Header
GLÄDJEÄMNEN, HÄLSA

TITTA HON LEVER!

Att blogga kontinuerligt är visst inte min grej längre, men vad gör det om 100 år? Att jag ens skriver idag är faktiskt av tre anledningar nämligen 1. Solen skiner (hur glad och pepp blir man inte på allt och inget då?), 2. Jag har landat i vad jag vill med bloggen (hint: jag har hittat tillbaka till träningen!), och 3. Jag har ynka 75 dagar kvar av gymnasiet.

Så nästkommande månader kommer bloggen främst att vara ett sätt för mig att dokumentera allt som händer i och med studenten så att när jag är gammal och tänker tillbaka på den gamla goda tiden har jag ett arkiv av bilder och texter lättillgängligt. Efter 3 år av bloggande så vet jag hur häftigt det är att kunna titta tillbaka på vad man har gjort och tänkt.

Okej, jag tycker att vi kör en kort kort kort recap över vad Mars har bjudit på: Mars första dag markerade 100 dagar till studenten och därefter har deadlinesen rasat på i ett galet tempo. Mellan skolarbetet har jag hunnit med att jobba på Nordic Wellness, promota UngDrive, nätverka och lyssna på föreläsningar. Att solen har skinit majoriteten av dagarna har gjort ett busy schema överkomligt.

Med fem dagar kvar av mars skulle jag vilja påstå att månaden har varit den bästa hitintills av 2017. Framför mig har jag en galet intensiv vecka med 3 deadlines, 3 jobbpass och 1 event parallellt som allt kring studenten som måste planeras. Samtidigt som motivationen för skolan är rekordlåg så ökar paniken över vad som komma skall. I dagsläget har jag inte en enda dag efter studenten planerad och det skrämmer mig.

Framtills dess har jag däremot en hel massa roligt och spännande och kul framför mig som jag ser så mycket framemot. Mer om det när April är lite närmre, nu ska jag plocka fram kalendern och planera min vecka. Puss!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

2 favoritbilder från Grekland i somras, saknar saknar saknar

Goddag vänner!

Alltså vilken måndag jag har haft! Håller fortfarande fast vid att måndagar och söndagar är favvo-dagarna och det är nog ett bra tecken på att ens liv går i den riktning som man vill att den ska gå. Fint så. Igår slog det mig förresten hur tacksam jag är över skolan, främst för att det är och har varit en trygghet i 13 år som snart försvinner. Sen för alla grymma möjligheter och dörrar har öppnats tack vare den. När jag valde ProCivitas för tre år sen var jag inte alls säker på att det skulle bli såhär bra, men jag ångrar mig inte en sekund.

Idag var första dagen tillbaka i skolan efter ett skönt sportlov som har gått i grunnandes tecken. Med endast 102 (!!!) skoldagar kvar känns det som om jag borde ha en plan framför mig för tiden efter studenten. Och vet ni vad? Jag tror faktiskt att jag har kommit på en som känns rimlig och bra och som dessutom ger mig fjärilar i magen.

Först och främst kommer sommaren och den tänker jag ta lite som det kommer. Jag har sökt ett par jobb, men vill samtidigt ha tid till att resa, uppleva och bara ta det lugnt. När hösten kommer är prio 1 att utbilda mig till Personlig Tränare via The Academy vilket jag är galet taggad på. Sen har jag dessutom hittat en galen intressant utbildning på Göteborg som jag tror skulle passa mig som handen i handsken - nämligen Idrottsvetenskap! En utbildning där man lär sig om att som jag tycker är intressant, träning och hälsa, kost och sport, coachning och idrottspsykologi. Så grymt!

Nu ska jag byta om, slänga i mig lite kaffe och köra i väg till Klippan för att leda ett pass innan jag ska på volleybollträning ikväll!

Likes

Comments

INSPIRATION

Bilder från min pinterest som ni hittar HÄR

Idag känner jag mig så galet frustrerad. Det känns som om jag är fast i något mellanläge och bara väntar på besked och datum och på att livet ska börja. Känns inte alls kul faktiskt. Ännu värre är att denna känsla har hängt efter mig i ett par veckor nu , envist värre.

