Header

Back home och nu är jag faktiskt inte i lägenheten utan befinner mig hemma. Idag fick jag käka själv, så slog till med kycklinglår med min egna goda marinad, pommes och bearnaissås till och passade även på att koka ris och göra en brunsås så jag kunde göra en god matlåda på kycklingen också, perfekt! Jobbdagen sprang iväg som vanligt och jag slutade sist av alla som jobbade dag, innan jag bytte av med kvällen. Jag blev hemkörd för en liten stund sen då jag slängde ihop en god kaka med mamma som vi ska fika på söndag, mors dag då ju. Snart ska jag ut och köra och lämna Ljungby lite. Goa fredagsplaner eller ;-)?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vet inte om jag nämnt det tidigare men när väl The Conjuring 2 kommer ut om 2 veckor så kommer jag garanterat sitta i bänkraden framför bioduken. Jag var inte ett fan av Annabelle, men efter att ha sett denna trailern som egentligen inte visar så många olika scener, så känns det som att den kommer vara riktigt läskig. Både Vera Farmiga och Patrick Wilson som är huvudrollerna i filmen är så sjukt grymma skådespelare och The Conjuring 1 är helt klart den bästa, läskigaste och mest sevärda skräcken jag sett hittills, så har höga förväntningar på denna nu! :-)

Likes

Comments

Jag har bloggat i 8-9 år nu och jag förstår knappt själv att det faktiskt är så länge. När jag startade min blogg var det inte alls många som hade det, kan vart därför min statistik var så hög, jag fick massa skit på skvallerbloggar, i anonyma kommentarer och jag var även med i skoltidningen. Idag har nästan var och varannan tjej blogg, men inte riktigt lika många killar. Jag personligen tycker det är jätteroligt, för jag älskar att läsa bloggar och följer massor som jag troget går in på varje dag. Med tanke på att jag bloggat så länge utan någon direkt längre bloggpaus mer än en som varade i någon månad (som hade sina anledningar) så har jag troget bloggat mer eller mindre varje dag. I början hade jag inspiration till 10 inlägg om dagen, medans jag numera siktar på 2-3 stycken. Det räcker gott och väl!

Jag har sagt det innan och jag säger det igen - jag älskar att skriva, jag älskar att fota, jag älskar att redigera bilder och jag älskar att pilla med design, inlägg osv. Kan ha vart därför jag gick Media på gymnasiet! ;-) Alla dessa saker ingår i en blogg och jag har det just nu som en hobby, men hade jag kunnat så hade jag jobbat med det på heltid, om jag kunnat försörja mig på det vill säga. Då hade jag dessutom bloggat mycket mer än jag gjort, för jag jobbar ju redan och har bara bloggen vid sidan om och så har det alltid varit. Men drömjobbet hade helt klart vart att blogga, att vara en bloggare och att leva på detta. Många tror att det är "chill" att blogga, och jo, kanske för oss som inte jobbar med det på heltid och inte känner den "pressen" att göra bra och tillräckligt många inlägg. Jag hade faktiskt den pressen förr, även om jag inte fick någonting för det då. Det var en tvångstanke att göra 10 inlägg om dagen för ER skull, för att NI skulle stanna kvar. Det gjorde ni också men det hade jag verkligen inte haft tid med nu samtidigt som jag jobbar. Många gånger då så bloggade jag faktiskt också bara för att blogga.

Det är inte "chill" att ha bloggandet som jobb, för det ligger så mycket bakom som icke insatta ofta inte har någon aning om. Jag har hört bloggare och det är en del som krävs - du ska ha fram idéer på VAD du ska blogga om, du ska lägga ner tid på att ta BRA bilder, du ska sedan redigera alla dessa bilder och göra de bloggvänliga. Till sist ska du lägga upp detta på ett snyggt sätt och skriva en formulerad och schysst text. Utöver detta sen så är det möten, träffar och annat man ska ta del av också. Sen att hela tiden känna pressen och stressen att du ska komma på bra inlägg hela tiden, som lockar folk och som folk vill läsa, det är nog också riktigt stressande ibland, särskilt de dagar då man verkligen har bloggtorka.. Sen ska vi ju inte tala om all skit de får ta också, många får ju riktigt mycket kastat mot sig och jag tycker det är så synd.. Varför?

Hade jag själv fått välja jobb, så hade jag helt klart provat detta och jag är mer än säker på att jag hade trivts som fisken, för alla intressen jag har ingår i det jobbet så jag hade verkligen vart så lycklig om jag fått jobba med detta på heltid. Sen vet man ju att lättast att bli stor är ju i en storstad, som Stockholm, inte lika lätt att nå så höga mål om man bor i liten by som knappt någon vet vart den ligger haha. Men så är det, men jag älskar iallafall att blogga och detta är och kommer vara en hobby så långt jag kan se iallafall! ;-)

Likes

Comments

Sådär ja, då vart det freeeeedag! Gött! Dock är jag bara ledig imorgon, sen går jag på ett jobbpass på söndag igen men det är inget långt pass så de går nog fort. Idag jobbar jag till halv 5 och sen får jag käka själv, Malcolm ska nämligen till Värnamo med ett gäng polare så någon fredagstaco blir det inte ;-). På söndag är det mors dag och det ska såklart firas lite. Det är det minsta mamma förtjänar. Nu ska jag fortsätta jobba, så vi hörs senare. Puss & kram!

