Har inte skrivit på jätte länge nu men har haft fullt upp med lght, inskolning på förskola, brevidgång på nytt jobb men tänkte ialla fall skriva lite hur det går för oss här i Leksand.
För det första  så ångrar jag inte en sekund att vi har flyttat, vi har fått ett helt annat liv här mot det vi hade i Lysekil.
Lysekil är en otroligt vacker stad men har alldeles för mycket skit som pågår där, många ungdomar mår så otroligt dåligt där och jag upplever att man inte gör något åt det även om föräldrar skriker efter hjälp... drogerna flödar och gäng bildas, det är jävligt tufft att växa upp i Lysekil som umgdom idag om man hamnar i fel gäng eller råkar hamna i kläm mellan olika gäng.  Skolan i lysekil är både bra och dålig jag hade fantastiska kf till min stora dotter som kämpade för att det skulle bli bra till skillnad
mot vad jag tycker att soc gjorde. 
Tyvärr så är skolan stor och mycket händer där elever som är påverkade på lektionstid av både allohol och droger och lärarna märker inget.....droger säljs på skolområdet samt används på skolan. Klasserna är stora och är man en umgdom som har svårt men koncentrationen så tar det tid att få hjälp alldeles för lång tid...
Vi var verkligen färdiga i Lysekil, det känns som Lysekil inte kommer att öndras utan det kommer bara att bli värre och det vill inte jag att mina barn ska växa upp i.
Jag saknar mina arbetskamrater och mitt gamla jobb, mina vänner jag har där ja det finns massor jag saknar men vi gjorde detta för våran familj och som vuxen kan man inte vara egoistisk barnern går först  och både mina barn mår relativt bra nu mot hur det har varit.
Skolan i Leksand är helt annorlunda mot Lysekil i Sagas klass är man 16 st och man är 3 st 7:or alltså a,b,c och man satsar mycket på eleverna, jag upplever att man plockar upp umgdomar med svårigheter fort man tar tag i problemet direkt och inte när det är försent. På skolan vad jag fått till mig finns det inte en rökande elev då man förbjuder rökning man får inte ens ha med sig cigg eller tändare till skolan vilket jah tycker är jätte bra. Det finns en till högstadie skola här som är inriktad på idrott....man har valt 2 skolor för att slippa stora klasser vilket är super bra.
Så jag då, jag har börjat som timmare i kommunen och just nu är jag på boendestöd inom psykiatrin vilket är sjukt intressant och det är bra att man får utmana sig själv och börja tänka igen.
jag mår ochså mycket bättre här, har börjat röra på mig mera, mer ordning och reda i livet det som jag inte orkade förut jag känner energin och kraften börjar komma tillbaka. Jag och min sambo Sabri var ute själva för första gången sen Helin föddes och bowlade och käkade middag vilket var underbart.

jag har mer att skriva men just nu ska jag slappa framför en film så uppdaterar jag mer en annan dag

ha det så gott i stugorna ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Har haft fullt upp sen vi kom in i våran lägenhet  börjar att få ordning på grejerna, men behöver köpa lite saker då vi faktiskt har fått ett rum till att möblera.
jag ska ta foton senare så ni får se hur det blev här 😀

Saga började skolan igår, den är mindre än vad hon är van vid och klasserna är inte lika stora vilket jag tror är toppen för henne, hon verkade trivas bra och hade med sig en kompis hem.

Jag och Sabri var igår till arbetsförmedlingen för inskrivning och jag ska till bemanningscentret på Måndag för att prata om jobb 😀😀

så det va en lite snabb uppdatering från mig

ha det 👍😀

Likes

Comments

Nu är vi i Leksand...känns väldigt konstigt att vi inte kommer att åka hem igen.
Vi har varit här sen i Lördags, mamma och Arne kom och hjälpte oss med flytten vi hade 1 stort släp och 3 bilar ändå har vi lite saker kvar i Lysekil så Sabri måste åka dit 1 gång till.
Idag får vi tillgång till våran lägenhet efter kl 3 ska bli skönt att få vårat egna igen.

Saga början skolan imorgon så jag måste ringa dit och fråga vilken tid hon börjar.
jag har fixat tid hos bemanningscentret på måndag för brevidgång i kommunen, konstigt att bli timmis igen när man har varit fast anställd i ca 9 år.
Så denna vecka blir det massa praktiska saker att göra, jag måste ochså ringa dagis och fråga hur ser får med våran köplats, jag hoppas Helin snart får plats hon behöver verkligen få komma och träffa andra barn och leka av sig.

jaja önskat er alla en go Tisdag

Likes

Comments

har haft mamma här på besök eftersom vi skulle ha jobbat båda två men jag har eller jag mår fortfarande inte bra så jag blev sjuk....
men jag har haft tid för återhämtning och vila sovit hela nätter då mamma har tagit helin på natten har varit hur underbart som helst.
Vi har inte gjort så mycket speciellt bara varit....vi träffade Saga på Tisdagen vilket var jätte mysigt och roligt en fika på röegård blev det 😀
Flytten närmar sig med stormsteg även våran resa till Turkiet, svårt att få ihop det rent praktiskt med flytten när det är så långt bort vi ska.
men men det ska väl ordna sig 😀

jobb blir det iaf i helgen känns bra ska dock inte jobba hela mina pass då orkar inte riktigt räcker till.