HUR SOM HELST, jag brukar inte gnälla utan att ta tag i saker och ting och det är precis det jag tänker göra idag. Skriva färdigt Driftigast AP, påbörja en företagsrapport, och knåpa lite med min egna affärsplan. Mitt mål är att driva eget som bland annat Personlig Tränare och att ha en affärsplan att utgå ifrån gör det enklare för mig att se vad mitt syfte är, konkretisera mina planer och vad jag behöver göra för att ta mig dit.

Tillsammans med affärsplanen jag ska även sätta ihop en "måltavla" med allt jag vill uppnå och som kommer få fungera som inspiration de dagar då allt känns motigt. Jag tror mycket på att visualisera sina mål och detta är en del av det. Tips tips tips - Pinterest är perfekt för detta! Pinna ALLT fint/inspirerande du hittar, oavsett hur stort eller litet det är.

Nu ska jag sätta på kaffe och börja jobba! Leeeet's go!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN, INSPIRATION

Hej Måndag!

Jag tror nog att måndagar är min favoritdag (efter söndagar). Man känner sig så produktiv, peppad och redo att krossa målen man har satt för veckan. Denna veckan är det ju sportlov vilket ska bli så skönt. Jag inledde lovet i lördags med försenat alla-hjärtans-dagsfirande med favoriten och igår spelade jag match och skickade in gymnasiearbete. SÅ skönt att ha det avklarat!

Idag ställde jag klockan och gick upp i tid för att åka in till Helsingborg för att fika med en vän och sen i eftermiddag ska jag träffa min mentor innan jag rullar vidare till Klippan och Nordic Wellness. Efter det har jag volleybollträning så det är en rolig dag jag har framför mig!

Här ovan ser ni förresten senaste tillägget i min bullet journal - en översikt över veckan som kommer. Längst till vänster ser ni veckans mål, todo-lista och en sömntracker. Därefter veckodagarna med planering och doings med varsin timetracker. Längst till höger har jag lämnat plats för att anteckna tankar och idéer. Känns som ett bra upplägg!

Jag älskar min bullet journal mer och mer för varje dag som går, bästa investeringen någonsin!

Nu ska jag fälla ner datorn, fylla på kaffekoppen och uppdatera min BuJo. Vänner, jag hoppas att er måndag blir kick-ass, solig och glad. Puss!

Likes

Comments

INSPIRATION

Hej hörrni,

Hoppas att er fredag var fin, min var slö och ganska grå. Somnade cirkus 10 och vaknade upp 12 timmar senare. Hur är det möjligt att vara så trött? Jag var fast besluten att göra idag till en bättre dag än igår när jag somnade vilket verkade funka - för jag vaknade upp glad och relativt pigg och ganska nöjd.

Tips tips tips: Jag brukar gå igenom i huvudet exakt hur jag vill känna och må när jag vaknar upp nästa morgon och det brukar funka!

Idag har jag bara gjort en massa lördagssaker, dvs. så lite som möjligt. Druckit kaffe, börjat fylla i min Bullet Journal och min Peppdagbok. Peppdagboken är skriven av en fin tjej som jag träffade på UngDrive Masters i somras och där finns utrymme till att skriva en massa listor, idag listade jag 20 personlighetsdrag som jag tycker om med mig själv. Krävde lite eftertanke! HÄR kan ni läsa mera och beställa er alldeles egna, vilket jag rekommendera att ni gör!

Nu ska jag redigera podcast, uppdatera affärsplanen för Driftigast och skriva på äckel-gymnasiearbetet som har deadline imorgon. Börjar känna mig lite stressad över det, men men. Känner mig så frustrerad över framtiden just nu, det är så jobbigt att inte ha någon aning om vad jag ska göra i sommar. Har ett gäng olika förslag och möjligheter, men inget är 100 % spikat än och det, det gör mig stressad. Försöker att njuta av allt som händer men det är svårt.

Äsch, nu ska jag ta tre djupa och försöka bocka av en uppgift i taget. Ikväll ska jag laga mat med favoriten och imorgon väntar volleyboll-match!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

Och där gick jag på sportlov!

Mitt sista sportlov och vi nere på 113 dagar kvar till studenten. G-a-l-e-t. Min dag idag har inte varit mycket att jubla över, sockerdrickan i kroppen blev visst avslagen över natten. Well well, inget att gnälla över! Dagen har varit lugn, med sovmorgon med favoriten, två lektioner och ett tillbakalämnat matteprov som gick LÅNGT över förväntan. Har fått nada gjort idag, fokuset har varit långt-bort-i-stan och nu kryper det i hela kroppen på mig. Ska bli skönt att göra av med lite energi på träningen senare ikväll.

