Tillåt mig att presentera en perfekt komponerad blogg-bild av en myskväll!

Den innehåller alla element. Dryck, ost, choklad och är mycket tillfixad och preparerad för att bjuda på bästa bilden och inspirationen som den influänser jag är.

Taadaa! Erkänn att ni aldrig sett en mer välkomponerad ostbricka på ett mer bloggvänligt sätt.

Recept:

Ta fram ost. Orka inte ta fram snygg skärbräda utan däng upp ostarna på en tallrik.

Kexen smular så de gör sig bäst i paketet.

Vin kan vara gott men då somnar man 20.15.

Applicera babyvakt så det inte riktigt går att slappna av, när som helst kan utryckning ske till sovrummet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er så här på andra sidan helgen.
Ni som läste mitt förra inlägg förstår kanske att den här helgen inte varit den bästa på länge. Jag har legat länge i sängen när jag vaknat, försökt vila så mycket jag kan på dagarna och levt rövare på nätterna. Eller det är inte jag som lever rövare men jag måste hålla rövaren sällskap.

Helgen avslutades med att lillebror fick feber och jag gick typ sönder. Om det är något som gör ont i en är det när barnen är sjuka! Han somnade tidigt och jag gick och la mig tidigare än vanligt, det kändes bättre att ligga bredvid honom än att sitta i vardagsrummet när han hade feber. Men jag kunde inte somna, jag låg och glodde i över två timmar tror jag. Dels hade jag ont i magen och dels lyssnade jag på andetagen från lillen.
Men eftersom han hade feber sov han hela natten, för första gången någonsin!
Tolv timmar utan mat eller rejäla uppvak, han vaknade till lite halvt och gnällde men det räckte med en hand på bröstkorgen för att han skulle somna om.
Nu kanske ni tror att jag sov som en liten gris hela natten. Tillåt mig skratta.
Mellan midnatt och 04 på morgonen sov jag gott. Resten av natten vaknade jag med ett ryck ungefär en gång i timmen för att lyssna om han andades normalt, kändes varm och övrig hälsokoll.
Intressant att trots min extrema trötthet så tar modersinstinkten över i ett sånt här läge. Jag hade kunnat sova i 20 timmar i sträck tror jag, men när de små liven är sjuka går det först.

Sjukt dålig bild från helgen. Men jag fick upp julbelysningen på balkongen.

Idag är det som tidigare dagar, det vill säga att mina föräldrar kommer och hjälper mig. Jag önskar så otroligt mycket att det inte behövdes, jag vill kunna ta hand om mina barn själv men det är lite svårt just nu. Jag vet att bara jag får sova på nätterna kommer det att bli som vanligt igen och det bästa vi kan göra är att ta hjälp tills vi har gått igenom den här perioden.
Det är bara så frustrerande att inte veta när det sker. Är det om en dag, en vecka eller två år?
Jag hoppas på det första alternativet.

Nej, nu ska jag försöka få till lite frukost här innan det är dags för en feberkoll igen. Hoppas ni får en trevlig måndag!

Likes

Comments

Igår hade jag som sagt en dålig dag.
Hittills har jag ändå lyckats hålla ihop dagarna och ha näsan ovanför ytan, hur jag lyckats vet jag inte men det har jag.
Men igår klappade jag igenom.

Efter att jag och Jan varit iväg lite ensamma och kommit hem igen kände jag mig så tung i kroppen på något sätt. Vi satte igång med maten och jag var som vanligt och pratade om allt möjligt men jag kände mig så låg i kroppen.
Eller jag vet inte hur jag ska förklara det riktigt, det var som att kroppen gått in i energisparläge.
Jag var där i köket och höll på med maten men jag var ändå inte riktigt där. Som att jag inte hade kontroll över mina armar, de bara gjorde sakerna på bänken tack vare muskelminnet.

