Är jag ett undantag för våran miljö? Nej såklart men jag lever så ändå. Nästan alla lever såhär, både du och jag lever på detta sätt. Men vi tänker inte på hur mycket vi skadar jorden för att vi tror att det är ett undantag. Vi ser vad som händer i världen och det är vårt fel för att vi fortsätter leva såhär. Både du och jag vill lämna en hel planet som inte är förstörd till nästa generation, eller hur?

Alltså som du förstår så kommer jag skriva om hållbar utveckling, mer specifikt två olika frågor. Frågorna som du kanske förstår är ”utgör jag ett undantag för miljön?” och ”är du beredd att ändra din livsstil?”

”Men jag behöver inte ändra min livsstil för andra gör ju inte det, liksom vad ändrar jag” så tänker nästa alla skulle jag tro, även jag för att vara ärlig. Men är jag redo att ändra min livsstil? Ärligt talat, nej. Jag önska verkligen att jag bara kände för att ändra min livsstil och hjälpa miljön men så är det tyvärr inte. Jag tror att det måste hända mig eller någon/något nära mig för att jag ska ändra min livsstil.

Om vi inte försöker fixa dessa problem som vi skapat kommer det bli katastrofala följder. Det kan vi tillexempel se med stormen harvey och Irma. Därför har man tagit fram de 17 globala miljömålen som är satta till år 2030. Dock så är det inte så lätt att bara ändra din livsstil, men om du börjar med att ta små steg så gör du skillnad! Självklart så måste man få hjälp av sina föräldrar om man fortfarande bor hemma för att kunna göra störst skillnad, så prata med dem. De kanske känner samma sak som dig och vill försäkra en bra framtid för dig och dina barn.

Så ingen är ett undantag och alla runt hela världen måste hjälpa till, speciellt vi som bor i rikare länder med till gång till mer. Du och jag måste jobba för att hjälpa allt och alla, vi kan faktiskt gör stor skillnad. Tänk dig alla stackars barn i Afrika som inte får gå i skolan och knappt har råd med mat. Om vi hjälper dem att få utbildning så kan vi uppnå målet om god utbildning, ingen fattigdom och ingen hunger. Men vi måste hjälpa miljön för utan jorden, vart ska vi leva?

Sammanfattning, vi måste ta hand om våran jord helt enkelt haha. Det är svårt att ändra vår livsstil men vi måste försöka och ingen är ett undantag för vi alla måste kämpa!Vill du läsa mer om de globala målen? http://www.globalamalen.se/om-globala-malen/

Steg du kan ta för att hjälpa våran planet http://www.miljoportalen.se/bo-leva/vad-kan-du-goera-foer-miljoen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments