Header

Jag slår upp mina ögon efter prick 10 timmars sömn och klär snabbt på mig mina träningskläder. Jag går ner och trär på första, bästa skor på fötterna, kopplar vovven och öppnar ytterdörren. Luften som slår emot mig är klar, ren och krispig. Solen kämpar för att värma mina kinder, panna och nästipp.

Skogen bakom mitt hus har precis börjat ändra färg från grönt, grönt och grönt till orange, gult och rött. Ännu är nyanserna svaga men om ett par veckor kommer skogen att stå i brand. Det är en måndag i slutet på september och idag, idag mår jag fantastiskt bra.

Idag är det måndag och med det en ny vecka. Måndagar är lite knepiga, samtidigt som man är sjukt peppad på att göra veckan så bra som möjligt så markerar den att ännu en vecka har gått och det tycker jag är lite läskigt. Tiden går ju så himla fort!

Well, det är väl så det är och alltid har varit så det gäller att göra det bästa av det. Hur som helst - måndagar passar utmärkt för att ta tag i saker och det ska jag göra idag. Först ska jag göra lite tråkigt så som städning och beställa kläder och sen ska jag planera kommande vecka, ta en lång PW samt berätta mer för er om min och Stefanies podcast som släpps idag. Kul va??

Nu ska jag äta frukost och dricka kaffe, puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon (god eftermiddag?) vänner!

Jag har fått in så himla härliga helgrutiner på sistone och idag var inget undantag. Börjar min morgon hos en favorit innan jag kör hem till mig där jag dukar upp fint på uteplatsen, lagar äggröra, kokar kaffe och häller upp apelsinjuice i ett vinglas. Under tiden jag äter brukar jag läsa och idag blev det Elaine Eksvärds bok om retorik ,"Snacka Snyggt" heter den. Read it, om ni vill ha kick-ass tips på hur man håller presentationer, argumenterar på ett vinnande vis och hur man borde göra för att få folk att tycka som en.

Tycker inte ni det är häftig när man verkligen märker hur mycket man har förändrats under ett år? För ett år sen stressade jag sönder med volleyboll/skola/helgjobb/UF samtidigt som jag festade för mycket och mådde faktiskt inte alls bra.

Nu känner jag mig lugn och har ett helt annat perspektiv på saker och ting. Som jag skrev igår känner jag mig inte helt på topp, men jag inser att livet går i vågor och att det är helt normalt att vara lite låg då och då.

WELL, nu är jag glad iallafall och ska strax ge mig ut på ännu en PW i det fina vädret. Därefter är planen att jag ska på fotboll med mi padre innan jag spenderar kvällen med Emma. Låter ganska top va?

Vänner, jag hoppas att ni får en superfin lördag vad än ni ska hitta på - puss!

Likes

Comments

Blurry Ida för nästan prick ett år sen - tror jag var ganska depp här med faktiskt.

Vänner, vänner, vänner, hur är läget?

Här är det egentligen väldigt bra. Extremt bra faktiskt, det är fredag och vädret är fint och igår skrev jag på anställningsavtal för Nordic Wellness och i måndags var jag kickass på en mässa där jag ställde ut. Ändå känns det som om något skaver, jag vaknar aldrig pigg längre och känner mig ganska oinspirerad.

Well, det är väl den vanliga höst-deppen som smyger sig på trots det icke-höstliga vädret. Jag som hade bestämt mig för att det i-n-t-e skulle bli så detta året men what to do, what to do tänker jag. Fast å andra sidan borde det ju inte vara allt för avancerat projekt att bli pigg, fräsch och sparkly igen, så där som man känner sig på somrarna.

Idas fem steg till att bli sparkly:

1. Träna och äta bra Endorfiner, antioxidanter och frisk luft borde väl hjälpa kan tyckas?

2. Mer rosa! Rosa är min happy-color, så nu ska jag införa mer rosa i mitt liv. Blommor, kläder och väggar - let's do this!

