Header

I samarbeid med Caseapp //

Endelig har jeg muligheten til å gi noe tilbake til dere flotte lesere, og i samarbeid med Caseapp skal jeg trekke en vinner av et gavekort på 300 kroner. For dere som ikke har hørt om Caseapp er det en nettside som selger deksel og skins til blant annet iPhone, Samsung Galaxy, iPad, iPod og Macbook. Det som er så kjekt med denne siden er at ikke bare er det stort utvalg av ferdige design, men du kan også lage ditt helt eget som ingen andre har. Hvor kjekt er det ikke å ha et deksel ingen andre har? Gavekortet dekker ett valgfri produkt, uansett om du velger å bruke ett ferdiglaget design, eller ditt eget.

1. Du må innpå dette bildet HER og tag 2 venner (du kan tagge vennene dine så mange ganger du vil, men du kan ikke bruke de samme om igjen)

2. Krysse fingrene for at du er den heldige som vinner! Vinneren trekkes søndag 21 Januar!

Bildene er hentet fra pinterest

Dersom du ikke er den heldige vinneren, så har jeg en trøstepremie til resten av dere. Så følg med, dette blir utrolig spennende!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Wow, hvor skal jeg begynne? De siste ukene før fødselen gikk veldig fort og før jeg visste ord av satt jeg der med Henrik i armene mine. På tirsdag er han allerede en måned gammel. Altså hvor blir tiden av? Herlighet. Jeg er så glad i denne lille knotten, og nå skjønner jeg hva mødre mener med at barnet er deres største kjærlighet i livet. For bare tanken på at noe vondt skal skje han får meg til å gråte. Jeg ønsker at han kun skal ha det bra, og at han har det bra. At en så liten knott kan snu alt av følelser på null komma niks er helt utrolig. Elsker den lille knotten min!

I dag var vi på vekt kontroll, og Henrik hadde lagt godt på seg. Nesten en kilo mer en fødselsvekten allerede, og det er kjempe bra! Aldri har jeg vært borti en baby som spiser så mye og godt som han. Jeg er så fornøyd med at han har så bra matlyst og legger på seg det han skal. Også er han så flink til å sove på natten! Jeg kan ikke annet av å skryte av han. Min lille store stolthet! 💙Syns det er helt villt at jeg er blitt en mamma, og jeg er verdens heldigeste som får følge han gjennom livet.

Likes

Comments

Ute har vinteren lagt seg som et teppe, et teppe med frost. Gradestokken viser minusgrader ute og jeg har hentet frem vinterklærne mine og vinterskoene. Jeg bestemte meg for å gjøre noe jeg lenge har tenkt på, men aldri gjort før. I mange år har tenkt på å lage pepperkakehus selv, bare for gøy! Jeg tok på meg vinterjakken og vinterskoene mine for å ta turen til butikken for å handle pepperkakedeig. Når jeg parkerte utenfor butikken ser jeg andre folk som er kledd i tykke, varme vinterklær. En god følelse går gjennom kroppen. Denne vinteren har jeg ventet ekstra lenge på i år. Jeg har prøvd å fremskynde den selv om jeg vet det ikke går. Jeg går inn i butikken og kjenner varmen slår i mot meg. Tankene mine går til Henrik og at fødselen nærmer seg for alvor. Jeg vender snuten hjemover, klar for å utfordre meg selv litt. Åh, det hadde vært nydelig med en tur på fjellet. Det er så godt når kulden tar litt tak i deg, bli rød i kinnene og kjenne den klare, friske luften trekke ned i lungene. Jeg kommer inn i varmen igjen. Glad for at jeg fyrte i peisen tidligere på dagen. Når jeg kommer inn på kjøkkenet tar jeg på stekeovnen og stryker lett over magen å smiler. Blikket mitt vender seg til kjøkkenvinduet der jeg studerer det flotte været ute. Tankene mine løper løpsk på hvordan neste vinter blir, når Henrik er ett år. Flere små filmer surrer i hodet mitt, og jeg kan ikke annet enn å smile for meg selv. Jeg går å finner frem det jeg trenger av bake-utstyr.

