Header

Att summera ner fredagens studentbal till ett gäng rader och några väl utvalda bilder är inte lätt. Inte är det heller lätt att greppa att det som har varit EK3A i tre hela år om ett par få dagar kommer att vara upplöst och bortblåst med vinden. Men idag är inte dagen att vara melankolisk, idag är dagen att minnas och glädjas åt de tre fantastiska åren vi har haft tillsammans. Så - ska vi ta en titt på vad denna fantastiska fredag bjöd på? LET'S GO!

Efter frisören på morgonen var första anhalten hemma hos Johan för bilder och pussar....

Lyckligaste tjejen på jorden, så kär i dig.

Efter ett kort stopp hemma för energipåfyllning begav vi oss till kärnan-parken för fotografering av moi. Min klänning är för den som undrar från Fame and Partners och håret fixade Linnea på Janas Lockar. SÅ nöjd.

Till sällskap hade jag, mamma och Linus med oss farmor och farfar.

Därefter var det dags att knalla ner för trappstegen och möta upp resten av studenterna vid The Globetrotter för mingel och bubbel. Ovan ser ni en del av klassen!

Agnesa in action - har ni någonsin sett något finare??

Ett tu tre så slog klockan halv fem och vi begav oss till hamntorget för att hoppa på bussarna som skulle ta oss till Örenäs Slott. Att sitta i bussen, förväntansfull, omringad av vänner och blommande raspfält är det inte mycket som slår. 30 minuter senare mötte jag ännu en gång upp familjen och nu hade pappa anslutit sig. Jag vågar faktiskt påstå att min familj är den bästa som finns.

Så mycket kärlek.

Strax därpå begav vi oss ner till havet för ännu mera fotografering och bilder från det finner ni i nästa inlägg....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så, ska vi gå vidare?

Alltså vilket gäng!!

Vad jag tycker om er <3

"Titta hit, jag ska boomeranga oss!!!"

Favvo-Hannes, glad att jag har dig.

Alltså åhhhhh

Dig och "skratta på ett, två, tre" kommer jag att sakna så det gör ont.

För hur sammanfattar man ens en helt otrolig kväll i ett gäng rader och i några väl utvalda bilder? Hur man en gör känns det fjuttigt och otillräckligt. Snipp snapp slut så var denna sagan slut. Efter minglet och fotografering skålade vi i champagne, åt fantastisk mat och dansade till klockan slog 1.

Jäklar vilken kväll. Jäklar vilka vänner. Jäklar vilket liv.

Likes

Comments

Alltså livet är ju så fantastiskt.

Jag känner mig nykär i livet. Man går runt med ett ständigt leende på läpparna och fjärilarna i magen fladdrar som aldrig förr. Prick så känns det. Livet är allt bra.

Igår hade jag en så jäkla bra dag - jag skrev A på gymnasiets två sista tentor och därefter blev jag godkänd på PT-tentan som jag lite har fasat för. Det skulle ta fyra timmar att skriva den, 70 jäkligt knepiga frågor och för att bli godkänd krävdes 70% rätt, dvs 49 rätt av 70. Efter 1 1/2 timmar klickade jag på färdig och ni vet när man skrev uppkörningen och skulle klicka på färdig där? Man vågar knappt titta och ta redo på resultatet - exakt så kändes det! Men godkänd blev jag och det var himla skönt.

Idag vaknade jag upp till fint väder och pirr i kroppen. Idag är det dags för bal och det ska bli så himla roligt. En helkväll med mina favoriter som jag har umgåtts med så ofta under tre års tid. Att tänka på att allt kommer att vara förändrat om 21 dagar gör mig ledsen, men jag gissar att det är så livet är. Var tid har sin sak.

15.00 börjar minglet inne i Helsingborg och innan dess har jag ett gäng saker att stå i. Kameran kommer att följa med i högsta hugg så kika in för en bildbomb imorgonkväll. Nu väntar frukost med mammi, puss och önska mig lycka till idag!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN, INSPIRATION

Godkväll vänner!