3. Unna mig mer. Gosiga höstkläder, svinigt dyra lattes från Espresso House och böcker i massor är nog precis vad jag behöver

4. Mindre tråkiga på todo-listan. Vem blir egentligen glad över att göra tråkiga saker? Nobody, keine, nie.

5. Mer god mat. Mat är life, frågor på det?

Självklart kommer jag komma med en utvärdering för alla er andra som med blir höstdeppiga men som inte vill vara det hela tiden <3

What else? Eftersom jag inte har bloggat på cirka 100 år har jag ganska mycket att berätta för er men tänkte bryta ner det till tre saker. Spännande va? Först och främst har jag ju berättat att jag känner mig deppig och denna saken har jag faktiskt funderat ganska mycket på, för jag kan verkligen inte sätta fingret på varför jag känner så. That's life I guess.

Sak nummer två jag har funderat en hel del på är att jag känner mig som en tant. 18 år och redan en tant, det är ju inte fy skam. Låt mig förklara - festsuget är borta, jag lägger mig helst vid 22 på helgerna OCH jag älskar oplanerade helger. Känner mig lite tråkig faktiskt, men det bekommer mig inte så mycket.

Sak nummer tre som jag har börjar fundera på är om jag ska börja nischa om min blogg. Bloggisen började som en ganska vardaglig blogg, fortsatte som en hälsoblogg och nu känns den extremt vardaglig igen och ärligt talat tycker inte jag att det är så himla kul. Vad tycker ni? Jag är ganska sugen på att nischa om det till en ung-entreprenör-blogg eller så kör jag på hälsotemat igen eller så låter jag det vara som det är nu. S

SÅ - nu är det snart dags att avsluta detta ordbajs men innan dess så vill jag berätta en superrolig sak. Det är nämligen så att jag och världens bästa Stefanie ska börja podcasta, wohooo! Hur fett?? Idag spelade vi in vårt allra första avsnitt som släpps på måndag. Podcasten heter Driftigast (fyndigt va?) och kommer att finns överallt där podcaster finns. Förresten, kan någon av er gissa vad den kommer att handla om? Om inte så berättar jag ALLT om den på måndag <3

Nu ska jag ut på en promenix, pusshej och kram och jag har saknat er (trots att ni inte kommenterar) <3

  • Filed under: LIVET

Likes

Comments

Det är tisdagen efter en bra helg. En väldigt bra helg till och med och jag känner mig lugn. Skolan har inte kommit igång än och jag mår bra, känner mig peppad och taggad så där som jag brukar göra. Livet flyter på bra och även om skolan känns tråkig så börjar man se ljuset i tunneln.

Egentligen känner jag kanske att livet flyter på lite för bra, för rastlösheten har dragit i mig ända sedan där väldigt bra helgen tog slut. Rastlösheten drar i mig och gör så att tusen myror invaderar min kropp. På matten kan jag inte sitta still och ena foten liksom stampar som om den följer en ohörbar melodi. Pennan som jag håller i handen följer samma takt och alla röster i klassrummet stör mig mer än vad dem brukar. Distraherad försöker jag fokusera på meningslösa siffror samtidigt som melodin ökar takten och min puls följer med. Hjärtat dunkar och andningen snabbar på. Jag måste ut här ifrån.

Jag biter ihop, lugnar ner mig och står ut resten av skoldagen. Hemma igen är den ohörbara melodin tillbaka, starkare och snabbare och den vägrar ge med sig. Denna gången står jag inte emot impulsen utan ger mig ut på en löprunda. 3 kilometer senare och jag är uppe på kullen där jag alltid brukar avsluta mina rundor. Pulsen har stigit i takt med att tårarna har flockas. Helt plötsligt är det som om att all luft i hela världen har tagit slut och mina lungor strejkar och min hjärna få en blackout och så börjar jag att hyperventilera. Jag fick en panikångestattack.

Panikångestattacker dödar inte dig fastän det känns som det. Panikångestattacker är egentligen din vän, en vän som säger till dig att "hörredu, nu har du för många bollar i luften och nu måste du planera och prioritera om".

Panikångest är inte heller något som du är ensam om att få, det är mycket vanligare än du tror och nu tycker jag att det är dags att man börja prata om det. Panikångest är inte ett tecken på att man är svag utan ett tecken på att man inte behöver vara en superwoman varje dag. Det är okej är inte alltid prestera perfekt och det är okej att vara ledsen och det är okej att ha en lugn stund utan måsten.

Min panikångest dyker upp då och då, oftast när jag har tagit igenom mig något stressigt. I höstas fick jag ett par attacker i veckan, utan att veta att det var panikångest. Attacken i tisdags var den första på ett bra tag och även om jag insåg vad som hände kunde jag inte stoppa den. Sen i tisdags har jag konstant känt mig så stressad att alla roliga saker som ligger framför mig inte känns roliga längre - utan bara som ett ont måste.