Jeg tar meg selv i å tenke på at små barnehender hjelper meg med baking til neste år, og mest sannsynlig vil spise deig og dele med kattene. Nå er har jeg målt opp og lagt det kommende huset på brettet - klar for steking. Jeg tar brettet og putter det i stekeovnen. Den deilige lukten sprer seg rundt i huset, og igjen går blikket mitt mot vinduet. Det er sinnsykt vakkert, og mørket blir plutselig ikke så mørkt lenger. Det blir en slags ro. Nå er tiden for baking, hjemmelaget kakao og en koselig film. Ingenting er koseligere enn å ligge i verdens beste armkrok under pleddet når vinteren har slått skikkelig til. Tiden går. Etter en god stund med baking, tenking og samtaler med både Henrik og kattene er jeg omsider ferdig med bakingen. Plutselig hører jeg lyder fra gangen, og der står min kjære som er ferdig på jobb for i dag. Han kommer bort og gir meg ett kyss å skryter over hvor flink jeg har vært med bakingen. Han hadde stor tro på dette huset ville bli bra. Han setter seg på huk for å snakke med sønnen vår. Henrik beveger på seg og viser tydelig at han hører den trygge stemmen til pappaen sin. Jeg kjenner at lykken tar helt overhånd, og jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg et par sekunder der jeg sitter utslitt etter bakingen. JE møter meg med blikket. Vi smiler begge to. Det er uvirkelig at vi snart er tre stykker i huset. Lykkelig setter jeg meg ned i stolen, kjenner på den gode lukten i huset og spør om hvordan dagen til JE har vært. For en vakker vinterdag jeg har hatt. Og nå venter dyrebar kvalitetstid sammen med min kjære.

Likes

Comments

Nå har jeg nettopp landet i stolen etter enda en kontroll. Det er nå tredje dagen på rad. De siste dagene har vært dager med bekymringer. I går var jeg oppe på sykehuset etter blødninger som ikke gav seg, og som høygravid er ikke mensen blødninger så veldig bra. Etter noen undersøkelser så er alt som det skal og jeg kan bare ta det med ro. Blødningene har gitt seg, og etter kontrollen i dag fikk jeg vite at han har kommet mye lengre ned med hodet og nesten festet seg. Så for øyeblikket svever jeg på en rosa sky av lykke! Ikke minst jeg er så glad for at alt er som det skal være! Å gå gravid bærer med seg mange bekymringer hele veien, og jeg er ikke redd for å ta en telefon for å høre dersom det er noe jeg lurer på eller er bekymret for. Heller engang for mye enn engang for lite! Nå som jeg er i gode hender og hjelpen bare er en telefon unna, tar jeg ting med ro. Selv om de siste dagene har vært tøffe, og det er ikke til å legge skjul på. For å slappe bedre av skal jeg lage meg en god kopp kaffe og kose meg med Once upon a time. 

Om ikke så alt for lengre trår jeg inn i en stor og ukjent rolle som mor. Noe som i grunn er skremmende, for det er en rolle med store forventninger og en rolle som er veldig viktig. Jeg ser så frem til å trø inn i den rollen, og se min sønn vokse opp. Lære han ting, ta han med på ting og hjelpe han med alt han trenger hjelp til. Selv om det er mange som syns "synd" i han som blir født så sent på året, kunne jeg ikke vært mer uenig. Jeg syns det er fint nå i vintermånedene og av mange grunner. Alle barn er like mye ønsket i desember som i juni måned. Syns det er synd folk "rakker ned" på barn som blir født sent på året. Henrik skal ikke føle seg glemt bare på grunn av desember i seg selv er en travel måned. Alt har med prioriteringer å gjøre, og hvor mye du legger i det. Alt går. Og som min kjære mormor alltid sa, alt skjer for en grunn. 

Likes

Comments

Gud for en sosial og fin dag jeg har hatt i dag! Selv om dagen begynte veldig brått for min del med en telefon til føden da magen min var steinhard over lengre tid og hadde menssmerter i magen. Etter noen timer igjen så ringte de til meg for å spørre om hvordan det gikk. Da magen fortsatt var knall hard fikk jeg beskjed om å komme opp for sjekk med spørsmål fødselen var begynt litt. Jeg er jo riimelig klar til å føde denne lille karen, så jeg ble jo kjempe glad når de sa det og forbredte meg mentalt på at i dag var dagen! Men jeg hadde bare smårier, og ingenting var skjedd enda. Så jeg får vell bare smørre meg med tålmodighet litt til! Rett etterpå var vi invitert på ribbe hos svigermor - ohmy så godt det var! Etter en stund der kjørte vi til søsteren min der mamma og pappa var som er kommet hjem fra syden. Der fikk vi servert kaffe og kaker. Haha, vi har bokstavelig talt kjørt fra hus til hus å spist oss gode og mette. For etter vi hadde vært der en stund så skulle hele familien til JE møtest for en liten sammenkomst der vi spiste pizza og hadde det koselig. Så jeg er veldig stappet av mye god mat og kjenner godt på kroppen at den har fått mye godt!

