Tydligen tog vi oss vatten över huvudet när vi trodde att vi skulle hinna med att blogga under tiden vi var på resande fot. Brist på bra internet, brist på tid och andra prioriteringar har fått oss inse att vi ska sammanfatta resan väl på hemmaplan, när resan är över. I slutet på juli/början av augusti kan ni alltså börja hålla utkik här på bloggen.

Hoppas att ni står ut att vänta tills dess, för då ska vi berätta allt som vi fått äran att vara med om!

På återseende! // Hanna & Thea

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

När detta skrivs är det mindre än två dygn kvar till avfärd. Jag tror varken Thea eller jag riktigt insett och förstått att vi faktiskt kommer åka iväg snart, haha. Det har varit så mycket annat i fokus dessa passerade veckor.

MEN, den 20e juni lyfter alltså planet. Första stoppet blir Singapore, men innan dess ska vi mellanlanda i både London och Hongkong. Låt oss bara säga att det blir en väldigt låååång tid på flyg och flygplatser!

I Singapore stannar vi i några dagar innan vi tar bussen till Malaysia. Där stannar vi i cirka en vecka, innan vi flyger till Lombok. Efter det tar vi båten till Bali och därefter Java. Väl därifrån tar vi flyget hem igen, i slutet på juli månad.
Ungefär så ser vår plan ut. Vad vi ska göra på respektive ställe är ännu oklart - vi ska ta en sak i taget och var dag som den kommer.

Just nu kämpar jag för fullt med att försöka packa väskan på något smidigt sätt, samt inse vad som är värt att packa ner eller inte. Det är inte det lättaste jag gjort, riktigt svårt att veta exakt vad som är vettigt att ha med sig när man samtidigt vill packa så lite som möjligt och att väskan gärna inte ska bli för tung.

Nästa gång vi gör ett inlägg här kommer vi förmodligen inte befinna oss på svensk mark. (!!!) Vi kommer att lägga ut bilder och skriva vad vi gör om dagarna, samt tips och erfarenheter vi fått med oss.
Vi hörs!
//Hanna

Likes

Comments

Nu är skolan i princip slut. Betygen är satta och vi har inga mer riktiga lektioner med 1 vecka och 6 dagar kvar till studenten. Det känns ganska meningslöst att gå dit om jag ska vara ärlig, något som de flesta njuter av men som gör mig rastlös. Det som däremot är bra med extra tid är att man får tid att tänka och känna efter.

Idag kände jag för första gången att jag börjar bli lite nervös inför resan. Det är 17 dagar till avfärd och det pirrar lixom nyfiket i hela kroppen. Jag förstår inte riktigt att det är sant. Snart åker vi, jag och Hanna, på riktigt!

Likes

Comments

Tjena alla monsterdiggare.

Hej. Jag är en sprallig tjej född 97 vid namn Hanna. Jag har så pass många intressen att fingrarna på händerna inte räcker till för att räkna dem. Jag är ett äkta musikfreak som ständigt lyssnar på musik, men jag producerar även min egen. Jag älskar även att sjunga, spela gitarr, ukulele samt piano. Sport generellt är även något jag brinner lite extra för. Främst avgudar jag sporten squash, men jag gillar även tennis, löpning, orientering, längdskidor och gymmet. Utöver detta älskar jag mat, vänner, dans, katter, solsken och kaffe.

Livet för mig just nu dock, har varit mycket jobb. Jag tog studenten 2016, (gick natur på Katedralskolan i Växjö, precis som Thea gör just nu) och har därför ägnat snart ett år åt två olika jobb, och lite plugg. Jag jobbar som vikarie på en skola, samt i butik hos Svenssons möbler i Lammhult. Jag har vid sidan om jobbet pluggat en musikproduktionskurs, och varit mycket på resande fot utomlands.

Åh, juste! Utöver musik och sport står äventyr högt upp på min hobbylista. Just detta intresse är lite luddigt och svårdefinerat, så låt oss bara säga att jag älskar sånt som är lite spännande, utmanande, icke vardagligt och busigt. Resa generellt är nog det bästa jag vet. Att få komma iväg från vardagen, det "normala" och sitt hushåll för att på egen hand upptäcka något helt nytt. Att få se världen, skapa minnen, bara få uppleva saker och trivas i nuet. Just därför har jag alltid velat backpacka - en dröm som snart blir sann för min del, med en underbar bästa vän. Thea, vad jag tycker om dig! Resan innebär såklart inte bara sol, bad, god mat och fina platser, utan det finns såklart en baksida till allt det fina. Även baksidan blir en upplevelse och det ska bli såååå lärorikt att få åka och resa på detta vis! Jag är redo.
Likes

Comments

Nu är det dags för oss att presentera oss närmare så ni vet vilka det är ni har att göra med! Först ut är jag, den korta halvan av duon, Thea. Jag är en 19-årig tjej som läser min sista termin av gymnasiet - naturprogrammet. Det mesta som har med träning, hälsa och miljö intresserar mig och ganska nyligen upptäckte jag även minimalismen - något som gav mig lite perspektiv på livet och fick mig att börja rensa ut en hel del bråte här hemma. Rensa ut bråte och träna är dock inte det enda jag sysslar med på fritiden, utan jag tycker även mycket om att fota, umgås med vänner, strosa i skogen, yoga och dricka te.

Det jag mest ser fram emot på resan är att yoga regelbundet, uppleva en ny del av världen, umgås en massa med Hanna och äta på bali - det finns så mycket vegetariskt och rawfood där! Det som känns jobbigast att lämna, utöver familjen, är min gröt på morgonen, säng och badrummet. Jag har nämligen insett att vi förmodligen kommer sova i obekväma sängar, besöka hundratals toaletter utan toapapper och äta frukost utan gröt. Sad but true. I utbyte får vi å andra sidan sol, hav och en massa erfarenheter. Jag tvekar inte en sekund på att jag och Hanna kommer lära oss otroligt mycket om oss själva och att det här kommer bli en sommar jag kommer minnas livet ut.

Likes

Comments

Inatt sover Hanna här. Blev en promenix längs vattnet och en fin solnedgång på det. Asien finns hela tiden i bakhuvudet. Biljetterna är bokade, grundplanen lagd och vaccinationsmottagningen mailad. Allt är i sin ordning. Tror jag.

Hade,
Thea

Likes

Comments

Hej och välkommen till vår blogg! Det har bara gått några månader sedan vi började prata om det, att backpacka i Asien och nu känns det självklart att det är det vi vill göra! Sommaren 2017 kommer vi alltså att resa iväg på ett stort äventyr, helt på egen hand! Resan börjar dock inte i sommar, utan den börjar redan nu och innan dess kommer vi behöva lägga mycket tid på planering, djupdykning i kulturen, att hitta inspiration och göra oss så redo som möjligt. Frågan är bara om man någonsin kan bli tillräckligt redo? Vi har ingen aning, utan det återstår att se. Vi hoppas att ni följer med på hela vår resa och att du som också gillar att resa kan hitta stöd och tips i vår blogg.

Åter igen, välkomna, en djupare introduktion om oss kommer snart!

Kram Thea och Hanna.


Likes

Comments