Den här veckan var det bara en praktikdag eftersom att vi hade nationella på torsdagen. Ändå var det full fart hela fredagen. Jag fick först och främst torka av bord och stolar på uteserveringen. Sedan fick jag fylla på socker, sugrör, mjölk osv innan alla kaffesugna kunder kom. Efter det hjälpte jag till mycket i bageriet. Jag fick pensla marängbottnar (till tårtor) med choklad, jag fick även göra rosblad av marsipan, göra tårtor osv. Jag hann även stå en kassan. Idag direkt efter skolan ska jag till min praktikplats för att jobba för första gången. Det är mycket kunder nu när det är fint väder så det blir nog mycket disk att ta hand om! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 34 Readers

Likes

Comments

Hej! Vecka 11 var jag mycket i bageriet. Jag har fått hjälp till med att göra tårtor så som Victoria, Prinsess, Wilhelm mm. Jag har även fått göra många mackor, varje dag måste vi göra ca 70 mackor innan alla kunder har kommit.

Nu är uteserveringen igång vilket många kunder uppskattar! Vilket betyder att det blir mycket mer disk. Vi anpassar oss efter alla kunder och deras allergier, så på en bild kan ni se en bild på en vegansk bakelse som jag fick dekorera. Hejdå!

  • 34 Readers

Likes

Comments

Hej igen! Vecka 9 och 10 har jag fått göra både liknande och inte alls liknande uppgifter. Vecka 9 fyllde Caféet 10 år så alla semlor kostade 10kr, vilket uppskattades av kunderna. Jag gjorde flera hundra semlor tillsammans med 2 praktikanter och 2 bagare. Jag har även fått göra sallad, ca 40 stycken per dag. Packa praliner något jag gör varje vecka, förra veckan packade jag påskpraliner. Förra fredagen fick jag för första gången skumma mjölk, vilket var kul. Nu har jag även fått likadana kläder som alla anställda istället för praktikant-kläderna. :)

  • 34 Readers

Likes

Comments

Hej!
Min APL- plats är Café Gyllen som ligger på Gyllen torget mitt i centrala Linköping. Jag har varit på caféet nu på vårterminen ca 6 dagar och trivs jättebra! Jag hade min första praktik i en klädaffär men tyckte inte riktigt att det var min grej så jag bytte till café gyllen och ångrar det verkligen inte.
Jag har fått testa på många olika saker så som göra smörgåstårta, olika mackor, servera, diska och packa praliner (de på bilden).
Caféet jag praktiserar på säljer bara varor som de bakar/lagar själv så det är verkligen häftigt att se alla bakverk ``bakom kulisserna´´. Jag trivs jättebra med alla jag jobbar med och det gör praktiken mycket roligare. Eftersom att jag praktiserar på café träffar man på många olika människor varje dag och det tycker jag är superkul. :)

  • 41 Readers

Likes

Comments