Okej, nu till något roligare - nämligen gårdagen! Forza of Sweden anordnade träff för oss UngDrive-ambassadörer som blev supertrevlig. Bubbel, snacks och brainstorming hanns med innan klockan slog 7. Då knatade jag över till Cafe Viva för tidsfördriv innan Fifty Shades Darker skulle börja klockan 9. Preppade med choklad och Vitamin Well gick filmen snabbt och därefter hämtade mamma mig.

Så, vad tyckte jag då om filmen? Nej, alltså... Story är ingen höjdare och (med risk för att spoila, sorry!) är det ganska patetisk hur lätt Anastasia återigen faller för Christian. Något som däremot imponerade mer på mig alla vackra omgivningar, blev sjukt sugen på att tjäna en massa pengar och köpa en båt haha. Filmen får tre av fem poäng!

Nu ska jag klä om och köra till volleybollen, puss!

Likes

Comments

Goddagens på er vänner, hoppas att er förmiddagen har varit snäll och att solen har skinit på er.

Min förmiddag har spenderats med sovmorgon, kaffedrickande och gos hemma hos favoriten. Dagen har flutit på i ett sånt lugnt tempo, vilket har varit skönt. Jag har en sån behaglig känsla i kroppen, som om hela kroppen är full av sockerdricka och rosa bubbel. Ni vet, den där känslan man har under sommarens första fredag. Fredagsfeeling + sol, exakt så känns det idag.

Idag har jag en del på agendan faktiskt och det är bara roliga saker. Just nu har jag precis placerat mig på Waynes en stund för lite gymnasiearbetsskrivning och en kopp kaffe. Tror bestämt att jag föredrar Waynes före Espresso House som burkar vara stammisstället i vanliga fall. Vid fyra-tiden ska jag möta upp en vän för att ha följe till en ambassadörsträff för UngDrive, kursen som jag gick i somras och som avslutades med UngDrive Master och titeln Årets Säljare. Ser framemot att träffa de andra ambassadörerna och catcha upp, så himla härliga människor.

Efter ambassadörsträffen väntar Pinchos med tjejerna i klassen innan vi ska på bio. Vi ska kolla Fifty Shades Darker och min förväntningar är ganska låga faktiskt, Fifty Shades of Grey imponerade inte så värst mycket på mig. Hur som helst ska det bli väldigt kul att umgås med tjejerna!

Nu ska jag skriva lite till, fokus fokus fokus!

Likes

Comments

Jag är en tjej som ä-l-s-k-a-r att ha många bollar i luften.

Utan många bollar i luften blir jag rastlös, uttråkad och känner mig långt ifrån på topp. Jag presterar alltså som bäst när jag har kalendern lagom full, det är då jag är som mest kreativ och glad. Nu är saken den jag känner att jag och min kalender inte klickar riktigt - den känns för tråkigt, inte tillräcklig, dålig plats att tracka mål och vanor, ja, helt inte tillräcklig.

Lägligt nog som detta (i-lands) problem dök upp i mitt liv hittade jag bilder på Pinterest med SÅ fina anteckningsböcker och jag snappade upp att dessa anteckningsböcker användes som bullet journals. En bullet journal kan vara vilken anteckningsbok som helst och kan fyllas med precis vad som helst, beroende på vad användaren har för behov. Grundidén (som ni kan läsa mer om HÄR) är att på ett enkelt sätt komma ihåg saker och ting, anteckna och planera sin vardag.

Jag har precis börjat på min och har hitintills fyllt den med en Framtidslogg. I Framtidsloggen fyller jag i allt som är planerat framåt, för varje månad så att man lätt får en bra överblick. Nästa sida som jag ska rita upp kommer att vara en kalender över månaden, mål för månaden, en habit-tracker och en lista över gjorda inköp. En habit-tracker används för att hålla koll på ens vanor, så som sömn, träning, städning och plugg.

Förutom framtidslogg, månadslog kan man har veckologg och dagslogg. Jag har inte bestämt mig för om jag ska ha både dagslogg och veckologg, det känns lite overkill. Jag tänker även sätta upp en lästa-böcker-lista, platser-att-besöka-lista, målplanering och aktiviteter kopplade till dem och lite annat smått och gott. Det fina med Bullet Journals är att där inte finns något rätt och fel, utan man får pröva sig fram för att hitta ett system som passar ens behov.

