The Happiness Planner

Hur ofta har ni tänkt, "tänk om jag valt en annan riktning i skolan" eller tänk om jag hade tagit det där jobbet den gången. Eller kanske du är som jag. Du ångrar inte vad du valde från början, men känner kanske att du behöver något annat eller har kanske blivit en annan person än vad du var när du var 18-20. Låter det konstigt?

Jag har alltid tyckt att teoretiska ämnen, filosofi, estetiska ämnen är sååå tråkiga. Kände att man liksom inte får grepp om dem och det är lite flum flum. Tyckte om konkreta ämnen, där man gör saker fysiskt med händerna och kan se resultat av vad du jobbar med.


IDAG, me, 32 år. Känner jag att jag älskar filosofi, det har liksom krypit på. Känner att jag sneglar på en inredningsarkitekt utbildning, där estetik är extremt viktigt. Diskuterar varför en person tar svåra beslut eller reagerar på ett visst sätt. Och det är kul, speciellt om man själv förundrar sig över sin egen reaktion i någon situation, då jäklar ringer man sin bästis och diskuterar villt, där får man objektiva svar till höger och vänster.


Jag har två otroligt goda vänner från min studietid. Jag var 100% säker att jag var på rätt utbildning. Medans dom båda var 50/50, och blev bara mer missförnöjda ju närmare examinationen vi kom. När vi skulle sen ut i arbetslivet pratade dom båda om hur snabbt dom måste hitta ny utbildning/jobb.


Idag, 8 år senare har en av dom bytt linje helt, hon studerar det hon drömde om från början, lever fattigt som student och sambo men har ett mål. Dom har  inte råd att gifta sig eller bilda någon familj än. Medans min andra vän jobbar fortfarande inom samma bransch som mig.  Hon köpte nyligen sitt hus med man, gifte sig och planerar familj. Vi är så olika :)


Vad ville ni valt?

Likes

Comments

Min trogna laptop på 6 år har lämnat in sin pensionsansökan och vill inte mer. Och nu måste jag köpa en ny. Har alltid använt PC. Alltid. Men nu har jag blivit väldigt sugen på en Macbook. Får olika förslag från min omgivning, för och mot. Vissa bra argument och andra mindre bra. "Du betalar ju bara för märket!". "Macbook är det bästa jag haft!" The list goes on....

Skriver nytt innlägg när det stora beslutet är taget..

Likes

Comments

The Happiness Planner

Öppnade min Happiness Planner idag efter några veckors paus.

Har köpt en bok om flygskräck som var väl rekomenderat på amazon kindle.
Har slutat ta hissen på jobbet men inte börjat jogga än, gör mag-och rumpövningar hemma.
Äter bara kött 2ggr i veckan nu.
Har inte rört min ukulele.
Har inte öppnat någon språkbok :)

Helgprojekt, välja språk, mästra en vegetarisk rätt som inte innehåller soja :)

Likes

Comments

Chubby Wubby

Skrev den 31 oktober att nu jäklar ska jag lägga om och börja på diet och träna mer.

Har tränat mer men inte börjat jogga. Går alltid i trapporna på jobbet istället för hiss. Äter mer sallad men inte klarat av att ge upp choklad och chips till 100% men har minskat 90% på det. Ingen mer fryspizza.

Idag ställde jag mig på vågen och hade gått ner 4kg!!!

Dagens vikt: 91 kg

FUCK YEAH!

Nu måste jag bara komma igång med joggande.

Avslutar med mumsig sommarmat inspiration från Gotland ❤️

Likes

Comments

Jul, Pysmys

Hi, I love christmas. Jag har redan börjat inreda för julen. Köpte en dag massa mysiga julsaker och kunde inte hålla mig. Tänkte jag "bara" skulle hänga upp dom mysiga nya röda gardinerna. Kändes så bra i kroppen att få göra det. När det var färdigt tittade jag omkring mig, varför är det så stökigt här. Började såklart städa så det skulle passa bättre med mina nya gardiner.