Nu ska jag prioritera om, planera och bara göra saker som gör mig glad. Först ut: Äta upp en chokladkaka och öppna en bra bok och har ni egna erfarenheter om panikångest så får ni jättegärna dela med er. <3

Likes

Comments

Idag, kära vänner, tänker jag ännu en gång skriva om böcker.

I hela mitt liv har jag tyckt om att läsa böcker och att läsa böcker har gett mig väldigt mycket. Det har utökat mitt ordförråd, snabbat upp min läshastighet och förbättra min läsförståelse. När jag började min "läskarriär" var det bara hästböcker som gällde, men i takt med att intresset för hästar svalade gjorde även intresset för hästböcker det...

Idag har jag övergått till att tycka om att läsa massor med olika typer av böcker/texter och i sommar har jag nog nästan snittat 2 lästa böcker i veckan vilket inte är fy skam och nu har jag tänkt lista fem av de böcker som har stuckit ut mest. Så, here we go:

1. Homo Sapiens - En kort historik över mänskligheten Detta är en ganska matig och nördig bok som tar en stund att läsa igenom. Den är på 450 sidor ish och handlar om hur människa har utvecklats och om hur samhällen har växt fram och försvunnit. Detta är en superbra bok för den som vill bli lite mera allmänbildad och få ett övertag i frågesporter. Det som speciellt har satt sig i mitt minne är förklaringarna och berättelserna om alla djurarter som har funnit men som har försvunnit. Visste ni tillexempel att där har funnit jättevargar och minimini-elefanter? Nördigt men coolt.


2. Konsten att höra hjärtslag Detta är en sorglig, fin kärleksaga som tar en från New York till en avlägsen del av Burma. Denna boken läste jag under veckan i Grekland och den fick mig verkligen att tänka till och fundera. Den är så fin så fin så fin och jag tycker att alla borde läsa den. Den är lite lustig och finurlig och inte riktigt vad man är van vid men så läsvärd. Kortfattat handlar den om en kvinna vars pappa är försvunnit som hon spårar till Burma och via en äldre i byn där hon slutligen hamnar får hon sakta fram pusselbit för pusselbit om hennes pappas barndom och liv.

3. Att tänka som ett freak Detta är den senaste i raden av böcker jag har läst och denna är med lite finurlig och klurig. Den presenterar experiment och slutsater och vinklar och perspektiv som man förmodligen inte hade tänkt på annars. Jag menar, hur många har egentligen analyserat och funderat på hur man vinner en korvätar-tävling på bästa sätt eller på hur man egentligen borde lösa problemet med magsår?

4. Medan han lever. Well, scrolla ner.

5. Det handlar om dig. Jag är sedan tidigare ett fan av Sandra Beijer och hennes fina blogg och hennes ännu finare krönikor. Jag tror inte att jag kan räkna antalet gånger jag har fällt tårar över hennes texter på en hand och denna boken var inget undantag. Hon skriver så extremt fint, lättförstått, igenkännande och klockrent att bokens själva handling lixom hamnar i skymundan. Det är hennes sätt att skriva som etsar sig fast på ett väldigt fint vis. Läs den för min (och din) skull.<3

And that's it - nu ska jag måla griffeltavla och baka kladdkaka. Puss!

Likes

Comments

Jag slår upp boken som jag hämtade från biblioteket bara en timme tidigare. Boken jag slår upp är omtalad, omdiskuterad, hyllad. Boken jag slår upp är ett barns berättelse, ett barn som har sett, hört och varit med om för mycket vid en alldeles för ung ålder. Ett barn vars pappa har utnyttjat henne sexuellt från det att hon var två år till det att hon var i tidig tonår. Boken heter Medan han lever och är skriven av en av Sveriges främsta retoriker, Elaine Eksvärd.

30 minuter senare börjar tårarna samlas i mina ögonvrår. Tårar av ilska, frustration och förvirring över hur något sånt här kan ske, ramlar över kinderna och bli till fläckar på täcket. Mina käkar är hårt sammanbitna och mitt hjärta känner för alla dessa barn och unga med liknande historier. För denna historien är inte den enda, utan långt ifrån. Mörkertalet för utnyttjande barn är så stort och så ofattbart. Tre barn i varje klass beräknas bli utnyttjade och då är inte alla de barn som säljs som sexslavar runt om i världen ens med i kalkylen.