När vi ätit och stökat undan gick jag ner i källaren för att gå på toaletten och när jag var klar kände jag att jag ville inte gå upp till resten av familjen. Istället satte jag mig i soffan i källaren men kände snabbt att jag pallade inte att sitta upp utan jag la mig ner under en filt.
Det snurrade i hela kroppen. Inte bara i huvudet, utan i benen, armarna, magen och ryggen. Det kliade, hoppade och snurrade runt och jag låg och kände mig jättesjuk.
Jag började smsa med min mamma om hur jag mådde och allt eftersom vi smsade kände jag mig tröttare och tröttare och fick svårare att fokusera på vad vi pratade om.
Att ta sig upp för trappan kändes helt omöjligt och jag fick samla mig en lång stund innan jag gick upp igen.

Det var bara en halvtimme kvar tills barnen skulle lägga sig och jag kokade ägg i köket och försökte bara hålla ihop det. När lillebror skulle lyftas bad jag Jan om det, jag litade inte längre på min egen förmåga och var rädd för att jag skulle tappa honom.
När de äntligen lagt sig kraschade jag under en filt i soffan och orkade inte ens slösurfa på telefonen.
Vi hade handlat lite goda ostar tidigare men jag ville inte äta eller dricka något alls. Jag mådde bara illa, hade ont i magen och ville inte lämna soffan på hela kvällen.

Idag har jag åkt hem till mina föräldrar utan barnen och tar det bara lugnt. Det kändes så otäckt igår, energin bara rann ur kroppen på sådana kort tid. Jag är väldigt lättad över att Jan var hemma när det hände och att det är helg för jag är nästan lika slut idag. Igår gick jag över en osynlig gräns, tröttheten, sömnbristen har kommit ikapp efter flera, flera veckor och nu har den verkligen mig i sitt grepp. Jag litar inte på min egen förmåga att ta hand om barnen ensam längre och det känns så konstigt. Jag vet att jag kan men jag förstår inte hur man gör längre.
Usch, jag får tårar i ögonen när jag skriver det här. Jag vill så mycket för mina barn, så mycket att jag inte ens har märkt åt vilket håll det var på väg.
Jag orkar inte. Jag vill bara sova. Sova i två dygn.

Blev inte så peppigt inlägg det här men jag mår verkligen inte bra just nu som ni kanske förstår. Tack och lov så har jag min make och övrig familj som finns här så mina barn mår bra och det går ingen nöd på någon av dom.
Jag ska försöka hålla igång bloggen, men jag tänker bara skriva för att jag vill inte för att jag måste.
Kram.

Likes

Comments

Vi sammanfattar dagen i några punkter:

*Jag åt ingen lunch.

*Soundtracket för dagen var gnäll och bråk.

*Jag har varit en mycket opedagogisk moder.

*Två gånger har jag grinat för att det kändes helt hopplöst.

*Egentiden men Jan ville jag ställa in men tack och lov fick min mamma mig på andra tankar.

*När det kändes som allra mest hopplöst kom mina föräldrar tidigare än vad vi först bestämt. De tog tag i barnen, röjde upp i köket och lät mig sitta i soffan innan jag gick hemifrån. Alltså älsk på det!

*Jag och Jan fikade i lugn och ro, tog en liten promenad och gjorde en romantisk handling på Konsum.

*Vi åt fredagstacos och jag räknar för tillfället ner till läggdags för barnen. Jag behöver andas lite utan de små i min direkta närhet. Som tur är så är det helg.

Jag återkommer imorgon!

Tog mig en Napoleon.

Likes

Comments

Då var vi här igen, veckans bästa dag. Tack för det säger jag som vanligt.
För att riktigt känna fredagskänsla har dagen hittills förlöpt med massa gnäll, bråk och skrik. Precis vad en icke utsövd Hanna behöver.
Mitt tålamod är på noll och eftersom barn typ har en radar för sånt utnyttjas det till max.
Orkar inte bråka hela dagen så jag hoppas verkligen att det går över, detta gnällkalas.

När tvååringen inreder hamnar rivjärnet i soffan?

Jag längtar efter Jan och att han ska sluta jobbet. Då kommer mina föräldrar för att ta barnen någon timme så jag kan gå och möta upp honom på hans jobb. Vi tänkte ta en promenad och kanske fika lite innan vi går hem. Lite egentid och det behöver vi verkligen!

