View tracker

Nu är det 1,5 år sedan jag lämnade mitt liv och min värdfamilj i Nya Zeeland. Mycket har hänt under den tiden. Så fort jag kom hem till Sverige så var jag fast besluten vid att jag skulle åka tillbaka efter studenten. Jag blev erbjuden jobb efter bara någon vecka från det att jag kom hem till Sverige, så några månader efter studenten boka jag min jorden runt biljett på 6 månader. Den 13:e november börja min jorden-runt resa och första stoppet innan NZ blev JAPAN.

Min äldsta värdsyster Chey jobbar som engelskalärare i norra Japan så det blev Japan i en vecka. En lång resa måste jag säga. Först blev det flyg i 11 timmar, sedan blev det tåg i 1h och 40 minuter från flygplatsen (Narita) in till Tokyo där jag fick byta tåg som tog 5 timmar. Trodde resandet tog slut där men nejdå! Det blev 2 timmars bilresa efter det. Mycket stress och spring mellan alla bytena men det var så galet kul att se Chey igen så det var värt det!

Veckan i Japan var najs och väldigt annorlunda. Jag kan väl utan tvekan säga att jag stod ut! För så fort jag lands på flygplatsen så haffa ett kamera crew mig och innan jag visste det så var jag med på japansk TV.
Vi åkte på äventyr varje dag, tänkte lägga upp bilder som vi tog under veckan istället för att skriva världens längsta inlägg.

Vi besökte en Samuraj by vilket var ganska coolt!

Denna sjön är omringad av berg och den är tydligen ganska speciell. DEN FRYSER ALDRIG. Enligt historierna så har guldkvinnan förtrollat vattnet så att hennes loverboy som var/är försvunnen alltid kan hitta vägen till henne igen.

Jag och Chey åkte till en resturang som är väldigt populär. Det går ut på att heva i sig så många tallrikar med nudlar som möjligt. En tallrik är ungefär som en munfull portion. Det var vääääldigt stressigt då servitören står brevid oss och häller i mer nudlar i våra tallrikar.
Eftersom att vi bara var 2 personer så gällde det att hälla i sig det väldigt snabbt och räcka upp sin tallrik så servitören kunde hälla i fler nudlar.
Det var sjukt konstigt men ganska fräckt!
Vi båda klara av 67 stycken skålar var. Och vi fick ett diplom efteråt.

Fun fact: Det finns fler försäljnings maskiner i Japan än vad det finns människor i Nya Zeeland!
Det fanns sådana här maskiner exakt överallt! Dem står på sjukt konstiga ställen, såg en mitt ute på ett risfält med ingenting annat i närheten.

Najs kvitto lixom, handla en liten varm choklad på McDonalds. #coolt

Sista kvällen gick vi ut på restaurang och käka. Vi körde en "All you can drink" som vara i 2 timmar för $17 alltså ca 120kr. Galet billigt! Och en massa massa mat!
På kvällen ringde vi även en så kallad "daiko taxi", en taxi som kör hem både dig och din bil! Haha

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Herregud vart ska jag börja? Den sista tiden för mig nere på Nya Zeeland bara rann iväg. Jag ville allt annat än att åka hem, jag ville inte ens blogga för det skulle gjort det hela så mycket mer verkligt. Den sista tiden var den absolut bästa tiden på hela mitt år, jag spenderade varenda sekunder med min familj och mina vänner, så mycket jag bara kunde. Det hände en hel del den sista tiden kan jag säga, det var mycket utflykter,besök, sport events, hejdå:n och tårar. Den sista veckan grät jag varje dag, det var verkligen tufft att tänka på att det snart skulle ta slut och att jag skulle lämna mitt liv oc mina vänner där nere.. Tänkte skriva lite om vad jag gjorde varje dag den sista veckan och ber om ursäkt i förväg för detta långa inlägget.

MÅNDAGEN den 29:e juni gick strömmen hemma hos oss runt 16.00, och vid den tiden var där redan mörkt ute så vi fick tända massa ljus i hela huset vilket var super mysigt. Jag, Kaylem och mamma satt sedan i köket och spelade monopol och skategoriz (den leken man oftast kör i skolan när man ska nämna land, stad, bilmärke osv på samma bokstav ni vet). Gud vad mysigt det var men herregud vad vi fuska.

