Header

FOOD

På sådan en råkold forårsdag er behovet for suppe ekstra stor for mit vedkomne, jeg er simpelthen bundfrossen fra morgen til aften. Halleluja for den danske forsommer 😉

En af mine absolut ynglingssupper er M's suppe med Kylling, Karry og Kokos. - Fed, smagsfuld og lækker!
Vi laver suppen af:

  • 1 Hel økologisk Kylling
  • 2 stk. Porrer
  • 1 stk. forårsløg
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 stk. Laurbærblade
  • Salt
  • Peber
  • Vand
  • 2 Citrongræs
  • 5 Kartofler
  • 1/2 Blomkål
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 2 spsk. Hønsefond
  • 3 tsk. Karry


Suppen laves i 2 etapper;

  1. Koge kyllingen.
  2. Suppen sammensættes.


Trin 1 gøres således:

  • Tilsæt olie i en gryde og varm den op. - Kyllingen svitses af i olien.
  • Vask og skær toppene af porrerne samt en gulerod hakkes groft.
  • Knus 4 fed hvidløg
  • Tilsæt hvidløg, porrer og gulerod til kyllingen, og lad det hele svitse sammen.
  • Tilsæt salt, peber, laurbærblade, citrongræs samt vand så det dækker kyllingen
  • Lad koge i 20 min, for herefter at lade kyllingen køle af i kogevandet.



Trin 2:

  • Kartofler skrælles og skæres i små mundrette bider, bunden af porren snittes samt blomkål og forårsløg skæres i fine bider.
  • Tag kyllingen op af kogevandet, tænd for suppen igen og lad den reducerer så længe som du har tålmodighed til; Jo mere tid jo mere smag.
  • Kyllingen pilles og skroget kommer tilbage i gryden og koges med ind.
  • Når suppen har fået lov at reducerer ind skal den sies. De brugte grøntsager smides ud.
  • De fint-snittede grøntsager svitses af i gryden sammen med olie og karry. Den siede fond hældes herefter tilbage i gryden.
  • Tilsæt kokosmælk og lad suppen simre til kartoflerne er kogt. Tilsæt herefter kyllingen og du er klar til anretning. (Eventuelt kan der tilsættes nudler efter behov)


Arbejdstid: 30 min. Tilberedningstid: 120 min.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

FOOD, Veganske opskrifter, Vegetar opskrifter
Søde, salte og sprøde, hvad mere kan man ønske sig af en snack?
Disse snickerskugler er lavet på naturlige ingredienser, og er uden gluten, laktose og tilsat sukker.

Ingredienser:
  • 150 gram dadler
  • 100 gr saltet peanuts
  • 3 spsk. peanutbutter
  • Mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

  1. Hak dadlerne fint i foodprocessor (se hvilken foodprocessor jeg bruger her)
  2. Tilsæt peanuts og peanutbutter og hak yderligere til massen er sammenhængende
  3. Sæt massen på køl
  4. Smelt chokoladen
  5. Tag snickersmassen ud af køleskabet, rul til kugler og dyp i chokoladen
  6. Nyd!

Disse kugler er fantastiske, og endda næsten allerbedst efter en dag i køleskabet.




Likes

Comments

Contains affiliate links FOOD

Jeg er vild med maskiner - særlig køkkenmaskiner. Kan en maskine larme, gøre madlavning nemmere eller skabe koffeinfyldte drikke er jeg solgt. Mikkel har nedlagt veto mod flere maskiner i køkkenet, hvilket muligvis hænger sammen med at vores skabe drukner i skønne maskine, der dog ikke alle bliver luftet lige ofte.
Jeg har i dette indlæg derfor valgt at fokusere på mine tre ynglingsmaskiner, der er i brug næsten dagligt; Foodprocessor, kaffemaskine og min blender:,

Blender:

Hver morgen starter jeg dagen ud med en grøn smoothie, Mine smoothies varierer i ingredienser, men jeg nyder at have en powerfuld blender, der ikke spænder ben for, hvilke ingredienser jeg kan brug. I mit køkken har jeg en Vitamix (Se her: VitaMix), og før den havde jeg en Wilfa (Se her: Wilfa). Wilfaen er en virkelig god maskine og langt billigere end Vitamix, dog må jeg sige at jeg havde flere kvaler ved at blende frosne bær, rodfrugter og is i Wilfaen.


Foodprocessor:

Jeg er i bund og grund en "spring-over-hvor-gærdet-er-lavest"-pige (også kaldet dovn) når der skal hakkes, blendes og snittes ingredienser til aftensmaden, og nyder jeg at have en foodprocessor. Jeg bruger blandt andet min foodprocessor til at lave snickerskugler. Min egen foodprocessor har desværre givet op på mig, og jeg er pt. selv i tvivl om, om jeg skal investerer i en OBH Nordica eller Melitta. Har du nogle gode fif til en god foodprocessor må du meget gerne dele erfaringer med mig.


Kaffemaskine:

Jaaa - Hvad kan jeg sige? Jeg er det største tåge-monster når jeg vralter ud af sengen om morgenen lige indtil jeg får sat gang i kaffemaskinen. Jeg brygger kaffe på en Moccamaster, hvor jeg sætter pris på både smag og effektivitet (Ventetiden på den første kop kaffe kan ikke være for lille) - Dog kender jeg andre der også er virkelig glade for deres Melitta.


Hvilke køkkenmaskiner er din fortrukne?


Likes

Comments

Contains affiliate links Træning

Foråret bringer altid glæde, lys og ny motivation med sig for mit vedkomne.
Men ny motivation er ikke altid lig med at overskuddet til træning også er der - Derfor prøver jeg at lokke mig selv med nyt træningstøj, hvilket virker overraskende ofte 😉
Jeg har i billedet ovenover delt links til alle tingene, og der er endda rabat at hente på det hele! Ding, Ding, Ding! Motivation og pengebesparelse på samme tid, har aldrig gjort mig noget.

Har du sat nogle ting på din forårsønskeseddel?


Likes

Comments

Contains affiliate links Veganske opskrifter, Vegetar opskrifter

Jeg har siden slutning af 2016 eksperimenteret lidt ekstra med vegetariske retter, og i den forbindelse stødte jeg på disse lækkerbiskner!

Jeg er egentlig ikke fan af at kalde disse for frikadeller, da det alligevel ikke smager af de velkendte svinefrikadeller, men jeg har ikke fundet på et bedre navn - Måske du er mere opfindsom end jeg? Kom gerne med input, jeg ville være glad for et godt kaldenavn til disse fætre. 😄

Retten er billig, økologisk, vegetarisk og vegansk, hvilket hurtigt har gjort den til en af mine fortrukne. I min opskrift har jeg brugt følgende:

Linserne skal koges i rigeligt vand i 15 min, vandet hældes fra og linserne køles ned. Linserne kan med fordel koges i god tid i forvejen. Resten af ingredienserne røres i, blandingen formes til små frikadeller og steges i olie på en pande.
Ingredienslisten er ikke en facitliste, og du kan bruge lige præcis de ingredienser du bedst kan lide - Dog er et lille fif at linserne kan tåle meget smag, så ikke vær genert med smagsforstærkninger - "Spice up your life!" 😄



Likes

Comments

KONTAKT


For samarbejde, spørgsmål eller anden kontakt, kontakt mig da gerne på:

Bvph@live.dk

Likes

Comments