I övrigt händer inget speciellt just nu. Vi får mycket hjälp av mina föräldrar och svärföräldrar så vi får ihop dagarna. Sömnen är ungefär lika obefintlig som innan. Natten som var innehöll en liten ljusning men jag vågar inte tro något innan vi testar samma sak igen med liknande resultat. Återkommer på den punkten.

Trött tråkmåns i soffan.

Snart är klockan elva och båda barnen går i pyjamas fortfarande, men vi har iallafall ätit frukost! Ett framsteg.
Jag får väl ta mig i kragen och ekipera barnen och försöka göra även denna dagen till något minnesvärt. Eller åtminstone helt okej.

Hoppas att ni får en trevlig fredag!

Likes

Comments

Jag sitter ofta och tycker att vi har det såååå stökigt här hemma! Det är inte bara barnens leksaker utan en posthög här, en stol med kläder där och lite återvinning i hörnet. Osv osv osv.
Plus att vi borde rensa bort babykläder som är för små, röja upp i rat-rummet och organisera kökslådorna lite bättre.
Men som ni trogna läsare av bloggen vet har jag just nu en obotlig trötthet och jag prioriterar icke städning så högt. Iallafall inte högre än att duscha, äta kvällsmackor, dricka cola zero eller läsa helt onödiga trådar på Flashback.

Men det finns något som får mig att inse att vi har det ganska bra och fint här hemma. Detta något finns att finna på TLC onsdagar klockan 23:00 och stavas "Hoarding: Buried alive".

Efter ett avsnitt känner jag ändå att vi har det ganska fint här hemma. Plus att jag känner mig tacksam för att jag får vara frisk och må bra.

(Jag vet såklart att de personer som har det så här hemma har psykiska problem och/eller sjukdomar och det är allvarligt och väldigt sorgligt att det går så långt. Jag försöker på inget vis nedvärdera eller göra mig rolig på deras bekostnad, utan jag blir snarare medveten om hur bra jag har turen att få ha det. Så det inte blir några missförstånd.)

Likes

Comments

Peppen som infinner sig på att gå ut när termometern visar det här är obefintlig. Om det varit januari hade jag nog inte reagerat men när den här första lite kallare dagen kommer är jag inte härdad nog! Det känns snarare som - 28°C än ynka 10.
Det behövs ett par dagar (veckor!) innan jag ens blir lite van. Om det nu går att bli van vid kyla. (Svar Nej).

En annan sak, ni övriga bloggare här på nouw, ser ni i er statistik hur många som klickat sig in på er blogg via nouwportalen? Jag ser det nämligen inte, enligt min statistik var senaste gången någon gick in via nouwportalen i början av oktober (vilket jag vet inte stämmer för jag har haft besök efter det via portalen). Är det nytt drag eller bara min statistik som inte stämmer?

Iakttagen på toaletten igår.

Det här med leksaker... Hur kan de föröka sig utan att vi köper några? Som ett omvänt svart hål som bara sprutar in leksaker i vårt hem. Hur mycket vi än plockar undan när barnen lagt sig hittar vi alltid grejer på de mest oväntade ställena.
Typ toaletten, i en sko, i kastrullskåpet, min säng, under soffkuddarna och bakom teven. Förmodligen kommer vi hitta leksaker långt efter att barnen flyttat hemifrån.
Men men. Så länge barnen har roligt får man väl stå ut med leksaksexplosionen i vårt hem. Fast snart borde vi kunna styra det lite mer in på dotterns rum, åtminstone över natten...

Likes

Comments

Varsågoda, här kommer en sammanfattning på några av de senaste nyhetsrubrikerna!


Eleverna lämnade inte lugnt föreläsningssalen, nej de FLYDDE! Med andan i halsen, ett hjärta som bankade hårt i bröstet och paniken i ett hårt tag om strupen flydde eleverna! De kastade sig hals över huvud över stolarna, vräkte bord åt sidan och stormade mot närmaste nödutgång. Jag blir orimligt nyfiken på vad det är som gör Alexandra så otäck.Jag har nog aldrig relaterat till någon så mycket som jag relaterar till Knut-Olle.Kanske för att han bor i Norge?Ica-handlaren verkar ha tråkigt på jobbet och känner att "någonting måste hända". Som en blixt från en klar himmel kommer han på att han kan ta bort plastpåsarna! Tänk så tokroligt det blir när kunderna tappar äggkartongen på parkeringen och springer efter meloner på rymmen. Jag antar att det riggas upp en filmkamera utanför butiken.
"Youtube, här kommer jag!"