Så for første gang sitter jeg meget avslappet i stolen med nattpysjen på og det gjorde veldig godt! Nå skal jeg kose meg med stearinlys, pepsi max, serie og litt non stop. De neste dagene for min del blir nok veldig rolige etter dagens episode på føden. Han kommer når han er klar for det og noe mer enn å vente kan jeg dessverre ikke gjøre. Mens jeg venter skal jeg slappe godt av og nyte hver dag sammen med JE, familie og venner!

_OH
SUNDAY_

Likes

Comments

Nå har jeg nettopp landet i god stolen igjen etter en koselig stund med julegateåpning! Selv om det stri regnet, og vinden blåste ganske så godt, var det koselig å stå i folkemengden å spise grøt sammen med JE. Grøten ble jo iskald på toppen, men koselig var det absolutt! Det er første gang jeg har fått sjangs til å være med på det siden jeg alltid har vært på senvakt årene før. Torget var fullt med store og små som gikk med fakler, nisseluer og koste seg. Julemusikk ble spilt av et korps før ordføreren holdt tale. Ingen av oss fikk med oss et ord av hva som ble sagt siden vi stod så langt bak, men plutselig ble gaten fullt med lys og teletårnet lyste opp mot oss. Åh, det var så vakkert. Jeg elsker mørketiden når alle hus og gater blir lyst opp. Det er lys i alle forskjellige farger og fasonger. I år har vi også kjøpt oss lys som vi skal henge opp på terrassen, gud som jeg ser frem til å få det opp! Det blir så fint!! Da blir plutselig ikke den mørke tiden så veldig tung allikevel føler jeg - love it!

Jeg er veldig glad jeg fikk det med meg i år, og håper jeg får det med meg til neste år også, spesielt for Henrik sin del! Det blir stas! Men åh så tungt det er å bevege seg rundt i gatene og gå trapper. Det går så sakte med meg for tiden, spesielt siden jeg får kynnere på null komma niks! Jeg presser ikke kroppen når magen blir knall hard og det blir ubehagelig. Merker at jeg blir mer og mer klar for føde nå. Vi gleder oss sånn til å møte sønnen vår! ÆÆH, nå er det 29 dager til termin!!! Ohmygad! Snart er ventetiden over, og ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er for det!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Gjett om jeg ser frem til å kunne gå med normale klær igjen da! Herregud, jeg var inne på Nelly nå og fant noen klær jeg likte skikkelig godt! Bare synd jeg ikke aner hvilken størrelse jeg er etter fødselen, og hvor lang tid det tar før kroppen min er tilbake til normalen. Det er noen som forandrer kroppsfasong etter en fødsel og må oppdatere hele klesskapet sitt etter en fødsel. Jeg bare gleder meg til å ta på meg dongeribukse og en fin strikkegenser å føle meg comfy i det, eller ta på meg treningsklærne mine å ta meg en joggetur! Ååh, jeg har funnet meg såå mye fint nå som jeg brukt god tid til å kikke hvilket utvalg som er der ute. Heldigvis så minker det på tiden min som gravid! Hoho!

Likes

Comments

God morgen! For min del startet dagen tidlig, allerede halv åtte var jeg å handlet inn litt mer matvarer så jeg har noe å bite på gjennom dagen. Så nå skal jeg snart brette sammen noe klær som jeg utsatt en stund, rett å slett fordi det er noe av det verste jeg gjør. Nå har jeg utsatt det lenge nok, og er det noe jeg aldri lærer er det jo det at det blir jo ikke noe mindre jo lenger jeg venter - haha! Som en liten belønning for arbeidet så nyter jeg en god kopp med varm kakao og pepperkaker mens Emil i Lønneberget står på tv. En rolig start på dagen.