TISDAGEN den 30:e laga jag svenska köttbullar med brunsås och potatis ännu en gång, framförallt för att visa min mamma hur man gjorde och så att vi kunde skriva ner receptet. Det blev ännu en gång succé!

ONSDAGEN den 1:e juli. På lunch rasten gick jag till pappas jobb för att vi skulle köra till Levin (byn där Ashley bland annat bor/bodde) för att köpa lakrits i den mycket omtalade lakritsfabriken, köpa med hem till mina underbara mor och far-föräldrar. På vägen hem blev det såklart KFC, sen tillbaka till skolan.

Åkte även hem till Karin och Celine i Shannon för att säga hejdå till deras värdfamilj, och på kvällen hade jag önskat BUTTER CHICKEN (godaste maträtten ever) så det laga jag och mamma tillsammans, som sagt jag spenderade så mycket tid jag bara kunde med min familj.

TORSDAGEN den 2:a juli åkte jag och min käre vän Scott på äventyr i foxton, vårt uppdrag var att hitta en Nya Zeeländsk flagga som folk sedan kunde signera till mig, tyvärr betydde detta att vi missa en lektion, och vi hitta absolut ingen flagga what so ever! Vi leta överallt i matbutiker, inne i secondhand butiken, i kvarnen där dem endast säljer tyska grejer tydligen haha. Vi hitta tyvärr aldrig en så jag fick gå in och köpa en liten bok istället. Men oj så kul vi hade på vårt lilla äventyr, ett mission jag aldrig kommer glömma!

Samma dag, runt lunchtiden, kom Maori partiledaren från regeringen till vår skola. Så som alla andra traditioner höll vi såklart en välkomstceremoni, som vi då hade övat ett par gånger veckan innan. Jag bad min Geografi lärare att filma det åt mig därav små fnisset ibland. Kaylem spelade även netball efter skolan, och min mamma var domare så jag följde såklart med och heja på! Det var Kaylems första netball matchen jag kunde kolla på, eftersom att de är så små var det mixade pojk och flicklag. Så fort det blev paus skulle Kaylem ha sin sparkcykel och cykla rundor när de egentligen skulle ha tekniksnack.

På kvällen kom även The Grandparents över på middag, så då blev det festligheter med finmiddag och tårta.

FREDAGEN.. sista dagen i skolan. Gud vad sorgligt det var! Att säga hejdå till alla mina vänner och alla underbara lärare var inte lätt, vi gjorde verkligen inte mycket den dagen. Klockan ringde ut och alla skulle gå mot bussarna, men alla stanna upp på skolgården och kramades men sista bussresan på vägen hem var jätte jobbig, det var liksom verkligen slut då.. På kvällen blev det restaurangsmys, Michael tog ut mig på restaurang inne i Palmy vilket var super mysigt. På kvällen hade mina tjejpolare fixat en lite fest hemma hos min nära vän Brookes kille, med mina närmsta tjejpolare och  vi hade en underbar kväll.

LÖRDAGEN var det dags för Kaylems rugby match inne i Foxton, han gjorde till och med "ett mål" och var super duktig. Efter matchen följde han med sina farföräldrar hem och sov hemma hos dem eftersom att jag, Baylee, pappa och mamma hade bokat en rundtur på Tui bryggeriet dagen efter. Såklart blev det lite fest där hemma på kvällen, Jag och Baylee hade kasta pil tävling, fotbolls match och en masa i spelrummet ute i utehuste. Cody kom även på besök och joina oss.

