Header
View tracker

3 Saker som har hänt i sommar

1. Jag har slutat att väga mig. Ett mycket bra val. Numera tittar jag mig i spegeln och överlägger med mig själv om hur jag ser ut. Oftast anser jag att jag är snygg. Om jag anser annat ser jag till att ändra mig.

2. Jag har badat i havet två gånger. Det var kallt, friskt och nästan skönt. Bad hör sommaren till och eventuella låga badtemperaturer kan man icke ta hänsyn till.

3. Maskrosorna har tagit över hela vår gräsmatta. Eller sa jag gräsmatta, jag menar såklart maskrosäng. Vissa dagar har jag funderat på om det överhuvudtaget finns någon gräsmatta under det gula fältet. På listan för nästa sommar står numera; mörda maskrosorna innan det är för sent.


​Maskrosorna har här mött sin överman gräsklipparen. Men äppelträden blommade fint en gång i tiden. Innan det blev storm och alla blomblad landade på marken och blev upptuggade av övermannen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej hej från en mycket dålig bloggare... Uppdateringen har verkligen inte legat på topp om jag säger så. Dessutom har jag ingen bra anledning heller till varför det ekat tomt här inne, det har bara inte blivit av.

Vi är mitt uppe i långledighet och det är så skönt! Inga tider att passa och vi får umgås en hel massa. Kan vara därför jag inte bloggat också, det finns gränser på hur många inlägg jag kan skriva om dagar då vi inte gör något speciellt. Men jag ska försöka bättra mig nu!

På onsdag reser jag till Stockholm alldeles ensam, det känns helt främmande och väldigt roligt såklart! Jag ska hälsa på mina bröder och Katrin. Jag är så laddad för en fullproppad helg i huvudstaden!
Tanken var egentligen att vi skulle åka alla tre, men efter en vecka i en stuga vid havet kände vi att det var så meckigt att resa med en liten så vi skippar en till semesterresa för oss alla och jag får åka helt solo. Om jag ska vara ärlig är jag inte så ledsen över det, även om jag kommer att sakna min lilla familj.

Annas händer det som sagt inte så mycket. Vi försöker göra någon liten utflykt varje dag om vädret tillåter och semestrar på hemmaplan.
Idag gräver dock min man, pappa och svärfar i dräneringen och jag hänger med dottern under tiden så några utflykter blir det inte idag.

Bild från i söndags då vi besökte laxhoppet utanför Umeå. Fiskarna hoppade inte men vi såg flera stycken som simmade uppför. Riktigt häftigt att de klarar av det!

Likes

Comments

View tracker

Livet just nu alltså!
Min man gick på ledigt i måndags och nu väntar flera veckor av ledighet tillsammans innan jag börjar jobba igen.
Just detaljen om att jag ska börja jobba igen är väl inte den roligaste men inte så mycket att göra åt. Min man och dotter ska få flera månader ihop nu när han går på föräldraledigt och det unnar jag honom verkligen! Det är så kul att få vara med sitt barn!

Men livet var det ju. Så härligt! Vi är hemma alla tre, umgås och hittar på roliga saker tillsammans. Ingen stress, inga tider att passa och inga måsten. Helt underbart. Inte ens det otroligt kompakta och gråa regnvädret som hängt över huset i två dagar förstör känslan.
Jag önskar att vi alltid fick vara lediga ihop!

I veckan for vi till laxhoppet och hoppades på att få se en och annan hoppande lax men så var inte hoppet öppet tyvärr.
Forsande vatten fick vi däremot titta på och det är inte dumt det heller, även om jag var inställd på laxar. Som inte låg i en ask.
Eftersom fiskarna lyste med sin frånvaro drog vi vidare och tog en skogspromenad istället.
Trevlig lördag på er!

Tomatplantor på rad i vardagsrummet. Längtar tills jag får skörda.

Likes

Comments

Saker jag vill göra:

Köpa en ny grill. Har span på en rejäl klotgrill så jag kan lägga på locket när jag grillat klart och således inte behöver oroa mig för att bränna ner hela kvarteret.

Grilla oerhört många gånger i sommar. Helst ett par trefem gånger i veckan.

Bada. Fast bara om det blir varmare.

Slänga bort min våg. Den kontrollerar mitt liv på ett väldigt osunt sätt. Därför måste jag snabbare än kvickt få ut den från mitt hus.

Ha världens bästa sommar. På måndag går min man på ledighet och då är vi lediga ihop fram till augusti. Då börjar jag jobba igen. Känns så där ärligt talat, men innan jobbet kallar ska vi ha en fabulös sommar alla tre.

Äta massa glass. Bland annat ska vi besöka glassbonden utanför Vännäs. Det har jag sagt i tre år nu, så det börjar bli dags.