Likes

Comments

Min lediga dag har verkligen bjudit på det goda! Jag har suttit ute en hel del emellanåt när solen inte gått moln och trots de ynka 16-17 graderna som temperaturen visat idag så har det faktiskt vart riktigt skönt när solen väl vart framme. Jag gjorde klart en undersökning jag skulle göra på flera, flera blad som tagit ett par dagar, jag har dessutom svarat på några mejl jag fått (så himla roligt att fler och fler hör av sig ang. bloggen!) och statistiken idag har vart högre än någonsin, nästan! Vart kommer ni ifrån? Helt chockad här över hur stapeln står rakt upp typ haha, VÄLKOMNA!! Mamma och bror kom hem framåt eftermiddagen iallafall så satt ute lite med mamma, hjälpte till lite i trädgården och städade även min toalett.

Nu på kvällen efter maten så drog jag och Malcolm ner till ån en runda. Att sitta där nere gör en verkligen påmind om hur underbart Ljungby kan vara, ån är ju så jäkla fin på sommaren och här nere har vi suttit många gånger! ♡ På vägen hem sen så plockade vi lite fler liljekonvaljer, då de gamla vissnat. "Luktar gammal tantparfym, men ändå luktar det gott!", haha jag håller med Malcolm ;-) Just nu sitter jag med hårfärg i håret, längesen jag la färg i heeela håret nu, men denna gången körde jag på det - behövdes verkligen! Imorgon står jobb på schemat innan jag tar helg till söndag iallafall, då jobbar jag ett kort pass bara. Nu - Paradise Hotel: Förspelet!

Likes

Comments

I vår och sommar så är det ju kedjeväskan som gäller och därför kunde jag inte stå emot att köpa denna godingen. Så jäkla fin! 

Likes

Comments

Haha fasen vad jag minns detta! Här står vi inne på toaletten uppe i matsalen och har precis fått tillgång till all vår dricka igen eftersom rektorn låste in den för oss redan på förmiddagen. Så här hällde vi oss allt som var kvar hahaha!

1. ”Vi kommer alltid att vara vänner”

När de sista veckorna går och festerna avlöper varandra lovar vi att alltid hålla kontakten. Likaså när vi står där med tårarna på studenten och undrar hur vi ska överleva utan att ses varje dag. Men det gör man. Och sanningen är den att de flesta kommer du aldrig mer att ha kontakt med. Och vet du vad, det är inte hela världen! För livet går vidare, man växer och utvecklas åt olika håll och möter nya människor. Så småningom kommer man till och med på att man kanske inte ens var så nära varandra som man trodde.


2. Bli inte för full

Att ta studenten och sedan inte komma ihåg någonting, eller än värre, sluta i något dike, vakna upp på fel ställe och behöva vandra hem i smutsiga vita studentkläder är inte kul. Det finns det andra tillfällen att göra. Dessutom vill du ju vara snygg på studentfotot, eller hur? Och glöm inte att äta och dricka ordentligt med annan vätska. Enbart jordgubbar och bubbel till frukost är ingen bra idé!

Detta kan vart den mäktigaste och härligaste stunden i mitt liv. Att tagga innanför dörrarna så man håller på att skita ner sig, en hel folkmassa av studenter, när man sedan hör sin egna utspringslåt börja och måste vänta tills det är rätt läge att springa, för att sedan bara rusa ut, allt vad man har, höra musiken dunka ut i högtalarna och allt kändes som en fet jävla lyckobubbla. Många tänker nog att man fokuserar mycket på ALL den publik som står där, men när du väl är inne i denna stund, så ser man inte någon, bara dina klasskompisar som springer framför.. Herregud, detta hade jag gjort om och om och om igen om jag fått! (Ryser i kroppen nu hahah!)

3. Betygen

Många är det som blivit besvikna när de öppnat betygskuvertet på studenten. Man kände att man inte var bra nog. Det är lätt att glömma då att en vacker dag kommer faktiskt ingen att bry sig om de där betygen, alls. Det viktiga är att de räcker till en vidareutbildning. Om inte, har man möjlighet att läsa upp betygen och göra högskoleprovet. Och du, du klarade faktiskt gymnasiet och tog studenten, var stolt över det!


4. Stressen innan

Är du stressad och känner en form av ångest ju närmare studenten du kommer, när alla andra verkar så glada? Det är normalt. De flesta känner likadant men visar inget. Prata med någon kompis, förälder eller skolkurator. Så här i efterhand är vi många som ångrar att vi inte lättade på hjärtat för någon. Och vad som händer efter studenten kan man oroa sig för en annan dag.


