alls på. Tips! Du kan använd hackade nötter/mandlar/frön istället för kokos. 

Bild lånad från google. Sökord: Chokladbollar Precis såhär såg mina chokladbollar ut innan dom slank ned i magen. Jag är verkligen svag för choklad.

Likes

Comments

Det slog mig att jag inte har skrivit något här på två veckor. Jag har väldigt dåligt med inspiration, all fokus ligger därför på mina klienter för att dom ska få det bästa! Denna lista började jag med för ett tag sedan men sedan blev den aldrig publicerad.

Vad behöver du mest just nu? Kärlek!
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt
Piercingar: Öronen, men har haft i tungan.
Tatueringar: Yep, två stycken!
Längd: 161 cm.
Skostorlek: Oftast 37.
Fräknar: Nja, de är näst intill obefintliga.
Dricker du? Ibland händer det att ett eller annat vinglas slinker ned.
Något i kylskåpet du inte tycker om? Det är oftast jag som är och handlar, så jag köper inte hem sådant som jag inte tycker om.
Vilket schampo använder du? Redken eller Wella.
Vilken parfym använder du? Just nu varvar jag YSL Black Opium, D&G L'imperatrice eller Ralph Laurens Big Pony Women pink (2).

Vad gör du just nu? Jobbar, men har ett litet break.
Vad är du rädd för? MYROR.
Vad gör dig ledsen? . Väldigt mycket, jag är en känslig människa. Men just nu, döden.......
När grät du sist? Imorse.
Vad är du allergisk mot? Skulle kunna göra en hel bok om mina allergier, men något jag kan dö av är jordnötter och jag mår riktigt dåligt när det blir för mycket spannmål och mjölkprotein. Utöver det så är det småallergier som gräs, pollen mm.
Håkan Hellström eller Lars Winnerbäck? Winnerbäck. Alla dagar i veckan.
Kan du sjunga? Ja det kan jag.
Land du vill besöka? Vill tillbaka till USA, sen vill jag gärna till Thailand, Bali & Maldiverna.
Hur ser din dröm-man ut? Elias är min drömman.

Favorit...
Artist: Hmm, svårt. Har nog ingen favorit. Kör ofta på spotifys topplista.
Låt: JB's Love Yourself går på repeat.....
Bok: Det måste vara Denise Rudbergs böcker.
Film: Är ingen filmmänniska, men måste jag välja så skulle jag nog säga någon Wallander.
Sak att göra: Ha roligt, det finns inget bättre!
Mat: Allt, typ?
Dryck: Ett gott vin, alternativt citron och ingefäravatten.
Godis: Lakrits och CHOKLAD.
Klädesplagg: Just nu, mina koftor.
Serie: Sex And The City, funkar alltid.

Likes

Comments

Några av de första mötena mellan "minikusinerna". Ester är som vårat barn och vi kallar oss själva för mamma och pappa istället för matte och husse, hur fjantigt det än kan låta så tror jag att många hundägare förstår. Det är helt klart vår skatt. Lilla Nellie har blivit så stor nu och växer så det knakar, jag antar att vi som inte ser henne dagligen ser det än mer tydligt än hennes föräldrar och de som träffar henne på daglig basis. Nu längtar jag ihjäl mig tills vi får åka "hem" och gosa om två veckor.

Likes

Comments

​Söndagar som dessa, när man netflixar hela förmiddagen behövs lite då och då. Idag gör jag det med en sovande man och hund bredvid mig i sängläge. Mannen har jobbat natt och jag vill inte stöka allt för mycket så att han vaknar. (Skulle nog inte hända, men tar det säkra före det osäkra.) Nu ska jag kila upp och sätta mig framför jobbdatorn innan det är dags att ta tag i söndagsbestyren. 

Likes

Comments

Instagram@jendanielsson