Hoppas att dagen har varit snäll och att solen har skinit på er. Mitt humör är som en jäkla berg-och-dal-bana för tillfället - ena sekunden är det sol, enhörningar och sockervadd, nästa sekund lipar jag över att studenten är så nära och så läskig. Ja ni - 24 dagar ifrån vuxenlivet är inte alltid en dans på rosor.

Hur som helst så gick gårdagen finfint mellan lipandet, jag fick gjort det som skulle blir gjort och tentan gick superbra. Därpå hann jag med att träffa favoriten en snabbis på eftermiddagen vilket gjorde mig så glad, fasen vad jag tycker om honom.

Sidonot; någon som kollar Biggest Loser? Atm så tävlar deltagarna om immunitet. Under 14 lock ligger 13 bakelser och 1 immunitet. Varje gång man lyfter på ett lock måste man äta innehållet samtidigt som programledaren berättar hur många kalorier respektive bakelse innehåller. Alltså jag blir förbannad. Här har vi människor som kämpar varje dag med att göra hälsosamma val, och sen ställs de inför en sån här tävling? Ät bakelser eller riskera att åka ut. Är inte detta helt jävla idiotiskt? Tävlingen avslutas av programledaren med orden "Jadu, Pontus, nu har du fått i dig 2770 kalorier, och du vet ju hur många timmar på cykeln detta innebär". ALLTSÅ VAD ÄR FELET?

Över till något roligare; igårkväll anmälde jag mig nämligen till ett event i Helsingborg för företagare som MittFöretag anordnade och som skulle hållas idag. Konferencier var Gustaf Oscarsson och föreläste gjorde både han och Charlie Söderberg. Så jäkla grymma och inspirerande. Det jag tar med mig från dagens föreläsningar är något så simpelt som att man måste göra en förändring för att få ett annorlunda resultat än tidigare.

De uppmuntrade en till att våga ifrågasätta sakerna vi gör varje dag och de uppmuntrade en till att fundera på vad man ska sluta acceptera. Jag ska tillexempel sluta acceptera mitt snoozande, mitt meningslösa scrollade på Facebook och instagram och mitt mulittaskande. Detta är tre saker som stjäl energi och tid och som inte tar mig ett enda steg närmre mitt drömliv. Vad ska ni sluta acceptera i er vardag? Är det kanske möten utan tydliga en tydlig agenda eller kanske människor som förstör ditt flow?

Förutom detta blev det en hel del nätverkande, där var SÅ himla många vettiga människor. En av dem var Clara som driver BossBloggen, en blogg som är en stor källa till inspiration och kunskap om ledarskap för mig. En annan av dem jag hade turen att träffa idag var grundaren av Berzerk som är ett hinderbanelopp i Helsingborg med en spännande twist. Tror bestämt att det är dags att ta tag i min plan om att börja springa OCR-lopp och detta känns som en lämplig början. Någon som vill haka på? Let me know så kör vi! :D 5 av 5 stjärnor får denna dagen.

Fasiken vilket långt inlägg det blev... Nu ska jag sätta mig och planera inför morgondagen innan sängen kallar. Puss!

Likes

Comments

Jag och min favvo-pingla ett par dagar innan förra skolavslutningen. VAR TAR TIDEN VÄGEN?

Fasen vad jag älskar måndagar!

Nu tror ni säkert att jag är sarkastisk men det är jag icke sa nicke. Idag vaknade jag upp med en bultande huvudvärk och en försovning till första lektionen. En alvedon och en kopp kaffe senare sitter jag nu på bussen in till Helsingborg och humöret är på topp igen. Efter att ha konstaterat att kommande 4 skoldagar innehåller hela 6 inlämningar/prov/presentationer rycker jag på axlarna och börjar beta av den första.

Dagens första examination rör ett "Utvecklande Samtal i ämnet Marknadsföring" vilket kort och gott innebär att man ska diskutera marknadsföring under en timmes tid med en kompis. Betungande? Inte så värst. Med fokus på varumärken, marknadsföringens vara eller icke vara och social selling känner jag mig trygg i båten. Det kommer bli en rolig timme!

