Hansagården är alltså gården vi äger och bor på. Här bor jag, Helena, med man, två barn, hund, katt och nio Islandshästar.

Hansagården är också mitt jobb, jag driver ridskola och tränar Islandshästar. Själva drivkraften är att jag älskar att lära mig mer och jag älskar att lära ut. Så målet är att bli en riktigt bra ryttare, hästmänniska och instruktör! 

Likes

Comments

Förra veckan gjorde jag mitt examensprov till ridlärare 1 Islandshäst  (det som tidigare hette B-instruktör).

Första dagen hade vi ridprov. Jag  fick göra provet på en lånad häst eftersom min så tragiskt hade skadat sig två dagar innan.

Dag två hade jag lektion och muntligt föredrag för examinatorerna Ia Lindholm och Jenny Mandal.

En hel dag fick jag vänta sen innan jag fick svar men det gick vägen och jag är godkänd på alla tre delarna!

Den här examen är verkligen en milstolpe för mig. Nu känner jag mig starkare och säkrare i min roll som instruktör. Att ryttare blir hjälpta av mina tips och övningar har jag ju redan kunnat se. Men ibland viftar jag bort det med att jag kanske bara haft tur. Men det är inte bara tur, det är skicklighet som man övar upp genom att man tränar sitt öga. Jag undervisar varje dag, jag har många olika ekipage med olika problem t.ex med sits, gångarter eller form.

Att nu få fortsätta utveckla företaget vidare känns fantastiskt! Kan jag bara få någon häst att få må lite bättre, att få den att förstå sig på sin människa bättre är jag nöjd.

Likes

Comments