På väg till Mexico City fick vi uppleva krångel med flygen för första gången på resan. Det är nästan sjukt hur smidigt allt gått hittills. Nu ledde försenade väskor till att vi missade vårt anslutningsflyg i Miami och därefter gick ingenting som det skulle. Vi blev skickade mellan två flygbolag, med check in på varsin sida av Miamis flygplats, fyra gånger i typ två timmar innan någon äntligen hjälpte oss att boka nya biljetter. Så frustrerande att ingen bara kunde ta på sig att hjälpa oss direkt? Hur som helst så kom vi fram till Mexico City till slut ändå! Dock väldigt sent, så torsdagkvällen spenderade vi på hotellrummet. På fredagen vaknade vi pigga och fräscha och redo att upptäcka staden! Och wow vilken stad sedan. Så vacker arkitektur, intressant historia och god mat. Mexico City har över 20 miljoner invånare så ja, på vissa gator får man verkligen trängas, men vi tycker ändå inte att det känns så crowded ens i centrum.

Under dagen hann vi bland annat med Palacio de Bellas Artes som är landets största kulturhus och så jäkla fint, Museo Nacional de Arte som då visade konst av Otto Dix samt Metropolitan Cathedral. Gillar man museum så är detta the place to be, det verkar finnas ett för allt. Efter ett obligatoriskt stopp för tacos/guacamole/Margarita fortsatte vi promenera runt i staden bland alla maffiga byggnader och all konst på väggarna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Caribbean

Tack och lov så är Curacao mycket härligare än Aruba! Här fanns inte snabbmat och amerikanska restaurangkedjor i varje hörn, utan ön kändes fortfarande genuin. De flesta turister vi träffat på var holländare (Curacao hör till Nederländska Antillerna) och Curacao kändes lite som en blandning av Karibien och Europa. Inte jätteexotiskt, men mysigt för några dagar. Curacao får dock ett minus och det är för att de lokalinvånare vi pratat med varit så otrevliga och spydiga.

Sjukt mysigt med alla färgglada hus överallt.

Stränderna är inte milslånga utan istället finns säkert ett 20-tal små stränder som man lätt tar sig till med bil. Vi tyckte att en av stränderna påminde lite om Grekland, fast med väldigt mycket klarare vatten och det verkar som att det är just havet många åker hit för.

Vi körde mest hemmamiddagar då matkulturen här inte var något speciellt att upptäcka. Men två ställen vi kan rekommendera om man är sugen på europeisk mat är Beach Club för lunch och Bijblauw för middag.

Efter att ha legat på stränder i tre veckor började vi bli lite rastlösa och bestämde oss för att dyka! Hannes gjorde sitt första dyk någonsin (och älskade det) och jag gjorde en uppdatering av mitt certifikat.


Hur sjukt är det inte att vi rest i över två månader nu? Tiden har gått så otroligt fort! Nu är vi helt klara med Karibien. Det har varit lite svängigt och på vissa platser har vi trivts bättre än andra, men överlag har det varit tre helt underbara veckor. Det är lätt att tro att alla öar här är ganska lika varandra, men vi har verkligen fått lära oss att så inte är fallet. Hur som helst så har vi fått koppla av och är nu så redo för lite storstad igen - Mexico City.

Likes

Comments

Caribbean

Hello! Vi har intagit planeringsmode här i lägenheten. Har pendlat fram och tillbaka i några dagar nu angående huruvida vi ska åka vidare i Karibien och isåfall till St. Martin och St. Barths, eller låta Karibien ha gjort sitt efter vårt nästa stopp som är Curacao och istället fortsätta till Centralamerika. St. M och St. B verkar så drömmiga och det är lite ballt att det sistnämnda varit en svensk koloni... men till slut fattade vi beslutet att boka direkt till Mexiko den 14 oktober. Mycket på grund av att Aruba gjort oss så besvikna och att vi börjat bli något mätta på Karibien, hur fantastiskt vi än haft det. Så nu är vi istället ute efter tips om Centralamerika (vi tänker Mexiko, Belize, Costa Rica och kanske Panama), allt är välkommet!


Imorgon flyger vi till denna lilla pärla, Curacao

Likes

Comments

Caribbean


Aruuuuuba! Nu har vi haft två dagar på Arubas stränder och kan konstatera att de fick sig en rejäl dos av orkanen, precis som vi fått höra. Vi började på Eagle beach som var helt ok, men Palm beach var ganska ruffig och under återuppbyggnad. Vattnet är inte heller i närheten av vad vi sett på de andra öarna, inte lika turkost och klart. Det är lätt att jämföra allt med Turks and Caicos helt magiska miljöer och där faller Aruba tyvärr. Det är ju dock två helt skilda världar och Aruba har sin charm det med! Turistigt, men med det kommer också många mysiga restauranger, barer och mycket att göra. Acaibowlen hittade vi på Eduardos Beach Chack, värt att komma ihåg. Imorgon är vår sista dag och då tänkte vi upptäcka Oranjestad lite mer!

Likes

Comments

CaribbeanSista dagen kände vi bara för att ta det lugnt på klipporna på hotellet. På kvällen tvingade jag Hannes att kolla på Bachelor Sverige vilket passade utmärkt eftersom det spelas in på Aruba dit vi skulle flyga dagen efter! Och nu är vi här, i vår lägenhet i huvudstaden Oranjestad. Efter allt fint vi sett hittills börjar man undra hur mycket finare det kan bli, men det ska bli spännande att se vad Aruba har att erbjuda.