Jag tänker tillbaka på min egen uppväxt och på klasskompisar som har kommit och gått genom åren. Klasskompisar som man snabbt blir bästis med sådär på barns vis, klasskompisar som kanske utgör de där tre som har fått sin barndom skändad, bortrövad och förstörd. Detta måste få ett stopp, och det måste få ett stopp nu.

Jag är arg, så arg, så arg.

Likes

Comments

En känsla av tomhet trängs i bröstet tillsammans med en otrolig glädje. Denna helgen har fått mig att tänka, reflektera, fundera. Vem är jag och vad vill jag? Vad exakt brinner jag för och vad är det egentligen som jag känner passion för? Denna helgen har rört upp känslor, tankar och idéer. Denna helgen har varit precis så grym som jag förväntade mig, och till och med bättre än så. Det är något speciellt med att umgås med drivna personer, något som är otroligt inspirerande och motiverande - något som ger mig en känsla av att jag kommer att fixa allt jag tar mig för. Världen ligger liksom framför ens fötter.

I fredags kickstartade vi med invigning, teambuilding, grillning och vårt första case på High Chaparall. Vi fick en försmak på vad som komma skall. Konferencier var ingen mindre än Staffan Taylor, en roll han skötte galant med en stor dos humor.

Lördagen började med tidig uppstigning och frukost som följdes av en extremt intensiv dag. Ytterligare tre case löstes och som avslutning på tävlingsmomenten var det en säljtävling. Uppgiften var att sälja in en plastskärbräda för en jury och gissa som som tog hem första platsen? Jo, jag! Galet stolt.

På kvällen var det gala-dags och detta var lätt helgens höjdpunkt. Mingel, trerätters och prisutdelning satte punkt för helgen. Förutom första platsen i den inviduella säljtävlingen kom även mitt kick-ass lag på en andra plats i totalen. Imponerad? Oh yes.

Imorse vaknade jag upp som världens lyckligaste person, med fjärilar i magen över allt som ligger framför mig. Jag är redo och taggad - let's do this!

Likes

Comments

Klockan är 06.58 och jag sitter på bussen påväg mot Hässleholm och påväg mot ett nytt äventyr. Håkans nya album spelar i lurarna för första gången och det är kärlek direkt. Utanför bussen lyser solen upp daggtäckta ängar och lövbeklädda träd och allt är så fint och perfekt att man vill gråta. Allt är så perfekt att jag inte kan låta bli att undra hur länge det kommer att vara så här fantastiskt? Jag blåser bort tanken och fokuserar istället på att vara här och nu, och på hur otroligt tacksam jag är över livet och över det som ligger framför mig.

Äventyrets destination är Gnosjö och kommer att kretsa mycket runt teambuilding, case och nätverkande, sånt som jag tycker är kul. Hela helgen kommer jag att spendera tid med andra unga entreprenörer, med likasinnade som vill mycket och gör mycket. Det är coolt och inspirerande och jag är extremt taggad.

Nu ska jag lägga mer mobilen och fokusera på Håkans texter, kram!

Likes

Comments

Inspirerad av Isabella Löwengrip har jag nu satt upp 100 mål som jag ska ha som riktlinjer. Detta är både specifika mål och ospecifika. Det är långsiktiga mål och kortsiktiga. Det är höga och det är låga. Är ni reda? Here we go!

