Hejsan! Anledningen till varför jag inte har uppdaterat speciellt mycket på senaste tiden är för att det inte direkt har hänt så mycket sedan homecoming. Men tänkte berätta vad som har hänt sedan sist. Nu har jag varit här i över två månader vilket känns riktigt overkligt. På ett sätt så känns det som om jag har varit här hur länge som helst eftersom mitt första intryck av alla människor och platser helt har ändrats nu när jag känner alla bättre, på samma gång känns det fortfarande som om jag precis har kommit hit. Just nu går det lite sent eftersom mycket av de roligare sakerna som händer i början av terminen är över nu. Den första sport säsongen är nästan över och för mig så har cross country säsongen tagit slut eftersom jag sprang junior varsitt, och de som springer state är varsity, alltså de som är bäst i laget. Det känns både skönt och tråkigt att cross country är över. På ett sätt känns det jättehärligt eftersom jag nu har mycket mer tid till att göra varsomhelst, men det känns tråkigt för att sporten blev en sådan stor del av min vardag här så det känns lite tomt. Det är fortfarande väldigt mycket läxor och skolan är svårare än vad jag trodde att det skulle vara, men jag gör mitt bästa! Jag och de andra utbytesstudenterna här (en tjej från Frankrike, två killar från Mexiko och en tjej från Thailand) har nog alla märkt vid detta lag att folk generellt inte är lika intresserade av att man är utbytesstoden längre, men det känns skönt att jag har folk som jag har lärt känna bra. Ikväll var den sista football matchen som vi vann (yayyyy) och imorgon är det den sista volleyball matchen. om några veckor börjar basketball season, men eftersom jag har ungefär 0 bollkänsla så jag jag och Ana (den franska utbytesstudenten) bestämt oss för att vi ska försöka oss på cheerleading vilket jag tycker verkar jättekul. Jag gillar verkligen staden som jag bor i och det bor verkligen så många superhärliga människor här, så även om det börjar kännas mer som vardag och mindre som en semester, så tycker jag att varje dag är rolig på något sätt. Något annat som har hänt sen senast är jag jag och min hostfamilj var i Sioux Falls och gick på Carrie Underwwod konsert, vilket var superkul även om jag inte direkt är det största fanet av country musik menmen:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Jag tänkte börja detta inlägg med att säga att jag ber så hemskt mycket om ursäkt för så extremt dålig uppdatering. Nu har jag varit här i Ipswich, South Dakota i lite mer än 6 veckor och jag tänkte slänga in en uppdatering om vad som har hänt sen jag kommer hit, och hur livet här är. Det har minst sagt varit ett fullspäckat schema sedan jag kom hit. När jag först landade i Aberdeen så väntade Bailey, Tom och Paula på flygplatsen med en jättegullig skylt som Bailey hade gjort till mig. I början kändes det lite stelt att träffa dom eftersom att dom mer eller mindre var främlingar, men redan efter någon dag så kändes det som om jag hörde hemma här vilket är otroligt skönt. Det var också så naja att Bailey också är 00:a, och att hon känner i stort sätt alla här, för hon introducerade mig redan första dagen jag kom hit till nya människor så när skolan började så kändes det redan som om jag kände en del här.

Första veckan

Brown County Fair

Första veckan här var ganska hektisk för då var det Brown County Fair i Aberdeen, vilket är en mässa där det finns typ bergochdalbanor , en rodeo, konserter och massa konstig mat som tex friterad ost (???). Vi var där tre dagar i rad, första dagen var vi på roder och andra och tredje var vi på country-konsert. Det var verkligen sjukt annorlunda men också jätteroligt. Jag såg några cowboys vilket var coolt. Kände mig något felplacerad med mina vita aridas-sneakers när bokstavligen alla andra hade på sig cowboy boots menmen.

Cross country

Redan första veckan när jag var här så började jag träna cross country vilket är långdistans-löpning. Det är absolut det tuffaste jag har gjort men alla i laget är verkligen jättesnälla och roliga och det var jättebra att jag lärde känna dom innan skolan startade eftersom det gjorde att det inte blev lika läskigt att börja skolan. Vi tränar 2 gånger om dagen förutom på söndagar och det är "meets" (Tävlingar) ungefär varje-varannan vecka. Jag är fortfarande inte direkt en jättebra löpare, men det är ändå sjukt coolt att veta att jag klarar av att träna så mycket som jag gör.