Planene mine for resten av dagen er lite. Rydde litt i her hjemme å dille litt, ta noen hvilepauser innimellom og fyre i peisen. Tenker jeg også må gå skikkelig gjennom hva av klær jeg skal ha med meg i fødebagen, og skrive ned litt småting som vi må handle inn av kjeks og slikt. Alltid noe å tenke på - haha. Vil helst ikke glemme noen ting, og når ting går i gang så tenker jeg at vi har mer enn nok med å huske bagen og oss selv før vi kjører opp til sykehuset. I dag er det 30 dager igjen til termin, og det er helt vanvittig! Hvor ble de siste månedene av?? Gleder meg ubeskrivelig mye til å møte vår lille gutt, og komme inn i min nye hverdag med bleieskift, amming og mer planlegging før det bærer ut dørene. Blir spennende å se hvordan min nye hverdag blir. Akkurat nå virker alt så surrealistisk og bare en tanke, det tar vell litt tid før det synker skikkelig inn.

Likes

Comments

Joda, å være gravid er veldig vakkert og en fantastisk ting! Men det bærer også med seg noen ulemper og begrensninger til din egen kropp. Mitt svangerskap har vært utrolig tøft mentalt for meg siden jeg hadde sykelig svangerskapskvalme i fra uke 6 til uke 17 i svangerskapet. Før det utviklet seg til bekkenløsning og smerter i ryggen. Jeg har vært "fanget" i min egen kropp i lang tid, og kjenner at nå skal det bli godt å få komme i gang igjen med aktivitet og en ny hverdag. Nå er jeg kommet til uke 36 og jeg nærmer meg veldig slutten på svangerskapet, noe som er ekstremt deilig. Selv tror jeg at jeg vil savne enkelte ting ved å gå gravid. Som å kjenne han bevege på seg, spenningen før ultralyd og følge utviklingen i magen.
Det er som med alt annet fordeler og ulemper, utrolig nok gjelder også dette en graviditet. Her er noe av det jeg ikke kommer til å savne ved å gå gravid.

1. Å alltid måtte sove på ryggen
Før jeg ble gravid sov jeg alltid på magen, og sov så himmelsk godt. Det tok ikke mange ukene før jeg måtte slutte med det. Det ble ubehagelig og måtte begynne med å sove på ryggen. De første ukene var det veldig vanskelig å finne en behagelig stilling, og etterhvert ble det en vane. Det skal bli så sinnsykt godt å sove på magen igjen!

2. Halsbrann
For at halsbrannen ikke skal være så intens så hjelper det å drikke melk. Jeg kan ikke si hvor mange liter melk jeg har drukket under svangerskapet for å bli kvitt intens halsbrann. Det føles bokstavelig ut som om hele halsen står i brann. Ingenting er godt og verken spise eller drikke. Etter litt google-søk har Gaviscon blitt en fantastisk ting å ha i hus. Om du sliter med halsbrann generelt eller under ett svangerskap så anbefaler jeg den! Gull verdt!

3. Bekkenløsning og ryggsmerter
Det er vondt å sitte, stå, gå og ligge. Med flere puter i sengen for å støtte opp under magen, og mellom knærne og en varmepute i ryggen. Flere dager der all aktivitet er vondt etter som bekkenløsningen kan være veldig intens til tider. På en god dag blir en lett fristet til å vaske hus, gå tur og annet. Det får en svi for dagen etter. Kjenner det skal bli så godt å ikke lenger ha vondt i ryggen og klare å gå tur igjen!

4. Å ha skikkelig dårlig "kondis"
Viss du går opp en trapp føles det nesten ut som om du har sprunget opp. Andpusten og sliten. Å være tung i kroppen bærer med seg litt utfordringer. Jeg sliter med å ta på meg sokker og strømpebukser. De daglige gjøremålene kan fort ta flere timer, og å gå på butikken føles nesten ut som halv maraton. Ikke klarer du å gå langt før en får kynnere, og ikke klarer du å gå noe særlig fort. Så alle du er med må ta hensyn til deg å gå i snigle fart. Det kommer jeg ikke til å savne!

5. Å alltid gå med kjole eller gravid-bukse/joggebukse
Er det en ting jeg er blitt rimelig lei av, så er det å alltid måtte gå med kjole eller gravid-bukse. Gleder meg helt vill til å gå med mine vanlige klær igjen. Bare det å gå med skikkelige dongeri-bukser og en fin topp ser jeg virkelig frem til. Uansett hva jeg tar på meg nå om dagen føler jeg meg så ukomfy, noe som ikke er særlig kjekt akkurat. Så kjenner det skal bli veldig godt å få garderoben min igjen!