Dricka mousserande. För det är gott.

Elda. Elda. Elda. Obs! På grillplatser under kontrollerade former pga ej pyroman.

Bild från när jag badade i Umeälven efter en mycket kall junimånad. Det var ohemult kallt. Sen kom värmeböljan.

Likes

Comments

Nu tänkte jag vara fullständigt unik i mitt ämnesval i detta inlägg. Ett ämne ingen annan tagit upp de senaste dagarna, nämligen VÄDRET! Rena rama sommaren redan i maj, helt underbart.
Det är nu det här med hus kommer till sin rätt, att bara gå ut på altanen på framsidan och njuta av sommaren.
Helgen som var shoppade vi loss på Plantagen, äntligen tog vi tag i sommarblommorna. Däremot fick jag storhetsvansinne och handlade lite för många blommor så mitt i planteringen fick jag kasta mig iväg till mina föräldrar för att hämta ännu fler krukor för att allt skulle få plats. Men i slutändan gör det inget alls för det blev fint.

Jag odlade lite olika ätbara saker i en stor blomlåda på bron och titta! Rädisorna börjar redan titta upp! Så roligt! Nu väntar jag på dillen, persiljan, spenaten och salladen också.

Jag är sugen på ett trädgårdsland också, men det får nog bli nästa år. Det är lätt att ta sig vatten över huvudet och göra alldeles för mycket nu första sommaren i huset, man ska ju orka ta hand om det också.
Så i år känns det alldeles lagom med lite blommor och en låda med lite grönt i.

Likes

Comments

Ja, här ekar det fortfarande tomt, trots att jag blivit frisk. Men däremot insjuknade min make i samma som jag haft så de senaste dagarna har jag fått ta hand om både man och barn, något som tagit musten ur mig.
Jag hann precis bli frisk och få tillbaka livskraften så blev det sjukstuga igen.
Men nu verkar det värsta vara över äntligen så nu kan vi väl andas ut tills nästa gång.

Ikväll är min plan att äta oliver och fetaost framför datorn. Vi har lånat min brors dator på prov, eventuellt köper vi den längre fram men vi vill se vilket behov vi har först. Eftersom jag är lite av en spelnörd (obs, datorspel, ej tvspel) så är jag eld och lågor såklart!
Vi fick hem datorn igår och jag såg såklart fram emot en kväll med godis och spel. Den infriades inte. Något var fel med Windows så det gick inte att göra något alls med datorn. Tack och lov så slängde sig min bror på tåget och kom hit vid 21.30 igårkväll, haha. Han fixade datorn och så drack vi vin. Det blev surr till långt in på natta och så sov han över här. Så kvällen blev inte så tokig trots allt.
Men ikväll ska jag ta igen förlorad speltid. Telefonsamtal göra sig icke besvär.

Mötte upp brorsan vid tåget

Likes

Comments

Hur man går ner 2.5 kilo på tre dagar.

1. Gå och lägg dig på kvällen. Tro att du ska få en god natts sömn.

2. Vakna vid 03 med ont i magen. Försök tänka bort det (alltid bra med psykisk träning) men inse att du misslyckas. Besök toaletten.

3. Somna om och vakna upp 2 timmar senare efter feberfrossa. Inse att magen fortfarande gör ont.

4. Besök toaletten med jämna mellanrum under förmiddagen. Här kan du med fördel springa mellan sängen och badrummet för extra motion.

5. Spendera dagen i sängen i halvsovande tillstånd. Drick en halv deciliter kolsyrat vatten fördelat på 6 timmar. Pga otrolig febersmärta i ryggen byt läge ungefär var tionde minut.

6. På kvällen, inmundiga en deciliter hälsoyoghurt. Eventuellt kan du även dricka lite Coca cola.

7. Under natten, se till att kasta dig fram och tillbaka pga feber, ryggvärk och magvärk så du får motion.

8. Vakna. Känn noll aptit. Omfamna känslan.

9. Ät tre rostmackor med leverpastej fördelat på hela dagen. Kolla även på en oöppnad burk cola.

10. Sov. Vakna och ställ dig på vågen. Tadaa!

Resultat kan variera.

Sådär. Nu har ni fått tips på hur ni kan komma i form till beach 2016 och även anledningen till att det varit väldigt tyst här ett par dagar.

(vill bara tillägga att beach 2016 är ett skämt och att man inte behöver träna ett dugg inför det om man inte vill. Jag tänker inte göra det.)

Här är förra årets sommarform!

Likes

Comments

Jag tog en promenad ikväll, tog Nybyrundan och lyssnade på P3-dokumentär. Jag hade såklart klätt på mig alldeles för varmt. Varje år är det likadant, ute är det härlig vårkväll men i mitt huvud är det ruggiga vårvinterkvällar.