JUST DET, jag har glömt berätta vad jag har befann mig under förra veckan - nämligen i huvudstaden. PT utbildningen steg 1 - check! Mer om det en annan dag.

Så, fokus. Efter roliga timmen tar jag mitt pick och pack och åker hem igen. Förmodligen lär jag ta en powernap innan jag kör ett plugg-race. Årsredovisning - Redovisning - Matte - Entreprenörskap - Anatomi står på schemat och det kommer att gå superfint. Plötsligt känner jag mig inte det minsta skoltrött, det är bara att gör det som behöver göras. Denna veckan är nästsista veckan med plugg för en ganska lång tid framöver - SÅ jäkla härligt!! Sen väntar bara en massa roliga saker på mig, ska vi ta en titt på det? Yes det ska vi.

4 dagar till balen

12 dagar till Kroatien

25 dagar till STUDENTEN

LET'S GO

Likes

Comments

HÄLSA, INSPIRATION

Godkväll vänner!

I dagarna har jag känna mig riktigt låg. Sådär hopplöst omotiverad, utmattad och olustig. Du känner säkert igen känslan och kan relatera när jag säger hur extremt tråkig den är. Helst av allt vill man ligga i soffan, kolla skräp-tv och tycka synd om sig själv, men ärligt talat - det är inte så man når sina mål och det är inte så man bygger sitt drömliv.

Så vänner, här kommer sex tips på hur man tar sig ur svackan och kommer back om track med sikte på sina mål:

1 - Acceptera

Det är inte hela världen att inte prestera eller känna sig på topp. Du har förmodligen tappat motivationen förr och visst har den alltid hittat tillbaka? Acceptera att motivationen är låg och inse att det är helt okej.

2 - Städa

Oordning stressar både medvetet och omedvetet, så ett andra steg kan vara att rensa upp och organisera runt om kring dig. Det gör det lättare att fokusera på det du vill - bli piggare!

3 - Rörelse

Försök få in lite rörelse. Kanske ett par solhälsningar eller en kort promenad? Rörelse frigör feel-good-hormoner som hjälper till på traven.

4 - Lista

Lista tre saker som du är tacksam för, stort som smått. När man är deppig känns ALLT dåligt och då är det lätt att glömma bort att du faktiskt har världens finaste familj, klirrat ditt drömjobb och har en spännande period framför dig.

5 - Att göra lista

Att lista det som tynger dig gör problemet mer överskådligt och det finns inte längre bara i ditt huvud. Finns det något du kan bocka av för att må bättre? I mitt fall var det att skicka iväg ett par mejl och ta tag i en uppgift som var överhängande.

6 - Avkoppling

Slutligen - fortfarande inte gladare/piggare/mer motiverad? Dags att ta fram med chokladen, koka teet, lägga undan mobilen och plocka upp boken. Koppla ner och koppla av och fokusera på att vara här och nu. Jag brukar pyssla med min bullet journal eller läsa något kapitel i Michaela Fornis "Jag är inte perfekt, tyvärr", då känner man sig mindre ensam i sin ledsamhet.

Vilka är er bästa tips för att bota ledsamhet och låg motivation?

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

Hola chicos!

Livet livet livet, fasen vad bra du är. London-vistelsen som avslutades i onsdags får 5 av 5 stjärnor - fint väder, bra häng och intressanta studiebesök summerar det hela ganska bra. Sen dess har jag gått en stund i skolan, jobbat ett pass på Ica, firat favoriten som i fredags fyllde 20 år och slutligen firat valborg och vårens intåg.

Precis som London ges helgen 5 av 5 stjärnor. Speciellt rolig var lördagen med en slapp förmiddag hemma innan jag begav mig till Johan för firande med hans släkt. Vid 11 drog jag vidare till Eket och volleybollens årsfest och jäklar i havet vad kul jag hade. Dans och prisutdelning (årets utvecklingspris gavs till moi!) och ännu mera dans avhandlades innan jag somnade sött bredvid Johan.