6. Å ikke være så tung i kroppen
Er det noe jeg savner mye så er det joggeturer, styrketreningene og det å være i god form. Jeg ser så ubeskrivelig mye frem til å gå på trilleturer med Henrik, ha han i bæresele å gå på lengre turer og begynne med styrketreningen igjen. Når magen er så stor som min er nå, så kjenner du belastningen godt og du føler deg veldig tung i kroppen. Skal bli så godt å komme i gang igjen med treningen. Håhå!

7. Energien
Savner å ha mer energi! Det skal bli godt å kunne gjøre mer i huset og generelt uten å måtte hvile etterpå. Det skal bli godt kunnne vaske huset på en formiddag og ikke over en hel uke. Og kunne gå på en fin tur etterpå. Energi er det ikke alltid så innmari mye av når en går gravid for å si det mildt.

8. Å ha normal luktesans igjen
Kjenner jeg nesten syns synd på dyr som har bedre luktesans enn oss mennesker. Jeg har slitt med en veldig sensitiv nese under svangerskapet. Kjenner veldig fort om det er noe som begynner å bli dårlig av matvarer, eller om nabo hunden har bæsjet over veien. Haha, det skal bli deilig å lukte normalt igjen! Siden jeg i tillegg hadde hyperemesis så hjalp det ikke akkurat på at luktesansen var alt for god! Kastet opp av ingenting! Huffa meg!

Likes

Comments

Termindato: 17 Desember

Hvor langt på vei: I dag er i graviditetsuke 37 som er 36 +0 uker. NÅ er det søren meg ikke langt igjen til mål!

Dager igjen av svangerskapet: 31 dager igjen til termindato! Forhåpentligvis får vi møte han litt før! Kjenner meg rimelig klar til å ha han i armene mine nå etter så mange måneder med venting!

Hvor stor er babyen: Barnet er nå ca 46 cm, og det veier ca 2,79 kg i starten av uken og ca 2,97 kg i slutten. Barnet forbereder seg på livet utenfor livmoren - blant annet ved å suge på tommelen. Sugerefleksen er viktig for at barnet skal kunne amme.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det er det ingen tvil om. Han strekker godt på seg og det kjennes ut som han av og til prøver å finne veien ut. Presser seg nedover og gjør seg klar til fødselen. Nå er det lett å kjenne om det er hendene hans eller bena hans jeg kjenner. Rumpen hans ligger rett under ribbeina mine - hah. At det ikke er ubehagelig for han inni der.

Innkjøp: Nå har jeg alt vi trenger til Henrik skal komme. Vi har en hel haug av klær, bleier, utstyr og alt nå. Vil ikke si at det er noe mangel lenger. Vi har vært sykt heldige som har fått så mye klær.

Utstyr: Nå er jeg rimelig sikker på at vi har alt i hus! Føler vi har alt vi trenger og mye mer til!

Ukens cravings: Hmm...ikke noe for øyeblikket. I en god stund har jeg vært syk på frokostblanding!

Plager: Nå som han er kommet såpass langt ned i bekkenet er jeg ikke lenger så mye plaget av smerter i ryggen. Noe som er helt ubeskrivelig deilig. I tillegg har jeg hatt en time hos fysio som har hjulpet meg en hel masse. Det eneste er at jeg får veldig kjapt kynnere!

Kjønn på babyen: Vi venter en nydelig liten gutt! .

Hvordan sover du på natta: Nattesøvnen syns jeg har forbedret seg litt. Nå klarer jeg å sove litt flere timer sammenhengende. Selv om det er enkelte netter der jeg må opp å gå litt eller går et par tusen ganger på do. Eller må opp for å spise litt. Haha, livet som gravid altså.

Humør: Humøret begynner endelig å bli litt lettere. Nå gleder jeg meg veldig til å være ferdig med å være gravid, og begynne livet som mamma.

Neste kontroll: Det er i neste uke, det blir mye mer kontroller nå fremover. For å sjekke om hodet har festet seg, og ha god oppfølging på blodtrykk og vekst på babyen.

Likes

Comments