Likes

Comments

Caribbean

Dags för Hannes att för omväxling göra ett blogginlägg!
Vår 5 dagars vistelse på Jamaica har verkligen varit en upplevelse. Det ständigt överhängande orkanhotet gick inte att undgå. Vart vi än kom pratades det som "Hurricane Matthew". Detta kom att forma vår vistelse på denna ö, även om "the god has been mercyful" och stormen lyckligtvis aldrig kom! Men vår resa till Jamaica började stormigt, i en annan bemärkelse. När vi går av planet på flygplatsen i Kingston för att connecta med ett annat flyg som skulle ta oss till Montego Bay fastnar vi hos en riktigt grinig tant i immigration. "When are you going back to Sweden?" Vi visade 4 flygresor framåt i tiden som både tog oss ut ur Jamaica och vidare mellan de karibiska öarna (mycket mer planerade än vad vi brukar vara). Detta var inte tillräckligt för henne, hon ville av någon outgrundlig anledning veta hur vi skulle ha råd att ta oss tillbaka till Sverige när Sofia "bara" är student och jag som hade "self-employed" som sysselsättning. Sedan när frågan kom vad jag gjorde för att försörja mig kändes det kört. Där sitter jag och Sofia och försöker förklara för en äldre tant, som varken har tillgång till wi-fi på sin arbetsplats och sitter bakom en dator som ser ut att komma från tidigt 90-tal, hur man kan leva på att spela poker. Frågor som "how much money do you got?!" "How do you play, do you play with yourself?" började hagla och hela situtationen blev lite komisk. Efter att klockan slagit 10 minuter över när vårt flyg skulle gå fick vi äntligen fortsätta mot planet och som tur var väntade det på oss och vi hann med! Vi kommer ner till samma gate, samma flygplan och till samma manliga flygvärdinna som har någon speciell jamaicansk accent som nästan låter som indiska. "Hello, and welcome to this flight..." Där sitter vi helt svettiga efter de nog mest turbulenta 2 timmarna vi båda varit med om och skrattar :D

Efter att vi äntligen kommit fram till Montego Bay hämtar vi upp vår hyrbil och tar oss till ett hus strax utanför staden upp i bergen. Helt magiska vyer och det kändes som en säker plats att bemöta en eventuell orkan.

Besökte lite vattenfall på inlandet som kallades för "Blue hole"

Stannade och käkade på en av de mer kända ställena som serverade jerk pork, en riktig nationalrätt och riktigt gott var det. Det märktes även här att alla höll andan, alla satt klistrade framför nyhetsrapporteringarna om orkanen.

Efter Montego Bay tog vi oss till Negril. Där kändes det som man blev inslungad i rastafari-kulturen direkt! På vägen dit lyssnade vi på premiärministern på radion. Det var nog först då vi insåg vilken tragedi och katastrof Jamaica stod inför om orkanen skulle träffa ön med full kraft. Det var ett riktigt brandtal där han uppmanade folket att hjälpa varandra, att landet skulle stå starkt och att Jamaica skulle återhämta sig och bygga upp landet efter all förödelse tillsammans. Och att alla skulle be.

Likes

Comments

Caribbean

I torsdags fyllde Hannes år! Turks och Caicos var inte det lättaste stället att styra upp en födelsedag på eftersom det som sagt inte finns något att göra, haha. Men jag fick slå på kreativiteten och till slut blev det en så bra dag!

Efter att födelsedagsbarnet blivit väckt med tårta åkte vi ner till stranden och började dagen med en picknick.

Lite senare på dagen körde vi runt ön på jetski som jag hade hyrt. Så roligt! Om man någon gång i framtiden bor vid havet villl man ju lätt ha en jetski.

På eftermiddagen spelade vi tennis. Kan fortfarande inte förstå hur jag tänkte när jag bokade en utomhusbana i solen till halv 4 på eftermiddagen, FÖR svettigt men väldigt kul! Efter detta var det enda rätta att fortsätta firandet hemma med grillat och bubbel. Så mysig dag och även den sista på Turks. Vi lämnade ön lite brunare och väldigt mycket mer utvilade. 

Likes

Comments

Vi fick höra att orkanen var på väg in mot Montego Bay och tog oss därför till Negril enligt planen. Vi skulle egentligen bo i en lägenhet nere på stranden (drömläge i vanliga fall, mindre kul om orkanen nu skulle komma hit) men tog in på The Cliff hotel uppe på klipporna istället. Än så länge har vi dock strålande sol även om det blåser mycket och de vi pratat med har ställt in sig på att orkanen inte kommer göra någon skada här :)

Jamamica och speciellt Negril är förövrigt precis som man tänker sig. Det spelas reggae överallt, folk är pårökta och allt är avslappnat och går långsamt. I skrivande stund har vi väntat typ 40 min på en kaffe. Bra träning för mitt dåliga tålamod, haha. Förutom detta så är omgivningarna vackra och människorna hjälpsamma och vänliga.


Likes

Comments

Caribbean

Hej bloggen! Vi har fortfarande lite att blogga om från Turks and Caicos men tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg. Vi sitter just nu på en liten restaurang i Montego Bay på Jamaica och följer uppdateringarna om orkanen som väntas komma imorgon.. Än så länge märker vi inte av något förutom att alla såklart pratar om det. Som tur är bor vi uppe i bergen så det känns ändå tryggt.

Likes

Comments