Skolan

Detta är fjärde veckan som jag går i skolan och allt går bra än så länge. Skolan som jag går på är inte så stor direkt, men jag kunde inte önskat att få gå på någon annan skola för alla som går på skolan har verkligen varit så ståtgående och snälla och lärarna och lokalerna är toppen. Det är lite stressigt för här har dom läxor som ska vara klara till dagen efter, och med xc träning både innan och efter skolan så blir det inte

Övrigt

Jag har i stort sett inte haft någon hemlängtan alls, vilket är så otroligt skönt, men det beror nog mest på att jag är så upptagen 24/7 och för att jag det känns som om jag passar in här superbra. Detta kommer nog bara den längsta uppdateringen på ett tag och framöver ska jag försöka uppdatera kortare inlägg, oftare.

Likes

Comments

Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag har uppdaterat så dåligt. Jag lever! Förra veckan var homecoming week vilket var superkul🎉 Jag har ärligt ingen aning om vad homecoming betyder, men veckan såg ut såhär:

Måndag:
Pyjama-day, på kvällen var det coronation när dom utnämnde vem som var prom king och prom queen. Det var antagligen det mest amerikanska jag har varit med om haha. Efter det var det en grej som heter white-Wash (tror det är en tradition här) när alla på skolan skriver sitt namn med spraypaint på en gata, vilket var skitcoolt.

Tisdag:
Tourist-day (alla skulle klä ut sig som en turist men jag skippade det eftersom jag ändå är grovaste turisten här), på kvällen var det volleyballmatch som vi vann så det var superkul för det var första matchen jag har varit på som Ipswich har vunnit.

Onsdag:
Athlete-day, alla skulle ha på sig en Jersey med sin favorit-atlet. Jag hade på mig en messitröja och var hur ball som helst.

Torsdag:
America-day, alla skulle klä ut sig i blått, vitt och rött. Jag köpte mig en captain America tröja på target och rullade med det. På kvällen var det ännu en volleyballmatch som vi också vann.

Fredag:
I fredags var det skolans homecoming game (football) på kvällen så på dagen skulle alla antingen ha på sig sin klasströja, skolans färger som är svart och orange eller någon av fotbollkillarnas Jersey. Jag hade på mig en footballjersey med nummer 32 (coolaste numret). Vi vann matchen vilket var superkul för det var första footballmatchen som jag har fått på som dom har vunnit🎉 Efter matchen var det en dance på skolan, men det var superlame så jag och några andra drog därifrån till en kille och chillade istället, men det blev en väldigt lyckad kväll.

Jag har en lång text på min dator om vad som har hänt sedan jag kom hit som jag ska försöka lägga upp någon gång under dagen eller i morgon.

Likes

Comments

​Hejsan! Igar morse akte runt 8 pa morgonenflog jag fran arlanda till heathrow, sedan lite senare flog jag fran hethrow till JFK i New York sa nu ar jag framme pa campet dar! Tankte inte skriva sa langt for det finns inget wifi sa man maste lana datorerna pa campuset. Idag ska vi iallafall stanna har pa campuset och gora lite aktiviteter osv och imorgon och dagen efter aker vi in till manhattan! 

Likes

Comments

Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag åker! Det känns helt sjukt, men jag är så otroligt taggad på samma gång. i veckan var jag på ambassaden och fixade mitt visum och jag fick hem det i posten i förrgår. Nu ska jag bara fixa lite av de sista grejorna innan jag åker och sen bär det av mot staterna:) Just nu känner jag mig ganska nervös men otroligt taggad på samma gång. Nu hoppas jag bara att jag ska hinna få min telefon innan jag åker så att jag slipper köpa en ny för det är ju lite krångligt, men jag håller tummarna.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått veta att jag ska flyga från Sverige den 14:e augusti och vara på campet i new york som är den 14-18 (om någon annan som åker med Sts ska på det lägret så kan ni gärna hojta!). Det är först nu som jag verkligen har börjat inse att jag ska åka och det känns otroligt roligt, men också väldigt läskigt såklart. Det känns dock jättebra att jag har haft lite kontakt med min värdfamilj och speciellt dottern Bailey som är lika gammal som jag. Hon har berättat lite om hur allt är där och massa saker angående skolan och så. Om någon annan fortfarande inte har tagit kontakt med sin värdfamilj så rekommenderar jag verkligen att man gör det för det känns nog lite lättare att träffa dom för första gången då. Nu förstår jag också att ens visumdatum som man får gäller en månad innan och efter det som står på pappret så allt är mycket tydligare haha. Jag har också tänkt att jag efter mitt år ska åka på coast to coast resan som STS anordnar, vilket är en roadtrip från Californien till New York precis efter ens utbytesår är över men fortfarande är giltigt. Resan är med ca 10 andra ungdomar och några ledare och man roadtrippar genom 12 delstater under 3 veckor och ser massa roliga saker. Jag vet inte om jag går händelserna i förväg genom att bestämma mig för att följa med på resan redan nu, men det verkar iallafall sjukt kul!

