Header
GLÄDJEÄMNEN, JORDEN RUNT

Hej gänget!

Alltså livet den senaste veckan - wow wow wow. Torsdag till måndag i sex bilder - häng med!

Torsdag bjöd på maskerad för att fira 50 dagar till studenten! Först fix hos Cornelia och sen middag och mingel på Jacob-Hansens Hus.

Vi snabbspolar fram till lördag och Johan och Julias 20-årsfest. Middag, fest och fina människor sammanfattar kväll en som för min del slutade vid halv ett tiden därför att...

...London väntade nästa morgon! En smidig flygresa senare checkade vi in på hostlet, snörade på promenadpjuxen och gick på rundtur. Idag har vi shoppat, ätit och gått på studiebesö och nu väntar middag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

London för prick ett år sen, håller tummarna för att vi om 5 dagar får minst lika fint väder.

Godmorgon tisdag!

Jag brukar inte drabbas av söndagsångest men igår var den brutal, trots att det var måndag. Efter mitt sista påsklov går nu skolan i på den absoluta sluttampen av plugg, examinationer och prov. Första dagen tillbaka dvs, idag, firar vi med en muntlig presentation på engelska, ett prov i arbetsrätt och slutligen en föreläsning. Tack för den mjukstarten, tjoho.

Efter idag är 50 % av veckans examinationer avbockade, och snart, snart kan vi räkna antalet uppgifter kvar att utföra på gymnasiet på ena handens fingrar. Ett par nationella prov och ett par muntliga redovisningar till och sen ligger studentveckan ligger framför mig. Ska vi ta en titt på ett gäng ganska spännande upcoming deadlines såhär i söndagsångesten? Japp, det ska vi.

2 dagar kvar till studentmaskeraden

5 dagar kvar till London

22 dagar kvar till Stockholm och PT-utbildning del 1

31 dagar kvar till balen

39 dagar till Kroatien

...och 52 ynka dagar till jag står i Maria Kyrkan, med studentmössan på huvudet.

Så ja, detta kan man nog överleva - right?

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

Sneakpeak på gårdagens projekt

Godmorgon Måndag!

Ska vi ta en titt på vad denna veckan har att erbjuda? Let's go!

Måndag: Fullspäckad måndag i vanlig ordning, två deadlines ska bockas av, ett jobbpass och sen avslutats den med volleyboll.

Tisdag: Veckans längsta dag med två jobbpass och en lång skoldag med kursprov i Engelska.

Onsdag: Dagens viktigaste todo blir att fixa skor till balen samt att skicka ut inbjudningar till studenten, vilket redan borde vara gjort hehe.

Torsdag: Nationella i svenska, möte ang. mitt ena sommarjobb och slutligen funktionär under herrarna andra semifinal.

Fredag: Inleder dagen med att bocka av veckans sista deadline innan jag ska luncha med min mentor Agneta. Härlig dag!

Lördag/Söndag: Helgen är so far oplanerad men jag planerar att fylla den med träning, god mat och sömn. Dessutom markerar helgen början på mitt sista påsklov och det är något värt att fira!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN, INSPIRATION

Glad söndag på er vänner!

Har er vecka varit fin? Min har varit lite för mycket, jag har känt mig ledsen trots att saker och ting äntligen faller på plats så därför har det suttit fint med en oplanerad helg. I fredag var jag ledig och tog det väldigt lugnt, hade en arbetsintervju på dan (gissa vem som fick jobbet?) och lite jobb för volleybollklubben på kvällen. Igår var det upp tidigt för att skriva högskoleprovet innan jag och favoriten bestämde oss för att åka in till Helsingborg för bio. Filmen var bra och kvällen mysig, framförallt var det skönt att ha möjlighet att göra något spontant.

Efter 12 timmars sömn vaknade jag utvilad men lätt illamående av allt socker jag fick i mig igår (lösgodis är inte ens så gott?) och bestämde mig för att ge mig själv ännu en snäll dag. Frukost följt av ett litet planteringsprojekt följt av ett samtal med favorit-Paula följt av uppdatering av min bullet journal och där har vi anledningen till inlägget!

Igår blev det en ny månad och det innebär ett nytt uppslag i min Bullet Journal.... Nämligen en översikt över April! Mars var mitt första månadsuppslag någonsin och då tog den upp tre sidor för jag hade dessa två plus en tracker, där jag markerade vad jag hade gjort för något varje dag. Trackern var inget för mig så därför har jag landat i att Aprils uppslag ska se ut såhär!

På ena sidan hittar man mina mål för månaden och vad jag behöver få gjort för att vara i fas. Vilka utgifter jag har kommer att uppdateras löpande och längst ner på sidan hittar man en sammanfattning över Mars, vad som har varit bra och vad som kunde gått bättre. På andra sidan finns en kalender med plats för att anteckna viktiga datum och deadlines och som ni kan se är det en hel del som händer, bland annat London, kickstart av Unga Ledare och utbildning med nya jobbet.