Iallafall så lyssnade jag på dokumentären om mordet på Helen från Hörby och förra veckan lyssnade jag på dokumentären om mordet på Engla.
Egentligen vet jag inte varför jag lyssnar på just dessa, min reaktion är oftast att jag vill springa hem och krama mitt barn och aldrig släppa henne.
Det kan göra så ont i magen när man vet hur sjuka vissa personer är, pedofiler och mördare.
Jag har läst att det i snitt är tre barn i varje klass som utsätts/utsatts för sexuella övergrepp, det är ju en helt sjuk siffra! Tre barn i varje klass som bär på erfarenheter INGEN ska behöva ha, allra minst ett barn. Jag hoppas att om jag möter ett av dessa barn så ska jag kunna hjälpa och märka att något är fel. Försöka vara lyhörd och se signaler. Men det är såklart lättare sagt än gjort. Men för att försöka få lite mer kött på benen så brukar jag läsa Elaine Eksvärds blogg ibland, hon var nämligen ett av de tre barnen i hennes klass. 

Likes

Comments

Förstår att ni alla suttit på helspänn över om jag hittade några kläder till festen eller om jag gick naken.
Naken gick jag inte, utan klädde upp mig(och kände mig fin!) men min vana trogen så har jag ingen bild.
Planen var såklart att fota lite under kvällen men jag hade så roligt att jag glömde bort att ta fram kameran. Men det ser jag som ett gott betyg!
Vi åt god mat, bowlade, kastade dart och pratade en massa.
Festen började redan klockan 18 och vid 01 satte jag nyckeln i låset på hemmaplan.
Alldeles lagom lång fest.

Idag har det varit lugna gatan här hemma. På eftermiddagen ville vi att det skulle börja regna så maken gick ut och klippte gräset. Efter en kvart regnade det.
Nu laddar vi upp för Eurovision och håller tummarna för att landet jag satsat pengar på vinner.

Likes

Comments

Alla som inte levt under en sten de sista x antal åren vet att vi lever i ett samhälle som är väldigt fixerat vid kropp och utseende.
Som relativt nybliven mamma är det väldigt svårt att undgå hetsen att genast komma tillbaka till formen man hade innan graviditeten, men det är som bekant inte bara nyblivna mammor som matas med bantningstips, träningshets och stressen över att alltid vara smal.
Varje dag matas vi med ett ideal som för de allra flesta av oss är omöjligt att nå upp till. Smala, retuscherade modeller gör reklam för alla möjliga produkter och det är i princip omöjligt att inte bli påverkad och att inte jämföra sig med dessa modeller när man själv tittar sig i spegeln.

Till och från är det dock företag som använder sig av "vanliga" kvinnor i sina kampanjer. Kvinnor som är allt ifrån smala till kurviga(dock ej feta kvinnor för det är tydligen att gå för långt för många företag) får stå i underkläder och göra reklam för produkter, och det är väl bra.
Men något som jag blir så fruktansvärt less på är att det måste poängteras att företaget har dessa "naturliga" kvinnor i sin kampanj. De hyllas för att de inte säljer in ett osunt ideal osv.
Det är även en trend på sociala medier och bloggar att kvinnor lägger ut bilder på sig själva i bikini, visar upp sin före detta gravidmage eller andra delar av sin kropp för att visa att "jag skäms inte för min kropp även fast den inte faller inom normen". Men varför ska det vara synonymt med att vara nöjd över sin kropp? Att lägga upp en lättklädd bild på internet och understryka i bildtexten att man är nöjd över sin kropp trots bristningar, extrakilon eller annat. Det ska alltid vara ett sånt stort ställningstagande. Plus att jag tycker att det spär på kroppshetsen, så fort en kvinna är nöjd över sin kropp ska hon visa upp sig i bikini. Räcker det inte att säga att man är nöjd?
När varje sådan bild måste belysas genom olika hashtaggs i stil med #stoltöverminkropp #mammamage #naturligt och en text om hur nöjd man är så tycker inte jag att syftet uppnås, därför att jag tror att det är först när dessa bilder naturligt dyker upp i våra flöden och reklamer utan att det ska poängteras hur "naturliga" dessa kroppar är som vi kommer bli påverkade i rätt riktning.
Jag blir iallafall mycket mer positiv till en bild som visar en kvinna i bikini på stranden som gör vad man nu gör på stranden, badar, bygger sandslott eller solar där det inte näms ett enda ord om hennes kropp. Där hon bara är och njuter av livet. Där kroppen bara får vara ett verktyg för att göra allt det där roliga som man vill göra på stranden. Kan vi inte försöka fylla våra sociala medier med sådana bilder istället?

Likes

Comments