Likt varje år hade jag igår höga förväntningar på Valborg som det inte riktigt levdes upp till. Well, well - vid tolvtiden var det färdigfestat och jag somnade ännu en gång bredvid Johan. På plus-sidan ska nämnas att jag vaknade upp 10 timmar senare, oförskämt pigg. Resten av dagen har spenderats framför otaliga avsnitt Prison Break, god mat och en stund i solen. Härliga måndag!

Resten av veckan är tyvärr inte lika lugn och skön - 6 stycken deadlines ska avhandlas på 4 dagar och därtill kommer ett par möten och så en avslutningsmiddag med skolan. Puh, jag har nog planerat in ett par för många punkter denna veckan. Gör om och gör rätt till nästa vecka helt enkelt. Nu ska jag förbereda morgondagens deadlines innan sängen väntar, puss!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN, JORDEN RUNT

Hej gänget!

Alltså livet den senaste veckan - wow wow wow. Torsdag till måndag i sex bilder - häng med!

Torsdag bjöd på maskerad för att fira 50 dagar till studenten! Först fix hos Cornelia och sen middag och mingel på Jacob-Hansens Hus.

Vi snabbspolar fram till lördag och Johan och Julias 20-årsfest. Middag, fest och fina människor sammanfattar kväll en som för min del slutade vid halv ett tiden därför att...

...London väntade nästa morgon! En smidig flygresa senare checkade vi in på hostlet, snörade på promenadpjuxen och gick på rundtur. Idag har vi shoppat, ätit och gått på studiebesö och nu väntar middag!

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

London för prick ett år sen, håller tummarna för att vi om 5 dagar får minst lika fint väder.

Godmorgon tisdag!

Jag brukar inte drabbas av söndagsångest men igår var den brutal, trots att det var måndag. Efter mitt sista påsklov går nu skolan i på den absoluta sluttampen av plugg, examinationer och prov. Första dagen tillbaka dvs, idag, firar vi med en muntlig presentation på engelska, ett prov i arbetsrätt och slutligen en föreläsning. Tack för den mjukstarten, tjoho.

Efter idag är 50 % av veckans examinationer avbockade, och snart, snart kan vi räkna antalet uppgifter kvar att utföra på gymnasiet på ena handens fingrar. Ett par nationella prov och ett par muntliga redovisningar till och sen ligger studentveckan ligger framför mig. Ska vi ta en titt på ett gäng ganska spännande upcoming deadlines såhär i söndagsångesten? Japp, det ska vi.

2 dagar kvar till studentmaskeraden

5 dagar kvar till London

22 dagar kvar till Stockholm och PT-utbildning del 1

31 dagar kvar till balen

39 dagar till Kroatien

...och 52 ynka dagar till jag står i Maria Kyrkan, med studentmössan på huvudet.

Så ja, detta kan man nog överleva - right?

Likes

Comments

GLÄDJEÄMNEN

Sneakpeak på gårdagens projekt

Godmorgon Måndag!

Ska vi ta en titt på vad denna veckan har att erbjuda? Let's go!

Måndag: Fullspäckad måndag i vanlig ordning, två deadlines ska bockas av, ett jobbpass och sen avslutats den med volleyboll.

Tisdag: Veckans längsta dag med två jobbpass och en lång skoldag med kursprov i Engelska.

Onsdag: Dagens viktigaste todo blir att fixa skor till balen samt att skicka ut inbjudningar till studenten, vilket redan borde vara gjort hehe.

Torsdag: Nationella i svenska, möte ang. mitt ena sommarjobb och slutligen funktionär under herrarna andra semifinal.

Fredag: Inleder dagen med att bocka av veckans sista deadline innan jag ska luncha med min mentor Agneta. Härlig dag!

Lördag/Söndag: Helgen är so far oplanerad men jag planerar att fylla den med träning, god mat och sömn. Dessutom markerar helgen början på mitt sista påsklov och det är något värt att fira!

Likes

Comments