Hur gör ni för att planera för en effektiv, kul och energigivande månad?

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN, HÄLSA

TITTA HON LEVER!

Att blogga kontinuerligt är visst inte min grej längre, men vad gör det om 100 år? Att jag ens skriver idag är faktiskt av tre anledningar nämligen 1. Solen skiner (hur glad och pepp blir man inte på allt och inget då?), 2. Jag har landat i vad jag vill med bloggen (hint: jag har hittat tillbaka till träningen!), och 3. Jag har ynka 75 dagar kvar av gymnasiet.

Så nästkommande månader kommer bloggen främst att vara ett sätt för mig att dokumentera allt som händer i och med studenten så att när jag är gammal och tänker tillbaka på den gamla goda tiden har jag ett arkiv av bilder och texter lättillgängligt. Efter 3 år av bloggande så vet jag hur häftigt det är att kunna titta tillbaka på vad man har gjort och tänkt.

Okej, jag tycker att vi kör en kort kort kort recap över vad Mars har bjudit på: Mars första dag markerade 100 dagar till studenten och därefter har deadlinesen rasat på i ett galet tempo. Mellan skolarbetet har jag hunnit med att jobba på Nordic Wellness, promota UngDrive, nätverka och lyssna på föreläsningar. Att solen har skinit majoriteten av dagarna har gjort ett busy schema överkomligt.

Med fem dagar kvar av mars skulle jag vilja påstå att månaden har varit den bästa hitintills av 2017. Framför mig har jag en galet intensiv vecka med 3 deadlines, 3 jobbpass och 1 event parallellt som allt kring studenten som måste planeras. Samtidigt som motivationen för skolan är rekordlåg så ökar paniken över vad som komma skall. I dagsläget har jag inte en enda dag efter studenten planerad och det skrämmer mig.

Framtills dess har jag däremot en hel massa roligt och spännande och kul framför mig som jag ser så mycket framemot. Mer om det när April är lite närmre, nu ska jag plocka fram kalendern och planera min vecka. Puss!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

2 favoritbilder från Grekland i somras, saknar saknar saknar

Goddag vänner!

Alltså vilken måndag jag har haft! Håller fortfarande fast vid att måndagar och söndagar är favvo-dagarna och det är nog ett bra tecken på att ens liv går i den riktning som man vill att den ska gå. Fint så. Igår slog det mig förresten hur tacksam jag är över skolan, främst för att det är och har varit en trygghet i 13 år som snart försvinner. Sen för alla grymma möjligheter och dörrar har öppnats tack vare den. När jag valde ProCivitas för tre år sen var jag inte alls säker på att det skulle bli såhär bra, men jag ångrar mig inte en sekund.

Idag var första dagen tillbaka i skolan efter ett skönt sportlov som har gått i grunnandes tecken. Med endast 102 (!!!) skoldagar kvar känns det som om jag borde ha en plan framför mig för tiden efter studenten. Och vet ni vad? Jag tror faktiskt att jag har kommit på en som känns rimlig och bra och som dessutom ger mig fjärilar i magen.

Först och främst kommer sommaren och den tänker jag ta lite som det kommer. Jag har sökt ett par jobb, men vill samtidigt ha tid till att resa, uppleva och bara ta det lugnt. När hösten kommer är prio 1 att utbilda mig till Personlig Tränare via The Academy vilket jag är galet taggad på. Sen har jag dessutom hittat en galen intressant utbildning på Göteborg som jag tror skulle passa mig som handen i handsken - nämligen Idrottsvetenskap! En utbildning där man lär sig om att som jag tycker är intressant, träning och hälsa, kost och sport, coachning och idrottspsykologi. Så grymt!

Nu ska jag byta om, slänga i mig lite kaffe och köra i väg till Klippan för att leda ett pass innan jag ska på volleybollträning ikväll!

Likes

Comments

INSPIRATION

Bilder från min pinterest som ni hittar HÄR

Idag känner jag mig så galet frustrerad. Det känns som om jag är fast i något mellanläge och bara väntar på besked och datum och på att livet ska börja. Känns inte alls kul faktiskt. Ännu värre är att denna känsla har hängt efter mig i ett par veckor nu , envist värre.

HUR SOM HELST, jag brukar inte gnälla utan att ta tag i saker och ting och det är precis det jag tänker göra idag. Skriva färdigt Driftigast AP, påbörja en företagsrapport, och knåpa lite med min egna affärsplan. Mitt mål är att driva eget som bland annat Personlig Tränare och att ha en affärsplan att utgå ifrån gör det enklare för mig att se vad mitt syfte är, konkretisera mina planer och vad jag behöver göra för att ta mig dit.

Tillsammans med affärsplanen jag ska även sätta ihop en "måltavla" med allt jag vill uppnå och som kommer få fungera som inspiration de dagar då allt känns motigt. Jag tror mycket på att visualisera sina mål och detta är en del av det. Tips tips tips - Pinterest är perfekt för detta! Pinna ALLT fint/inspirerande du hittar, oavsett hur stort eller litet det är.