Likes

Comments

Halloj! Igår eftermiddag kom äntligen mitt visumunderlag! Jag var rätt så nervös innan, dels eftersom det tog så pass lång tid innan jag fick det, men också för att jag trodde det var tonvis med saker att göra, vilket det inte alls var enligt mig. Jag hämtade ut underlaget på posten vid 20.00 ungefär igår kväll, och hade skickat in allt och bokat tid på ambassaden innan jag och la mig samma kväll, vilket var så enorm lättnad. Om det är någon annan som inte har fixat det som behöver fixas innan man bokar tid så rekommenderar jag starkt att ta bilden visumbilden hemma och sedan kolla upp någon hemsida som anpassar bilden till rätt format, självklart efter att man har läst bildvillkoren, eftersom man på så vis sparar några hundringar och massa tid. Nu har jag alltså bokat tid på ambassaden den 2:a augusti och det står att mitt visum är giltigt fr.o.m. den 20:e augusti, vilket är lite konstigt då det ju först är ett camp i new york och min skola antagligen börjar den 22:a, men jag får väl hoppas att STS sköter det på bästa sätt... Helt sjukt att det bara är drygt en månad kvar nu!:)

Likes

Comments

​Hejsan! Nu börjar ju utbytsåret närma sig superfort vilket jag tycker känns jättekul och jag har tagit mer kontakt med min host family, vilket känns kul eftersom det nog kan kännas tryggt när man väl kommer dit om man har någon slags relation med familjen. Förutom allt som känns bra så är jag superstressad över att jag fortfarande inte har fått visumunderlaget. Jag vet att de som åker med STS har fått det väldigt sent, men nu är det ju bara drygt någon månad innan jag ska åka och jag har fortfarande inte kunnat boka datum vid ambassaden eller förbereda på andra sätt eftersom jag inte vet vad som ska göras. Är det någon annan från STS som inte heller har fått visumunderlaget? Och till er som har fått det, finns det något man kan förbereda som man ska ha med sig till ambassaden som man kan fixa utan underlaget? Skulle vara så sjukt tacksam för svar!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått min familj! Jag har ju vetat ett tag nu att jag ska bo i staden Ipswich, South Dakota men har inte vetat något mer än så. Familjen jag ska bo hos består av en mamma, en pappa, en dotter som är 16 och en dotter som går på collage vars rum jag kommer att ha. Dom verkar som en toppenfamilj och jag känner mig verkligen lyckligt lottad över att jag hamnade där. Såklart vill jag respektera familjens privatliv och inte skriva något här på bloggen som handlar om dom utan att kolla med dom först så att det går bra, men jag tyckte att det nog är kul att läsa lite om vilken sorts människor dom är i stora drag. Skolan som jag ska gå på startar runt den 20:e augusti så jag måste ju senast dra runt den 10:e (jag har inte fått nåt avresedatum än) och det är ju bara drygt en månad kvar! Det känns verkligen helt sjukt att det är så kort tid kvar!

Likes

Comments

​Hejsan! Nu var det äntligen min tur att få min placering och jag kommer spendera nästa år i den lilla staden Ipswich i South Dakota. I Ipswich bor det 954 personer och det går 101 elever på deras high school. Staden ligger ca 4 mil från den lite större staden Aberdeen. Eftersom att staden är så pass liten så kan jag inte hitta jättemycket information om den, men skolan verkar vara väldigt bra även fast den är väldigt liten och den har ett relativt stort utbud av sporter och aktiviteter vilket jag tycker är jättebra. Såklart känns det speciellt att jag kommer bo i en så liten stad och gå på en så liten skola men ens år blir ju vad man gör det till och jag tror jag kommer ha hur roligt somhelst och lära mig massor, och så känns det såklart kul att det blir en så enormt stor omställning mot hur jag har det här hemma i Örebro. Jag kommer åka till USA med ett öppet sinne och en positiv inställning. Jag har fått en familj men jag har inte fått reda på den ännu för min mamma fick veta min placering när hon ringde till sts angående visumprocessen, men dom ville ringa mig direkt för att berätta om familjen. Året känns så galet mycket närmre nu när jag vet vart jag ska. Jag tänkte uppdatera ytterligare såklart när jag har fått min familj och lite mer info om staden och skolan:)

Likes

Comments