5. Framtidsplaner

Det jobbigaste var när ”alla andra” började prata om framtiden och vad de vill bli när de ”blir stora”. Men väldigt många har faktiskt inte en aning. Och det är helt okej, fullt normalt. Släpp paniken. Man kan ta ett sabbatsår och göra något helt annat, innan man pluggar vidare och bestämmer sig för vad man vill göra. Du kommer säkert att ändra dina planer flera gånger om oavsett. Och vet du vad, det finns de som är mycket, mycket äldre och fortfarande inte har en aning om vad de vill göra.

Minns hur stelt mitt leende var här efter alla kort man tagit hahah, dessutom var man konstigt nog helt slut, samtidigt som man var så jäävla taggad!!

6. Minnen

Glöm inte fota! Du kommer ångra dig ”rest of your life” om du inte tar tillräckligt med foton. Och studentmössan, se till att så många som möjligt skriver i den. När man plockar fram mössan många år senare är det jätteroligt med alla hälsningar. Den är lite som en tidskapsel full med minnen. Någon kanske till och med blir känd en vacker dag, då kan du sälja mössan dyrt.


7. Negligera ”oviktigheter”

Skulle du få fläckar på dina vita studentkläder redan vid frukosten gör det ingenting. Ingen kommer att märka någonting eller bry sig i alla fall. Alla är fullt upptagna med allt annat runtomkring och alla känslor som spirar i kroppen. Detsamma gäller vädret. Lägg ned det där med att kolla väderrapporter i veckor innan och stressa upp dig. I framtiden kommer ingen att komma ihåg vädret ändå. Se bara till och njuta och ha kul!


8. Ångesten dagen efter

Detta kan kännas som den värsta dagen i ens liv. Inte bara att du förmodligen vaknar upp med huvudvärk och illamående, tomheten som följer går inte att likna vid något annat. Ångest efter en festkväll med alkohol har nog många varit med om, men här har alltså tre års tid tagit slut. Kanske har man heller inget sommarjobb eller ens vet vad man ska göra till hösten. Du kommer att gråta. Men vet du vad, allt löser sig alltid!

Haha, ni ser nog hur sliten jag ser ut redan här ;-)? 

9. Planera sommaren i god tid

På grund av punkt 6 är rådet att planera sommaren i god tid så man inte blir sysslolös. Hur mycket man än längtar efter att vara just syssloslös när man pluggar som värst kan det bli en tomhet utan dess like, med grubblerier om framiden och annat. Fixa sommarjobb, en tid i alla fall, om du har möjlighet, eller gå en kurs eller res.


10. Roligt efteråt

Sist men inte minst. Ta inte så allvarligt och hårt på allting. Man gör sitt bästa, och bra att ha i bakhuvudet är att om några år kommer du att skratta åt alla missöden och dråpligheter. Alla minnen blir fina minnen.

Likes

Comments

Exakt! Idag är jag leeedig och fick en sovmorgon uppe i huset efter att Malcolm lämnat av mig i morse innan han drog till jobbet. Passet igår på jobbet gick bra och nu jobbar jag imon och söndag med denna veckan, men jag har tur att jag är ledig idag och kan vara ute i solen för imorgon och lördag så ska både solen och värmen försvinna två dagar innan den kommer tillbaka igen! Jag har just käkat frulle och var heeelt död när klockan ringde vid 09, likadant i morse när Malcolm väckte mig, satt på soffan med ansiktet i händerna och något rödsprängda ögon och Malcolm frågade "Är du såå trött :-(?" Hahahm jo tack.. dont know why. Hur som haver, ska skriva en lista till er inför studenten vad man borde tänka på osv, lite olika punkter haha, som jag själv faktiskt tänkte på en hel del inför den stora dagen, annars hade det blivit kaos ;-)

Likes

Comments

Här får ni recept från min syster som jag bara dör för. Fasen vad god denna kycklinggrytan är!!

Ingredienser:

- Kycklingfilé

- Matlagningsgrädde

- Creme fraiche, vitlökssmak

- Paprika

- Kött- och/eller kycklingbuljong

- Färska champinjoner


1. Skär kycklingen i bitar och bryn sedan tills de fått lite färg.

2. Dela paprika och champinjoner i bitar och häll sedan i de tillsammans med kycklingen och låt detta brynas lite med.

3. Häll därefter i grädden och creme fraichen och blanda ihop detta.

4. Nu häller du i buljongen och tillsätt salt & peppar om det behövs.

5. Servera med ris eller pasta!

Likes

Comments

Åh vad jag minns detta väl, förra sommaren. Trots en vecka ifrån Malcolm när han var utomlands och vi inte kunde prata så mycket, så hade jag en så underbar sommar🌸! Vi var utomlands, syrran kom hem, vi åkte runt till olika stränder, jag hängde i Halmstad med familjen, vi var på studentfest och 50-årsfest i Halmstad under samma vecka och så ljungbydagarna som tillhör slutet av sommaren såå mycket trots att det gått ner sej med åren! Sen allt annat sommaren erbjöd. Åååh.. Hoppas denna sommaren blir minst lika bra som den förra. Vi fick dock inte lägenheten vilket gjorde mig ledsen, men men.. Vad ska man göra? Vår tur kommer.

Likes

Comments

Instagram @hannawetterqvist

1 345296 Next