Nu ska jag sätta på kaffe och börja jobba! Leeeet's go!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN, INSPIRATION

Hej Måndag!

Jag tror nog att måndagar är min favoritdag (efter söndagar). Man känner sig så produktiv, peppad och redo att krossa målen man har satt för veckan. Denna veckan är det ju sportlov vilket ska bli så skönt. Jag inledde lovet i lördags med försenat alla-hjärtans-dagsfirande med favoriten och igår spelade jag match och skickade in gymnasiearbete. SÅ skönt att ha det avklarat!

Idag ställde jag klockan och gick upp i tid för att åka in till Helsingborg för att fika med en vän och sen i eftermiddag ska jag träffa min mentor innan jag rullar vidare till Klippan och Nordic Wellness. Efter det har jag volleybollträning så det är en rolig dag jag har framför mig!

Här ovan ser ni förresten senaste tillägget i min bullet journal - en översikt över veckan som kommer. Längst till vänster ser ni veckans mål, todo-lista och en sömntracker. Därefter veckodagarna med planering och doings med varsin timetracker. Längst till höger har jag lämnat plats för att anteckna tankar och idéer. Känns som ett bra upplägg!

Jag älskar min bullet journal mer och mer för varje dag som går, bästa investeringen någonsin!

Nu ska jag fälla ner datorn, fylla på kaffekoppen och uppdatera min BuJo. Vänner, jag hoppas att er måndag blir kick-ass, solig och glad. Puss!

Likes

Comments

INSPIRATION

Hej hörrni,

Hoppas att er fredag var fin, min var slö och ganska grå. Somnade cirkus 10 och vaknade upp 12 timmar senare. Hur är det möjligt att vara så trött? Jag var fast besluten att göra idag till en bättre dag än igår när jag somnade vilket verkade funka - för jag vaknade upp glad och relativt pigg och ganska nöjd.

Tips tips tips: Jag brukar gå igenom i huvudet exakt hur jag vill känna och må när jag vaknar upp nästa morgon och det brukar funka!

Idag har jag bara gjort en massa lördagssaker, dvs. så lite som möjligt. Druckit kaffe, börjat fylla i min Bullet Journal och min Peppdagbok. Peppdagboken är skriven av en fin tjej som jag träffade på UngDrive Masters i somras och där finns utrymme till att skriva en massa listor, idag listade jag 20 personlighetsdrag som jag tycker om med mig själv. Krävde lite eftertanke! HÄR kan ni läsa mera och beställa er alldeles egna, vilket jag rekommendera att ni gör!

Nu ska jag redigera podcast, uppdatera affärsplanen för Driftigast och skriva på äckel-gymnasiearbetet som har deadline imorgon. Börjar känna mig lite stressad över det, men men. Känner mig så frustrerad över framtiden just nu, det är så jobbigt att inte ha någon aning om vad jag ska göra i sommar. Har ett gäng olika förslag och möjligheter, men inget är 100 % spikat än och det, det gör mig stressad. Försöker att njuta av allt som händer men det är svårt.

Äsch, nu ska jag ta tre djupa och försöka bocka av en uppgift i taget. Ikväll ska jag laga mat med favoriten och imorgon väntar volleyboll-match!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

Och där gick jag på sportlov!

Mitt sista sportlov och vi nere på 113 dagar kvar till studenten. G-a-l-e-t. Min dag idag har inte varit mycket att jubla över, sockerdrickan i kroppen blev visst avslagen över natten. Well well, inget att gnälla över! Dagen har varit lugn, med sovmorgon med favoriten, två lektioner och ett tillbakalämnat matteprov som gick LÅNGT över förväntan. Har fått nada gjort idag, fokuset har varit långt-bort-i-stan och nu kryper det i hela kroppen på mig. Ska bli skönt att göra av med lite energi på träningen senare ikväll.

Okej, nu till något roligare - nämligen gårdagen! Forza of Sweden anordnade träff för oss UngDrive-ambassadörer som blev supertrevlig. Bubbel, snacks och brainstorming hanns med innan klockan slog 7. Då knatade jag över till Cafe Viva för tidsfördriv innan Fifty Shades Darker skulle börja klockan 9. Preppade med choklad och Vitamin Well gick filmen snabbt och därefter hämtade mamma mig.

Så, vad tyckte jag då om filmen? Nej, alltså... Story är ingen höjdare och (med risk för att spoila, sorry!) är det ganska patetisk hur lätt Anastasia återigen faller för Christian. Något som däremot imponerade mer på mig alla vackra omgivningar, blev sjukt sugen på att tjäna en massa pengar och köpa en båt haha. Filmen får tre av fem poäng!

Nu ska jag klä om och köra till volleybollen, puss!

Likes

Comments