SÖNDAGEN var det som sagt dags för Tui bryggeriet, tui är en ölsort som är den populäraste ölen i foxton regionen. Jag och Baylee gick på en guidad tur inne i fabriken och i den ingick 3 stora handtag öl, så efter rundturen satte vi oss inne på restaurangen och åt och drack gott med mamma och pappa. När vi kom hem börja jag packa väskan och herregud vad tungt det var.. Baylee skulle åka iväg på jobb och vara borta en vecka så vi fick säga hejdå redan då.. Det var sjukt jobbigt faktiskt, min bror, min bästa vän som jag levt under samma tak som i ett år var jag nu tvungen att säga hejdå till.. det sög rent ut sagt.

jag gick sedan ett varv runt kvarteret och såklart ner till stranden en sista gång, stranden som varit ett sådan stor del av mitt år, så många minnen, det var verkligen en sorlig dag helt enkelt.

kvällen kom och jag och kaylem hade bestämt att vi skulle ha sleepover inne på mitt rum, och mina nära vänner Legrand och Frizzle kom över för att säga hejdå..

MÅNDAGEN den 6:e juli 04.30 var det dags att gå upp, då var det tid att köra mot flygplatsen, själva bilresan mot flygplatsen hade jag funderat mycket på under mitt år, funderat på hur det skulle vara och vad vi skulle säga osv, och den bilresan var nu här. Det var hur mörkt som helst ute, inte en enda bil på vägen. Det var inte så som jag hade förestält mig att det skulle vara, vi prata hela vägen, jag och kaylem dumma oss som vanligt och tog lite bilder osv. Det var inte alls så svårt som jag trodde det skulle vara men det har jag min (värd)familj att tacka för!

När vi kom till flygplatsen så var mina underbara vänner Ashley och Shavaughn där, de börja gråta så fort de såg mig.De sprang mot mig så fort de såg mig och gav mig en stor kram med tårarna strömma ner från kinderna. Såklart vägde mina väskor för mycket så jag var tvungen att packa om väskorna på flygplatsen, kommer ihåg att mina händer skaka som bara den, jag blev otroligt stressad och det ända jag ville var att checka in väskan så jag kunde gå till min familj och mina vänner. Även Michael kom han hade tagit ledigt från jobbet och det hade även min coola bal dejt Cody gjort för att komma och säga hejdå.

När det var dags att gå på planet rann tårarna ner, Ashley och Shavaughn ville inte släppa taget om mig, det var precis som om att jag höll på att dö, att vi aldrig mer skulle se varandra igen. Det var väldigt känslosamt, riktigt hemskt. Det var otroligt jobbigt att säga hejdå till min familj, MIN familj, och mina underbara vänner.. Jag har 2 familjer, "hemma" är inte bara på ett ställe längre. Jag saknar min familj fruktansvärt mycket, att ha brödrar, och såklart mamma och pappa. Mitt liv i Nya Zeeland var väldigt annorlunda i jämnförelse med mitt liv här i Sverige, jag skulle verkligen göra allt för att åka tillbaka eller för att skicka hit min whanau = familj.

Jag får ofta frågan "hade du kunnat/velat göra det igen?" JA tusen gånger om! Att åka iväg som utbytes student är helt klart det bästa beslutet jag gjort i mitt liv.

Välkomstceremonin på vår skolan för maori parti ledaren. Så som de 3 lärarna är "klädda" är den traditionella klädseln när de ska göra saker som detta.

Den däringa scootern är med överallt! Han trixar t.o.m med den i soffan i tv rummet.

dessa människor, dem må vara totalt skadade men herregud vad jag saknar dem!..

"Every blond needs a brunette" ❤️

Let me introduce you to bitch 1 and bitch 2 #guuuurlpower

En utav mina absolut bästa vänner!

we Look on-point! Alla utbytesstudenter skulle fotograferas sista dagen, så här har ni oss en sista gång.

hahaha omg we look amazing! På fredagen hade tjejerna ordnat drinks efter mysig kväll på restaurang inne i palmy.

Kaylem i full fart som vanligt!

tui brewery with my brothaaaaa!

the one and only "Cody with the mullet" and Baaaayyyylee.why so serious?