men tusen tack mamma för att du kom och förgyllde våran vardag ett par dagar ❤❤

Likes

Comments

Om exakt 2 veckor är i luften för att flyga till alanya, Turkiet vi behöver verkligen detta avbrott från vardagen.....tyvärr kommer min stora tös inte att följa med denna gång som det var planerat men resten av familjen ska åka. Lillan ska få träffa sina släktingar för första gången 😀 börjar dock bli nervös för flygresan med denna bestämda dama😀😀
Jag älskar alanya på vintern allt är lungt inte så mycket folk....man har tid till att strosa runt överallt utan en massa försäljare ska vara på en, sen är ju lirar super låg nu blir nog en del shoppandes😀😀
Jag har planerat köpa en del kryddor ev lampor  och nån väska lär det väl bli 😀

så nu önskar jag er alla en go 1 december

Likes

Comments

jag skulle vilja skriva så människor runt omkring oss förstår vad vi går igenom just nu.... tyvärr kan jag inte det inte just nu i alla fall.... det ända jag kan säga att socialtjänsten i Lysekil är ett stort skämt och jag kan inte för mitt liv förstå hur man inte kan agera när man ser att ett barn mår dåligt och en familj som gör allt för att få hjälp men ingen hjälp får.....

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från våran nya lägenhet är ju inte våra saker som ni ser men tänkte ni kanske ville se lite hur det ser ut 😀 Jag har bilder på 2 av de 3 sovrummen men det sista rummet ser likadant ut som det lilla jag visar här 😀

Likes

Comments

Idag är det dags för lillans första tandläkbesök , hon har fått 5 små tänder och tycker om att borsta sina tänder.Tiden går så himla fort med henne man vill bara stanna tiden, snart är det dags för dagis och då vet jag att tiden bara komma springa iväg 😝. Vi har satt upp oss på dagis i Leksand på 3 olika ställen , men som de flesta kommuner så råder det plats brist även där, men hoppas vi ska få plats till den 6 februari iaf.
Vi hade ju fått plats här i Lysekil from den 6 december men eftersom vi ska åka till Turkiet den 15 dec och vara borta 4 veckor och sen flytta efter 2 dagar från det vi kommer hem så kändes det extremt onödigt att skola in henne där så vi får försöka pyssla ihop det så gott det går.

Så våran flytt hur det går med den...jo jag har ändrat adressen så den kommer att flyttas till den 1 Feb, fick hem kopior på hyreskontraktet och parkeringsplatsen igår.

Jag har rensat en del i kök och papper, vi köpte flyttlådor igår på rusta som jag tänka börja packa lite idag i.

Och vet ni vad jag ska snart börja jobba igen 1 december ska jag börja....känns jätte konstigt när man varit borta så länge och att man vet man ska sluta snart.

Så det va en liten uppdatering

ha det

Likes

Comments

Japp då har vi spenderat helgen i Leksand, vi åkte på Torsdagen och kom hem igår Söndag.

Vi har varit på hockey tyvärr förlorade Leksand men jag vet dom hade vunnit om inte domaren hade gjort en sån miss 😣 dom fick ju revansch dagen efter och fick 3 viktiga poäng, jag gillar att gå på hockey sån stämning och speciellt i Leksand för deras supporters är ju bara bäst 😀

Sen så var jag och Saga på besök på Åkeröskolan som kommer att bli hennes nya, den är betydligt mindre än den hon är van vid, men vet att det kommer bli så bra för henne. Skolan är super mysig finns ca 450 elever från förskoleklass till 9:an, högstadiet har en egen byggnad och tror dom är ca 150 elever där. Vi träffade rektorn som frågade en del om sagas nuvarande skol situation, ämnen hon läser och sånt.
Det bästa med denna skola är att den är estetisk inriktat så Saga kan välja dans som elevensval, och Saga älskar att dansa så detta kommer att bli super bra 😀

Vi var ochså och tittade på lägenheten och där är så fin och fräsch ska lägga ut lite bilder tänkte, vi har 2 stora uteplatser både på framsida och baksidan, framsidan är även inhägnad med ett staket så där kan Helin vara utan att man behöver oroa sig för att hon ska sticka någonstans  😀.

Sen hade vi lite kalas i Lördags för Helin, super mysigt var det, pappa var däremot med familj och mamma och Arne, mamma hade gjort hemmagjorda hamburgare och en super god jordgubbstårta, ska dela receptet med er för denna måste ni bara prova.

Så nu har vi lite att göra här hemma eftersom vi åker till Turkiet om ca 3 veckor och stannar där i 4 veckor, så när vi kommer hem har vi ca 20 dagar på oss att packa allt 😛
men med bra planering så ska vi allt få till det.

Ja just det träffade ju ett medium, fixk kontakt med en oväntad person men så spännande var det hon la även kort så nu vet man lite om de närmsta 3 månaderna.

Ha nu en go Måndag alla

Likes

Comments