Likes

Comments

Igår var det ändå en ganska bra dag! Ni anar inte hur skönt det är att kunna skriva den meningen, det känns som flera veckor sedan jag gav en dag betyget "ganska bra". Speciellt efter helgen som kändes så trist. Jag kände mig instängd och nedstämd på samma gång men var alldeles för trött för att göra något åt det så när söndagskvällen kom var jag alldeles grå inombords.

Men idag tog jag nya tag, med hjälp av svärföräldrarna.
De kom på förmiddagen och tog ut barnen så jag kunde vila en stund. Bara det var väldigt välkommet då jag spenderat natten med att stirra i taket och vänta på att bäbis skulle vakna fram till tretiden ungefär. Det låter väldigt korkat att spendera natten så men jag kunde inte hjälpa det, jag vet ju att han kommer vakna. Fram till tretiden hade han haft två uppvak och fler skulle det bli.

Nåja, tillbaka till gårdagen.
Efter lunchen så lämnade jag lillebror i barnvaktarnas ömma vård och gick med tvååringen till öppna förskolan på kyrkan. Det var så roligt att få göra något själv med henne. Hon har blivit otroligt mammig på slutet och att jag måste säga nej så ofta ger mig dåligt samvete för jag vill ge henne mammatid men det går inte.
Så att vi fick några timmar bara hon och jag var så värdefullt.

Obs. Det är ej så här grönt ute just nu. Gammal bild.

När vi kommit hem så hade min svärmor stekt en rejäl laddning med raggmunkar med fläsk, så mycket att det räcker till två middagar och vi slapp laga mat.
Finns inte ord för hur skönt det var och hur mycket vi uppskattar all hjälp vi får just nu.
Efter middag och lite vila fick jag in en promenad på kvällen. Jag ska börja ta tag i dessa promenader bättre nu, jag har slarvat på slutet och det gör inte under för måendet om jag säger så!

Kvällen avslutades med en mycket, mycket, MYCKET glad Jan när Sverige klarade sig till VM i fotboll. Han blev så uppjagad att han skulle få svårt att sova och jag började fundera över hur jag ska spendera sommaren nu när jag blir fotbollsänka.

Sammanfattningsvis så var det alltså en bra dag. Jag hoppas på fler bra dagar framöver, för det behövs!

Trevlig tisdag till er!

Likes

Comments

För fyra år sedan gjorde jag det här.
Stod i ett provrum på Lindex och provade, vad jag trodde var, min bröllopsklänning.
Det blev ett köp bara för att ångra valet av klänning någon månad senare och istället beställa en långklänning som kom två månader innan jag skulle gifta mig.

Att jag skulle gifta mig i brudklänning fanns aldrig på kartan. Jag har aldrig trivts i vita kläder och att då spendera en av mina största dagar i livet i kläder jag inte trivs i kändes inte så kul. Plus att det är så dyrt med brudklänningar och jag kände att jag inte ville lägga massa tusenlappar på en klänning som jag bara kan ha en gång.
Nog för att man kan hyra en klänning men jag la hellre hyrespengarna på att köpa en klänning som skulle passa till fler tillfällen.

Sen har jag i och för sig en för evigt inneboende rebell i kroppen som kan ha haft ett finger eller två med i spelet att gå emot traditionen...

Istället blev det den här klänningen. Jag sydde till ett blått band i midjan eftersom färgtemat på bröllopet var blått, silver och vitt och så var det klart.
Däremot har jag aldrig använt klänningen igen trots mina intentioner men så har tillfällena för långklänning varit ytterst sparsamma.
Den hänger i min garderob och varje gång jag ser den minns jag en av mina bästa dagar i livet, då jag fick gifta mig med världens mest underbara make!

Likes

Comments