Anteckningsboken jag använder mig av är en Leuchtturm 1917 som är prickad, alltså inte randig, i färgen Royal Blue och jag älskar den. Så taggad på att se hur detta kommer fungera för mig, jag har höga förhoppningar.

Nu ska jag pilla lite till med den, min alldeles egna Bullet Journal innan sängen kallar, natti vänner!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN, TEXTER

Bilder från UngDrive Masters, en helg som gav mig så mycket inspiration och pepp - ett mål avbockat!

GODMORGON ÄLSKLINGAR!

Idag skiner solen och jag vaknade upp bredvid en sömnig favorit som kom hit med choklad igårkväll. Är jag lyckligt lottad eller? Jag är princip ledig idag så vi tog en extra lång sovmorgon innan vi tog en promenix i det fina vädret med vovven. Nu är första koppen kaffe nere och jag ska plocka upp djävuls-dokumentet aka gymnasiearbetet..

Ikväll måste måste måste ni kika in här - jag ska skriva om VÄRLDENS GREJ, nämligen om konceptet Bullet Journaling. Någon som har hört om det innan? Läst något? Scrollat förbi det på Pinterest? Jag är ju mitt uppe i en planeringskris och testar mig fram för att hitta det ultimata sättet för mig att planera och strukturera upp min vardag för att maximera den, och vänner, jag tror att jag har hittat SÄTTET. Mer om det latero.

Tänk vilken dag vi har framför oss! Ett helt dygn som du kan bestämma över, ett dygn där du bestämmer hur du mår, vad du känner och vad du tänker. Du kan välja att låta dagen ta dig ett steg närmre ditt mål eller välja att stå kvar på samma plats som igår. Jag väljer att ta ett steg närmre mitt mål och det gör jag genom att fokusera på mitt gymnasiearbete under dagen och genom att försöka var lite extra inspirerande under träningspassen jag ska leda senare idag. Vad väljer du att göra idag?

Likes

Comments

HÄLSA, TEXTER

Idag när jag kom hem från skolan stod min lillebror och stekte pannkakor vilket gjorde mig överlycklig då jag älskar pannkakor (nästan mer än jag älskar semlor!) och när vi hade satt oss ner och börjat fika slog det mig på första gången hur långt jag har kommit med mig själv och mitt förhållande med mat som ganska länge har varit extremt struligt.

"Nyårsmål: Sluta proppa i mig onyttigheter" - 1/1 2010, 12 år gammal

"Drömvikt: 55 kg" - 12/6 - 2013, 15 år gammal

"Springa en mil eller spy. När man ligger gråtande på golvet, andas in, andas ut. Fokusera. Borsta tänderna, munskölj, tvätta händer, tvätta ansikte - ångest." 8/9 2014, 16 år gammal

Mina ögon tåras när jag läser igenom vad Ida 12 år, Ida 15 år och Ida 16 år har skrivit i sina gamla dagböcker. Känslan av kanelbullarna jag hetsåt, följt av den galna löprundan i skogen med mantrat "måste få bort giftet ut min kropp" följt av fingrarna i halsen, det kalla porslinet mot kinden. Fy.

Jag har kommit en lång väg men samtidigt känns det som om ångesten över mat ibland bara finns runt hörnet. Det jobbar jag på genom att uppmärksamma "tjockis-tankarna" när de kommer, ifrågasätta dem för att sen låta de flyta förbi. Just idag är ångesten över mat långt borta, någonstans vid Antarktis faktiskt.

För två åren sen hade jag aldrig ätit pannkakorna jag åt idag. För två åren hade det inte gått en dag med utebliven träningsångest. För två år sen hade jag aldrig kunnat tänka mig att jag skulle stå här jag står idag. Idag kan jag njuta utan den sura eftersmaken av dåligt samvete och idag ser jag inte träning som ett straff för att jag har "proppat i mig onyttigheter" utan som belöning för att det få mig och min kropp att må bra.

Det är en tuff resa men kroppen är det finaste vi har och nu är det dags att börja uppskatta varenda centimeter av den. Jag älskar min kropp för att den låter mig kramas, spela volleyboll och uppleva häftiga saker, vad älskar du din kropp för?

Likes

Comments