This awesome young fella and I played darts and I won ofc! På något sätt missa jag tavlan och träffa taket istället..

vi var inte alls sugna på att gå upp, herregud vad trötta vi var..

sista bilden innan det var dax att gå på flyget.. Det pirrar i magen bara genom att skriva om denna stund. Som jag saknar dem..​

Likes

Comments

View tracker

Ojojoj dagen var här! Dagen som det pratats om i flera månader; det var dax för balen! Jag vakna redan vid åtta på morgonen och kunde i te somna om, tror mest det var för att jag var så förväntansfull och så taggad. Dagen kunde inte gått långsammare, det enda jag ville göra var att fixa mig och göra mig redo men eftersom att det inte börja förens 7.00/7.30 så var det lite för tidigt.
Jag visste fortfarande inte riktigt hur dagen såg ut när jag vakna, jag hade inte riktigt planerat något över huvudtaget i princip, men det löste sig! Jag var klar vid 17.00 och skickade till min date Cody att jag var klar - men han tog längre tid på sig att fixa sig än vad jag gjorde så han kom inte förens klockan var 18.00/18.15 och då blev det fotografering hemma hos mig!
Cody hade köpt en "korsache" (har ingen koll på hur det stavas!) och både min mamma, hans mamma och min värdpappa sa till oss att cody var tvungen att gå ner på ett knä när han skulle sätta på den för det är en tradition osv. Varken jag eller cody trodde på dem! Så vi stod och argumenterade mot våran föräldrar så det sluta med att han gick ner på ett knä haha.
Vi tog en hel del bilder innan jag och cody begav oss till balen, och mina värdföräldrar såg jätte stolta ut!

Inne på balen fanns det en fotohörna, där man kunde ta hur många bilder som helst och det var det absolut roligaste på hela kvällen. Temat på balen var "Candyland" så där var pyntat med godis, lärarna var utklädda till olika slags godisar osv. Dock det enda vi fick att äta var plockemat, så vi fick bla prinskorvar, små små pajer, uppskuren frukt och lite sånt - så besviken jag blev trodde att vi skulle få tårta och en varm huvudrätt men ack så fel jag hade!

Balen sluta runt 22.30 och då åkte vi hem till min kära vän shavaughn och bytte om innan det blev dax för efterfest ute på landet hos min vän Scott.

Efter många om och men så löd vi haha! Cody blev nervös - han trodde nästan att han skulle gifta sig sa han!

Mina underbara föräldrar! Trodde aldrig jag våga eller ens vilja kalla någon annan för mamma eller pappa, som jag älskar den här familjen !

Jag, codys mamma och "cody with da mullet" himself .

Rödamattan ! Åh vad hemskt det var, jag ville bara gå in men det var folk som stanna oss hela tiden för att ta kort!

Så fort vi kom innanför dörren så ser både jag och cody Karin och en kille med MULLET! Cody var som ett litet barn på julafton asså! Han blev tok kär i Connor som han då hette. Så vi vart ju tvungna att ta ett kort!

Vi vart ju tvungna att ta en bild på bara svenskarna! Och oj så fin Karin va!

Mina bästa vänner, Brooke och Shavaughn !

Natalie, Scott och jag. När det är "Group time" vilket är nz versionen av klassråd (ungefär) vilket man har varje dag förutom torsdagar, så är vi i samma klass och vi sitter alltid med varandra och vi pratat bara strunt! Och vi har alltid lika kul!

Ashley, Karin och jag = Blonda ligan!

Alla utbytesstudenter!

Class of 2015 hade det annars kunnat stå på skylten!

Godis tema!

Vi är rätt snygga asså!

Mullet killarna och Legrand!

Squad Goals! ;

Likes

Comments

25/6
I torsdags hängde jag med min blonda vän Ashley hem till Levin! Vi hann inte mer än slänga av oss skorna innan mamma Jane sa till oss att vi skulle till Palmy för att shoppa! Vi hade självklart disco i bilen dit (vilket man alltid har när man är i samma bil som Ashley och hennes mamma) och mamma Jane kan alla gangster låtar, hon sitter och dansar och rappar med till låtarna!
Vi hitta tyvärr inget i stan, men vi köpte iallafall Noodle Canteen på vägen hem, och såklart tog Ashley bara kinapinnar till oss att äta med så det tog forever att äta mina nudlar haha.

26/6
Jag och Ashley vakna och gick raka vägen hem till hennes kompis Hanna , för hon skulle fixa mina ögonfransar. Det tog ca 3 timmar och eftersom att Ashley och Hanna inte kunde sluta att prata om pizza så ringde självklart Ashley och beställde pizza så när vi var klara så körde vi ner till byn och hämta pizzan.
Mätta och belåtna gick vi hem till Ashley igen och test-sminka oss inför balen osv.