1. Äga en Tesla

2. Komma in på fysioutbildningen

3. Flytta till Göteborg

4. Springa Thoughest

5. Åka till Australien

6. Anställa 50 personer

7. Starta ett bolag

8. Lära mig spanska

9. Lära mig italienska

10 Träna 5 gånger i veckan i 10 veckor

11 Lära mig gå på händer

12 Engagera mig politiskt

13 Få Isabella Löwengrip som mentor

14 Lära mig latin

15 Lära mig grekiska

16 Ta ett dyk cert.

17 Bli cert. Yoga lärare

18 Åka på retreat

19 Se norrsken

20 Öppna hälsohotell i Grekland/Spanien

21 Bli fyiso åt ett volleyboll-lag

22 Utbilda mig till massör

23 Gå en fotokurs

24 Bli kostrådgivare

25 Bli personlig tränare

26 Lära mig akupunktur

27 Läsa psykologi

28 Lära mig mer om religion och bibelhistoria

2   Utbilda mig inom mental träning

30 Utbilda mig inom idrottsskador

31 Utbilda mig inom rehab

32 Lära mig att dreja

33 Gå en kurs inom inredning

34 Flytta till Italien

35 Ge ut 5 böcker

36 Inreda mitt hus/lägenhet

37 Bo i en sekelskiftslägenhet i Göteborg

38 Anställa en personlig stylist

39 Äga konst

40 Bli självförsörjande

41 Köpa en yacht

4   Lära mig göra lattelöv

43 Gå matlagningskurser

44 Tävla i bikini fitness

45 Träna mer crossfit

46 Bli GRYM på snowboard

47 Ha ett maffigt hemmakontor

48 Ha kontor i en gigantisk sekelskiftslägenhet

49 Lära mig programmera

50 Föreläsa

51 Vinna Nobelpris

52 Ha en fin, lugn trädgård med örter och blommor och grönsaker och olika rum.

53 Starta hälso-cafe

54 Bjuda inspirerande människor på middagar

55 Vara här och nu så ofta som möjligt

56 Unna mig mer hudvård

57 Fira varje avklarat mål, stort!

58 Få sommarprata

59 Införa mer idrott i skolan

60 Framkalla mera bilder och hänga upp dem

61 Lära mig muscle up

62 Alltid vara tacksam

63 Bli årets entreprenör

64 Hika

65 Lära mig surfa

66 Ge komplimanger så fort jag tänker dem

67 Alltid ha växter hemma och i min närhet

68 Använda klackar till vardags

69 Hitta min perfekta läppstiftsfärg

70 Alltid le mot främlingar

71 Läsa mera

72 Aldrig sluta pröva nya saker

73 Uppleva Barcelona

74 Driva ett välgörenhetsprojekt.

75 Lära mig att snickra

76 Göra mer handarbete

77 Baka mer

78 Alltid ha nära till havet

79 Resa till Island

80 Resa till Lofoten

81 Ha ett bibliotek i mitt hem

82 Resa till New Zeeland.

83 Förändralivet för åtminstone en person

8 . Umgås mycket med familjen

85 Unna mig mer

86 Utöva meditation

87 Yoga för yoga-girl

8 . Organisera träningsresor

89 Rida hästar

90 Utveckla mitt ledarskap

91 Utveckla FLOW

92 Påverka politiskt

9   Utveckla en egen hudvårdsserie

94 Starta en gymkedja

95 Yoga i Indien

96 Testa att bara äta veganskt

97 Unna mig weekends

98 Aldrig oroa mig över pengar

99 Uppleva Sverige

10 Aldrig sluta drömma stort.

PUH, det var en hel del men shit vad motiverande det var! När man har målen tydligt framför sig är det enklare att nå dem. Next up: Bed-time, en spännande dag väntar imorgon!

Likes

Comments

Godmorgon vänner! Hoppas att ni har haft en fin helg, att solen skiner hos er och att ni är taggade inför veckan som kommer.

Min helg får faktiskt 10/10 poäng. Jag började med att fira fredag med ett gympass (vilket gick helt ok) innan jag drog hem och åt kräftor med mamma, pappa, farmor och farfar. Supermysig kväll!
I lördags var det dags för jobb, 7-17. Det flöt på bra men man är ganska så trött därefter. På kvällen gick jag till Stationen och åt med la familia, vilket också det var supermysigt.
Även om allt har varit mysigt i helgen så var nog gårdagen höjdpunkten. När jag var i Polen förra sommaren var jag på en aktivitet där man skulle klättra på höghöjdsbanor upp bland träden och jag tyckte det var SÅ kul. I Ängelholm har de något liknande som heter UpZone och det var det vi gjorde igår. På en av bilderna ovan ser ni mig lite suddigt cirka 12 meter upp, så det är inget för den höjdrädde. På det sista hindret på den svåraste banan ska man hoppa rakt ner från en plattform 15 meter upp, DET var läskigt.

Nu sitter jag på bussen in till skolan för ett gäng lektioner och i eftermiddag väntar gym och plugg. Vänner, hoppas att ni får en grym start på veckan, puss!

Likes

Comments