View tracker

Jag har haft en fantastisk helg, barnfritt, sambo, bästa vän, hotell i Halmstad. Som jag vi längtat efter denna helgen. VI bokade biljetter till Lena Philipsson redan i April så det har varit några månaders längtan. Vi åkte upp i fredags efter lunch, tog in på Best Western Grand Hotell, drack lite skumpa, vin och annat smått och gott. Sedan gjorde vi vid oss och gick mot Halmstads Teater och intog våra platser och fick vara med om en helt fantastisk, personlig show. Hon bjöd verkligen på sig själv och hon är grym live. Såklart fick vi mer smak och det blir antagligen en vistelse i Göteborg i mars med platser längst fram vid scenen. (Jag vet vi är nördiga men vi bara älskar henne). Senare på kvällen gick vi ut och tog en öl innan det bar hem till hotellet igen. Efter en godnattssömn var det dags för den fantastiska frukostbuffén. Det är det bästa med att sova på hotell. För att sedan ta oss hemåt, svängde vi förbi Båstad och käkade en god pizza.

Galna fan som vi är gick vi såklart all in! Vi gjorde hemmagjorda tröjor (se bilden nedan).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag är det onsdag, och inte vilken onsdag som helst utan det är tid för lite sprutor, närmare bestämt tre stycken. Jag går och får allergivaccination för kvalster, gräs och björk. Det mest negativa med det är ju att man inte får träna samma dag utan det är näst intill att bara åka raka vägen hem och ta det lugnt. Speciellt nu när dosen ökar varje vecka. Om man vill veta mer om allergivaccination kan man läsa det på: http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Behandlingar/Allergivaccination/

Annars sitter jag och längtar till helgen då jag, E och Ida åker till Halmstad för att kolla på Lena PH och bo på hotell. Kan knappast bli bättre. Ska bli SÅ sjukt kul och komma iväg lite.

Hoppas alla ni andra får en super bra dag i det blåsiga höstvädret. 

Puss och kram 

Likes

Comments

View tracker

Jag lovade att ni skulle få uppdatering av mina tekakor och här kommer de som lovat. De blev superduper goda och var väldigt lätta att göra. Rekommenderas starkt. Dock ska de ätas samma dag eller dagen efter. Man kan även välja att frysa in de. 

Recept:

100g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2msk sirap
1 tsk salt 
10-12dl vetemjöl special

Gör så här: 

Smält smöret i en kastrull, häll mjölken och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sirap och salt. Häll i mjölet, lite i taget, tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa ca: 15min, dela upp degen i ca: 15 delar, beroende på hur stora tekakor man vill ha. Rulla ut bröden och platta till med handen. Nagga de med en gaffel och låt jäsa i 5-10min. Platta till de igen precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten av ugnen i 225-250g i ca: 6min. Eller tills bröden fått en fin färg.   
Recept taget av: Jennys matblogg

Likes

Comments

Helgen bjöd på, som vanligt, en del saker. I fredags blev jag bjuden på en 4-rättersmiddag av min bättre hälft. Hon är helt fantastisk. Till förrätt blev det chips med avokadoröra, pilgrimsmussla, gräslök och rom. Först var jag lite skeptisk men det var faktiskt super gott. Sedan blev det en god fläskfilé med potatiskaka, favoritsås och grönsaker. Sedan blev det två efterrätter, den första var vaniljmousse med jordgubbar med smak av lime, den andra efterrätten var jordgubbar doppade i mitt favoritchocklad marabou daim/saltlakrits.


Helgen bjöd även på mer jobb, handbollsmatch och middag hos både Es föräldrar och mina. 

Idag blir det smörstekt torsk med grönsaker för att fylla på förrådet inför handbolls och gym träning ikväll. 

Puss och kram 

Likes

Comments

​Igår ställde jag mig och gjorde lite picklad rödlök, super enkelt och riktigt gott. 

1dl 12% ättika
3 dl vatten 
2 dl socker
2st rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten. Låt stå och svalna lite. Skär sedan rödlöken i tunna skivor och lägg i en glasburk. Häll sedan över vätskan och låt stå tills det kallnar. Därefter är det bara att börja äta detta goda ting. Det håller 1-2 veckor i kylen. Man kan även göra detta fast med gurka, det blir också helt gudomligt. 


Likes

Comments

Varannan vecka i vårt hem har vi Emmas son Svante hos oss. De veckorna är det full fart. Ingen vila och ingen ro. Upp helst klockan 06.00, kan sträcka sig till 07.00 om man har riktig tur. Sen är det full galopp hela dagen. Den veckan vi inte har honom är det bara till att ladda batterierna för att ta sig an nästa vecka igen. Dock är det super mysigt också och man vet att man lever när man har barn i sitt liv. Denna veckan är det S vecka, helgen är redan uppbokad (som vanligt) med jobb, handbollsmatch, middag hos svärföräldrarna och middag hos mina föräldrar. Vi är ganska dåliga, eller rättare sagt, JAG är väldigt dålig på att bara sitta hemma och inte ha något planerat, det kryper i mina ben och jag blir oftast på dåligt humör. Likadant när jag är sjuk, jag gör det inte så lätt för min kropp att varva ner då jag helst, oavsett om jag orkar eller inte, gör allt annat än och vilar.

Men idag blir det en relativ lung fredag med lite fredagsmys, E ska stå för middagen, jag står för bak och bus. Det blir goda tekakor och mjuk pepparkaka. Åt årets första lussekatt i går och kroppen fylldes med julkänslor så vad passar inte bättre än att göra en mjuk pepparkaka. Slutresultatet kommer såklart upp här.

Ha en fortsatt bra fredag i det kalla höstvädret,

Puss och Kram

Likes

Comments

Min vardag består av kärlek, jobb, glädje och mer kärlek. Jag har en fantastisk familj som är det bästa med varje dag. Välkomna till vår galna värld som jag ska försöka ta er igenom på bästa sätt.



Likes

Comments