Baylee körde mig till skolan, och det var super kallt! Frost och inte ett enda moln på himlen!

Nudlar • Hunden Pink • "Bitch better have my money"

Som jag kommer sakna min blonda vän. Hon fråga om vi inte kunde adoptera henne så hon kunde följa med till Sverige och bli den "fjärde blonda systern" haha

Likes

Comments

Klockan 13.00 gick jag till kaylems skola för att kolla på Kaylems uppvisning. Jag mötte min mamma där och Kaylem blev super glad när han såg oss. Han och boysen gjorde Hakan och sedan gjorde han och två tjejer Nae Nae dansen. Det var svårt att hålla sig för skratt vissa gånger under andra akter, även min mamma hade svårt för att hålla minen ibland.
När det var slut så körde vi till Ionas (min värdsyster som bor i Australien) bästa vän Kaylah som jobbar som frisör, för då var det äntligen dax att bli av med min hemska utväxt! Sedan kom Baylee och hämta mig, inte för att han hade något val, mamma tvinga honom haha.

Alla barnen som uppträdde :)

Likes

Comments

Vid 9 tiden på morgonen körde jag, Kaylem och pappa in till Palmy så jag kunde handla det sista till balen (som är imorgon 27/6) och det var vatten överallt! Visa vägar var avstängda pga det var för mycket vatten på vägarna där var verkligen sjöar på åkrarna osv. Folk hade vatten i sina hus, broar kollapsade, och tidigare i veckan fick vi olja på stranden.. Jag har fått uppleva den bästa sommaren på 10 år här i nz, och detta är den värsta/regnigaste vintern sedan 2004. Så jag har verkligen kommit på ett "bra" år!

Så fort vi kom tillbaks till Himatangi så tog jag mina gummistövlar och traska ner till min käre vän Barney. Det var första gången jag använde mina stövlar (som jag köpte i september) så jag gick ju självklart i alla vattenpölar!
Cody kom även dit så jag var där ett par timmar innan jag gick hem igen och käka kvällsmat.
Senare på kvällen hämta min vän mig och då begav vi oss på fest med rugby killarna.

Vattenpölarna jag självklart gick i!

Likes

Comments

Efter skolan den 19/6 åkte alla utbytesstudenterna på skolan och de international captains till Palmy för det stod skridskoåkning, restaurang och basketboll på schemat. Just denna ,dagen regna det som bara den, så jag dissa skridskoåkningen och gick till köpcentret istället medans alla andra betalade för att åka skridskor i regnet.
Efter det blev det god mat på Breakers och efter det åkte vi och kolla på basket. Där var två gorilla maskotar och där framfördes även ett ABBA medley och dem två grejerna var verkligen höjdpunkten på hela kvällen.

På vägen hem från Palmy ringde min bror mig och berätta att han fick sitt körkort (dock på tredje försöket - tredje gången gillt som dom brukar säga eller hur Wilma?!) så nu har jag även privat chaffis!

Ett gäng utlänningar på basketen haha

Likes

Comments

Jag kan utan tvekan säga att veckan som just passerat har by far varit den värsta veckan i hela mitt exchange år, med massa tråkigheter på en och samma gång, med hela studentveckan, begravning och min lillebror Kaylem ska till Australien före jag åker hem så har inte alls så lång tid kvar med honom vilket verkligen suger, kan inte ens föreställa mig hur det kommer vara när jag ska säga hejdå till honom..

Men jag får ju endån berätta att jag varit på skolresa uppe i Hamilton eller rättare sagt i Turangi. Varje år vid den här tiden är det så kallade "Field Days" uppe i Hamilton. Det är en super stor marknad för bla bönder osv som varar i ca 4-5 dagar, med massa traktorer och massa farming stuff. Vi begav oss upp till Turangi (ligger utanför Taupo) i onsdags och körde vidare upp till Hamilton på torsdagen för att gå på marknaden. Eftersom att min bror Baylee jobbade där så skickade han sms till mig så fort jag kom dit, då ville han att jag skulle köpa lunch till honom, så jag och min vän gick rundor och letade efter honom i ca en timme innan vi hitta honom, det förklarar lite hur stort stället var!
Det fanns till och med bussar som gick från entrén upp till parkeringen (vilken vi såklart tog)!