La på julmusik för att göra städa det lite roligare...efter det var det kört.... julen tog över, plockade fram julpynt på julpynt...till slut var julen officiellt kommen i lägenheten. Men känner en inre glädje, att få välja ut gåvor till andra, dricka varm glögg och tända ljus, packa in gåvor och dekorerar dom och sitta i soffan och andas djupt efter en lång dag och bara ta in myset som lagt sig i lägenheten ❤️

Avslutar med mitt nya motto

Likes

Comments

Pysmys

Såg i en youtube video här om dagen. Tyckte den var verkligen brilliant. Upprepade orden sakta i mitt huvud och kände efter. Jaa, det klingar bra i bröstet. Tänk om jag hade börjat den där språklektionen för ett år sen, hur långt hade jag inte kommit då?

Tänk om jag hade fortsatt träna på min Ukulele, hur duktig hade jag inte varit nu då?

Jag är en stenhård believer att om man undrar om man skall göra nåt så skall man göra det, du kan alltid gå tillbaka! (gäller så klart inte i 100% av fallen men många situationer handlar bara om att våga!) Nu säger jag inte att du skall skilja dig för du har alltid drömt om att gifta dig med George Clooney, utan små saker. Du kanske alltid har velat lära dig ett språk, och tycker du inte har tid. Det finns apps, hemsidor,online kurs i oändliga möjligheter, be någon lägga barnen 2 kvällar i veckan så du får tid till det. Eller när du pendlar?

Kanske du är less på det jobb och har vart det en lång period, då kan du ju snoka runt vad det finns för andra jobb, du kanske kan få permission från ditt gamla jobb 1 år för att pröva nytt. SKY IS THE LIMIT!

Likes

Comments

ECO reko

Har i många många år drömt om att bo på landet där jag kan "försörja mig själv", så långt det låter sig göras.

Drömmen skulle vara ett kalkstenshus på Gotland <3

Leva mer i nuet och återanvända, recycle, resa mer miljövänligt och plastbanta.

Jag ska hälsa på två vänner nästa år i england och jag har kollat hur svårt det skulle vara att resa dit med tåg. Och det är inte omöjligt, tidskrävande men inte omöjligt. :) Jag kommer uppdatera min reseplan när den är färdig.

Likes

Comments

*SUCK*

Jag har bott i Norge nu i....ca 6 år snart. Och jag har inte tänkt på en lägenhet förrän jag mötte min kära för hade aldrig planer på att stanna här. Nu verkar det som om vi kanske ska stanna här länge och alla tycker vi ska köpa eget. 

Det känns nästan mer stigmatiserande att inte äga än att inte skaffa barn. "Ni kastar pengar ut vindue" hör jag allt för ofta. 

Men, som en artikel jag läste några dagar sen,"Boligpriserna har gått opp 89% på de seneste 10 åren". 89 PROCENT. Ska du bo i Oslo ska du ha mycket pengar. Och om du vill leva vid sidan av sparande, så kan du bara glömma det. 

Jag längtar tillbaka till Sverige, det är billigare och där har jag råd att köpa ett hem om jag så önskar., den dagen jag känner mig redo.


Jag ska fortsätta kasta pengar ut "vindue", resa, njuta och vara mig själv! 

Likes

Comments

Fooodz

Jag skulle laga mumsig taco pizza idag. Köpte in alla ingredienser och skulle laga allting från scratch.
Blandade degen som sedan skulle jäsa i en timme...

3 timmar senare sittet jag här och väntar på jäsningen fortfarande...tog till hjälp min goda vän google om vad det kunde vara. Hittade minst 3 saker jag kan ha gjort fel, använde för kallt vatten i degen, det är för kallt på köket och jag "brottades" inte tillräckligt länge med degen.

Någon tipsade om att placera skålen i handfatet med varmt vatten så det skulle gå fortfare. And now we wait...

Likes

Comments