På kvällen blev det Burger Fuel (nya Zeelands version av Max) och hotpools vid motellet där vi bodde.

-------------------------------

14/6
Klockan 11.00 vart det begravning för 11 åriga Ryeli, min nära vän Michaels kusin. Det kändes som att hela Foxton kom dit, det hölls massvis med tal under ceremonien från släkt och vänner, det spelades musik, och i slutet var där en video på honom och hans lillebror och sedan en musikvideo med bara bilder på Ryeli och hans familj.
I slutet gjorde rugby killarna hakan när kistan bars till likbilen. Att se dom tuffa rugbykillarna göra hakan med tårar rinnandes ner på kinderna var hemskt, hela ceremonin var super fin, alla bar rugby league tröjor för att hylla Ryeli.

Här kan ni se hakan:

https://fbcdn-video-e-a.akamaihd.net/hvideo-ak-xpa1/v/t42.1790-2/11298153_1060073737354931_1467860050_n.mp4?oh=cef0d750b2ccfcdff166899c6240683e&oe=55802275&__gda__=1434531961_33ed871e4c9a0cdacaa6171a6c676ad2

Field days whoop whoop! Kolla hur långt bort "ballongerna" går.

Det våren jobbig dag igår..

Likes

Comments

Ohoj vart ska jag börja? Har inte bloggat på ett tag och jag ber om ursäkt för det, så jag får väl ta och sammanfatta de senaste veckorna lite snyggt.

Den 29:e maj - 1:a juni blev det camping i Taupo, Richards syster Lianne och min netball "lagkapten" Ange hämtade mig efter skolan på fredagen och vi kom fram till Taupo runt 22.30 och då var redan Richard och hans son Harrison där. Vi bodde i Liannes husvagn som låg bara några minuter utanför Taupo, en liten campingplats precis vid sjön.
Även fast jag var lite yngre än alla andra (förrutom Harrison såklart som bara är 5) så hade jag faktiskt riktigt roligt!
Vi spelade tennis ena dagen och andra dagen körde vi in till Taupo och gick på restaurang och spenderade ett par timmar vid 'the hot pools'. Tyvärr körde Richard och Harrison hem den kvällen pga Richard hade jobb på måndagen, så jag, Lianne och ange gick en liten promenad runt båtarna och upp till utsiktstornet innan vi körde hem.

Helgen efter det åkte jag hem till Karin i "storstaden" Shannon, och hennes värdfamilj är alltid lika snälla och trevliga när jag kommer dit, riktigt skoj för man känner sig verkligen super välkommen så fort man kommer dit. Och eftersom det bara var jag och Karin så kollade vanlige på 'det här var jutråkigt' med David Batra, lite hipp hipp, och jag såg även "känn ingen sorg" för första gången, och eftersom Karin är med i bakgrunden i en av scenerna så kan jag ju säga att jag känner en kändis som medverkat i den filmen, det ni! Inte illa!
Dagen efter åkte vi ner till Wellington, blev lite shopping innan vi drog ut på kvällen för att fira våran vän Amanda som fyllde 18. Kan nog säga att den kvällen blev ett minne för livet!

Vår husvagn!

Ange till vänster, Lianne, Richard och hans son Harrison.

PartyVikingarna och en vän till Amanda nere i Wellington

Likes

Comments

Här är killarnas haka från förra veckan! Cred till Karin som filma och som lät mig använda hennes video, så tack tack Karin! Vår skola har sin alldeles egna haka, och jag diggar den starkt! Som ni kan se i slutet av filmen så blir det väldigt entents och ramsan i slutet är den vi bland annat använder vid powhiri(n) och liknande tillfällen.

Hakan ska visa hur starkt och skrämmande laget är och helt enkelt skrämma motståndarna.
Bästa delen är i slutet så om ni inte känner för att kolla hela videoklippet så kolla iallafall slutet!

Likes

Comments